FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.03.2023 klo 13:13:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8] 9
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund BVB 22/23 - Bundesligan mestari  (Luettu 31232 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #175 : 22.02.2023 klo 21:42:28

Erilaisia pelaajia Dahoud ja Özcan ovat, vaikka nykyjoukkuessa pelaisivat samaa paikkaa. Ensimmäinen ainakin pyrkii rakentamaan peliä eteenpäin, syöttövalikoima parempi ja ajoittain pääsee maalipaikoille asti. Jälkimmäinen ilmeisesti keskikentän isäntä, fyysisyys vahvuutena ja antaa helpon syötön itseään taitavimmille. Totuus on valitettavasti toistaiseksi ollut kaksinkamppailuissa heikko, huono sijoittuminen ja pallollinen pelaaminen on rajoittunut akselille haltuunotto selkä maaliin päin sekä syöttö alaspäin tai liian pitkä hautominen ja menetys. En sitten tiedä kuinka paljon Bellinghamin paapominen on haitannut Özcanin pelaamista. Toivottavasti parantaa, Terzic luottaa joten peliaikaa on luvassa.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #176 : 23.02.2023 klo 22:00:59

Huhupörssissä kiertelee edelleen Kamadan nimi, mutta minusta hän on liian hyökkäysorientoitunut noihin rooleihin.  

Uutinen
Nach Angaben der „Frankfurter Rundschau“ soll sich Kamada mit den Schwarz-Gelben „endgültig“ über einen Sommertransfer einig sein. Ihm blühe bei den Westfalen ein Fünfjahresvertrag und über das Doppelte seines bisherigen Gehalts. Kamada könne künftig 5,5 bis 6 Mio. Euro beim BVB verdienen, heißt es. Laut der „Bild“ hat der Profi ein Angebot zur Verlängerung in Frankfurt mit rund 3 Mio. Euro pro Saison bis 2026 zwar noch nicht offiziell zurückgewiesen – alles deute aber auf seinen Abgang hin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #177 : 25.02.2023 klo 14:05:45

Ruhr Nachrichtenin raportin mukaan lopullista sopua Kamadan kanssa ei ole vielä syntynyt. Neuvottelut ovat kuitenkin pitkällä, joten siirto on hyvin todennäköinen. Hämmentävä tilanne. Kyseessä on erittäin pätevä pelaaja, mutta hieman epäilen mihin rooliin häntä ollaan hankkimassa. Kymppipaikalla on jo Brandt. Offensiivinen kasi saattaisi toimia, mutta se vaatisi kyllä rinnalleen erittäin vahvan puolustavan pelaajan. Tätä kaaderissa ei ole. Tietenkin jos mitään muuta ei keksitä, kaveri voidaan aina heittää laituriksi. Tämähän on ollut urheilujohdon menestysresepti aiemminkin :)

Tämän päivän Sinsheimin vierailu käynnistää äärimmäisen tärkeän kahden viikon jakson, jonka aikana pelataan neljä toinen toistaan pirullisempaa ottelua (SAP, Tölkit, Chelsea, Derby). Periaatteessa jokainen liigavastus on voitettavissa, mutta helppoa se ei tule olemaan. Varsinkin Hoppin leikkikalu pelottaa. Vaikka joukkue on tappiokierteessä, materiaaliltaan se kuitenkin kuuluu keskikastiin. Lisäksi nämä ottelut ovat historiassa osoittautuneet erittäin hankaliksi.

Koska alla on täysi treeniviikko, tänään ei kannata kierrättää. Parhaat kentälle. Adeyemin lisäksi poissa on Ryerson. Näin ollen Guerreiro palaa vaspaksi ja Wolf jatkaa oikeana pakkina. Myös Bellingham ja Haller ovat takaisin avauksessa. Veikkaisin Malenin siirtyvän vasempaan laitaan ja Can/Özcan -kaksikon täyttävän keskikentän pohjan. Näin Reus joutuisi takaisin penkille. Pitäisin tätä perusteltuna, sillä Guerreiro + ainoastaan yksi puolustava keskikenttä on liian riskialtis muoto hankalaan vieraspeliin.   

Voittoputkesta huolimatta en alkaisi aivan vielä varaamaan Borsigplatzia salaattilautasen juhlintaan. Vaikka otteet ovat merkittävästi kohentuneet surkean syksyn jälkeen, esitykset ovat vielä kaukana mestarillisista. Sen sijaan varianssi on hellinyt alkutalvesta ja kaikki tasaiset ottelut ovat päätyneet voittoon. Saman ei voi olettaa jatkuvan loputtomiin. On myös vaikea uskoa, että Buyern jatkaa konttaamistaan koko kevättä. Hauskana kuriositeettina mainittakoon, että vuosi sitten samassa vaiheessa kautta pistepotti oli täsmälleen sama kuin tänään. Tunnelmissa on kuitenkin melkoinen ero. Toki viime talvena alla oli tuore 2-5 kotitappio Pillereille ja Etelän Johtotähti oli karannut jo yhdeksän pisteen päähän. M-sanaa voi ehkä alkaa makustelemaan, mikäli onnistutaan kairaamaan voitot vielä neljästä seuraavasta liigapelistä (edellä mainittujen lisäksi Köln kotona). Siihen saakka ottelu kerrallaan.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #178 : 25.02.2023 klo 20:43:18

Ainakin toistaiseksi sarjan piikkipaikalle. Tämän vuoden voittoputki tarkoittaa, ettei kukaan ole heikosti esiintynyt, mutta mielestäni tämä putki henkilöityy trion Kobel, Can ja Brandt tason radikaaliin nousuun. Toki Kobelin esityksissä ei aiemminkaan moitittavaa, nyt vaan nostanut tasoaan entisestään.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #179 : 27.02.2023 klo 13:08:26

Tasonnostajien listalle kuuluu myös Wolf ja varsinkin Adeyemi. Kobel on tällä hetkellä sarjan paras maalivahti.

Voitto oli ansaittu, mutta ei missään nimessä vakuuttava. Hoppelalle annettiin aivan liikaa paikkoja, joista toisena päivänä olisi saattanut joku osuakin. Huonolla tuurilla Canin hipaisusta olisi myös voinut tulla rankkari. Toki tuomio meni oikein, mutta aina sen varaan ei voi laskea. En myöskään tykännyt, kuinka avoin alakerta oli vielä ottelun loppuhetkillä. Ethän sä vain voi päästää maalin johtoasemassa vastustajaa jatkuviin ylivoimahyökkäyksiin.

Toisaalta hyökkäyksellä oli lukemattomia tilaisuuksia laittaa homma pakettiin, mutta Baumannin huipputorjunnat ja epätarkkuus ratkaisevilla hetkillä tulivat esteeksi. Liian usein yritettiin harhauttaa, kun syöttö vapaana olleelle vieruskaverille olisi ollut järkevin vaihtoehto.

Pääasia oli kuitenkin kolme pistettä ja uusien loukkien välttäminen. Perjantaina onkin sitten vuorossa kuuden pisteen ottelu paskatölkkien saapuessa kylään. Voitto siitä ja paikka neljän joukossa alkaa olemaan sinettiä vaille valmis.

Vaikka välillä tulee itsekin laskeskeltua mestaruusskenaarioita, eilen saatiin taas muistutus kuinka turhaa se on. Ärsytettynä Imperiumin vastaisku on hirmuinen. Eilen sen sai kokea Union ja sama on keltamustillakin edessä kuukauden päästä. Aika vähissä on ne skenaariot, joissa Dortmund vetää lähes täydellisen Rückrunden ja samaan aikaan Buyern konttaa merkittävästi. Kloppin mestaruuskausilla BVB voitti molemmat keskinäiset kohtaamiset. Nykyisillä voimasuhteilla tämä ei ole realistista.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #180 : 28.02.2023 klo 01:04:48

Mielenkiintoista nähdä milloin Sommerin 1. Veskarin asema Sveitsin Majussa alkaa horjua. Onhan Sommer edelleen aivan ehdoton huippumaalivahti, mutta kyllä Kobel on tällä kaudella osoittanut olevansa (vähintäänkin) osittain häntä jo edellä.

Erityisen ilahduttavaa alkuvuoden voittoputken aikana on ollut kyky kääntää tasaiset pelit voitoiksi. Tuuriakin on mukana hieman ollut, mutta lopulta xG luvut ovat varsin usein olleet keltamustien eduksi. Vaikka xG ei lähellekään aina kuvaa tarkkoja maalilukuja, kuvaa se pelin painopistettä mielestäni varsin hyvin. Aika usein ’tuuriakin’ tuppaa olemaan hieman enemmän joukkueella, jolla on enemmän maalipaikkoja. Tasaisten vääntöjen tulokset toki tulevat jossain määrin vääjäämättä tasaantumaan, ja siinä juuri piileekin mestaruushaaveiden suurin haaste.

Innostuksen nousua hillitsee kylmä realismi. Kuten NdBVB useampaan otteeseen on jo todennut, on varsin epätodennäköistä, että Bayern jatkaa alavirettään - ja vielä epätodennäköisempää - jos vain mahdollista - on se että BVB:n tasaisen varma & kova suorittaminen jatkuu kauden päätteeseen asti. Sitähän mestaruus vaatisi. Bayernin osalta vahvemmat tulokset eivät vaatisi edes ’tasaisten’ otteluiden kääntämistä voitoiksi, vaan useimmiten riittäisi vain hallinnan / parempien xG arvojen realisoimista voitoiksi.

Muttamutta, tässä tilanteessa mestaruus on epätodennäköisyydestään huolimatta edelleen mahdollista, ja se on jo paljon se. Eli kai siitä sentään nyt vähän unelmoida saa - siihen asti kun se taas ei ole mahdollista!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #181 : 01.03.2023 klo 21:17:20

Tuli sattumalta vilkuiltua pätkiä Youth Leaguen ottelusta PSG:tä vastaan ja huomio kiinnittyi keltamustien juuri 19 vuotta täyttäneeseen Samuel Bambaan. Oikeana laiturina pelannut kaveri vaikutti olevan yllättävän nopea ja tekninen. Eikä laukauskaan ollut huonoimmasta päästä. Toki vastus oli junnuja, joten isot varaukset näihin tulkintoihin. Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä nuorukainen ykkösten mukana ensi kesän harjoituskaudella.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #182 : 02.03.2023 klo 11:43:10

Tuli sattumalta vilkuiltua pätkiä Youth Leaguen ottelusta PSG:tä vastaan ja huomio kiinnittyi keltamustien juuri 19 vuotta täyttäneeseen Samuel Bambaan. Oikeana laiturina pelannut kaveri vaikutti olevan yllättävän nopea ja tekninen. Eikä laukauskaan ollut huonoimmasta päästä. Toki vastus oli junnuja, joten isot varaukset näihin tulkintoihin. Olisi kuitenkin mielenkiintoista nähdä nuorukainen ykkösten mukana ensi kesän harjoituskaudella.
Bamban piti siirtyä reserveihin kevääksi, mutta nuorukainen loukkaantui ja varmaan siksi ei ainakaan vielä ole säännöllisesti miesten treeneissä tai peleissä esiintynyt. Bamballa on muutenkin dortmundmaisesti ollut paljon loukkaantumisia ja varmaankin osittain nuoruuden ja osittain loukkaantumisten johdosta otteet ovat vaihdelleet äärimmäisyydestä toiseen. Eli weltklasse-esityksiä seuraa useampi allekirjoittaneen tasoinen räpellys. Oletettavasti Bamba siirtyy kesällä viimeistään reserveihin, mutta tähän asti tuota reittiä pitkin ei ole yleensä noustu edustuksen vakiomieheksi. Käsittääkseni Bamba menee kuitenkin hieman Knauffia lupaavampaan talenttikategoriaan ja työkalupakista löytyy täten juoksunopeuden lisäksi hieman enemmän muitakin ominaisuuksia.

Olen edelleen sitä mieltä, että Dortmundin tulisi nostaa edustukseen vielä rohkeammin nuoria tusinarivimieshankintojen sijaan, mutta kuten esimerkiksi Moukokon esimerkki osoittaa, niin fysiikan kehittyminen ottaa toisilla aikansa, kun junnutreenien ja -otteluiden sijaan rasitusta tuleekin miesten tasolla. Nykyisista lupauksista u-19-topparikaksikosta Collins (joka on jo esiintynyt Drittessä) & Mane vähintään toinen saanee mahdollisuuden edustuksen ringissä ensi kaudella, kun Coulibaly ei tunnu pysyvän kasassa ja luottoa ei löydy. Topparin paikalla tosin peliajan saaminen on äärimmäisen hankalaa, toisin kuin hyökkäävimmillä pelipaikoilla. Keskikenttämies Kamaran kohdalla lainaaminen voisi tulla kyseeseen ja hyökkäyspäässä Rijkhoff ja Brunner lienevät seuraavat, joihin kohdistetaan suuria odotuksia.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #183 : 03.03.2023 klo 16:42:24

Illalla olisi vuorossa ottelu, jota isännät eivät monestakin syystä hävitä. Ottelu kuuluu myös kategoriaan, jossa erityisesti punnitaan Terzicin paineensietokyky. Vastassa on valmentaja, joka putsattiin hieman kyseenalaisesti noviisin tieltä, joten perättäinen tappio Roselle näyttäisi seurajohdon kannalta pahalta. Lisäksi vastustaja on leverkusenmaisesti todella nopea, joten pelkillä dieselpelaajilla illasta tulee todella pitkä.

Hummels nyt ei ole enää ilman loukkaantumisia vaihtoehto avaukseen, mutta Guerreiro ja Reus ovatkin sitten juuri näitä rajatapauksia. Lusitaani on teknisesti ehkä joukkueen paras, mutta hitauden ja puolustamisensa johdosta saattaa joutua pahoihin vaikeuksiin. Toisaalta vaihtoehtoja ovat nopeammat, mutta teknisesti vähintään kaksi luokkaa heikommat ja kaiken lisäksi oikeajalkaiset Wolf sekä Ryerson. Kapteeni Reus puolestaan tekee edelleen tasaisesti tehoja, mutta aiheuttaa osaltaan valtavia aukkoja keskikentän keskustassa, varsinkin pelatessaan yhdessä Bellinghamin ja Canin kanssa. Reusin avatessa Bellinghamille pitäisi lyödä käsijarru pohjaan, enkä ole ollenkaan vakuuttunut, että Reusin hyötysuhde olisi (nykyisin) korkeampi kuin vapaammin ylöspäin pelaavan Bellinghamin. Toisaalta Can on pelannut viime aikoina pelinavausvaiheessa käytännössä puolustuslinjassa ja pallonmenetyksissä keskikentällä on ollut lentokentän kokoisia aukkoja, voittoputkesta huolimatta.

Brandt uhrattaneen joka tapauksessa taas laitaan, mutta vaihtoehto Reusille lienee puolustavampi diesel-Özcan, muuttaen keskustan kokoonpanon puolustavammaksi. Toisella laidalla olisi sitten löydyttävä juoksunopeutta joko Bynoe-Gittensin tai Malenin muodossa, ellei Terzic nostaisi Wolfia astetta ylemmäs. Mikään em. vaihtoehdoista ei olisi täysin optimaalinen, varsinkin kun Bynoe-Gittens on toiminut paremmin supervaihtomiehenä ja Malen ei osu edes ladon seinään, mutta yläoksa Reus-Bellingham-Brandt ei vaan yksinkertaisesti riitä Tölkkipaskan juoksuvoimaa ja -nopeutta vastaan.

Ottelu on kyllä mainio testi kevään (muita) isoja otteluita silmällä pitäen varsinkin nopeuden riittävyyden suhteen. Itse ottaisin tältä istumalta vastaan tasapelinkin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #184 : 03.03.2023 klo 19:46:17

Kieltämättä edessä on todellinen Woche der Wahrheit. Toisessa ääripäässä on euforian jatkuminen triplajahdissa ja pahimmassa tapauksessa kausi on lähes ohi. Molemmat liigapelit ovat omalla tavallaan vaikeita. Paskatölkit on laadukas joukkue ja derby vieraissa ei ole koskaan läpihuutojuttu. Näiden väliin sitten maalin johtoaseman puolustaminen miljardijoukkuetta vastaan zämppärissä. Itse olisin tyytyväinen kolmeen pisteeseen ja jatkopaikkaan tai vaihtoehtoisesti neljään pinnaan.

Markkinointiapparaattia vastaan ei voi millään lähteä yhtä hyökkäysvoittoisellla taktiikalla kuin Sinsheimissa. Joko pakisto tai keskikenttä pitää ruuvata astetta puolustavampaan suuntaan. Käytännössä tämä tarkoittaa valintaa Guerreiron ja Reusin välillä. Olisin valmis kallistumaan lusitaanin puoleen ja jättäisin kapteenin aluksi penkille. Myös JBG:lle sopii paremmin tulla vaihdosta väsyneitä jalkoja vastaan, joten kaipa sitä joutuu laittamaan Malenin laidalle. Toki tämä on kaukana optimiratkaisusta. Vaihtoehtoinen Bellingham, Reus, Brandt -kolmikko on kuitenkin huomattavasti nihkeämpi muodostelma.

Onneksi vierailla on Laimer pelikiellossa eikä Nkunku taida olla vielä täydessä pelituntumassa. Siitä huolimatta vaaditaan paljon onnistumisia ja ennen kaikkea hölmöjen virheiden välttämistä, jotta pisteet jäisivät Dortmundiin. Toki Gelbe Wand antaa varmasti hyvin tulitukea. Itsekin olisin tasuriin tyytyväinen. Voitolla paikka neljän joukkoon olisi lähes varma. Viimeistä vaihtoehtoa en halua edes ajatella.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #185 : 05.03.2023 klo 12:14:38

Dusel-Dortmund ist wieder da! Olipahan taas ottelu. Katastrofialku, dominoiva ensimmäisen puoliajan jälkiosa ja sitten täydellinen passivoituminen tauon jälkeen. Huolestuttavaa ettei edes lopun miesylivoimalla kyetty rauhoittamaan peliä, vaan paskatölkit onnistuivat myllyttämään huippuvaarallisesti loppuvihellykseen saakka.

En tiedä oliko toisen puoliajan vetäytyminen suunniteltua vaiko pakon sanelemaa, mutta homma ei toiminut lainkaan. Paine omaan päähän muodostuu sietämättömäksi, jos pallo menetetään aina välittömästi vastustajalle. Pitäisin tätä pääosin kokoonpano-ongelmana. Jos vastustajan prässiä on purkamassa etunenässä Ryerson, Can, Özcan ja Wolf, ei tarvitse ihmetellä lyhyitä pallonhallintajaksoja. Taito ei yksinkertaisesti riitä. Toivottavasti Chelseaa vastaan ei lähdetä puolustamaan maalin johtoasemaa samalla taktiikalla. Noutaja tulee takuuvarmasti.

Pelaajista pikakomennuksen saanut Meyer suoriutui hyvin ottaen pari tärkeää koppia. Myös molemmat topparit pelasivat vahvan ottelun. Süle oli eleettömän varma. Schlotti kusi paitsion kavennuksessa, mutta vastapainoksi häneltä tuli alussa monsteriliuku Nkunkua vastaan sekä lopussa hieno olkapäätorjunta Wernerin laukaukseen. Mielestäni nyt on selkeästi nähtävissä, että oli Terziciltä hyvä ratkaisu jättää talvitauon jälkeen Hummels rotaatiomieheksi. Süle&Schlotti on tulevaisuus ja miesten itsevarmuus kasvaa vankkumattoman luoton myötä. Laitapakeista Wolf oli jatkuvasti vaikeuksissa laidallaan. Harhasyöttöjä solkenaan ja päästi varsinkin Raumin mellastamaan turhan vapaasti. Ryerson oli solidimpi alaspäin, mutta ei hänestäkään ollut mitään apua hyökkäyksessä.

Can teki maalin ja raatoi esimerkillisesti maalin edustalla. Toki hän päästi alussa Nkunkun aivan liian helposti ohitseen. Lupaavan alkukauden jälkeen Özcan on ollut suuri pettymys. Hän muistuttaa hieman Weigliä. Hidas, pehmeähkö kaksinkamppailuissa eikä taito riitä ylöspäin. En enää tiedä onko miehen korvaaminen hyökkäävämmällä pelaajalla edes heikennys joukkueen puolustuspelaamiseen. Ainakin Dahoud on jatkossa parempi vaihtoehto.

Yläoksalla Brandt tuntuu parantavan ottelu ottelulta. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli sangen dominoiva ja mies tuntuu puhkuvan itseluottamusta. Kehlinä olisin tarjoamassa muhkeaa jatkosopparia välittömästi. Kyseessä on hyökkäyspelin sielu eikä häntä ole varaa menettää. Myös Reus pelasi hyvän ottelun. Terveenä oleminen ja kausarin menetys on selvästi piristänyt. Kapteenille on edelleen käyttöä rajallisemmassa roolissa, joten tarjoaisin hänelle max kahden vuoden jatkoa. Toki palkkaan tarvitaan iso leikkaus ja siinä on hyvä olla merkittävä peliaikaan sidottu komponentti.

Hyökkääjien tilanne on huolestuttava. Moukoko on pitkään saikulla. Malen sai viimeistelyssä kolhun nilkkaansa ja hänen toipumisaika on epäselvä. Haller esitti lupaavia otteita parissa ensimmäisessä ottelussa, mutta sen jälkeen hän on ollut suoraan sanottuna heikko. Liike on huonoa eikä mies ole oikein nivoutunut muuhun joukkueeseen. Modesten peluuttaminen on suuri mysteeri. Kaveri on hidas kuin etana eikä tekniikka tai viimeistelytaito päätä huimaa. Ei myöskään ole realistista odottaa, että hän kykenisi joka pelissä telomaan vastustajan pelaajan pelikyvyttömäksi joutumatta itse suihkuun. Oman pään erikoistilanteiden puolustaminen ei voi olla riittävä kriteeri hyökkääjän peluuttamiselle.

Joka tapauksessa voittoputki jatkuu ja varmasti perjantain kaltaiset taisteluvoitot tekevät hyvää koko joukkueen itseluottamukselle. Käytännössä paikka ensi kauden mestarien liigaan on jo lähes taputeltu. Kolme joukkuetta pitäisi tulla ohi ja etumatkaa on kertynyt jo 5/7 pistettä. Lisäksi kilpakumppanit alkavat osoittamaan hyytymisen merkkejä, joten sieltä ei ole välttämättä odotettavissa valtaisaa pisteputkea. Näin ollen katsetta voi alkaa varovaisesti siirtämään pokaalien metsästykseen sekä myös Imperiumin haastamiseen.

Chelsea ei ole ylivoimainen este, mutta se vaatii venymistä ja rohkeaa omaa pelaamista. Pokalissa joudutaan matkustamaan markkinahärpäkkeen kotikentälle, joten siellä ollaan altavastaajia. Liigassa tilanne on yllättävän mielenkiintoinen. Toki edessä on matka juurihoitoon ilman puudutusta, mutta muilta osin loppuohjelma on sangen suotuisa. Vieraissa kohdataan enää häntäpään joukkueet Schlacke, Stuttgart, Bochum ja Augsburg. Westfalen-stadionilla vierailevat Köln, Union, Frankfurt, Kupla, Ponit ja Mainz. Omien laskujen mukaan Dortmund on noissa kaikissa selkeä suosikki, joten hyvän pisteputken jatkuminen myös loppukauden osalta ei ole täysin poissuljettua. Samaan aikaan Buyern joutuu vierailemaan pilleritehtaalla, Freiburgissa, Mainzissa, Bremenissä ja Kölnissä. Lisäksi heillä on vielä kotiottelu paskatölkkejä vastaan. Tuossa on aivan kivasti potentiaalisia tötöilyn paikkoja. Toki salaattilautanen kulkee tänäkin keväänä Marienplatzin kautta, mutta on tässä pienet saumat.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #186 : 07.03.2023 klo 21:01:00

Isot pelit jatkuvat, kun Stamford Bridgellä olisi mahdollisuus lunastaa paikka kahdeksan joukkoon zämppärissä. Ammatikseen todennäköisyyksiä laskevat pitävät keltamustia lievänä suosikkina jatkoon. Itsellä suurin optimismi karisi perjantaina viimeistään toisen puoliajan aikana. Viime aikojen mörnimisestä huolimatta Chelsea on paskatölkkejä selvästi laadukkaampi joukkue, joten peliesityksen pitää kohentua monta pykälää, mikäli menestyksestä halutaan edes haaveilla. Ainakaan ei ole varaa lähteä passiivisesti puolustamaan maalin johtoa.

Kobelin loukki oli kyllä äärimmäisen paha takaisku. Vaikka mies on mukana Lontoossa, hänen pelaaminen on hyvin epätodennäköistä. Kyseessä on sama lihasvamma kuin syksyllä, joten fysiotiimi tuskin ottaa mitään riskejä. Tölkkejä vastaan Meyer oli sangen hyvä. Valitettavasti muistissa on myös syksyn tuurausjakso, johon osui liian monta helpohkoa imaisua.

Ryersonin korttitili on täynnä, joten puolustuslinjan kokoonpano ratkesi itsestään. Toivottavasti Guerreiro jättäisi oman pään ulkosyrjävippaukset minimiin ja keskittyisi kunnolla myös oman maalin varjeluun. Keskikentälle nostaisin Dahoudin Canin aisapariksi. Özcan on liian hidas ja pehmeä hidastamaan kotijoukkueen vyörytystä, joten uskoisin Mon toimivan paremmin puolustussuuntaan. Lisäksi hän tuo yhdessä lusitaanin kanssa enemmän avuja prässin purkamiseen.

Yläoksalla luottaisin Reus, Bellingham, Brandt -kolmikkoon. Tänään on tärkeää pystyä myös omaan pallolliseen peliin, jottei paine alakertaan muodostu liian suureksi. Kyseinen trio on tässä roolissa ylivoimaisesti Dortmundin pallovarmin vaihtoehto. Kärkeen heittäisin Malenin. Hallerissa näkyy edelleen keskenkuntoisuus eikä hän muutenkaan ole parhaimillaan nopeassa vastaiskupelissä. Malen pystyy juoksuvoimallaan aiheuttamaan enemmän hämminkiä kotijoukkueen puolustuksessa. Hallerin voi ottaa sitten lopussa kentälle, jos on itse pakko hyökätä. Myös JBG on hyvä ase vaihdosta. Avauksessa nuorukainen ei ole toiminut, mutta väsyneitä jalkoja vastaan asetelma on paljon otollisempi. Sen sijaan Modesten paikka on pysyä 90 minuuttia penkillä. Pää räjähtää, jos kaveri pääsee hölkkäämään kentälle minuutiksikaan.

Olisihan se hienoa, jos huuma jatkuisi vielä hetken.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #187 : 08.03.2023 klo 10:50:32

Turhauttava ottelupari Dortmundilta, kun oli aito mahdollisuus tiputtaa sekavassa tilanteessa oleva ökyseura ja oma esitys oli molemmissa otteluissa huono. Ensimmäinen ottelu kääntyi osittain tuurilla kotivoitoksi, mutta toisessa ei sitten enää surkea esitys riittänyt, kun päälle lisättiin vielä housuunpaskominen ja loukkaantumiset ja lisäksi Bundesliigan puolella useimmiten paremmin päin kääntyneet tuomarin & VARrin sekoilut menivät keltamustia vastaan.

Pilkkutuomio oli loistava esimerkki tilanteesta, jollaisia olen kritisoinut jo pitkään, kun kahdesta metristä keskitetään suoraan puolustajan käteen. VARrin käyttöä tilanteessa en myöskään käsitä alkuunkaan, kun tilanne ei ole yksiselitteinen ja tuomari ei sitä livenä viheltänyt. Aivan älyvapaata toimintaa käyttää useampi minuutti peliaikaa videoiden kelaamisen kyseisen kaltaisessa tilanteessa: nuo pitäisi antaa tuomarin päättää heti ja antaa sitten yksinkertaisesti olla. Nykylinjaushan alkaa lähennellä tilannetta, jossa 9/10 käsiosumista on pilkkuja, kun hidastuksissa käsi näyttää aina olevan siinä kuuluisassa "epäluonnollisessa" asennossa". Rankkarin uusintaan en puolestaan pysty ottamaan kantaa, kun Gräfe väittää senkin menneen väärin ja toiset taas oikein.

Niin turhauttava kuin putoaminen keskinkertaista vastusta vastaan onkin, niin isossa kuvassa Dortmundin oma esitys oli heikko. Kovasti on keltamustien taisteluilmettä viime viikkoina kehuttu, mutta tämä pari oli ainakin itselleni edelleen osoitus, että pallollista osaamista sekä nopeutta ei voi aliarvioida näissä otteluissa. Dortmundin oma pallollinen pelaaminen oli ajoittain luokatonta ja muutaman loukkaantumisen johdosta varsinkin hyökkäyspäässä nopeusvaje oli huutavaa. Hallerista en olisi vielä huolissani, mutta miehen avut pystytään hyödyntämään vain, mikäli rinnalla/takana on juoksuvoimaa. Toivottavasti seurajohdossa silmät ovat olleet auki ja johtopäätös kevään voittoputkesta sekä Chelsea-otteluparista ei ole, että joukkue kaipaa vielä lisää sukillepotkijoita. Keskikentälle olisi löydettävä joku pelaaja, joka pystyisi pitämään palloa myös näissä huippuotteluissa, hyökkäys on puolestaan täysin hampaaton, mikäli jalalla ei pääse vastustajasta ohi.

Mielestäni tässä ketjussa on ihan realistisesti nähty nykyjoukkueen puutteet voittoputken takaa ja miehistön uudelleenrakennuksen on jatkuttava myös tulevana kesänä. Terzic on puolestaan osaltaan saanut rauhoitettua taustat (luonnollisesti myös siksi, kun on Watzken viimeinen varapatruuna), mutta kesän aikana olisi jo kehitettävä uskottava konsepti omaa pallonhallintaa varten tai kupla puhkeaa rumasti.
De Souza

Poissa Poissa


Vastaus #188 : 08.03.2023 klo 13:42:40

Aika huono tuuri Dortmundilla tuomareiden kanssa näissä CL:n jatkopeleissä. Silloin muutama kausi sitten jatkopeleissä Cityä vastaan hylättiin selkeä Dortmundin maali. Ja eilenkin hollantilaism***ku oli ratkaisevassa roolissa.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #189 : 08.03.2023 klo 15:33:41

Kyllähän tippuminen oli iso pettymys, eikä peliesityskään hurraahuutoja lopulta aiheuttanut. Jälkikäteen terveystilanteen salliessa Malenin olisi pitänyt aloittaa ja Haller sitten sisään lopussa. Brandtin loukkaantuminen sekoitti pakkaa pahasti, vaikka Reyna suht aktiivinen olikin, Reus ihan yössä ja ensimmäisessä maalissa suorin jaloin puolustamista.

Joka tapauksessa hatunnosto Emre Canille, pelaa tällä hetkellä kovalla tasolla ja oli eilenkin joukkueen paras. Vierellä veli Özcan pelasi parhaan pelinsä miesmuistiin, joka tosin kertoo vain millä tasolla hän on viimeiset kuukaudet suorittanut. Dahoudille peliaikaa Edin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #190 : 09.03.2023 klo 01:01:08

Putoaminen oli täysin ansaittu, vaikka jossiteltavaa jäikin. Koko kevään ratsastaminen VARianssin oikealla puolella ei ollut kovin realistinen skenaario. Ensimmäisessä takaiskussa Reus on puolustavinaan ja Meyer hyppää laukauksen alta pois. Rankkarissa puolestaan tuomaristo veti kaiken mahdollisen vihkoon. Ei ollut pilkun arvoinen käsikosketus, VAR:in ei olisi pitänyt puuttua pillipiiparin läheltä arvioimaan tilanteeseen ja eikä myöskään uusintaa olisi saanut tehdä kellarin aloitteesta. Toisaalta Wolfin pitää pelata tilanne huolellisemmin, sillä vastaavista käsistä aina joskus mennään täplälle. Myös alueelle liian aikaisin ryntääminen on näin videoiden aikakaudella silkkaa typeryyttä.

Tietenkin Kobelin, Adeyemin ja Brandtin loukit muodostivat valtavan esteen menestymiselle. Dortmundin resursseilla ei noin vain paikata kolmen avainpelaajan poissaoloa. Siitä huolimatta varsinkin Bellinghamin ja Reusin esitykset olivat suuri pettymys. Heidän pitäisi kannatella joukkuetta suurissa otteluissa, mutta molemmat olivat täysin pimennossa. Toki ei siellä Cania lukuunottamatta kukaan muukaan loistanut. Jos joku kuvittelee Wolfin olevan ratkaisu oikean pakin paikalla, kannattaa katsoa tarkasti molemmat Chelsea-kohtaamiset sekä tölkkimatsi. Laadukkaampia jengejä vastaan pelkkä juokseminen ja kova yritys ei riitä. Myös Özcan on ollut täysi rotsi. Hän menettelee rotaation kolmosvaihtoehtona, mutta avaukseen on löydettävä aivan eri tason ukkoja. Reynan kehitys on tainnut pysähtyä loukkaantumisiin ja niiden myötä kadonneeseen itseluottamukseen. Enää jäljellä on flegmaattinen tuhnu.

Vaikea nähdä miten seuraavissa peleissä on tarkoitus tehdä maaleja. Tällä hetkellä joukkueesta puuttuu mitat täyttävä hyökkääjä. Lisäksi Brandtin ja Adeyemin myötä katosi paljon nopeutta ja juonikkuutta. Jos Bellingham ja Reus jatkavat samalla linjalla, eipä tuonne jää ketään edes välttävästi uhkaa luomaan. Onneksi on kivasti etumatkaa takana tuleviin ja maju-tauko koittaa kohta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #191 : 11.03.2023 klo 15:48:27

Nopeasti vaihtelee mielialat. Viikko sitten oli orastavaa euforiaa tölkkivoiton jäljiltä. Nyt on pudottu mestareiden liigasta ja joudutaan lähtemään pelko persuuksissa derbyyn. Myös loukkitilanteessa on palattu normiarkeen. Voittoputken yhtenä osatekijänä oli hyvä terveystilanne, mikä mahdollisti Terzicille koko materiaalin hyödyntämisen. Toiselle puoliajalle pystyi vaihtamaan laatua kentälle vastustajan väsyneitä jalkoja vastaan. Tuo on enää muisto vain.

Brandt ja Adeyemi ovat varmasti ulkona. Kobel tuskin on pelikunnossa ja Reus lienee flunssan myötä myös pois kokoonpanosta. Toisin sanoen koko luova osasto on telakalla. Bellinghamin lisäksi hyökkäykseen ei ole laittaa uskottavia vaihtoehtoja. Haller on vielä kaukana vaadittavasta kunnosta. Malen on ollut varsinkin laidalla täysin hyödytön. Reyna on flegmaattisuuden ruumiillistuma. JBG on hyvä optio vaihdosta, mutta hän ei ole vielä valmis avaukseen. Muita ei sitten olekaan, ellei Terzic päätä kokeilla Dahoudia ylempänä. Tietenkin voisi harkita myös Guerreiron nostamista laituriksi. Jos oli tiistaina maalinteko vaikeaa, en edes uskalla ajatella mitä tervanjuontia illalla on luvassa.

Vaikka rakas naapuri majaileekin taas sarjataulukon viimeisenä, tiedossa on kaikkea muuta kuin helppo peli. Schlacke on parantanut rutkasti otteitaan Reisin alaisuudessa. Alla on kuusi tappiotonta ottelua ja kaksi voittoa putkeen. Varsinkin peräpää on saatu tilkittyä, sillä noissa kuudessa ottelussa omissa on soinut ainoastaan kerran. Kun yhdistää tähän keltamustien hyökkäysongelmat... Lisäksi kotijoukkueella on motivaatioetu. Heillä ei ole mitään hävittävää, mutta pistekin on jo suuri saavutus. Toisin on Dortmundilla. Mestaruutta tavoitteleva joukkue ei saa hävitä jumbolle. Se olisi suuri häpeä. Toisin sanoen toinen voi pelata vapautuneesti ja toinen puristaa mailaa. Tämä tulee olemaan iso voimasuhteita tasoittava tekijä.

Toisaalta ei ole syytä vajota liialliseen synkkyyteen. Poissaoloista huolimatta kentälle on marsittaa laadukas miehistö, joka varmasti kykenee hakemaan tuliaiseksi kolme pistettä. Eikä vastapuolelle asetu paskatölkkien tai Chelsean tasoinen jengi. On nimittäin syynsä, miksi rakas naapuri majailee putoajan paikalla. Ja se syy ei ole huono onni. Helpolla voitto ei kuitenkaan tule. On laitettava kaikki peliin ja oltava valmis myös taistelemaan. Die Nummer eins im Pott sin wir!

Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #192 : 12.03.2023 klo 11:14:16

Derby -tunnelmaa oli eilen! Sanokaa mitä sanotte, mutta mielestäni peli oli Dortmundilta aivan hyvä, varsinkin loukki- ja ottelurasitustilanne huomioiden. Tasuri oli enemmän oman tehottomuuden kuin Schalken hyvyyden seurausta, keltamustilta oli kyllä riittävästi paikkoja tarvittavien maalien tekoon. Schalke toki taisteli hyvin ja Dortmundin puolustuksen keskittyminen herpaantui ratkaisevat muutamat kerrat - joista syntyneet paikat Schalke hyödynsi tehokkaasti.

Noh, minä en ole vielä niin syvällä Ruhrin keltamustassa jalkapalloskenessä, että minulle olisi kertynyt kovinkaan vahvaa antipatiaa kuninkaansinisiä vastaan. Jos piste oli jollekin Bundesliigaseuralle tässä tilanteessa annettava, suon sen mielelläni Schalkelle. Tämän sanomista toki helpottaa se, että toviin S04 ei ole BVBlle suoranaista uhkaa Bundesliigassa aiheuttanut.

Yksilötasollakaan en ole pelistä aivan niin kriittinen kuin kierrostopiikissa oltiin. Ainoastaan Ryersonin luokattomat keskitykset ja hyökkäykset epäonnistuneet viimeistely-yritykset turhauttivat - noiden edellä mainittujen parin puolustuksen löysän tilanteen pelaamisen lisäksi. Ei Hallerkaan mielestäni niin surkea ollut. Hän kuitenkin osallistuu peliin ja avaa paikkoja kavereilleen, vaikka rooli viimeistelijänä vielä ei olekaan vielä lähellekään odotetulla tasolla. Toki vertailukohdan (Modeste) rinnalla on helppo näyttää hyvältä hieman heikommallakin esityksellä. Guerreiro oli keskikentällä oikein hyvä. Puolustustaidon puutteet eivät eilisessä roolissa olleet esillä aivan laitapakin paikkaa vastaavasti, ja luovuus ja varmuus pallon kanssa, sekä hyvä laukaus taas toivat tuloksena joukkueen parhaat tehot.

Yhtä kaikki, pisteiden menetys toki harmittaa. Viikon päästä pitäisi Augsburg hoitaa kotona tarkasti. Toivottavasti keskittyminen pysyy hyvällä tasolla. Can on pelikiellosta ensi viikonloppuna, mutta ehkä hyvä niin - parempi niin kuin että olisi pois Bayerniä vastaan. Toivottavasti Adeyemi ja Brandt ehtivät parantua Münchenin reissuun mennessä, että edes näennäinen uhka kyettäisiin Bayernille antamaan.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #193 : 12.03.2023 klo 16:47:58

Samoilla linjoilla, pl. seuraavaksi vastaan tulee Augsburgin sijaan Köln , joka ollut viime aikoina heikko sekä tehoton. Syyskaudella siellä tuli rumasti turpaan ja joku aika sitten kiusasivat Bayernia.

Jude alkaa näyttämään väsymisen merkkejä.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #194 : 12.03.2023 klo 18:12:45

Katsos vaan, Köln tietysti, mikähän ajatuskatko minulta tuohon kohtaan tuli!

Jude on alkuvuonna ollut hieman väsyneen ja / tai ylimielisen oloinen. Mutta on mielestäni huonoimmillaankin monen muuhun nähden hyvä. Judella on taitoa ja päättäväisyyttä kaksinkamppailuissa, sekä kyky & rohkeus odottamattomiin ja luoviin, peliä edistäviin ratkaisuihin, jotka väistämättä eivät aina onnistu. Jos varmuutta (ja varovaisuutta) haetaan, hankitaan sitten saman tien Witsel takaisin. Syöttöprosentti saattaa olla sata, mutta ratkaisut ovat aina niitä helpompia ja riskittömämpiä, jotka eivät juurikaan edistä peliä. Välillä on niillekin paikka - ja Judenkin varastossa tulisi niitä olla ehkä hieman useammin - mutta yleisesti ottaen pelin rakentelussa pitää olla rohkeuttakin. Tämä sama pätee Juden lisäksi usein Caniin ja Brantiinkin. Nyt alkuvuonna onnistumisten ja harhasyöttöjen suhde on ollut merkittävästi parempi, mutta tiettyä vaaran tuntua em. pelaajien pelissä aina on. Erityisesti Canin osalta se on vaarallista, kun pelaa lähtökohtaisesti lähempänä omaa maalia. Tällä osa-alueella on kehitys parempaan suuntaan ollut alkuvuonna ilahduttavan vahvaa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #195 : 12.03.2023 klo 19:40:40

Rohkenen olla eri mieltä. Hyökkäys ei ollut täysi katastrofi varsinkin loukit huomioiden. Sen sijaan ei voi mitenkään olla tyytyväinen, jos rakkaan naapurin tasoiselle varsin rajallisen taidon omaavalle joukkueelle lahjoitetaan viisi huippuluokan maalipaikkaa.
1. Schlottin kaverisyöttö ja Hummels töhöilee Zalazarin karkumatkalle. 
2. Ryersonin epätarkka syöttö, Bellinghamin pallonmenetys, Schlotti tyytyy hölkkäämään Freyn vieressä ja Can ei seuraa Bülteria tarpeeksi energisesti.
3. Bellingham on puolustavinaan keskitystä ja Ryerson nukkuu täysin päästäen Karamanin puskemaan aivan vapaasti. Olisiko Schlottin pitänyt mennä isompana kaverina pääpalloon? Olisiko Kobel torjunut?
4. Bellingham menettää ja Hummels menee Mohrin harhautukseen päästäen tämän laukomaan vapaasti.
5. Dahoud kadottaa omassa boksissa miehensä ja päästää Alvarezin laukomaan aivan vapaasti 12 metristä.

Tuota ei voi edes hyvällä tahdolla nimittää laadukkaaksi puolustamiseksi.
 
Myös joidenkin pelaajien otteista omaan vastakkaisen näkemyksen.

Mitä Haller sai aikaiseksi? Ei tainnut tulla yhtään laukausta tai avaavaa syöttöä. Hän ei myöskään ollut vaikuttava preesens, jonka vartiointiin vastustajan oli uhrattava vähintään kaksi puolustajaa. Tuo nyt vaan on aivan liian vähän Dortmundin ambitiotason hyökkääjälle. En siis syytä tästä pelaajaa itseään. Syöpähoidoista toipuminen vie varmasti aikansa eikä huippuvire taida olla kovin realistista tämän kevään aikana. Valmentajan tehtävä on kuitenkin laittaa paras mahdollinen kokoonpano kentälle. Mielestäni Haller ei tällä hetkellä täytä vaatimuksia.

Kokonaisuutena ottaen Bellingham on ollut aivan fantastinen. Korkea työmoraali, uskomaton juoksuvoima ja yllättävän taitava ohittelemaan. Hänen poislähtö tulee jättämään suuren aukon keltamustien keskikentälle. Viime pelit hän on kuitenkin pelannut täysin luokattomasti. Yllä olevalla listalla hän oli osasyyllisenä kolmessa kotijoukkueen maalitilanteessa. Hyökkäyksessä vastustajien ohittelu ei ole enää onnistunut, vaan ne ovat korvaantuneet lukuisilla pallonmenetyksillä. Eilenkään hän ei saanut käytännössä mitään aikaiseksi ylöspäin. Lieneekö syynä käynnissä olevat neuvottelut kesäsiirrosta tai joku muu, mutta tällä hetkellä Jude kaipaisi vauhtia vaihtopenkin puolelta.

Olen sanonut tämän aiemminkin, mutta JBG ei ole vielä valmis avaukseen. Eilinen oli taas hyvä todiste tästä. Pallonmenetys toisensa jälkeen, kun hän yritti epätoivoisesti ohittaa vastustajaa. Nuorukainen toimii paljon paremmin tullessaan vaihdosta väsyneitä jalkoja vastaan. On valmentajan tehtävä laittaa hänet tilanteeseen, mikä maksimoi onnistumisen mahdollisuudet.

Myös Ryerson pelasi huonoimman pelinsä keltamustassa asussa. Hyökkäyksen osalta odotukset eivät ole korkealla, mutta nekin alittuivat. Hän ei kyennyt luomaan mitään vaaraa. Tämä olisi ok, mikäli norski luutisi varmasti alakerrassa. Valitettavasti näin ei käynyt, vaan hän oli osallisena molemmissa maaleissa. Varsinkin jälkimmäinen oli pahimman luokan uinahdus.

Modesten hankinta oli seurajohdolta karmea virhe. Kaveri ei alkuunkaan täytä Dortmundin hyökkääjän vaatimuksia. Ok, syksyllä oli toimittava nopeasti ja paniikissa, joten harhalaukauksen ymmärtää. Sitä en kuitenkaan käsitä, miksi mokaa pitää suurentaa antamalla turhakkeelle peliaikaa. On tullut jo täysin selväksi, että ranskalaisesta ei ole mitään hyötyä takaa-ajoasemassa.

Löytyi joukkueesta myös onnistujia. Malen oli yllättävän pirteä ja hän pystyi luomaan jatkuvasti uhkaa Fährmannin maalille. Valitettavasti viimeistely on edelleen luokkaa tuhnu. Seuraavassa ottelussa laittaisin Hallerin penkille ja Malenin kärkeen. Myös Guerreiro oli hyvä keskikentällä. Kaverin tekniikka pääsee oikeuksiinsa eikä laiska puolustaminen rasita samalla tavalla kuin pakkina. Eilenkin hän oli osallisena useimmissa Dortmundin vaarallisisa hyökkäyksissä. Can pelaa elämänsä kevättä. Alakerran oikosulut ovat jääneet lähes tyystin pois. Sen sijaan hän katkoo ja raataa laajalla säteellä pitäen toppareiden edustan puhtaana. Bonuksena taas hieno avaava syöttö Guerreiron maaliin.

Kyllähän mennyt viikko latisti pahasti tunnelmaa. Ulkona zämppäristä ja pistemenetys sarjajumboa vastaan. Toki pelionnen normalisoituminen oli odotettavissa jossain vaiheessa, mutta nyt se kirpaisi erityisen kovaa. Tämä tarkoittaa sitä, että riski kauden käytännön päättymiseen jo huhtikuun ensimmäisellä viikolla on erittäin suuri. Hammaslääkärikäynniltä pitäisi repiä vähintään tasuri, jotta liigassa olisi vielä pelattavaa. Heti perään tulee vierailu tölkkipaskan kotiluolaan pokalissa.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #196 : 17.03.2023 klo 17:19:46

Wolf Natiin :D
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #197 : 17.03.2023 klo 19:54:48

Onhan Wolf parantanut huimasti ja ollut iloinen yllätys. Siitä huolimatta nimitys kertoo enemmän Saksan katastrofaalisesta laitapakkitilanteesta kuin Wolfin absoluuttisesta tasosta. Kesällä pelipaikalle olisi syytä hankkia selkeä vahvistus.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #198 : 18.03.2023 klo 15:20:18

Se olisi pakkovoiton paikka kilipukkeja vastaan, mikäli halutaan ylläpitää illuusiota mestaruustaistosta vielä aprillipäivään saakka. Valitettavasti loukkien myötä keltamusta moottori on alkanut piiputtamaan, joten kolme pistettä on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys.

Vempparykmentissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Reus on toipunut flunssasta, mutta hän on tartuttanut sen Kobeliin. Adeyemi ja Brandt jatkavat vesijuoksua. Lisäksi Can huilaa korttitilin täyttymisen vuoksi. Guerreiro oli viikko sitten todella hyvä hyökkäävämmässä roolissa, joten uskon Terzicin pitävän hänet samalla paikalla. Özcan ottanee Canin paikan ja Reus tulee JBG:n tilalle. Lisäksi Süle taitaa palata takaisin Schlottin viereen.

Köln on tähän tilanteeseen inhottava vastus. Vaikka heidän viime pelit ovat menneet heikosti, lättähattu on saanut joukkueen puolustamaan tiiviisti. Tämä yhdistettynä fyysiseen rymistelyyn asettaa isoja haasteita Dortmundin haavoittuvalle hyökkäykselle. Lisäksi olen nähnyt jo pitkään painajaisia Tiggesin lisäajalla tekemästä persepomppumaalista.

Päivän yllättävimmän uutisen kertoo Ruhr Nachrichten. Heidän mukaan Guerreiron lähtö kesällä sopimuksen loppuessa ei olisikaan taputeltu. Nähtävästi Kehl on muuttanut mieltään ja osapuolet ovat palanneet neuvottelupöytään. Henkilökohtaisesti ottaisin lusitaanin kerta kerrasta ennen Bensebainia.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #199 : 19.03.2023 klo 11:54:18

Eilen oli hienojen maalien ja tehokkaan viimeistelyn ilta! Köln on viime vuosina ollut (yllättävän) hankala vastus BVB:lle, mutta eilen kyllä hoidettiin pisteet kotiin tyylillä, ilman suurempaa epäselvyyttä paremmuudesta. Pientä haparointia alapäässä oli ilmassa eilenkin, mutta useampiin takaiskuihin se ei onneksi tällä kertaa johtanut. Lisäksi jos hyökkäys vääntää kuusi maalia vastustajan verkkoon, ollaan useimmiten vahvoilla pisteiden jaossa.

Yksilötasolla oli useita onnistujia. Tehopisteiden valossa parhaiten suoriutuivat Malen ja Guerreiro, ja tällä kertaa ne eivät valehtele; molemmilta nähtiin eilen huippuesitys. Ainoastaan maaleja laskettaessa myös Reus ja Haller onnistuivat hienosti, eikä sekään tilasto valehtele. Parhaimmillaan Reus on edelleen maailmanluokan viimeistelijä ja paikkojen luoja! Hallerille onnistumisen suo myös mielellään. Vaikka kokonaisuutena osallistuminen peliin oli vieläkin hieman vajaavaista, viimeistely avautuneista paikoista oli huippuluokkaa. Tässä yhteydessä voi muuten kehua toista maalia; Bellinghamin, Reusin ja Guerreiron alustus oli suorastaan huikea, ja Hallerin viimeistely todella tyylikäs! Upea maali!

Muista onnistujista pitää toki huomioida Dahoud. Tätä hän voi parhaimmillaan olla, todella hyvä peli häneltä. Hallerin toiseen maaliin johtanut vaparitilanne oli nerokas: Kuka olisi uskonut että Dahoud vetää Reusin ja Guerreiron - jotka molemmat ovat näistä tilanteista useita maaleja laittaneet - sijasta. Eikä veto ollut huono, vaikka ei suoraan maaliin mennytkään. Onneksi Haller osoitti maalintekijän vaistoa ja pisti tolpasta kimmonneen paluupallon varmasti verkon perille. Rohkenen kuitenkin epäillä, että tiukemmassa tilanteessa - esim vaikkapa tulevassa ’klassikossa’ - ei Dahoudia päästettäisi tuota vaparia antamaan! ;)

Vaikka suurempaa analyysiä eilisillan pelistä ei tulevaa ajatellen ehkä kannata tehdäkään, oli toki positiivista että loukkitilanteesta huolimatta hyökkäyksessä onnistuttiin erinomaisesti. Puolustukseen kaivattaisiin vielä pieni annos varmuutta ja taisteluasennetta, erityisesti parin viikon päässä siintävää Baijerin vierailua ajatellen. Varmaa on, että lähestyminen otteluun on erilainen, mutta toivottavasti asenne on tällä kertaa kohdallaan ja palloista taistellaan aivan viimeiseen asti - eikä Müncheniin taas lähdetä ’valmiiksi hävityllä’ mielellä, mikä tuntuu hieman olleen vallalla viime vuosien Allianz areenan vierailuilla. Sisuuntunut Bayern on varmasti vastaan tulossa, nyt kun sen ykkösasemaa on (melkein) tosissaan yritetty haastaa.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023 klo 13:19:42 kirjoittanut Echte liebe. »

 
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa