FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.09.2023 klo 14:06:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: Ilves 2022 - Kansallinen Liiga  (Luettu 24184 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #50 : 20.08.2022 klo 23:27:30


Jollain  tarttis herätellä. Ei tuo materiaali ole niin huonoa !


Vuodesta toiseen toistuvilla asioilla nämä...
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 21.08.2022 klo 02:22:21

Vuodesta toiseen toistuvilla asioilla nämä...

Eikö ympäristökunnat enää teekään valmiita pelaajia?
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 21.08.2022 klo 07:43:32

Tampereelta on liian lyhyt matka pääkaupunkiseudulle.
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #53 : 21.08.2022 klo 12:17:46

Ilvekselle tekisi hyvää pari vuotta pidempään koossa pysyvä runko.

Ehkä myös pikku steppi ylöspäin kilpailullisuudessa c-b - junnuista lähtien aina naisten joukkueisiin asti?
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 21.08.2022 klo 15:53:03

la 20.8. HJK–Ilves 3–0 (2–0)
390 katsojaa

-Palloliiton tilastot
-Ruudun huippuhetket

Ilves olisi tosiaan voinut joutua pahempaankin pyöritykseen, mutta se ei lämmitä kovin paljon, kun silti tuli takkiin 3–0. Kaikki Klubin maalit olivat hienoja suorituksia, joissa Ilves-puolustuskin edesauttoi maalin syntymistä omalla pelaamisellaan.

Avausmaalissa Ria Karjalaiselta unelmalaukaus, mutta sitä ennen puolustuslinja puski keskityspallon suoraan keskikentän Klubi-pelaajille. Ilveksen keskikenttäpelaajat hävisivät vielä kaksinkamppailut.

Toisessa maalissa täydellinen putoava laukaus takakulmaan tai sitten täydellisesti epäonnistunut keskitys. Joka tapauksessa tässäkin hyökkääjän jalka jäi lopulta vapaaksi lähettämään pallon kohti maalia.

Kolmannessa maalissa keskikenttä oli myöhässä ja puolustuslinja peruutti ja peruutti aina rangaistusalueen reunalle asti, josta Sevenius pääsi laukomaan pallon maaliin.

Armi Heikkilä pelasi tosiaan ensimmäiset minuutit kesäkuun puolivälin jälkeen ja se lienee ottelun paras uutinen. Hienoa, että viime otteluissa on alettu taas nähdä pitkään sivussa olleita runkopelaajia.

Seuraavassa pelissä ei ole muuta panosta kuin kerätä pisteitä sarjapaikan varmistamiseen, mutta itse ainakin odotan Ratinan Superpäivää innolla. Kansallisen Liigan joukkue pääsee kerrankin esille oikein kunnolla. Superpäivästä ja sen ohjelmasta voi lukea lisää täältä:
https://ilvesjalkapallo.fi/ratinan-superpaiva-lauantaina-27-elokuuta-luvassa-spesiaalipaiva-risto-ja-tiina-valkealalle/

* * *

Tätä kautta ennenhän Ilveksellä oli poikkeuksellisen hyvä tilanne, kun runko pysyi edellisen kauden jälkeen melko hyvin kasassa. Valitettavasti jo harjoituspeleistä lähtien otteet ovat olleet ihan muuta kuin odotettiin. En tiedä, olisiko Ylisen valmennuksessa nähty erilaisia tuloksia. Viime kauden katastrofialun jälkeen joukkue ainakin ryhdistäytyi kentällä. Jostain syystä joukkue on kuitenkin tehnyt tällä kaudella toistuvasti samanlaisia virheitä pelistä toiseen.

Mielenkiintoista nähdä, mitä valmennuksen suhteen tehdään. Ymmärtääkseni päävalmentajalla on sopimus tästä kaudesta ja seuraavasta kaudesta on optio. Meneekö kehitys parempaan suuntaan nykyisellä valmennusryhmällä ja sen suhteen minkälaiset näkymät? Vaihtamalla tilanne ei aina parane ja Ilveksessä päävalmentajan pesti on ollut vähän liiankin tuulinen paikka. Jatkuvuus voisi tehdä välillä ihan hyvääkin.

Joka tapauksessa toivon Timonin tavoin, että pelaajarunko voisi pysyä kasassa vielä seuraavallekin kaudelle, vaikka se ei tälle kaudelle tuonutkaan toivottua edistystä. Joukkue on ymmärtääkseni jopa Kansallisen Liigan mittapuulla hyvin nuori. Esimerkiksi 90-luvulla syntyneitä pelaajia on viisi. Jos jätetään vuosi 1999 pois laskuista, niin sitä vanhempia pelaajia on tasan yksi. Tällä hetkellä ensi kaudelle on ymmärtääkseni sopimus kahdella pelaajalla ja yhdellä on optiokausi. Toinen sopimuspelaajista on vielä vähäiselle vastuulle jäänyt viime kauden ykkösmaalivahti Roosa Karppinen. Jos mietitään vielä ulkourheilullisia näkökulmia, niin nyt kun katsomoon on saatu Tulevaisuuden tähdet -projektin mukana enemmän omia junioreita, niin olisi aika tärkeää, että ne nyt jo etunimellä kannustettavat kummipelaajat ja esikuvat ei ole ensi kaudella jossain ihan muualla.

Jos jotain joukkue tarvisi, niin yksi tai kaksi kokenutta ja joukkueen tasoa nostavaa pelaajaa lisää voisi auttaa nuorta ryhmää kääntämään tiukkoja otteluita Ilveksen eduksi. Keskikentän avainpelaajat ovat kärsineet ilmeisesti loukkaantumisista tällä kaudella, eikä Junnu Salmijärven saappaita ole kukaan täyttänyt ihan täysin. Joukkue on nopeudesta ja taidosta huolimatta täynnä kaksinkamppailuissa liian köykäisiä pelaajia. Joukkue on kärsinyt ajoittain myös tehottomuudesta ja kliinisempi viimeistelijä auttaisi varmasti tässä asiassa. Toki noita puutteita on mahdollista ratkaista samankin pelaajiston sisällä, jos pakka ei leviä jälleen kerran syksyn ja talven tullen.

harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 26.08.2022 klo 20:58:04

Tännekin vielä sama viesti kuin siirtoketjuun.

Emmaliina Tulkki
Ilves -> Røa IL, Norja

https://ilvesedustus.fi/emmaliina-tulkki-siirtyy-norjan-paasarjajoukkue-roa-iln-riveihin-kiitos-emuli/

Muutama poiminta tiedotteesta:
Lainaus
Røa IL taistelee tällä hetkellä sarjapaikastaan pääsarjassa ja hakee vahvistusta pelaajistoon, jossa ”Emuli” auttaa norjalaisjoukkuetta.
Lainaus
Ilves saa siirrosta siirtokorvauksen ja myös tämä tukee Ilveksen strategista tavoitetta luoda Ilves-pelaajapolku junioreista edustusjoukkueiden kautta aina kansainvälisille kentille.

Ikävähän se on menettää joukkueen kärkipelaajia kesken kauden, mutta tosiaan norjalaisilla on todennäköisemmin tiedossa suurempi taistelu sarjapaikasta kuin Ilveksellä. Tupsukorvat pelasivat muutenkin jo aika monta peliä ilman Tulkkia ja tämän kauden osalta pitää sanoa, että valitettavasti kovin suurta eroa joukkueen suorituksissa ei ollut Tulkilla tai ilman.

Siirtokorvaus kuulostaa myös hyvältä, että ei kuitenkaan ihan ilmaiseksi annettu kesken kauden. Todennäköisesti Tulkki olisi tähyillyt ulkomaille talvella, joten tässä Ilves tavallaan jopa voitti hieman taloudellisesti päästäessään oman kasvattinsa maailmalle jo etuajassa. Miesten ja poikien puolella tuohon on Ilveksessä jo saatu totutellakin viime vuosina.

Toivottavasti ura lähtee uudestaan nousukiitoon, joka voisi parhaassa tapauksessa kantaa jopa Helmareihin asti. Nyt on ilmeisesti kuitenkin toipunut vammoistaan eli kehitys on paremmin mahdollista.
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #56 : 28.08.2022 klo 16:39:47

Ilves pelasi kotiyleisön edessä hyvän ottelun, eikä HPS:llä ollut sanansijaa pelissä.

Maalit olivat näyttäviä onnistumisia. Saarilahden ensimmäisessä oikeassa laidassa pelattiin Laine laidalta läpi ja hän löysi hienosti Saarilahden keskeltä. Toinen oli taas hieno maanuoliainen vas.alanurkkaan. Kolmannessa Tuominen teki hienon päämaalin Hämäläisen loistavasta keskityksestä. Ja neljännessä  hieno pusku Rasiselta suoraan kulmasta.

Kun vielä katsomossa oli hyvä meininki, ja Ilves/2 pelasi tasan TPS:n kanssa ja varmisti ylemmän loppusarjan paikan, niin loistava Ilves- pelipäivä naisilla.
Mallasta

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 29.08.2022 klo 00:31:07

Ilves pelasi kotiyleisön edessä hyvän ottelun, eikä HPS:llä ollut sanansijaa pelissä.

Maalit olivat näyttäviä onnistumisia. Saarilahden ensimmäisessä oikeassa laidassa pelattiin Laine laidalta läpi ja hän löysi hienosti Saarilahden keskeltä. Toinen oli taas hieno maanuoliainen vas.alanurkkaan. Kolmannessa Tuominen teki hienon päämaalin Hämäläisen loistavasta keskityksestä. Ja neljännessä  hieno pusku Rasiselta suoraan kulmasta.

Kun vielä katsomossa oli hyvä meininki, ja Ilves/2 pelasi tasan TPS:n kanssa ja varmisti ylemmän loppusarjan paikan, niin loistava Ilves- pelipäivä naisilla.

HPS avainpelaajat huilaa, ei mitään tarvetta esittää putoamissarjalaisille yhtään mitään ja tampereella taas kuvitellaan että osataan pelata. Se peli millä oli merkitystä, siinä ilves pyöritettiin totaalisen sekasin ja tiputettiin putoamissarjaan.  Tamperelaiset voivat taas keskittyä siihen ikuiseen mussuttamiseensa ja suhmuroimaan kabineteissa, pelaamalla siellä ei ole ikinä pärjätty.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 29.08.2022 klo 01:05:53

HPS avainpelaajat huilaa, ei mitään tarvetta esittää putoamissarjalaisille yhtään mitään ja tampereella taas kuvitellaan että osataan pelata. Se peli millä oli merkitystä, siinä ilves pyöritettiin totaalisen sekasin ja tiputettiin putoamissarjaan.  Tamperelaiset voivat taas keskittyä siihen ikuiseen mussuttamiseensa ja suhmuroimaan kabineteissa, pelaamalla siellä ei ole ikinä pärjätty.
Miksi niiden tarvitsee huilata juuri ennen maajoukkuetaukoa. Onko ne majussa vai kuten naisten jääkiekko majun pelaajat häissä ja ristiäisissä tai muuten vaan haikailevat perhetapahtimista...
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 10.09.2022 klo 09:59:41

Tänään puskee päälle jo kaikkien odottaman Haastajasarjan palkitsevat haasteet. Palataan silti sitä ennen vielä pikaisesti runkosarjan päätöskierroksen tunnelmiin.

la 27.8. Ilves–HPS 4–0 (2–0)
872 katsojaa

-Palloliiton tilastot
-Ruudun huippuhetket

Ottelu oli erikoinen. Ilveksen kausi olisi tullut varmasti ihan erilainen, mikäli useampi ottelu olisi mennyt näin iloisissa tunnelmissa. HPS ei varmasti ollut parhaimmillaan, mutta tuskin hekään tarkoituksella lähtivät häviämään heille panoksetonta ottelua. Ja tosiaan ottelu oli helsinkiläisillä sillä tavalla panokseton, että kolmossijan pronssimitalitkin ovat jo karanneet joukkueen uloittumattomiin eli Mestaruussarjan ottelutkaan eivät riitä heille kuromaan tuota eroa umpeen edes teoreettisesti. HPS:n avauskokoonpanossa oli tällä kaudella yhteensä kuusi ottelua pelannut kakkosmaalivahti Emilia Tuomela maalissa. 12 ottelun kakkosmaalivahti Jessica Kiviaho oli vaihdossa, kuten myös tyypillisesti 90 minuutin pelejä 16 ottelua tällä kaudella pelannut puolustaja Helmi Vapola. 17 ottelun ja 5 maalin keskikenttäpelaaja sekä joukkueen kapteeni Aino-Marja Lehtinen oli kokoonaan pois kokoonpanosta. HPS:n peli näyttikin vähän siltä, että joukkue ajelehti Ratinan betonikolossin keskellä ilman kapteenia. Näistä poissaoloista huolimatta HPS-päävalmentaja ei ollut ainakaan joukkueen otteluraportin kommenteissa tyytyväinen näkemäänsä:
Lainaus
-Tosi heikko peli meiltä kokonaisuutena, mutta emme saa jäädä tätä liikaa murehtimaan vaan puretaan peli kaikessa rauhassa ensi viikolla harjoituskentillä. Ilves voitti täysin ansaitusti.

-Tekemisen taso ei saa tippua näin paljon, vaikka ei olisikaan panosta. HPS:ssä haluamme aina kamppailla kolmesta pisteestä oli ottelu mikä hyvänsä.

Avausosuma syntyi jo ottelun ensimmäisellä minuutilla ja tällä kaudelle poikkeuksellisesti verkko heilui silloin Ilveksen vastustajan päädyssä. Avausmaalin iskenyt Pipsa Saarilahti iski jo toistamiseen 37 minuutin jälkeen. Tuominen jatkoi keskityksen päällään HPS-maaliin 75 minuutin kohdalla ja Aino Rasinen puski niin ikään kauden avausmaalinsa 84 minuutin kohdalla kulmapotkusta. Molemmat tällä kaudelle harvinaisella tavalla syntyneitä maaleja ja pelaajille, joilta osumia ainakin ennen kautta odotettiin kenties nähtyä enemmän.

Maalijuhlien sijaan vieläkin iloisempaa oli nähdä katsomossa 872 katsojaa, joista merkittävä osa oli jälleen seuran omia junioreita. Ilves tavoitteli Superpäivän avulla jopa Kansallisen Liigan yhden ottelun yleisöennätystä, mutta nyt oli tyytyminen "vain" tämän kauden selvästi isoimpaan lukemaan sarjassa. Veikkausliigan Ilves–Haka-derbyä katsoneista yli 5700 katsojasta lähti noin 4800 katsojaa pois. En tiedä kuinka paljon Ilveksen miesten tälle kaudelle tyypillisen aneeminen esitys vaikutti poistuneiden katsojien mielialaan. Ehkä jonkin verran, mutta olihan se toki pitkä rupeama, jos urakoi molemmat ottelut paikan päällä. Onneksi keli suosi harvinaisen hyvin, sillä yleensä jäätävän kylmällä Ratinan stadionilla oli tällä kertaa jopa paahtavan kuuma. Toivottavasti Ilves ja muut kahden pääsarjajoukkueen seurat järjestävät vastaavia tapahtumia viimeistään ensi kaudella uudestaan.

- - -

Kausi jatkuu tänään Haastajasarjassa ja Ilves on matkustanut Ouluun. Suoran putoamisen välttäminen on viimeistä sinettiä vaille ja karsijan paikallekin on 9 pisteen etumatka. Tämän pelin voittamalla etumatka olisi 12 pistettä, kun viisi peliä on sen jälkeen jäljellä. Kyseessä on siis yksi Ilveksen loppukauden tärkeimmistä peleistä, jonka häviäminenkään ei tosin olisi vielä mikään katastrofi. Sarjatilanne muuttuisi vain hieman jännittävämmäksi. Ilveksen näkökulmasta toivon kuitenkin, että joukkue saa hyvän lähdön Haastajasarjaan ja saa heti alkuunsa torjuttua oululaisten asettaman haasteen. Sarjan kannaltahan Ilveksen voitto olisi tietysti huono asia, koska se sementoisi joukkueiden sijoituksia sarjataulukossa vieläkin vahvemmin heti alkuunsa.
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 11.09.2022 klo 15:12:40

la 10.9. ONS–Ilves 1–1 (1–0)
123 katsojaa

-Palloliiton tilastot
-Ruudun huippuhetket

Ilvekseltä tuloksellisesti ihan OK reissu Ouluun. Tasapelillä ONS ei saanut kavennettua piste-eroa, vaan oululaiset ovat edelleen 9 pisteen päässä karsijan paikalla. Sen sijaan NJS:n tappio Honkaa vastaan tarkoittaa sitä, että suoraan Ilves ei ainakaan putoa sarjasta, kun nurmijärveläisten piste-ero Ilvekseen kasvoi jo 16 pisteeseen. Sitä ei ole mahdollista saada enää teoreettisestikaan kiinni viiden ottelun aikana. Karsinnan välttämiseksi Ilves tarvitsee tällä hetkellä enää vain 7 pistettä, koska ONS:n teoreettinen maksimipistemäärä on 24 pistettä. Todennäköisesti Ilveksen ei tarvitse kerätä edes sitä 25 pistettä sarjapaikan varmistamiseen, koska oululaisillakin lienee edessä vielä pistemenetyksiä ainakin jäljellä olevissa Honka- ja Ilves-otteluissa.

Oulussa Ilveksellä oli hyvät mahdollisuudet voittoonkin, sillä maalipaikkoja oli useampaankin osumaan. Toisaalta tasapeliin nouseminenkin oli tärkeää kamalan avausosuman jälkeen. Siinä oli oikein klassista "Ilves-puolustuksen pimputtelua", jossa pallo syöteltiin alaspäin omalle maalivahdille. Sen jälkeen syöttely omassa puolustuksessa jatkui hirttosilmukan kiristyessä niin kauan, että lopulta sorruttiin pallonriistoon johtavaan heikkoon syöttöön. Tilanteessa tolppa pelasti vielä ensimmäisen laukauksen jälkeen, mutta kun paluupallossakin oli ensimmäisenä vastustaja, niin pallo päätyi lopulta Ilves-maaliin. Joskus on ihan OK roiskaista pallo niin kauas vastustajan alueelle kuin vain jaksaa, vaikka se ei kehitäkään pallollista osamista. Avainsana on tilanteiden tunnistaminen ja riskien punnitseminen. Nyt paineen alla laitapakin tekemä syöttö kulmasta oman rangaistusalueen kulmaan vastustajan prässäämälle keskikenttäpelaajalle oli kuin syöttö suoraan vastustajalle.

Tupsukorvien tasoitusmaalin jälkeen oululaisilla oli paikka siirtyä vielä johtoon. Ilveksen harhasyöttö johti jälleen kerran vaaralliseen vastahyökkäykseen, jossa maalin syntymisen esti vain pallon osuminen poikkihirteen. Ilveksen tehottomuus lukuisissa maalipaikoissa oli siis käydä jälleen kalliiksi. Nyt tasapeli oli sarjatilanteen näkökulmasta vähintäänkin torjuntavoitto.

Ilveksen kausi jatkuu lauantaina Tapiolassa Honkaa vastaan.
« Viimeksi muokattu: 11.09.2022 klo 15:15:25 kirjoittanut harkkapilli »
J.Gracia

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 12.09.2022 klo 09:04:23

Harkkapilli, jos pelin näit olisit maininnut että ottelun tuomari oli omaa luokkaansa, linja tai paremminkin linjattomuus näkyi viheltelynä miten sattuu - siitä kärsi molemmat joukkueet. Kotijoukkueelle olisi voinut viheltää jopa kaksi rankkaria, toinen päivän selvä ja toinen 50-50, muttei rohkeus riittänyt tällä kertaa, joten siihen nähden tasapeli oli vierasjoukkueelle voitto.
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #62 : 12.09.2022 klo 14:45:40

Harkkapilli, jos pelin näit olisit maininnut että ottelun tuomari oli omaa luokkaansa, linja tai paremminkin linjattomuus näkyi viheltelynä miten sattuu - siitä kärsi molemmat joukkueet. Kotijoukkueelle olisi voinut viheltää jopa kaksi rankkaria, toinen päivän selvä ja toinen 50-50, muttei rohkeus riittänyt tällä kertaa, joten siihen nähden tasapeli oli vierasjoukkueelle voitto.
En nähnyt koko peliä. Tällä kertaa olen lähinnä koosteen ja tilastojen varassa. Yritän kuitenkin pitää täällä jonkinlaista kauden seurantaa pystyssä niistäkin peleistä, joita en näe kokonaan.

Hyvä, että lisäsit tämän tiedon. Sarjan tuomaritoiminta on valitettavasti aika usein mitä on.

Harmillistahan se on, että tuollaisia tilanteita tapahtuu, ja että ne eivät päädy edes koosteeseen. Toki tavallaan ymmärrän, jos liitto haluaa peitellä tuomaritoiminnan kirjavaa tasoa. En hyväksy sitä, mutta ymmärrän, miksi tekevät niin. Pidemmän päälle ei kuitenkaan ole kovin kestävä ratkaisu lakaista asioita maton alle.
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #63 : 18.09.2022 klo 14:31:59

Ilveksellä kiva ilme ja voitto taas alasarjan kärkiottelussa Hongasta. Uusia nuoria ajetaan sisään ja eilen debyyttinsä teki ymmärtääkseni Helmi Perkaus. Ja Bohui teki voittomaalin muutaman minuutin peliajalla.
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 20.09.2022 klo 15:25:15

la 17.9. FC Honka–Ilves 2–3 (0–1)
222 katsojaa

24' 0-1 Rasinen Aino
49' 1-1 Spets Wilma
73' 2-1 Kataja Matilda
90' 2-2 Oma maali
90+5' 2-3 Bohui Patricia

-Palloliiton tilastot
-Ruudun huippuhetket

Jälleen täytyy sanoa ensimmäiseksi, että koosteen varassa ollaan. En siis yritäkään tehdä mitään kattavaa analyysia ottelun kulusta. Kummankin joukkueen raporttien perusteella kotijoukkue hallitsi ottelussa enemmän palloa, mutta avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla iskenyt joukkue oli Ilves. Erikoistilanteet eivät ole olleet tällä kaudella Ilveksen vahvuus, mutta tällä kertaa sivuvaparin jälkitilanne johti maaliin, kun Aino Rasinen laukoi Honka-vahdin nyrkkeilemän pallon kotijoukkueen maaliin. Tauolle mentiin Ilveksen yhden maalin johdossa.

Tasoitus syntyi pian toisen puoliajan alettua. Tällä kerralla nähtiin tutumpaa Ilvestä erikoistilanteessa, kun Honka pelasi vapaapotkun vasemmalle ja Ilves hävisi takatolpalla taistelun pääpallosta. 24 minuuttia myöhemmin Ilves-puolustus oli jälleen sekaisin, kun Honka lähetti keskityksiä oikealta ja vasemmalta. Lopulta rangaistusalueelle vapaaksi jäänyt Matilda Kataja sai jatkaa pallon maaliin myöhässä tilanteeseen syöksyneen maalivahti Karppisen ohi. Puolustajia ei ollut tilanteessa lähimaillakaan.

Ilves ei kuitenkaan luovuttanut, vaan 90 minuutilla Heta Olmala lähetti oikealta pallon kohti Honka-maalia ja topparin katkoyritys etutolpalla muutti pallon liikerataa sen verran, että maalivahti Tuomi oli voimaton. Lisäajan viidennellä minuutilla Ykkösessä maaleja jo muutaman kauden tykitellyt Patricia Bohui pääsi pystysyötön jälkeen vielä kasvotusten Honka-vahdin kanssa ja laukoi vielä viime hetkillä kotijoukkueen musertaen voitto-osuman. Osuma oli Bohuille myös uran ensimmäinen Kansallisessa Liigassa.

- - -

Piste-ero karsijan paikalle säilyi yhdeksässä, kun myös ONS voitti NJS:n, mutta nyt kaikilla joukkueilla on enää neljä peliä jäljellä. Ilveksen sarjapaikka voi varmistua lopullisesti jo tulevana viikonloppuna, kun Ilves kohtaa la 24.9. klo 15.00 Kaupissa NJS:n. ONS saa vieraakseen Hongan ja tuossa ottelussa oululaisilla on vielä mahdollisuus tehdä karsijan paikasta jonkinlainen jännitysnäytelmä. Seitsemän pisteen ero Honkaan voi kaventua neljään tai kasvaa ratkaisevasti jo kymmeneen.
« Viimeksi muokattu: 20.09.2022 klo 15:27:18 kirjoittanut harkkapilli »
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #65 : 25.09.2022 klo 18:07:49

Nyt oli kyllä eilinen tulos suuri pettymys. Juuri, kun aloin olla lievästi toiveikas pelin jaa maalinteon suhteen, niin palataan taas vanhalle tasolle ja vanhoille tavoille.

Kun en ole nähnyt peliä, niin saisiko Harkkapilliltä raportin?
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #66 : 25.09.2022 klo 18:40:57


Juuri, kun aloin olla lievästi toiveikas pelin jaa maalinteon suhteen, niin palataan taas vanhalle tasolle ja vanhoille tavoille.


Tekikö joukkue siis ns. Ilvekset?  (tune: Köpi Kallio)
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #67 : 25.09.2022 klo 19:06:43

Tekikö joukkue siis ns. Ilvekset?  (tune: Köpi Kallio)


No näin voidaan kyllä sanoa...vaikka kovin toivon, että pääsisivät eteenpäin.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #68 : 04.10.2022 klo 11:52:28

https://ilvesedustus.fi/anssi-ylinen-on-edustusjoukkueen-uusi-paavalmentaja-j-p-berg-ja-nykyinen-valmennustiimi-valmentaa-kauden-loppuun-saakka/

Viime kauden loppupuolen vastuussa ollut Anssi Ylinen palaa ensi kaudelle päävalmentajaksi.
Masto

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 04.10.2022 klo 12:00:26

Ei aivan vakuuta , varsinkin jos miettii seuran kolmen vuoden projektia !
harkkapilli

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 04.10.2022 klo 15:12:31

Muutama sananen viime peleistä ja uuden päävalmentajan sopimusuutisesta.

la 24.9. Ilves–NJS 1–2 (1–0)
123 katsojaa

18' 1–0 Heta Olmala
69' 1–1 Senja Haikola
81' 1–2 Ella Leskelä

-Palloliiton tilastot
-Ruudun huippuhetket

Kun en ole nähnyt peliä, niin saisiko Harkkapilliltä raportin?
Tämä oli siitä harvinainen kotiottelu, että en päässyt ollenkaan paikalle. Olen siis myös koosteen sekä Ilveksen ja NJS:n raporttien varassa.

ONS-ottelun yhteydessä haastattelin Kaupissa NJS-pelin nähneitä ja se vahvistaa käsitystä, joka muistakin lähteistä piirtyy. Ilves tuhlaili maalipaikkoja oikein urakalla ja NJS iski molemmista paikoistaan maalit. Varsinkin avauspuoliaika oli melkoista Ilves-vyörytystä, jonka aikana toki nähtiinkin Heta Olmalan maali. Sen lisäksi kapteeni Laurikainen jatkoi kulmatilanteessa pallon poikkihirteen. Myös lisämaaleihin oli useita paikkoja, mutta liian moni niistä kariutui kotijoukkueen heikkoon viimeistelyyn.

Toisella puoliajalla näytti jo, että Ilves siirtyy kahden maalin johtoon, mutta kulman jälkitilanteesta syntynyt Laurikaisen puskumaali liputettiin paitsioksi. 69 minuutin jälkeen NJS tuli kaikesta huolimatta tasoihin nopean hyökkäyksen päätteeksi. Senja Haikola leikkasi Olmalan tavoin oikelta keskelle boksin rajalle ja laukaus lirui lopulta ensimmäistä pääsarjaotteluaan torjuneen Nelli Hautamäen sormien ja tolpan välistä maaliin asti. Nurmijärveläisten johto-osuma syntyi 81 minuutin jälkeen. Tuuli Viinikka katkaisi maalin edessä takakulmalle suunnatun keskityksen, mutta pallo päätyi suoraan keskelle Ella Leskelän lauottavaksi, kun Saana Tuomalakin reagoi tilanteeseen myöhässä. Viimeisellä kympillä ei nähty enää Ilveksen tasoitusta ja NJS aiheutti jo toisen kerran tällä kaudella pettymyksen Kaupin kotiyleisölle. Vappuaattona Ilvekselle jäi sentään piste käteen maalittomasta tasapelistä, jossa kotijoukkueen olisi pitänyt hyödyntää lukuisat maalipaikat paremmin.

Tappio NJS-ottelusta tarkoitti sitä, että Ilveksen sarjapaikka ei ollut siinä vaiheessa vielä täysin varma.la 1.10. Ilves–ONS 6–0 (2–0)
309 katsojaa

16' 1–0 Saana Tuomala
38' 2–0 Saana Tuomala
72' 3–0 Pipsa Saarilahti
73' 4–0 Saana Tuomala
79' 5–0 Tuuli Viinikka
80' 6–0 Pipsa Saarilahti

-Palloliiton tilastot
-Ruudun huippuhetket

Ilves oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta murskalukemat eivät silti kuvaa peliä täysin, vaikka vieraiden maalipaikkojen laskemiseen ei tarvitakaan edes kaikkia yhden käden sormia. Jos Ilves on tälläkin kaudella tuskaillut useasti maalinteon kanssa, niin tässä ottelussa kotijoukkue viimeisteli lähes murhaavalla tehokkuudella. Lukemien repeäminen tapahtui kuitenkin vasta toisen jakson puolivälin jälkeen. Tauolla Ilves johti kahdella maalilla, kun Saana Tuomala onnistui kahdesti kaukolaukauksilla. Rehellisyyden nimissä jälkimmäinen osuma lipesi ONS-vahti Iina Rautiaisen näpeistä aavistuksen liian helposti. ONS ei kuitenkaan tehnyt ottelua helpoksi maalivahdilleen, joten häntä ei tappiosta voi syyttää millään tavalla.

Toisella puoliajalla jatkui Ilveksen hallinta, mutta vasta vaihtojen jälkeen syntyi tulosta maalien muodossa. 71 minuutilla pallo jäi pyörimään flipperin lailla boksin reunalle ja Pipsa Saarilahti sijoitti pallon tolpan juureen ONS-vahdin sormien ulottumattomiin. Tässä saattoi nitkahtaa oululaisten selkäranka, sillä vain minuutti myöhemmin ONS-puolustus menetti karmealla tavalla pallon ja lopulta Saana Tuomala pääsi laukomaan hattutempun.

Vieraat saivat hengähtää kuusi minuuttia, mutta sen jälkeen Kaupissa alkoi soida jälleen Chelsea Dagger, kun Tuuli Viinikka päätti liittyä ensimmäisellä liigaosumallaan hämeenlinnalaisten pommittajien kerhoon Tuomalan esimerkkiä noudattaen. Boksin ulkopuolelta lähti takayläkulmaan vastustamaton laukaus. Maali-iloittelu ei päättynyt vielä tuohonkaan, vaan taas jo heti seuraavalla minuutilla pallo kimpoili ONS-puolustuksesta pilkun kohdalle, jossa Pipsa Saarilahti sai sijoittaa pallon toistamiseen vierasmaaliin. ONS-voiton myötä Ilves varmisti sarjapaikkansa lopullisesti.

Ottelussa oli sateisen kolean lokakuun ja alavireisen kauden huomioonottaen yllättävän hyvin katsojia, kun yleisölukemaksi ilmoitettiin lopulta 309. Ilves totetti jälleen Tulevaisuuden tähdet -projektia kutsumalla kaupunginosasarjan junioreita paikalle. Tauolla nähtiin myös sarjan yläkouluikäisten ja naisten harrastejoukkueiden palkintojenjako. Vaikka avauspuoliajan vesisade ehti laantua ennen palkintojenjakoa, iso osa palkituista lähti mitaliensa kanssa kotiin ja toisen puoliajan näki ehkä noin puolet ilmoitetusta katsojamäärästä. En tiedä, olisiko palkintojen jako pitänyt jättää ottelun loppuun, että isompi osa olisi katsonut pelin loppuun asti. Jalkapallokulttuurissa on tältä osin vielä aika paljon kasvunvaraa, mutta sitähän tuollakin projektilla rakennetaan.

Ottelun jälkeen ihmetytti myös, että edustusjoukkue jäi keskelle kenttää seisoskelemaan, mutta muutamaa tuttua tai perheenjäsentä tervehtinyttä pelaajaa lukuunottamatta joukkue ei tullut tervehtimään niitä harvoja junnuja, jotka hieman ujosti jäivät vielä odottamaan katsomoaidan viereen. Suurin osa junnuista ehti muutenkin lähteä katsomosta ottelun palkintoseremonioiden aikana, kun kuuluttajakaan ei muistuttanut katsojia mahdollisuudesta vaikka nimmarin pyytämiseen.

Jos kyse ei ole jostain koronavarotoimenpiteestä, että tervehtimiset jätetään järjestelmällisesti väliin, niin kaipaisin seuralta ja pelaajilta ottelutapahtumassa Tulevaisuuden tähdet -projektin suhteen parempaa suunnittelua sekä järjestelmällisyyttä ja ammattimaisuutta toteutuksessa. Joukkue ehtii kyllä palaveerata viikon verran ennen seuraavaa ottelua, mutta ottelua katsomassa olleet juniorit häviävät katsomosta hyvin pian ottelun jälkeen, jos edustuksen pelaajat eivät tee itsestään lähestyttäviä ja madalla siten kynnystä omien idolien kohtaamiseen. Ymmärtääkseni tuokin on kuitenkin projektin tarkoitus.

Tässä ottelussa portilla jaettiin myös Tulevaisuuden tähdet -läpsyttimiä. En ole ihan varma, mitä mieltä olen niistä. Olen kannustamisen suhteen ehkä enemmän vanhaa koulukuntaa, jonka mielestä kädet riittävät taputtamiseen oikein hyvin ja läpsyttimet ovat ihan turhaa kertakäyttöroskaa, jota pitäisi nykyaikana välttää muutenkin. Nytkin pelin jälkeen niitä läpsyttimiä jäi pyörimään katsomoon. Toisaalta täytyy samalla myöntää, että junnut liittyivät läpsyttimineen kyllä aiempia pelejä paremmin paikallisen rumpalin kannustuslaulujen mukaan. Kyllä niistä siis jotain hyötyäkin näyttäisi olevan, vaikka en ole ihan varma voittaako ne haitat.

[takaisin kauden otteluohjelmaan]Mielenkiintoinen uutinen, että Anssi Ylinen palaa ensi kaudella naisten edustuksen valmentajaksi. Viime kaudella hän sai käännettyä joukkueen kurssin kyllä hienosti, vaikka silloinkaan katastrofialun jälkeen alkanut kiri ei riittänyt ylempään jatkosarjaan selviämiseen asti.

Alla vielä Ilveksen tiedotteesta muutama lainaus, joita haluan kommentoida.

Lainaus
Anssi on toiminut Ilveksen tyttöjen valmennuspäällikkönä loppuvuodesta 2020 lähtien ja nyt ottaa siis naisten päävalmentajavastuun 1.11.2022 alkaen. Tämän lisäksi Anssi jatkaa tyttöjen huippuvaiheen (C15-naiset) valmennuspäällikkönä.

Tuon perusteella Ylinen jatkaa tuplapestissä, jota hän hoiti myös viime kaudella, kun hyppäsi naisten edustuksen vastuuvalmentajaksi kesken kauden. Tosin nuoremmat juniori-ikäluokat näyttäisi jäävän nyt pois. Toivottavasti työnkuva ei ole liian laaja ja mikään osa-alue ei kärsi sen vuoksi. Yhden vuoden sopimus ei ole joukkueen pitkäjänteisen kehittämisen kannalta paras mahdollinen ratkaisu.

Lainaus
Päätökseeni siirtyä sivuun kauden loputtua vaikutti erityisesti elämäntilanteeni muutos. Sen vuoksi opettajan ja liigavalmentajan työn yhdistäminen kävi liian vaikeaksi.

Seurojen tiedotteissa spinnataan tietysti aina kaikki parhain päin, joten hieman skeptisesti näitä tiedotteiden sanamuotoja saa tulkita, mitä sanotaan, mitä jätetään sanomatta ja mitä jää mahdollisesti rivien väliin. Voihan olla, että siviilielämän yhdistäminen on merkittävin syy, että Bergin sopimuksen optiovuotta ei oteta käyttöön. Toisaalta täytyy myös sanoa, että enemmän odotin talven yli melko hyvin kasassa pysyneeltä rungolta ja jopa hieman vahvistuneelta joukkueelta. Siihen nähden Haastajasarjaan jääminen oli pettymys, vaikka mistään katastrofikaudesta ei voidakaan Ilveksen kohdalla puhua. Valmentajan vaihtumisen kohdalla herää tietysti aina sekin kysymys, että onko se ollut pelaajiston jatkosopimusten ehtona. Tämä on kuitenkin ihan puhdasta spekulaatiota ja teoreettista pohdintaa, eikä minulla ole tietoa, koskeeko se Ilvestä tällä kerralla.

Lainaus
Edustusjoukkueella on pelaajasopimuksia tällä hetkellä kasassa noin 15 kappaletta ja lisää sopimuksia lähdetään tekemään Ylisen ja taustajoukkojen kanssa.

Oletan, että tässä kohtaa puhutaan seuraavan kauden sopimuksista. Tällä kaudella edustuksen sopimuspelaajia on ollut 24 sekä Norjaan siirtynyt Tulkki. Jos noista 15 sopimuksesta suurin osa on jatkosopimuksia, niin siinä on jo ihan hyvä pohja rungolle, eikä tällä kertaa välttämättä tarvitse pelätä jo lähes perinteeksi muodostunutta pelaajien joukkopakoa pääkaupunkiseudun joukkueisiin. Koskahan Ilves aikoo julkaista jatkosopimuksia? Osa kilpailijoista on niitä jo julkaissutkin. Vaikka sopimusuutiset piristävätkin kivasti talvijakson uutispimentoa, niin en näe kovin suurta järkeä pantata uutisia ainakaan jatkosopimusten osalta. Siirtoja nyt ei varmaan voikaan julkaista vielä, mutta vähintäänkin kärkipelaajien jatkosopimuksista olisi kuitenkin kiva kuulla jo hyvissä ajoin. Ensi kauden kattavia sopimuksia oli tähän kauteen lähdettäessä tietääkseni vain Roosa Karppisella ja Anna Olmalalla. Silja Tuomisen sopimuksessa oli optio kaudesta 2023. Sopimuksia olen yrittänyt listailla keskusteluketjun alkupäähän.
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #71 : 16.10.2022 klo 19:37:17

NJS-Ilves 2-2(1-2)

Nihkeä tasapeli. Puoliajalla vielä johdossa Bohuin ja Olmalan maaleilla, mutta osittain myös vastustajan tukemana.

Jotenkin kuvastaa tämän vuoden pelejä. Pelin tason vaihtelut ovat isoja. Ehkä myös syysväsymys näkyy pelissä. Saana Tuomala sen sijaan tuntuu löytäneen kevään, siksi iloisella peli-ilmeellä ja hyvällä itseluottamuksella tuntuu pelaavan.

Tietenkin pitää antaa krediittiä myös NJS:lle, ovat kyllä parantaneet peliään kauden mittaan, vaikka se ei tähän rupeamaan nyt riitäkään.
Masto

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 16.10.2022 klo 20:51:45

Ei ole kuulunut sopimus uutisointia . Jos on kasassa 15 sopparia , niin ovatko kaikki junnuja kun ei ole uutisoitu ? Pelkona on rungon hajoaminen , vaikea kausi takana , joten moni voi hakea vaihtelua tähän rämpimiseen. Ylisenkään uutisointi ei ole kyllä seuralta kovin kunnianhimoinen liike .
Timoni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #73 : 23.10.2022 klo 16:21:04

Ilves - Honka 0-3(0-2)

Mollivoittoinen kausi sai mollivoittoisen päätöksen. Ilveksen peli ei lähtenyt eilen käyntiin oikein missään vaiheessa ja Honka oli selkeästi parempi.

Kun vielä kaikissa Hongan maaleissa jäi parantamisen varaa, niin Honka pääsi helppoon voittoon.

Mikä on Ilveksen sopimustilanne ensi kaudelle?

2fst4u

Poissa Poissa


Vastaus #74 : 05.11.2022 klo 14:47:19

Olenko ainoa, joka tämän otsikon lukiessa ajattelee, että onpa positiivista kun viedään nykyaikaisesti ja suuren maailman tavoin miesten ja naisten edustukset saman "katon" alle?

Tiedote uudistuneesta Ilves edustus Oyn organisaatiosta

 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa