FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.05.2022 klo 03:43:03 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 10 [11]
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan voimasuhteet 2022  (Luettu 54386 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #250 : 30.04.2022 klo 19:03:15

Ehkä näin viiden voiton jälkeen on aika napsia heppoisimmat harhaluodit tämän kauden analyyseistä alas.

Asioita, joista Johtavat asiantuntijapiirit varoittivat:

- KuPS on pelannut viime toukokuusta lähtien järkyttävän hyvin, jolloin ennusteet tulevasta tasonlaskusta tarvitsevat erityisiä perusteita, joita horisontissa ei ole näkyvissä.

- KuPSin materiaali on tällä hetkellä laadukkaampi ja leveämpi kuin koskaan (en muista tilannetta ennen 80-lukua)

- Jalkapallo ei ole lajina 1500 metrin juoksua muistuttava. Juoksussa on helppoa analysoida alkumatkasta himmaillut ja lopussa toiseksi kirinyt myös tulevaisuudessa paskemmaksi juoksijaksi, mutta futis on jatkumo, jossa lähihistoria pieksee aina aiemmat tapahtumat. HJK voitti viime kaudella mestaruuden, mutta vain ja ainoastaan erinomaisen alkukautensa ansiosta. Silti jostain ihmeen syystä muutamat toiveiden tynnyristä ammentavat analyytikot halusivat kovasti vetää johtopäätöksiä tälle kaudelle pelkästään viime kauden lopputuleman perusteella, vaikka KuPS on ollut jo pitkän aikaa tämän maan paras jengi kentällä.

- Jotta Klubi olisi hehkutetun kaltainen ylivoimainen mestarisuosikki, täytyisi preseasonin aikana tapahtua poikkeuksellisia asioita, jotka puoltavat KuPSin heikentymistä tai HJK:n vahvistumista. Toiveiden tynnyristä näitä eittämättä toki löytyi, mutta puolueettomien jalkapallotohtoreiden suurennuslaseihin eivät eksyneet.

Analyysivirheet, jotka erottavat muka-analyytikot meistä johtavista:

- KuPSin materiaali on heikentynyt. Tämä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että liigahistorian pisin tappioton putki (ja meneillään oleva pisin mitaliputki) halutaan eritoten kilpailijoiden leirissä selittää mahdollisimman yksinkertaisilla ja lyhytjänteisillä perusteilla. Upi ja Nana nimetään koko viime kauden lennon arkkitehdeiksi, vaikka Nana pelasi viime kaudella omalla hyvällä tasollaan noin puolitoista kuukautta europelien alkamisesta lähtien ja Upinkin kausi oli pidempien lentokelien ja toisaalta suvantojen sävyttämä. Joo varmasti oltaisiin molemmat pidetty, mutta korvaajat löytyy rosterista ja viime kauden suurin ongelma keskikentän laadun ja leveyden muodossa korjattu.

- HJK voitti mestaruuden, joten se on tällä hetkellä paras ja myös tulevaisuudessa. Joo voitti mestaruuden, mutta vain ja ainoastaan upean alkukautensa ja toisaalta KuPSin surkean alkukauden takia, josta jälkimmäisellä on erinomaisen loogiset syynsä. Mikään ei viitannut siihen, että lähes vuoden ajan paras liigajengi (KuPS) pudottaisi tasoaan.

- Mutku HJK meni lohkovaiheeseen niin on kyllä hyvä jengi. Tästä nousee jo peukalot muutamalle klubifänille, jotka ovat osanneet katsoa tulosten ja vastustajajoukkueiden tason taakse. Suurin sankari on Ägä kabinetin puolella, mutta kentällä kaatuu vain ne, joiden pitääkin kaatua. Mutta mikäpäs siinä, jos haluaa harhaisena kusta oman jengin oikeiden eurourotekojen (2010-luvun puolivälissä) päälle hehkuttamalla viime kauden räpellystä.

- KuPS taistelee ehkä mitalista SJK:n, Interin ja Hongan kanssa. Tää on ehkä kaikkien aikojen naurettavin miina, johon jotkut astuivat. Siinä missä KuPSin liigahistoriaa vavisuttava lento haluttiin yksinkertaistaa parin poistuneen pelaajan ansioksi ja siten katoavaksi luonnonvaraksi, räjäytettiin keskinkertaisten mitaliehdokkaiden potentiaali kattoon preseasonin perusteella. Aloittelijatason mokiksi me haukutaan noita anayytikkokunniatohtoreiden kaffepöydässä.

- Mutku toi KuPSin tappioton putki on pelkkä manipuloitu tilasto. Kumma homma, ettei veikkausliigahistoriassa näitä vastaavia putkia löydy ainuttakaan. Ainiin, Nanan ja Upin ansiotahan tämä olikin.

Mitä tulee tapahtumaan:

- Mestaruudesta tullaan kamppailemaan loppusarjan viimeisiin otteiluihin saakka edellyttäen, ettei Klubi kyykkää totaalisesti.

- Ero kakkosen ja kolmosen välillä tulee olemaan suurempi kuin ykkösen ja kakkosen.

- KuPS häviää Maarianhaminassa, koska kirjoitin tämän viestin.

- KSP vastaa tähän viestiin todennäköisesti nimimerkkiin tai savolaisiin kohdistuvalla kuralla :)

Hirveä määrä tekstiä ja kaikki sillä verukkeella kun KuPS sattuu johtamaan sarjaa kolmen pisteen (eli yhden pelin ristiin pelaamisen) erolla seuraavaan ja on tähän mennessä kohdannut niinkin erinomaisesti pelaavia ja korkealla tämänhetkisessä sarjataulukossa olevia jengejä kuin SJK, Lahti ja vaikkapa sarjanousija VPS. Joku HIFK-voitto vielä tuohon kylkeen niin kyllä olisi varmaan syytä painattaa mestaruuslippikset jo :D :D

Palataan TeukkaS asiaan vaikka sitten kun KuPS on pelannut HJK:ta, tämänhetkistä Honkaa (joka on ollut ehdottomasti sarjan kirkkain valopilkku) vastaan ja vaikka siihen päälle ensi kierroksella tapahtuvaa usein hankalaksi osoittautuvaa Mariehamn-vieraspelin. Jos noiden pelien jälkeen on vieläkin täysin puhdas rekordi ja sarjajohto päällä niin tuolle pitkälle tekstille on iso kate ja Kuopiossa voidaan odottaa kaudelta todella suuria asioita ellei mitään ylidramaattista tapahdu kesken kauden.

Kuumehuuruiset vappuhihittelyt myös sille että HJK:n asiantuntijapiireissä povattua mestaruutta ei olisi saanut näköjään peilata viime kauden menestykseen ja sen mahdollistaneen pelaajarungon päälle, mutta samojen asiantuntijoiden olisi kuitenkin pitänyt kaikissa arvioissaan ottaa huomioon kuopiolaisjoukkueen kieltämättä erittäin kunnioitettava, jo viime kauden puolella alkanut tappiottomien pelien putki.
« Viimeksi muokattu: 30.04.2022 klo 19:13:42 kirjoittanut Kim Suomisen ponnari »
JaJaJe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK Helsinki - ikuiset mestarit


Vastaus #251 : 01.05.2022 klo 00:23:01

Huuto-naurikset myös sille, että HJK voitti VAIN JA AINOASTAAN hyvän alkukauden takia mestaruuden viime vuonna. Näitä on kummasti aina kuulunut selityksenä: joko KuPS:n alkukausi, loppukausi tai sitten se keskimmäinen osa kautta meni huonosti ja TÄSTÄ syystä sitä mestaruutta ei tullut. Tai vastaavasti HJK pelasi VAIN hyvän alkukauden tai loppukauden ja tästä syystä juhli mestaruutta.

Ok, mitä sitten? Eikö esim. loppukausi ole ihan helvetin iso osa koko kautta ja pisteet yhtä arvokkaita? :D Perkeleen kausi kun ei lopu just silleen sopivasti kun KuPS:lla on eniten pisteitä >:(

E: kunnia Hunajalle, että edes jaksaa vastata asiallisesti tuohon oksennukseen.
« Viimeksi muokattu: 01.05.2022 klo 00:25:58 kirjoittanut JaJaJe »
6-paikka

Poissa Poissa


Vastaus #252 : 01.05.2022 klo 01:01:54

Ihan vitun yllätys et kupsukoille vähän voittoja niin tämä topikki nousee ylös jonkun kuopiolaisen Teukan toimesta ja siellä julistetaan itseä maailman parhaiksi.

Maailma muuttuu, kupsukoiden omahyväisyys ei.

Joillain on tyylikkyyttä, joillain ei.

Loppupeleissä Turun Inter on kuitenkin se kaunein seura, sehän nyt on itsestäänselvää kaikille.
Pub

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #pikkusieluiset ja pikkumunaiset moderaattorit


Vastaus #253 : 01.05.2022 klo 05:45:53

Itkekää luuserit itkekää. Ja niinhän te itkettekin.

MEILTÄHÄN TÄMÄ KÄY!
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #254 : 02.05.2022 klo 12:29:54

Pelaajabudjetteja verratessa voi myös miettiä, mitä varten budjettia on käytetty. Europeleissä mukana olevilla joukkueilla on isompi joukkue sekä laadukkaampi miehistö. Jos katsotaan vain Liigaa, niin hieman parempi verrokki olisi joukkueiden Top-18 pelaajaa. Siis 18 kalliimpaa pelaajaansa. Ilman europelejä olisi kaikilla eurojoukkeilla varmasti eri tyyppinen nippu kasassa.
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #255 : 07.05.2022 klo 21:26:42

Interillä jo neljä tappiota eli heillä on joku "1%" mahdollisuus mestaruuteen.

Viime kauden ykkönen ja kakkonen, 27 ottelua:
18-5-4
17-7-3

2020 22 ottelua:
14-6-2
12-5-5
12-5-5

2019, 27 ottelua:
15-8-4
15-3-9

Edit: joku muu voi tsekata Seinäjoen statsit..... :D
« Viimeksi muokattu: 07.05.2022 klo 21:31:15 kirjoittanut Kausari »
Vaffanculo

Poissa Poissa


Vastaus #256 : 07.05.2022 klo 21:49:31

Interillä jo neljä tappiota eli heillä on joku "1%" mahdollisuus mestaruuteen.

Inter ja mestaruus samassa lauseessa jaksaa ihmetyttää vuodesta toiseen.
MM66

Poissa Poissa


Vastaus #257 : 07.05.2022 klo 22:38:27

Eiköhän 3 kärki ala jo pikkuhiljaa erottumaan muista. Saa nähdä vieläkö Sjk ilmoittautuu ylemmän loppusarjan kahinoihin ja pysyykö Hjk Kupsukoiden vauhdissa.
Bulebule

Poissa Poissa


Vastaus #258 : 13.05.2022 klo 20:04:38

Kärkikaksikon piste-ero kolmoseen jo nyt saman verran kuin kolmosella kymppiin.

Tuskinpa tuosta on ero enää pienenemään päin.

 
Sivuja: 1 ... 10 [11]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa