FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.02.2023 klo 15:35:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Kenellä on munaa pelata omilla?  (Luettu 5601 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jani Mäkeläinen

Poissa Poissa


: 21.03.2022 klo 19:02:14

Heitänpä tänne pienen haasteen Uudenmaan joukkueille. Katsotaan löytyykö kevät sarjasta joukkueita ja seuroja joilla on halua ja tahtotila.

Olen valmentanut vuosia, aika pitkään, useassa joukkueessa ja seurassa. Nyt ollaan tilanteessa, että jälleen yksi B-ikäluokka on siirtynyt vanhempaan B vaiheeseen ja monille pojille viimeinen pelivuosi. Valitettavasti tähän päättyy monen pelaajan "juniori ura" ja toivon, että mahdollisimman moni jatkaisi A:ssa sekä muilla tasoilla. Toivottavasti mahdollisimman monen pelaajan ura urkenisi ja kehitys jatkuisi.

Mutta nyt siihen aiheeseen. Kevät sarja kolkuttelee ovia ja meidänkin joukkueita vastassa on useita joukkueita joiden omassa seurassa on joukkueet kakkosen yläpuolella SM:ssä ja ykkösessä. Olen nähnyt niin ***** paljon pelejä, joissa kakkosen pelaajia vastassa on pelaajia ykkösestä ja jopa SM-joukkueesta. Surullisen kuuluisat nousu kamppailut on usein käyty tilanteissa, jossa SM-pelaajia pelasi kakkosen pelaajia vastaan.

Sodassa ja rakkaudessa on kaikki sallittua, varsinkin kun liitto sen säännöillään hyväksyy ja kyllä voi aina perustella asian niinkin, että ykkösen tai jopa SM tason pelaajat tarvitsevat peliaikaa, harmi kun ne pelaajat usein eivät kuitenkaan ole vaihtopenkin pelaajia vaan joukkueiden avauksen pelaajia.

Minä toivon, todellakin toivon, että jokainen Uudenmaan seura tekisi linjauksen, jossa pelaajia ei tiputeta pelaamaan alempaan sarjaan mikäli sille ei ole todellista syytä pelaajakehitykselle. Toivon, todellakin toivon, että jokainen seura nostaisi mielummin nuoremmista ikäluokista pelaajia pelaamaan vanhempien ylempään sarjaan. Toivon, todellakin toivon, että nousut tapahtuisivat omalla joukkueella ansaitusti ja pelaisimme kauden rehdisti omilla pelaajilla tai nuoremmilla pelaajilla.

En ole havittelemassa nousua vaan haluan hyviä tasaisia pelejä ilman nousukiimassa olevaa vastustajaa. Nousemme, jos sen ansaitsemme, tipumme jos kuulumme tippua. Tule vastaan sillä mitä olet, älä nosta omaa tai seurasi egoa muilla pelaajilla.

Ystävällisin terveisin:
Jani Mäkeläinen
HJK West B Sininen
Spangen

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 22.03.2022 klo 17:28:27

Oikealla asialla haastat, mutta asia näin yksinkertainen? Että "onko munaa"? Entäpä ala-ikäisten peluuttaminen? Voiko vaikka 07 edarin ja haasteen, siis ELL ja ykkösen pelaajat, pelata 06 West Sinisen mukana? Onko se oikein, että sieltä kävellään ohi avaukseen? Entä jos pienemmillä seuroilla ei ole varteenotettavia ikäluokkia vuotta nuoremmissa? Mihin raja vedetään? Pitäisikö kokoonpano lyödä lukkoon vaikkapa neljän viimeisen kierroksen ajaksi keväällä ja syksyllä?
Jäyhä Jököttäjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jäps, HIFK 2-4


Vastaus #2 : 03.04.2022 klo 20:06:05

Sinänsä hauskaa,että pahimman kokemani puliveivauksen  teki muistaakseni  juuri HJK West.

Siitä on sen verran kauan,että ihan tarkkoja yksityiskohtia en muista..Viikonloppuyönä siirrettiin emosta ratkaisupelaaja. Siinä mentiin niin pelikelpoisuuden rajalla kuin voitiin.
Hämmennys oli suuri, kun ilmestyi Ogeliin ja ratkaisi nousupelin. 

Veivasin aikanaan tapausta forkalla ihan riittävästi. Nyt lähinnä nolottaa parkumiseni ja se vaivannäkö, jonka käytin sääntöjen ja pelipöytäkirkojen tutkailuun.

Tuskin näistä koskaan päästään.Jani Mäkeläinen

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 03.04.2022 klo 20:25:51

Ei varmasti päästä ja HJK ollut varmasti kautta aikojen yksi suurimpia pelaajien siirtelijöitä.

Olen itse ollut mukana näissä karkeloissa jo jonkin aikaa ja lähtökohtaisesti aina pelaamme omillamme. Ongelmia on meidän kaikissa ryhmissä tullut liian pienestä ringistä, jolloin pelaajien saaminen peleihin on ollut yhtä työtä ja tuskaa, mutta meidän joukkue ei ole ottanut ylempää pelaajia.

Jokunen vuosi sitten PK-35 laittoi avoimen viestin kaikille lohkon joukkueille, että ovat jo nyt pahoillaan, koska kierrättävät pelaajia SM ryhmästä Uudenmaan kakkoseen. Perusteluna oli, että pelaajat saisivat enemmän helpompia pelejä. Luonnollisesti kysyin suhteellisen suoraan mitä mieltä ovat siitä, että Uudenmaan kakkosen joukkueet saisivat pelata oman tasoisia pelejä. Meitä vastaan ei tullut yhtään pelaajaa SM ryhmästä.

Aikaisempina vuosina olemme pelanneet paljon pelejä joissa kiertää aivan turhan takia pelaajia joiden pelit sujuvat loistavasti ylempänäkin ja nousutaistelut yleisestikin on aina ollut... Noh hieman epäreilu.
Kysehän nyt ei ole edes pelaajien kehityksestä, vaan siitä, että saisi pelata pelejä joita oikeasti kuuluu pelata. Jos me olemme kakkosen tai kolmosen joukkue niin silloin sen kuuluu olla niin, mutta kyllä minä itse toivon, että saan oikealla tasolla olevan pelin, jotta voin mitata joukkueemme taitoja ja pelaajien kehitystä.
Raneke

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 04.04.2022 klo 10:07:08

Joo. Jotkut kilpailee ja toiset harrastaa.

Paranee tilanne jos ymmärtää nuorten sarjoissa, että Palloliiton sarjat on rakennettu ELL ja 1.div varten. 2.div on pääosin hyvä harraste sarja, jossa halutaan pelata hyvää futista.
2.div on todella vaikea nousta 1.div, koska silloin pitää olla paras ja parempi kuin hyvä 1.div joukkue.
Järkeä toimitaan voisi tuoda, jos pääkaupunki seudulta poistetaan pelaajien liikkumisoikeus tasojen välillä ja yli-ikäisyys oikeudet. Silloin isot seurat eivät ylitankkaisi joukkueitaan. Kaikkien pelaajien ei tarvitsisi enää kerääntyä samoihin seuroihin kärkkymään SM, ELL ja 1.div peliaikoja. 
Ei tarvitsisi valmentajan selitellä peliajan hakemista alemmista sarjoista. Ja 2.-4.div saisivat harrastaa omalla tasollaan. Oikeasti hyvä 2.div jengillä olisi mahdollista nousta 1.div, kun joukkueet eivät voi tankata.

Pääkaupunki seudulla riittää pelaajia. Ei tarvita maakunnille rakennettuja malleja tänne.

Pelaaja kehityksellä tässä asiassa ratsastaa nimenomaan isojen seurojen SM, ELL ja 1.div jengit.
Jäyhä Jököttäjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jäps, HIFK 2-4


Vastaus #5 : 04.04.2022 klo 17:23:07

 Nyt padissani on joku häiriö tai netissäni tai forkalla.
« Viimeksi muokattu: 04.04.2022 klo 17:53:48 kirjoittanut Jäyhä Jököttäjä »
Jäyhä Jököttäjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jäps, HIFK 2-4


Vastaus #6 : 04.04.2022 klo 17:52:40

Kokeilen lyhyesti ilman lainausta. Padi sekoilee tai forkka.


Klubi eri ikäluokkineen ja kaupunginosajengeineen pilasi  kikkailullaan monet ikäluokat ja ajoi muita vääriin sarjoihin. Siis ne omat puuhavuoteni( Jäps,PKKU)

Kolmatta kertaa en jaksa yrittää pitempää sepustusta
hoc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dogmaattinen Struktuuri


Vastaus #7 : 08.04.2022 klo 13:38:13

Järkeä toimitaan voisi tuoda, jos pääkaupunki seudulta poistetaan pelaajien liikkumisoikeus tasojen välillä ja yli-ikäisyys oikeudet.

Tähän sama. ELL:iä ja Ykköstä on taidettu pelata kaksi tai kolme kierrosta, ja pääkaupunkiseudulla on taas useita seuroja jotka peluuttavat yli-ikäisiä noissa peleissä.
Jäyhä Jököttäjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jäps, HIFK 2-4


Vastaus #8 : 08.04.2022 klo 13:58:37

Tähän sama. ELL:iä ja Ykköstä on taidettu pelata kaksi tai kolme kierrosta, ja pääkaupunkiseudulla on taas useita seuroja jotka peluuttavat yli-ikäisiä noissa peleissä.


Perinteet velvoittavat.


Isot organisaatiot tekevät mitä huvittavat. Sinne saadaan  taustavanhemmiksi sitoutuneita tyyppejä joiden päävastuu on vähintäänkin

 harmaa peluutus ja erityisesti oma menestys tunnetussa ykkösjengissä.

Sääli muita, jotka  ovat mukana huippujunnufutiksen ilosta.
« Viimeksi muokattu: 08.04.2022 klo 14:23:27 kirjoittanut Jäyhä Jököttäjä »
kommunisti35

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 08.04.2022 klo 14:04:06

mikäs siinä jos pelaa yli-ikäisillä, pelaajat jotka voivsivat kehittyä korvataan yli-ikäisillä pelaajilla, tämä on seuran oma päätös. Ja nämä päätökset tulee näkymään sitten tulevaisuudessa, jokainen seura tavallaan.
Jäyhä Jököttäjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jäps, HIFK 2-4


Vastaus #10 : 08.04.2022 klo 15:04:27

mikäs siinä jos pelaa yli-ikäisillä, pelaajat jotka voivsivat kehittyä korvataan yli-ikäisillä pelaajilla, tämä on seuran oma päätös. Ja nämä päätökset tulee näkymään sitten tulevaisuudessa, jokainen seura tavallaan.


Ei näy mikään tulevaisuudessa. Tervetuloa foorumille ja junnukeskusteluun.
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 08.04.2022 klo 16:02:05

Sodassa ja rakkaudessa on kaikki sallittua

On tämä vaikeaa. Edes sodassa ja rakkaudessa, saatika juniorijalkapallossa kaikki ei ole sallittu.

https://www.palloliitto.fi/palvelut/jalkapallon-saannot-maaraykset-ja-ohjeet/poikkeusluvat-dispenser-2022

”Kilpailumääräysten lisäksi on määritelty poikkeuslupamenettely, joka täydentää kilpailumääräyksiä ja mahdollistaa joustavamman menettelyn. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle pelaajalle omien tarpeidensa mukainen pelipaikka ja harrastuksen jatkuvuus yksilö- ja joukkuetasolla. Poikkeuslupia ei saa käyttää kilpailullisen menestyksen hakemiseen. Joukkueen rikkoessa näitä poikkeuslupamääräyksiä, käytetään Suomen Palloliiton kilpailu- ja rangaistusmääräysten mukaisia sanktioita tai nousukieltoja ja vastaavia rajoituksia.”


Kun näette, että yli-ikäisiä peluutetaan kilpailullisen menestyksen hakemiseen, laittakaa pelistä protesti. Testatkaa, miten palloliitto pitää omista säännöistään kiinni. Muuten tämä sama jatkuu vuodesta toiseen. Ei siihen auta vetoaminen seuravalmentajien moraaliin, jota ei todistettavasti suurimmalla osalla ole.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa