FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
01.04.2023 klo 20:48:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: Kaikkien aikojen paras jalkapallon pelaaja  (Luettu 17400 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
firs

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 09.06.2022 klo 11:19:46

Jokainen kokoonpano, jossa on kolmen linjassa kaksi laitapuolustajaa ja loput hyökkääjistä laitettu laidalle tai hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi, on yhtä tyhjän kanssa.

Saisihan sitä kentällisen pelkästään hyökkääjistä jos kerran absoluuttisesti ovat niitä lahjakkaimpia. Turha sinne on mitään Beckenbaueria tunkea.
RonaldoR9Finland

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: SJK,Suomen maajoukkue,Real Madrid


Vastaus #51 : 09.06.2022 klo 11:27:59

Paras ? Ronaldo Nazario tietysti
ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 09.06.2022 klo 14:22:33

Minähän implikoin lähinnä juuri päinvastaista? Se suurin harppaus taisi ainakin treenien suhteen tapahtua joskus 80- ja 90-lukujen vaihteessa kun röökiä ei enää poltettu askia päivässä ja ruokavalioon, lepoon yms. alettiin kiinnittämään enemmän huomiota. Olen koko ajan sanonut, että joku 20-30v takainen futismaailma ei ole vielä niin paljoa erilainen kuin 50-70v takainen.

Mistäs sinä tämän tiedät, kun et kuitenkaan niitä pelejä silloin katsonut? Kummasti eivät nämä 80-90 luvun vaihteessa peliä seuranneet mitenkään noteeranneet, että ohoh, tämä pelihän muuttui yhtäkkiä parissa vuodessa paskasta huippufutikseksi. Ja ne parhaat pelaajat olivat kuitenkin jotain 70-luvun viinan- ja röökinhumuissa koulutuksensa saaneet Matthaukset ja Baresit. Miten muuten bile-Dinho tai savu-Özil sopivat argumenttiisiisi?

Voi tosiaan kyseenalaistaa, miten mielekästä on puhua joistain kaikkien aikojen parhaista, jos ainoa tavoite on heittää lokaa entisaikojen pelaajien suuntaan. Totaalisesta perspektiivittömyydestäsi kertoo kyllä se, että niputat käteväsi yhteen 50-70 vuoden takaisen aikakauden yhteen kätevään nippuun. Jalkapallo nimenomaan koki jättimäisen mullistuksen 50-60 luvun vaihteessa taktiikoiden suhteen.

ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 09.06.2022 klo 14:27:09

Huutista näille 5 hyökkääjän all stars -kokoonpanoille :D

Huutista tuonkaltaisille vähän sinne päin -rankingeille aina muutenkin. Carlos Alberto ja Lahm eivät olleet edes oman aikansa parhaita oikeita pakkeja, saati sitten kaikkien aikojen.

Jos Alfredo di Stefano olisi saanut mahdollisuuden pelata MM-kisoissa niin olisi ehdottomasti ollut kaikkien aikojen top-3.
Edellytän että AdS:lla vahvistettu Argentiina
ja/tai Espanja olisi myös kisoissa menestynyt.

Toki sai mahdollisuuden pelata MM-kisoissa. Ei vain päässyt lopputurnaukseen asti, kun joukkue meni sössimään karsinnat.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 09.06.2022 klo 17:32:45

Huutista tuonkaltaisille vähän sinne päin -rankingeille aina muutenkin. Carlos Alberto ja Lahm eivät olleet edes oman aikansa parhaita oikeita pakkeja, saati sitten kaikkien aikojen.

Lahm on kaikkien aikojen paras oikeana laitapakkina (paljon) pelannut jalkapalloilija. Ja myös vasemmalla. Ei kuitenkaan maailman paras laitapakki, kummallakaan puolella. Että miten näitä nyt sitten arvottaa
SummerTime

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nukun yöni hyvin, kiitos Messilakanoiden


Vastaus #55 : 09.06.2022 klo 19:10:51

Suurin? Maradona.
Paras? Messi.
Kaunein? Giroud.
Gabriel Batistuta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mikel Artetan Tykkimiehet.


Vastaus #56 : 10.06.2022 klo 07:45:36

Aika monta pelaa on ollut hetkellisesti maailman paras lyhyellä ajanjaksolla, joka Kakakin oli 2006-2007 täysin pitelemätön ja moni varmasti ottaisi tällä hetkellä Benzeman ennen Ronaldoa joukkueeseensä. Messillä ja Ronaldolla näitä ajanjaksoja on vaan ollut useita ja paljon muita pelaajia enemmän. Messin kalenterivuonna 2012 tekemät 91 maalia on nykyfutiksessa aika käsittämätöntä ja on vain yksi tekijä nostamaan miehen kaikkien aikojen parhaaksi.
Ekollons Pojkarna

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 11.06.2022 klo 13:13:37

Tuo kysymys kaikkien aikojen parhaasta jalkapallon pelaajasta on kinkkinen kysymys juuri sen takia, että eri vuosikymmeniä ja eri pelipaikan pelaajia on lähes mahdotonta verrata mielekkäästi keskenään. Lisäksi vaikeuskerrointa lisää se, että puhutaanko siitä, kuka on saavuttanut korkeimman absoluuttisen tason vai siitä, kuinka kauan on pystynyt pelaamaan absoluuttisesti korkeimmalla tasolla. Esimerkiksi on täysin relevanttia väittää, että Maradona on saavuttanut korkeimman absoluuttisen tason, mutta tuo vaihehan kesti käytönnössä "vain" 80-luvun. Sen sijaan, jos pohditaan, kuka on pystynyt pelaamaan korkeimmalla tasolla pisimpään, niin tässä kategoriassa esimerkiksi Paolo Maldini olisi vahvoilla, koska pelasi maailman parhaimmalla tasolla 1980,-90 ja 2000 -luvuilla.

Itse kyhäilin sairaslomalla aikaa tappaakseni (ja huvikseni) eri vuosikymmenten tähdistökentälliset. Toki tässäkin ongelmana on se, että joidenkin pelaajien parhaat pelivuodet osuu vuosikymmenten "keskelle" esim. 1975-1985. Tällöin pelaaja jää tietyllä tapaa vaillinaiseksi kummankin vuosikymmenen tarkastelussa. Malliesimerkkinä tästä Iniesta ja Xavi. Lisäksi tiedostan, että oman näkövinkkelini eurosentrisyyden etenkin 1980- ja 1990-lukujen pelaajavalinnoissa.

Kriteerivalinnoissa ovat painottuneet maajoukkueen arvokisamenestys sekä henkilökohtaiset saavutukset, kuten menestys Ball d'Or,-äänestyksissä, valinta MM-kisojen tähdistökentälliseen tai muut esim. World Soccerin valinnat kalenterivuosien tähdistökentällisiin. Toki myös menestys ja pelaajaura seurajoukkuetasolla on huomioitu, mutta tasaväkisissä tilanteissa arvokisamenestystä on priorisoitu. Tietysti jalkapallohistoriaa käsittelevät blogipostaukset ovat avittaneet pelaajavalinnoissani.

Kunkin vuosikymmenen pelimuodostelma/taktiikka on valittu kyseisen vuosikymmenen trendin mukaisesti. Tämä mielestäni varmistaa sen, etteivät hyökkääjät ylikorostu pelaajavalinnoissa, vaan pakottaa aidosti löytämään jokaiselle pelipaikalle sopivimman tai ainakin melkein sopivimman pelaajan. Lisäksi valittu muodostelmaa kuvaa sen vuosikymmenen jalkapallon evoluution "vaihetta" tietyllä tapaa. Ensimmäinen tähdistökentällinen on ajoitettu alkamaan ennen 1950-lukua. Tämä johtuu paitsi toisesta maailmansodasta (1940-luku taukoa futiksen pelaamisesta) myös siitä, että dataa ennen tätä on suhteellisen vaikea löytää internetin syövereistä.

Ehkä yleisenä huomiona, että mielestäni vaikeimmat pelaajavalinnat olivat 1980- ja 1990-luvut. Varsinkin 1990-luvun 4-4-2 muodostelma asetti haasteita pelaajavalinnoille ja etenkin keskikentälle olisi varmasti useita muitakin hyviä pelaajavalintoja tarjolla. Halusin kuitenkin, että keskikentääkin olisi jotenkin tasapainossa, minkä takia valitsin Baggion viereen Deschampsin ja laitoin Zidanen laitaan. Toinen vaihtoehto olisi mielestäni pudottaa Zidane pois täihdistökentällisestä ja korvata esim. Giggsillä tai jollain muulla aidolla laiturilla. Keskikentän keskustaan Deschampsin tilalle hyvä vaihtoehto olis myös Roy Keane, mutta esimerkiksi tässä valinnassa arvokisamenestys priorisoitui Deschampsin hyväksi.

Ainakin tämän sormiharjoituksen perusteella pelaajat, jotka ovat pystyneet pelaamaan ainakin kahdella vuosikymmennellä absoluuttisella huipputasolla ovat: Beckenbauer, Yashin, Maldini, Messi, C. Ronaldo ja Zidane. Sen sijaan jos keskustelu laajennetaan siihen, kuka on saavuttanut korkeimman huipputason, niin edellä mainittujen pelaajien ohella varmasti Pele, Maradona, Cruyff, di Stefano ja Puskas ovat vahvoilla.

Viimeisenä huomiona, että tuo 2020-luvun tähdistökentällinen on vedetty vähän hihasta ravistaen, sillä eihän tätä vuosikymmentä ole juuri pelailtu (senpä takia huomioitu myös 2010-luvun loppua valinnoissa).


Ennen 1950-lukua 2-3-2-3 (Metodo)
                                                                                ST
                                                                    Matthias Sindelar (Aus)
          LW                                                                                                                           RW
György Sarosi (Hun)                                                                                                 Stanley Matthews (Eng)
                                            IW                                                                  IW                                              
                                Giuseppe Meazza (Ita)                                       Giovanni Ferrari (Ita)
      LHB                                                                 HB                                                                 RHB
Jose Andrade (Uru)                                           Luis Monti (Arg/Ita)                                     Obdulio Varela (Uru)
                                                  CB                                                        CB
                                          Jose Nasazzi (Uru)                            Domingos da Guia (Bra)
                                                                               GK
                                                                    Ricardo Zamora (Esp)

1950-luku 4-2-4 (Brasilia 1950-luvulla)
                                                       ST                                            ST
                                              Alfredo di Stefano (Arg/Esp)         Ferenc Puskas (Hun/Esp)
          LW                                                                                                                           RW
Raymond Kopa (Fra)                                                                                                        Garrincha
                                            CM                                                                  CM                                              
                                         Didi (Bra)                                                    Jozsef Boniek (Hun)

          LB                                        CB                                                CB                               RB
    Nilton Santos (Bra)              John Charles (Wal)                   Hilderaldo Bellini (Bra)     Djalma Santos (Bra)
                                                                               GK
                                                                         Lev Yashin (Rus)

1960-luku 5-3-2 (Herreran Grande Inter)
                                                       ST                                            ST
                                                   Eusebio (Por)                             Pele (Bra)
                                                                                 AM                                                                                              
                                                                      Bobby Charlton (Eng)                                                            
                                            CM                                                                  CM                                              
                                  Josef Masopust (Cze)                                        Mario Coluna (Por)

          LB                                              CB                                   CB                                         RB
 Giacinto Facchetti (Ita)              Bobby Moore (Eng)      Karl-Heinz Schnellinger (Ger)        Djalma Santos (Bra)
                                                                               SW
                                                                   Franz Beckenbauer (Ger)

                                                                               GK
                                                                         Lev Yashin (Rus)

1970-luku 4-3-3 (1970-luvun Ajax)
                                                       ST                                            ST
                                                 Gerd Müller (Ger)                    Oleg Bolokhin (Ukr)
                                                                                 AM                                                                                              
                                                                      Johan Cruyff (Hol)                                                            
                                            CM                                                                  CM                                              
                                   Paul Breitner (Ger)                                                Zico (Bra)
                                                                              CDM
                                                                Franz Beckenbauer (Ger)
          LB                                         CB                                   CB                                         RB
    Ruud Krol (Hol)              Daniel Passarella (Arg)           Elias Figuero (Chi)                 Berti Vogts (Ger)

                                                                               GK
                                                                          Dino Zoff (Ita)

1980-luku 4-2-2-2 (magic rectangle)
                                                       ST                                            ST
                                               Gary Lineker (Eng)                   Marco van Basten (Hol)

                                                        AM                                                 AM                                                                                              
                                                 Diego Maradona (Arg)                     Michel Platini (Fra)                                                          
  
                                                       CM                                                   CM                                              
                                                 Falcao (Bra)                                   Frank Rijkaard (Hol)
                                                                              
          LB                                        CB                                 CB                                         RB
     Leo Junior (Bra)              Franco Baresi (Ita)            Lothar Matthäus (Ger)            Karlheinz Förster (Ger)

                                                                               GK
                                                                      Thomas N'Kono (Cam)

1990-luku 4-4-2 (yksi yleisimmistä formaatioista 90-luvulla)
                                                      
                                                          ST                                            ST
                                                    Romario (Bra)                          Ronaldo (Bra)
                                                                                                                                            
          LM                                  CM                                               CM                                  RM                                  
 Zinedine Zidane (Fra)       Roberto Baggio (Ita)                    Didier Deschamps (Fra)       Clarence Seedor (Hol)  
                                                                              
          LB                                         CB                                   CB                                         RB
 Roberto Carlos (Bra)              Paolo Maldini (Ita)             Marcel Desailly (Fra)                  Lilian Thuram (Fra)

                                                                               GK
                                                                  Peter Schmeichel (Den)


2000-luku 4-3-3 (Barcelona/Espanja tikitaka)
                                                      
           LW                                                               ST                                                                        RW
  Lionel Messi (Arg)                                        Thierry Henry (Fra)                                               Cristiano Ronaldo (Por)                          
                                                                                                                                            
                                                      AM                                               AM                                                                  
                                              Ronaldinho (Bra)                       Zinedine Zidane (Fra)

                                                                              CDM
                                                                      Claude Makelele (Fra)
                                                                              
          LB                                         CB                                   CB                                         RB
 Paolo Maldini (Ita)                   Carles Puyol (Esp)             Fabio Cannavaro (Ita)                 Cafu (Bra)

                                                                               GK
                                                                      Gianluigi Buffon (Ita)

2010-luku 4-3-3

           LW                                                               ST                                                                        RW
  Lionel Messi (Arg)                                        Robert Lewandowski (Pol)                                       Cristiano Ronaldo (Por)                          
                                                                                                                                            
                                                      AM                                               AM                                                                  
                                                   Xavi (Esp)                               Andres Iniesta (Esp)

                                                                              CDM
                                                                       N'Golo Kante (Fra)
                                                                              
          LB                                         CB                                   CB                                         RB
    Marcelo (Bra)                       Sergio Ramos (Esp)          Gerald Pique (Esp)                   Philipp Lahm (Ger)

                                                                               GK
                                                                      Manuel Neuer (Ger)

2020-luku 4-3-4(?)


           LW                                            ST                                 ST                                             RW
  Kylian Mbappe (Fra)                     Erling Haaland (Nor)         Sadio Mane (Sen)                   Mohamed Salah (Egy)                        
                                                                                                                                            
                                            CM                                CM                                      CM                                                      
                                      Jorginho (Ita)             Kevin De Bruyne (Bel)              Luka Modric (Cro)
                                                                              
          LB                                         CB                                   CB                                               RB
 David Alaba (Aus)                    Ruben Dias (Por)              Virgil van Dijk (Hol)                   Trent Alexander-Arnold (ENG)

                                                                               GK
                                                                   Thibault Courtois (Bel)
khat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Mathare United, Zeddy & KÖNÖ


Vastaus #58 : 11.06.2022 klo 13:56:15

Upea viesti :) Tuota kelpaa töllistellä ja pohtia jalkapalloa.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 11.06.2022 klo 14:10:56

Mahdottomiahan noi on vaikka tekisi noinkin laajan katsauksen historiaan, mistä osoituksena 60-luvun nimeäminen "Herreran Grande Inter":ksi, mutta jättämällä tuon joukkueen arkkitehti Luis Suárez (Ballon d'or 1960, hopeinen pallo 1961 ja 1964 ja vielä pronssinen 1965)  pois kokoonpanosta. Ja Suarezhan oli Interia aiemmin voittanut jo Barcelonassa vaikka mitä, minkä seurauksena 1960 kultapallokin tuli, joten voidaan puhua kahden vuosikymmenen huipusta hyvinkin.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2022 klo 14:17:00 kirjoittanut Jinete »
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 11.06.2022 klo 14:23:20

Ja Messikin taitaa olla voittanut 20-luvun molemmat Ballon Dorit, mutta ei ole joukkueessa, mutta pari vuotta vanhempi Modric esim. on.
« Viimeksi muokattu: 11.06.2022 klo 14:28:23 kirjoittanut Ben »
Ekollons Pojkarna

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 11.06.2022 klo 14:36:16

Mahdottomiahan noi on vaikka tekisi noinkin laajan katsauksen historiaan, mistä osoituksena 60-luvun nimeäminen "Herreran Grande Inter":ksi, mutta jättämällä tuon joukkueen arkkitehti Luis Suárez (Ballon d'or 1960, hopeinen pallo 1961 ja 1964 ja vielä pronssinen 1965)  pois kokoonpanosta. Ja Suarezhan oli Interia aiemmin voittanut jo Barcelonassa vaikka mitä, minkä seurauksena 1960 kultapallokin tuli, joten voidaan puhua kahden vuosikymmenen huipusta hyvinkin.

Hyvä huomio ja mielipidekysymyksiähän nämä lopulta ovat. Itseasiassa arvoin pitkäön Luis Suárezin (Ballon d'Or 1960, Silver Ball 1961, 1964, Bronze Ball 1965) ja Josef Masopustin (Ballon d'Or 1962, World Cup Silver Ball 1962, MM-tähidistökentällinen 1962, MM-hopea 1962, EM-pronssi 1960) välillä. Lopulta päädyin Masopustiin, koska oli Tsekkosslovakian arvokisamenestyksen arkkitehteja ja yksi kaikkien aikojen tsekkipelaajista.

Mutta aivan yhtä hyvin Suarez voisi korvata Masopustin ja nyt, kun mietin asiaa, niin olisi ehkä relevantimpi valinta keskikentälle.

Ja Messikin taitaa olla voittanut 20-luvun molemmat Ballon Dorit, mutta ei ole joukkueessa, mutta pari vuotta vanhempi Modric esim. on.

Joo, kuten sanoin niin tuota 2020-luvun joukkuetta en niin pitkälle miettinyt kuin noita muita. Myös CR7 ja Lewandowski voisi Messin tapaan nostaa kentälliseen.
Siperia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kunkkis


Vastaus #62 : 11.06.2022 klo 14:49:46

Jos miettii tähdistöjä tai maailman parasta pelaajaa, niin yksi ehdottomasti vaikeimpia valintoja on Zidanen sijoittaminen listoille.

Pelaajana pitkän aikaa huipulla, oli ratkaisevassa roolissa, hyvässä ja huonossa, arvokisoissa ja Realin UCL-mestaruuksissa. Äärimmäisen taitava ja näyttävä pelaaja.

Toisaalta taas jatkuvasti epätasainen pelaaja, joka esimerkiksi 2006 MM kisoissa pelasi käytännössä vain yhden loistavan ottelun, eikä oikein ikinä onnistunut tekemään tekemään isoja tehoja.

Jos Ronaldinholla oli pari kautta aivan ehdottomalla huipulla täynnä jatkuvia huippuesityksiä, niin Zidanella oli pitkä ura huipulla mutta huippuesityksiä löytyi vain harvoin.

True Blue

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea,KuPS,Ibragoal


Vastaus #63 : 11.06.2022 klo 14:55:35

Marko Piippo
Big Show

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #sigmagrindset


Vastaus #64 : 11.06.2022 klo 16:09:55

Kummasti eivät nämä 80-90 luvun vaihteessa peliä seuranneet mitenkään noteeranneet, että ohoh, tämä pelihän muuttui yhtäkkiä parissa vuodessa paskasta huippufutikseksi.
Ei, vaan nimenomaan noteerasivat, siihenhän tuo kommenttini perustui. Ei tuo kuitenkaan ollut mikään yksittäinen raja, minkä jälkeen futarit muuttuivat ammattilaisiksi, vaan kyseessä on edelleen suht lineaarisella viivalla näkyvä muutos. Sen takia 90-luvun futarit ovat nykytasoa lähempänä ja absoluuttisesti parempia kuin 60-luvun futarit. Ei pitäisi olla liian vaikea konsepti ymmärrettäväksi.

Miten muuten bile-Dinho tai savu-Özil sopivat argumenttiisiisi?
Ai kaverit, joiden huippu kesti vain muutaman vuoden ja varsinkin ensinmainittu romahti tasossa kun biletyksen määrä kasvoi? Kiitos, kun tuet argumenttiani.

Totaalisesta perspektiivittömyydestäsi kertoo kyllä se, että niputat käteväsi yhteen 50-70 vuoden takaisen aikakauden yhteen kätevään nippuun. Jalkapallo nimenomaan koki jättimäisen mullistuksen 50-60 luvun vaihteessa taktiikoiden suhteen.
Niputan kätevästi nippuun toisen maailmansodan jälkeiset pari vuosikymmentä futiksessa, koska ne tapahtuivat niin kauan aikaa sitten seuraaviin vuosikymmeniin verrattuna. Lisätietoja täältä https://fi.wikipedia.org/wiki/Aika
ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #65 : 11.06.2022 klo 16:25:38Ansiokasta työtä kaiken kaikkiaan, ja parempaa kuin mihin esim. viralliset tahot yleensä pystyvät. Pari ehdotusta tulee mieleen.

Kuten itsekin sanoit, kymmenen vuoden ajalta on vaikea päättää niitä parhaita, joten ehdottaisin joukkuemäärän tuplaamista käyttämällä viiden vuoden ajanjaksoja.
50-luvulla käyttäisin vielä WM:ää, koska Brasilia oli ainoa 4-2-4 joukkue. Billy Wright avaukseen ja Bellini ainakin ulos. Garrincha ei ansaitse paikkaa 50-luvun näytöillä, Gento tilalle. Itse asiassa Garrincha on aika härskisti yliarvostettu pelaaja, jonka supernäytöt ovat pääosin vuodelta 1962. Brassihipsterien "Peleä parempi" vertaukset voi heittää romukoppaan. Itse asiassa Garrinchan uran kaari muistuttaa erehdyttävästi noin 40-vuotta myöhemmin pelannuttaa maanmiestä, eli Ronaldinhoa.

Matthäus ei pelannut vielä puolustajaa 80-luvulla. Tilalle vaikka Morten Olsen. Dasajev aika helppo valinta maalille. Rummenigge kärkeen.

40-luvulla ei muuten ollut taukoa futiksen pelaamisesta muuten kuin pahimmissa sotatantereista, ja esimerkiksi Englanti ja Argentiina saivat tänä aikana kasaan omat GOAT-joukkueensa. Lähinnä vain arvokisat pitivät taukoja, ja ystävyysottelut olivat rajoitettua naapurimaihin.

Laitankin tähän komppaukseksi esimerkin 30- ja 40-luvun tähdistöistä.

30-luku (2-3-5):

GK: Frantisek Planicka (CZE)
RB: Severino Minelli (SUI)
LB: Jacinto Quincoces (ESP)
RH: Antonio Sastre (ARG)
CH: Luis Monti (ARG)
LH: György Sarosi (HUN)
RW: Stanley Matthews (ENG)
IF: Alex James (SCO)
CF: Matthias Sindelar (AUS)
IF: Giuseppe Meazza (ITA)
LW: Cliff Bastin (ENG)

40-luku (WM):

GK: Frank Swift (ENG)
RB: Domingos Da Guia (BRA)
CB: Stan Cullis (ENG)
LB: Johnny Carey (IRL)
RH: Obdulio Varela (URU)
LH: Joe Mercer (ENG)
RW: Stanley Matthews (ENG)
IF: Jose Manuel Moreno (ARG)
CF: Tommy Lawton (ENG)
IF: Adolfo Pedernera (ARG)
LW: Ademir (BRA)


Sinua ja muita entisaikojen pelaajasuuruksista kiinnostuneita saattaisi miellyttää tämä ansiokas Bigsoccer-keskustelu. Todellinen asiakirjoittaminen alkaa toki sivulta 72.

Narttu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Newcastle & TPS


Vastaus #66 : 11.06.2022 klo 16:27:09

90-luvun futarit vaikkapa Englannissa olivat kyllä aika kaukana nykyurheilijoista... Mutta tämä keskustelu on tosiaan varmaan aika turhaa kun kerran urheilu on vain numeroita.
ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 11.06.2022 klo 16:43:45

Ei, vaan nimenomaan noteerasivat, siihenhän tuo kommenttini perustui. Ei tuo kuitenkaan ollut mikään yksittäinen raja, minkä jälkeen futarit muuttuivat ammattilaisiksi, vaan kyseessä on edelleen suht lineaarisella viivalla näkyvä muutos. Sen takia 90-luvun futarit ovat nykytasoa lähempänä ja absoluuttisesti parempia kuin 60-luvun futarit. Ei pitäisi olla liian vaikea konsepti ymmärrettäväksi.

Ei, eivät noteeranneet. Yksikään virallinen taho tai julkaisu ei missään vaiheessa sanonut "ai helvetti kun tämä nykyfutis on viimeinkin huippuluokkaista ja ammattimaista." Tai siis sen enempää kuin muinakaan vuosikymmeninä. Mitään virallista rajaa ei tosiaankaan ole, mutta päätit sitten kuitenkin vetää sen randomisti 80- ja 90-luvun taitteeseen, joka oletettavasti on sattumalta aika, jolloin itse rupesit lajia seuraamaan.

Ai kaverit, joiden huippu kesti vain muutaman vuoden ja varsinkin ensinmainittu romahti tasossa kun biletyksen määrä kasvoi? Kiitos, kun tuet argumenttiani.

Kaikkien jalkapalloilijoiden huippu kestää muutaman vuoden. Özil oli huipulla keskivertoa pidempään. Sinulla on joko Dinhon tarkka bilekalenteri hallussa, tai sitten vain veikkaat, että äijän formin lasku on suoraan suhteessa biletyksen määrään.

Niputan kätevästi nippuun toisen maailmansodan jälkeiset pari vuosikymmentä futiksessa, koska ne tapahtuivat niin kauan aikaa sitten seuraaviin vuosikymmeniin verrattuna. Lisätietoja täältä https://fi.wikipedia.org/wiki/Aika

Se, että jokin tapahtui kauan aikaa sitten, ei tarkoita, että se on yksi suuri yhtenäinen möhkäle. 50-70-luvulle mahtuu niin selkeä jalkapalloilun muutos, että vain täysin tietämätön henkilö niputtaisi sen yhteen. Lisätietoa täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Tieto
Panenkan roikka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mercantil Ushuaia


Vastaus #68 : 11.06.2022 klo 17:38:02

Jos miettii tähdistöjä tai maailman parasta pelaajaa, niin yksi ehdottomasti vaikeimpia valintoja on Zidanen sijoittaminen listoille.

Pelaajana pitkän aikaa huipulla, oli ratkaisevassa roolissa, hyvässä ja huonossa, arvokisoissa ja Realin UCL-mestaruuksissa. Äärimmäisen taitava ja näyttävä pelaaja.

Toisaalta taas jatkuvasti epätasainen pelaaja, joka esimerkiksi 2006 MM kisoissa pelasi käytännössä vain yhden loistavan ottelun, eikä oikein ikinä onnistunut tekemään tekemään isoja tehoja.

Jos Ronaldinholla oli pari kautta aivan ehdottomalla huipulla täynnä jatkuvia huippuesityksiä, niin Zidanella oli pitkä ura huipulla mutta huippuesityksiä löytyi vain harvoin.Viilataan nyt pilkkua sen verran, että Zizou voitti Realissa vain yhden Mestareiden liigan.
Bolzarelli

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #69 : 11.06.2022 klo 20:57:33

Katselin tossa tänään muistin virkistämiseksi `82 kisojen Brasilan edesottamuksia. Pakko se on sanoa ettei viihdyttävämpää joukkuetta ole  nähty ennen, eikä sen koommin. Zico, Socrates ja muut jätkät pelasivat sen sortin sexy footballia josta muut ovat vaan voineet uneksia.
Ekollons Pojkarna

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 11.06.2022 klo 23:01:19Hyviä näkökulmia ja lisäyksiä! Kiitos myös kiinnostavasta linkistä! Ehdottomasti täytyy mennä katsastamaan oheinen keskustelu, koska jalkapallon historiaa on kuitenkin jonni verta tullut lueskeltua. Ylos

Tähtikentällisten pilkkominen viiden vuoden sykleihin ei muuten ole lainkaan pöllömpi idea ja antaisi varmasti "realistisemman" kuvan kuin vuosikymmenien tarkastelu. Saa nähä, onko aikaa jossain vaiheessa toteuttaa tämä idea...

Garrincha on siinä mielessä juuri vaikea tapaus, että hänen huippuvuotensa ajoittuvat noin vuosille 1954-1962, minkä takia sijoitin hänet 1950-luvulle. Siitä samaa mieltä, että ainakaan tilastojen valossa ei pärjää millään esim. Pelelle.

Myös 80-luvun tähtikentälliseen hyviä muutosehdotuksia. Valitsin N'Konon on maalille, koska on ollut tietynlainen tienraivaaja afrikkalaisille futareille ja esimerkiksi esikuva Buffonille. Tilastojen valossa Dasajev kyllä no-brainer ja varmasti tietyssä mielessä "ansaitsisi" tuon paikan.
ariaga

Poissa Poissa


Vastaus #71 : 12.06.2022 klo 23:49:06

Hyviä näkökulmia ja lisäyksiä! Kiitos myös kiinnostavasta linkistä! Ehdottomasti täytyy mennä katsastamaan oheinen keskustelu, koska jalkapallon historiaa on kuitenkin jonni verta tullut lueskeltua. Ylos

Tähtikentällisten pilkkominen viiden vuoden sykleihin ei muuten ole lainkaan pöllömpi idea ja antaisi varmasti "realistisemman" kuvan kuin vuosikymmenien tarkastelu. Saa nähä, onko aikaa jossain vaiheessa toteuttaa tämä idea...

Garrincha on siinä mielessä juuri vaikea tapaus, että hänen huippuvuotensa ajoittuvat noin vuosille 1954-1962, minkä takia sijoitin hänet 1950-luvulle. Siitä samaa mieltä, että ainakaan tilastojen valossa ei pärjää millään esim. Pelelle.

Myös 80-luvun tähtikentälliseen hyviä muutosehdotuksia. Valitsin N'Konon on maalille, koska on ollut tietynlainen tienraivaaja afrikkalaisille futareille ja esimerkiksi esikuva Buffonille. Tilastojen valossa Dasajev kyllä no-brainer ja varmasti tietyssä mielessä "ansaitsisi" tuon paikan.

Garrinchan kansainvälinen läpimurto tapahtui vasta 1958 MM-kisoissa. Sielläkään arvostus ei selvästi ollut samaa luokkaa kuin esim. Pelellä. Joukkueen ykköstähti ja paras pelaaja puolestaan oli tällöin vielä Didi, minkä revisionistinen historiankirjoitus tykkää ohittaa. Garrinchan maine perustuu hyvin vahvasti vuoden 1962 urotöille, minkä jälkeen oli tosiaan valmista kauraa huippufutarina.
georgebest

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 21.06.2022 klo 16:11:19

George Best!
Bolzarelli

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #73 : 23.06.2022 klo 15:57:27

El Beatle oli kyllä mainio futari.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #74 : 26.06.2022 klo 18:51:01

El Beatle oli kyllä mainio futari.

Loistava pelaaja.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa