FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.01.2022 klo 16:16:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Kiffen 2022 - Bolliksen vartijat jo vuodesta 1915  (Luettu 2022 kertaa)
1 Jäsen ja 8 vierasta katselee tätä aihetta.
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen, Sepon herkkupullat


: 09.01.2022 klo 21:26:33Perustettu: 1908
Kotikenttä: Töölön pallokenttä
Saavutukset:
SM-kultaa 1913, 1915, 1916, 1955 (4)
SM-hopeaa 1961 (1)
SM-pronssia 1949, 1956, 1960 (3)
Suomen Cupin hopeaa 1958 (1)

Kotisivut: https://www.fckiffen.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/fckiffen/
Twitter: https://twitter.com/fckiffen?lang=fi
Instagram: https://www.instagram.com/fckiffen/
YouTube: https://www.youtube.com/c/KiffenTV

Raskas kausi on takana ja Kiffen aloittaa kahdeksannen peräkkäisen kautensa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Koronarajoituksista ja avainpelaajien loukkaantumisista kärsinyt hurmurilauma petrasi otteitaan kauden edetessä, ja lopulta sijoitus oli olosuhteisiin nähden kelpo kuudes.

Katsaus kaudesta 2021Kaudella 2020 erinomaisesti esiintyneen joukkueen runko pysyi hyvin kasassa. Seuran virallinen tavoite olikin kunnianhimoisesti sijoittua lohkon kärkikolmikkoon.

Talven ja kevään aikana kaikki meni pieleen. Koronarajoitteet estivät harjoittelun kaupungin halleissa ja ulkokentillä joulu- ja toukokuun välisenä aikana. Vallitsevassa tilanteessa joukkue hölkkäsi Töölönlahdella sekä treenasi yksityisten kenttien lepakkovuoroilla.

Harjoitusottelut sujuivat mollivoittoisesti. Kaikkiaan yhdeksästä ottelusta tuloksena oli kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Kaiken kukkuraksi pelaajia loukkaantui isot määrät. Heidän joukossaan joukkueen tärkeimpiin pelaajiin lukeutuvat Riku Heinonen ja Samuli Heiska joutuivat pitkille sairaslomille. Yksi tärkeimmistä hankinnoista, Veikkausliigakokemustakin omaava Bob Diasonama, kärsi hänkin vaivoista ja pelasi vain noin 5-6 sarjaottelussa. Tavoitetta laskettiin selvästi: tavoitteena oli nyt sarjapaikan uusiminen.

Sarjakausi saatiin lopulta käyntiin 1.6. Järvenpäässä JäPS:n vieraana. Kiffen lähti otteluun siipirikkoisena, kun noin puolet avauksen miehistä oli sivussa. Avauksen toppareina nähtiin 16-vuotias Thomas Saarinen uransa ensimmäisessä Kakkosen ottelussa sekä normaalisti keskikentän pohjalla hääräävä Misael Rearte. Kiffen aloitti pelin virkeästi, mutta sitten JäPS iski erikoistilanteista ja karkasi Hurmurien selkärangan notkahdettua. Loppulukemina rumat 5-1.

Kuopiossa KuFu käveli Kiffenin yli 7-0. Vastusta karkasi jälleen johtoon erikoistilanteista, ja kun Misael Rearte sai avausjakson lopulla 2-0-tilanteessa toisen varoituksensa, oli peli selvä. Nälkäinen, liigapelaajilla vahvistettu nuori kotijoukkue ei antanut Kiffenille armoa.

Kauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin evakossa Talissa, kun edellisvuonna alkanut Bolliksen remontti jatkui yhä vain. Vastustaja PKKU oli hävinnyt kaikki ottelunsa eikä ollut tehnyt sarjassa maaliakaan, joten nyt oli näytön paikka. Kävikin niin, että PKKU karkasi 0-3-taukojohtoon ja loppulukemat olivat 2-4.

Kolmen ottelun jälkeen kerätyt 0 pistettä ja maaliero 3-16 vetivät hiljaiseksi. Joku tilastoja tutkinut sanoi, että sarja-avaus oli Kiffenin heikoin 50 viimeiseen vuoteen. Hyvää oli alakerran Ilmari Lappalaisen paluu armeijan harmaista, hän tuli kentälle puoliajalla. Vielä parempaa oli, että evakkoreissu päättyi vihdoinkin tähän. Syyskuusta 2020 kesäkuuhun 2021 kestäneen evakkoretken aikana Kiffen pelasi varakentillä Talissa (3) ja Bollis 6:lla (1) neljä peliä, joista saaliina oli 1 tasapeli ja kolme tappiota.

Seuraavassa ottelussa Lappeenrannassa jysähti, kun sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuva PEPO kaatui 1-0. Kiffen osoitti taistelutahtoa, piti palloa dominoineen PEPOn poissa parhaimmilta tekopaikoilta, ja kun kerrankin vielä pientä tuuriakin oli mukana, niin pisteet lähtivät Cico Touren toisen jakson osumalla Helsinkiin. Tylyä vieraspelaamista. Helpottavat avauspojot juhannustauon alkajaisiksi.

Toinen peräkkäinen voitto heltisi seuraavassa ottelussa MiPKiä vastaan Mikkelissä, jossa Tejan Deen laukoi lisäajalla Kiffenin 2-1-ratkaisuosuman. Kiffen hallitsi ottelua mielin määrin mutta teki tehottomuudellaan ottelun itselleen vaikeaksi. Onneksi viimeisen kympin aikana homma kääntyi Aki Meriluodon ja Deenin osumilla. Todella tärkeä voitto, sillä MiPK pyöri Kiffenin tapaan sarjan häntäpäässä. Tärkeää oli myös saada ensimmäistä kertaa kehiin alakerran tärkeä lenkki Antti Korhonen.

Sitten päästiin vihdoin takaisin Bollikselle ja kauden ennätysyleisön (209) eteen. Kiffenin ja PEPOn väliset ottelut ovat perinteisesti olleet melkoisia jännitysnäytelmiä, ja ottelun arvolle sopien sellainen nähtiin taas kerran. Kiffen paineli toisen puoliajan alussa jo 2-0-johtoon, mutta sen jälkeen PEPO hallitsi ottelua suvereenisti ja tuli vähintäänkin ansaitusti 2-2-tasalukemiin. Edes varsinaisen peliajan lopulla tullut punalappu ei hidastanut lappeenrantalaisia. Tasoitus tosin syntyi todella kirvelevästi lisäajan kuudennella minuutilla, minkä jälkeen ottelu välittömästi päättyi. Täytyy todeta, että PEPOa ja näitä vääntöjä tulee ikävä, sillä sen verran kuumat jännitysnäytelmät näiden joukkueiden välillä lähes aina nähdään. Riku Heinonen pelasi tässä ottelussa kauden ensimmäiset minuutit, valitettavasti hän loukkaantui muutaman ottelun jälkeen uudestaan ja oli sivussa loppukauden.


Tejan Deen oli jälleen joukkueen tärkeimpiä pelaajia.

Kotiderby KäPaa vastaan oli Kiffenille ohipeli. Avausjakso meni kävellessä ja KäPa johti 3-0. Toisella puoliajalla herättiin pelaamaan ja hallittiin näennäisesti, mutta se oli liian myöhäistä. KäPa vei voiton mustavalkoisesta paikallisottelusta lukemin 1-4. Alakertaa vahvistettiin toppari Cherif Ndiayella, josta oli pitkin loppukautta iso apu.

Vierasottelussa sarjanousija PeKaa vastaan nähtiin uudestisyntynyt Kiffen. Joukkueelta nähtiin todella ehjä esitys alusta loppuun, mutta tuloksena oli silti tappio. Demba Camara vei Kiffenin johtoon ja Hurmurit hallitsivat peliä ja pitivät aloitteet itsellään koko pelin ajan, mutta toisella puoliajalla parin nukahduksen myötä pisteet jäivät Kotkaan. Mielestäni kauden parhaita esityksiä, mutta vain pisteet lasketaan.

Kiffen sai onneksi revanssin PeKasta heti seuraavassa ottelussa Bolliksella. Cico Touren kahdella osumalla Kiffen kaivoi rutiininomaisen 2-0-voiton. Puolustus alkoi olla tikissä. Oli henkisesti tärkeää pitää ensimmäistä kertaa oma maali puhtaana. Kiffen nousi pois sarjan viimeiseltä sijalta.

Seuraavassa pelissä sarjajohtaja JäPS haki Bollikselta 1-0-voiton viimeisellä kympillä syntyneellä osumalla. Kuitenkin ottelussa oli paljon hyvää. Kiffen antoi tasaväkisen vastuksen sarjajohtajalle, eikä tasapelikään ollut kaukana, valitettavasti omia tontteja ei saatu hyödynnettyä. Tappiosta huolimatta itselläni syntyi tässä ottelussa vahva usko siitä, että vähintään sarjapaikka säilytetään.

Pukinmäessä kohdattiin Atlantis. Demba Camara vei Kiffenin rankkarista johtoon avausjaksolla. Toisella puoliajalla Atlantis sai punaisen kortin, mikä kuitenkaan ei kotijoukkuetta pysäyttänyt. Lopulta lisäajalla oli pallo taas verkossa. Kiffenillä oli riittävästi tontteja ottelun ratkaisuun, mutta maalinteko tökki näihin aikoihin melko pahasti. Samuli Heiska tuli aivan lopussa vaihdosta kentälle ja teki debyyttinsä, mutta hän oli vielä kaukana parhaasta kunnostaan.

Kirvelevän tasapelin myötä kotiottelussa KuFua vastaan oli voitto mielessä. Peli saikin hyvän alun Kiffenin hallinnan ja Tejan Deenin johtomaalin myötä. Valitettavasti toinen jakso oli heikompi ja KuFu tuli tasoihin. Tämä oli sitä aikaa kaudesta, kun voittamisen kynnys oli kasvanut todella korkeaksi, ja hyvätkin ottelut päättyivät voittojen sijaan tasapeleiksi.

Vierasottelusta Reipasta vastaan saatiin olosuhteisiin nähden tyydyttävä 1-1-tasatulos. Reipas siirtyi 82. minuutilla 1-0-johtoon, mutta alivoimalla pelannut Kiffen tuli tasoihin muutamaa minuuttia ennen päätöstä, kun Mauricio Hopsun keskitys valui verkkoon Reippaan puolustajan jalasta. Jatkuvan epäonnen keskellä melkoinen joulu otettiin ilomielin vastaan.

Reipas-ottelu avasi myös Kiffenin härkäviikot, joiden aikana joukkue pelasi kuusi ottelua noin kolmen viikon aikana. Tämä oli kapealla ringille operoivalle joukkueelle todellinen tulikoe. Vaihtoja tehtiin usein vain kaksi per ottelu, eli kuormitus oli kovaa, mutta peli kulki vähintäänkin kohtuullisesti. Tämä olikin selkeä käännekohta kaudelle, minkä myötä Kiffen nousi tasaisen sarjan häntäpäästä lopulta keskikastiin.

Kotiottelussa NJS:aa vastaan kaivettiin todella tärkeä 2-0-voitto Cheikh Touren osumilla. Maalit olivat samalla Kiffenin historian ensimmäiset NJS:n verkkoon.


Atlantis kohdattiin lyhyen ajan sisään uudelleen, nyt Bolliksella. Todelliset maalipaikat olivat vähissä, ja ottelu päättyi 0-0, vaikkakin Atlantis hienoisesti palloa hallitsikin etenkin loppua kohti. Sarjan kärjessä JäPS oli jo karannut, eikä Atlantiksella tuntunut enää olevan suurinta nälkää pelissä.

Todellisessa kuuden pisteen ottelussa PKKU:ta vastaan Keravalla koetiin paha tappio lukemin 2-1. Niin vain kävi, että PKKU vei kauden keskinäiset pisteet 6-0, ja Kiffen tippui jälleen viivan alapuolelle, onneksi vain hetkeksi ja samalla viimeisen kerran. Asia korjattiin KäPan vieraana, jossa todella vahva toinen jakso toi voiton lukemin 1-3. Kiffenin ensimmäiseen maaliin asti edettiin todella tasaisesti, ja ottelu olisi varmasti ollut erilainen, jos KäPan toisen puoliajan alun yritys olisi mennyt yläriman sijaan maaliin. Lämmikettä aiheutti myös Samuli Heiskan kauden ensimmäinen ja viimeinen maali. Edelliskauden maalitykin kauden pilasivat loukkaantumiset, jotka keskeyttivät hänen kautensa uudelleen syksyllä.

Kauden mahdollisesti tärkein ottelu oli kotipeli MYPAa vastaan 19. syyskuuta sunnuntaisella Bolliksella. Avausjaksolla MYPA oli potkun verran edellä, mutta Humurien Misael Rearten toisen jakson komea osuma käänsi pelin suunnan. Muslim Markhiyev kaunisteli lukemat 2-0:aan, ja 23 pisteen myötä sarjapaikka alkoi olla sinettiä vaille varma, kun pelaamatta oli vielä neljä ottelua. Lisäksi Kiffen oli kuin huomaamatta noussut häntäpäästä keskikastiin, minkä mahdollisti poikkeuksellisen tasainen sarja.

Kotiottelusta MiPKiä vastaan kelpasi vain voitto. Kiffen johtikin jo 3-0. Lopussa selät hieman suoristuivat ja MiPK tuli hyvin peliin mukaan ja saivat kelpo paikkoja, joista kuitenkin onneksi vain yhden sisään. 26 pisteen myötä vain ihme saattoi viedä Kiffenin sarjapaikan. Samalla saatiin kunniakkaasti pakettiin ns. härkäviikot.

Sarjapaikka oli mahdollista varmistaa seuraavan viikon vierasottelussa Myllykoskella, mutta askeleen edellä ollut MYPA otti ansaitun 2-1-voiton.

Sarjapaikka varmistui lopulta seuraavalla kierroksella. Tasaisessa ottelussa hyytävän tuulen Klaukkalassa NJS oli maalin verran parempi, mutta muiden otteluiden lopputulokset varmistivat paikan Kakkoseen jälleen seuraavalle kaudelle. Tappiosta huolimatta fiilis oli äärimmäisen helpottunut. Todella raskaasta kaudesta oltiin selviydytty tavoitteen asettamalla tavalla.

Päätösotteluun Reipas vastaan Bolliksella päästiin paineettomista asetelmista. Kentällä nähtiinkin maalissa ensimmäistä kertaa Axel Anderson ja myös mm. Thomas Saarinen esiintyi avauksessa. Lisäajalla maalivahti Elias Mattila vaihdettiin kentälle kenttäpelaajaksi. Mikäli Mattilan ura Kiffenissä päättyi tähän, niin oli kyllä historiallisen tyylikäs lopetus! Ottelun voitti Kiffen Cheikh Touren kahdella osumalla 2-1. Ennen ottelun alkua muistettiin uransa päättävää seuraikonia, Jere Jääskeläistä.

Kiffenin lopullinen sijoitus oli kuudes, joka oli hyvä saavutus ottaen huomioon kaikki joukkuetta kohdanneet vaikeudet. Toivotaan, että ensi kausi sujuu mukavammissa merkeissä.


Tuttu näky kaudella 2021.

Plussia ja miinuksia:
+ Cheikh Toure. Heiskan loukkaantumisen myötä jonkun piti tehdä maalit, ja Cico täytti paikkansa piikissä. Hieno comeback. 11 maalia kertovat kaiken.
+ Misael Rearte. Erinomainen hankinta Atlantiksesta. Hyvällä asenteella taisteleva fyysinen argentiinalainen. Kiffenin näköinen pelaaja. Kirsikkana kakun päällä todennäköisesti joukkueen koko kauden komein maali, joka oli Misan ensimmäinen osuma kakkosessa sitten vuoden 2015.
+ Some ja tiedottaminen jatkoivat kehittymistään. Myös ottelutapahtumissa on menty eteenpäin. Bolliksen remontin valmistuminen ja kahvilan avautuminen isoja juttuja.

- Yleisömäärien putoaminen. 142 (ilman stadionpeliä) --> 116 Tätä voi osaltaan selittää kesäpelien puutteella ja syyspelien ketjuuntumisella lyhyelle aikavälille. Pitäisi olla helppoa parantaa. Toivottavasti saadaan kesäksi sunnuntaipelejä, sillä viime kauden neljä parasta yleisömäärää olivat peräisin sunnuntaisista otteluista. Kiffenin aiempien vuosien yleisökeskiarvot: 103 (2017), 90 (2018), 90 (2019).
- Junioritoiminnan uudelleenaloittamisen ilmeinen vesittyminen. Tuosta ei ole kuulunut pitkään aikaan mitään.

Kohti tulevaa kautta

Kiffen pelaa kaudella taas kerran A-lohkossa, jonka muut joukkueet ovat Atlantis, Futura, JIPPO, KuPS Akatemia, KäPa, LaPa, NJS, PKKU, Peli-Karhut, PPJ ja Reipas. Luvassa on jälleen bussimatkoja itäiseen Suomeen sekä lukuisia paikallispelejä. Jostain syystä derby PPJ:tä vastaan on itselleni ennakkoon mielenkiintoisin peli.

Tällä hetkellä kasassa on 10 pelaajasopimusta, ja vielä on vaikeaa sanoa mitään joukkueen voimasuhteista. Mukana jatkavat esimerkiksi jo pidempään mukana ollut kapteenisto Severi Murto, Niko Tervonen ja Rasmus Ruismäki, jotka tuovat tärkeää jatkuvuutta niin kentällä kuin kopissakin. Erityisen iloinen olen Dominic Savolaisen jatkosta, uskon hänen tekevän ensi kaudella läpimurtonsa. Hiomaton timantti, joka tarvitsee lisää pelejä Kakkosen tasolla. Sen sijaan Muslim Markhiyevin lähtö Ykkösen PK-35:een aiheuttaa ison loven pelinrakenteluun. Valitettavasti myös koronatilanne on tällä hetkellä vaikea, mikä on jo aiheuttanut haasteita treenaamiseen.

Valmentajana aloittaa neljännen kautensa Mako Tukiainen. Uudeksi maalivahtivalmentajaksi nimettiin hiljattain Seppo Felt.

Olen itse vähentänyt aktiivisuuttani topicissa. Seuran virallinen tili FCKiffen08 hoitaa tiedotuksen, joten minun on aika turha mutuilla täällä mitään.

Omasta puolestani mukavaa suomifutisvuotta kaikille!
« Viimeksi muokattu: 09.01.2022 klo 22:16:59 kirjoittanut Maneesi »
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen, Sepon herkkupullat


Vastaus #1 : 09.01.2022 klo 21:27:13

Sopimustilanne

Maalivahdit
Axel Anderson
Niko Tervonen

Puolustajat
Valtteri Karlsson
Antti Korhonen
Dominic Savolainen

Keskikenttäpelaajat
Riku Heinonen
Severi Murto
Misael Rearte
Rasmus Ruismäki

Hyökkääjät
Samuli Heiska
Mauricio Hopsu


Tulleet
Valtteri Karlsson (JäPS)

Lähteneet
Muslim Markhiyev (PK-35)
Thomas Saarinen (FC Haka)


Valmennus ja taustat
Päävalmentaja: Mako Tukiainen
Valmentaja, joukkueenjohtaja: Jari Hakala
Maalivahtivalmentaja: Seppo Felt
Huoltaja: Teemu Itkonen

Manageri: Kimmo Silventoinen
Toiminnanjohtaja: Janne Wikman
Somevastaava: Kristoffer Ilmasti
Mediatyöntekijä: Jaakko Jokilahti
« Viimeksi muokattu: 20.01.2022 klo 14:26:40 kirjoittanut Maneesi »
Maneesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen, Sepon herkkupullat


Vastaus #2 : 09.01.2022 klo 21:28:13

Varattu otteluohjelmalle
FCKiffen08

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 15.01.2022 klo 11:04:15

Kiitos Maneesille ansiokkaasta avauksesta!

Hieman hiljaista on Kiffenin rintamalla tällä hetkellä, kiitos siitä AVIlle ja LIVille. Ensimmäinen tekee taas ensi viikolla uusia päätöksiä ja ei yllättäisi vaikka Tali pysyisi kiinni vielä useamman viikon. Mutta positiivista on se, että LIViltä tuli eilen tietoa Bollis 1 avautumisesta harjoituskäyttöön, toki vasta viikolla 4. Joten Winterliigan otteluun KäPaa vastaan mennään sitten pienellä harjoittelulla ja annetaan ensisijaisesti mahdollisuus näyttipelaajille. Ja yritetään saada ilmainen striimi matsista Kiffen TV:hen, grafiikoista ei mennä vielä takuuseen. Ja kun saadaan 250 tilaajaa kasaan tammikuun loppuun mennessä, niin striimataan myös helmikuussa Winterliigaa - pienellä säävarauksella, koska HPS ja TiPS-pelit ovat erittäin todennäköisesti ulkona.

Ja sopimusuutisiakin putoaa alkavalla viikolla, sekä pelaaja- että valmennusrintamalta. Tuleeko sieltä A.Korhonen vai P.Korhonen? Vai joku aivan muu?

Pysy kuulolla osoitteessa www.fckiffen.fi
roskanainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kiffen


Vastaus #4 : 16.01.2022 klo 18:21:28

Kiitos maneesi, kattava avaus!

Ja striimit winterliigasta, kyllä kiitos. Ylos
FCKiffen08

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 20.01.2022 klo 12:57:10

Fanien toive on toteutunut - Antti Korhonen jatkaa Kiffenin takalinjoilla myös alkavalla kaudella!

Ja lunta tupaan - heinäkuussa käyttöön otettu Pallokenttä 1 ei ole vieläkään valmis haasteelliseen Suomen talveen. Mutta ehkä jo ensi viikolla harjoitusolosuhteen helpottuvat edes vähän. Talin halliin ei Mustilla Hurmureilla ole asiaan vielä moneen viikkoon.

Ja sitten kauden ensimmäiseen treenipeliin, Winterliiga ja Käpylän Pallo. Viime kauden kohtaamiset 1-1 mutta sunnuntaina molemmat joukkueet taitavat kentälle marssittaa pitkälti testimiehistön. Kiffenin mediatiimi on paikalla ja seuraamalla Kiffeniä somessa sekä kotisivuilla pysytte ajantasalla mahdollisen suoran striimin osalta.
FCKiffen08

Poissa Poissa


Vastaus #6 : tänään kello 16:06:59

Olihan Kiffenille avattu jo uusikin topiikki.

Kausi lähti pahasti nikoitellen käyntiin eilen - striimauksen kanssa oli enemmän kun riittävästi ongelmia - onneksi 3/4 menee muiden piikkiin. Ja se omaan piikkin mennytkään ei toistu enää jatkossa.

Kentällä nuoret käpyläläiset olivat ehkä juuri yhden maalin (2-3) verran parempia, mutta kymmenkunta testipelaajaa pääsi antamaan näyttöjä. Tänä iltana valmennus nyt sitten pähkäilee yhdessä miten jatkossa heidän kanssa edetään.

Iloisia uutisia on myös faneille - viime kauden pelipaidat ovat nyt myynnissä Kiffen Shopissa - ensimmäiset ovat jo kadonneet halukkaiden ostoskoreihin.

Niin - ja onhan alkaneella viikolla taas sopimusuutisiakin. Jatkosopimusta pukkaa. Ehkä jo tänään klo 19:08.

Ja muutakin tärkeää tietoa on tulossa.

Pysy kuulolla.

www.fckiffen.fi

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa