Pistetäänpä tällä kertaa kausiketju tulille hyvissä ajoin.
Kausi 2021-22Kauteen lähdettäessä odotukset olivat korkealla. Olihan joukkue sijoittunut edellisellä kaudella yhdeksänneksi herättäen ihastusta viihdyttävällä pelityylillään. Uskaliaimmat puhuivat jopa Euroopasta. Pilvilinnat haihtuivat kuitenkin nopeasti, kun loukkaantumisia alkoi kertyä. Leedsin pelaajat olivat kauden aikana loukkaantuneina yhteensä 1542 päivää, voittaen tuon tilaston kirkkaasti. Marcelo Bielsan ehdoton tyyli vaati paljon pelaajilta ja kun kentälle ei saatu parhainta kokoonpanoa, pelin taso heitteli liikaa. Pelaajat olivat tottuneet juoksemaan vastustajilta jalat alta, mutta poissaolojen takia Bielsan miesvartiointiin ja nopeisiin vastaiskuihin perustuvaa peliä ei voitu toteuttaa tehokkaasti. Tämä johti puolustuspelin romahtamiseen. Leeds päästi toiseksi eniten maaleja ja otti eniten keltaisia kauden aikana.
Erityisesti Kalvin Phillipsin poissaolot kävivät kalliiksi. Ilman häntä keskikentän ja puolustuksen yhteys katosi täysin. Vastustajilla oli kissanpäivät Leedsin pelaajien välimatkojen keskellä. Tämä korostui parhaimpia joukkueita vastaan, jotka kurittivat riikinkukkoja armottomasti. Paras hyökkääjä Patrick Bamford oli myös loukkaantuneena suurimman osan kaudesta, mikä söi luvattoman paljon tehoja. Seurajohto pelasi melkoista uhkapeliä, kun loukkaantumisten riivaamaa joukkuetta ei vahvistettu ollenkaan tammikuun siirtoikkunassa. Muutenkin kauden alun hankinnat, Dan James ja Junior Firpo, osoittautuivat flopeiksi. Bielsa ei saanut korjattua kurssia, joten hän sai lähteä helmikuussa. Tilalle tuli RB Leipzigista tuttu Jesse Marsch. Hänen johdollaan sarjapaikka pelastui kolmen pisteen turvin, kun Brentford kukistui kauden päätöksessä. Leeds oli ensimmäinen joukkue 11 vuoteen, joka pystyi viimeisessä pelissä nousemaan putoajan paikalta turvaan.
Kausi 2022-23Virheistä on toivottavasti opittu. Jesse Marschin miehistöä on uudistettu kesän aikana, mutta muutama vahvistus vielä tarvitaan. Leedsissä on alkamassa uusi aika, kun Marsch aloittaa ensimmäisen täyden kautensa. Raphinhan ja ennen kaikkea Phillipsin lähdöt ovat kova paikka monelle kannattajalle, mutta heistä saadut rahat ovat elintärkeitä joukkueen vahvistamisessa. Marsch peluuttaa bielsamaista jalkapalloa, mutta erojakin löytyy. Siinä missä Bielsa suosi laitoja ja leveyttä, Marsch rakentaa pelinsä keskustan kautta. Keskikentälle on kaivattu parempaa pallollista pelaajaa jo monta kautta. Marc Roca voi olla monen toivoma vastaus tähän. Marsch luottaa kovaan prässiin, jossa luodaan ylivoimia pallolliseen bielsamaisen miesvartioinnin sijaan. Tässä uusi hankinta Tyler Adams on tärkeässä roolissa keskikentän "uutena Phillipsinä". Aggressiivisella prässillä puolestaan haetaan bielsamaisesti nopeita vastahyökkäyksiä organisoimattomia puolustuksia vastaan. Roca on erinomainen antamaan pitkiä syöttöjä ja Aaronsonin, Harrisonin, Sinisterran ja Bamfordin nopeus pääsee niissä oikeuksiinsa. Marsch suosii 4-2-2-2 formaatiota, mutta se voi taipua 4-2-3-1 muotoonkin riippuen pelaajistosta.
Yksi tärkeimmistä teemoista on saada viime kauden kaoottinen puolustus kuntoon. Erityisesti laidoilta tultiin koko ajan läpi, mikä sai topparitkin näyttämään huonoilta. Tanskan maajoukkuepakki Rasmus Kristensen tuli tilkitsemään oikean laidan ja tuomaan kaivattua ilmavoimaa molempiin päihin kenttää. Firpon pitää toisella puolella nostaa huomattavasti tasoaan viime kaudesta. Toppariosasto on laaja, mutta ei kovin laadukas. Loukkaantumiset häiritsivät monen kautta, joten nyt pitäisi pysyä ehjänä. Samaa pätee hyökkäyksessä Bamfordiin. Viime kaudella tehot olivat liikaa Raphinhan varassa. Jatkossa muilta on tultava enemmän tulitukea. Aaronson tuo jännittävän elementin hyökkäyspeliin, mitä ei olla nähty sen jälkeen kuin Pablo Hernandez lähti. Luis Sinisterra oli vakuuttava Hollannissa. Jännä nähdä, mitä hän saa aikaan Englannissa. Kaikki odottavat hänestä uutta Raphinhaa, joten toivottavasti kestää paineet. Ennen kauden alkua tarvetta olisi vielä yhdelle hyökkääjälle, vasemmalle pakille kirittämään Firpoa ja kokeneelle kolmosvahdille, joka tarjoaisi henkistä selkänojaa Meslierille.
Joukkue 22-23 Päävalmentaja: Jesse Marsch
Apuvalmentajat: Rene Maric, Ewan Sharp, Mark Jackson ja Cameron Toshack
Ulos: Raphinha (FC Barcelona), Kalvin Phillips (Man City), Leif Davis (Ipswich), Laurens De Bock (Zulte Waregem)
Lainalle: Tyler Roberts (QPR), Charlie Cresswell (Millwall), Jamie Shackleton (Millwall), Lewis Bate (Oxford United), Helder Costa (Al-Ittihad), Stuart McKinstry (Motherwell), Ian Poveda (Blackpool)
Sisään: Brenden Aaronson (RB Salzburg), Rasmus Kristensen (RB Salzburg), Luis Sinisterra (Feyenoord), Marc Roca (Bayern München), Tyler Adams (RB Leipzig), Darko Gyabi (Man City), Sonny Perkins (West Ham)
Maalivahdit1 Illan Meslier (22)
13 Kristoffer Klaesson (21)
?? Joel Robles (32)
Puolustus2 Luke Ayling (30)
3 Junior Firpo (25)
5 Robin Koch (25)
6 Liam Cooper (30)
14 Diego Llorente (28)
21 Pascal Struijk (22)
25 Rasmus Kristensen (25)
33 Leo Hjelde (18)
37 Cody Drameh (20)
Keskikenttä 4 Adam Forshaw (30)
7 Brenden Aaronson (21)
8 Marc Roca (25)
10 Crysencio Summerville (20)
12 Tyler Adams (23)
15 Stuart Dallas (31)
18 Darko Gyabi (18)
20 Dan James (24)
22 Jack Harrison (25)
23 Luis Sinisterra (23)
43 Mateusz Klich (32)
44 Mateusz Bogusz (20)
Hyökkäys9 Patrick Bamford (28)
19 Rodrigo (31)
30 Joe Gelhardt (20)
42 Sam Greenwood (20)
Ihanneavaus (4-2-3-1) Bamford
Harrison Aaronson Sinisterra
Roca Adams
Firpo Cooper Koch Kristensen
Meslier
Pre-season: 6.7. Blackpool (4-0)
14.7. Brisbane Roar (2-1)
17.7. Aston Villa (0-1)
22.7. Crystal Palace (1-1)
31.7. Cagliari (6-2)