FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.10.2022 klo 13:52:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 86
 
Kirjoittaja Aihe: Africa Cup of Nations 9.1-6.2.2022  (Luettu 90716 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
plastic paddy

Poissa Poissa


: 29.12.2021 klo 19:28:29

Järjestyksessään 33. Afrikan jalkapallomestaruusturnaus pelataan Kamerunissa 9.1.-6.2.2022 Kyseessä on toinen kerta kun turnaus järjestetään 24 joukkueen välisenä. Koronan takia lykkäytynyt kilpailu piti alunperin pelata jo päättyvänä vuonna, joten sitä kutsutaan nimellä 2021 Africa Cup of Nations. Viaplaylla on ilmeisesti sopimukset kunnossa afrikkalaisen jalkapallon osalta, sillä syksyllä se näytti kaikki lohkovaiheen ottelut Afrikan MM-karsinnoista ja nyt tulee ilmeisesti kaikki pelit maanosamestaruuskisoista.

Turnausformaatti

Muoto on sama kuin EM-kisoissa, eli kuusi neljän joukkueen lohkoa, joista joka lohkon kaksi ensimmäistä sekä neljä parasta kolmoseksi jäänyttä pääsevät jatkoon. Sen jälkeen aletaankin pelata pudotuspelejä siihen saakka että mestari on selvillä. Myös pronssiottelu pelataan. Lohkon sisäistä järjestystä setvittäessä käytetään samaa menettelyä kuin UEFA ja eri kuin FIFA, eli tasapistetilanteessa ratkaisevat ensin keskinäiset ottelut ja koko lohkon maaliero vain jos ne ovat tasan. Koko turnauksen maaliero nousee kuitenkin tärkeään rooliin lohkokolmosia rankattaessa.

Kisaisäntänä Kamerun

Alunperin kisat myönnettiin Kamerunille jo vuodeksi 2019, mutta ne siirrettiin puolisen vuotta ennen avauspotkua Egyptiin. Syynä tuolloin oli toisaalta huoli Kamerunin turvallisuutilanteesta, toisaalta infrastruktuurin riittävyydestä. Kolmen vuoden takaiset konfliktit – myös Kamerunin alueella toiminut terroristijärjestö Boko Harum sekä maan luoteisosien englanninkielisen väestön separatistinen liikehdintä ja Kamerunin hallituksen kovat otteet sitä vastaan – ovat edelleen ratkaisematta ja väkivalta jatkuu. Erityisesti pienempien kisakaupunkien kohdalla myös majoituskapasiteetti, kulkuyhteydet ja tietoliikenteen toimiminen ovat aiheuttaneet epäilyksiä. Tällä hetkellä tietysti vielä koronatilanne aiheuttaa ongelmia ja onhan ylipäätään siitäkin nostettu puhetta, että pystyykö kisoja tällä hetkellä vastuullisesti maassa lainkaan järjestämään. Tosin joillakin puhujilla saattaa olla vähän oma lehmäkin ojassa, sillä eihän kaikki edelleenkään niin tykkää siitä että afrikkalaiset huiput häipyvät seuroistaan kuukaudeksi kesken sarjakauden… Kamerun on järjestänyt Cup of Nationsin jo 1972, mutta silloin se oli huomattavasti pienimuotoisempaa touhua kuin nykyään ja mukana oli vain kahdeksan joukkuetta.

Jalkapallomenestyksen suhteen toki Kamerun ansaitsee kisansa, onhan se yksi lajin suurvalloista maanosassa. Afrikan mestaruuden se on voittanut viidesti (viimeksi 2017) ja oli myös edelläkävijä Saharan eteläpuolisen Afrikan jalkapallon nostamisessa globaalille tasolle. Vuonna 1982 se oli ensimmäinen alueen joukkue joka sai MM-lopputurnauspelistä muun tuloksen kuin tappion (lähti kotimatkalla alkulohkon jälkeen voittamattomana kolmella tasapelillä, lohkossa oli tuleva maailmanmestari ja pronssijoukkue). 1990 siitä tuli sitten ensimmäinen Saharan eteläpuolisen Afrikan joukkue, joka voitti pelin lopputurnauksessa (vieläpä hallitsevaa maailmamestaria vastaan) ja eteni lopulta kahdeksan parhaan joukkoon eli pidemmälle kuin mikään afrikkalainen ryhmä ennen sitä..

Stadionit

Turnaus pelataan kuudella stadionilla viidessä eri kaupungissa (Yaounde, Douala, Baloussam, Garoua, Limbe). Neljä stadioneista on pystytetty viimeisen kymmenen vuoden aikana ja kaksi muutakin uudistettu. Taustalla on ainakin turkkilaista ja kiinalaista rahoitusta. Kaksi stadioneista on kohonnut nimenomaan näitä kisoja varten, sillä sekä pääkaupunki Yaoundeen että maan toiseen miljoonakaupunkiin Doualaan on rakennettu isot ja viimeisen päälle olevat stadion-hotellikompleksit (60000/50000 katsojaa), Tosin ihan tarkkaan ottaen Yaounden osalta rakennetaan, sillä vaikka turnaus järjestetään kolme vuotta alunperin suunniteltua myöhemmin, päästadionin rakennushanke oli vielä pari viikkoa ennen kisojen alkua vähän kesken eikä se kai kokonaan ehdikään valmistua. Pelaamisen kuitenkin pitäisi onnistua.

Toki on jossain määrin ihmetelty, että onkohan nämä kuitenkaan nyt kovin järjellisiä hankkeita Kamerunin kaltaisessa maassa, joka ei ole esim. inhimillisen kehityksen indeksien kaltaisilla mittareilla arvioituna subsahara-Afrikan heikoimpia muttei nyt kyllä kovin korkeallakaan. Pelko uusien stadionien jäämisestä valkoisiksi elefanteiksi on olemassa, kun vastaavan kokoluokan tapahtumia tuskin ihan heti uudelleen ollaan maassa järjestämässä. Vaikka jalkapallomaajoukkue onkin Kamerunissa suosittu, pääkaupungissa oli jo valmiiksi sen normaalitarpeisiin aika sopiva, viime vuosikymmenellä remontoitu yli 40000 katsojan stadion. Mutta asiasta on toki enää tässä vaiheessa myöhäistä keskustella ja de facto yhden puolueen hallitsemassa Kamerunissa näistä ei nyt niin tarvitse aina keskustella muutenkaan.

Karsintoihin hyytyneet

Vaikka mukana on peräti 24 maata, muutama ihan ansioitunut jalkapallomaajoukkue jäi lopputurnauksen ulkopuolelle. Etelä-Afrikka putosi, samoin MM-karsinnoissa viimeiselle kierrokselle selvinnyt Kongon dem. tv. ja vuoden 2012 mestari Sambia

Turnauksen ennakkonäkymiä

Kuten allaolevat vedonlyöntikertoimet osoittavat, ennakkoasetelmat ovat kärjen osalta hyvin tasaiset ja lähemmäs kymmenellä joukkueella arvioidaan olevan ihan hyvät mahdollisuudet hoitaa  homma. Toisaalta huipun tiivistyminen näyttäisi johtaneen myös tasoerojen kasvuun kärkimaiden ja keskikastin välillä. Syksyn MM-karsinnoissa kiinnitti huomiota, että joka ainoasta lohkosta jatkoon  meni ykkössijoitettu ja kyllä näissäkin kisoissa minkä tahansa kärkijoukkueen pitäisi aika vahvasti säheltää jotta pelit jäisivät alkulohkoon.

Turnauskaaviossa näkyy olevan pari mahdollista taktikoinnin paikkaa, sillä F-lohkon voittaja saa seuraavalla kierroksella vastaaansa todennäköisesti E-lohkon kakkosen eli käytännössä luultavasti joko Algerian tai Norsunluurannikon. Puolivälierissä olisi sitten tulossa mahdollisesti koko kisojen suurin suosikki Senegal. Lohkon kakkonen pääsee taas selvästi helpompaan paikkaan, sillä neljännesvälierissä tulee B-lohkon kakkonen, ja B on Senegalin takana suhteellisen kevyt (vastustaja saattaa olla esim. Guinea). F-lohkon kärkikaksikko Tunisia-Mali kohtaa toki jo avauskierroksella, joten siinä ei ehkä vielä kannata ruveta liikaa laskelmoimaan..

Ja vastaavasti E:n voittaja saa neljännenvälieriin D-lohkosta todennäköisesti joko Egyptin tai Nigerian, jotka ovat ennakkoasetelmissa hieman kovempia kuin E:n kakkoselle tuleva F-lohkon voittaja.

tarkka otteluohjelma täällä: https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Africa_Cup_of_Nations

Alkulohkot (9.1.-20.1.)
(suluissa erään vedonlyöntifirman antamat mestaruuskertoimet)

A-lohko:
Kamerun (9)
Burkina Faso (41)
Kap Verde (67)
Etiopia (151)

B-lohko:
Senegal (6)
Guinea (34)
Zimbabwe (101)
Malawi (251)

C-lohko:  
Marokko (11)
Ghana (12)
Gabon (51)
Komorit (251)

D-lohko:
Egypti (7)
Nigeria (8,0)
Guinea-Bissau (151)
Sudan (251)

E-lohko:
Algeria (7.5)
Norsunluurannikko (8,0)
Sierra Leone (151)
Päiväntasaajan Guinea (251)

F-lohko
Tunisia (13)
Mali (26)
Gambia (51)
Mauritania (251)

pudotuspelivaihe

2. kierros (23-26.1.2022), puolivälierät (29.-30.1.2022), välierät (2.-3.2.2022),
pronssiottelu 6.2 ja loppuottelu 6.2.

joukkueet menee pudotuspelikaavioon näin:

A2-C2
D1-B/E/F3

B1-A/C/D3
F1-E2

B2-F2
A1-C/D/E3

E1-D2
C1-A/B/F3
« Viimeksi muokattu: 30.12.2021 klo 07:46:57 kirjoittanut plastic paddy »
pallourpoilija

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter Turku, FC Boda, Fortuna Düsseldorf


Vastaus #1 : 29.12.2021 klo 20:22:17

Viaplayltä näkyy 8) Ylos

e. olikin mainittu. Kirjoitan mutten lue jne. No, kiima kuitenkin jo nousussa. Hyvää viihdettä tarjoaa yleensä tämä turnaus, suosittelen seuraamaan jos ei aikaisemmmin ole tullut vastaan.
« Viimeksi muokattu: 29.12.2021 klo 20:28:04 kirjoittanut pallourpoilija »
Matti-92

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: poikani perässä: FC Inter, Chelsea, Huuhkajat


Vastaus #2 : 29.12.2021 klo 20:57:54

Taidan hypätä pudotuspelivaiheessa seuraajien joukkoon. Hyvä turnaus. Positiivinen turnaus.
Väliinpudottaja

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 29.12.2021 klo 21:06:35

Maalejahan tässä turnauksessa ei tulla näkemään, mutta nähdäänko paikalla, näillä uusilla stadioneilla, ihan normaalisti (kuka sellaista edes muistaa? ???) yleisoä vai onko Kamerunissa millaiset koronarajoitukset päällä?
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #4 : 29.12.2021 klo 21:15:23

Maalejahan tässä turnauksessa ei tulla näkemään, mutta nähdäänko paikalla, näillä uusilla stadioneilla, ihan normaalisti (kuka sellaista edes muistaa? ???) yleisoä vai onko Kamerunissa millaiset koronarajoitukset päällä?

Katsojilta vaaditaan rokotustodistus ja todistus negatiivisesta koronatestistä.

Alla olevasta Wikipediasivusta löytyvät kokoonpanot. Joiltakin joukkueilta puuttuvat vielä mutta aika kattavasti listattu.

https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Africa_Cup_of_Nations_squads

Kokoonpanotietoja, joukkue-esittelyjä ja uutisia löytyy mm. täältä:

https://supersport.com/football/africa-cup-of-nations/news

Virallinen sivusto on ilmeisesti tämä (?)

https://www.cafonline.com/
plastic paddy

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 29.12.2021 klo 23:18:35

Kokosin illan ratoksi jokaisen turnaukseen osallistuvan joukkueen ”ihanneavauksen” viime vuonna pelattujen karsintaottelujen (tähän turnaukseen ja MM-kisoihin) sekä pelaajien seurajoukkuestatusten perusteella. Kokoonpanojen ja ryhmitysten lähde pääasiassa Transfermarkt. Alhaalta ylös linja kerrallaan vasemmalta oikealle... Perinteisten Afrikan menestysjoukkueiden lisäksi huomio kannattaa turnauksessa kiinnittää Maliin, jolla on edellytyksiä nousta yllättäjäksi tällä kertaa...


A-lohko

Kamerun: Onana (Ajax) - Tolo (Seattle Sounders), Ngadeu (Gent), Onguene (RB Salzburg), Fai (Standard Liege) - Hongla (Verona), Gouet (Mechelen), Anguissa (Napoli) - Choupou-Moting (Bayern München), Toko Ekambi (Lyon) - Aboubakar (Al-Nassr)

Burkina Faso: Koffi (Charleroi) - Yago (Aris Limassol), Dayo (Berkane), Tapsoda (Leverkusen), Kabore (Troyes) - Toure (Eskilstuna), Sangare (Quevilly), Quira (Rioja) - Sanogo (Ararat), Bayala (Ajaccio) - Traore (Aston Villa)

Kap Verde: Vozinha (AEL Limassol) - D. Tavares (Xamax), Stopira (Fehervar), Lopes (Shamrock Rovers), Ponck (Baseksehir), Fortes (De Graafschap) - Mendes (Al-Nasr), Rocha (Oostende), Andrade (Qarabag), Monteiro (Philadelphia U) - J. Tavares (Al Faisaly)  
                      
Etiopia: Shanko (Ethiopian Coffee) - Yusef (Wolkite City), Debebe (Saint George), Tamene (Fashil), Tunjo (Ethiopian Coffee) - Bekele (El Gouna), Yohanis (Ethiopian Coffee), Mohammed (Jimma Aba) - Nasir (Ethiopian Coffee), Gebremichael (Saint George) - Lebede (Wolkite City)
            

B-lohko:

Senegal; Mendy (Chelsea) - Ballo-Toure (Milan), Diallo (Paris SG), Koulibaly (Napoli), B. Sarr (Bayern München) - Koyate (Crystal Palace), Gueye (Paris SG) - Mane (Liverpool), Balde (Cagliari), I. Sarr (Watford) - Diedhiou (Alanyaspor)

Guinea: A. Keita (Östersund) - Sylla (Toulouse), Sow (Saint-Etienne), M. Camara (Young Boys), Cisse (Seraign) - Diawara (Roma), Kane (Neftki), A. Camara (Olympiakos) - N. Keita (Liverpool) - Kaba (Leuven), Bayo (Clermont)

Zimbabwe: Mvula (Dynamos) - Zemura (Bournemouth), Mudimu (Torpedo Kutaisi), Habede (Houston Dynamo), Murwira (Dynamos) - Makachi (SuperSport Utd), Takwara (Wenda), Kamusoko (ZESCO Utd), Kadewere (Lyon) - Muskwe (Luton), Moyo (Hamilton Academical)

Malawi: Kakhobwe (Nyasa Big Bullets) - Chirwa (Nyasa Big Bullets), Chembezi (Polokwane City), Petro (Sheriff Tiraspol), Sanudi (Mighty Wanderers) - Banda (Songo), Idana (Nyasa Big Bullets), Phiri (Al Hilal), Madinga (Dila Gori) - Mhango (Orlando Pirates), Mbulu (Baroka)  .
            
        
C-lohko:  

Marokko: Bounou (Sevilla) - Masina (Watford), Aguerd (Rennes), Saiss (Wolverhampton), Hakimi (Paris SG) - Louza (Watford), Amrabat (Fiorentina), Barkok (Eintracht Frankfurt) - En-Nesyri (Sevilla), El-Haddadi (Sevilla) - Mmaee (Ferencvarosi)

Ghana: Wollacott (Swindon Town) - Mensah (Bordeaux), Amartey (Leicester), Djiku (Strasbourg), Yiadom (Reading) - Baba (Mallorca), Partey (Arsenal) - Sulemana (Rennes), Kudus (Ajax), A. Atew (Al-Sadd) - J. Ayew (Crystal Palace)

Gabon: Amonome (Uthongati) - Obiang (Rodez), Obissa (Ol. Charleroi), Manga (Dijon), Palun (Bastia) - Lemina (Nice), Biyogo Poko (Altay) - Bouanga (Saint-Etienne), Kanga (Crvena Zvezda), Allevinah (Clermont) - Aubameyang (Arsenal)

Komorit: Ahamada (Brann Bergen) - Bakari (Waalwijk), M´Dahoma (Avranches), Abdou (Martigues, Youssouf (Ajaccio) - Bachirou (Omonia), Abdullah (Stade Lausanne), M´Changama (Giungamp) - Selemani (Kortrijk), Chamed (Gaz Metan) - El Fardou (Crvena Zvezda)
                  

D-lohko:

Egypti; El Shenawy (Al Ahly) - Fotouh (Zamalek), Ashraf (Al Ahly), Hegazi (Al Ittihad), Tawfik (Al Ahly) - El Solia (Al Ahly), El Neny (Arsenal) - Trezeguet (Aston Villa), Said (Pyramids), Salah (Liverpool) - Mohamed (Galatasaray)

Nigeria: Okoye (Sparta Rotterdam) - Troost-Ekong (Watford), Balogun (Rangers),  Awaziem (Alanyaspor) - Ndidi (Leicester) - Collins (Paderborn), Iwoni (Everton), Aribo (Rangers), Simon (Nantes) - Osimhen (Napoli), Iheanacho (Leicester)
        
Guinea-Bissau: Mendes (Black Leopards) - Cande (Portimonense), Sangande (Chateauroux), Djalo (Boavista), Nanu (Porto) - Bura (Farense), Alfa Semedo (Vitoria Guimaraes) - Jorginho (Wisla Plock), Cassama (Reims), Balde (Troyes) - Mendy (Caen)

Sudan: Abu Eshrain (Al-Hilal) - F. Abdalla (Al-Hilal), S. Ahmed (Al-Hilal), A. Kamal (Al-Merreikh), H. Abdalla (Al-Merreikh) - Khidir (Al-Hilal), Nasr Hilar (Al-Hilal), Salaheldin (Al-Hilal), El Tahir (Smouha) - Abdelrahman (Al-Hilal), Mozamil (Al-Hilal)
                              
          
E-lohko:

Algeria: M´Bolhi (Al-Ettifaq) - Bensebaini (B Mönchengladbach), Benlarmi (Qatar SC), Mandi (Villarreal), Atal (Nice) - Feghouli (Galatasaray), Zerrouki (Twente), Bennacer (Milan) - Benrahma (West Ham), Mahrez (Manchester C) - Slimani (Lyon)

Norsunluurannikko: Gbohouo (Wolkite Kelama) - Cornet (Burnley), Boly (Wolverhampton), Koussounou (Leverkusen), Aurier (Villarreal) - Seri (Fulham), Kessle (Milan), Sangare (PSV) - Gradel (Sivasspor), Pepe (Arsenal) - Zaha (Crystal Palace)

Sierra Leone: M. Kamara (East End Lions) - Francis (Rot-Weiss Ahlen), Caulker (Gaziantep), Banguira (Xamax), Kakay (QPR) - Kaikai (Wycombe), J. Kamara (Kesla), Quee (Vikingur) - Williams (LA Galaxy), Bundu (AGF Århus) - K. Kamara (HIFK)
                  
Päiväntasaajan Guinea: Owono (Alaves B) - Ndong (IK Start), Coco (Las Palmas B), Obiang (Antequera), Akapo (Cadiz) - Machuin (Monza), Ganet (Murcia) - Belima (Hercules), Bikoro (Hercules), Slvador (Fuenlabrada) - Saifa (Olympiakos Volos)

    
F-lohko

Tunisia: Ben Mustapha (Esperance) - Maaloul (Al Ahly), Bronn (Metz), Meriah (Al-Ain), Kechrida (Salernitana) - Sassi (Al-Duhail), Skhiri (Köln), Slimane (Bröndby) - Sliti (Al-Ettifaq), Rafia (Standard Liege) - Khazri (Saint-Etienne)

Mali: Mounkoro (Mazembe) - C. Traore (Nantes), Kouyate (Metz), Sacko (Vitoria Guimaraes), H. Traore (Rennes) - Samassekou (Hoffenheim), Haidara (RB Leipzig), Camara (RB Salzburg) - Djenepo (Southampton), A.M. Traore (Sheriff Tiraspol) - Coulibaly (Nantes)
            
Gambia: Gaye (Rot-Weiss Koblenz) - Touray (Salford), Colley (Sampdoria), Sonko Sundberg (Levski Sofia), Gomez (Horsens), Janko (Valladolid) - Darboe (Roma), Bopp (Piacenza) - Barrow (Bologna), Jallow (Seraign) - Ceesay (Zürich)

Mauritania: Diop (Nouadhibou) - Abeid (Valenciennes), A. Ba (Al-Ahli), N´Diaye (Rodos), Karamoko (Nancy) - Dellahi (Al-Nasr), Fofana (Cluj) - Tanjy (Nouadhibou), Soueid (Nouadhibou), P. Ba (Le Havre) - Kamara (Aris)
« Viimeksi muokattu: 29.12.2021 klo 23:28:36 kirjoittanut plastic paddy »
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #6 : 30.12.2021 klo 01:01:01

Senegalin ja Watfordin Sarr saattaa olla ettei pelaa turnauksessa koska polvivamman parantelun arvioidaan vievän tammikuun loppuun.
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #7 : 30.12.2021 klo 01:43:01

Avaukselle, ylipäätään paddyn duunille afrofutiksen sanansaattamisessa sekä kaikkien maanosien äidin kuningasturnaukselle jättimäinen Ylos Ei ole muissa turnauksissa samaa hohtoa.

Kisakokemusta himmentää vain kahden charmantin maestron, Tapio Furuholmin ja Herve Renardin, puuttuminen vakiokalustosta.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 30.12.2021 klo 03:01:20

Kisakokemusta himmentää vain kahden charmantin maestron, Tapio Furuholmin ja Herve Renardin, puuttuminen vakiokalustosta.
Kaksinkertainen Afrikan mestari Renard on jäänyt mieleen etenkin 2012 kisoista, jolloin hän johdatti Sambian sensaatiomaiseen mestaruuteen ja etenkin Christopher Katongo oli täysin pitelemätön. Ranskalaisvalmentajalla on muutenkin vakuuttavat näytöt nimenomaan Afrikasta. Sambian jälkeen hän valmensi myös Norsunluurannikon maanosan mestariksi. Marokon peräsimessä Renard ei saavuttanut suurta menestystä Afrikan mestaruuskisoissa, mutta sen sijaan hän luotsasi maan pitkän tauon jälkeen MM-kisoihin. Renardin nykyisessä pestissä Saudi-Arabian peräsimessä ei kieltämättä ole samanlaista hohtoa.

Furuholm ja Afrikan mestaruuskisat olivat Eurosportilla lyömätön yhdistelmä. Verkkaisen selostusrytmin lisäksi mieleen on jäänyt hetki Etelä-Afrikan 2013 kotikisojen avausottelusta: "Jaahas, siellä on Nelson Mandelakin tuollaisessa rokkikunnossa".
Manchuria

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 30.12.2021 klo 11:30:40

Täältäkin plastic paddylle jättipeukku, täytyykin ottaa Viaplay kisojen ajaksi. Tunisian vankkureissa mennään, kuten aina.

Tällä tyhjänpäiväisellä viestillä topaasi seurantaan.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #10 : 30.12.2021 klo 11:35:03

Ei ole muissa turnauksissa samaa hohtoa.

Kisakokemusta himmentää vain kahden charmantin maestron, Tapio Furuholmin ja Herve Renardin, puuttuminen vakiokalustosta.

Se on juuri näin.

Tuleehan pelejä myös telkkarin puolelta, eikä vain Viaplaysta? Liekkö suomiselostusta?

Kiima on jo valtava. Senegalilla aika jäätävä porukka jalkeilla paperilla, mutta se nyt ei näissä ennenkään ole mitään taannut. Pitää tutkia porukoita tarkemmin ennen kuin valitsee tämän vuoden wagonit.
Hurten

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 30.12.2021 klo 13:30:52

Se on juuri näin.

Tuleehan pelejä myös telkkarin puolelta, eikä vain Viaplaysta? Liekkö suomiselostusta?

Kiima on jo valtava. Senegalilla aika jäätävä porukka jalkeilla paperilla, mutta se nyt ei näissä ennenkään ole mitään taannut. Pitää tutkia porukoita tarkemmin ennen kuin valitsee tämän vuoden wagonit.

Muistelisin Tero Kainulaisen selostaneen aikoinaan Eurosportilla paljonkin näitä Afrikan kisoja joka on nykyään Viasatilla töissä.
Rossoneri83

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Milan, Spurs


Vastaus #12 : 30.12.2021 klo 13:59:46

Hieno avaus - kiitos tästä.

Näitä kisoja on tullut lapsuudesta asti eli 90-luvun alusta lähtien seurattua, koska itsekin Afrikassa asuin - joskin maassa, joka ei näissä kekkereissä ole päässyt juhlimaan (Kenia). Ikuisesti jäänyt mieleen 1996 kisat, jotka päättyivät Etelä-Afrikan voittoon. Aikamoinen tuhkimotarina tuo, vaikka tietä helpotti Super Eagliesien poisjäänti noista kisoista. Jokainen varmaan muistaa, että Nigerialla tuolloin jäätävä ja voittivat myös 1996 olympia kultaa.

No joo se niistä muisteloita. Omaa suosikkia ei oikein koskaan ole näissä kisoissa. Jotenkin sitä vaan kasvaa jotain kannustamaan kisojen aikana - kuten 2012 Sambiaa ja sehän oli taas toinen tuhkimotarina joka jäänyt mieleen.

Nää on aina huikeita tapahtumia, vaikka usein ei maalijuhlia nähdä. Ai, että sitä odottaa jo kisojen alkua ja mikä mahtavinta näkee Viaplaylta nämä. Eurosport ja Furuholm tietysti never forget, mutta eipä sentään tarvi mitään striimejä tällä kertaa metsästää kuten on joidenkin kisojen kohdalla käynyt.

Niin ja veikkaus mestariksi - sanotaan Algeria, erittäin kova ja tasapainoinen nippu ja alla hurja tappioton putki. Toistaa siis Italian tempun, tulee ennätys pitkä tappioputki alla kisoihin ja vie mestaruuden. Ja sehän olisi sitten toinen putkeen samalla.
PuolueetonTarkkailija

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 30.12.2021 klo 14:46:10

Aika hassuttelujengejä mukana, mutta eiköhän sieltä joku sympaattinen löydy kannatettavaksi Ylos
John Eskobar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #14 : 30.12.2021 klo 15:24:22

Täällä ollaan vahvasti Burkina Fason kultajunan kyydissä. Ouagadougoun torilla tavataan!
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #15 : 30.12.2021 klo 15:38:18

Burkina Fasolla on tainnut perinteisesti olla forkalla aina vahva kannatus.
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #16 : 30.12.2021 klo 16:04:20

Tietysti pitää olla debytanttien puolella eli Komorien les Coelacantes (varsieväkalat) ja Gambian skorpionit ALL THE WAY.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 30.12.2021 klo 16:30:17

Steven Caulkerin osallistuminen näihin karkeloihin tuli lievästi sanottuna puun takaa :D Ylos
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #18 : 30.12.2021 klo 16:49:41

Steven Caulkerin osallistuminen näihin karkeloihin tuli lievästi sanottuna puun takaa :D Ylos
Näköjään saannut poikkeusluvan vaihtaa maajoukuetta Englannista Sierra Leoneen.
Panenkan roikka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mercantil Ushuaia


Vastaus #19 : 30.12.2021 klo 18:21:30

Burkina Fasolla on tainnut perinteisesti olla forkalla aina vahva kannatus.

Oliko se näissä karkeloissa, kun Burkina Faso suli 4-0 johtoasemasta viimeisen vartin aikana joskus 90-luvulla vai oliko ne jotkut nuorten kisat? Eurosportilta tuli, mutta kuka muistaa tarkemmin?
Hurten

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 30.12.2021 klo 18:34:39

Oliko se näissä karkeloissa, kun Burkina Faso suli 4-0 johtoasemasta viimeisen vartin aikana joskus 90-luvulla vai oliko ne jotkut nuorten kisat? Eurosportilta tuli, mutta kuka muistaa tarkemmin?

Burkina Fasosta ja 90-luvusta en tiedä, mutta Eurosportilla 2010 Angola suli viimeisellä vartilla Malia vastaan 4-0 johdosta 4-4.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #21 : 30.12.2021 klo 18:36:12

Burkina Fasosta ja 90-luvusta en tiedä, mutta Eurosportilla 2010 Angola suli viimeisellä vartilla Malia vastaan 4-0 johdosta 4-4.

Hienoja muistoja Ylos
Panenkan roikka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mercantil Ushuaia


Vastaus #22 : 30.12.2021 klo 18:44:05

Burkina Fasosta ja 90-luvusta en tiedä, mutta Eurosportilla 2010 Angola suli viimeisellä vartilla Malia vastaan 4-0 johdosta 4-4.

Vähän epäilinkin, että näitä sulamisia on nähty muitakin. Tutkin wikipediaa ja tuo muistamani juttu oli 98 kisojen pronssiottelu, jossa Burkina Faso johti vielä 75. minuutin kohdalla 3-0, sitten Kongon dem. tas. kavensi, mutta Burkina teki vielä 4-1 86. minuutilla, jonka jälkeen "Doctor Congo" tuli tasoihin ja voitti lopulta pronssin pilkuilla. Eli ihan oikein ei muisti pelannut ja vain kolmen maalin johto menetettiin...
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ari Lahti Mafia


Vastaus #23 : 30.12.2021 klo 20:04:04

Tapio "oi voi voi sentään" Furuholmille Ylos Niinä aikoina tuli pidettyä vähintään taustaäänenä pelejä.

Mikä se yksi turnaus oli, kun suurin piirtein kaikki pelit päättyivät 0-0 tai 1-0 ja pudotuspelit pilkuilla? Vai muistanko aivan väärin.
oikoj

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 30.12.2021 klo 20:05:26

Pitääpä napata Viaplay ja hypätä Kap Verden vaunuihin.

 
Sivuja: [1] 2 ... 86
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa