FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.06.2024 klo 02:30:12 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5
 
Kirjoittaja Aihe: KäPa 2022 - Kumpulan kutsu  (Luettu 30446 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #75 : 24.10.2022 klo 10:53:04

Fokus trendikkäästi some-kanavissa. Eiköhän tuonne kotisivuillekin saada materiaalia ennemmin tai myöhemmin. Joukkue ja taustat ovat juhlansa ansainneet.

Onhan tämä KäPan temppu sellainen, että hattua päästä: 18/25 omia kasvatteja ja eniten pelanneista 9/11. Tätä olen pitkään (yli 10v toivonut ja vaatinut), että saataisiin tuo maan paras juniorityö hyödynnettyä myös miesten tasolla. Tässä on nyt siitä oiva työnäyte mihin sillä voidaan päästä. Ideaalia olisi, että olisi edustus ykkösessä ja haastajajoukkue kakkosessa tai kolmosessa. Näin saataisiin tuo oma junioriputki täysimääräisesti hyödynnettyä ja kasvattajarahat nousuun, jolla taas voitaisiin palkata seuraan lisää päätoimisia valmentajia, sekä kehittää infrastruktuuria. Onneksi tämä käsittääkseni on ainakin jossain määrin myös seuran strategiana ja toivottavasti jatkossakin.

Aika tärkeää tämä kyllä olisi KäPan kannalta, koska nythän nuoremmissa ikäluokissa KäPa on kyykännyt selvästi. Kun miettii että esim. 00, 01, 02, 04, 05 edustivat ihan Suomen kärkeä ja jopa jossain olivat kärkeä, niin nyt kun katsoo vaikka P12-P15 liigoja, niin ainoastaan P15 KäPa oli keväällä liigassa. Syksyllä sitten P14 pelasi myös tuota alempaa sarjaa, mutta esim. P13 ja P12 eivät liigassa pelanneet koko kautena. Tuo P15:kin ennen tätä kautta pärjäsi aika heikosti, mutta saivat täksi kaudeksi aika hyviä vahvistuksia, niin pääsivät kuitenkin mitalisarjaan ja esim. Kai Pahlmanissa olivat sentään 8 joukossa.

Tällä hetkellä siis oikeastaan tuosta junioriputkesta ja sen tasosta on ollut esimerkkinä vain BSM, joka enemmän perustunut siihen että koska KäPalla tuohon hyvä UEFA:n tuki ja hyvät puitteet ovat saaneet muiden seurojen pelaajat B-vaiheeseen.

Nyt kun edustus nousee ykköseen ja ehkä siellä saadaan pidettyä, niin varmasti heijastusvaikutus on edelleen että brändi pysyy vahvana eli saavat myöhemmässä vaiheessa pelaajia edelleen, vaikka aikaisemmat ikäluokat eivät kovin hyvin pärjäisikään.

On myös jännä nähdä että muuttaako tämä ykköseen nousu sen, että huomataan että "KäPalla on edustuskin". Nykyisin kun suurin osa KäPassa pelaavista junnuista tai vanhemmistakaan tunnu edes tietävän että edustus on olemassa.
Kroatian Pele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #76 : 24.10.2022 klo 10:53:12

Juri Kinnuselle vois tehdä yhden ottelun sopparin. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta yksi matsi lisää tekee hänestä tietääkseni eniten ykkösen otteluita pelanneen kundin.
MJ

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jugadores del Käpylän Pallo, €uro-Klubi, Jam Tarts


Vastaus #77 : 24.10.2022 klo 11:07:21

Juri Kinnuselle vois tehdä yhden ottelun sopparin. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta yksi matsi lisää tekee hänestä tietääkseni eniten ykkösen otteluita pelanneen kundin.

En löytänyt pikaisella googletuksella asiaan vahvistusta, mutta transfermarkt näyttää, että olisi pelannut Ykkösessä 227 peliä, joissa 11 byyriä, 11 syöttöä, 35 keltaista ja kaksi kentältäpoistoa, joista toinen suoralla punaisella. Minuutteja olisi kertynyt huikeat: 18451 min.

Tietysti sitten lisäksi noita Ykkösen promotion group matseja 8 siihen päälle ja muita formaatteja vuosien varrelta, miten ne sitten virallisesti tilastoituvatkaan.
Objectif Lune

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #78 : 24.10.2022 klo 11:18:22

On myös jännä nähdä että muuttaako tämä ykköseen nousu sen, että huomataan että "KäPalla on edustuskin". Nykyisin kun suurin osa KäPassa pelaavista junnuista tai vanhemmistakaan tunnu edes tietävän että edustus on olemassa.

Tähän toivottavasti nousu tuo muutosta. Asun tässä kivenheiton päällä kampukselta, mutta oon ihmetellyt, ettei kotimatseista pidetä edes sen vertaa meteliä, että nettisivuilla/somessa kerrottaisiin, mitä liput kakkosen matseihin maksavat ja saako matsista esim. kaljaa/kahvia.

Jos pelit jossain Käpylä-Kumpula-akselilla pelataan niin ostan kyllä kausikortin ensi kaudeksi anyway.
tactico

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Certified Ground Masters


Vastaus #79 : 24.10.2022 klo 11:33:01

Sarjapaikan säilyttäminen Joukkueen ikärakenteen ansiosta kehitystä tulee luontaisesti toisin kuin monella muulla Ykkösen joukkueella ja tuohon pohjalle on erinomainen mahdollisuus rakentaa. Joukkuetta pitää silti vahvistaa, sillä hyppäykset sarjatasojen välillä ovat melkoisen suuria. PK:sta voisi pari pelimannia irrota, samaten 04:sta. Lisäksi Kakkoseen jääneilläkin on toki riveissään yksittäisiä pelaajia, jotka olisivat vahvistuksia myös Ykkösessä. Lisäksi vanhana futisromantikkona toivoisin Juri Kinnusen paluuta himaan. Uraa ei ole kovin montaa vuotta jäljellä ja Tepsi jäi nyt taas kerran rannalle Veikkausliigasta. Siinä olisi joukkueelle tasonsa osoittanut oma kasvatti johtamaan nuorta joukkuetta kentällä.

Olosuhteet Rantanen osaa näitä pelejä pelata, joten luotto on iso, että Kumpulanlaakso toimii ensi kauden kotina. Ravis on toki se ainut oikea, mutta kyllä foorumin konsensuskin osoittaa, että Kumpulanlaakso > Ogeli.

Kausikortit Nyt on loistava mahdollisuus tehdä myyntiennätyksiä kausari-rintamalla. KäPalla on paljon potentiaalia stadilaisen futisyleisön keskuudessa ja maltillisella hinnoittelulla täytetään katsomot. Mallia voi ottaa esimerkiksi Kotkasta, joka laittoi alennuskausarit myyntiin heti nousua seuraavana päivänä ja niitä on käsittääkseni mennyt kaupaksi varsin mukavasti. Ottelutapahtumaan taas voisi neuvotella KäPa legenda ja Social Food bursamestari Tuomosen kanssa diiliä, että yleisölle olisi tarjolla muutakin kuin jauhomakkaraa. A-oikeudet kylkeen ja voja voja!

MJ:n ansiokkaasta viestistä voisi kompata oikeastaan joka sanaa. Mutta ennen kaikkea:

Zorron pojan kotiinpaluu olisi totta vieköön romantikon unelma.

Kotikenttäranking:
1. MWA
2. Kumpulanlaakso/Vallilanlaakso/Campus - miksi tätä nyt pitäisikään nimittää. Minulle se on Kumpulanlaakso, koska sitä nimitystä siitä käytettiin 80- ja 90-luvun Kumpulassa.
3. MPA

Kausarit kannattaisi todellakin laittaa pikimmiten myyntiin ja takoa nyt kun rauta on kuumaa. Aika moni vähemmän futista seuraavakin Käpylä-henkinen kaveri on uhonnut ostavansa kausarin ensi kaudelle. Voi olla etteivät kaikki muista lupaustaan enää ensi keväänä.

Ja tosiaan, kiva nähdä vähän eloa KäPa-topikissa. Tuoppi
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Honka


Vastaus #80 : 24.10.2022 klo 12:49:13

Jos laittavat halpiskausarit myyntiin ja pelit on ensi kaudella kumpulassa, niin tässäkin ilmoittautuu yksi potentiaalinen asiakas.
RTS

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 24.10.2022 klo 13:02:29

Jokunen viikko sitten kävin Max Westerberg Areenan ohi ja siellä oli rikkaruohoniitty revitty pois ja ilmeisesti uutta (teko?)nurmea oltiin asentamassa. MWA:lla ei tosin valoja ole mutta olisiko se sitten mahdollinen vaihtoehto. Mielenkiinnolla odottakaamme lopullista päätöstä.
Ihan kuuleman mukaan hybridinurmi on tulossa. Mistähän kaupungilla on siihen rahat riittänyt, se ei nimittäin ole halpaa hupia. Ja miten mahtaa tuolla kasvaa, tavallisen nurmen kanssakin oli ongelmia.
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #82 : 24.10.2022 klo 13:19:23

Juri Kinnuselle vois tehdä yhden ottelun sopparin. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta yksi matsi lisää tekee hänestä tietääkseni eniten ykkösen otteluita pelanneen kundin.
Vielä on vähän matkaa ykkössijalle.

https://twitter.com/MiestenYkkonen/status/1574667012399415302?t=AZxsAahQzH7K-YDAoQpStQ&s=19
Trabantin vääntynyt mäntä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistanin Asiantuntijakatsomo, Las Vegas Raiders


Vastaus #83 : 24.10.2022 klo 14:59:28

Vois kuvitella, että 100 x 62 m kentälle saisi poikkeusluvan, jos muuten on asiat kunnossa.

En nyt haluaisi olla olosuhdekitisijä heti nousun jälkeen, varsinkin kun huudellaan radan toiselta puolelta, mutta olenpahan kuitenkin sillä suomifutiksen olosuhteiden kehittämiset ovat mielenkiintoinen aihe.

Ainoa mikä Kumpulassa tällä hetkellä on kunnossa on kentän lämmitys ja valot. Jos lehditötilaisuus- ja dopingtestaustiloja ei huomioida (sillä nämä saa järkättyä pikaisesti siinä kentän viereisessä käpatalossa) niin raja on tullut melko jyrkästi vastaan Kumpulan kehittämisen osalta. Jos kenttä todellakin on 62m leveä niin kyseessä on melko oleellinen osa lisenssiehtoja. Jos nyt käydään ehtoja läpi niin ainoat kohdat mistä puhutaan sanoilla "Poikkeuslupia voidaan tästä vaatimuksesta myöntää, erityisesti nousijajoukkueiden kahden ensimmäisen Miesten Ykkösen kauden osalta" on valaistus ja 1000 istumapaikka joista 500 katettua. Näissäkin kahdessa tapauksessa pitää olla esitettävänä suunnitelma kohteiden parantamiseen kahden vuoden sisällä. Hyvänä esimerkkinä joka vuosi esille tuotu MuSan tapaus jossa heidän kotikentällä ei ollut valoja, ei lämmitystä eikä katettuja istumapaikkoja jonka lisäksi kenttä ei täyttänyt muita turvallisuusvaatimuksia. Porin kaupunki ei lähtenyt millään tavoin parantamaan olosuhteita eikä esittänyt siitä mitään suunnitelmiakaan johtaen siihen että Salamat muuttivat 1500 metrin päähän ITS:lle.
Palatakseni Kumpulan tilanteeseen niin lisäämällä kolmen rivin putkikatsomoita kentän laidalle ja päätyyn ei ratkaise katon puuttumista jos sitä ei olla suunnittelemassa. 1000 katsomopaikkaa joista 500 katettuna Kumpulan postimerkille, uskon kun näen. Pihliksessä tämä meni kahden vuoden ajan läpi ja saattiinhan sinne uusi pääkatsomo, mutta katon rakennus suhmuroitiin sitten huolella. Jos viilattaisiin pilkkua millilleen niin Pihliksessä ei pitäisi saada pelata Ykköstä ensi kaudella...
Merkittävin osa onkin sitten tuo 62 metriä leveä kenttä (jos todellakin on näin ja miksikä emme uskoisi) sillä suurempaa kenttää ei tuolle alueelle yksinkertaisesti saa mahtumaan. Kentän koko on ehkä oleellisin osa lisenssiehtoja pelastuslaitoksen tekemän turvallisuuskartoituksen ohella ja jos ei edes kenttä ole määrämittainen niin saattaa olla melkoinen riippakivi saunomisen suhteen. Toinen esimerkki kohta kuuden vuoden takaa radan toiselta puolelta jossa Palloliitto ilmoitti ettei MPA:lla pelata yhtäkään Ykkösen ottelua ennenkuin pelialusta on ehtojen vaatimassa kunnossa. Pari matsiahan sitä mentiinkin evakossa kun pelialusta uusittiin.
Poikkeuslupiahan saa hakea, KäPa varmasti näin tekeekin ja tässä vielä muistutus miten tuo kirjan mukaan menee:

Lainaus
12. luku: Poikkeuslupamenettely
12.1.Lisenssin hakija/haltija voi hakea poikkeuslupaa lisenssihallinnolta näiden määräysten luvuissa 4-10 mainittuihin vaatimuksiin. Poikkeuslupahakemus tulee toimittaa lisenssin myöntäjälle kirjallisena ko. asialle lisenssimääräyksissä tai erikseen asetettuun määräaikaan mennessä. Lähtökohtaisesti poikkeuslupia ei myönnetä.
12.2. Ainoastaan määräaikaan mennessä toimitetut selkeät, kirjalliset ja hyvin perustellut poikkeuslupahakemukset käsitellään. Jalkapallon asema ja tilanne paikkakunnalla otetaan huomioon poikkeuslupaa käsiteltäessä. Erityisen tärkeä kriteeri arvioitaessa poikkeusluvan myöntämistä on sitovat päätökset ja toimenpiteet poikkeusluvan tarpeen aiheuttaneen tekijän poistamiseksi.
12.3. Poikkeuslupapyynnön on oltava selkeä ja se voi koskea:
24
• vapautusta olla noudattamatta jotakin lukujen 4-9 vaatimuksista
• vaatimuksen voimaansaattamisajan pidentämistä
• 10. luvussa mainittua lisenssimenettelyä.
12.4. Poikkeuslupa on voimassa määräajan, kuitenkin korkeintaan yhden kauden ajan.

13. Luku: Sanktiot
13.1. Näiden määräysten vaatimukset/kriteerit on luokiteltu seuraavasti:
A. A-kriteerit: Mikäli A-kriteerejä ei täytetä, lisenssiä ei voida ilman poikkeuslupaa myöntää. Jos lisenssin myöntämisen jälkeen ilmenee, ettei lisenssin hakijan/haltijan allekirjoittama vahvistus A-kriteerin täyttämisestä vaadittavana ajankohtana pidä paikkaansa tai lisenssin haltija ei täytä A-kriteerejä vaadittavana ajankohtana, lisenssin haltijan lisenssi voidaan peruuttaa tai seuraa rangaistaan pisteiden vähennyksellä lisenssikauden aikana pelattavassa sarjassa ja/tai lisenssikautta seuravan kauden aikana pelattavassa sarjassa ja/tai seuran tulevien pelaajien pelaajasiirtoja rajoitetaan määräaikaisesti.
B. B-kriteerit: Mikäli B-kriteerejä ei täytetä, määrätään sanktio, mutta lisenssi voidaan myöntää. Lisenssikomitea tekee päätöksen seuraamuksesta, joka voi olla yksi tai useampi seuraavista:
• varoitus
• sakko tai uhkasakko
• pisteiden vähennys lisenssikauden aikana pelattavassa sarjassa tai lisenssikautta seuraavan kauden aikana pelattavassa sarjassa
• tulevien pelaajien pelaajasiirtojen määräaikainen rajoittaminen
Sanktioita voidaan määrätä myös lisenssihallinnon ohjeiden ja vaatimusten toteuttamatta jättämisestä, erityisesti määräaikojen laiminlyönnistä, ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnistä ja asiakirjojen toimittamisesta oleellisesti puutteellisina. Sanktio voidaan tarvittaessa uusia.


Tarkoitus ei ole vittuilla vaikka värilasit ovatkin keltasiniset vaan nostaa esille ne vaatimukset mitä Palloliiton pitäisi ylläpitää lisenssihakemuksissa. Tämän pitäisi konkretisoitua varsinkin vuoden päästä jolloin SuperYkkönen ja Ykkönen-Light polkaistaan käyntiin. Samalla tavalla haluan parannuksia omalle kentälleni jotta siitä saataisi seuraavan tason vaatimukset täyttävä pyhättö.

E: Boldasin vielä tuon ehkäpä kaikesta tärkeimmän homman poikkeuslupamenettelyssä.

« Viimeksi muokattu: 24.10.2022 klo 17:59:08 kirjoittanut Trabantin vääntynyt mäntä »
Latvis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #84 : 24.10.2022 klo 17:19:44

Jaa siellä on kenttäkin vielä alimittainen :D Alas On kyllä tosiaa melkoista kuraa jos saisivat jostain syystä Ykköstä pelata tuolla koulunpihalla. Ottelu"tapahtuma" oli kokonaisuudessaan surullismielinen ilmestys Kakkosenkin tasolle eikä toki tuntunutkaan oikein kiinnostavan ketään. Noita vähän paremmin Ykköseen sopivia pelipaikkoja löytynee kyllä Hesoista muutama ja vaikka kuntarajojen toiseltakin puolelta.

Mutta toki nuorelle joukkueelle onnea hienosta saavutuksesta Ylos
Taipperineula

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 24.10.2022 klo 22:21:17

Jos nyt käydään ehtoja läpi niin ainoat kohdat mistä puhutaan sanoilla ----- on valaistus ja 1000 istumapaikka joista 500 katettua. Näissäkin kahdessa tapauksessa pitää olla esitettävänä suunnitelma kohteiden parantamiseen kahden vuoden sisällä. Hyvänä esimerkkinä joka vuosi esille tuotu MuSan tapaus jossa heidän kotikentällä ei ollut valoja, ei lämmitystä eikä katettuja istumapaikkoja jonka lisäksi kenttä ei täyttänyt muita turvallisuusvaatimuksia.

Ei Ykkösen ehdoissa valaistusta vaadita. Esimerkiksi Kokkolassa on pelattu Ykkösessä ilman valoja vuodesta 2016 asti. Veikkausliigalisenssiinkään valoja ei vaadittu heti ensimmäiseksi liigavuodeksi. Valaistusvaatimus on itse asiassa ylimmälläkin sarjatasolla useimmille joukkueille käytännössä turha, koska päätöskierros pelataan joka paikkakunnalla niin varhaiseen kellonaikaan, ettei keinovaloja tarvita. Eri asia toki on, että valoton joukkue ei voisi pelata  mahdollisia europelejään kotikentällään. Sen nolouden välttämiseen tuo veikkausliigasääntökin kaiketi vain perustuu.
Trabantin vääntynyt mäntä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gnistanin Asiantuntijakatsomo, Las Vegas Raiders


Vastaus #86 : 25.10.2022 klo 17:40:43

Ei Ykkösen ehdoissa valaistusta vaadita. Esimerkiksi Kokkolassa on pelattu Ykkösessä ilman valoja vuodesta 2016 asti. Veikkausliigalisenssiinkään valoja ei vaadittu heti ensimmäiseksi liigavuodeksi. Valaistusvaatimus on itse asiassa ylimmälläkin sarjatasolla useimmille joukkueille käytännössä turha, koska päätöskierros pelataan joka paikkakunnalla niin varhaiseen kellonaikaan, ettei keinovaloja tarvita. Eri asia toki on, että valoton joukkue ei voisi pelata  mahdollisia europelejään kotikentällään. Sen nolouden välttämiseen tuo veikkausliigasääntökin kaiketi vain perustuu.

Menee offtopiciksi mutta kýllä niitä "vaaditaan". Poikkeusluvan saa tosin sen suhteen kutakuinkin sormia napsauttamalla, muistaa vain joka vuosi täyttää samat liirumlaarumit hakemukseen ja osoittaa että jotain edes yritetään tehdä.
Juuhan Kraiff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SC Riverball


Vastaus #87 : 26.10.2022 klo 10:28:09

Menee offtopiciksi mutta kýllä niitä "vaaditaan". Poikkeusluvan saa tosin sen suhteen kutakuinkin sormia napsauttamalla, muistaa vain joka vuosi täyttää samat liirumlaarumit hakemukseen ja osoittaa että jotain edes yritetään tehdä.

Esim Jippo pelasi kaudet 2006-2014 ykkösessä ilman valaistusta, ja joka kausi poikkeuslupa heltisi lähes automaattisesti. Sinänsä pidän tuota ongelmallisena, koska antaa seuroille mahdollisuuden pelata paskoissa olosuhteissa tekemättä asialle mitään. Mielestäni poikkeusluvan pitäisi olla määräaikainen, ja jos määräajan jälkeen ei saada valaistusta, ei ykköseen lisenssiä heltiä. No eipä tarvitse ihmetellä, miksi Suomessa olosuhteet ovat mitä ovat, ja muissa Pohjoismaissa ollaan valovuosi edellä. Kiitos olen puhunut. Ja sori ot.
Maldinho

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 26.10.2022 klo 17:59:31

Tekeeköhän KäPa Piffenit vuoden 2023 ygösessä eli lähtee ilman ulkopuolisia vahvistuksia hakemaan bottom 3 sijoitusta vai kaivetaanko jostain fyrkkaa ja muutetaan vielä toimintatapoja siten että junnujen kehittäminen enään ole ainoa tavoite? Onko näistä suuntaviivoista jotain päätetty seuran vuosikokouksessa tai muussa instanssissa?
Lörssöni

Poissa Poissa


Vastaus #89 : 29.10.2022 klo 00:46:11

Tekeeköhän KäPa Piffenit vuoden 2023 ygösessä eli lähtee ilman ulkopuolisia vahvistuksia hakemaan bottom 3 sijoitusta vai kaivetaanko jostain fyrkkaa ja muutetaan vielä toimintatapoja siten että junnujen kehittäminen enään ole ainoa tavoite? Onko näistä suuntaviivoista jotain päätetty seuran vuosikokouksessa tai muussa instanssissa?

Sun johtopäätös menneestä kaudesta siis on se, että seura jonka ainoa tavoite on junnujen kehittäminen nousi Ykköseen. Miten vitun huonon kuvan tämä antaa muiden seurojen puuhastelusta?
tactico

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Certified Ground Masters


Vastaus #90 : 29.10.2022 klo 09:28:54

https://kapylanpallo.fi/seura/ajankohtaista/2022/edustusjoukkueen-upea-kausi-paattyi-nousujuhliin

Nyt löytyy seuran sivuiltakin yhteenvetoa kaudesta. Juttuun poimittu mm. kiinnostavia knoppeja:

Lainaus
- Joukkue teki kauden aikana 67 maalia (25 ottelussa). Tämä on eniten kaikista Kakkosen joukkueista. 2.68 per ottelu.
- Joukkue oli kauden kaikissa peleissä tappioasemassa yhteensä ainoastaan 129 minuuttia koko kauden aikana (2160 pelattua minuuttia yhteensä).
- Joukkueen 25 pelaajasta 18 pelaajaa on omia kasvatteja (pelannut seurassa vähintään B-junioreista lähtien).
- 11 eniten pelanneesta pelaajasta yhdeksän pelaajaa on seuran omia kasvatteja (pelannut seurassa vähintään B-junioreista lähtien).
- Onni Viljamaa, Axel Munck ja Luka Nokelainen ovat pelanneet ainoastaan KäPassa. Heillä on vyöllään yhteensä 42-vuotta seurassa.
- Brian Mansaray, Axel Munck ja Ronald Karlsson ovat nyt olleet  mukan nostamassa joukkuetta kolmessa vuodessa Kolmosesta Ykköseen.
- 18-vuotias maalivahti Luka Nokelainen pelasi kaikki pelit alusta loppuun eli 2160 minuuttia. Seuraavaksi eniten pelasi Ilmari Lappalainen 2115 minuuttia, Joonas Kekarainen 1902 ja Kristian Yli-Hietanen 1737.
- Joukkueen pelaajista kahdeksan pelaajaa on pelannut tänä vuonna poikamaajoukkueissa.
- Maalipörssi: Yli-Hietanen 16, Kärsämä 10, Söderbäck 8, Kekarainen 6, Viljamaa 5, Pulkkinen 3.
- Kristian Yli-Hietanen oli Kakkosen A-lohkon paras maalintekijä ja kaikkien Kakkosen lohkojen neljäs.
Maldinho

Poissa Poissa


Vastaus #91 : 29.10.2022 klo 20:43:27

Sun johtopäätös menneestä kaudesta siis on se, että seura jonka ainoa tavoite on junnujen kehittäminen nousi Ykköseen. Miten vitun huonon kuvan tämä antaa muiden seurojen puuhastelusta?
Pikemminkin kuvailisin suoritusta hienona onnistumisena ja osoituksena siitä että KäPa on samalla tasolla kuin Hjk ja Honka nuorten pelaajien kehittäjänä. Ykköseen nousuun asti täydellisesti onnistunut kausi tuolla konseptilla riittää, pysymiseen ykkösessä puhdas junnuratkaisu ei tähän mennessä ja tuskin jatkossakaan tulee riittämään. Senpä takia kyselen.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 29.10.2022 klo 22:39:57

Toki kaiken hehkutuksen keskelle voineet myös todeta sen realismin, että olihan kakkonen tällä kaudella ehkä kaikkien aikojen epätasapainoisin lohkojen suhteen. Kaksi lohkoa sellaista että niistä olisi ykköseen noussut sen yhden lohkon varmaan ainakin top-3 kaikki jengit.

Mielenkiintoinen linjaus muuten määrittää "omaksi kasvatiksi" pelaajan joka ollut B-junnusta eteenpäin seurassa. Puhutaan kuitenkin siis 16-17 vuotiaasta pelaajasta.

Hieno kausi, mutta ei nyt kerro kuitenkaan pelkästään KäPan juniorityöstä, vaan aika paljonhan noita pelaajia on siirtynyt muista seuroista vasta B vaiheeseen KäPaan. Jos otetaankin leikkuriksi U15 vaihe, niin yli 10 peliä kakkosessa pelanneista pelaajista 6/17 oli pelannut KäPassa viimeistään U15 vaiheessa. Eli ehkä voidaan miettiä uudestaan kuinka paljon ns. kasvattityötä tehty. Kehitystyö varmasti ollut ihan hyvää siis tuon loppuvaiheen, mutta ei voida puhua kauheasti KäPan junioripolun kasvateista jos pelaaja siirtyy vasta B vaiheessa seuraan.

Mutta silti mielestäni hieno suoritus, kaikesta kommentoinnista huolimatta, nuorehkolta ryhmältä ja hyvä asia että vähän vaihtuvuutta myös ykköseen.
Maldinho

Poissa Poissa


Vastaus #93 : 30.10.2022 klo 17:25:36

Menee pikkasen OT puolelle mutta todettakoon että noin se kehittämistyö HJKssa ja Hongassakin menee. Perushyvät omat junnut joihin sitten halutaan naapuriseurojen lahjakkaimmat. Kaikilla sitten yleensä hyvät tekijät kuitenkin viemään eteenpäin sinne tulevia.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #94 : 30.10.2022 klo 17:54:34

Menee pikkasen OT puolelle mutta todettakoon että noin se kehittämistyö HJKssa ja Hongassakin menee. Perushyvät omat junnut joihin sitten halutaan naapuriseurojen lahjakkaimmat. Kaikilla sitten yleensä hyvät tekijät kuitenkin viemään eteenpäin sinne tulevia.

Varmasti näin, mutta mietin lähinnä miten omaksi kasvatiksi voidaan mieltää pelaajia joilla on alla aika monella 1 tai 2 kautta ennen kakkosta KäPassa. Eli eikö olisi voinut ottaa jonkun vähän järkevämmän mittarin kuin että "B junnuissa pelannut KäPassa" mittariksi. Vai oliko tuo otettu juuri sen takia että "KäPa kasvatteja" saadaan näennäisen isoksi luvuksi?
Tykittäjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter Milan


Vastaus #95 : 30.10.2022 klo 22:27:19

Aika tärkeää tämä kyllä olisi KäPan kannalta, koska nythän nuoremmissa ikäluokissa KäPa on kyykännyt selvästi. Kun miettii että esim. 00, 01, 02, 04, 05 edustivat ihan Suomen kärkeä ja jopa jossain olivat kärkeä, niin nyt kun katsoo vaikka P12-P15 liigoja, niin ainoastaan P15 KäPa oli keväällä liigassa. Syksyllä sitten P14 pelasi myös tuota alempaa sarjaa, mutta esim. P13 ja P12 eivät liigassa pelanneet koko kautena. Tuo P15:kin ennen tätä kautta pärjäsi aika heikosti, mutta saivat täksi kaudeksi aika hyviä vahvistuksia, niin pääsivät kuitenkin mitalisarjaan ja esim. Kai Pahlmanissa olivat sentään 8 joukossa.

Tällä hetkellä siis oikeastaan tuosta junioriputkesta ja sen tasosta on ollut esimerkkinä vain BSM, joka enemmän perustunut siihen että koska KäPalla tuohon hyvä UEFA:n tuki ja hyvät puitteet ovat saaneet muiden seurojen pelaajat B-vaiheeseen.

Tähän kyykkäämiseen päivityksenä, että KäPan juniorijoukkueista -08, -09 ja -10 syntyneet nousivat kaikki karsintojen kautta ELL:iin tänä syksynä.
Lörssöni

Poissa Poissa


Vastaus #96 : 31.10.2022 klo 01:24:02

Toki kaiken hehkutuksen keskelle voineet myös todeta sen realismin, että olihan kakkonen tällä kaudella ehkä kaikkien aikojen epätasapainoisin lohkojen suhteen. Kaksi lohkoa sellaista että niistä olisi ykköseen noussut sen yhden lohkon varmaan ainakin top-3 kaikki jengit.

Mielenkiintoinen linjaus muuten määrittää "omaksi kasvatiksi" pelaajan joka ollut B-junnusta eteenpäin seurassa. Puhutaan kuitenkin siis 16-17 vuotiaasta pelaajasta.

Hieno kausi, mutta ei nyt kerro kuitenkaan pelkästään KäPan juniorityöstä, vaan aika paljonhan noita pelaajia on siirtynyt muista seuroista vasta B vaiheeseen KäPaan. Jos otetaankin leikkuriksi U15 vaihe, niin yli 10 peliä kakkosessa pelanneista pelaajista 6/17 oli pelannut KäPassa viimeistään U15 vaiheessa. Eli ehkä voidaan miettiä uudestaan kuinka paljon ns. kasvattityötä tehty. Kehitystyö varmasti ollut ihan hyvää siis tuon loppuvaiheen, mutta ei voida puhua kauheasti KäPan junioripolun kasvateista jos pelaaja siirtyy vasta B vaiheessa seuraan.

Mutta silti mielestäni hieno suoritus, kaikesta kommentoinnista huolimatta, nuorehkolta ryhmältä ja hyvä asia että vähän vaihtuvuutta myös ykköseen.

En nyt kyllä tiedä miten tämän olet laskenut jos vähintään 10 peliä pelanneista pienen statsien ja uutisten tutkimisen perusteella Viljamaa ja Nokelainen ei ole koskaan pelannut muualla, Lappalainen muutoin koko ikänsä mutta ainoastaan välissä 2 kautta Kiffenissä, Valakari visiitti Seinäjoella välissä ja muutoin nappulaliigasta alkaen, sekä Soiniemi, Söderbäck, Pulkkinen, Kekarainen jo viimeistään 12-vuotiaana.
Lörssöni

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 10.11.2022 klo 19:50:17

https://kapylanpallo.fi/seura/ajankohtaista/2022/jordi-aluja-jatkaa-edustusjoukkueen-paavalmentajana-seuraavat-kaksi-vuotta

Päävalmentajalle näköjään parin vuoden jatkopahvi.
Hadji

Poissa Poissa


Vastaus #98 : 11.11.2022 klo 12:51:54

Olisi mukava kuulla jo ensi kauden pelipaikasta jotain. Kausarimyynnin aloituksenkin kannalta jne. Kuten taisin aiemmin sanoa, niin MWA tai Campus ja kausari lähtee heti ostoon. Toivotaan, että sarjanousijana saa tarvittaessa siimaa Palloliitolta poikkeusluvilla. Mikäli Käpylässä valinta on Oulunkylä, niin sitten taitaa jäädä max. jonkun yksittäislipun ostamiseksi.
Duracel

Poissa Poissa


Vastaus #99 : 11.11.2022 klo 20:07:41

Ehdottomasti Bragulle ennen Ogelia.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa