FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.09.2022 klo 01:55:24 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 78 [79]
 
Kirjoittaja Aihe: Ilves 2022  (Luettu 351667 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Juzzinho

Poissa Poissa


Vastaus #1950 : 22.09.2022 klo 22:31:57

Suurimmat ongelmat TOP 8 Ilveksessä tuulipukukatsojan silmin:

- Ei strategiaa
- Ketään ei kiinnosta (oma väki, junnut, fanit)
- Valitetaan asioista vaikka oma pesä kahta kauheammin levällään (Hevonkorven haastattelukommentit)
- Persoonien puuttuminen
- Juniorityön jumahtaminen
- Persoonallinen viestintä (tai sen puute)
- Markkinointi (tai sen puute)
- Keulakuvan puuttuminen (kuka laivaa kipparoi)

Musta Yö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1951 : 22.09.2022 klo 22:43:32

Se et Ilves on epäonnistunut kentällä nii entäs sen ulkopuolella, YouTubeen maalikoosteita ei tule enään kun naisten ja kakkosen peleistä ei haastatteluja ennakoita lehdistötilaisuuksia tai mitään joka liittyy edustukseen nettisivuillekkaan ei päivitetä enään kun juuri ja juuri se pakollinen eli toisaalta futis Ilveksestä on tehty väritön hajuton ja mauton. Btw viä on teoreettiset mahkut päästä jäädyttään munat Ratinaan viä marraskuussa
1931

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1952 : 22.09.2022 klo 23:32:09

Tuon kohta aloittavan Intersport-kauppiaankin pestaaminen toimitusjohtajaksi oli lehtijutun mukaan sen verran vitsikäs prosessi (”olisitko sä siis oikeasti kiinnostunu Tj:n hommasta?”), että taitaa todellakin olla aika haastavaa saada värvättyä porukkaa, saati sitten osaavaa sellaista, noihin hommiin. Duunia on varmaan aika helvetisti ja sekalaisesti, ja palkka tuskin kummoinen (ainakaan suurimmalla osalla liigaseuroista). Näin ainakin omien mielikuvien mukaan.
Niklas-Salminen voi olla oikein hyvä valinta. Vahvasti Ilveksen mies, osaa todistettavasti myydä, ja kontakteja pitäisi löytyä. Ei myöskään ole jättimäisen palkan tarpeessa. Ei ollenkaan huonot lähtökohdat. Riskinä voi sitten olla tuo tekemisen suuri määrä ja sekalaisuus. Jaksaako kypsemmällä iällä painaa niska limassa, varsinkin jos tekee suurimmalta osin rakkaudesta lajiin ja seuraan.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #1953 : 22.09.2022 klo 23:33:36

Niklas-Salminen voi olla oikein hyvä valinta. Vahvasti Ilveksen mies, osaa todistettavasti myydä, ja kontakteja pitäisi löytyä. Ei myöskään ole jättimäisen palkan tarpeessa. Ei ollenkaan huonot lähtökohdat. Riskinä voi sitten olla tuo tekemisen suuri määrä ja sekalaisuus. Jaksaako kypsemmällä iällä painaa niska limassa, varsinkin jos tekee suurimmalta osin rakkaudesta lajiin ja seuraan.

En tiedä kenen ideoita Ilves Edustus Padel-liiga ja tarjous-golf-tiit ovat, mutta kenen ne ovat, voisi keskittyä johonkin aivan muuhun...
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #1954 : 23.09.2022 klo 08:48:05

Muutama kyssäri kun selkeästi tiedät enemmän seuran tilasta ja suostut sitä avaamaan.

-Eikös Ilves ole tehnyt taloudellisesti voittoa joka vuosi? Eli talouden pitäisi olla tasapainossa?
-Onko seuran hallituksessa väkeä, ketkä koittavat kääntää kelkkaa tai nostavat esille epäkohtia?
-Mitkä ovat isoimpia syitä nuorten valmentajien loppuun palamiseen?

- Tulos on ollut hyvä ja Oy:tä sekä Ry:tä on taloudellisesti johdettu fiksusti
- Jos puhutaan Ry:n puolesta niin väki on vahvasti harraste-toiminta edellä olevaa väkeä, missä sinänsä ei varmaan mitään vikaa jos tavoite on olla vain Suomen suurin seura, mutta ei välttämättä fokus ole kilpaurheilussa ja nykyinen tilanne tätä korostaa. Tuolta tasolta puuttuu selvästi ymmärrys ja näkemys miten toimintaa pitäisi kehittää jos halutaan haastaa HJK, puhumattakaan sitten muut pohjoismaiset suurseurat, kun se on ollut näkyvä seuran visio "pohjoismainen suurseura".
- Valtavan laajat toimenkuvat, palo kehittää toimintaa, mutta samaan aikaan kehittämisen rajoittaminen tahoilta jotka resurssoivat toimintaa. Toki varmasti myös muita syitä, mutta nämä nyt mitä keskustellut. Onhan lähtenyt pois vanhempiakin OTO/puolipäiväisiä/kokopäiväisiä ja näidenkin puheissa kuultaa turhautuminen malliin missä ainoa mittari toiminnasta tuntuu olevan se kuinka monta pelaajaa pyöritetään toiminnassa mukana ja kuinka paljon on ns. maksavia asiakkaita.

Ilves on Suomen mittakaavassa onnistunut mielestäni hienosti taloudellisessa tasapainottamisessa sekä OY että RY puolella. Sen lisäksi Ilves on Suomen parhaita yhteisöllisiä seuroja ollut, varsinkin pre-korona, mutta Ilveksen junioritoiminnan ja OY:n kilpatoiminnan osalta on vahvasti näkynyt liika tyytyväisyys saatuun tilanteeseen ja ns. laiskistuminen. Kun pitäisi olla intoa puskea kovempaa eteenpäin ollaan tyydytty liikaa saatuun asemaan. Samalla ei myöskään ole osattu arvostaa työntekijöiden tekemään työtä ja toisaalta pyrkiä aktiiviseen rekryämiseen sekä oto-toimijoiden arvostamiseen sekä taloudellisesti että toiminnallisesti.

Kaikki resurssit ovat jo tietyssä mielessä olemassa siihen että Ilves voisi ajaa vaikka HJK:n kantaan, mutta tällä hetkellä käyrä osoittaa käytännössä kaikilla tasoilla ennemmin eri suuntaan ja esim. junioritoiminnassa on Suomessa useita seuroja ajamassa Ilveksen etumatkaa kiinni tai jopa ohittamassa sitä. Näissä seuroissa on panostettu selvästi enemmän viime vuosina kilpajalkapallon resursseihin(olosuhteet, valmennus, jne.) kun Ilveksessä on tyydytty nykyiseen asemaan ja panostukset ovat olleet enemmän muille osa-alueille. Tämä on selvästi seuran valintoja ja liittyvät johtotason toimintaan.
ValeSchmeichel

Poissa Poissa


Vastaus #1955 : 23.09.2022 klo 10:39:07

Ilmeisen huolestunutta ja ihmettelevää keskustelua tuntuu Ilveksen jalkapallotoiminnan ympärillä olevan. Hyvä, etten ole yksin.

Osaako joku valottaa tarkemmin jalkapallon organisaatiorakennetta. Ilves ry ja Ilves Edustus Oy lienevät suurimmalle osalle tuttuja. Yritystiedoista löytyy kuitenkin samoilla osoitetiedoilla myös Ilves Jalkapallo Oy sekä Ilves Fysio Oy. Näyttäisi myös siltä, että ainakin osittain samoja nimiä pyörii jokaisen yhdistyksen tai yrityksen päättäjinä. Mikä on erityisesti Ilves Jalkapallo Oy:n tarkoitus?
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #1956 : 23.09.2022 klo 14:25:23

Eikös yksi jo lähtenyt kesken kauden ja on muitakin lähdössä? Sinähän sen varmaan tiedät, kun vaikutat seuran sisällä. Ymmärrän halusi puolustaa toimintaa, mutta jos sinun mielestäsi tilanne ei ole aiheuttanut huolta sinun mielessäsi, niin millainen vaihtuvuus aiheuttaisi?

Kuten jo aiemmin sanoin, niin tämä tuskin on paikka missä heitelleen nimiä tai mietitään mikä kenenkin merkitys seuralle yksittäisenä toimijana. Puhun itse trendistä mikä on ollut Ilveksessä havaittavissa. Aiempina vuosina paljon nuoria, kehittyviä valmentajia rekrytoitu sisään. Nyt nämä ovat palaneet loppuun, lähteneet/lähtevässä muualle(ainakin iso osa) ja seuran mielestä tilanne on ihan normaali ja mukava.

e: Ja tarkennetaan vielä, että mielestäni on normaalia että on vaihtuvuutta ja valmentajat/muut henkilöt lähtevät/tulevat, mutta trendinä jos puhutaan Suomen johtavasta seurasta(tai yhdestä niistä) niin silloin trendin ei pitäisi olla sellainen mitä se on viime vuosina ollut.

Kukas on lähtenyt kesken kauden? Vai puhutaanko nuoremman pään kaverista, joka lähti opiskeluiden ja muiden haasteiden perässä muualle? Mielestäni ihan ymmärrettävää kouluttautua (varsinkin liikuntapuolelle) ja siksi pitää taukoa näistä hommista. Sen verran pähkäilin, että 1-2 päätoimista saattaa olla vaihtamassa muihin hommiin.

Onko näitä enemmän kuin vaikkapa pääkaupunkiseudulla tai Turussa isoissa seuroissa? Minulla ei tietoa, mutta onko sulla? Olis kiva tietää pysyykö noissa valkut sitten pitkään ja vaihtuvuutta ei ole niin paljon.
Maccarone

Poissa Poissa


Vastaus #1957 : 23.09.2022 klo 15:06:35

Kyllä todella iso muutos vaaditaan edustuksen osalta. Suorastaan valtava, kun miettii minkälainen tuote on tällä hetkellä ja asiat sen ympärillä mitä täälläkin on mainittu.

Ihan ensimmäiseksi pitää rekrytoida uskottava päävalmentaja. Sitten kun Veikkausliigassa pelaajarekry on varsin päävalmentajavetoista, niin tätä kautta värvätä valmentajan näköisiä pelaajia ja heivata rosterista sellaiset pelaajat jolla ei tälläkään hetkellä tee yhtään mitään. Ulkomailta on nyt kärrätty pari viime vuotta ihan hirveää kuraa ilman mitään päämäärää. Ihan kun ei olisi yhtään kärryillä edes pelaajien ominaisuuksista tai ei ole suunnitelmaa miten heitä vietäisiin eteenpäin. Ensin oli Kolumbian osasto, joka söikin poppareita loppuajan ja sitten tulee tällaisia Otengin kaltaisia kavereita joista ei saada mitään tehoja irti, Loa Loasta puhumattakaan. Sitten voisi nostaa vaikkapa tällaisen Parfitt-Williamsin hankinnan tikunnokkaan myös. Kesken kauden otetaan keskenkuntoinen pelaaja. Teki maalin joo, mutta ihan oikeasti? Eikö se riittänyt kun oli yksi Jörni jo, vaikkei nyt yhtä huonokuntoisesta tapauksesta puhumattakaan. No sitten tulee Patut ja tämäkin herättää heti sellaisen ajatuksen, että miksi? Onko jotain suunnitelmaa, että kaveri on nyt vaikka selkeä kutospaikan mies ja kehitetään hartiavoimin kaveria ja ajetaan siihen. Ei sellaista vaikutelmaa ainakaan tule.


Nämä vain sellaisia ajatuksia jotka toiminnasta tällä hetkellä kumpuaa ja toivoisi, että jatkossa hankitaan paljon huolellisemmin pelaajia. Hankitaan tarpeeseen ja tiettyyn rooliin, eikä siten että otetaan nyt sisään pelaajia x määrä ja katsotaan sitten miten niillä kikkaillaan. Täytyy olla täysin selkeä ajatus miten pelataan ja miten pelaajien ominaisuudet tukee pelitapaa ja miten pelaajia viedään eteenpäin.

Ja ennenkun joku kommentoi, että kannattaa tuoda Burkina-Fasosta talveksi testiin pelaajia kun agentit maksaa viulut, niin sen tietää kaikki että tällä tavalla ei laatua tule. Pitää olla sen verran ylpeyttä, että niitä pelaajia hahmotellaan itse, eikä oteta fakseja jossa tarjotaan ilmaisia lounaita. Omia nuoria mukaan rohkeammin jos ei osaa hankkia ulkomailta pelaajia. Hakalta voisi kysyä konsultaatiota miten hankitaan vahvistuksia.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2022 klo 15:09:18 kirjoittanut Maccarone »
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #1958 : 23.09.2022 klo 19:02:52

Kukas on lähtenyt kesken kauden? Vai puhutaanko nuoremman pään kaverista, joka lähti opiskeluiden ja muiden haasteiden perässä muualle? Mielestäni ihan ymmärrettävää kouluttautua (varsinkin liikuntapuolelle) ja siksi pitää taukoa näistä hommista. Sen verran pähkäilin, että 1-2 päätoimista saattaa olla vaihtamassa muihin hommiin.

Onko näitä enemmän kuin vaikkapa pääkaupunkiseudulla tai Turussa isoissa seuroissa? Minulla ei tietoa, mutta onko sulla? Olis kiva tietää pysyykö noissa valkut sitten pitkään ja vaihtuvuutta ei ole niin paljon.

Hänestä puhuin. Luonnollista että nuoret ihmiset haluavat kouluttautua, mutta jos Ilves olisi todella hyvin hoitanut asioitaan ja olisi ns. Suomen paras paikka valmentaa, niin tuskin nyt lähtisi kokoajan noin paljon pois.

Turkuun ei voi oikein verrata, koska siellähän seurat pyörivät pääosin OTO-ihmisillä. Tästä esim. TPS:n ketjusta juttua. Helsinkiin verrattuna varmaan ainoa järkevä verrokki on HJK, kun on noin iso seura ja kyllä siellä vaihtuvuus on selvästi pienempää keskimäärin. Toki nyt vaihtui vähän enemmän kun valmennuspäällikkö/akatemiajohtaja vaihtui, mikä on luonnollista. Ilveksessä ei kuitenkaan vastaavaa muutosta ole ollut.

Kuten jo aiemmin totesin niin Ilveksessä on tehty monia asioita hyvin ja Markus Paanasen aikana seuran junioripuoli meni valtavasti eteenpäin. Nyt seura on selvästi tietynlaisessa välitilassa ja tarvitsisi varmaan uuden "Paanasen" tekemään selkeitä uusia muutoksia ja linjauksia johtotasolle, jotta Ilves voisi ottaa taas niitä seuraavia steppejä eteenpäin.

Tämä mielestäni heijastunut nyt myös edustukseen joka sekin tuntuu vetävän ns. välivuotta/vuosia odotellessa uutta Tammelaa, jne.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #1959 : 23.09.2022 klo 22:35:17

Hänestä puhuin. Luonnollista että nuoret ihmiset haluavat kouluttautua, mutta jos Ilves olisi todella hyvin hoitanut asioitaan ja olisi ns. Suomen paras paikka valmentaa, niin tuskin nyt lähtisi kokoajan noin paljon pois.

Kysehän ei ole nyt vain noista kahdesta henkilöstä, vaan viime vuosina Ilveksestä lähtenyt valtavasti tekijöitä niin edustuksen kuin Ry:n puolelta. Siis intohimoisia jalkapallohenkilöitä, jotka ovat turhautuneet siihen että seuraa ei haluta kehittää enempää. Tähän ei ole seuratasolla mitenkään reagoitu, päinvastoin vähätelty asiaa ja näiden merkitystä.

Niin montako henkilöä on lähtenyt viime vuosina?

Voisiko näihin saada jotain konkretiaa, ettei mennä turhan lätinän puolelle.

E: vastaan en siis väitä, vaan haluaisin informaatiota.
« Viimeksi muokattu: 23.09.2022 klo 22:43:03 kirjoittanut 13ergkamp »
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #1960 : 24.09.2022 klo 00:39:49

Niin montako henkilöä on lähtenyt viime vuosina?

Voisiko näihin saada jotain konkretiaa, ettei mennä turhan lätinän puolelle.

E: vastaan en siis väitä, vaan haluaisin informaatiota.

No se riippuu tietenkin puhutaanko vain päätoimisista, puhutaanko vain Ry:stä ja puhutaanko mistä aikasyklistä. Mutta siis päätoimisiä lähtijöitä ollut Ry:n valmennuspuolelta pelkästään vuositasolla 2-3. Päälle osa-aikaiset ja Otot, niin puhutaan vaikka 5-vuoden aikasyklillä muutamasta kymmenestä lähtijästä. Tätä tietenkin auttaa politiikka missä juurikaan ei ole vakituisia sopimuksia vaan seura sitouttaa valmentajat vain 1-2 vuoden syklillä seuraan jolloin aika luonnollista että etsitään muualta paikkoja jossa voi saada joskus vakituisen sopimuksenkin.
Jääpoiju

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Würzburger Kickers


Vastaus #1961 : 24.09.2022 klo 17:40:57

Forkan viestien mukaanko näitä juttuja tehdään?

https://www.iltalehti.fi/veikkausliiga/a/171399a8-3358-46c4-892c-68c6427f7f24”Raipen” asemaa alleviivattiin aiemmin tällä viikolla, kun eräs Ilves-vaikuttaja heitti taustakeskustelussa, että juniorina erittäin lahjakkaaksi jalkapalloilijaksi tiedetty Helminen voisi loppukauden vetää kriisiin ajautunutta tupsukorvien Veikkausliiga-porukkaa.
Ben

Paikalla Paikalla


Vastaus #1962 : 24.09.2022 klo 17:46:49

Vitsi tietysti, mutta kun ei nyt naurata oikein nää Suomi-futiksen vähättelyt, niin vastaan insinöörimäisesti, että "Niin, Kalliohan pääsi peliurallaan Valioliigaan asti ja pelasi kymmeniä maaotteluita, eli jos pelaajameriitteihin vastapainoksi pistetään "Hei, Raipeehan sanottiin kymmenvuotiaana Koivistonkylän Garrinchaksi, kun oli koko korttelin toiseks tai kolmanneks paras ikäluokastaan. Koska oli lapsena korttelin parhaimmistoa, niin varmaan ois pystymetsästä futiskoutsina hyvä", niin miljoona-nolla menee Kaltsu Kalliolle."

Sinänsä ei kyllä puuhasteluporukassa ihmetyttäisi vaikka uusi valmentaja olisi suoraan joku pelaajauransa lopettava Paulus Arajuuri ja sitten ihmeteltäisiin, että "osashan se pelatakin, niin mitä vittua nyt?"
« Viimeksi muokattu: 24.09.2022 klo 18:10:17 kirjoittanut Ben »
GERP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta Käsi


Vastaus #1963 : 25.09.2022 klo 17:23:56

Ihanaa Valmentajan päivää mestarivalmentaja Toni Kallio! Haluan kiittää pyyteettömästä ja tärkeästä työstä #keltainensydän #vihreäsydän
amuji

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Maajoukkue, Ilves, SOHO SS, Arsenal


Vastaus #1964 : 25.09.2022 klo 18:54:08

Ihanaa Valmentajan päivää mestarivalmentaja Toni Kallio! Haluan kiittää pyyteettömästä ja tärkeästä työstä #keltainensydän #vihreäsydän
Some pisti vituttamaan.
Ben

Paikalla Paikalla


Vastaus #1965 : 25.09.2022 klo 22:05:29

Jonatan Johansson saanut potkut TPS:stä. Olisi jotenkin todella nyky-Ilveksen näköinen korvaaja Kalliolle. Nimeä on peliuran ansiosta vielä Kaltsuakin enemmän, mutta valmentamisosaamisesta ei Kaltsun tavoin mitään näyttöä.


Mutta Kaltsullahan on vuosi vielä sopimusta jäljellä ja optio sitä seuraavastakin, niin voihan se olla, että seurajohto ei tästä syystä ihan oikeasti edes kartoita valmentajamarkkinoita ollenkaan, vaikka sokeakin näkee otsaluullaan, että valmentajan vaihto on ainoa mahdollinen ratkaisu kauden jälkeen.


Hattu kourassa Eurokeijon ovelle ja sopimukseen pykälä, että "Kyllä saat olla pois peleistä tai harjoituksista jos MTV tai mikä tahansa maksaa sinulle enemmän kuin me tai vaikka muuten vain ei nyt jaksa tänään lähteä töitä tekemään." Menisi paremmin.
« Viimeksi muokattu: 25.09.2022 klo 22:07:52 kirjoittanut Ben »
Veeeees

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jark Kowiss


Vastaus #1966 : eilen kello 08:01:31

Mutta Kaltsullahan on vuosi vielä sopimusta jäljellä ja optio sitä seuraavastakin, niin voihan se olla, että seurajohto ei tästä syystä ihan oikeasti edes kartoita valmentajamarkkinoita ollenkaan, vaikka sokeakin näkee otsaluullaan, että valmentajan vaihto on ainoa mahdollinen ratkaisu kauden jälkeen.
Tämä se itseäkin pelottaa. Luulisi, että potkut olisi jo tulleet jos on tullakseen. Tässä ei enää ole paljoa voitettavaa, mutta jos Lahti saisi jonkun suonenvedon päälle niin tässä olisi vitusti menetettävää. Häpeällistä että tämän vuoden materiaalilla ollaan karsijaviivan yläpuolella kun edellisvuosien materiaaleilla ollaan järjestään taisteltu europaikoista.

 
Sivuja: 1 ... 78 [79]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa