FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.10.2022 klo 12:25:54 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Kirjoittaja Aihe: 19 Giornata 2021/22 - Buon Natale!  (Luettu 3183 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Catania-Cagliari Jouni Heinosen selostamana


: 20.12.2021 klo 21:23:59

LA PRIMA GIORNATA DELLA SERIE A 2021/2022

Martedi 21 dicembre

Udinese - Salernitana (19:30)

"Assisten assistentti". Näillä saatesanoilla suomalainen italofutispodcasti Seinä kolmannelle toivotti Gabriele Cioffin uuteen tehtäväänsä Udinesen päävalmentajaksi. Hyvin on lähtenyt homma käyntiin. Kotitasuria Milania vastaan seurasi kahden peräkkäisen voiton viikko. Sijaiskärsijöinä ensin Crotone Coppassa jonka jälkeen Sardiniaan lähetettiin mantereen puolelta mattopommi. Maalit Udinesen hyväksi viime viikolla 8-0. Salernitanan käskyttäjä Colantuono myönsi Interia vastaan kärsityn 0-5 kotitappion jälkeen vihdoinkin sen joka on ollut kaikkia vähääkään liigaa seuraavien tiedossa jo pidempään. Tasoero Interiin ja moneen moneen muuhun seuraan on tällä hetkellä yksinkertaisesti vain liian suuri. Kyllähän tällaiset kommentit kielivät ikävä kyllä siihen suuntaan, että Salernossa on nakattu pyyhe kehään. Castorin nykypäivästä poikkeavalla jalkapallolla Salernitana vähän yllättäenkin nousi ylös mutta niin se vain on, että seinä tulee väkistenkin jossain vaiheessa vastaan. Valmensi seuraa sitten Colantuono, Castori, tai kuka tahansa. Udinese näistä lähtökohdista tietenkin suuri suosikki kierroksen avaavaan otteluun. Nyt punnitaankin lähinnä valmentaja Cioffin ammattiosaaminen. Lähtö on ollut lennokas ja nyt tiedossa on peli jonka on vain voitettava.

Genoa - Atalanta (21:45)

Siellä mahtoi Gasperini lukea perjantaina avattua viime kierroksen otteluketjua. Siinähän mainittiin Atalanta ja Scudetto samassa lauseessa. Vastaus tuli välittömästi. Lauantaina vain 1-5 kotinurmella Romalta turpaan. Todetaanko nyt se yhteen ääneen, Gasperinin Atalanta ei ikikuuna päivänä pysty voittamaan mitään suurempaa. Haaveilla tietenkin saa. Genovassa Shevaa taas käy jo melkein sääliksi. Vaan itsepähän valitsi raon missä aloittaa tämän seuravalmentamisen. Sinälläänhän pesti on tähän asti sujunut vähän niinkuin asioiden kuuluukin mennä. Turpaan on tullut niiltä keiltä etukäteen pitikin turpaan tulla (Roma, Milan, Juve, Lazio). Udinesea vastaan piste ja Coppassa jatkoon Salernitanan kustannuksella. Derby tietenkin se peli mitä Shevan Genoa ei olisi saanut hävitä. Ei tuo otteluohjelma juurikaan joulunkaan jälkeen helpota jotenka jotain uutta Shevan pitäisi vain tyhjästä nyhjäistä jottei Ballardinin tarvisi kevätauringossa alkaa kaivamaan pikkutakkia esille ja kaivamaan ahvalaseja esille. Tuskin Genoa tästäkään pelistä mitään järkevää tulee aikaansaamaan. Mitä luultavammin maaleja nähdään.

Juventus - Cagliari (21:45)

Raporttien perusteella Juve haki Bolognasta täyden pistepotin luomatta ollenkaan maalintekotilanteita. Temppu se on tuokin. Vaikka Allegrin höyryjuna puskutteleekin tällä hetkellä etiäpäin ihan vaan tekohengityksen voimalla niin väkistenkin jossain vaiheessa tuollakin tavalla liikkua alkaa tulla selkänahkoja puskuriin. Juven etu moneen muuhun on kuitenkin se, että siellä on tämä voittaminen sen verta selkärangassa ettei mitään pidemmän aikavälin voitottomia putkia ole näkyvissä. Scudettoon se ei tietenkään tule riittämään mutta hyvinkin mahdollisesti neljän joukkoon. Siinä missä Udinessa Cioffi hoiteli viime viikon pakettiin maalierolla 8-0 niin Sardiniassa Mazzarrin viimeiset kaksi sarjapeliä ovat sitten juurikin päinvastaiset. 0-8 kertoo kaiken oleellisen. Varsinkin kun puolet näistä niitti juurikin Udinese, ja vieläpä Sardiniassa jossa nämä kaikenmaailman udineset pitäisi kuitenkin olla voitettavissa. Cagliarista onkin ikävä kyllä tullut vähän tällainen lomakohde johon konkarien on mukava tulla uran päätteeksi vähän vetämään lonkkaa. Eiköhän siellä olla jo päävalmentajalle aikaiset joululahjat jaettu. Samalla kun Mazzarri sovittelee kovakärkistä saapasta perseeseensä annetaan Leonardo Semplicin viettää rauhallinen joulu perheen kesken ennen paluuta sorvin ääreen. Juve vielä vastassa tässä raossa jotenka se nyt on se ja sama kuka tämän taas yhden paskan syyskauden saattaa päätökseensä. Se mikä seurajohtoa takuulla hieman pistää joulunkin alla vituttamaan on se fakta, että siellä on taas yksi has beeni palkkalistoilla kolmen vuoden sopimuksella.

Mercoledi 22 dicembre

Sassuolo - Bologna (17:30)

Sassuolo hankki Firenzessä puolen tunnin kohdilla 0-2 johdon Italian A-maajoukkueen tulevaisuuden runkopelaajien Gianluca Scamaccan ja Davide Frattesin osumilla. Toisella jaksolla Viola nousi maalin päähän, ja tasoihin. Ja siihen jäätiin siinä. Bolognalle kolmas peräkkäinen tappio oli Juventuksen käsialaa. Sassuolo peliin suosikkina ja senhän tietää, että kun näistä lähtökohdista aletaan pelaamaan niin ei Sassuolo peliä ainakaan voita. Mihan suojateilla hyvä paikka hakea siis vaikka "yllätysvoitto" ennen asettumista joulupöytään.

Venezia - Lazio (17:30)

Hyvän organisoinnin malliesimerkki saavutti viikonloppuna taas yhden tärkeän pisteen plakkariinsa kun Genovassa Sampdoriaa vastaan tasattiin pistepotti. Laziossa Sarrilla vielä hieman työnsarkaa tämän organisoinnin suhteen. Shevan Genoa nyt oli vain yksi märkä rätti 18. pelikierroksen avausottelussa perjantaina Roomassa. Ja roomalaisista puheen ollen Veneziahan on jo kertaalleen roomalaiset Pier Luigi Penzo Stadiumilla tämän rupeaman puittessa kaataneet.

Verona - Fiorentina (19:30)

Igor Tudorin Verona on taantumaan päin. Ennemmin tai myöhemmin tämänkin oli tapahduttavia. Ihan vain elämän realititeettejjä. Tuskinpa kukaan nyt Veronalta sen enempää mitään isoa menestystä odottaa, varsinkin nyt kun sairastupakin on alkanut huolestuttavasti täyttymään. Parempi kuitenkin tämä kuin se, että seura kärvistelisi Eusebio Di Francescon kanssa putoamiskurimuksessa. Fiorentina kuntopuntarin kärkipäätä. Sunnuntaina Sassuoloa vastaan selätettiin sentään tappion peikko mikä oli se minimisuoritus siitä. Verona kotinurmella kaikki ukot mukana haastaisi tietenkin Violaa minkä ehtii. Nyt kun rivit ovat harventuneet pelko perässä juoksemisesta on tietenkin totista totta.

Inter - Torino (19:30)

Inter oli Salernossa kaikkea muuta kuin vieraskorea. Tietäen samalla sitä, että Inter on sitten talvikauden mestari Italiassa. Ja pienten käynnistelyvaikeuksen jälkeen ihan ansaitusti. Recordi näiden suhteen kevättä ja Scudettoa ajatellen on historian saatossa melko kovaa sanaa. Eroa sarjakkosena majailevaan Napoliin ja Milaniin on nyt vain sen neljä pinnaa mutta ei tarvinne olla suurikaan ennustaja jos veikkaa tuon eron kevään saatossa vain kasvavan. Laziossa Simone Inzaghi oli jo toissa kaudella lähellä saavuttaa jotain erittäin isoa mutta sitten tuli koronat ja keskeyttivät sen unelman loppuunsaattamisen. Nyt toimitaan vähän eri resursseilla jotenka eiköhän se ole toinen heti perään ja samalla Simonelle se ensimmäinen. Torinon onni tässä lienee se ettei kotia ole kovin pitkä matka.

Roma - Sampdoria (19:30)

Roma. Roma. Roma. Tästäkö se sitten lähtee! Mourinhon Roma haki lauantaina Bergamosta varsin kummallisen tuloksen. Joka ei kuitenkaan olekaan sitä kun tiedostaa, että vastassa oli Gasperinin Atalanta. Seura jolta voidaan odottaa ihan mitä vaan. Ja tuskin se lähtee sittenkään mikäli Sampdoria saapuu Ikuiseen kaupunkiin ja korjaa edes yhden pisteen mukaansa. Ei varmaan se kaikista tasokkain ottelu näistä puolikasin peleistä mutta varmasti mielenkiintoisin.

Empoli - Milan (21:45)

Milan voi surkutella ja jossitella Napolia vastaan tehtyjä VAR-ratkaisuja minkä ehtii. Näillä ei kuitenkaan mitään voiteta. Pelaajatilanne punamustilla aivan yhtä murheellinen mitä se oli Napoliakin vastaan. Ja murheellisena se taitaa pysyäkin ellei tammikuussa ole korjausliikkeitä tiedossa. Empolilla näillä lähtökohdilla kaikki saumat naputtaa kasaan syyskauden päätöskierroksen yllätystulos. Vaikkei edes jopa se voitto tämän hetkisestä resusta Milanista ole edes mikään yllätys.

Napoli - Spezia (21:45)

Kauden 2020/21 kenties se suurin yksittäinen hämmästyksen aihe tulospuolella oli se kun pikkuruinen Spezia korjasi täyden pistepotin pussiinsa Napolista. Tämä vääristymä ei ole toistumassa. Napoli voittaa, jopa ilman hyökkääjiä. Kaatuihan se Milankin San Sirolla samalla kaavalla sunnuntain illassa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ennustuksia, toppeja, ja floppejaPoimitaan se tärkein ensin pois. Football Italia tätä jo käsittelikin. Inter oli siis kotipelissä Napolia vastaan marraskuun loppupuolella 0-1 tappiolla mikä tiesi juuri sillä lyömällä sitä, että ero sarjataulukossa Partenopeihin olisi venähtänyt jo kymmeneen pisteeseen. No, loppu onkin historiaa. Inter voitti Napolin 3-2 mikäli oli alkusoitto nykyiselle kuuden ottelun voittoputkelle Serie A:ssa. Sarjaero Napoliin kurottiin kiinni ja kierrosta myöhemmin myös Milan siirtyi taustapeilin puolelle. Kun Atalantakin pelaa ihan miten sattuu niin mikään ei oikein anna osviittaa sille miksei Simone Inzaghi pystyisi toistamaan Antonio Conten temppua. Tuomaan Scudettoa Milanoon ja nimenomaan sinne sinimustalle puolelle. Milanin ja Napolin kohdalla materiaalin leveys on yksinkertaisesti syy sille miksi Inter tullaan kruunaamaan kauden 2021/22 mestariksi. Nimenomaan se materiaalin leveyden puute. Niin punamustien kuin Napolinkin riveissä varmaan ihan kauhulla odotetaan sitä hetkeä kun Afrikassa aletaan pelaamaan maanosan mestaruudesta. Tietäen samalla sitä, että moni edustuksen avainhahmo pukeutuu silloin synnyinmaansa väreihin ja jättä seurajoukkueen huutamaan tuskissaan saapasmaahan. Oiva sauma roomalaisille, Juventukselle ja Fiorentinalle kuroa syksyllä revittyä kaulaa kiinni. Atalantan aseman sarjan kärkinelikossa näkisin henkilökohtaisesti melko sementoituna. Se viimeisen stepin puuttuminen käsiteltiinkin jo alta pois.

Sarjan tyvipäässä Salernitanaa ei pelasta mikään. Valkoiset liput liehuvat jo ainakin puolitangossa Etelä-Italiassa ja paikallisia varmasti kiinnostaa enemmän se tosiseikka, että pelatanko Salernossa ylipäätänsä kautta 2021/22 päätökseen. Omistajakuviot ovat pinnalla ja ratkaisuja pitäisi saada nopeastikin aikaan. Spezia on vielä sen kolme pinnaa putoamisviivan oikealla puolella mutta eiköhän tämä tarina olla tältä erää taputeltu. Viivan alla kun niin Cagliarialla kuin Genoalla on enemmän sitä piilossa olevaa potentiaalia vaihtaa paikkoja sarjan mikki hiiriin kuuluvan seuran kanssa. Se ei ketään yllättäisi mikäli vain toinen kaksikosta Cagliari ja Genoa nousisi kuiville. Molemmissa organisaatioissa on tehty niin pitkään huonoja päätöksiä, että melkeinpä toivoisi ettei tällä kertaa viimeiseltä voitelulta vältyttäisi. Putoaminen ja uudelleen nousu toimisi takuulla herätysliikkeenä nykyisille varsin kehnohkoille toimitakaavoille. Venezian realiteetit on mitä on mutta syyskausi oli sarjanousijalta ehdottomasti upea suoritus. Kun kaava toimia on hyvä niin siinä ei haittaa vaikka pelaajamateriaalin kanssa tultaisiinkin hieman vastaan. Ja päälle tietenkin se nousijan hurmos.

Sarjan tähän astisia kauden toppeja kun miettii niin nimenomaan näiden sarjanousijoiden vahvat ja ennakkoluulottomat otteet tulevat ensimmäisenä mieleen. Tai siis näiden kahden sarjanousijan, nousihan Salernitanakin viime kauden päätteeksi hetkeksi haistelemaan pääsarjan tunnelmaa ennen paluuta alemmas. Empolilla tietenkin menneiltä vuosilta paljonkin kokemusta myös A:n puolelta mutta hissi on lähtenyt aina takaisin alas. Sijoitus kymmenen sakissa suorastaan sensaatio Aurelio Andreazzolin miehistöltä. Empoli ollut kauden toistaiseksi paras piristysruiske.

Yleisesti liigasta puhuttaessa tulee mieleen tietenkin se, että Italian Serie A on tällä hetkellä varsin iloista jalkapalloa tarjoava maalirikas pääsarjataso. Siinä missä vaikkapa nyt Espanjassa tuntuu vähän siltä, että kumpainenkin joukkue lähtee kentälle vain pelkäämään oman pään soimista ja pelaamaan aikaa pois niin Italiassa pienetkin seurat ovat innostuneet välillä kunnon maalintekokilpailuihin. Näillä Catenaccioilla on voinut heittää häränpyllyä saapasmaassa jo hyvän aikaa sitten.

Valmentajarallin puolelta Ylos sille, että Veronassa osattiin tehdä oikeat johtopäätökset ajoissa ja Eusebio Di Francescon alunperinkin hölmö sopimus tajuttiin sanoa ajoissa irti. Vaikka palkamaksu toki jatkuukin. Sardiniassa toimittiin samaan aikaan mutta siellä viime kaudella sarjapaikan pelastaneen Leonardo Semplicin korvaaminen Walter Mazzarrilla oli silkkaa seurajohdon hätäistä housuihin paskomista. Näin muuten valmentajaerotukset ovat olleet melko linjan mukaisia kautta perusteltuja ja mitään todella yllättävää ei olla nähty.

Ja kun puhutaan jalkapallosta näin lajina ylipäätänsä niin voidaan kysyä mitä ollaan lopulta voitettu sillä, että VAR tuli jonka myötä lajin seuraaja ei voi olla varma tuomiosta edes sen ensimmäisen tarkastuksen perusteella. Se, että Manolo Gabbiadini pääsee tuulettamaan maaliosumaa vasta vaihtoon tullessaan Lanternassa Genoaa vastaan on tällaisen lajiromantikon mielestä suoranainen rikos.

Eli ei muuta kuin hyvää joulua parahin lajiniilot.
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Catania-Cagliari Jouni Heinosen selostamana


Vastaus #1 : 20.12.2021 klo 21:25:14

Ja tämä sitten alkusoittona sille mitä kevätkausi tulee mitä luultavammin taas olemaan:

https://football-italia.net/official-salernitana-travel-for-udinese-blocked-by-covid-case/
hermannisuur

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hifk, Internazionale Milano


Vastaus #2 : 21.12.2021 klo 15:24:01

Hieno avaus ja kyllä kelpaa Interistin mennä joululaatikoiden ääreen. Taidan missaa Interin pelin joten hyvä että talvimestaruus jo taskussa. Toki voitto olisi tärkeä ottaa. ¨

Ylos

Tänää ehkä jotain pelejä kerkee katsomaan.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #3 : 21.12.2021 klo 22:46:50

Hyvältä näyttää, Juve lähtee pelaamaan tasakentällisin ilman Wes Mäkistä. Cuadradon pitäisi varoa lappua, ettei jää Napoli-peli välistä.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #4 : 21.12.2021 klo 22:57:36

Kymppiminsa ja kolme tonttia, Moisella tuhnuhousut jalassa.
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Agnelli, Allegrin aisankannattaja.


Vastaus #5 : 21.12.2021 klo 22:58:06

2 Cuadradon luomaa maalipaikkaa minuutissa, ja eiköhän Tuhnu-Moise ryssi molemmat. Alas
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #6 : 21.12.2021 klo 23:00:03

2 Cuadradon luomaa maalipaikkaa minuutissa, ja eiköhän Tuhnu-Moise ryssi molemmat. Alas
Toisaalta Moisen faijalla kaksi traktoria saamatta; lieneekö sattumaa?
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Agnelli, Allegrin aisankannattaja.


Vastaus #7 : 21.12.2021 klo 23:05:03

Toisaalta Moisen faijalla kaksi traktoria saamatta; lieneekö sattumaa?

Eikös ne traktorit ole kätketty Goodison parkin kellariin?
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #8 : 21.12.2021 klo 23:11:08

Eikös ne traktorit ole kätketty Goodison parkin kellariin?
Moisesta poistetaan rajoitin vasta, kun ne nähdään Abidjanin satamassa.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #9 : 21.12.2021 klo 23:19:27

2 Cuadradon luomaa maalipaikkaa minuutissa, ja eiköhän Tuhnu-Moise ryssi molemmat. Alas

Seuralegenda CR7 olisi tehnyt tänään(kin) jo kaksi.
Garig

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 21.12.2021 klo 23:26:42

Kuka muu muka? Bernan keskitys Keanin kautta maaliin.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #11 : 21.12.2021 klo 23:27:35

Kuka muu muka? Bernan keskitys Keanin kautta maaliin.
#33 Ylos
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #12 : 21.12.2021 klo 23:28:16

Moise tekee heti, kun täällä kaatuu Cmore? Johan nyt!
Baggio4eva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #13 : 21.12.2021 klo 23:29:03

Moise tekee toisen vielä tänään, saa ottaa talteen.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #14 : 21.12.2021 klo 23:29:59

Kuka muu muka? Bernan keskitys Keanin kautta maaliin.
Bernan "kesolle" Ylos :D

Hyvä reagointi Moiselta.
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Agnelli, Allegrin aisankannattaja.


Vastaus #15 : 21.12.2021 klo 23:31:05

Moise tekee heti, kun täällä kaatuu Cmore? Johan nyt!

Olin ite just sopivasti kusella. :D
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #16 : 21.12.2021 klo 23:31:55

Olin ite just sopivasti kusella. :D
Heti kun sitä ei olla kokoajan haukkumassa niin alkaa tapahtua.
divin codino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Artist Formerly Known as #33


Vastaus #17 : 21.12.2021 klo 23:52:45

Bernan veto olisi uponnut vastustamattomasti takakulmaan, moraalisesti Bernan osuma.
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #18 : 21.12.2021 klo 23:58:36

Siinä tyypillisempää häshtägiä

E. Älä vedä enää ikinä.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2021 klo 00:05:10 kirjoittanut Musta-valkoautisti »
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #19 : 22.12.2021 klo 00:19:09

Tuorein jaloin sisään tullut Kulusevski jää kuin tikku paskaan pakille. Hidas, mutta kömpelö.
Baggio4eva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #20 : 22.12.2021 klo 00:26:02

Lord Berna <3 Kululta hyvä esityö.
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Agnelli, Allegrin aisankannattaja.


Vastaus #21 : 22.12.2021 klo 00:26:07

Siinä tyypillisempää häshtägiä

E. Älä vedä enää ikinä.

Veti perkele vielä! :D Se on siellä!
1934

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC MYLLYT SALLITTAVA


Vastaus #22 : 22.12.2021 klo 00:26:08

Huhhuh!! #33
Musta-valkoautisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #23 : 22.12.2021 klo 00:27:02

####! Cragnolta ystävällistä pullauttaa tuo sisään, siinä katkesi melkoinen kuiva kausi :D
DieselHirvi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus


Vastaus #24 : 22.12.2021 klo 00:27:10

#33 dominanssia

 
Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa