FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.06.2022 klo 20:15:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: MM-lopputurnauksen lohkoarvonnasta ja formaatisyakin  (Luettu 1037 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kari H

Poissa Poissa


: 19.06.2022 klo 17:41:50

Ensi kertaa 2018 käytetty puhtaaseen rankingiin perustuva malli oli hyvä koska mm. Meksiko kärsi aina joutuessaan usein kuolemanlohkoon kun kakkoskorista alaspäin joukkueet sijoitettiin maantieteellisesti.
Nykyistä mallia voisi kehittää niin että kahdeksan sijoitettaisiin ja loput 24 maata samaan koriin.
Sijoitetuista isäntämaa A lohkoon ja puolustava mestari E tai F lohkoon. Mestari pääsisi ilman karsintoja kisoihin.
Sijoitetut jaettaisiin suljetussa kaaviossa A-D ja E-F niin tasan maanosittain kuin mahdollista eli esim. Brasilia ja Argentiina eri puolille kaaviota.
Miksi näin siksi että kisoja voitaisiin lyhentää alkavaksi vaikka lauantaina. Lohkovaihepelattaisiin toisen lauantaihin mennessä loppuun. Toinen kierros Su-Ke. Puolivälierät pe-la. Välierät ma-to. Pronssiottelu alta pois torstaina ja finaali perjantaina. Kolme viimeistä ottelua samalla stadionilla. Toinen välierä tiistaina voisi alkaa vaikka jo kuuden maissa kuten mm. 2000 EM-turnauksessa tehtiin.
Ja palattaisiin aikaan jolloin kaikki joukkueet pelasivat yhdellä tai kahdella stadionilla kaikki ottelut. 12 olisi tähän malliin. Pudotuspeleissä voitaisiin tiivistää kuuteen stadionin.
Aikoinaan puhuttiin kuntoihme Beckhsmista joka 90minuutin aikana juoksi 15 kilometriä eli ihan hyvää kuntoilijan vauhtia joten ei futismatsi viikkoa palautumiseen vaadi.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 19.06.2022 klo 17:52:15

Suljettua kaaviota ei toivottavasti oteta kisoihin muutoin kun silloin kun on ehdoton pakko. (suuret maat kuten USA tai Venäjä, useampaan maahan jaetut kisat kuten Korea/Japani. esim. tulevissa Amerikan kisoissa varmaan logistisesti järkevää, vaikka taidettiin 1994 kisoissa pärjätä ilmankin) Aika vammaista jos jo ennen kisoja puolet finaalipareista on mahdottomia. Tähän verrattuna mahdollisuus lyhentää kisoja parilla päivällä on pelkkä lillukan varsi. Kuka sitä edes haluaa? En minä ainakaan.


Mutta nythän siirrytään joka tapauksessa 48 joukkueen kisoihin jota tuskin tullaan vuosikymmeniin ainakaan vähentämään, joten siinä mielessä vanhentunutta spekulaatiota.
« Viimeksi muokattu: 19.06.2022 klo 17:54:18 kirjoittanut Ben »
toksikko

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 19.06.2022 klo 18:37:40

Suljettua kaaviota ei toivottavasti oteta kisoihin muutoin kun silloin kun on ehdoton pakko. (suuret maat kuten USA tai Venäjä, useampaan maahan jaetut kisat kuten Korea/Japani. esim. tulevissa Amerikan kisoissa varmaan logistisesti järkevää, vaikka taidettiin 1994 kisoissa pärjätä ilmankin)

No ei pärjätty valitettavasti, mistä syystä sitten Brasilia ja Ruotsi kohtasivat toisensa kahdesti ennen loppuottelua. Länsirannikolla pelanneet eivät pääsääntöisesti juuri joutuneet matkustamaan itärannikolle ja päinvastoin, ainakaan alkulohkoissa. Pudotuspeleissä oli muutama poikkeustapaus. Alkulohkovaiheessa kaksi vierekkäistä lohkoa jakoi kolme stadionia, ja jokainen joukkue pelasi kahdesti samalla stadionilla ja kolmannen ottelun jossain muualla. Näin pärjättiin yhdeksällä stadionilla, joista Detroitin sisähalli pudotettiin alkulohkon jälkeen pois.
« Viimeksi muokattu: 19.06.2022 klo 18:41:14 kirjoittanut toksikko »
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 19.06.2022 klo 21:44:38

Käsittääkseni ennen 1994-kisoja kuitenkin olisi ollut mahdollista kaikki eri finaaliparit, toisin sanottuna kaavioon vaikutti se, mistä lohkoista jatkoon päässeet lohkokolmoset tulivat. Esimerkiksi A-lohkon ykkönen ja kakkonen Romania ja Sveitsi olisivat uudestaan kohdanneet vasta finaalissa (tai pronssiottelussa)

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa