FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.02.2023 klo 16:12:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Ryhdy erotuomariksi!  (Luettu 4415 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #25 : 19.03.2022 klo 20:35:43

Otin sitten toiveesta vaarin ja nyt odotellaan tutustumisottelua. Koulutus oli lyhyt ja tarkoitus oli, että säännöt opetellaan itsenäisesti lähijaksolla keskityttiin lähinnä sääntöjen tulkintaan videoklipeillä pelitilanteista. En ole ihan varma, että menikö kaikille nuoremmille jakeluun, että sitä sääntökirjaa on luettava ennen tutustumisottelua. Kenttäkoulutuksessakin keskityttiin liikkumiseen, sijlittumiseen ja oikeanlaisiin merkinantoihin käsillä ja lipulla.

Kokonaisuus oli siis mielestäni hyvä, ja homma toimii, mikäli porukka jaksaa opetella sääntöjä kirjasta. Sen sijaan Palloliiton omien systeemien ja erotuomarin pelin ulkopuolisten tehtävien käsittely jäi mielestäni varsin vajaaksi. Minulla ei ole oikein mitään käsitystä, miten Taso toimii, miten erotuomariraportti tehdään tai miten palkkiot ja mahdolliset päivärahat kuitataan. Lisenssi, Taso-tunnuksista ja erotuomarikortti mainittiin ohimennen, mutta mistään näistä ei annettu tarkempaa informaatiota. Toivottavasti viimeistään tutustumisottelun yhteydessä saadaan jotain lisäohjeistusta.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #26 : 19.03.2022 klo 20:58:03

Sen sijaan Palloliiton omien systeemien ja erotuomarin pelin ulkopuolisten tehtävien käsittely jäi mielestäni varsin vajaaksi. Minulla ei ole oikein mitään käsitystä, miten Taso toimii, miten erotuomariraportti tehdään tai miten palkkiot ja mahdolliset päivärahat kuitataan. Lisenssi, Taso-tunnuksista ja erotuomarikortti mainittiin ohimennen, mutta mistään näistä ei annettu tarkempaa informaatiota. Toivottavasti viimeistään tutustumisottelun yhteydessä saadaan jotain lisäohjeistusta.
Vähän pelkään, että lisäohjeistus käytännön asioista on ihan paskaa ja suurin osa lopettaa, kun ei jaksa alkaa selvittämään ja säätämään. Mutta ehkäpä liitto kerrankin yllättää positiivisesti.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 19.03.2022 klo 22:11:09

Minä taas pelkään, että koulutus on "itseohjautuvaa oppimista internet-ympäristössä". Mutta sehän se kai on ollut ajan henki koulutuksessa pitkään jo laajemminkin. Että tehkää himassa nää etätehtävät, ne löytyy netistä.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #28 : 03.07.2022 klo 21:26:58

 Aktiivinen somekampanja Palloliitolla näköjään tuomareiden rekrytoimiseksi.
 Useammassa videossa myös tuotu esiin, että tuomareille huutelua ollaan kitkemässä. Tiedä sitten onko tuohon jotain konkreettistakin luvassa.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa