FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.02.2023 klo 09:03:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund BVB 22/23 - Bundesligan mestari  (Luettu 24098 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #50 : 31.08.2022 klo 18:34:00

Moreylla kierukka paskana ja edessä taas kuukausien huili. Näinköhän nuorukaisesta on enää huipputasolla pelaamaan. Dortmundilla on kyllä kammottava ongelma varsinkin oikean laitapakin osalta. Jos vaihtoehtoina ovat Meunier, Wolf ja Passlack, jokin on mennyt kaaderin kokoamisessa pahasti pieleen. Toisella laidalla tilanne ei ole olennaisesti parempi. Toki Guerreiro ehjänä ollessaan on kohtuullinen hyökkäyssuuntaan, vaikka oman maalin varjelu onkin hänelle tuntematon käsite. Valitettavasti lusitaani ei ole rakenteeltaan kyborgi. En edes uskalla arvata kuka astuu kehiin seuraavan lihasvamman aikana. Todennäköisesti Rothe, vaikka teinin oikea paikka tässä vaiheessa uraa olisi  dritte.

Positiivinen yllätys sen sijaan oli Akanjin saaminen pois palkkalistoilta. Cityn maksama 17,5 M€ korvaus on kyllä luokkaa naurettava, jos samaan aikaan Gvardiolista ollaan valmiita pulittamaan 90 miljoonaa. Joka tapauksessa siirtokorvaus ja säästetty palkka tietää noin 25 miljoonan helpotusta koronan runtelemaan kassatilanteeseen, mikä on kuitenkin huomattavasti tyhjää parempi.

Keltamustien kesän siirtoikkuna taitaa olla tätä myöten taputeltu. En jaksa uskoa kahdeksannen ihmeen ja lottovoiton yhdistelmään, mikä erehdyttäisi jonkun epätoivoisen seuran aidosti haluamaan Schulzin tai Meunierin.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #51 : 02.09.2022 klo 14:21:47

Dortmundin siirtoikkuna oli tosiaan odotetun kaltainen, hankinnat tehtiin (pl. Modeste) ajoissa ja runkopelaajista vain Haaland ja Akanji menivät kaupaksi. Akanjin siirtosumma (€17,5M + max. €5M bonuksia) on lievä pettymys, mutta aikaisten korvaajahankintojen vuoksi miehen jääminen miehistöön olisi ollut ongelmallista, varsinkin kun miehen myynti oli varmasti budjetoitu jo etukäteen. Dortmundin palkkakulut taitavat paisua edelleen, joten vuoden päästä kalliista alisuorittajista tulisi päästä rankemmalla kädellä eroon, jotta tilalle olisi varaa hankkia hinta-laatu-suhteeltaan sopivampia pelaajia. Schultzista keltamustat eivät pääse eroon kuin oikeuden päätöksellä, mutta muu deadwood-osasto (ainakin Can, Hazard, Meunier) on tuolloin enää vuoden (2024 saakka) soppareilla listoilla, joten joku heistä saattaa olla jo liikuteltavissa.

Tuleva 2,5 kuukauden peliruuhka on melkoinen ja treeniaikaa ei ole käytännössä lainkaan. Eli mikäli peli ei ala sujumaan ja/tai loukkaantumissuma iskee perinteiseen tapaan päälle, niin kunnon vapaapudotusilmiö voi tulla äkkiä vastaan (tämä toki koskee kaikkia joukkueita). Tämän vuoksi etukäteen helpommat ottelut tulisi hoitaa rutiinilla, jotta pakolliset kompastelut (Tölkit vieraissa, molemmat koitokset Manchester Cityä vastaan, Bayern kotona) eivät olekaan yhtäkkiä pakkovoittoja. Seuraavan viiden päivän aikana tulisikin siis kairata kuusi pistettä Hoppilta sekä Kööpenhaminalta.

Tänään illalla saakin taas nauttia Hazardin ja Brandtin valloittavasta laitatyöskentelystä, kun Malen ja Adeyemi ovat loukkaantuneina sivussa.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #52 : 02.09.2022 klo 18:11:45

Toisaalta eipä se Adeyemin viime lauantain lönköttelykään juurikaan joukkuetta auttanut. Tämä vain korostaa seuran epäonnistunutta kaaderin rakentamista. Pari loukkaantumista ja kentälle joudutaan kärräämään väärällä paikalla pelaavia, poistolistalla olevia tai junnuja. Samalla kun muistetaan, ettei näiltä ns ykkösvaihtoehdoiltakaan ole juuri näyttöjä saatu. Hyvin kasattu laituriosasto "Ylos"

Jotenkin myös masentavaa, että jo tässä vaiheessa kautta vesijuoksualtaassa alkaa olemaan ruuhkaa. Koko hyökkäyskolmikko, Dahoud ja Morey telakalla. Reyna, Süle ja Özcan toipumassa vammoista. Hummels ja Schlotti nilkuttavat joka pelissä. Taustalla Reus ja Guerreiro odottavat vuoroaan.

Tänään perinneseuran vierasmob valtaa Dortmundin peräti 800 jäsenen voimin. On korvissa pitelemistä, kun tuollainen joukko karjuu kurkku suorana Hurra Hopp! Kyllähän tämmöisestä premiumtuotteesta kansainväliset tv-yhtiöt kilpailevat verissäpäin.   
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #53 : 04.09.2022 klo 13:53:08

Dortmundilla on pari aivan hyvää peliä takana. Bremen peli meni minulta ohi juniorijalkapallokenttien reunalla, joten ymmärtääkseni alkukauden selkeästi heikoin esitys jäi näkemättä. Tähän ehkä voisi vaan todeta, että jos nyt jollekin pitää hävitä - Bremen on vaihtoehtona ihan Ok.

Hertha oli melko heikko, ja Dortmundin esitys varsin vahva. Voitto oli oikeutettu, vaikka lukemat jäivätkin hieman tiukoiksi. Yhtä lailla tiukka voitto tuli Hoffenheimista, mutta nyt ei ero ollut ihan yhtä selkeä, vaikka xG aika tukevasti BVBn eduksi olikin. Maalipaikkoja molempia vastaan siis saatiin aika mukavasti, viimeistelyn osalta onkin sitten parantamisen varaa, vaikka huonoa tuuriakin mukana on ollut.

Yhtä kaikki, mieluummin otan tällä hetkellä kyllä vastaan nollapelillä saatuja yhden maalin voittoja, kuin molempiin suuntiin runsasmaalisia voittopelejä, saati tasureita. Toki omalle joukkueelle edullinen xG ei paljon lohduta, jos vastustaja on paikoissaan tehokkaampi - joten omat maalipaikat olisi kyllä pidemmän päälle syytä hyödyntää selvästi tehokkaammin. Varsinkin kun paikkoja ei joka pelissä tule olemaan yhtä paljon kuin esim. Herthaa vastaan oli.

Puolustus on siis pitänyt yleisesti ottaen selvästi paremmin kuin aikaisemmin, ja siihen pitää olla tietysti erittäin tyytyväinen. Keskikenttäkin näyttää Özcanin myötä aikaisempaa varmemmalta, joten siinäkin on tapahtunut kehitystä parempaan suuntaan.

Kuten moneen kertaan todettua, laidat ovat ongelmallisempia, niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Laitapakeissa laatua on vain rajallisesti, ja tuuraajissa vielä vähemmän. Hyökkäyssuuntaan vaihtoehtoina ovat kokeneemmat, mutta hieman väärällä pelipaikalla pelaavat ja/tai taidoissaan rajalliset vaihtoehdot - tai toisaalta kehityskaaressaan BuLi-tasolle vielä hieman heppoiset pelurit. Lisäksi aika iso osa hyökkäyspään vaihtoehdoista on joko telakalla - tai vasta kuntoutumassa.

Nämä hyökkäyspään ongelmat huomioiden peli on mielestäni näyttänyt ihan kelvollisesta. Modestekaan ei mielestäni ole ollut mitenkään erityisen huono, vaikka paikkoja muutamaan lisämaaliinkin hänellä on kyllä ollut. Aivan optimaalinen ratkaisu ei toki hän ole, mutta taustalla olevat tapahtumat huomioiden tyydyttävä.

Vaikka peli nyt onkin viime pelissä näyttänyt ihan kelvolliselta, pahaa pelkään ettei tilanne tule olemaan kovin vakaa, vaan huonompia esityksiä tullaan tulevissa peleissä näkemään - riippumatta vastustajan tasosta - mutta varsinkin kun City ja Bayern tulevat vastaan. Kaaderissa on sen verran pehmeitä kohtia, ja loukkitilanne johtaa muutamien pelaajien kohdalla optimaalista pelikuormaa selvästi korkeampaan rasitukseen. Ja sanomattakin on selvää, että lisäloukkeihin ei olisi enää varaa lainkaan.
« Viimeksi muokattu: 04.09.2022 klo 13:58:00 kirjoittanut Echte liebe. »
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #54 : 06.09.2022 klo 14:54:45

Tervetuloa Absurdanistaniin. Dahoud ja JBG ovat syyskierroksen telakalla, koska vastustajan käsi hipaisi heidän olkapäätä. Voiko lasisemmaksi enää mennä? Kurikassa mämmit roiskuu rinnuksille myös Malenin ja Adeyemin loukkien osoittauduttua selvästi ennakoitua pidemmiksi. Alkaneeseen otteluruuhkaan onkin hyvä lähteä valmiiksi varamiehisenä. Eipä Terzicin tarvitse vaivata päätään kokoonpanolla.

Zämppärin lohkoarpa oli sangen suosiollinen ja heikentyneen Sevillan taakse jättämällä tie pudotuspeleihin on auki. Myös otteluohjelma on sangen suosiollinen, sillä City on Westfalen-stadionille saapuessaan todennäköisesti jo varmistanut lohkovoittonsa. Toki hyvät asetelmat voidaan sössiä heti tänään, jos Köpistä ei saada pakettiin. Eli loukeista huolimatta pakkovoiton paikka. Illalla on muuten vuosien tauon jälkeen seisomapaikat käytössä europeleissä Ylos

Jo tässä vaiheessa kautta uskallan nojata kauas ulos ikkunasta ja todeta Schlotterbeckin & Özcanin hankintojen osuneen ns nappiin. Kaverit tuovat pöytään sopivan sekoituksen fysiikkaa, kovuutta ja taitoa, mikä on ollut isossa roolissa vastustajan keskikaistan tukkimisessa. Toki edelleen tullaan läpi molemmilta laidoilta, mutta viime kausien suurin murheenkryyni näyttää saaneen mallikkaan korjaussarjan. Viime kaudella omissa oli soinut viiden kierroksen jälkeen 11 kertaa, nyt päästettyjä maaleja on vasta neljä. Kyse ei ole pelkästään tuurista, vaan myös vastustajan maaliodottama on pudonnut 7,6 -> 4.2. Mielenkiintoista nähdä onko ryhtiliike pysyvä, mutta pitävän puolustuksen varaan on paljon helpompi rakentaa menestystä kuin räiskyvän hyökkäyksen.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #55 : 06.09.2022 klo 15:10:06

Hyvinkin samoilla linjoilla. Eiköhän Adeyeminkin kohdalla muutaman viikon päästä huomata, että vammahan tarvitsee leikkausta ja syyskausi meneekin sitten siinä.

Modeste on jaksanut puolustaa hyvinkin tunnollisesti, mutta hyökkäyspäässä mies on vaikuttanut olevan ajoittain hyvinkin hukassa - varmasti vikaa on sekä kanssapelaajissa että pelaajassa itsessä. Joka tapauksessa Hoppia vastaan ensimmäinen puoliaika oli koko joukkueelta varsin mallikasta hyökkäämistä varsinaista maalintekoa lukuun ottamatta, toinen puoliaika puolestaan paljon vaisumpaa. Muutamaan kertaan oli myös pakko ihmetellä, kun Julian Brandt puolusti esimerkillisesti loppuun saakka sakkesaarismaisesti eikä jättänyt tilannetta kesken puolivillaisesti epämääräisen katkoyrityksen päätteeksi. Isossa kuvassa peli oli kuitenkin ihan hyvin hallussa eikä tehottomuudesta huolimatta iskenyt tyypillinen loppuhetkien paniikki ja itsetekeminen.

Kööpenhamina-kotiottelu nyt on täysin pakkovoitto, kun viikon päästä kyyti on joka tapauksessa kylmää Manchesterissa. Puolustuksen pitävyys olisi kuitenkin toivottavaa myös jatkossa, jotta tehottomillakin esityksillä pistetili karttuisi ruuhkaviikkojen aikana.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #56 : 06.09.2022 klo 18:41:33

Näköjään myös Kobel on saikulla.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #57 : 07.09.2022 klo 09:39:26

Näköjään myös Kobel on saikulla.

Lisätään myös Hazard listalle.

Ilman karmeaa loukkitilannetta keltamustien touhusta olisi löydettävissä paljonkin positiivisia merkkejä. Vaikka Kööpenhamina ei ollut kummoinen vastus, puolustus oli jälleen kohtalaisen tiivis. Topparit yhdessä Özcanin kanssa muodostavat kivan muurin maalin edustalle. Süle oli avaukseen päästyään hyvä ja alusti hienolla nousulla ensimmäisen maalin. Schlotti pelasi myös totutun väkevästi alustaen puolestaan kolmannen maalin. Tässä on kansainväliset mitat täyttävä kaksikko vuosiksi eteenpäin. Lisäksi huilivuorossa ollut Hummels on alkukaudesta osoittanut pystyvänsä vetämään vielä samalla tasolla nuorempien kanssa.

Haluaisin myös tietää mitä stereoideja Terzic on syöttänyt Brandtille. Kaverihan karvaa, raataa ja riistää puolustuspalloja kuin sekopää. En todellakaan olisi uskonut näkeväni tätä päivää. Ylöspäinhän Julian on ollut pitkään yksi joukkueen luovan pelin pilareita. Syöttö Reusille avausmaalissa oli puhdasta pornoa. Toki edelleen sekaan mahtuu myös harhoja, mutta se tavallaan kuuluu pakettiin riskiratkaisuja haettaessa. Huimasti parantuneen puolustuspelaamisen myötä kokonaiskuva on noussut jyrkästi plussan puolelle.

Kunpa tölkkipaskat pitäisivät Tabascon vielä viikonloppuun saakka.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #58 : 10.09.2022 klo 11:46:00

Kurikassa on taas tiedossa mämmin siivousta, kun Malen ja Adeyemi eivät ehtineetkään toipua tälle päivälle. Kobelin diagnoosi on revähdys ja hän on poissa viikkoja. Myös Hazard on poissa, mutta hänen vammansa pitäisi olla lievä. Toki keltamustien vammatiedotuksessa lievä tarkoittaa yleensä vähintään kuukautta.

Näin ollen tölkkipaskaa vastaan avauskokoonpano muotoutuu itsestään. Wolf pääsee penkiltä toiseksi laituriksi ja Hummels palannee Sülen tilalle. Muuten mennään samoilla kuin tiistaina. Tabascon potkut tulivat harmilliseen aikaan, sillä tölkkien peli oli aivan sekaisin. Käskyttäjän vaihtuessa tapahtuu yleensä pieni ryhtiliike. Valitettavasti siellä on laadukas kaaderi.

Tänään pitäisi laittaa kaikki peliin. Keskiviikkona Manchesterissa on sitten hyvä kierrättää.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 10.09.2022 klo 12:27:11

Kapeaksi käy kokoonpano. Eniten leveyttä ja kilpailua oli laitahyökkääjien paikoille, johon nyt loukkaantumiset pahiten osuneet. Positiivisena puolena, että Brandt pelannut avauspaikkansa arvoisesti ja ilmeisesti Reynakin kestää minuutteja. Meyer ollut varsin hyvä, niissä peleissä mitä pelannut, mutta saa nähdä miten pärjää Leipzig ja City- peleissä. Kobel torjunut voittavalla tasolla ja ollut alkukauden mahdollisesti tärkein yksittäinen pelaaja. Etenkään Guerreiron tai Özcanin loukkaantumista joukkue ei oikein kaipaisi, koska todennäköisesti molempien paikkaaja olisi Can, joka ei ole vakuuttanut sitten ollenkaan. Hatunnosto myös Wolfille, jota pallotellaan paikalta toiselle ja uuden tiiviimmän pelitavan tuella hän pelaa tehtaan takuulla joukkuetta auttavaa peliä. Todennäköisesti, terveenä pysyessään,Bellingham ja Reus tulevat pelaamaan tulevan viikon aikana noin 280min, koska paikkaajaa ei löydy, paitsi tietenkin Can ja Wolf. Myös Passlackin ensiminuutteja odotellaan, jokohan päästettäisiin irti tulevan kolmen pelin aikana?
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #60 : 10.09.2022 klo 13:01:36

Toivottavasti ei. Ellet Nur der BVB tätä tarkoittanut, kun City peliin kierrätystä ehdotit! :) Muuten on kierrätysvaihtoehdot aika vähissä. Avaava kokoonpano on pystynyt kelpo esityksiin, mutta riittävän tasokkaat vaihtoehdot ovat penkillä vähentyneet kyllä käytännössä olemattomiin. Siedettävä tilanne on oikeastaan enää puolustuksessa - mikä toki sinällään on loistava asia - mutta sielläkään niukkuus ei ole kuin yhden loukin päässä.

Pikkuisen on kyllä huonot fiilikset päivän pelistä. Joukkueiden viime pelit ovat olleet tuloksellisesti aivan päinvastaisia, mutta pelkään kyllä että tänään tulee vastaan tappioista varsin sisuuntunut tölkkilauma. Laatua porukassa tosiaan riittää vaikka muille jakaa. Toivottavasti keltamustien puolustus jatkaa vahvoja esityksiään, nyt kun paine varmasti lisääntyy.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #61 : 10.09.2022 klo 13:15:42

Reyna tuskin avaa, sillä hänet halutaan ajaa sisään rauhallisesti viime kauden lihasvammojen jälkeen. Terzicin mukaan kuormitusta kertyi tiistaina suunniteltua enemmän.

Jos Passlack täytyy päästää kentälle, taphtukoon se Cityä vastaan vieraissa. Sen pelin pisteodottama ei ole paljoa päälle nollan muutenkaan. Oikeasti mitat täyttäviä vaihtomiehiä on jäljellä enää Reyna/Wolf, kolmas toppari ja Can. Näiden jälkeen mennään zweite/dritte-tasolle.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #62 : 10.09.2022 klo 14:20:03

Olin tuossa tovi sitten BVB- FanWeltissä ostamassa hienoa, uutta paitaa ja painopisteen mimmin leuka tipahti epäuskoisena ja katsoi kummastuneena, kun sanoin että #30 Passlack selkään. Kävi sitten kyselemässä painajalta, joka tuli selittämään, että maksaa extraa, menee custom-nimen puolelle, että mitä sitten laitetaan? Hetken mietin ja sanoin #17 Wolf, jolloin alkoi äänekäs nauru, ei löytynyt sitäkään.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #63 : 10.09.2022 klo 14:43:38

Respect! :)
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #64 : 10.09.2022 klo 17:28:59

Täysin arvattava lopputulos. Aivan täysin ohipeli. Muutamassa aiemmassa ottelussa puolustus on pitänyt ihan hyvin, mutta hyökkääminen on ollut tulosten takana nihkeää ja keskikentän laatuongelma ja alimiehitys pysyy vuodesta toiseen. Reusille kaikki kunnia kotiotteluiden avausmaaleista, mutta näissä vaikeammissa vierasotteluissa toivoisi rohkeutta vaihtaa kolmen keskikenttään, jotta keskikentänkin kautta olisi mahdollista edetä/ja se ei vuotaisi kuin seula. Nyt varsinkin kun laidat ovat täysin huumoriosastoa, niin lopputulos on huonoimmillaan iltapäivän kaltainen.

Toivottavasti Terzic panostaa ensi lauantain peliin keskiviikon kustannuksella.

Meunier osoitti taas, miksi mies olisi pitänyt päästää lähtemään vaikka ilman korvaajaa.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #65 : 11.09.2022 klo 10:59:58

Joo, eipä jäänyt eilisestä juuri jälkipolville kerrottavaa. Totta kai loukkaantumiset ja varhainen takaisku erikoistilanteesta vaikeuttivat tehtävää huomattavasti. Siitä huolimatta esitys oli katastrofaalinen. Meunierista on jo kaikki kerrottu. Mutta myös Guerreiro toisella puolella oli järkyttävän huono. Katsokaapa kuinka noin 39 minuutin kohdalla lusitaani jää pallonmenetyksen jälkeen pää painuksissa seisomaan vastustajan kenttäpuoliskolle tölkkipaskojen kirmatessa vastahyökkäykseen. Ei ihme, jos molemmat laidat vuotivat kuin seula.

Suurin ongelma oli kuitenkin taas lukuisat pallonmenetykset vaarallisella alueella. Nämä johtivat suoraan tölkkipaskojen toiseen (Bellingham) ja kolmanteen maaliin (Meunier). Sama vitsaus on vaivannut jo monta vuotta, mutta valmennus tuntuu olevan kyvytön sen kitkemisessä. Aivan sama minkä tason toppareita raahataan takalinjoja tilkitsemään. Kaikki ovat voimattomia, jos vastustaja pääsee vapaasti vyöryttämään heidän edessä. 

Hyökkäys oli jälleen täysin saamaton. Tänne loukkaantumiset iskevät pahiten, sillä kaikki tempo viuhtoo parhaillaan vesijuoksussa. Tämä ei kuitenkaan peitä yksittäisten pelaajien luokatonta suoritusta. Mitä teki Reus? Saiko aikaan mitään uhkaa? Brandt vajosi parin hyvän pelin jälkeen taas murheen alhoon. Jokainen haltuunotto kimposi vastustajalle, yksikään syöttö ei löytänyt omia ja jokainen harhautusyritys pysähtyi Schlageriin tai Laimeriin. Edelleen on myös täysi arvoitus miten Modeste on aiottu nivoa muuhun joukkueeseen. Kaveri lönköttelee 90 minuuttia omassa rauhassa osallistumatta peliin lainkaan. Totta kai ymmärrän keltamustien olleen pakkoraossa Hallerin syöpädiagnoosin jälkeen eikä hyviä vaihtoehtoja ollut tarjolla. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, ettei suoritustaso olisi kärsinyt lainkaan, vaikka paniikkihankinta olisi jätetty tekemättä. Olisipa ainakin säästynyt reilut kymppimilliä seuraavaan siirtoikkunaan.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #66 : 11.09.2022 klo 12:14:59

Eilen ei varmasti moni yli välttävää arvosanaa voinut saada, suurin osa olis jäänyt luokalleen. Schlotterbeck hukkasi Orbanin ekassa maalissa ja Özcan aivan yössä. RB dominoi irtopalloja ja keskikenttää, numerot jäivät vajaaksi ehkä osaksi, koska Nkunku on hukannut mojonsa. Keskikenttä on alimiehitetty hyökkäyksen kustannuksella, mutta hyökkäys ei saa mitään aikaan. Reynalle varovainen peukku, tulee olemaan vielä hyödyksi. Sarjassa pelattu ristiin, nyt olisi ollut paikka repiä eroa.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #67 : 14.09.2022 klo 15:13:43

Malen, Adeyemi ja Hazard olivat kaikki Manchesteriin lentäneessä koneessa. Terzic on täysin seonnut, jos päästää heistä yhdenkään kentälle yli vartin ajaksi. Nyt ei ole mitään varaa ottaa pienintäkään riskiä vammojen uusiutumisesta. Muutenkin tänään on täydellinen hetki antaa huilia suurimmassa rasituksessa olleille / loukkiherkimmille. Toisin sanoen Schlotti, Bellingham, Reus & Guerreiro Recarolle ja passlackit kentälle. On turha kuluttaa ylimääräistä energiaa ylivoimaista vastustajaa vastaan, sillä lauantaina on tiedossa Derby ja lohkosta jatkoonpääsy ratkeaa vasta lokakuun alun Sevilla-kohtaamisissa. Kaikki alle neljän maalin tappiot ovat bonusta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #68 : 15.09.2022 klo 09:24:11

Toiveissa olisi eilisen kunniallisen tappion jälkeen, että Terzic uskaltaa peluuttaa kolmen miehen keskikenttää useammin, hyökkäyspään sairastupa tyhjenisi hieman pysyvämmin ja Modesten asemaa kyseenalaistetaan mahdollisimman pian. Ei toki ole miehen oma vika, että keltamustilla oli paniikki päällä ja skouttausta ei oltu suoritettu edes vähää alusta, mutta tulosta olisi tavalla tai toisella tultava mahdollisimman pian myös muuten kuin puolustuspään erikoistilanteissa, jotta on perusteltua peluuttaa miestä hyökkääjänä joka pelissä alusta loppuun. Malen tuskin suorituisi tuosta roolista yhtään huonommin, ja ainakin jalka riittäisi vastahyökkäyksissä.

Huippuvastustajia vastaan auttaisi kummasti, mikäli keskikentälle olisi heittää tuoreita jalkoja ottelun loppuvaiheessa, jotta vastustaja ei pääsisi keskittämään huipputonteilta ilman painetta. Jos Kamaralle ei uskalleta antaa vielä minuutteja, niin ehkäpä Brandt sitten olisi yksi vaihtoehto varsinkin kolmen keskikentän pelitavassa, mikäli siis hyökkäyspäähän olisi muita vaihtoehtoja.

Mestarien liigassa tilanne on lohkossa oikein hyvä, mutta mikäli Schalkea vastaan pistetili ei kartu kolmella pisteellä, niin maajoukkuetauko alkaakin ikävässä negatiivisessa kierteessä ja rauhattomat ajat ovat edessä.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 15.09.2022 klo 13:52:00

Vähän jäi eilisestä sellainen tunne, että veskarin venymistä vaille liki täydellinen altavastaajan vieraspeli. Ihan mahtavaa peliä etenkin kolmikolta Süle, Hummels ja Can. Muutkin täyttivät paikkansa taktiikan mukaan, paitsi Meyer. Isoon ryöstöön veskarin olisi pitänyt venyä. Keskikentältä ajoittain kauden parasta syöttöpeliä ja itseasiassa City tarjosi avausjaksolla muutaman potentiaalisen vastahyökkäyksen, jotka päätyivät ihan omaan huonouteen. Lisäksi Schlotterbeck katsoi kentälle tultuaan molempia maaleja lähietäisyydeltä.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #70 : 15.09.2022 klo 15:55:14

Olisipa joukkueella aina samanlainen taisteluilme. Nyt jopa Guerreiro jaksoi säntillisesti valua paikalleen ja pitää laidan hyvin tukittuna. Molemmat topparit olivat weltklassea, mutta myös keskikentän kolmikko ansaitsee hatunnoston. En saa kyllä kumpaakaan takaiskumaalia Schlottin piikkiin. Ensimmäisessä Reus ei jaksanut enää seurata peittämään ylösnousevaa Stonesia ja Meyerin imurointi huolehti lopusta. Jälkimmäisessä puolestaan Can ei päässyt Cancelon iholle. Toki syöttö ja Hirven viimeistely olivat rinnakkaisesta universumista. Tämänkin joku mokke olisi ehkä torjunut, vaikka ohjaus tuli aika läheltä.

Eilisellä taktiikalla City saatiin pidettyä lähes harmittomana 80 minuutin ajan. Paine kasvoi vasta aivan lopussa, kun omat voimat alkoivat ehtyä ja toisella oli laittaa kentälle Silvan ja Fodenin tasoisia tuoreita jalkoja. Uskoisin tässä olevan toimiva resepti myös Buyernia ja muita ökyjä vastaan. Varsinkin jos jatkossa saadaan Malenin ja Adeyemin tervehtymisen myötä lisää pelotetta vastaiskuihin. Modeste ei sovellu eilisen kaltaiseen peliin edes vähää alusta.

En kuitenkaan usko, että samalla tavalla kannattaa pelata valtaosassa liigaotteluita. Vastustajan sumputtaessa riittävän hyökkäysuhan luominen kolmella puolustavammalla keskikenttäpelaajalla saattaa olla liian vaikeaa. Varsinkin kun huomioidaan, että kentällä tulee todennäköisesti jolkuttelemaan Meunierin ja Modesten kaltaisia luovuuden perikuvia.

Lauantaina voitto on pakollinen. Zämppärissä jatkopaikka on erittäin lähellä, mikäli lokakuun alun keskinäisiä ei hävitä heikosti aloittaneelle Sevillalle.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #71 : 17.09.2022 klo 12:11:46

Endlich! Edellisen kerran rakas naapuri on kohdattu täydellä Westfalen-stadionilla 3,5 vuotta sitten. Toki sen päivän kaksine punikkeineen haluaisi mielellään unohtaa. Nyt on taas aika nauttia Derby-tunnelmasta.

Alla on pelillisesti hyvä, mutta tuloksellisesti turha reissu Manchesteriin. Sama taisteluilme pitäisi saada siirrettyä kentälle myös tänään. On varmaa, että Schlacke pyrkii kompensoimaan pelillistä alakynttään kovalla yrityksellä, raatamisella ja taklauksilla. Tähän on vastattava samalla mitalla, jotta taitoero pääsisi vaikuttamaan.

Vaikka kolmen puolustavan keskikenttä toimi hyvin Cityn vieraana, en pidä sitä parhaana taktiikkana syvällä makaavaa bussia vastaan. Tänä vuonna tilanteiden rakentaminen on ollut muutenkin kortilla, joten en haluaisi vaikeuttaa urakkaa entisestään uhraamalla luovaa pelaajaa Canin tieltä. Onneksi vemppaosasto on tyhjentynyt pitkäaikaispotilaita lukuunottamatta ja Terzicillä alkaa olemaan jo aitoja vaihtoehtoja. Özcan, Bellingham ja Reus ovat itseoikeutettuja keskikentän keskiakselille. Laidoille laittaisin Malenin ja Brandtin sekä antaisin Modesten hölkätä kärjessä. Itse asiassa tämän tyyppisessä ottelussa patongista voi olla hyötyäkin, mikäli häntä pystytään ruokkimaan keskityksillä. Suurin mielenkiinto kohdistuu toppariosastoon. Koko kolmikko on vetänyt kovalla tasolla, joten jännä nähdä kenet jätetään penkille. Tämä on kuitenkin happy problem. Sen sijaan oikean laitapakin kohdalla on rutto vs kolera -dilemma. Wolf ei ole laitapakki ja Meunier ei ole hyvä jalkapalloilija. Joka tapauksessa päänsärkyä on tiedossa.

Vain voitto kelpaa. Kuka tänään nousee poliisikoira Rexin seuraksi Derby-legendojen joukkoon?
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #72 : 17.09.2022 klo 13:09:48

Hyvä ennakko! Tunnelma noususuunnassa! :)
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 17.09.2022 klo 19:44:34

Viidennes kautta takana ja alkukauden positiivisimmat onnistujat Kobel, Hummels, Schlotterbeck ja kirsikkana kakun päällä Wolf.
Nur der BVB

Paikalla Paikalla


Vastaus #74 : 19.09.2022 klo 10:47:07

Kolme pistettä plakkariin, vaikka se jäikin viime tippaan. Voiton takeena oli jälleen pitävä puolustus. Rakas naapuri ei kyennyt luomaan käytännössä ainuttakaan maalipaikkaa ja xG:t näyttävät lukemaa 0,1 vieraille. Toki tilanne olisi voinut muuttua radikaalisti, mikäli Larsson ei olisi ollut läpiajoyrityksessään niukasti paitsiossa.

Hyökkäys oli puolestaan yhtä tahmeaa kuin koko syksyn. Olisikohan viimeistään nyt aika myöntää Modeste-kokeilun olleen valtava arviointivirhe ja jättää kaveri penkille? Hän on täysin pelin ulkopuolella, karvaaminen on laiskaa löntystelyä eikä boksiin kyetä tuottamaan juurikaan laadukkaita keskityksiä ainoaa vahvuutta hyödyntämään. Onneksi Malen ja Adeyemi ovat hiljalleen pelikunnossa, joten variaatiomahdollisuudet kasvavat.

Niin paljon kuin pidänkin Bellinghamista, hänen palloon rakastuminen alkaa todella ärsyttämään. Tyypillä on kaikki avut, mutta hän hukkaa niistä suuren osan hautomalla ja kuljettamalla palloa loputtomiin. Tässä katson myös valmennustiimiin. Ei pitäisi olla mahdoton tehtävä takoa kalloon, että useimmiten syöttö vapaalle kaverille on parempi ratkaisu kuin kuljetusyritys kolmen puolustajan läpi.

Ei voi myöskään välttyä erikoismaininnalta Mr. Meunierille. Jos Kehlin kakkosprioriteetti ensi kesänä ei ole kaverin ulostaminen minne tahansa, silloin uusi urheilutoimenjohtaja ei ole tehtäviensä tasalla. Belgi ei todellakaan ole hyvää pataa pallon kanssa. Haltuunotot kimpoavat, metrin syöttö menee kaksi metriä vinoon ja keskitykset leijailevat päätykatsomoon. Palkkaansa nähden aivan tajuton virhehankinta.

Lopuksi keskaria loukkaantumisjumalille. En tiedä missä ja mitä voodoo-nukkea on neuloilla tökitty, mutta tilanne on jo täysin absurdi. Juuri kun pari kaveria palaa vesijumpasta, samalla ovenavauksella kolme siirtyy toiseen suuntaan. Yllättäen Guerreirolla on taas vaivaa lihasten kanssa. Hänhän ehti jo muutaman pelin pelaamaankin. Reusin vamma ei välttämättä ole aivan niin vakava, mitä ensimmäisten kuvien perusteella saattoi pelätä. Eilen Kehl oli todennut hänen olevan sivussa 3-4 viikkoa ja mm-kisat eivät ole vaarassa. Tosin keltamustien medical-osaston ennustusten track recordin tuntien kyseessä on vähintään loppuvuoden paussi. Pisteenä iin päälle myös Özcanin polveen on tullut nestettä. Saikun pituus on toistaiseksi arvoitus. Veikataan tähänkin syyskierrosta.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa