FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.02.2023 klo 16:50:24 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Saako Suomi pisteitä tai maaleja?  (Äänestys päättynyt: 01.08.2022 klo 10:08:44)
pisteitä tulee - 34 (23.4%)
piste tulee - 24 (16.6%)
maaleja tulee - 14 (9.7%)
yksi tehty maali - 36 (24.8%)
nollakerholainen - 37 (25.5%)
Äänestäjiä yhteensä: 145

Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi EM-kisoissa  (Luettu 25824 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
Laitapuoli

Poissa Poissa


Vastaus #150 : 17.07.2022 klo 17:32:12

Pikkujämsästä samaa mieltä kuin edellä. Aineksia on, mutta pelinlukua ja aggressiivisuutta kaipaa. Sitä ehtii vielä hankkia. Ei yhtä harvoista sisään ajetuista nuorista mitään järkeä hylätä, varsinkin kun kaikesta näkee että kehitykseen on hyvät mahdollisuudet.

Itse olen kyllä sitä mieltä, että kaipaa parempaa liikkuvuutta pelinluvun lisäksi. Enemmän mallia Kuikasta ja vähemmän Westerlundista.
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 17.07.2022 klo 19:33:31

Sanoisin että ihan ekana pikkujämsien ja muutaman muun pitäisi pudottaa painoa sen 5-10 kiloa. Ei tuolla tasolla voi antaa tasoitusta missään. Kun saa tuon asian kuntoon niin nuo muut ominaisuudet on helpompi korjata.
ballmaster

Poissa Poissa


Vastaus #152 : 17.07.2022 klo 20:38:14

EM-kisat osoittivat selvästi, että Helmareita pitäisi uudistaa. Mutta miten? Tässä on oma mielipiteeni.

Isoimmat ongelmat ovat puolustuksessa. Suomella on nykyisin kaksi maailmanluokan puolustajaa (Kuikka ja Hyyrynen), mutta EM turnauksessa he eivät olleet kertakaan pelikunnossa yhtä aikaa, ja se todella näkyi. Hyyrysen parhaat päivät ovat sitä paitsi takanapäin, samoin kuin Westerlundin. Kukka ja Koivisto sen sijaan jatkanevat Helmareissa vielä pitkään, ja kumpikin voi vielä kehittyä paremmaksi. Tämän turnauksen perusteella Pikku-Jämsä ei ole kovinkaan lupaava tulevaisuuden lupaus: liian hidas, pääpelivoima ei riitä, eikä myöskään pelinlukutaito. Tärkeintä olisi siis saada nuoria puolustajia koviin seuroihin. Siihen taas auttaisi, että saisivat rutkasti peliaikaa maajoukkueessa. Nostaisin siis ison joukon alle 25 v puolustajia maajoukkuerinkiin ja peluuttaisin heitä mahdollisimman paljon. Toki Hyyrynen pelaisi edelleen laitapakkeina kovissa peleissä aina silloin, kun on kunnossa.

Yksi Helmareiden ongelmista on, että joukkueen ylivoimaisesti paras kenttäpelaaja eli Kuikka pelaa topparina. Sen takia vastustajan hyökkäykset pysähtyvät vasta lähellä omaa maalia ja laadukkaimmat avaussyötöt lähtevät toivottoman kaukaa. Tämän korjaamiseksi tekisin radikaalin ratkaisun: siirtäisin Kuikan keskikentän pohjalle. Samalla toinenkin topparin paikka jäisi vapaaksi tulevaisuuden lupauksille. Summasen pitäisin toisena keskikentän pohjana ja Ahtisen nostaisin vakioavaukseen: molemmilla on ura vahvasti noususuunnassa. Alasen sen sijaan pudottaisin kokonaan pois maajoukkueringistä. Toki pidän tuon entisen vapaapainijan taistelutahdosta, mutta vauhti ei vain riitä. Alanen on juossut EM-kisoissa kentällä enemmän kuin kukaan muu, kaikki joukkueet mukaan lukien, mutta on silti jäänyt aika näkymättömäksi. Voisi sanoa, että Alanen ajoi palloa takaa joka pelin alusta loppuun, mutta sai sen vain harvoin kiinni. Engman ja Örling pysyisivät ringissä, mutta olisivat avauksessa ainoastaan kovissa otteluissa. Muuten pelauttaisin laidoilla nousevia tähtiä kuten Ahtista.

Hyökkäyksen tulevaisuus näyttää hyvältä. Antaisin paljon peliaikaa nykyisen joukkueen nuorille hyökkääjille (Kollanen, Rantanen ja Rantala), Franssin kustannuksella. Sällström saisi pitää paikkansa niin kauan, kun jaksaa juosta.

Kuikka on hyvä tuossa missä on. Suomi tarvii toisen topparin. Uudet laitapakit. Eiks tuo kaksi viikkoa olla nähty mitä Suomi tarvitsee. Täysi remontti. Asiat on todella huonolla mallilla. Kisat näytti karun totuuden
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 17.07.2022 klo 22:38:44

Pikkujämsä tais täyttää just 22v. Peliesitykset maajoukkueessa jättivät melko paljon toivomisen varaa, mutta pelas suurimman osan ajasta väärällä pelipaikalla. Ja on toppariksi todella nuori.
Pikkujämsä on kk pelaaja ja nyt näkyy kokemuksen ja ymmärryksen puute miten topparina pelataan. Laitapakkina tuli myös rajat ja osaaminen vastaan. Fyysinen presens ei ole ihan huippu-urheilijan kuva.

Yksi näitä paljon hehkutettuja pelaajia joille ei ole oltu ihan rehellisiä mitä huippupelaajalta vaaditaan. Taisi mennä 50% maaleista Pikkujämsän piikkiin. Suurin ongelma sijoittuminen ja priorisointi.

ballmaster

Poissa Poissa


Vastaus #154 : 18.07.2022 klo 07:04:54

Pikkujämsä on kk pelaaja ja nyt näkyy kokemuksen ja ymmärryksen puute miten topparina pelataan. Laitapakkina tuli myös rajat ja osaaminen vastaan. Fyysinen presens ei ole ihan huippu-urheilijan kuva.

Yksi näitä paljon hehkutettuja pelaajia joille ei ole oltu ihan rehellisiä mitä huippupelaajalta vaaditaan. Taisi mennä 50% maaleista
Pikkujämsän piikkiin. Suurin ongelma
sijoittuminen ja priorisointi.

KK pelaaja. Mikä paikka? Mikä taso. Miten saat 50% maaleista Pikkujämsän piikkiin . Onko kommunikointi ollut riittävä sekä oikea aikainen ympärillä olevilta pelaajilta. Kuin myös suurin osa virheistä jotka toisti toinen toistaan jokaisella osaalueella. Nämä oli estettävissä . Tämä ei ole mikään yhden pelaajan show. Onko pelaajavalinnat yhteen sopivan täydellisiä. Ellillä on kyky kierrättää. On kykyä riistää. On kykyä heittää pitkää Sinkun taktiikan mukaan. Kuinka monta ristipalloa sekä pitkää syöttöä ”ammattilaisena” Koivisto heittää. Ei yhtään.  Jos joku sai kyytiä tässä turnauksessa niin se oli vasemmalla puolella Saksaa vastaan pelannut Koivisto. Tätä tuskin kukaan edes huomaa koska kyseessä vakiopelaaja. Ei ainakaan kommentaattori sekä tietävä Ruotsalainen . Jälkipyykki tulee pestä ja kovalla kädellä . On kiinnitettävä huomio jokaisen yksilön osaamiseen, taitoihin. Tarkoittaa moniosaamiseen . Kuin myös monipuoliseen fyysiseen puoleen . Siinä Ellille kova kehityskohde. Rehellisyys pelaajille? Kuka sen hoitaa ja miten sen hoidat. Signuel yritti. Miten kävi. Nyt tulee lähtö . Nyt täytyy muistaa että Espanja on kone. Saksa on kone . Tanska sekin pallollinen kone. Näissä maissa osaaminen on eri luokkaa joka näkyy tekemisessä. Tämän päiväinen kisajoukkueemme muuttelemme sitä suuntaan tai toiseen niin taululla on samat numerot. Surullista
« Viimeksi muokattu: 18.07.2022 klo 07:14:08 kirjoittanut ballmaster »
ZZlatan

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 18.07.2022 klo 08:30:20

Miettinen ja Saloranta pohtivat Ari Virtasen (HS) haastattelussa, miten tästä eteenpäin

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008950556.html

Jani Honkavaaran nimi uudeksi päävalmentajaksi nostettu esiin ihan otsikkoon asti. Itse näkisin Juha Malisen Helmareissa. Saataisiin prässiä ja aktiivisuutta.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #156 : 18.07.2022 klo 08:55:19

Suurin ongelma sijoittuminen ja priorisointi.

Jep, ja näitä pystyy oppimaan vielä vanhemmallakin iällä.
Jantteri22

Poissa Poissa


Vastaus #157 : 18.07.2022 klo 08:56:20

Nyt on kyllä pakko kysyä kun näin maanantai aamupäivän kunniaksi katsoin kuuntelin uudelleen Suomi-Saksa ottelun jälkeen nähdyt haastattelut ja etenkin Marco Casagranden haastis.
Kertokaa minulle mitä hän mahtaa tarkoittaa seuraavilla lauseilla.
1)"Meillä on kaikke eväät kuroa eroa kiinni ja paljon on steppejä otettu etenkin kansallisen liigan osalta ja pelaajien arjen osalta."
2) "Kansallinen liiga kasvaa"
3) tehdään investointeja pelaajapoluille

Nää ukot on ihan saata sekaisin.

Sun mutsis

Poissa Poissa


Vastaus #158 : 18.07.2022 klo 11:11:20

Sehän lähtee ihan kotoa, tuntuu ettei tyttöjen kanssa vain pelata niin paljoa kotona. Ei se tyttö osaa itse hakeutua mihinkään futistreeneihin jos ei niitä sinne kukaan ohjaa. Ainakin meidän kokemus on se että tytöille on vaikeaa saada palloilulajeissa ryhmiä mutta jossain tanssikoulussa tai voimistelussa taas suhde on 99 tyttöä yhtä poikaa kohden.
Normaali suhdeluku tuntuu oleva noin kolme tai neljä poikaa yhtä tyttöfutaajaa kohden, mikäli paikkakunnalla on asiallista tyttötoimintaa. On vaikea arvioida, kuinka paljon erosta johtuu siitä, ettei joissakin perheissä ja kulttuureissa tyttöfutikseen kannusteta tai hommaa ei katsota edes sopivaksi. Kuitenkin pidän melko varmana, että ihan vaan synnynnäisistä/biologisista/tms. syistä suurella osalla tytöistä nyt vaan on erilaiset kiinnostuksen kohteet ja kaikkia heitä ei kannata väkisin raahata lajiin, joka ei aidosti kiinnosta. Siitä on vain haittaa motivoituneille.

Ehkä suhdelukua voi vielä hieman parantaa esim. saamalla maahanmuuttajatyttöjä esikuviksi tai paremmilla Helmari-esityksillä, mutta pienten lukumäärien harmittelun sijasta siirtäisin fokusta vahvasti laadukkaampaan tekemiseen ja poikia vastaavaan vaatimustasoon harjoittelussa. Jos se karsii osan osallistujista, pitää tämä hyväksyä. Lisenssimäärätuijottelussa on aina riskinä jalkapallon unohtuminen.
Jkoo

Poissa Poissa


Vastaus #159 : 20.07.2022 klo 14:40:14

Tämän saa kai nyt sanoa ääneen, kun kissa on Englannissakin nostettu pöydälle (vaikka joukkueessa on kolme mustaa) https://www.theguardian.com/football/2022/jul/18/england-women-squad-euro-2022-whiteness-diversity:

Miksi Suomen joukkue on niin valkoinen? Mihin ruskeat tytöt katoavat Suomen systeemissä kun en ainakaan itse muista, milloin Suomen maajoukkueessa olisi viimeksi pelannut ulkomaalaistaustainen nainen?

Onko naisjalkapalloilun Suomessa sittenkin tarkoituskin olla joku keskiluokkaisten valkoisten naisten hyväveli-kerho?

Tästä on mielestäni turha kuitenkaan syyttää nykyisiä maajoukkuepelaajia vaan ongelmat ovat juuri meillä jossain syvemmällä. Miesten puolella tämä asia vaikuttaa toimivan paljon reilummin. Missä on Suomen Nadia Nadimit?
« Viimeksi muokattu: 20.07.2022 klo 14:45:33 kirjoittanut Jkoo »
Perill

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK/BJK


Vastaus #160 : 20.07.2022 klo 14:46:46

Saattaa olla, että monet maahanmuuttajaperheet ovat aika konservatiivisia eivätkä laita tyttäriään pelaamaan futista. Jossain Ranskassa on eri meininki ja pidempi historia.
Timoni

Poissa Poissa


Vastaus #161 : 20.07.2022 klo 14:54:29

Saattaa olla, että monet maahanmuuttajaperheet ovat aika konservatiivisia eivätkä laita tyttäriään pelaamaan futista. Jossain Ranskassa on eri meininki ja pidempi historia.

Varmasti juuri näin. Itse näen, että tämä on vain ajan kysymys. Nuorisomajuissa on kuitenkin monia eri etnisistä ympäristöistä kotoisin olevia vahvoja ehdokkaita. Työtä vaan, niin ensimmäiset raivaavat tiensä Helmareihin.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #162 : 20.07.2022 klo 15:39:34


Miksi Suomen joukkue on niin valkoinen?


Jääkiekossa nämä.
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #163 : 20.07.2022 klo 15:46:30

Tämän saa kai nyt sanoa ääneen, kun kissa on Englannissakin nostettu pöydälle (vaikka joukkueessa on kolme mustaa) https://www.theguardian.com/football/2022/jul/18/england-women-squad-euro-2022-whiteness-diversity:

Miksi Suomen joukkue on niin valkoinen? Mihin ruskeat tytöt katoavat Suomen systeemissä kun en ainakaan itse muista, milloin Suomen maajoukkueessa olisi viimeksi pelannut ulkomaalaistaustainen nainen?

Onko naisjalkapalloilun Suomessa sittenkin tarkoituskin olla joku keskiluokkaisten valkoisten naisten hyväveli-kerho?

Tästä on mielestäni turha kuitenkaan syyttää nykyisiä maajoukkuepelaajia vaan ongelmat ovat juuri meillä jossain syvemmällä. Miesten puolella tämä asia vaikuttaa toimivan paljon reilummin. Missä on Suomen Nadia Nadimit?

Klubilla on ollut montakin, 17-vuotias Jasmin Mansaray teki läpimurron tänä vuonna. Saas nähdä, minne asti kantaa.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #164 : 21.07.2022 klo 12:58:55

Tämän saa kai nyt sanoa ääneen, kun kissa on Englannissakin nostettu pöydälle (vaikka joukkueessa on kolme mustaa) https://www.theguardian.com/football/2022/jul/18/england-women-squad-euro-2022-whiteness-diversity:

Miksi Suomen joukkue on niin valkoinen? Mihin ruskeat tytöt katoavat Suomen systeemissä kun en ainakaan itse muista, milloin Suomen maajoukkueessa olisi viimeksi pelannut ulkomaalaistaustainen nainen?

Onko naisjalkapalloilun Suomessa sittenkin tarkoituskin olla joku keskiluokkaisten valkoisten naisten hyväveli-kerho?

Tästä on mielestäni turha kuitenkaan syyttää nykyisiä maajoukkuepelaajia vaan ongelmat ovat juuri meillä jossain syvemmällä. Miesten puolella tämä asia vaikuttaa toimivan paljon reilummin. Missä on Suomen Nadia Nadimit?

Kulttuurikysymys.

Maahanmuuttajakulttuureissa (monissa niistä) on tyttöjen ja naisten asema aivan erilainen kuin kantaväestöllä. Jo futisasuun pukeutuminen voi olla ”sääntöjen vastaista.” Muutenkin poikiin ja heidän harrastuksiinsa keskitytään aivan toisella tavalla.

Onhan tämä ilmiö muuallakin, ainoastaan Ranska on suuri poikkeus Euroopassa, osittain ehkä myös Portugali. Yksittäisiä maahanmuuttajataustaisia pelaajia löytyy, mutta ei samassa suhteessa kuin miesten joukkueissa.
Edmundo

Paikalla Paikalla


Vastaus #165 : 21.07.2022 klo 13:22:26

Nora Heroumin marokkolainen isä ei vissiin ole riittävän eksoottinen, jotta laskettaisiin?

Muutenkin jatkossa jenkeissä nämä kallonmittaukset.
« Viimeksi muokattu: 21.07.2022 klo 13:45:41 kirjoittanut Edmundo »
Sun mutsis

Poissa Poissa


Vastaus #166 : 21.07.2022 klo 14:44:35

Lähi-itätaustaisia tyttöjä ilmestyy treeneihin suhteessa liian vähän vastaavan ikäisiin poikiin verrattuna. Ehkä yhden suhde kymmeneen tai vielä huonommin, kun kantasuomalaisilla ja myös joillakin muilla vähemmistöillä suhde on jotain yhden ja kolmen tai neljän tienoilla isoissa kaupungeissa.

En tiedä, puuttuuko esikuvia vai onko ennemminkin epäsopivaksi katsottua toimintaa. Futiksen lisäksi tällaisella saattaa laajempiakin yhteiskunnallisia merkityksiä tasa-arvon, kotoutumisen jne. suhteen, mutta tämä varmaan hyvin väärä ketju kyseiseen vatvontaan.
Matti-92

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter, Huuhkajat


Vastaus #167 : 21.07.2022 klo 15:50:31

Oisko niin että naisjalkapallo ei elätä ja siksi on tuolla tasolla lähinnä parempien sukujen laji.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #168 : 21.07.2022 klo 17:33:05

Nora Heroumin marokkolainen isä ei vissiin ole riittävän eksoottinen, jotta laskettaisiin?

Muutenkin jatkossa jenkeissä nämä kallonmittaukset.

Jos vertaat esim Stadissa junnujoukkueita keskenään, poikien ja tyttöjen joukkueita, näet kyllä eron maahanmuuttajataustaisten määrässä sukupuolten välillä. Se on tällä hetkellä kiistaton tosiasia. Toivottavasti muuttuu vielä joskus. Ihan jo sen takia, että saataisiin lisää junnuja, lisää potentiaalia.
Sukerman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCK PTN, PRO HJK.


Vastaus #169 : 21.07.2022 klo 18:45:02

Nora Heroumin marokkolainen isä ei vissiin ole riittävän eksoottinen, jotta laskettaisiin?

Muutenkin jatkossa jenkeissä nämä kallonmittaukset.

Kysymyksen asettelu oli asiallinen. Kuten on itse kysymyskin.

Miehissä enemmän diversiteettiä, kuin naisissa. Osansa tässä varmasti näyttelee jo mainitut seikat. Eipä silti, on meillä ”POC” pelaajia. Jo mainitun Mansarayn lisäksi vaikkapa Daniela Tolonen (U19) sekä lopulta Nigeriaa edustamaan päätynyt Roosa Ariyo.

Tulevaisuudessa toivottavasti useampi tyttö löytää tiensä kuningaslajin pariin. Sitä kautta jokunen ehkä myös huipputasolle.

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006539609.html
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #170 : 21.07.2022 klo 19:03:23

Nora Heroumin marokkolainen isä ei vissiin ole riittävän eksoottinen, jotta laskettaisiin?

Muutenkin jatkossa jenkeissä nämä kallonmittaukset.

Näköjään kaikenlaiset argumentit kelpaavat, kun tahto on kova.

No kuten WF totesi, kentän laidalta näkee, että ero osallistumisessa on huima. Kun vielä tytöillä yleensäkin on nykyilmapiirissä hankalaa, on se maahanmuuttajataustaisilla tytöillä moninverroin hankalampaa. Kyseessä on helvetin iso ongelma koko yhteiskunnan kannalta. Miten saadaan Suomeen tullut väki sulautettua toimivaksi osaksi yhteiskuntaa, jos jo lähtökohtaisesti puolet väestä jää ulkopuolella tai jonkinlaiseen välitilaan? Ja oman seurani maahanmuuttajataustaisten tyttöjen treeni-innosta päättelen, että hyvää mukaantulo tekisi jalkapallollekin.

Tämä on myös erittäin vaikea ongelma, koska se on niin vahvasti koko yhteiskunnan läpäisevästi kulttuurinen. Tiedän, että fiksuimmissa seuroissa on yritystä, mutta eivät seurat tätä pysty ratkaisemaan ilman, että kulttuurinen ilmapiiri tavalla tai toisella saadaan muuttumaan.

 
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa