FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.03.2023 klo 11:15:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 9
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund BVB 22/23 - Bundesligan mestari  (Luettu 31231 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #150 : 31.01.2023 klo 23:24:16

Schulz ei kyllä suostu siirtymään ennen kuin Dortmund maksaa hanskaan palkan sopimuksen loppuajalta. Tai vaihtoehtoisesti miehen syytteestä seuraa tuomio ja seura tuolla perusteella saisi purettua sopimuksen. En tosin usko, että pahoinpitelytuomio riittäisi purkuun, mutta kyseinen lakipätkä on kieltämättä lukematta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 01.02.2023 klo 00:47:40

Ei siirtynyt Schulz ei. Mielenkiintoista nähdä mikä on kaverin uraliikku 1,5 vuoden päästä, kun palkanmaksu Dortmundissa päättyy. Vaikea kuvitella kovin rahakasta sopimusta janarille, joka on viimeiset kolme vuotta osallistunut peleihin lähinnä kotisohvalta katsellen.

Samalla täytyy pinnistellä oikein kunnolla muistaakseen pahempia floppeja mitä Schulziin törsätty 25 miljoonaa on ollut. Ainakin hän taistelee tiukasti paikasta podiumilla Flipperin, Viktor Ikbepan ja Sunday Olisehin kanssa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #152 : 04.02.2023 klo 14:14:51

Isot pelit jatkuvat Freiburgin saapuessa vierailulle. Vaikka enää ei olla pakkoraossa, voitto suorasta kilpakumppanista vahvistaisi huomattavasti otetta top-4 sijasta.

Käytännössä koko kaaderi on terve, ainoastaan Özcan kärsii pelikieltoa. Mielenkiintoista nähdä miten Terzic käsittelee Reusin tilanteen. Mun mielestä Brandtia ei voi missään tapauksessa laittaa penkille, mutta toisaalta kapteenilla on ollut vuosikausia kausari avaukseen. Veikkaisin molempien pelaavan, jolloin Jude putoaa hieman alemmaksi kasiksi, Jule ottaa oikean laidan ja Marco häärii kymppinä. Adeyemi taisi sunnuntain esityksellään sementoida vasemman laidan itselleen. Toivottavasti Modestea ei nähdä enää edes vaihdosta. Ennemmin Moukoko tai Malen Hallerin tuuraajaksi.

Vaikka Pilleriä vastaan homma toimikin, en ole aivan vielä valmis kiinnittämään Ryerson/Wolf -kaksikkoa loppukauden pakkipariksi. Guerreiro on molempia valovuoden edellä ylöspäin, joten luottaisin häneen ainakin kotiotteluissa. Oikean laidan koheltaja voidaan sitten valita tapauskohtaisesti. Schlotti ja Süle saisivat puolestaan jatkaa toppareina. Hummelsin on jatkossa tyytyminen varamiehen rooliin.   
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #153 : 05.02.2023 klo 10:07:27

Aika hyvin veikattu! Ja hyvin toimi tällä kertaa. Kauneusvirheenä vain yksi omaan päähän sählätty, muutoin ehkä yksi kauden dominoivimmista esityksistä. Pienentynyt sairasosasto on mahdollistanut joustavammin kokoonpanon säätöä, ja yksilötasollakin kehitystä on tapahtunut. Kiristynyt kilpailu peliajasta näyttää nyt nostaneen tasoa vähän itse kullakin. Toivottavasti hyvät otteet eivät jää tähän, vaan saataisiin nauttia paremmista otteista vähän pidempään ja tasaisemmin.

Vaikka Bayernkin alkaa jo olla iskuetäisyydellä, mestaruushaaveita en minä kyllä vielä ole herätellyt. Paikka tattiliigan paikoilla sen sijaan kyllä pitäisi näillä otteilla olla otettavissa, vaikka välillä vähän kompuroitaisiinkin. Saa nähdä paljastuuko herännyt optimismi vielä ennenaikaiseksi.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #154 : 06.02.2023 klo 09:46:37

Tämän viikon kaksi ottelua ovat mielestäni oivia suunnannäyttäjiä kevätkauden osalta. Viikon Pokal-koitos Bochumissa on klassinen esimerkki sellaisesta ottelusta, jotka ovat olleet Dortmundille äärimmäisen vaikeita viime vuosina. Kotijoukkue hyvässä kotivireessä, ikävä pelityyli ja luultavasti iskevät suoraviivaisesti vieraiden korkeaa linjaa vastaan. Ottelu suorastaan huutaa isäntien alkuminuuttien erikoistilannemaalia. Bremen vieraissa on myös tyypillinen kompastuskivi, kun Dortmundin kallispalkkaisilla tähdillä lienee ajatuksissa jo tulevassa UCL-pudotuspelissä Chelseaa vastaan. Jos keltamustat nämä kaksi ottelua hoitaa kunnialla läpi, niin allekirjoittanutkin alkaa jo hieman uskoa Terzicin joukkoon, mutta lähivuosien historia ei teoriaa kyllä tue.

Lähiviikoille toiveissa olisi loukkaantumislistan pysyminen edes siedettävänä ja Terziciltä rohkeutta tehdä kovia päätöksiä peluutuksen suhteen. Hummelsille on edelleen käyttöä, kun linja halutaan pitää matalalla, Guerreiro on edelleen äärimmäisen arvokas hyökkäyssuuntaan silloin, kun vastustaja osaa puolustaa matalalla ja Reus osaa edelleen tehdä maaleja. Hummelsin ja Guerreiron peluuttaminen pikakiitureita vastaan aiheuttaa järkyttävää kuvamateriaalia Dortmundin omassa päässä ja Reusin kausari avaukseen aiheuttaa puolestaan vaikeuksia pelinrakentelussa ja pomminvarman sairasloman muutaman viikon sisällä. Lisäksi pelkän puujalkaosaston peluuttaminen kotikentällä keskinkertaisia joukkueita vastaan ei tule jatkossakaan tuottamaan voittoputkia. Mielenkiintoiset viikot edessä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 07.02.2023 klo 15:32:13

Aikainen ulosajo tietenkin helpotti melkoisesti urakkaa, mutta ehkä lauantain esityksessä oli havaittavissa myös aidon positiivisia piirteitä. Aina tilanteita ei ole saatu luotua yhtä vaivattomasti. Kun yhtälöön lisää mallikkaasti sujuneen Pilleri-kohtaamisen, hätäisimmät saattaisivat erehtyä puhumaan orastavasta kehityksestä. Toki tässä vaiheessa historia muistuttaa hyviä pelejä seuranneista karmeista mahalaskuista.

Samoilla linjoilla günthersin kanssa, että tuleva viikko on oiva indikaattori loppukauteen. Pokal, paikallisottelu ja sumputtava vastaiskujoukkue ei ole ihannetilanne keltamustille. Toki tasoeroa pitäisi olla, joten kaikki muu kuin jatkoon pääsy olisi valtava pettymys. Myös vierasottelu hyvää keskikastin joukkuetta vastaan zämppäripudotuspelin alla on lähtökohtaisesti tervanjuontia. Mielenkiintoista on, että Bremen away on ennakkoon hammaslääkärikäynti poislukien kevätkauden hankalin koitos. Kaikki muut matkaottelut ovat heikompia vastaan. Kotona vaikein vastus tulee olemaan tölkit ja se lienee vaikeusasteeltaan verrattavissa Hansa-kaupungin vierailuun. Periaatteessa tasaisella suorittamisella olisi mahdollisuuksia mojovaankin pisteputkeen. Sitten palasin maanpinnalle.

Tämän hetken hyvä terveystilanne ja laaja kaaderi antaa kerrankin hyvät mahdollisuudet rotaatioon. Omassa rankingissa aloittaisin kokoonpanon laatimisen aina Kobel, Schlotterbeck, Süle, Bellingham, Brandt ja Haller -kuusikosta. Heille pitää järjestää riittävästi taukoja, jotta ovat parhaimmillaan kriittisissä peleissä. Guerreirolla, Adeyemilla ja Reusilla on vielä mahdollisuus nousta samaan kategoriaan. Muiden osalta peluutus tilanteen ja vastustajan mukaan. Edellä tulikin varsin toimiva kaava millä logiikalla tässä kannattaa toimia.

Vielä pari huomiota pelaajista:
- Brandt on jo pitempään ollut hyökkäyspelin aivot. Paikka Reusin edellä kokoonpanossa sekä jatkosoppari kesällä pitäisi olla ykkösprioriteettina.
- Adeyemi on parantanut huomattavasti vaihdettuaan vasemmalle laidalle. Toivottavasti kehitys jatkuu samanlaisena.
- Haller on tuonut uuden ulottuvuuden hyökkäyspeliin. Hän nimittäin kykenee pitämään palloa hallussaan ja jopa syöttämään vieruskaverille. Tämähän on sangen mielenkiintoinen konsepti.
- Malenia voisi kokeilla Hallerin stunttina kärjessä. Hän on nyt yrittänyt läpilyöntiä laidalla 1,5 kautta ilman mitään tuloksia. Toisaalta kaveri ei ole täysin lahjaton, joten pelipaikan vaihto saattaisi toimia. Tosiasia on, että Moukoko ei ainakaan vielä riitä tällä tasolla.
- Onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota, mutta JBG vaikuttaisi olevan sangen lahjakas kaveri? Ainakin hänellä näyttää olevan keltamustien kaaderissa tuiki harvinainen kyky päästä pelaajasta ohi laidallaan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #156 : 09.02.2023 klo 09:24:42

Cupeissa merkitsee vain tulokset ja Bochum oli juuri niin vaikea vastustaja kuin sopi odottaa. Terzicin pelillistä antia yhä odotellessa, mutta miehen kunniaksi on kyllä sanottava, että reilun 14 kuukauden aikana mies on kyllä usein poistunut voittajana niissä tärkeimmissä peleissä.

Bremen-vieraspeli tulee vastaan jo ylihuomenna, ja jollakin tavalla tuolta olisi myös kaivettava tulos, lyhyestä palautusajasta huolimatta. Pienen otteluruuhkan vuoksi rotaatiota on pakko tehdä ja eiköhän Wolf huilaa taas vaihteeksi useamman viikon lihasvamman johdosta.

Hummels oli istunut penkillä useamman ottelun putkeen, joten tauko ei varmasti helpottanut, mutta miehen ydinongelma pisti taas vaihteeksi rajusti silmään. Mies on nykyfutikseen yksinkertaisesti liian hidas, mikäli tarkoituksena on pelata korkealla linjalla ja tämän tiedostavat myös vastustajat. Koska keltamustat kairasivat pelistä voiton, niin tässä vaiheessa voi kirjoittaa, että isossa kuvassa eiliset yksipuoliset juoksukilpailut olivat seuran ja Terzicin eduksi. Miehen varaan ei voi enää rakentaa top4-joukkueen puolustuslinjaa ja mahdollinen jatkosopimus ei voi olla euromäärältään lähellekään nykyisen tasoinen. Schlotterbeckillä on valovuosia vielä matkaa Hummelsin huipputasolle, mutta ainakin miehen ominaisuudet ovat oikeanlaiset.

Toivottavasti myös Ryersonin kohdalla seurajohto ymmärtäisi, että taistelutahto ja jonkinnäköiset puolustusominaisuudet riittävät kyllä varavaihtoehdoksi, mutta ykkösvaihtoehtona miehen ominaisuuksilla varustettua pelaajaa ei voida pitää. Eli yksinkertaisesti laatua on löydettävä laitapuolustajan paikalle kesällä.
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #157 : 09.02.2023 klo 10:21:19

Eli yksinkertaisesti laatua on löydettävä laitapuolustajan paikalle kesällä.

Eikös Bensebainin pitänyt siirtyä tulla vaspaksi ilmaisella siirrolla? Vai onko se siirto mennyt jäihin? Toki voi olla että algerialainen katsoo tässä kohtaa myös muut mahdollisuudet rahastamiselle. 27-vuotiaana vapaana agenttina kun tuolle on hyvät mahdollisuudet. Ellei sitten leireineen tee Grillitschejä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #158 : 09.02.2023 klo 12:37:28

Eikös Bensebainin pitänyt siirtyä tulla vaspaksi ilmaisella siirrolla? Vai onko se siirto mennyt jäihin? Toki voi olla että algerialainen katsoo tässä kohtaa myös muut mahdollisuudet rahastamiselle. 27-vuotiaana vapaana agenttina kun tuolle on hyvät mahdollisuudet. Ellei sitten leireineen tee Grillitschejä.
Vahvoja huhuja siirrosta on liikkunut, joten eiköhän mies tosiaan siirry. En ole tuosta siirrosta mitenkään innoissani, kun käsittääkseni Bensebainin otteet ovat kovinkin vaihtelevia, mutta seurajohdossa asiaa ei näin selvästikään nähdä.
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #159 : 09.02.2023 klo 14:21:30

Vahvoja huhuja siirrosta on liikkunut, joten eiköhän mies tosiaan siirry. En ole tuosta siirrosta mitenkään innoissani, kun käsittääkseni Bensebainin otteet ovat kovinkin vaihtelevia, mutta seurajohdossa asiaa ei näin selvästikään nähdä.

Näkemäni perusteella Bensebainin otteet ovat tosiaan vaihdelleet tosiaan hyvin paljon. Parhaimpana muistui mieleen Bayern-voitossa dominointi ja rankkarin upottaminen lisäajalla. Toisaalta tämän kauden esitys Bremeniä vastaan menee itselläni Top3:een huonoimmat esitykset keneltäkään pelaajalta millään tasolla. Bensebaini on myös hieman tuittupää, joskin tuohon nähden on ottanut *yllättävän vähän* punaisia urallaan. Bensebainihan on laitapakiksi aika verkkainen, joten siinä mielessä sopisi samaan sapluunaan Guerreiron kanssa. Siinähän mielessä hän on jännä että on pelannut topparinakin ja ominaisuudet tuota periaatteessa tukevat, mutta silti sanoisin vahvuuksien olevan enemmän ylöspäin pelaamisessa kuin puolustamisessa. Kaksinkamppailuissa on parhaimmillaan ihan dominoiva, mutta myös myy itsensä monesti liian helposti ja muutenkin tulee hetkiä kun keskittyminen ei ole ihan kohdallaan.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #160 : 10.02.2023 klo 12:38:05

Mukava huomata, että myös maamme suurin ja kaunein sanomalehtikin on huomioinut BVB:n vahvat otteet. https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009382769.html

Toimittaja Uusitupa kuvaa Emre Canin viimeistelyä sanoin: melkoisen onneton ja ei hivele silmiä. Mielestäni Can ei tee tuossa mitään väärin, päinvastoin. Varsin laadukas haltuunotto ja nopea laakapallo, kahden vastustajan välistä, alin puomistajakaan ei pääse väliin. Se miten Bochumin pelaajat toimivat on sitten eri asia tai täydellisessä maailmassa Canin volley olisi lentänyt vaakasuoraan ilmassa maaliin. Tuollaista suorittamista näkee usein mm. videopeleissä ja keltamustissa unissa.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Toimiston vapaaehtoiset apukädet


Vastaus #161 : 10.02.2023 klo 17:59:25

Kyllähän Tigginaattorin osuma Werdan rysään oli tuohon suupaisuun nähden aitoa Weltklassea. Kylläpä Dorre päästi melkoisen timantin käsistään >:( Ylos
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #162 : 11.02.2023 klo 11:33:17

Aloittavia laitapakkeja tarvitaan kesällä kaksi, koska Guerreiron sopimusta ei olla jatkamassa. Käsittääkseni Bensebainia kaavaillaan juurikin lusitaanin paikalle. Suurimpana motivaationa lienee ilmaissiirto, sillä en pysty hahmottamaan tässä merkittävää tason nostoa. Toisaalta Guerreiron motivaatio näyttää laskeneen viime vuosina. Puolustaminen ei ole koskaan ollut miehen vahvuus, mutta pari kautta se on ollut entistäkin laiskempaa. Muutenkin kaverin kehon kieli kertoo usein hällä väliä -asenteesta.

Aivan yhtä suuri ongelma on myös oikealla laidalla. Super-Meunierista olen jauhanut jo tarpeeksi. Todennäköisesti mies päästetään lähtemään, mikäli jostain löytyy sopivan tollo manageri pienenkään rahapussin kera. Bochum-ottelu muistutti jälleen kerran, etteivät Wolf ja Ryerson ole riittävän laadukkaita säännölliseen avauksen paikkaan. He ovat aivan päteviä rotaatiopelaajia, mutta siinä on myös heidän katto. Eli toivottavasti kesällä haaviin tarttuu Ivan Fresnada tai vastaava lahjakkuus.

Laitapakisto on ollut Dortmundin suuri murheenkryyni jo Kloppin ajoista lähtien. Piszczek pelasi weltklasse-tasolla kolme kautta ennen lonkkavammaansa ja senkin jälkeen kohtuullisesti. Lisäksi Hakimi tarjosi kaksi hyvää kautta. Vasemmalla laidalla Schmelzer oli pitkään joukkueen heikoin lenkki, jonka puutteita ympäröivät starat peittelivät. Guerreiro oli alussa aivan hyvä ylöspäin, mutta hänen suorituskykynsä on tosiaan ollut jo pitempään lasku-uralla. Olisiko viimeisen 15 vuoden aikana ollut yksi osittainen hyvän laitapakkiparin kausi (2018-19), kun Hakimi ja motivoitunut Guerreiro pääsivät terveinä yhtaikaa kentälle. Verrokkina Buyernilla oli heittää kehiin Alaba/Lahm -kaksikko vuosien ajan.   

Tänään on sitten vuorossa loppukauden toiseksi tai kolmanneksi vaikein haaste liigassa, kun matka käy Weser-stadionille. Toivottavasti Terzic muistuttelee joukkuetta syyskierroksen kahden maalin johtoaseman tappioksi sössimisestä lisäajalla. Voittoputken jatkuminen antaisi kyllä loistavat asetelmat loppukauden hyökkäykselle. Keltamustien seuraavat vastustajat ovat nimittäin Hertha ja Hopp, kun taas uhkaajien ohjelmassa on keskinäisiä kohtaamisia sekä vaikeita vieraspelejä. Bremen on laadukas keskikastin joukkue. Toisaalta heidän pelaava ja ei sumputtava pelityylinsä pitäisi sopia Dortmudille.

Adeyemi on pelikiellossa ja Wolf on poissa olkapäävamman vuoksi. Näin ollen terveiksi laitapakeiksi jää Guerreiro ja Ryerson. Hummels osoitti cupin pelissä, miksi Schlotterbeckin ja Sülen täytyy jatkaa toppareina. Myös JBG:n osalta on ilmeistä, että 90 minuuttia on vielä liikaa nuorukaiselle. Voisi kuvitella Can/Özcan -kaksikon jatkavan keskikentän pohjalla ja heidän yläpuolella hyökkäävän kolmikon muodostaa Reus/Bellingham/Brandt. Laitapelaaminen jää kokonaan pois, mutta on vaikea nähdä Terzicin antavan luottoa Malenille Reusin tai Brandtin kustannuksella. 
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #163 : 11.02.2023 klo 12:01:00

Tervetuloa tänne sumuiselle, mutta suht. lämpöiselle (myös tunnelmaltaan) Weser- stadionille. Kaupungilla jo äsken näkyi keltapaitoja. Werda on Wundertüte ja mikä tahansa voitosta murskatappioon on mahdollista.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #164 : 11.02.2023 klo 15:24:59

En kyllä olisi aivan vielä valmis poistamaan Wundertüte-leimaa keltamustiltakaan - viimeaikaisesta voittoputkesta huolimatta. Liian karvaassa muistissa on syksyn ja parin aiemman kauden vuoristorata. Tämän vuoksi on aivan turha arvuutella tulosta.

Varmaa on kuitenkin loistava tunnelma kahden perinteikkään joukkueen kohdatessa. Näin pandemian vähitellen hellittäessä pitäisi oikeastaan palauttaa todo-listalle Bremenin reissu, mikäli ensi kauden vierasottelu osuisi sopivaan ajankohtaan.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #165 : 12.02.2023 klo 13:20:02

Mallikas esitys Bremenissä. Eka puolisko eteni tasaisissa merkeissä, molempien hallitessa tapahtumia vuorollaan. Paikkoja maaleihin oli molemmissa päissä, mutta tauolle edettiin nollatilanteessa, oikeastaan molemmissa päädyissä keltamustien ansiosta. BVB hyökkääjien lopulliset ratkaisut olivat huonoja ja Kobel torjui Bremenin sinänsä laadukkaat yritykset vakuuttavasti.

Toisella puolikkaalla Dortmundin maalipaikat paranivat, ja lopulta maalihanat aukesivat vaihtojen jälkeen. Vaikka JBGn otteissa vielä ajoittain paistaa aika voimakas tason vaihtelu, oletettavasti nuoresta iästä johtuen, vaikuttaa hän kyllä huomattavan lahjakkaasta kaverilta. Hieman tulee Sanchon alkuaikojen otteet mieleen, ja sehän on toki vain positiivinen mielikuva. Toinen maalikin oli hieno; Guerreiro jatkoi määrätietoisesti liikettään Bremenin pelaajien häirinnästä huolimatta ja antoi upean syötön Brantille, joka nykyvireessään tuntuu löytävän maalipaikoille itsensä tai kanssapelaajansa vähän väliä. Juuri oikea-aikaisen liikkeen päälle hallittu vastaanotto, hyvä harhautus ja tarkka viimeistely. Hienosti rakennettu ja viimeistelty vastaiskumaali! Vaikka Guerreiron nykyotteisiin on kohdistunut kritiikkiä - osin aivan aiheesta - ja puolustussuuntaan puutteet ovat ilmeisiä, on hän pallollisena ja tilanteita rakentavana pelaajana mielestäni edelleen aivan huippuluokkaa. Tästä esimerkkinä kaksi viimeistä BuLi-peliä (huom. tässä toki hyvä muistaa, että minun arvioitaini Guerreirosta ei ehkä voi pitää täysin objektiivisina, lusitaani kun on ollut suosikkipelaajiani hänen keltamustiin tulostaan saakka..).

Bellinghamin esityksiä ihmeteltiin jo kierrostopiikin puolella, ja tähän on kyllä pakko yhtyä. Virtaa tuntuu riittävän epäinhimilliseltä tuntuva määrä ja pelikäsityskin on huippuluokkaa, kun maalipaikkoihin löytää itsensä vähän väliä. Eilen maalin syntymisen estivät vain pari Pavlenkan huipputorjuntaa. Siinä onkin aukkoa palkattavaksi, kun Jude siirtyy (mitä todennäköisimmin) Valioliigan vastustajien kiusaksi.

Dortmundin otteet ovat tauon jälkeen antaneet faneille paljon ilonaiheita. Nyt vaatimustaso nouseekin sitten kertaheitolla. Vaikka Chelsean otteet Valioliigassa ovat olleet hämmästyttävän heikkoja, on kyseessä materiaaliltaan ehdottoman huipputason joukkue, ja siten Bundesliigan vastustajiin nähden aivan eritason haaste. Pitää toivoa että BVBn hyvä ja Chelsean heikko vire jatkuu myös Mestarien liigan puolella. Tulevien viikkojen BuLi-vastustajat Hertha ja Hoffenheim pitäisivät sen sijaan olla keltamustien nykyvireellä hyvin voitettavissa, mutta tilastotappion riski kasvaa kierros kierrokselta. Aina ei voi voittaa, mutta nautitaan nyt kun niitä voittoja on tullut hyvällä tahdilla.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #166 : 15.02.2023 klo 12:53:55

Dusel-Dortmundin voittoputki sen kuin jatkuu. Puolustaminen on parantunut syksyn kauhukierroksilta, mutta sen verran tasaisia ottelut ovat, että väkisinkin nykyinen putki katkeaa lähiviikkoina. Jos yksittäinen tilastotappio tai turhauttava tasuri ei kuitenkaan aiheuta paluuta syksyn näköalattomuuteen, vaan siihen reagoidaan oikein, niin tällöin kehitys kulkee oikeaan suuntaan.

Lauantaina loukkaantuneen Moukokon esitykset ovat olleet talvitauon jälkeen surkeita, mutta koska Halleria ei voi peluuttaa ottelusta toiseen täysiä minuutteja, niin kärjessä on tarjolla näyttöpaikkoja. Itse toivoisin, että Malenille annetaan nyt viimeinen mahdollisuus ja juuri Hallerin kirittäjänä ysipaikalla, ja epäonnistuessaan mies kärrätään kesällä kahden surkean vuoden jälkeen muualle. Modesten avut ovat yli puolen kauden aikana jääneet louhikkokosketuksiin ja puolustuspään kulmapotkujen siivoamisiin, mikä ei vain riitä tällä tasolla.

Chelsean nykytasosta on vaikea ottaa selvää, kun tulokset ovat kaoottisen shoppailun jälkeen olleet luonnollisesti heikkoja. Yksilötaitoa ryhmässä riittää puolestaan paljon keltamustia enemmän ja valmentajakin vaikuttaa ihan tekijämieheltä. Toiveissa olisi tappion välttäminen ja kolmen keskustan peluuttaminen, jolloin yhä enemmän hyökkäävämmäksi kk-pelaajaksi kehittyvä Bellingham saisi operoida vapaammin hyökkäypäässä. Yläkerran kolmikon muodostaisi tällöin nopea Adeyemi, hyökkäyspään nykyinen sielu Brandt sekä fyysisesti vielä puolikuntoinen Haller. Bynoe-Gittens olisi sitten vaihtoehto toisella puoliajalla väsyneitä puolustajia vastaan ja toki kapteeni Reus on myös pakko vaihtaa sisään jossain vaiheessa ottelua. Reusin penkittäminen on toki noviisi-Terzicille vaikea paikka, mutta en keksi mitä paikkaa mies voisi avauksessa pelata jottei miehen taantunut fysiikka voisi aiheuttaa ongelmia kanssapelaajille puolustuspäässä.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #167 : 15.02.2023 klo 14:18:57

Toiveissa olisi tappion välttäminen ja kolmen keskustan peluuttaminen, jolloin yhä enemmän hyökkäävämmäksi kk-pelaajaksi kehittyvä Bellingham saisi operoida vapaammin hyökkäypäässä. Yläkerran kolmikon muodostaisi tällöin nopea Adeyemi, hyökkäyspään nykyinen sielu Brandt sekä fyysisesti vielä puolikuntoinen Haller. Bynoe-Gittens olisi sitten vaihtoehto toisella puoliajalla väsyneitä puolustajia vastaan ja toki kapteeni Reus on myös pakko vaihtaa sisään jossain vaiheessa ottelua. Reusin penkittäminen on toki noviisi-Terzicille vaikea paikka, mutta en keksi mitä paikkaa mies voisi avauksessa pelata jottei miehen taantunut fysiikka voisi aiheuttaa ongelmia kanssapelaajille puolustuspäässä.

Itse veikkaan, että kapteeni avauksessa, oikeana hyökkääjänä/vapaassa roolissa. Joka tarkoittaa Brandtin/Adeyemin penkittämistä tai sitten kahden puolustavan keskikentän/ kolmen linjan rikkomista. Tämän lisäksi Jude painaa läpi pelin omassa maailmassaan, välillä dominoiden, joka lopulta johtaa korttitalon romahdukseen ja puolustajien syyttämiseen. Toivottavasti olen väärässä ja kentällä on tiivis nippu, voitto ensimmäisestä pelistä olisi tärkeää. Reusin 60min pelikunto tosin mahdollistaa Adeyemin tai Bynoe-Gittensin sisääntulon väsyneempiä vastustajia vastaan.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #168 : 15.02.2023 klo 17:06:01

Bremenin kukistamista en laskisi hyvä onnen piikkiin, sillä varsinkin tauon jälkeen Dortmund pelasi mainiosti ja loi selkeästi enemmän maaliuhkaa. Vaikka suoritus olisi jatkossakin samalla tasolla, pistemenetyksiä lienee tiedossa jo pelkästään lajiin kuuluvan tuurielementin vuoksi. Onneksi voittoputken jatkuminen ainakin kahdella liigapelillä pitäisi olla jopa todennäköistä.

Tämän illan kokoonpanon suhteen olen samoilla linjoilla günthersin kanssa. Chelsealta löytyy todella huikeaa yksilötaitoa, joten harakiri-taktiikka on poissuljettu. Toisaalta kotipelin voittaminen on lähes pakollista jatkoonpääsyn kannalta. Näin ollen on panostettava myös hyökkäykseen. Mielestäni paras tasapaino näiden välille syntyy neljän puolustuslinjalla, jossa Guerreiro tuo pakistoon hyökkäävää otetta. Keskikentän pohjalle tarvitaan kaksi varmistavaa pelaajaa (Can ja Özcan), jolloin Adeyemi, Bellingham ja Brandt voivat toimia vapaammassa roolissa. Haller aloittaa kärjessä, mutta Moukokon loukin jälkeen Malen on luonnollinen tuuraaja. Reus, JBG ja Reyna ovat hyviä optioita tuomaan lisää hyökkäysvoimaa penkiltä.

Onneksi vastustaja vaikuttaa olevan melkoisen sekavassa tilassa loukkaantumisten ja talven siirtoikkunan hulinaviikkojen jälkeen. Yhteispeli ei voi olla vielä saumatonta. Nähtävästi myös maalinteko on ollut tällä kaudella melkoista tervanjuontia. Toki keltamustien pulustus on perinteisesti tarjonnut apua näissä ongelmissa :) Valitettavasti toiselle puolelle astuu melkoinen Pepsi allstars, joten pienikin herpaantuminen omassa päässä kostautuu välittömästi.

Dortmundin mahdollisuudet piilevät tiiviissä joukkuepuolustamisessa ja peräpään virheiden välttelyssä. Näiden toteutuessa päästään jo pitkälle. Tilaisuuden auetessa on myös uskallettava hyökätä rohkeasti, jolloin avainasemassa on suoritusten tarkkuus. Thiago Silvan johtama puolustus ei todennäköisesti tarjoile kovin montaa tilaisuutta. Ne harvat on pystyttävä hyödyntämään hyvällä prosentilla. On hyvä myös muistaa, ettei se ole helppoa vieraillakaan pelata selkä keltaista seinää vasten. Siinä voi kokeneellakin kaverilla puntti tutista.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #169 : 17.02.2023 klo 00:04:06

No nyt oli Dusel-Dortmund jälleen vauhdissa. Chelsea loi selkeästi enemmän tilanteita. Lisäksi Bellinghamilla kävi iso munkki, ettei lentänyt kahdella keltaisella pihalle. Toki ensimmäinen lappu oli naurettava, mutta jälkimmäisestä tilanteesta olisi ehdottomasti pitänyt tulla varoitus.

Näin romantikkona ottelusta jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen huikea tunnelma. Laulu raikasi keskeytyksettä isolla volyymilla ja jokainen onnistunut liuku tai katko sai ansaitsemansa aplodit. Tietenkin jo upea tifo viitoitti askelmerkit unohtumattomalle illalle. En tiedä olenko mielipiteissäni ainoa, mutta vastaavaa katsomon hurmosta en muista todistaneeni moneen vuoteen.

Pelillisesti keltamustat eivät olleet parhaimmillaan. Toki vieraat olivat lähtökohtaisestikin taitavampi joukkue, mutta eilen ei kenttätasapaino toiminut. Lädit pääsivät aivan liian usein ja helposti häärimään vapaasti puolustuslinjan edessä. Ensimmäinen Joao Felixin tilanne sai alkunsa Guerreiron ulkosyrjällä annetusta harhasyötöstä.  Ylärimaan päätyneessä hyökkäyksessä Dortmundilla oli aluksi miesylivoima puolustuksessa, mutta Guerreiro ja Özcan päättivät hölkkäillä rauhallisesti omaan boksiin sekä Wolf ryntäsi itsensä ulos tilanteesta. Canin maaliviivapelastus lähti liikkeelle Guerreiron päästettyä miehensä helposti läpi. Lisäksi kaksi paikkaa syntyi Wolfin ja Ryersonin luokattomista puruista suoraan vastustajan jalkaan. Yhteenvetona laitapakit (varsinkin Guerreiro) ja Özcan olivat tälläkin kertaa alakerran heikot lenkit. Lusitaanin osalta tässä ei ole mitään uutta, mutta Özcanin vaisu puolustuspelaaminen on ollut yllättävää.

Hyökkäyspeli oli taas jälleen kerran Brandtin, Bellinghamin ja Adeyemin varassa. Toki Juden esitystä himmensi raju yliyrittäminen. Hallerista huomaa, että rankka pelitahti pitkän hoitojakson jälkeen on vienyt kaikki mehut. Mies on ehdottomasti huilin tarpeessa. Modesten vaihtoa en ymmärrä lainkaan. Günthers osasi kertoa jo ennakossa, miksi ranskalaista ei saa päästää kentälle ja kaikki tämä toteutui taas eilen. Jos Malen ei avaa sunnuntaina Herthaa vastaan, en ymmärrä Terziciä lainkaan.

Vaikka pelillisesti oltiin tällä kertaa selkeästi miljardijoukkuetta perässä, puuttuvaa taitoa kompensoitiin ihailtavasti periksiantamattomalla taistelulla. Jo Schlottin liuku toisella minuutilla antoi esimakua tulevasta ja jatkossa koko joukkue pisti ihailtavasti kroppaa peliin. Yleisö tunnisti tämän ja palkitsi taistelupallojen voitot villillä juhlinnalla. Kaiken kruunasi tietysti Canin siivous maaliviivalta. Tätä oli nautinnollista katsoa.

Lopuksi täytyy antaa Terzicille iso tunnustus rohkeudesta. Ei ollut varmasti helppoa istuttaa Reusia ja Hummelsia koko pelin ajan vaihtopenkillä. On kuitenkin äärimmäisen tärkeää noudattaa Leistungsprinzipiä nimien sijasta eikä seuraikonien paikka ole enää avauksessa kaikkien ollessa terveitä. Tämä temppu nostaa miehen arvostusta kovasti ainakin allekirjoittaneen rankingissa.

Nyt on kasassa seitsemän peräkkäistä voittoa ja sunnuntaina pitää tulla kahdeksas. Nyt on oiva tilaisuus päästää Reus ja Hummels avaukseen purkamaan turhautumistaan. Samoin Hallerille pitää antaa lepovuoro. Myös Guerreiro voisi ottaa iisisti, jotta vääjäämätöntä lihasvammaa saadaan lykättyä hieman myöhempään ajankohtaan.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #170 : 21.02.2023 klo 00:04:04

Aikamoista. Kahdeksan voiton putki tauon jälkeen, kuka olisi uskonut? Niin sitä vaan paineltiin kahden ’englantilaisen viikonkin’ yli puhtain paperein. Chelseaa vastaan rima jäi kyllä jo heilumaan kovasti, eikä ylitys Herthaakaan vastaan alkuun näyttänyt lainkaan varmalta, sen verran väsyneeltä meno välillä näytti. Lopulta kierrätyksen voi kuitenkin todeta onnistuneen, kun viikolla levännyt Reus pelasi vahvan pelin ja vaihdosta saatiin vielä sen verran lisää taitoa kentälle, että voittonumerot olivat lopulta selvät.

Sunnuntain onnistujiin voi laskea myös Malenin. Seisoisiko lopulta kuitenkin? Noh, ehkä ei pidä vielä liikaa innostua, mutta olisihan se hienoa jos Malen hoitaisi Hallerin stuntin roolin kunnialla. Ero Modesten suorituksiin oli joka tapauksessa huomattava.

Alkuvuoden onnistujista Brandt ei ehkä ole suurin yllätys, paremminkin nyt voi todeta että hän alkaa vihdoin pelata - varsin korkealla olleiden - odotusten tasolla. Hieno juttu, todella! Hieman yllättävämpi onnistuja on ollut Can. Vaikka hänen pelissään edelleen on olemassa tiettyä vaaran tuntua, viime aikoina ei vaara ole juuri realisoitunut, vaan herra on suorittanut varsin vahvalla tasolla. Tätäkään ei varmasti olisi moni tammikuun alussa uskonut!

Nyt sitten ollaan tasoissa Bayernin ja Unionin kanssa. Mestaruudesta en suostu haaveilemaan vieläkään, mutta onpahan se hienoa, että ainakin vähän aikaa on taulukossa tasaista. Lähitulevaisuuden haasteista kovin on ehdottomasti Tölkkien vierailu Westfalenille. Ja muutama viikko siitä ovatkin sitten vastassa Bayern ja Union peräjälkeen. Niissä peleissä alkaakin sitten olla jo ratkaisun makua. Toivottavasti muita vastuksia vastaan kyetään suorittamaan niin hyvällä tasolla, että BuLin ratkaisut tosiaan tulisivat näissä keskinäisissä otteluissa. Se olisi kyllä hienoa!

Cupissa kohdataan myös tölkit, vieraskentällä vielä. Ennustan varsin haastavaa matsia. Helppoa ei ole Chelseankaan pudottaminen, vaikka pieni etu kotikentältä mukaan saatiinkin. Sanoisin, että BVBn jatkoon pääsy olisi itselleni edelleen yllätys, joskaan ei nyt enää ihan niin suuri kuin viikko sitten.

Jännittäviä aikoja elämme! Toivottavasti jännitystä riittää vielä mahdollisimman pitkälle keväällä! :)

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #171 : 21.02.2023 klo 00:30:52

Adeyemille tuli kolme viikkoa saikkua. Dortmundin lekuriosaston historian tuntien kyseessä saattaa olla myös kolme kuukautta. Tämä tuli kyllä mahdollisimman pahaan paikkaan, sillä luokattoman alkukauden jälkeen kaveri alkoi olemaan hurjassa tikissä. Maali neljässä peräkkäisessä ottelussa ja muutenkin itseluottamus kasvoi illasta toiseen. Lisäksi 2-0 osuman yhteispeli Malenin kanssa oli jotain sellaista, mitä haluaisi nähdä ehdottomasti lisää. Keltamustien hyökkäyksessä ei ole nimittäin totuttu todistamaan liikaa nopeutta. Adeyemi ehti nousta viime viikoina Brandtin ja Bellinghamin rinnalle luovuuden moottoriksi, joten hänen myötä katoaa iso palanen hyökkäyksen vaarallisuutta. Ikävästi huilin alle jää nyt tärkeät paskatölkki- ja Chelsea-kohtaamiset.

Päivän toinen uutinen on Kehlin ilmoitus, ettei Dahoudin sopimusta jatketa. En jää itkemään. Ajoittaisista väläytyksistä huolimatta kaveri ei koskaan kyennyt säännöllisesti pelaamaan riittävällä tasolla, vaan huonoja hetkiä ja epätarkkoja syöttöjä oli mukana aivan liikaa. Kuusi vuotta on varmasti riittävä aika näyttöjen antamiseen. Päätöksen myötä keskikentän pohjan vaihtoehdoiksi jäävät Özcan ja Can. Rehellisesti sanottuna en ole hirveän luottavainen kummankaan suhteen.

Özcan hyvän alun jälkeen vajonnut yhä syvemmälle ja syvemmälle suohon. Pelinrakenteluun häntä ei ole hankittu, mutta myös puolustaminen on takkuillut tosi pahasti viime aikoina. Eilenkin Herthan maalissa hän jätti käyttämättä kaksi mahdollisuutta hyökkäyksen pysäyttämiseen, minkä jälkeen hän jäi katseella seuraamaan oman miehensä rynnistystä boksiin vapaaseen paikkaan. Samaa löysyyttä on ollut jo tosi monessa pelissä. Nykyisessä kunnossa hän ei kuulu liigan kärkipaikkoja havittelevan joukkueen avaukseen.

Näin ollen Can on yllättäen noussut joukkueen parhaaksi puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi. Hän on jo useamman pelin ajan osannut välttää turhia ryntäilyjä, vaarallisia pallonmenetyksiä sekä idioottimaisia kasetin sekoamisia. Tästä huolimatta en ole täysin vakuuttunut muutoksen pysyvyydestä, sillä aiemmat toilailut ovat liian hyvässä muistissa. Miehen sopimus loppuu reilun vuoden kuluttua, joten kesällä on tehtävä päätös jatkosta. Can lienee yksi joukkueen palkkakuninkaista, joten loppukevään täytyy sujua aivan huikealla tasolla, mikäli kallista uutta pahvia aiotaan edes harkita.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #172 : 21.02.2023 klo 13:27:47

Dahoud ei tainnut saavuttaa vakioavaajan paikkaa kenenkään valmentajan alaisuudessa, syynä erityisesti otteiden epätasaisuus, mutta myös usein harmillisiin paikkoihin osuneet loukkaantumiset juuri silloin, kun mies oli avannut useamman ottelun putkeen. Ideaalitilanteessa miehestä olisi saatu tulevana kesänä siirtokorvaus, mutta käännyn myös sen kannalle, että miehen maiseman vaihto on paras vaihtoehto sekä miehelle itselleen että myös Dortmundille. Dahoud ei kuitenkaan pelaisi kovin pienellä palkalla, joten toivottavasti seurajohto löytää seuraajaksi hinta-laatu-suhteeltaan sopivamman pelaajan.

Dahoudin lisäksi Bellinghamin siirtyminen isompiin ympyröihin tulevassa siirtoikkunassa on käytännössä varmaa, joten keskikentälle on pakko hankki vähintään kaksi uutta pelimiestä. Canin helvetin kallis sopimus kattaa lisäksi enää vuoden, joten hänenkin suhteen kesällä olisi syytä tehdä vähintäänkin suuntaa-antava päätös jatkosta. Nykyisen palkkatason jatkolappua Can ei tulisi enää saamaan, vaikka pelaisi seuraavat 15 kuukautta jumalmoodissa, mutta nykyinen palkka voi kummasti vähentää miehen siirtohaluja tulevan kesän aikana.

Lienee realistista olettaa, että Can saa siis jatkaa ensi kaudellakin viime viikkojen hyvien esitysten sekä em. taloudellisten realiteettien vuoksi. Tämän lisäksi peliminuuteista taistelee Özcan, joka on ideaalitilanteessa ihan hyvä vaihtomies rikkovaan rooliin, mutta on pallollisesti sekä myös fyysisesti rajallinen tapaus vakioavaajaksi. Takataskusta löytyy vielä turhan usein loukkaantumisista kärsinyt nuori Kamara, jolle lainasiirto voisi olla järkevin ratkaisu ensi kaudeksi. Keskikenttä siis huutaa pallollista taitoa, sillä Can omaa kyllä mainion fysiikan kutospaikalle, mutta pallollinen osaaminen ei riitä yhtään vastuullisemmassa roolissa. Bundesliiga on kuitenkin sen verran fyysinen sarja, että keskikentältä on löydyttävä myös tarpeeksi nopeutta ja fysiikkaa tai muuten heikommat joukkueet pystyvät puhtaalla fysiikalla ja miesvartioinnilla tyrehdyttämään pelinrakentelun ja iskemään vastaan. Toivottavasti Kehl & Terzic huomioivatkin sekä juoksunopeuden että pallollisen osaamisen, kun kartoittavat korvaajia keskikentälle, Özcanin kaltaisia sinänsä ihan luotettavia purkkaviritelmiä ei saisi olla kaaderissa nimittäin liian monta. Viime vuosien mentaliteettidebatti ei ole ollut varmaankaan täydin perusteeton, mutta pelkillä rakkikoirilla Dortmund ei tule lopulta voittamaan yhtään mitään, vaan topparien ja Brandtin lisäksi pelintekotaitoa tulisi löytyä muualtakin, varsinkin kun Guerreiro poistuu joukosta myös kauden päätteeksi. Mieluusti näkisin myös tilanteen, jossa kaaderin kokoa hieman pienennetään ja rivimiehiä ei pelkästään hankita vaan nostetaan isojen panostusten junioreista.

Tuleva vastustaja Hoffenheim on ollut historiansa aikana äärimmäisen ikävä vastus keltamustille, mutta on tällä hetkellä sen verran sekaisin, että tuolta olisi väkisin kaivettava kolme pistettä. Toivottavasti ainakin Hummels palaa takaisin penkille, jotta linjassa riittää taas juoksuvoimaa. Lisäksi Özcanin kuuluisi aloittaa penkiltä, mikäli Leistungsprinzip on yhä voimissaan.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #173 : 21.02.2023 klo 13:51:32

Harmi tuo Dahoudin poistuminen, varmaankin uutta sopimusta takataskussa ja se lienee syy Can-Özcan pakkopeluuttamiseen, koska Dahoud on parempi pelimies kun Özcan. Can toki pelannut jumalmoodissa ja ansainnut kaikki kehut tällä kaudella tai ainakin viime ajoilta. Mutta vastustajasta riippuen Dahoud sopisi Canin ja Bellinghamin väliin Özcania paremmin.

Toivottavasti Skhiri ei ole ratkaisu Bellinghamin ja Dahoudin poistumiseen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #174 : 22.02.2023 klo 17:00:45

Ehkä olen katsonut huonosti, mutta en ole havainnut Dahoudin Özcania parempia otteita. Kuuden vuoden aikana on ollut ehkä pari kolme oikein hyvää peliä, mutta enimmäkseen mies on kunnostautunut lähinnä vesijumpassa ja harhasyötöissä. Sinällään sääli, sillä ominaisuuksia selvästi löytyy. Mutta jos kehittymistä ei ole tapahtunut vuosiin, on itsensä pettämistä odottaa merkittävää tason nostoa jatkossakaan.

Bellinghamin lähtiessä pitäisin ihanteellisena ratkaisuna keskikentän pohjalle Ponien Konen tyyppistä kaveria Gündogan2:n vierellä. Toki keltamustien resursseilla tuo on toiveunta. Huhupörssissä kiertelee edelleen Kamadan nimi, mutta minusta hän on liian hyökkäysorientoitunut noihin rooleihin. Lisäksi on alettu kuiskuttelemaan alkuperäisen Gündoganin paluusta. Tälle toivoisi tulevan stoppi mahdollisimman nopeasti. Luulisi johdon jo oppineen jotakin vanhojen starojen takaisin hakemisen onnsitumisprosenteista.   

 
Sivuja: 1 ... 6 [7] 8 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa