FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.03.2023 klo 21:45:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 8
 
Kirjoittaja Aihe: IFK Mariehamn 2022 - Nystart och 18:e ligasäsong  (Luettu 39309 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 13.04.2022 klo 14:59:48

När nyemissionen dyker upp i media så kommer inte en enda kritisk fråga om man inte kan göra något annorlunda. Och svaret är förstås ja, IFK måste ha ett antal unga spelare som man har potential att sälja (som man måste chansa lite med). Det finns knappt någon i truppen i dagsläget som man kan sälja även om denna gör en supersäsong och gör över 10 mål eller liknande (alla är för gamla, har utgående kontrakt, är lånespelare eller liknande).
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #51 : 14.04.2022 klo 07:04:18

Jag tror väl fortfarande att man med Lukas försökte bygga mot just detta, dvs bygga upp en anfallsbetonad, modern spelstil kombinerat med analytisk träning. Ett paket som utvecklar individen och lockar unga spelare till IFK. Det började ju individuellt sett bra då Ademi lyckades, men resten är historia. Man spelade på fel häst helt enkelt även om iden kanske var god. Nu då man gått tillbaka till traditionella IFK spelstilen (bra så!), så får man igen hitta på nya argument för att få spelare hit.

Nu verkar det ju som om man vänt hoppet till Nekst Management som hämtar in alla de här okända spelarna (De, Felipe, Mkhwanza, Ngulube) där man hoppas nån växer sig till försäljningsobjekt. Så jag tror nog man försöker men resultaten är väl så där....

IFK är ändå en ort där man kan koncentrera sig 100% på fotboll, får leva i en för de flesta finländare annorlunda miljö pga språket. Har man bara en bra tränare och träningsmiljö för unga spelare så kanske man ändå har några argument för att locka spelare hit. Och då man inte just har egna juniorer tyvärr så är det ju inte så många unga bakom som konkurrera om HG platser (detta på gott och ont, men hjälper inflyttade att säkra speltid).

Fint för övrigt att Arvid fick debutera igår, hoppas man nu lyckas ta väl hand om honom i IFK!
Kalvholmsträske

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn, Man U, AC Milan, Holland


Vastaus #52 : 25.04.2022 klo 09:15:04

Phil Munyaradzi Ngulube ja Johan Mlungisi Mkhwanazi, IFK Mariehamn --> Ilves Kissat

https://www.ilves-kissat.fi/kausi-kayntiin-neljan-sopimuspelaajan-julkistuksella-ja-vierasreissulla-saloon/

Lånar detta från transfer-topicen.
Kan ju vara av intresse hos grönvita fans att se var två av försäsongens IFK-jokrar hamnade.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #53 : 25.04.2022 klo 13:28:50

Förblir väl ett evigt frågetecken hur man trodde att de skulle vara liganivå. Fint förstås att de hittade ett lag åt sig.

En knapp femtedel av grundserien spelad nu. Sex poäng är väl ok av de fyra första matcherna beaktande dock att vi mött 3 riktigt dåligt spelande lag. Viktigast att man inte tappat 3 poängare åt de viktigaste konkurrenterna Oulu och HIFK. Det positiva absolut Elmo, backlinjen och Abubakari. Överraskad att Coubronne varit så bra som mittback. Försvaret ser absolut tillräckligt bra ut för att hålla IFK i ligan.

Lite fundersam dock om det vi nu sett håller långt in i säsongen. Samma taktiskt enkla spel och exakt samma uppställning i varje match, bortsett från lite påtvingad variation i anfallet. Kommer IFK att kunna utveckla något i spelet. Fundersam även till hur beroende IFK ser ut att vara av Abubakari.

Nu väntar svårare motstånd då fyra nästa matcherna är mot Inter, Kups, Ilves och SJK. Antar det blir ännu mer försvarsbetonat och då kanske Ngamba tar plats på mittfält. Hoppas även Wiklöf får minuter. Baliso och Latonen har båda sina stunder, men presterar ojämt och tycker nog inte de skall ha säsongkort till öppningselvan
Kalvholmsträske

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn, Man U, AC Milan, Holland


Vastaus #54 : 29.04.2022 klo 14:42:10

https://alandsradio.ax/sport/ifk-u20-utesluts-fran-ligakvalet

Det här var sorglig läsning.
Planen var ju att satsa mera på de egna juniorerna och resultaten har också varit bra.
Men så detta bakslag.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #55 : 03.05.2022 klo 10:43:52

https://alandsradio.ax/sport/ifk-u20-utesluts-fran-ligakvalet

Det här var sorglig läsning.
Planen var ju att satsa mera på de egna juniorerna och resultaten har också varit bra.
Men så detta bakslag.
Ja väldigt sorligt men också underligt att man stiger av i detta skede. U20 laget har varit rimligt tunnt men med bra spets och som du sade har resultaten varit bra första halvan av serien. Det kan ju inte ha kommit som någon överraskning att laget inte tål att en del av spelarna istället skulle spela för herrlaget eller FC Åland. P20 ligakval håller ändå rimligt bra nivå så det skulle knappast förstöra utvecklingen för Kahnberg, Hagström osv att spela det i stället för att sitta på bänken i herrlaget eller spela för FC Åland utan tvärtom vara bra alternativ.
rappari

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 06.05.2022 klo 17:32:36

Patrik Raitanen loukkasi olkapäänsä cupin pelissä ja on sivussa jonkin aikaa ,leikkausta ei onneksi tarvita .
Lähde :Satakunnan Kansa .
Kalvholmsträske

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn, Man U, AC Milan, Holland


Vastaus #57 : 08.05.2022 klo 21:59:11

Glädjande att se IFKs prestation mot KuPS. Stundtals såg det ut som man mötte FC Åland igen...
Det är klart att även ett lag som gått obesegrat i nästan ett år, också har sina sämre dagar. Men hungern i dagens grönvitt kunde ha ätit upp vem som helst.
Tyvärr blev det nåt strul med nästsista, sista passningen eller själva avslutet. Det är ju som bekant förvaltandet av målchanserna som är det svåraste.
Man kan inte komma till straffområdet och bara slänga iväg en lyra i famnen på målvakten.
En misslyckad nick i försvaret, och vips så tog KuPS vara på en av sina fåtaliga chanser. De är helt enkelt mer rutinerade (mer skickliga) i dessa situationer.
Men som sagt, en mycket förtroende ingivande insats. Samma gnista framöver, så kan det bli övre slutserien.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2022 klo 07:21:31 kirjoittanut Kalvholmsträske »
Paviaani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahden Reipas


Vastaus #58 : 08.05.2022 klo 22:01:43

Erittäin pirteä esitys tänään.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #59 : 09.05.2022 klo 12:21:22

Tyvärr blev det nåt strul med nästsista, sista passningen eller själva avslutet. Det är ju som bekant förvaltandet av målchanserna som är det svåraste.
Man kan inte komma till straffområdet och bara slänga iväg en lyra i famnen på målvakten.
Riktigt bra insats, mittfältet fungerade bra nu då Ngamba jobbar bättre på större yta än Latonen (och Baliso). Men tyvärr har både Ngamba och Baliso riktigt dåliga skott och då De inte heller räcker till som målskytt i ligan (jobbar dock bra på kanten) så blir det tunnt i anfallsväg. Skulle gärna se att Latonen prövas högre upp tex Sid-Owoeri-Latonen så att det blir mera varierande hot.

Men som helhet glädjande bra insats! Hoppas Sumusalo hålls frisk, men inte bra att han tvingades byta trots att ha vilat en extra vecka. Kanske Mensah får sin chans i mitten och Coubronne tar över på kanten. Blir tunnut i backbestättningen dock on Sumusalo tvingas vila.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 25.05.2022 klo 12:02:59

http://www.ifkfotboll.ax/nyheter/michael-fonsell-blir-sommarproffs-gronvitt
Här är en av det bättre nyheter i senaste tiden. Annars det är ganska nyhetsfattig här på ff2. Intressanta biten av det här är att supporterna verkar ha betalt lönen. Emission går säkert bra, eller?
Dagens cupmatch mot EPS borde vara bra träning till söndagens viktiga hemmamatch mot VPS.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 26.05.2022 klo 09:18:21

"Enkelt vidare i cupen". Inte så enkelt om man tittade första halvleken, EPS var närmare mål. För anfallsspel: De är redan scoutat bort av div2-lagen så man kan bara tänka hur det går I ligan. Hambo är kört. Owoeri är veteranspelare, och tillhör till M35-ligor. Felipe är bra till FCÅ-nivån. Latonen är uselt. Tamminen är enda positive kanske.
Och 951 åskådare är mer än på WHA hela säsongen. Kommer att bli långa sommaren igen med koll på tabellen efter varje matchen.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #62 : 26.05.2022 klo 11:22:29

EPS matchen visade nog i hurdan spelmässig svacka IFK tyvärr är. Försvaret fungerar bra men anfallande mittfält och anfallet ser mycket oroväckande ut fortfarande. Hoppas ingen misstar sig och tror att Felipe är räddningen trots målen han gjort i cupen och FC Åland. Gärna skulle man se honom utvecklas, men också mot EPS såg man alltför tydligt hur tex fysiken inte räcker till för liganivå. Steget mellan FC Åland och IFK är stort. Tyvärr såg man det samma med Wiklöf, då han inte fått minuter alls i ligan och bara spelat FC Åland syntes det tydligt tom mot div 2 lag. Hoppas ändå han som egen ung spelare kan få speltid i ligan och utvecklas.

Synd att Owoeri inte räcker till åtminstone ännu. Han har ändå bra attityd och är aktiv (i motsats till Kennedy ifjol) men åldern och spelpausen ser ut att påverka för mycket.

Håller med om att Tamminen hör till dem man lägger hoppet till. Ngamba visade igen då han kom in i slutet att han håller bra nivå. Latonen är ett problem, med Tamminen i stort sett den enda som kan skjuta, men var också igår helt utanför spelet och alltför ofta ospelbar vilket inte bara går av en mittfältare.

Måste vinna match mot VPS och sen har man några veckor på sig att utveckla spelet. Första stora prövningen för Ahna.
Strongbow

Poissa Poissa


Vastaus #63 : 27.05.2022 klo 13:10:50

Ja det blir återigen en tuff säsong. Kanske är kattens nio liv slut i år. Har svårt att se sämre lag än IFK i ligan i år. Speciellt i det offensiva spelet. Nytt kontrakt är inte omöjligt, men det kommer inte att bli lätt.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 30.05.2022 klo 08:06:34

Var är spelglädjen, var/vem är spelmakaren, vad hände med Ahna's strategier att man kan byta formation mitt i matchen också, vad hände med underhållande spelstil, har motståndaren scoutat Ahna 100-0 redan nu, vem har sagt att Sjöroos kan vara på baklinjen osv osv osv. Massor av frågor efter klart dåligaste prestation det här säsongen. Kanske dummaste exempel som jag såg från igår: Hur tänkte man att försöka nå De, Felipe mm med långa bollar när baklinjen av VPS står Pitkänen och Pikkarainen (typ 2m långa försvarare), det fanns ingen chans att vinna duellen mot dom i luften? Varför inte spela snabbare/kortare passningspel och använda De/Felipes styrkor (snabbhet)...
Tamminen får fortfarande största positiva tanken från mig, han försöker åtminstone få saker att hända.

Nu det börjar ser ut ganska dystert. Men man hoppas att landslagspausen kommer nu i rätta tiden, och laget får bättre koll på saker som behöver förbättras (och det finns många). Hoppas också Abubakari, Baliso, Raitanen, Sumusalo är inte långtidskadad, för att hålla truppen bredd. På samma andan, hoppas Strandvall är ok, såg ut som knäproblem, inte roligt.

Framtidstankar från utomstående perspektiv: För nästa säsongen, oberoende av vad händer nu, bryt kontraktet med den där svenska agentfirman som har gett oss ingenting. Försöka förnya metoder att driva fram fotbollslaget. Tänk vad ska hända utan Wiklöf's pengar. Förnya relationer mellan olika delar av fansen, nu det ser ut som nya Grönvita Fans har slagit bort allt supporten (i princip dödat GMM's passion?) inne från stadionen. Juniorer är kul att se och hör på stadion. Och ju covid, kriget, samhället...allt påverkar att det finns inte mer folk på matcher, inte bara pga lagets nivån.

Jag vill "bara" se att IFKM står i Veikkausligan i framtiden också.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #65 : 30.05.2022 klo 09:00:50

Väldigt liknande tankar, bra skrivet! Nuorela sopade nog mattan med Ahna igår tyvärr. Andan i laget verkar inte bra, inte mycket stöd eller kämpande man ser spelarna ge åt varandra. Förutom Tamminen så kämpar Sid bra, men han verkade också ofta arg på medspelarna...

Men förstår inte heller hur man tänkte då De och Felipe spelade båda från start. Jo de gör mål mot lag typ EPS, men ligan är en annan nivå och det här var en match som IFK väntades kontrollera, vilket man också gjorde i början, och speciellt då kommer inte deras styrkor fram som de kan göra om man försvarar lågt och gör enbart motanfall. Även om Hambo och Owoeri inte lyst de heller så hade de åtmnistone haft någon sannolikhet att lyckas med mer speltid.

Också underligt att Mensah inte alls får speltid. Om man visste att VPS var starkare i hörnor så varför inte Mensah som mittback och Coubronne på kanten. I första målet lämnade Coubronne sin man som gjorde mål. Ahna skyller på spelarna för att vara fega som inte vågar anfalla men inte kan man säga att tränarna skulle vara mer modiga åtminstone. Är det så att spelarna inte heller köper alla Ahnas val?

Efter pausen är det många lag från nedre halvan som kommer emot så gäller att rensa luften nu och komma igen med nya tag. Det här fantasilösa och statiska 4-3-3 oberoende av mostånd och matchutveckling, där enda som varieras är nivån på backlinje och press, räcker inte tyvärr.
Strongbow

Poissa Poissa


Vastaus #66 : 30.05.2022 klo 13:17:03

Mycket oroväckande att förlora mot ett så dåligt lag som VPS. Däremot upplever jag att det fanns goda offensiva intentioner i den här matchen. Upplevde en förändring från tidigare matcher. Däremot fallerade försvarsspelet på  fasta situationer. Finns dock tid och matcher att förbättra sig på, men blir givetvis återigen en kamp om överlevnad mellan VPS, IFK och HIFK.
ifkerik

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 30.05.2022 klo 21:46:21

Försvaret har ju generellt varit bra, så jag förstår att inte Mensah fått så mycket chanser.

Igår vart det kaos och det tror jag till stor del man kan förklara med Abubakaris frånvaro, han är väldigt viktig för det här laget.

Brassarna tror de är superstjärnor, men de håller tyvärr inte Veikkausliiga-klass. Det gör tyvärr inte heller nästan någon av de andra offensiva spelarna. Därför är det så förbaskat svårt att få in bollfani mål.

Få se om det är det sportsliga eller ekonomin som fäller oss ur ligan i år, hotet är starkt från bägge.
laitakoira

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 30.05.2022 klo 22:26:56

För ligans bästa vore det bäst ifall ifk föll. Finns ingen tillväxtpotential med så liten befolkning, ingenting att bygga framtidshopp kring. Tyvärr.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 31.05.2022 klo 11:51:45

För ligans bästa vore det bäst ifall ifk föll. Finns ingen tillväxtpotential med så liten befolkning, ingenting att bygga framtidshopp kring. Tyvärr.
Håller inte med. Fast jag har ingen direkt historik med just det här öar, det är intressant och viktig att ha ligalaget härifrån. Samma med att ha laget från Lapland (ok, nu norraste är Oulu), det är intressant för just ekonomiska, sosialiska, underhållanden, fritidshobby osv osv skäl att ha "stadens" fotbollslaget i högsta nationella ligan. Och förstås det är svårt att konkurrera med större platser när här är typ 6700 öar med drygt 30000 människor bara. Varav bara liten del är "fotbollare". :)
Samtidigt jag måste såga, det finns mycket juniorer här och bara t.ex just nu har vi Wiklöf, Kahnberg, Lundberg, Fonsell mm. riktiga homegrown-spelare som är ganska nära att ha plats i "förstaelvan" i varsin lag.
Så det finns hopp för framtiden, även om just nu förstalaget spelar inte som elit.

Och fast det inte tillhör till här delen av forumet, men Åland United har också visat hur mycket (mer) betydelse har öarna gavit t.ex. till Nationella Ligan.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 31.05.2022 klo 14:27:32

I Finska cupen har vi HIFK hemma nästa, och vinnare möter PK-35 - SalPa vinnaren i bortamatchen.
Nu är det ganska bra lotteri. Att spela "extra" mot HIFK är bra i nuläget. Och möjlighet finns at gå vidare i cupen också.

EDIT: IFK - HIFK matchen i den 6e omgången av Finlands Cup 2022 kommer att spelas MÅNDAG 13.6 med avspark kl.19.30 på Wiklöf Holding Arena
« Viimeksi muokattu: 31.05.2022 klo 14:47:49 kirjoittanut Dalamaria »
laitakoira

Poissa Poissa


Vastaus #71 : 31.05.2022 klo 15:44:03

Håller inte med. Fast jag har ingen direkt historik med just det här öar, det är intressant och viktig att ha ligalaget härifrån. Samma med att ha laget från Lapland (ok, nu norraste är Oulu), det är intressant för just ekonomiska, sosialiska, underhållanden, fritidshobby osv osv skäl att ha "stadens" fotbollslaget i högsta nationella ligan. Och förstås det är svårt att konkurrera med större platser när här är typ 6700 öar med drygt 30000 människor bara. Varav bara liten del är "fotbollare". :)
Samtidigt jag måste såga, det finns mycket juniorer här och bara t.ex just nu har vi Wiklöf, Kahnberg, Lundberg, Fonsell mm. riktiga homegrown-spelare som är ganska nära att ha plats i "förstaelvan" i varsin lag.
Så det finns hopp för framtiden, även om just nu förstalaget spelar inte som elit.

Och fast det inte tillhör till här delen av forumet, men Åland United har också visat hur mycket (mer) betydelse har öarna gavit t.ex. till Nationella Ligan.
Du missade nog något nu:
För ligans bästa vore det bäst ifall ifk föll. Finns ingen tillväxtpotential med så liten befolkning, ingenting att bygga framtidshopp kring. Tyvärr.
OEA

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Mariehamn


Vastaus #72 : 31.05.2022 klo 21:02:49

För ligans bästa vore det bäst ifall ifk föll. Finns ingen tillväxtpotential med så liten befolkning, ingenting att bygga framtidshopp kring. Tyvärr.
Om befolkning är kriterium för vad som är "ligans bästa" så blir det med nuvarande befolkningsmängder ett lag för varje 122 000 invånare och ligan skulle nästa år bestå av: HJK, HIFK, Gnistan,PK-35,Honka,EPS,Ilves, TamU,VJS,AC Oulu, Inter, JJK. Inte helt säker på att det skulle vara bra för fotboll i Finland som helhet.

Eller om man tänker bara ett lag per stad så åker förutom IFKM också HIFK, Haka, VPS, SJK ut till förmån för lag från Vanda, Jyväskylä, Björneborg, Joensuu.

Om logiken är att endast det lag med lägst befolkning skall ut så är det dock IFKM. Gör man samma i andra länder är det väl tex Molde med sina 28000 invånare i Norge som får åka ur trots alla framgångar i Europa.

Sen är det dock så att IFK har både sportsliga och ekonomiska utmaningar och kan bra åka ut i år, i all synnerhet om HIFK får resurser att förstärka laget, men lyckligtvis finns det både ekonomiska och sportsliga krav som måste uppfyllas för att säkra att de 12 mest lämpade lagen varje år spelar i ligan.
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 03.06.2022 klo 09:24:37

Du missade nog något nu:
Sorry, jag kanske fattade fel, jag försökte skriva min åsikt om vad är bästa för ligan och varför jag tänker att ha IFKM också kvar. :)
Dalamaria

Poissa Poissa


Vastaus #74 : 10.06.2022 klo 07:35:38

http://www.ifkfotboll.ax/nyheter/mikko-sumusalo-skadad
Olyckliga nyheter, när Sumusalo är bort i princip 2 månader. Nu kommer jag inte ihåg hur det var med Raitanen och hans skada, men Ahna kan inte ha Sjöroos som wingback-ersättare...eller kan han? Jag tror att backlinjen ska vara Nissinen-Coubronne-Lahti-Raitanen, om vi fortsätter spela med 4-3-3. Kahnberg förstås kan spela där också, men han är liten bit för ung/oerfaren ännu.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa