FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2022 klo 12:10:23 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Oi Keltamusta - kupsilaisia kannattajatarinoita (julkaistaan keväällä 2023)  (Luettu 2614 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
OiKeltamusta

Poissa Poissa


: 28.01.2022 klo 22:34:47

Terve!

Olen aloittanut aineistonkeruun uuteen jalkapallokirjaan, tällä kertaa KuPSin kannattamiseen, historiaan ja muistoihin, liittyen. Kirjan työnimi on Oi Keltamusta – kupsilaisia kannattajatarinoita. Kirjoitan itse kannattajatoiminnan eri vaiheista (Maaningan kannatusyhdistys, KuPS Supporters -club, Banzai ja KPO Crew), mutta ehdoton pääpaino on kannattajien omissa muistoissa KuPS:n kannattamiseen liittyen. Pyrin keräämään kannattajamuistoja laajasti 1960-luvulta aina tähän päivään.

Eli arvon KuPS-kannattaja, saata rakkaimmat keltamustat muistosi kirjan sivuille! Kerro ensikosketuksestasi, huippuhetkistä, aallonpohjista, kupsilaisuudesta, tai sitten jostain ihan muusta:
Millaista oli cup-junassa?
Miltä makkarat maistuivat Vänärillä ja rakastuitko jäätelötyttöön?
Oletko vaeltanut Palloseuran perässä Euroopan syrjäisimpiin kolkkiin?
Menikö Platini hämilleen huutosakkinne mökästä?
Sinäkö se aloitit rytmikkäät muali-huudot?
Kuntoilitko Poomin kanssa, asuitko Broshinin naapurissa tai kävitkö ostoksilla liettualaiskärjen kanssa?
Näitkö Rovion maalin Turussa tai Cintjen pommin Porissa?
Uskalsitko katsoa Tepin rankkarin?
Olisitko sinäkin halunnut nähdä Tumin maajoukkueessa?
Tuliko vaadittua jonkun valmentajan päätä vadille?
Miksi Banzai nostaa kylmät väreet?
Pelireissu, jossa et ehtinyt edes kohteeseen?
Millainen oli Kopari-suhteesi?
Mikä on nokkelin katsomossa kuulemasi huuto?

Itselläni on loputon jano KuPS-tarinoihin ja tiedän, että kaltaisiani on paljon. Tehdään tästä siis yhdessä kova kirja! Laita muistosi sähköpostitse kesän loppuun mennessä: oikeltamusta@hotmail.com

Minulla on nykyinen kirjaprojektini (Puijon Pallon seurahistoriikki) käynnissä noin elokuulle asti, mutta ryhdyn sen rinnalla keräämään aineistoa KuPS:n entisiltä ja nykyisiltä kannattaja-aktiiveilta jo nyt. PuPa-kirjan osuuteni valmistuessa kesällä, keskityn kokoamaan kannattajatarinat kirjaksi. Tavoitteeni on saada kirja kokoon jo joulumyyntiin, mutta viimeistään se on valmis alkuvuodesta 2023. Aikataulu tarkentuu kesän loppuun mennessä.

Palloseuralta ilmestyy juhlavuonna virallinen seurahistoriikki. Olen ollut kirjahankkeeni tiimoilta yhteydessä juhlakirjan kirjoittajaan Lasse Lehtiseen ja hänen mukaansa kirjoissamme ei tule olemaan päällekkäistä materiaalia. Juhlavuotta on syytä juhlistaa tuhdisti!

https://www.facebook.com/Oi-Keltamusta-kupsilaisia-kannattajatarinoita-102749548992728

Mikko Vehviläinen
oikeltamusta@hotmail.com / mikkovehvilainen@hotmail.com  
« Viimeksi muokattu: 12.10.2022 klo 20:52:54 kirjoittanut OiKeltamusta »
eepahh

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #1 : 29.01.2022 klo 10:31:25

Tonyn ja Pubin elämänmakuiset tarinat kiinnostaisivat! Ylos Tuoppi
OiKeltamusta

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 27.07.2022 klo 20:08:02


(Tämän voisi muuten joku osaava siirtää sopivampaan osioon, esimerkiksi tuonne Jalkapallokulttuuriin. Tuli keväällä epähuomiossa avattua tänne.)


Ryhdyn kasaamaan tätä Oi Keltamusta -kirjaa intensiivisemmin elokuun lopusta lähtien. Siksipä muistuttelen, että ole elokuun loppuun mennessä yhteydessä, mikäli haluat kertoa myös omat kannattajatarinasi Palloseuraan liittyen. Parhaiten onnistuu sähköpostitse: oikeltamusta@hotmail.com

Käytän nyt myös tilaisuuteni kiittää jo lähetetyistä tarinoista ja muusta aineistosta (leikekirjat, lehdet, kuvat, nimikirjoitukset, julisteet, kuvattavaksi annettu esineistö jne). Täytyy sanoa, että tästä tulee väistämättä hyvä kirja, koska keltamusta väki on ollut hienosti mukana.

Vaikka en kirjoitustyötä ole vielä aloittanut, on aineiston kasautuessa kirjan runko alkanut hahmottua. Kirja esittelee kattavasti tekstin ja kuvien kautta neljän kupsilaisen kannattajajärjestön (Maaningan kannattajayhdistys, KSC, Banzai, KPO Crew) toimintaa. Näissä osioissa pääpaino on valikoiduissa haastatteluissani, leikekirjoissa sekä muissa kirjallisissa lähteissä. Kannattajajärjestötoiminnan ohella kirja esittelee järjestäytymättömän KuPS-kannattamisen historiaa ja erityispiirteitä kymmenien (toivottavasti pian kolminumeroinen määrä) kannattajamuistojen ja -tarinoiden kautta. Jo tarinansa kirjoittaneiden joukko on jo nyt moninaisuudessaan huikea.

Kiirehdi siis omakin tarinasi KuPS-kannattamisesta tulemaan ja vinkkaa myös kavereille! Pyritään pitämään elokuun loppu takarajana.

Banzai!

Mikko


 

 

 
OiKeltamusta

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 12.10.2022 klo 20:56:36


Kirjan ennakkomyynti alkaa perjantaina joukkorahoitusalusta Mesenaatissa: https://mesenaatti.me/2582/oi-keltamusta-kupsilaisia-kannattajatarinoita/

Kirjoitustyöt  ovat hyvässä vauhdissa, mutta edelleen ehtii hyviä tarinoita ja kuvamateriaalia mukaan, koska päätin olla kiirehtimättä joulumyyntiin. Kirja lähtee painoon maaliskuussa, jolloin se julkaistaan toukokuussa 2023.
KuPSsince1979

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: hoppee ei oo häppee


Vastaus #4 : 18.10.2022 klo 17:05:52

Kirjan ennakkomyynti alkaa alkoi perjantaina joukkorahoitusalusta Mesenaatissa: https://mesenaatti.me/2582/oi-keltamusta-kupsilaisia-kannattajatarinoita/
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #5 : 19.10.2022 klo 08:02:48

jos JSa:n muistoja löytyy kirjasta - ostan kirjan!
OiKeltamusta

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 06.11.2022 klo 21:36:54

Kirjoitustyö on jo hieman yli puolessa välissä, joten olen ilmoittanut Mesenaatissa tarkemmasta aikataulusta. Kirja menee painoon maaliskuun aikana, joten painotuoretta on saatavilla toukokuussa 2023.

Viimeisimpänä olen saanut valmiiksi 30-sivuisen (+16 sivua kuvia) osion KuPS Supporters Clubin tarinasta (1979-1989) ja täytyy sanoa, että on värikästä juttua luvassa. KuPS SC:n tarina on merkittävä eritoten siksi, että kyseinen poppoo oli kotimaisen kannattajakulttuurin kiistämätön edelläkävijä.

Seuraavaksi viimeistelen Banzain osuutta, josta on kasassa valtava aineisto haastattelujen ja Banzine-lehtien muodossa.

Edetessäni aikajärjestyksessä, on seuraavaksi vuorossa nykyinen ryhmittymä KPO Crew, jonka osalta on toistaiseksi tullut muutama haastattelu, mutta suhteellisesti edeltäneiden kannattajaryhmiä vähemmän. Ryhdyn lähiaikoina tavoittelemaan keskeisiä hahmoja asian tiimoilta, mutta oma-aloitteisestikin voi yhä laittaa juttua tulemaan: oikeltamusta@hotmail.com

Kirjan ennakkomyynti pyörii Mesenaatissa, jonne tulee piakkoin myyntiin kirjan kannatustuotteina myös muutama erilainen paita: kolme retroa ja yksi kirjateemainen:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02b2aaZbpEcvkX8ECVxxq7PjiUxKtrhFZPqaDegock4H6P44WzPPbUrmvMMcVtcmgul&id=102749548992728

Yritän saada nuo paidat myyntiin tulevalla viikolla.

Seuraile Mesenaattia ja osta odotellessa kirja ennakkoon:

https://mesenaatti.me/2582/oi-keltamusta-kupsilaisia-kannattajatarinoita/

Mikko

« Viimeksi muokattu: 06.11.2022 klo 21:47:17 kirjoittanut OiKeltamusta »

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa