FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.08.2022 klo 10:25:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Kirjoittaja Aihe: Anna Signeaul Suomen päävalmentajana  (Luettu 23081 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Taktiikkapalaveri

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 20.07.2022 klo 01:32:24

Ihan väärin vetää valmentajaa kölin alta sen takia, että moni pelaajista ei vain kykene parempaan, eikä siinä maajoukkuetreenaaminen tai systeemisapluunatkaan auta. Lindalle ei saatu saksapelissä yhtään kunnon syöttöä linjan taakse tai edes tyhjään tilaan. Yksi kerta sitten tipahti Lindan jalkaan, kun toinen 9 pelaaja oli paremmassa paikassa murtautumassa, niin ei sitäkään osattu pelata oikealle pelaajalle.

Anna on hoitanut hommansa hyvin ja noussut kohu on vain kateellisten tai ymmärtämättömien panettelua. Jonnet ilman valmennusosaamista ovat antamassa potkuja kaikille. Katsokaa kuinka pelaajat halaavat ja ovat onnellisia Annan suuntaan ja onkin syytä olla kiitollinen, kun Anna pystyy kontakteillaan avaamaan ovia suomihelmareille parempiin joukkueisiin kansainvälisesti, mihin ei suomijonnet kykene.

Todellinen ongelmahan oli oman syöttelypelin surkeus, kun parin syötön jälkeen oltiin taas puolustamassa, niin kannattaako edes yrittää hyökätä jos ei pysty parempaan? Keskikentän 10 ja 20 umpisurkeita, vaikka pitäisivät olla kentän taitavimpia ja parhaita syöttelemään.

Tästä ei voi olla kuin eri mieltä faktojen valossa.  Ja ehkä se kaikkein keskeisin fakta on, että Signeulilla ei ole ollut mitään annettavaa Helmarien hyökkäyspelille. (Enkä laske "pitkä juoksupallo Sällströmille"-osastoa tähän mukaan.) Signeul on ollut Helmarien päävalmentajana nyt viisi vuotta, ja siihen mahtuu lähes 200 leiripäivää. Ja kun lisäksi joukkueen permanentti on ollut kiveen kirjoitettu koko tämän ajan, voisi joukkueelta odottaa myös muita hyökkäyspelin malleja kuin pitkää palloa linjan taakse.

Jos sitten kysytään, miksi syötöt eivät mene omille, niin siinä on kaksi komponenttia:

1. Ovatko pelaajat sijoittuneet niin, että vapaita syöttösuuntia kontrolloiduille syötöille on riittävästi?
2. Pystyvätkö pelaajat riittävän laadukkaisiin teknisiin suorituksiin?

Edellinen on valmennustiimin ja valmentamisen heiniä, jälkimmäisestä vastaavat taas pelaajat itse. Tyypillisesti hyvin valmennetuissa joukkueissa pelaajat tietävät myös hyökkäyspelissä, miten, minne ja milloin heidän pitää sijoittua kentällä pelin eri konteksteissa. Pallollisen pelaajan tehtävä on valita syöttösuunnista paras ja toimittaa pallo kohteeseensa.

Väitän, että jokainen Helmarien pelaaja osaa antaa laadukkaan 10-15m sisäsyrjäsyötön maata pitkin, mutta harva tietää, miten heidän tulee sijoittua hyökätessä ja miten kenttä tulee miehittää eri tilanteissa. Toisaalta sillä ei ole mitään väliä, jos ainoa hyökkäyspelin periaate on roiskaista pitkä pallo vastustajan linjan taakse. Helmarien syöttöpelin ongelmat ovat rakenteellisia huonon sijoittumisen ongelmia. Toinen keskeinen koko joukkuetta vaivannut hyökkäyspelin ongelma on alhainen pelinopeus: pallon vastaanottamisesta pallon syöttämiseen eteenpäin Helmarien pelaajilla menee 0,1-0,3 sekuntia ja 1-2 kosketusta huippumaiden pelaajia enemmän. Tämä yhdessä heikon sijoittumisen kanssa vähentää hyvien  ja ennen kaikkea murtavien syöttöikkunoiden määrää Helmarien hyökkäyspelissä.

Signeul vei Suomen kisoihin, mistä kiitos, mutta seuraavaksi Helmarien tulevan päävalmentajan asialistan kärjessä tulisi olla pelinopeuden kasvattaminen ja juego de posícion-periaatteiden juurruttaminen Helmarien peliin.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2022 klo 15:02:00 kirjoittanut Taktiikkapalaveri »
Jantteri22

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 20.07.2022 klo 07:27:20

Niin kauan kun KL on suurimmilta osin harrastesarja (eli suurin osa pelaajista ei voi elättää itseään urheilijoita) ei taso tule nousemaan. Raha on tässäkin se joka ratkaisee. Jos miesten puolellakin on vaikeaa ylläpitää ammattijengejä ilman "oligarkkirahaa" ja rahatilanne on vielä huonompi naisten puolella.

"Niin kauan kun KL on suurimmilta osin harrastesarja (eli suurin osa pelaajista ei voi elättää itseään urheilijoita) ei taso tule nousemaan."  Asia on hyvinkin pitkälle näin. Koitin hieman tuossa eilisessä vistissäni tökkiä asiaa.
Näen tässä raha-asiassa pienen ongelman sillä nykyinen juniori toiminta ei yksinkertaisesti tuota mielestäni sellaisia pelaajia joille pitäisi maksaa. Tällä kaudella lähes kaikki KL joukkueet nähneenä ei kaikista joukkueista edes edes joukkueellista pelaajia joille maksaisin.
No tämä suomi futiksen tilasta puhuminen tässä topikissa on väärä paikka

fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #102 : 20.07.2022 klo 20:24:46

Signeul on toinen Suomen maajoukkueen ammattivalmentaja. Naiset ovat kuitenkin pelanneeet Suomessa sarjamuotoista, Palloliiton johtamaa futista pyöreästi 50 vuotta. Koko sen ajan liitto on tavoitellut tilannetta, jossa naiset eivät pelaa reippaasti ja tosissaan samoilla mahdollisuuksilla kuin miehet, vaan naisten pelaaminen on pelailua, mimmifutista itsepäisimmille kiusankappaleille minimiresursseilla. Muuten naisten ja tyttöjen rooli on ajateltu olevan tuottaa resurssit poikien ja miesten harrastuksen mahdollistamiseen. TJEU yksikään suomalainen junioriorganisaatio ei toimisi eikä miesten maajoukkueessa olisi yhtäkään tasokasta ammattilaista ilman äitien ja tyttöjen ylläpitämää järjestelmää.

Ei Signeul yksinään voi mitenkään moista järjestelmällistä epäkohtaa korjata. Hän on kyllä yrittänyt sen, minkä on voinut ja se näkyy muun muassa suomalaisten maajoukkuepelaajien ammattilaisseurastatuksissa ja ylipäätänsä ammattimaisuutena maajoukkuetoiminnassa. Kyllä, lasken tähän ammattimaisuuteen mukaan myös sen, että hän ei ole tyytynyt hänelle liitosta annettuihin taustajoukkoihin, vaan nämä mosanderit, lipposet ja ruotsalaiset ovat saaneet lähteä.

Samaan aikaan näen kyllä, että Signeul on vanhanaikainen valmentaja, jonka rajat ovat nyt käsillä. Näin talvella erinomaisen ja aika pitkän Signeulin haastattelun ja kyllä hän siinä aika avoimesti kertoo työstään, arvoistaan ja motiiveistaan.

Signeul ei ole mikään suuri uudistaja eikä suomalaisten aina ja iankaikkisesti kaipaama Messias, joka helposti muuttaisi rapakiven kullaksi. Kyllä nyt on katsottava koko futiskentän toimimista. Voi olla (siltä varovasti näyttää), että liitto olisi heräämässä naisten pelaaman jalkapallon mahdollisuuksiin ja hyvä niin. Aikaa olisi ollut jo tuo viisikymmentä vuotta, mutta siinä olisi joutunut näkemään vaivaa ja karistamaan jokusen ennakkoluulonkin. Ehkäpä  miehinen ylväyskin olisi rapissut?

Joka tapauksessa ei tämä ongelma ratkea, jos koko kenttä ei ryhdistäydy. Juniorimassaa on saatava lisää, nuorille tytöille on suotava mahdollisuus olla reippaita (olen kauhulla katsellut viimeiset kymmenen-viisitoista vuotta teinien asenteiden taantumista), kuten eräs nuori valmentaja sanoi lehtihaastattelussa, tyttöjen on saatava pelata kovaa, tyttöjen on saatava esikuvia ja pelimalleja, jokaisessa junnuseurassa on jokaisen junnun saatava harjoitella sukupuolesta riiippumatta yhtä paljon, valmentajia on kohdeltava koulutuksessa ja palkkauksessa samalla tavalla ja liiton on suunnattava naisten liigaan ja sarjaan saatanasti lisää rahaa (1). Ammattimaisuus ei ole ammattilaisuutta, vaan voi edeltää jälkimmäistä, mutta kumpaankin pitäisi pyrkiä.

En tiedä, tarvitaanko varsinaisia erillisiä "strategioita". Esimerkiksi Islanti taisi saada UEFA:lta pyyhkeitä siitä, että liitto ei ollut tehnyt erillistä naispalloilun ohjelmaa. Islantilaisten mukaan sellaista ei tarvita, koska kaikkia kohdellaan samalla tavalla. Myös Suomessa tämä minusta riittäisi.

(1) Tähän lisään, että seurojen on aktiivisesti perustettava naisten sarjoissa pelaavia joukkueita ja tämän tulisi näkyä seurojen saamissa tukirahoissa. Eihän tämä tietenkään onnistu ilman junnutoimintaa, mutta jonkinlaisen putken aikaansaaminen on ensiarvoista. Toki nämä joukkueet pelaisivat aluksi alasarjoissa, mutta siellähän pohja onkin. Lisää joukkueita alasarjoihin -> lisää pelejä (nyt niitä on esimerkiksi Helsingissä aivan liian vähän) -> vaativuutta treeneihin -> taso nousee -> kilpailu ylempänä kiristyy. Kuitenkin a ja o on asennemuutos ja aktiivinen pyrkimys kasvattaa harrastajamääriä.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2022 klo 21:16:47 kirjoittanut fingerström »
viitati

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 20.07.2022 klo 20:43:31

Katselin tänään kahden pääsarja joukkueen harjoituksia naisten ja miesten kun sattuivat olemaan peräkkäin. Olihan niissä järkyttävä ero tekemisessä. Odottelin että missä vaiheessa näin keskellä viikkoa naisten reeneissä tulisi vauhti osuuksia joissa pelillinen tempo, no ei tullut. Osa pelaajista ei pystynyt edes perusasioita suorittamaan kunnolla, tasoerot ryhmän sisällä oli liian suuret. No en moiti enempää, totean vaan että taso naisissa on todella heikko jos pitäisi puhua huippu-urheilusta, ei tuo siltä näyttänyt.

Vastaavasti miesten harjoitukset oli hyvin organisoitu, kun mentiin täysillä oli se mahtavaa katseltavaa ja pelaajat myös näyttivät huippu-urheilijoilta.

Pitkä on tie naisten KL pelaajilla huippu-urheilijoiksi ja ainoa oikea tie on ammattilaisuus eurokentillä, mutta jotta sinne pääsee on fyysiset ominaisuudet ensin saatava sille tasolle, taidolliset osalla onkin jo. Eikö Anna ole juurikin tasoittanut monen naisen tietä sopiviin ammattilaisseuroihin?
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 20.07.2022 klo 22:08:14

Minusta Sinkku-Anna pärjäsi projektivalmentajana hyvin karsintojen loppuun saakka. Tarvittiin toki onnea ja naamamaali, mutta kisoihin päästiin. Ehkä pelitapa oli kankea ja yksinkertainen, mutta se toi toivotun tuloksen.

Jos muistelette taaksepäin, Riven Suomi teki aluksi tulosta hyvin yksinkertaisella 4-4-2 ryhmityksellä ja korostetun puolustusvoittoisella, suorastaan konemaisella taktiikalla, jonka liikkuminen kentällä opitaan jalkapallon peruskoulun ensimmäisellä luokalla.

Rive on sittemmin jatkuvasti kehittänyt peliä ja tuonut mukaan runsaasti uusia pelaajia, mutta aivan maajoukkueen päävalmentajapestinsä alkuaikoina peli oli taktisesti melko köyhää, aivan kuten Signeulilla.

Signeulilla karsintojen jälkeen sakkasi. Kisat siirrettiin ja Signeul päätti, ettei vuosi lisää merkkaa yhtään mitään. Hän päätti säilöä kaiken vuodeksi ja ilmeisen vakavalla naamalla odotti, että kisoihin vedetään vakuumipakkauksesta muuttumaton, vähintään yhtä iskukykyinen joukkue kuin pakkauspäivänä. Ei toiminut.

Sinkulta oli vielä vuodessa kadonnut ote saada joukkue toimimaan puolustussuuntaan tehokkaana kollektiivina, minkä jälkeen jäljellä oli huonosti liikkuva matala blokki, joka 90 minuuttia yritti minimoida takaiskut vailla mahdollisuutta tai edes kunnon yritystä voittaa. Toki vastustajista Espanja ja Saksa yksinkertaisesti ovat liian kovia. Tanskaa vastaan sen sijaan olisi ollut kiva nähdä jalkapalloa.

Sinkku saa mennä, mutta en minä hänen kauttaan minään täydellisenä epäonnistumisena pidä.

Täällä kirjoittajat ovat siinä oikeassa, että Suomen menestymättömyys on kirjoitettu syvälle rakenteisiin ja haasteet näkyvät laajalti ja jo varhain. Naisten jalkapallo ja erityisesti tyttöjen juniorijalkapallo on niin moniongelmainen kokonaisuus, ettei syytä huonoista kisoista voi sälyttää yhden ruotsalaisen päävalmentajan niskoille, niin paljon kuin mieli tekisikin.
« Viimeksi muokattu: 20.07.2022 klo 22:11:27 kirjoittanut Nuorenanätti »
blackhawk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Suomi, Everton


Vastaus #105 : 20.07.2022 klo 23:00:23

Helmarien (kuten myös Huuhkajien) kisaprojektit on tuomittu epäonnistumaan. Kyse on vain siitä epäonnistutaanko karsinnoissa vai vasta lopputurnauksessa. Karsinnoissa onnistuminen nostaa odotukset niin korkealle, ettei odotuksiin kyetä lopputurnauksessa vastaamaan.
supstanssi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #106 : 20.07.2022 klo 23:04:05

Täällä kirjoittajat ovat siinä oikeassa, että Suomen menestymättömyys on kirjoitettu syvälle rakenteisiin ja haasteet näkyvät laajalti ja jo varhain. Naisten jalkapallo ja erityisesti tyttöjen juniorijalkapallo on niin moniongelmainen kokonaisuus, ettei syytä huonoista kisoista voi sälyttää yhden ruotsalaisen päävalmentajan niskoille, niin paljon kuin mieli tekisikin.

Suurmaita ollaan paljon jäljessä yksilötasolla ja yleisesti pelitavassa ja kilpailullisuudessa, erityisesti kotimaisen pelin arvostuksessa ja laadussa. Mutta se ei voi estää surkean maajoukkuevalmentajien arviointia silloin kun hän on surkea. Tätä samaa jargonia oli silloin kun Mixukainen veti Huuhkajia ja seliteltiin,  seliteltiin minkä jaksettiin kuinka löysä vain on löysä, ongelmat rakenteissa ja yksilöissä ja Cowdenbeath-Mixu on kuningas, vaikka heppu oli läpeensä löysä tonttu-ukko. Niin se on tämäkin, jos ainoaksi vahvuudeksi mainitaan mystinen "vaatimustaso". Miettikääpä nyt vaikka Riveä (valkku keskinkertaisilla näytöillä) joka toi heti "selkeän pelitavan", "hyvän joukkuehengen", "yhtenäisen valmennustiimin" jne. eikä kisojen aikaan puhuttu erimielisyyksistä. Rive myös alkuaikoina onnisti usein muuttamaan pelin kulkua taktisilla muutoksilla vaikka materiaali onkin ns. kapea. Tämä taas vaihtaa ihan vain kiusallaan 89 minuutilla viedäkseen lähinnä mahdollisuuden tappiolla olevan joukkueen viimeiseen hyökkäykseen ja maalaamalla ne pelaajat avauksesta jotka eivät tänään Annan fantasioita aivan täyttäneet. Tässä on myös suuri harha kun materiaali on kapea etttä 11. ja 12. pelaajan välillä olisi silloin jotenkin erityisen suuri ero.


Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 21.07.2022 klo 10:25:17

Mixu oli ammattikielellä sanottuna perseestä. Sinkku ei ihan sinne asti putoa, vaikka on kritiikkinsä hänkin ansainnut.

Lähinnä tarkoitin edellisellä sitä, että meillä on pelaajakasvatuksessa ja lajin arvostuksessa niin isoja ongelmia, että Espanjan tai Saksan haastaminen tosissaan ihan kenen tahansa valmentajan toimesta on ruusunpunaista toiveajattelua.

Se ei toki poista sitä, että Sinkun johtamana peli näytti niin pahalta, että itkupotkuraivarit olivat lähellä.
Jantteri22

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 22.07.2022 klo 08:48:54

Katselin tänään kahden pääsarja joukkueen harjoituksia naisten ja miesten kun sattuivat olemaan peräkkäin. Olihan niissä järkyttävä ero tekemisessä. Odottelin että missä vaiheessa näin keskellä viikkoa naisten reeneissä tulisi vauhti osuuksia joissa pelillinen tempo, no ei tullut. Osa pelaajista ei pystynyt edes perusasioita suorittamaan kunnolla, tasoerot ryhmän sisällä oli liian suuret. No en moiti enempää, totean vaan että taso naisissa on todella heikko jos pitäisi puhua huippu-urheilusta, ei tuo siltä näyttänyt.


Pitkä on tie naisten KL pelaajilla huippu-urheilijoiksi ja ainoa oikea tie on ammattilaisuus eurokentillä, mutta jotta sinne pääsee on fyysiset ominaisuudet ensin saatava sille tasolle, taidolliset osalla onkin jo. Eikö Anna ole juurikin tasoittanut monen naisen tietä sopiviin ammattilaisseuroihin?

Niiiiiin samaa mieltä ja taisimpa tästä taitotasosta jo aikaisemmin kirjoittaa.  Pohdin jossakin vaiheessa että pitäisikö pelaajille maksaa palkkaa, niinpä. Se että maksettaisiin vaikka pientäkin korvausta maksamisen ilosta tai että saadaan joukkue sen varjolla kasaan olisi kyllä ihan perseestä. Kyllä meillä pitäisi tyttö/nais futiksessa aloittaa selkeästi ja oikeasti kilpailullinen asenne lajiin ja vasta sitten pitäisi alkaa miettimään että pitäisikö pelaajille maksaa korvauksia. Suomi futis on tyttö/nais puolella niiiiiiin harrastamista
Virtane

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #109 : 23.07.2022 klo 21:00:32

Essi Sainionkin mielestä tärkeintä on, että Signeaul vei Suomen kisoihin eikä muulla ole mitään väliä.
blackhawk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, Suomi, Everton


Vastaus #110 : 25.07.2022 klo 18:48:31

Anna Signeulin sopimus on purettu. Marko Saloranta tilalle syyskuun MM-karsintaotteluihin.

MTV Urheilun tiedot: Helmareiden päävalmentaja vaihtuu! – sopimus purettu

Jäädään odottamaan Palloliitolta vahvistusta uutiseen (ellei tuo ole valeuutinen).
« Viimeksi muokattu: 25.07.2022 klo 18:54:06 kirjoittanut blackhawk »
Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #111 : 25.07.2022 klo 19:28:39

Ainoa oikea ratkaisu.
Taktiikkapalaveri

Poissa Poissa


Vastaus #112 : 25.07.2022 klo 19:31:50

Ainoa oikea ratkaisu.

Signeulin potkut kyllä, Salorannan pesti ei niinkään.
Maranvoimalla

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 25.07.2022 klo 19:31:59

Anna Signeulin sopimus on purettu. Marko Saloranta tilalle syyskuun MM-karsintaotteluihin.

MTV Urheilun tiedot: Helmareiden päävalmentaja vaihtuu! – sopimus purettu

Jäädään odottamaan Palloliitolta vahvistusta uutiseen (ellei tuo ole valeuutinen).
Juuri mtv3 tulosruutu vahvisti uutisen. Minkälainen MIES on tämä Saloranta? Siis valmentajana.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #114 : 25.07.2022 klo 19:39:44

Anna Signeulin sopimus on purettu. Marko Saloranta tilalle syyskuun MM-karsintaotteluihin.
Palloliiton saunasta löytyi heti (toivottavasti erittäin tilapäinen) korvaaja.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #115 : 25.07.2022 klo 19:48:47

Mikäs Salorannassa mättää?
Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #116 : 25.07.2022 klo 20:02:50

Mikäs Salorannassa mättää?
Tätä itsekin ihmettelen. Joo, Palloliiton saunaseurasta, mutta ei tässä ole ihan hirveästi aikaa niihin karsintapeleihin.
Furu

Poissa Poissa


Vastaus #117 : 25.07.2022 klo 20:08:43

Eipä ole Palloliitto vieläkään varmistanut uutista. Vaikea uskoa jutun olevan kuitenkaan ankka, joten adjö Anna. Salorannasta en tiedä tarpeeksi muodostaakseni hänestä mielipidettä, mutta luulisi ainakin tuntevan nuoret pelaajat hyvin. Riittääkö taso kuitenkaan aikuisten parissa? Noh, eiköhän tuo selviä.
Matthias Sindelar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jamo, Tuco, Jorma


Vastaus #118 : 25.07.2022 klo 20:16:03

Tärkeintä lienee olisi laittaa uudet pelaajat kentälle?
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #119 : 25.07.2022 klo 20:19:51

Eikö Saloranta ollut valmentaja, joka pakotti joukkueensa pelaamaan sitä kirottua maalivahti-toppari-maalivahti-toppari pimputtelua, joka johtaa lähinnä pallonmenetyksiin ja maaleihin omassa päässä? Tälläiset on omat mielikuvat hänen maajoukkueistaan vuosia sitten. Toki, taisi olla vähän päässyt tuosta eroon, kun viimeksi junnumaajoukkueen kisoihin vei, joten ehkä on viisastunut.

Silti, jotenkin tälläinen todella kädenlämmin saunavalinta, mutta tietysti todella helppo valinta tähän paikkaan. Onko helpoin valinta sitten paras valinta, mutta..no, luultavasti lähtökohtaisesti hoitaa vain nämä syksyn pelit, ja luultavasti on saanut tehtäväkseen jonkin verran uudistaa maajoukkuetta.

Jantteri22

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 25.07.2022 klo 20:20:27

Hienoa että valmennukseen valittiin kotimainen valmentaja, Salorantaa moni veikkaili. No itse olisin toivonut jonkun muun ko pestiin mutta eipä tarvitse uusia verkkareita hankkia.
Veikkaan että Saloranta on nyt kuten Rive aikanaan, eli saa hetkeksi aikaa päävalmentajan pestin ja sitten hommataan joku ulkkari tilalle.
Sun mutsis

Poissa Poissa


Vastaus #121 : 25.07.2022 klo 20:49:53

Kukaan ei ilmeisesti yllättynyt mistään. Ei potkuista eikä Salorannasta.

Salorannalla sikäli hyvä tilaisuus, että kaikki odottavat tuloksellisesti heikkoa, epärealistisen optimistista ja epätasapainoista pallonhallintanysväystä, jossa vastaisku odottaa aina yhden pienen virheen tapahtumista. Ei voi kuin onnistua tai vähintään täyttää odotukset.
Slither54

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 25.07.2022 klo 21:18:55

Eikö Saloranta ollut valmentaja, joka pakotti joukkueensa pelaamaan sitä kirottua maalivahti-toppari-maalivahti-toppari pimputtelua, joka johtaa lähinnä pallonmenetyksiin ja maaleihin omassa päässä?


Ainakin oman käsityksen mukaan Saloranta on hieman enempi tiimijohtaja tyyppi kuin diktaattori muiden yläpuolella. Tämä alakerran pimputtelu taisi tulla ennen kaikkea erään mv-koutsin ajatusmaailmasta, joka edelleenkin liitossa on jonkinlaisessa valmennuspestissä kiinni...
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #123 : 25.07.2022 klo 21:36:13

Kyllä Palloliiton oma tiedotus ja siitä vastuulliset on täysin perseestä, jos vuoden tärkein uutinen pitää lukea Maikkarin sivuilta :(
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-urheilun-tiedot-helmareiden-paavalmentaja-vaihtuu-sopimus-purettu/8476666#gs.6u2p20
Timoni

Poissa Poissa


Vastaus #124 : 25.07.2022 klo 22:33:04

Saloranta on hyvä valinta tähän paikkaan. Hän tuntee pelaajat ja pystyy halutessaan viemään peliä lähemmäksi tyttöjen maajoukkueiden monipuolisempaa pelitapaa ja ottaa siihen myös sopivat pelaajat.

Aika näyttää. Valitaanko Saloranta ja uusitaanko pelitapaa ja joukkuetta.

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa