FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.12.2022 klo 11:23:02 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi: M5 Itäinen C 2022  (Luettu 27970 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Petoselta Perkele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #150 : 12.09.2022 klo 23:18:58

Heitetään omia arvauksia:

  • Huima/Urho kakkonen on kakkonen
  • Potkua riittää noin neljänteen sijaan
  • Soho ravaa kolmoseksi, ellei sorru laukalle
  • ViPa/2:n sijoitus on fifty-sixty, ehkä jopa forty
  • PetPet hylkää petäjät loppukaudella: joukkueen suosikkipuuksi paljastuukin kuusi, joka on (ehkä) myös heidän sijoituksensa
  • Komeetat/2 ei juurikaan muuta enää lentorataansa

Tämähän alkaa näyttää aika vaikuttavalta kristallipallon käytöltä, ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta kun tuota sarjataulukkoa ja jäljellä olevia matseja kahtelee niin näyttää aika vaikuttavalta.

Täytyy sanoa että on ollut kummallisen tuntuinen mutta viihdyttävä kausi noin niinku keskikastin puolelta, vaikka pohja ja kärki onkin ollut kohtalaisen selviä puolesta välistä asti. Nuo keskinäiset ottelut ovat menneet hauskasti ristiin. Mukavaa katseltavaa näin etäältä. Keupan uskomaton ryhtiliike huonon alun jälkeen, PetPet olemassa käytännössä kaksi eri joukkuetta kotona ja vieraissa, Potku ja Soho joita en ole koko kauden aikana tajunnut ollenkaan, ViPa joka tuntuu täysin mielivaltaisesti päättävänsä välillä olevansa huippukastia, välillä taas häviävät kotona murskaluvuin punaisen 15 minuutin kohdalla ottaneelle porukalle.

Mitä yritän sanoa on, että ei ole divarifutiksen voittanutta.
vovery

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Harjun Potku


Vastaus #151 : 13.09.2022 klo 22:44:08

Tämähän alkaa näyttää aika vaikuttavalta kristallipallon käytöltä, ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta kun tuota sarjataulukkoa ja jäljellä olevia matseja kahtelee niin näyttää aika vaikuttavalta.

Täytyy sanoa että on ollut kummallisen tuntuinen mutta viihdyttävä kausi noin niinku keskikastin puolelta, vaikka pohja ja kärki onkin ollut kohtalaisen selviä puolesta välistä asti. Nuo keskinäiset ottelut ovat menneet hauskasti ristiin. ...

Mitä yritän sanoa on, että ei ole divarifutiksen voittanutta.

Joskus ne valistuneet arvauksetkin sattuvat osumaan :) Odotin toki Sohon hakevan Petäjävedeltä vähintään pisteen, mutta muiden ristiinpelaaminen paikkasi viime viikon tappiota. Vielä on tosin tosiaan pelejä pelaamatta, ja esimerkiksi JoSePan viimeiset kaksi peliä voivat mennä tyystinkin pallotellessa ja "yllättäviäkin" pistemenetyksiä kohdatessa.

Esimerkiksi tänään joutsalaiset kävivät häviämässä Suolahdessa Huima/Urho 2:lle 2-1 (1-0). Vieraat olivat liikkeellä pöytäkirjan mukaan ilman ainuttakaan vaihtopelaajaa; poissa olivat mm. joukkueen ja koko sarjan tehokkaimmat maalintekijät H. Rasmus ja Kosunen sekä tietysti Nelosen KaPa-51:ssä loppukauden pelaavat Kahilampi (Potku-pelin tapaan tänäänkin valmentajana mukana) ja Linnera. Ei siis mikään mahdottomuus, etteikö ViPa/2 voisi ensi viikolla sarjan ainoana joukkueena tällä kaudella käydä hakemassa pisteen tai kolmekin Joutsasta, jos saavat pelikiellossa olevaa Muttosta lukuun ottamatta hyvän kokoonpanon reissuun. Ja kaipa Komeetat/2:kin voi kotonaan kaiken mennessä nappiin sarjavoittajan päänahan vielä viedä. Hieman harmi, jos tällaiset seikat vaikuttaisivat tasaisen keskikastin loppusijoituksiin, mutta eipä sille mitään mahda. JoSePalta kuitenkin jokseenkin ymmärrettävää priorisointia, kun sarjavoitto on jo plakkarissa ja kun seuran ykköslajin kausi lähestyy kovaa vauhtia.

Helppo allekirjoittaa keskikastin tasaisuuden ja ristiinpelaamisen viihdyttävyys tällä kaudella! Eipä tässä muuten olisi jaksanut kierrosennakkojakaan kirjoitella, kun yksi joukkue marssi sen verran suvereenisti sarjavoittoon ja toisessa päässä toinen putoamiseen. Luvataanpa siis vielä yksi kierrosennakko loppuviikosta Ylos Ja kunhan kaikki pelit on pelattu, voisi vielä lyhyesti kurkistaa sarjan tilastoihin.
vovery

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Harjun Potku


Vastaus #152 : 18.09.2022 klo 15:39:14

Kierros 18 - Kaikki päättyy aikanaan

Ma 19.9. klo 17:45 Säynätsalon TN

KaDy (1-1-15, maalit 16-68, pisteet 4, sij. 10.) - FC Soho (8-3-6, maalit 36-30, pisteet 27, sij. 3.)

Soho nousi kuin nousikin lopulta kolmossijalle kaatamalla Komeetat/2:n selvästi 4-0, kun samaan aikaan ViPa/2 ja Harjun Potku tasasivat pisteet ja PetPet kärsi vierastappion Soulsille. Eikä Soho tuosta sijasta tule enää tällä kaudella luopumaan, sillä KaDy kaatuu varmasti.

Kuuleman mukaan Sohossa saattaisi olla kiinnostusta Neloseen nousemista kohtaan, minkä sarjan kolmospaikan saavuttaminen saattaa tänä(kin) kautena mahdollistaa. Kärkikaksikolla ei nousuhaluja välttämättä juuri ole, koska yhteistyöseura ja edustusjoukkue pelaavat jo Nelosessa. Neloseen saattaisi olla jopa kaksikin paikkaa tarjolla, sillä sarja pelattiin tälläkin kaudella jälleen vajaana, minkä lisäksi Nelosen ylivoimaisesti voittanut Rangers saattaisi ehkä sittenkin olla nousemassa Kolmoseen? Mutta spekuloidaan näitä pitemmin sitten kauden jälkeen.

Ma 19.9. klo 18:30 Joutsan TN

JoSePa (14-0-2, maalit 77-29, pisteet 42, sij. 1.) - ViPa/2 (8-2-7, maalit 48-36, pisteet 26, sij. 4.)

Joutsalaiset kävivät häviämässä niukasti 2-1 Suolahdessa ilman vaihtopelaajia ja kovimpia pelaajiaan ylipäätään. Jospa kauden viimeiseen kotipeliin saavat enemmän pelaajia listaan ml. sarjan ehkä parhaimman pelaajan Kosusen, vaikka futsalin Ykkönen alkaakin vajaan kolmen viikon päästä. Mikään heittopussi eivät toki entisvuosien tapaan enää ole ilman kovimpia pelureitakaan, mikä kertonee hyvästä junnutyöstä viime vuosina.

ViPa/2 hyvin todennäköisesti menetti siis kolmossijan viime pelin tasurin myötä, mutta nelossija on vielä täysin heidän omissa käsissään: varmuudella siihen riittää vierasvoitto Joutsasta. Tasurilla tai jopa tappiollakin tuo sija voi olla silti heidän, jos muut pelit menevät vihtavuorelaisten kannalta suotuisasti. JoSePan voittaminen ei aiemmin käsitellyistä syistä johtuen ole ViPa/2:lle mikään tekemätön paikka. Toki vieraiden Muttosen puuttuminen on pois heidän hyökkäysvoimastaan, mutta on siellä tulivoimaa silti yhä sarjan maalipörssin 4. ja 6. sijojen verran.

Tiukkaa peliä ennakoin, paha sanoa miten tämä päättyy.

Ma 19.9. klo 19:45 Säynätsalon TN

Harjun Potku (8-2-7, maalit 30-34, pisteet 26, sij. 5.) - KeuPa/2 (6-3-8, maalit 33-36, pisteet 21, sij. 7.)

Potku pelaa (käytännössä) sijoista 4-6. Voitolla ainakin PetPet pysyisi varmuudella takana, mutta ViPa/2:n ohittaminen vaatisi jo apuja Joutsasta. Hyökkäysvoimaa joukkue menetti harmillisesti roppakaupalla ennen kauden viimeistä ottelua, kun tehot 5+4 tällä kaudella iskenyt Rastas ehti lentää etelän lämpöön talvehtimaan. Niin ikään tehot 5+4 tehnyt Lumijärvihän on varmuudella pois, kun pelaa loppukauden Nelosta. Kuka tekee maalit huomenna, ja kenen syötöstä?

KeuPa/2 on joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta lähtien ollut aivan eri joukkue kuin ennen tuota kesäkuun lopun voittoa; olin katsovinani, että keuruulaiset ovat pelanneet syyskauden tähän mennessä sarjan kolmanneksi parhaalla saldolla kärkikaksikon jälkeen. Peli on kulkenut niin kotona kuin vieraissa ja joukkue kulkee nyt kauden toisessa voittoputkessaan haettua ensin Comets Parkilta 0-1 -vierasvoiton ja kaadettuaan sen jälkeen KaDyn 4-0. Hyvän syyskauden myötä KeuPa/2 on noussut seitsemännelle sijalle, jonka se saattaa vielä Komeettojen nenän edestä viedäkin. Tasapisteisiin päädyttäessä Komeetat/2 olisi edellä keskinäisten paremmalla maalierolla, kun kumpikin voitti yhden vieraspelinsä, mutta Komeetat/2 yhdellä maalilla enemmän. Teoriassa Soulskin voisi nousta vielä KeuPa/2:n rinnalle pisteissä, mutta noissa keskinäiset menivät molemmat keuruulaisille.

Tästä ennustan tasaista ja vähämaalista peliä. Edellisen keskinäisen kaltaista ryöpytystä (4-0) ei varmasti ole luvassa, kun Potkukin näyttää saavan tällä kertaa varsin eheän, joskin terävimmät syömähampaansa menettäneen kokoonpanon kasaan. Ja nyt ei "onneksi" pelata nurmella :)

Ti 20.9. klo 20:00 Comets Parkin TN

Komeetat/2 (6-2-8, maalit 32-37, pisteet 20, sij. 8.) - Souls AC (4-3-9, maalit 42-67, pisteet 15, sij. 9.)

Komeetat/2 voisi teoriassa nousta vielä vaikka kuudenneksikin, jos voittaisivat molemmat jäljellä olevat pelinsä ja jos PetPet häviäisi viimeisen ottelunsa. Tasapisteissä PetPet olisi todennäköisesti edellä, sillä vaikka keskinäiset menivät voittoja ja maalieroja myöten tasan (3-0 ja 4-1), olisi Petäjäisillä sarjan maalierona +3. Komeetat/2:lla se on tällä hetkellä -5, joten heidän pitäisi takoa kahteen viimeiseen peliin melkoisesti maaleja. Kun vastassa on kuitenkin Soulsin lisäksi myös sarjakärki JoSePa, ja kun Komeetat/2 kulkee tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa, on todennäköisempää, että taivaankappaleet kamppailevat KeuPa/2:n kanssa seitsemännestä sijasta. Toki teoriassa Soulskin pystyisi vielä tulemaan takaa ohi.

Mistä päästäänkin vierasjoukkueeseen. Viime ottelun komealla 5-2 -voitolla PetPetistä Sielumiehet katkaisivat viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa. Maalinteossa kunnostautuivat mm. Matikainen (x2) ja Alasaarela, jotka löytyvät sarjan maalipörssissä 5. ja 3. sijoilta. Tulivoimaa siis löytyy, jos tämä kaksikko on pelillä. Kuten edellä käytiin läpi, saumat on vielä sarjataulukon kahdeksanteenkin sijaan, mutta se vaatisi sekä Komeetat/2:n että Huima/Urho 2:n kaatamista vieraissa. Meinaavatkohan tosiaan pelata tuon rästipelin heti Komeetta-peliä seuraavana päivänä? Tuosta ei oikein voi menestystä ennakoida, jos näin on, koska ei Souls sentään mikään junnuporukka ole.

Tiistain pelin Souls sen sijaan voi aivan hyvinkin voittaa. Heidän kohdallaan paljon on kiinni klassisesti siitä, ovatko Alasaarela ja Matikainen mukana, ja löytyykö miehiä vaihtopenkille asti. Vaikea tästäkään pelistä on hirveästi muuta sanoa kuin että maaleja varmasti nähdään. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisenhan Souls vei lopulta salibandylukemin 6-5.

Pe 23.9. klo 19:00 Petäjäveden TN

PetPet (8-1-8, maalit 40-37, pisteet 25, sij. 6.) - Huima/Urho 2 (10-3-3, maalit 45-25, pisteet 33, sij. 2.)

PetPet on menettänyt pisteitä kotonaan viimeksi kesäkuun 22. päivänä, jolloin Souls kävi hakemassa pisteet Miilulammen kupeesta lukemin 4-5. Viime kierroksella Souls iski siis jälleen viisi maalia petäjävetisten verkkoon, mikä jatkoi PetPetin ailahtelevaa kautta. Varsinkaan vieraissa Petäjäiset eivät ole juhlineet, mutta löytyy tuohonkin pari poikkeusta. Toinen niistä on Huima/Urho 2:n kellistäminen puhtaasti 0-2 vajaata viikkoa Souls-tappiota myöhemmin eli kesäkuun 28. päivänä. Silmäilin pöytäkirjan läpi ja kyllä siellä tuolloin kotijoukkueellakin on ollut lähestulkoon kaikki kovimmat nimet listassa, eli jostain PetPet on löytänyt tuolloin hyvän vireen otteluun. Samaa virettä lähtevät varmasti hakemaan myös viimeiseen otteluunsa, kun saumat on vielä voiton ja mahdollisten ristiinpelaamisten myötä aina neljänteen sijaan (Sohon tuleva KaDy-voitto huomioitu). Tappiolla siis Komeetat/2:kin saattaisi tulla vielä takaa ohi, mutta tämän kohtalo voi toki ratketa jo tiistaina, jos Souls ottaa pisteenkin Komeetoilta.

Huima/Urho 2:lla ei ole enää sarjataulukon suhteen muuta tavoiteltavaa kuin lisäpisteiden kartuttaminen, sillä kakkossija varmistui viime kierroksella. Kentällä toki tavoiteltavaa riittää mm. nuorten pelaajien kehittämisen merkeissä, ja tietysti jokainen joukkue haluaa varmasti jokaisen pelin aina voittaa. Jos tuo Tulospalveluun merkattu Huima/Urho 2 - Souls AC pelataan tosiaan ke 21.9., voi äänekoskelais-suolahtelaistenkin jaloissa tuntua vielä perjantaina Petäjävedellä. Ja edustuksellakin näyttää olevan kauden päätöspeli heti perään la 24.9., joten nuorista pelaajista menevillekin olisi tuossa tekemistä, jos kaikissa meinaavat pelata.

Merkit viittaavat hieman siihen suuntaan, että PetPet tämän hoitaa. Ellei päädytä tasuriin.
vovery

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Harjun Potku


Vastaus #153 : 19.09.2022 klo 21:54:30

Potku - KeuPa/2 1-6 (0-2)

Ei tullut vähämaalista peliä, vaan lopulta ensimmäisen kohtaamisen tapaan melkoinen ryöpytys. Potkun eheä kokoonpanokin jäi lopulta haaveeksi, kun hyvään syysvireeseen äitynyt Komppa jäi jumittamaan Amsterdamiin (toim. huom. sanavalinnalla ei kaksoismerkitystä) ja joukkueen ainut nuoreksi pelaajaksi laskettava pelaaja eli viime päivät Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä tutun Nuhanenän elämää. Penkille saatiin toki silti kolme vaihtopelaajaa vieraiden viittä vastaan, mutta siinä missä keuruulaisilla vaihtopelaajien iät alkoivat keskimäärin ykkösellä, kotijoukkueella vaihtopenkin keski-ikä alkoi reippaasti nelosella.

Vieraiden hallintaa ensimmäinen jakso taisi pitkälti olla. Maalit syntyivät puolen tunnin molemmin puolin noin 16-vuotiaan Vuoriniemen toimesta - nuorelle miehenalulle avausmaalit miesten peleissä! PalloPallo Olisivatko olleet läpiajoja molemmat, ja hattutempun täydentämiseenkin taisi avautua vielä pari saumaa lisää. Heti toisen puoliajan alkuun Potku pääsi kuin varkain peliin mukaan, kun Martinmäki haisteli boksin rajalla vastustajan topparin(?) heikon syötön ja tälläsi boksin sisältä kauden neljännen maalinsa. Miehen edellinen oli syntynyt muuten niinkin vasta kuin 6. kesäkuuta, joten maali teki varmasti hyvää Ylos

Heti seuraavassa tilanteessa kuitenkin vastaava kardinaalimoka Potkun puolustukselle ja vieraat kuittasivat saman tien 1-3:een. Siihenpä se Potkun takaa-ajon tynkä kuihtuikin kasaan ja väsy alkoi painaa. KeuPa/2 kävi tyylittelemässä vielä kolme maalia lisää. Yhden rangaistuspotkunkin saivat, ja laukomaan asettui nuori pelaaja. Potkun maalivahtina pelannut Kukko seisoskeli vetäjästä päin katsottuna maalin vasemmassa reunassa ja tuomari Vilkmankin kysäisi jo, onko maalivahti varmasti valmis. Mies kuittasi olevansa valmis, eikä nuoren pelaajan pääkoppa kestänyt psykologista sodankäyntiä, vaan laukaus painui oikealta ohi. Avustava liputti Kukon liikkuneen ilmeisesti eteenpäin ennen laukauksen lähtöä, mutta olin kuulevinani jonkun selvittävän ottelun jälkeen, ettei rangaistuspotkua nykysäännöillä uusita, jos liikkeen ei katsota vaikuttaneen suoritukseen.

Parempi joukkue voitti tänään, ei kahta sanaa. Kausi on nyt Potkun osalta paketissa ja käteen jäi PetPetin pelistä riippuen 5. tai 6. sija. Ainakin ollaan nyt joukkueen tasoa vastaavalla sarjatasolla.

---

Illan muissa peleissä Soho hoiteli KaDyn ja kolmossijan plakkariin lukemin 0-4 (0-3), ja nälkäiset vihtavuorelaiset kävivät puolestaan hakemassa Joutsasta pisteet numeroin 2-5 (0-4) varmistaen näin nelossijansa.
Petoselta Perkele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #154 : 20.09.2022 klo 00:18:20


Kiitokset koko kauden mittaisesta Potkun pelien hyvästä päivittämisestä ja yleisistä katsauskista, tekee sarjan jonka pelejä ei valtavasti nää seuraamisesta helpompaa ja mukavampaa!

Pahoittelut myös että aiemmin tuolla jinxasin hyvät ennustukset.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 20.09.2022 klo 07:29:32

nälkäiset vihtavuorelaiset kävivät puolestaan hakemassa Joutsasta pisteet numeroin 2-5 (0-4) varmistaen näin nelossijansa.

Taisi olla kotijoukkueella kokoonpano-onglemia, kun kenttäpelaaja oli jouduttu laittamaan maaliin, eikä tämä voinut olla näkymättä. Jotain haastelivat, etteivät nousua Neloseen vastaan ottaisi.
tuomari turmio

Poissa Poissa


Vastaus #156 : 21.09.2022 klo 19:33:07

HuimaUrho-Souls 8-0
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #157 : 23.09.2022 klo 13:39:41

Vähiin käy ennen kuin loppuu. Tänään vielä ohuesti panoksellinen PetPet - Huima/Urho 2 ja maanantaina sitä kuuluisaa kuollutta kumia tarjolla  tekonurmen orsien välin lisäksi kentän päällä kun JoSePa matkustaa Comets parkille

PetPet lähtee metsästämään kauden 9. voittoa ja tämän myötä 5. sijaa sarjassa. Kotona rekordi on kohtuullisen kova 6 voittoa ja kaksi tappiota maalierolla  31 - 16. Asetankin tämän illan tavoiteeksi nostaa suhdeluku 2:1 eli 1 - 0, 3 - 1 tai 5 - 2 voitot tai paremmat riittäisivät tähän. Kova, mutta mahdollinen tavoite.  Vastustaja on kakkossijansa jo jonkin aikaa sitten varmistanut, mutta hekin varmasti hakevat hyvää viimeistä peliä, jonka hikiä pääsee sitten saunomaan irti pitkän kaavan kautta. Kotivoittoa vähän puoltaisi myös se, että Huima/Urho 2 pelasi toissapäivänä Soulsia vastaan. Toki ei varmaan kovatempoisin tapahtuma, mutta kuitenkin 48 tuntiin toinen peli, joten väkisinkin vähän on väsymystä.

Keli on hyvä, luvassa kauden kovin ottelutapahtuma sisältäen Kansainvälisten Koskelaisten ja Aikuisten Jalkapallokoulun esiottelu klo 17, kioski normaaliin tapaan ja hyvää henkeä katsomossa. Harmi kun loppuu, mutta toisaalta sormia paleltaa jo iltaisin treeneissä, että hyvä vaan. 
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #158 : 23.09.2022 klo 22:08:10

PetPet - Huima/Urho 2 päättyi lukemin 7 - 1 (6 - 0)

Isät vastaan pojat. Alle 20 minuutin 4 - 0 ja puolen tunnin kohdalla 6 - 0. Vieraat purkivat pettymyksensä tuomariin. Aloittivat kritisoinnin pilkkutuomioista ja uusitusta pilkusta 22. minuutilla (ja tuomiot olivatkin ehkä hieman kyseenalaisia), mutta ei se peli siihen kaatunut, kun peli oli ennen pilkkumaaliakin jo 4 - 0. Kaksi ekaa maalia ekalla kympillä kulmista samalla lyhyen kulman kuviolla. Ekan ohjasi epäonninen puolustaja etukulmasta omiin, toinen pomppasi takatolpan kautta keskelle flipperiin, josta se taottiin voimalla maaliin toisella yrittämällä. Tämänkään jälkeen tätä ihan varmasti jokaiselle sarjan joukkueelle tuttua kuviota ei otettu kovin vahvasti kiinni, tai jos otettiin, niin sitten oli jossain muualla ihan auki kavereita. Maalivahdilla oli aika surkea ensimmäinen puoliaika, joskin toisaalta vain yhdestä maalista jäi sellainen olo, että tällä oli mitään mahdollisuutta ottaa ekalla puoliskolla ja toisella pelasti todella monta kertaa hyviä paikkoja.

Toinen puolisko paljon tasaisempi peli, vaikka vierailta lensi toppari pihalle jo 53. minuutilla. Minusta kumpikaan tilanne eikä varsinkaan toinen ollut keltaisen arvoinen, vaikka rike olikin. Tämän jälkeen pelasivat kuitenkin paremmin ???
Joukkueiden "oikea taso" ei tänään ollut lukemien mukainen ero, mutta ihan selvästi vain yksi joukkue tuli pelaamaan ottelun alussa toisen tyytyessä katselemaan näytöstä vieressä. Mutta kyllä lähtökohtaisesti PetPet tämän olisi useammalla maalilla voittanut, vaikka vierailla olisikin ollut täysi isku päällä alusta asti, mutta ei näin olisi ryöpsähtänyt. PetPetin viimeinen tehtiin paitsiosta noin 98% todennäköisyydellä. No, eipä ratkaissut tasaista peliä...

Katsellaan viimeisen pelin jälkeen sitten isompaa analyysia sarjasta ja kaudesta
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #159 : 03.10.2022 klo 21:10:22

JoSePa - 24
Huima/Urho 2 - 19
ViPa/2 - 16
PetPet - 15
FC Soho - 14
Harjun Potku - 12
Komeetat/2 - 12
AC SOULS - 9
KeuPa/2 - 6
KaDy - 4

Tältä näytti sarjatilanne kesätauolla.

Lopullinen taulukko sitten:

JoSePa - 45
Huima/Urho 2 - 36
FC Soho - 30
ViPa/2 - 29
PetPet - 28
Harjun Potku - 26
KeuPa/2 - 24
Komeetat/2 - 20
AC SOULS - 18
KaDy - 4

Eka puolisko käyty vahvasti läpi ketjussa jo aiemmin, niin katsotaan nyt toista hieman tarkemmin.

Aloitetaan toisen puoliskon kovimmista:
KeuPa/2 ja JoSePa. Keuruulaiset nousivat sarjan viimeiseltä paikalta kevätkierroksen vikassa pelissä. Syyskierroksella sitten meno oli aivan toisenlaista rekordilla 5-3-1 ja maalierolla 25-13. Nousua vain kaksi sijaa, mutta pohjamudista nousu keskikastiin 7. oli kova temppu. Vain JoSePalla oli parempi 7-0-2 rekordi, jossa tappiot jo sarjan ratkettua kakkoselle ja neloselle. Ylivoimainen kausi heiltä.

Positiivisesti pelanneet:
Harjun Potku, FC Soho. Molemmat paransivat kahdella pisteellä kevään saldoon verrattuna. KeuPa/2:n lisäksi ainoat jotka saivat enemmän pisteitä (molemmat +2) syksypuoliskolla kuin ennen kesätaukoa. Soho vieläpä nousi kaksi sijaa, Potkulla parannus ei aivan riittänyt tähän, vaan ainoastaan pitivät asemansa.

Ok(+):

PetPet, ViPa/2, Huima/Urho 2.
Tämä vaatinee selitystä miksi ovat tässä eivätkä kaikki alempana. PetPet ja ViPa/2 tippuivat yhdet pykälät ja Huima/Urho /2 saalisti neljä pistettä vähemmän kuin keväällä, nämähän suorastaan kyntivät? No ei. Huima/Urho 2 piti kakkostilansa lopulta todella helposti ja kahden muun tippuminen alaspäin oli enemmän Sohon hyvyyttä kuin kyntämistä. Yhden paikan menetys yhden pisteen erolla tuossa keskikastissa ei ole häpeäksi.

Ei oikein lähtenyt:
SOULS AC, Komeetat/2, KaDy.
No miksikä sitten 9 ja 9 pistettä molemmilla puoliskoilla saavuttanut sielujengi on täällä? Ihan sillä, että vaikka kevään 2-3-4 rekordi ei ole kivenkova niin siinä hävitään harvemmin kuin joka toinen kerta ja tappiot olivat 4, 3, 1 ja 1 maalin eroilla. Syksyn 3-0-6 tulossarjan takaa paljastuu 8, 8 ja 7 maalin tappiot.
Komeetat/2 näytti vielä kesätauolla ja erityisesti neljä sitä seurannutta matsia siltä, että se tosissaan haastaa ylemmän puolen sijoituksista. Sitten valitettava mahalasku loppuun ja viisi peliä, joissa yhteensä neljä tehtyä maalia. Potentiaalia olisi parempaan, mutta tuntui koko kauden jäävän hieman piippuun. Dynamolle olisi suonut enemmän onnistumisia kuin mitä nyt tuli. Joukkueella oli lähtökohtaisestikkin viimevuoden kutosen neljäntenä nousijan lähinnä uskoa, toivoa ja kovaa tsemppiä, mutta syksyllä ei ollut enää niitäkään kun Souls ja KeuPa karkasivat viimeistään elokuun ekalla viikolla.
Jaketskini

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HuimaUrho


Vastaus #160 : 24.10.2022 klo 14:04:39

Keski-Suomen 4.- ja 5.-divisioonissa pelaava HuimaUrho järjestää avoimet harjoitukset!

Ääneseudun perinteisten jalkapalloseurojen Äänekosken Huiman ja Suolahden Urhon yhteinen projekti hakee pelaajia historiansa toiselle kaudelle. Kaudella 2022 edustusjoukkue sijoittui neljännessä divisioonassa kuudenneksi ja kakkosjoukkue vitosessa toiseksi. Joukkueet pelasivat pääosin hyvin nuorella rungolla yhdessä muutamien kokeneempien pelaajien kanssa ja jatkavat samoissa sarjoissa myös seuraavalla kaudella. Joukkueet aloittavat yhteiset harjoitukset viikolla 44 ja avoimet harjoitukset järjestetään tiistaisin ja torstaisin Äänekosken ylipainehallissa. Ensimmäinen harjoitustapahtuma on 1.11. 19.00-20.30.

Tämän me tarjoamme:

- Keski-Suomen parhaat talviharjoitteluolosuhteet
- 2-3 laadukasta harjoitustapahtumaa viikossa
- Erittäin edullisen kausimaksun
- Vahvan taustaorganisaation sisältäen esimerkiksi useamman valmentajan, joukkueenjohtajan ja huoltajan
- Mahdollisuus pelata tason ja sitoutumismahdollisuuksien mukaan kahdella eri sarjatasolla
- Kimppakyytimahdollisuus Jyväskylästä ja sen lähialueilta

Tätä me odotamme:

- Motivaatiota, harjoitteluintoa sekä jalkapallomieltä!

Avoimien harjoituksien jakso kestää alustavasti marraskuun ajan, ja kaikki halukkaat pelaajat saavat käydä kokeilemassa tunnelmaa. Lisätiedot sekä ilmoittautumiset:

Joukkueenjohtaja Ville Hänninen
villehanninen84@gmail.com
0400471153
Somekanavissa: @huimaurhoedari
vovery

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Harjun Potku


Vastaus #161 : 24.10.2022 klo 15:54:02

Nyt kun ketju oli ylhäällä ja kun kauden päättymisestäkin on kulunut noin kuukauden päivät, kirjoitellaanpa aiemmin lupailemieni tilastokatsausten sijaan omia tuntemuksia Keski-Suomen Vitosesta.

Karenssiajan poistuminen teki Vitosesta ja miksei Kutosestakin kärjen osalta käytännössä farmisarjoja. Kutosen voitti Blackbirdin akatemiajoukkue, joka varmisteli tärkeiden otteluiden voittoja Kolmosessa pelaavan edarin aikuisvahvistuksilla. Vitosen voitti tunnetusti täysin pystyyn JoSePa, joka varmisti menestyksensä peluuttamalla alkusyksyyn asti useita Nelosen selkeässä kakkosessa KaPa-51:ssäkin avainpelaajan roolissa olleita pelureita. Vitosen toiseksi tulleessa Huima/Urho 2:ssakin pelaajakierrätys Nelosesta Vitoseen oli huomattavassa roolissa menestyksessä, joskaan sarjavoittajan järjestelmällisyyteen ei peluuttaminen heillä vertaudu.

Farmisarjan status sotii sarjan kilpailullista eheyttä vastaan. Vitonen on tämän kauden karenssisäännöillä Nelosen joukkueiden reservisarja, jossa sarjatasoa ylempänä jo pelaavat aikuispelaajat käyvät pelaamassa hieman kevyempiä pelejä myös Vitosessa avittaen kakkosjoukkueita perustasoaan parempiin suorituksiin. Ja keskimäärin kyse ei ole siis ollut Nelosessa vähemmälle peliajalle jääneistä pelaajista, vaan isoja minuutteja Nelosessakin kellottaneista. Kolme hyvää Nelosen aikuispelaajaa ja nuoreksi laskettavat pelaajat niillä seuroilla, joilla Nelosen tasoisia sellaisia löytyy, vaikuttavat sanomattakin paljon Vitosen peleissä.

Vaan kun pilliin on viimeisen kerran vihelletty ja on sarjanousijan kartoittamisen aika, nousijaa ei tahdokaan löytyä. Ja miksi löytyisikään, jos sarjavoittajan runko on pitkälti sama kuin Nelosen kakkosen, tai jos edustus ylipäätään löytyy jo tasoa ylempää. Joutsassa ja Kangasniemellä ei taitaisi edes riittää pelaajat kahteen Nelosen joukkueeseen, eikä Äänekoski-Suolahti -projektissa ainakaan vielä ole riittävästi leveyttä tasossa kahteen saman sarjatason joukkueeseen ilman, että toinen löytyisi Nelosen häntäpäästä. Vitosessa usein tapahtuva voittaminen on varmasti keskimäärin mukavampaa kuin Nelosessa lähes jatkuvasti häviäminen.

Aikuistason seurayhteistyötä vailla olevien joukkueiden kohdalla uuden karenssisäännön vaikutus nousun tavoittelun suhteen lienee siltä osin merkittävä, että mieluumminhan sitä noustaan pelikentän ansioiden myötä kuin kabineteissa. Nyt ollaan tilanteessa, jossa Neloseen nousijaa haetaan Vitosessa sijoille 4.-9. sijoittuneiden joukkueiden keskuudesta. Olisin toivonut Sohon ottavan tarjotun paikan vastaan, vaikka kolmansiksi sarjassa jäivätkin, koska tuskin olisivat ensi kauden Nelosessa putoamistaistoon ajautuneet, mutta ymmärrän kyllä, jos sarjasijoitus on vaikuttanut päätökseen. Tavoitehan heillä oli sarjavoitto ja sitä kautta nousu. Parhaat edellytykset pelaajamäärän ja toiminnan tason osalta nousuun olisi noilta sijoilta 4.-9. varmaankin PetPetillä, mutta haluavatko nousta Vitosen viidenneltä sijalta Neloseen, vaikka edellä olisikin pari-kolme nousuhalutonta farmiseuraa?

Onhan lyhemmässä karenssissa se hyvä puoli, että se on helpottanut Nelosessa ja Vitosessa niiden seurojen ja joukkueiden pelaajatilanteita, joilla on viime vuosina tehnyt tiukkaa saada riittävästi pelaajia peleihin ja joilta löytyy edustus/yhteistyösopimusseura eri sarjatasolta. Tiedä sitten, onko järkevämpää pitää osaa Nelosen-Vitosen seuroista paremmassa hapessa ja pelata Nelosta jatkuvasti vajaana sarjana, vai kannattaisiko pitää Vitonen kilpailullisesti terveempänä, jolloin nousuhalujakin saattaisi kärkijoukkueilta viime kauden tapaan löytyä. Kutosessahan joukkueita on pitkälti toistakymmentä, eiköhän sieltä löytyisi Vitoseen halukkuutta, jos tilaa avautuisi?

Kaiken kaikkiaan en itse tätä kuluneen kauden poikkeuksellista karenssisääntöä aikuisten osalta kannata. Nuoret pelaajathan saavat jo ilman tätä poikkeustakin pelata molempia sarjoja kyvykkyyden ja halukkuuden puitteissa ja heille se suotakoon.

 
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa