FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.06.2018 klo 09:48:54 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Varkauteen huippuvalmentaja  (Luettu 3028 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nokka

Paikalla Paikalla


: 22.05.2007 klo 10:21:22

 
WJK Junioreille espanjalainen huippuvalmentaja


Varkautelaisten WJK Junioreiden junioripäälliköksi on pestattu kesäkuun ajaksi RCD Espanyolin junioriakatemian tekninen ja taktinen johtaja Josep Clotet avustavana valmentajanaan Sampo Kemilä.

Espanjalainen huippuvalmentaja ja arvostettu juniorikasvattaja valmentaa WJK Junioreita ajalla 1.6.-28.6. Valtakunnallisestikin erikoinen tilaisuus aukesi huhtikuussa, kun WJK Junioreiden C- ja B-tytöt olivat harjoitusleirillä Espanjassa.

-Heti, kun Josep Clotet alkoi vetää harjoituksia, kiinnitin huomiota siihen, miten erilainen tapa hänellä on tehdä asioita, kertoo itse kahta tyttöjoukkuetta valmentava WJK Junioreiden puheenjohtaja Jouni Hartikainen.

Pelaajan ajattelua ja keskittymistä sekä aktiivisia harjoitteita sisältävää liikkumista painottava valmentamistapa oli Hartikaisen mielestä niin mielenkiintoinen, että heräsi ajatus huippuvalmentajan hyödyntämisestä myös WJK Junioreiden valmennuksessa. Tulevana kesänä myös Eerikkilän urheiluopiston jalkapallokoulussa vaikuttavan Clotet´n kanssa aloitettiin jo leirin aikana neuvottelut muutaman päivän pituisesta vierailusta Varkauteen. Hartikaisen iloksi tieto valmentajan saamisesta WJK Junioreiden päälliköksi koko kesäkuun ajaksi vahvistui jo ennen kuin paluukone Suomeen nousi ilmaan.

Kivikaudelta keskiaikaan

Hartikaisen ³Kivikaudelta keskiaikaan²-nimellä otsikoima projekti on omiaan antamaan seuralle uusia voimavaroja. Clotet´n odotetaan tuovan WJK Junioreille seuran vahvan tahtopelaamisen lisäksi myös taitoa, jolla voitetaan tiukatkin pelit. Junioreilta valmentajavalinta on saanut jo erittäin positiivista palautetta. Ulkomaalaisia huippuvalmentajia käytetään junioritasolla lähinnä viikonloppuleireillä, mutta Hartikainen kertoo valtakunnallisesti ensimmäisen pidemmän valmennussopimuksen herättäneen kiinnostusta myös virallisilla tahoilla.

-Meillä on 17 joukkuetta ja Clotet vierailee niiden kaikkien harjoituksissa. Lisäksi hän pitää valmentajakoulutusta ja toimii myös Vekara-Varkaus-viikolla järjestettävän jalkapallokoulun rehtorina, Hartikainen kertoo.

Historiaa kirjoitetaan juuri nyt

WJK Juniorit ry on perustettu vuonna 2001 Warkauden Työväen palloilijat ry:n ja Warkauden pallo 35 ry:n junioreiden yhdistäessä toimintansa. Noin 300 jäsenen seuran tarkoituksena on tarjota junioreille hyvä mahdollisuus jalkapalloharrastukseen Keski-Savon alueella. Yhteistyötä tehdään jo SoU:n B-junioreiden kanssa, mutta tulevaisuudessa Jouni Hartikainen pitää mahdollisena yhteistyökuvioita myös Heinäveden, Joroisten ja Leppävirran kanssa. Nuoren seuran toiminta on monipuolista. Kesällä 2006 seura sai esimerkiksi järjestää maajoukkueen jalkapallokoulun, lisäksi WJK Junioreilla pyörii Palloliiton Taitokoulu, jota vetää Jorma Naakka.
-Tulevalle kaudelle olemme saaneet kymmenkunta pelaajaa Itä-Suomen piirijoukkueisiin. Se on mielestäni osoitus siitä, että olemme tehneet jotakin oikein, sanoo Hartikainen.

Tällä hetkellä WJK Juniorit ovat imagonmuutoksen keskellä. Viime kesänä uudistettiin ja yhtenäistettiin peliasut, seuraavaksi ovat vuorossa pelaajien muut asut. Kasvavan seuran brändiä luodaan jatkuvasti uusilla ratkaisuilla, joihin haetaan mallia myös muilta seuroilta. WJK Junioreita koskevissa päätöksissä Hartikainen kertoo olevansa aina avoin uusille kokeiluille, ja hän kannattaakin rohkeiden päätösten tekemistä.
-Seuralla ei ole vielä historiaa, sitä kirjoitetaan juuri nyt, toteaa Hartikainen.

Vain hiekkatekonurmi puuttuu

Suurena haasteena WJK Junioreilla on saada vallitsevat olosuhteet palvelemaan junioritoimintaa nykyistä paremmin. Esimerkiksi Repokankaan nurmikentän uusittu nurmialue ei ole alkanut juurtumaan, eikä vielä ole tietoa siitä, koska kentälle pääsee pelaamaan. Hartikainen toivookin kuivaa ja lämmintä kesää, jotta nurmikentät pysyisivät hyvässä pelikunnossa.
-Jos meillä olisi hiekkatekonurmi, tällaisia ongelmia ei olisi, Hartikainen miettii.

WJK Junioreiden toiminnasta ja jalkapallosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä seuran nettisivuilta www.wjkjuniorit.fi kohdasta ³Joukkueet² löytyviin valmentajiin tai tulla mukaan pelaamaan maanantaisin klo 17.00 11.6. saakka Kämärillä järjestettävään kortteliliigaan. Yksi mahdollisuus lajiin syventymiseen on myös Vekara-Varkaus-viikon jalkapallokoulu. Sopiva aika jalkapalloharrastuksen aloittamiseen riippuu valmentaja Hartikaisen mukaan lähinnä tunteesta.
-Noin viisivuotias voi jo hyvin tulla harjoituksiin. Leikinomaisuus säilytetään harjoituksissa koko toiminnan ajan.

Teksti ja kuva: Terhi Siippainen

Kuvateksti: WJK Junioreiden puheenjohtaja Jouni Hartikainen junaili seuran junioripäälliköksi kesäkuun ajalle espanjalaisen huippuvalmentajan Josep Clotet
ananas

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 22.05.2007 klo 11:47:46

 Ylos Näin pitäisi tehdä Suomessa muuallakin. Tosin 1kk perioidi on aika lyhyt.
jmh77

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sir Ryan Giggs


Vastaus #2 : 22.05.2007 klo 11:51:26

Ohoh - hieno homma, toivottavasti jotain jää käteen niin pelaajille kuin seuraihmisillekin. Ja toivotaan että vastaavia yhteistyösuhteita saataisiin ulkomaille enemmänkin luotua - aina niistä jotain oppii..  Ylos
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #3 : 23.05.2007 klo 07:37:41

Olen tavannut molemmat herrat ja etenkin Espanyolin toiminta seurana miellytti itseäni, onhan se Espanjan parhaita junioriseuroja nykyisellään. Toivottavasti ihmiset ottavat opikseen asioista, sillä näitä tilaisuuksia ei liikaa tule.  Ylos
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 23.05.2007 klo 11:47:53

Tämä on sitä todellista eteenpäin menoa suomifutiksessa.  Ylos
ras

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #5 : 23.05.2007 klo 14:53:20

Varkaudesta ei ole kuulunut mitään näin positiivista aikoihin.


(vielä on muistissa alkukevään jenkkijääkiekkojoukkue-sirkus)
drizl

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 23.05.2007 klo 15:06:31

Helmiä sioille  ???
fertsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #7 : 27.06.2007 klo 14:08:44

Helmiä sioille  ???

Niimpä, miksi moinen valmentaja menee jonnekki varkauteen missä ei ole mitään potentiaalia junioreissa. Itse olisin sitä mieltä suomifutiksen kehityksen kannalta,että herra espanyol tulisi eteläsuomen juniorijoukkueisiin tai kuopioon :D Tuoppi

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines