FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.09.2023 klo 14:39:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Nyt futisväki herätys! Iltasanomat boikottiin!  (Luettu 28394 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
acdb

Poissa Poissa


: 22.07.2022 klo 00:06:23

Jokainen vähänkin mediakenttää seuraava on huomannut, että tänä vuonna Iltasanomat on tehnyt strategisen päätöksen, että suomalaista jalkapalloa ei noteerata ollenkaan. Vesa "kendojuntti" Rantanen on ajatuksen taustalla. Hänen mukaansa juuri ketään ei kotimainen futis kiinnosta ( hänen omat sanansa). Vesa perustaa väitteensä klikkaustutkimuksiin, joita ei ole julkaistu.

Vesa Rantanen on suomalaisen jalkapallon yksi pahimpia vihollisia jo asemansakin puolesta. Vesa vihaa suomifutista ja hän Huuhkajien mediahuomiosta säikähtäneenä hyökkäsi meidän futisfanien kimppuun koronapaskan yhteydessä. Vesan sairaat kuolemantoivotukset voitte vaikka tarkistaa Twitteristä, kuten myös kiinnostavuuslausunnon. Tämän seurauksena Rantanen masinoi suomifutiksen mediaseurannan Iltasanomissa nollaan, miinus kaikki negatiiviset asiat, kuten esim. HJK:n tarjoilut ja huliganismi. Muuten IS on hiljaa.

Näiltä pohjilta kutsun kaikkia futisfania boikotoimaan kaikin tavoin Iltasanomia. Älä klikkaa heidän sivustonsa uutisia, älä osta paska
-aviisia, levitä sanaa somessa. Laita Vesalle vittumaista palautetta, sekä tietenkin hänen esihenkilöillleen.
khat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Mathare United, Zeddy & KÖNÖ


Vastaus #1 : 22.07.2022 klo 00:56:08

Harmittavasti ne matsit nyt kakosdivaria myöten vaan sattuvat näkymään Sanoman tuotteesta...
rysty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, България & muut altavastaajat


Vastaus #2 : 22.07.2022 klo 01:01:05

Näinköhän yksi Vesa Rantanen onnistuisi vetämään linjat koko aviisin puolesta. IS on muuten osa sanoma-konsernia, joka omistaa mm. Veikkausliigan esitysoikeudet...
Lumpini

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907, mes que en club, YNWA


Vastaus #3 : 22.07.2022 klo 01:01:20

Harmittavasti ne matsit nyt kakosdivaria myöten vaan sattuvat näkymään Sanoman tuotteesta...

Touche!
Dagger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, Apollo, Hyps,FC TPS, LFC


Vastaus #4 : 22.07.2022 klo 01:02:26

Ollut jo monta vuotta molemmat iltapaskat. JMT.
acdb

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 22.07.2022 klo 02:41:59

Touche!

Kyllä Sherlockit. Kirjoitinkin Iltasanomista, enkä koko konsernista.
Herra

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 22.07.2022 klo 06:46:49

Oletko se sama HJK:n nolo viestintäkaveri, joka itkee aiheesta Twitterissä?

Jep. Aivan varmasti asia on niin, että Suomen suurin? uutismedia ei kirjoita kotimaisesta jalkapallosta, koska urheilutoimituksen esimies ei satu tykkäämään jalkapallosta.

Miksi sitten Urheilulehti - jonka esimies Rantanen myös on - kirjoittaa jokaisessa kesän numerossaan Veikkausliigasta vähintään yhden jutun per lehti? Esimerkiksi tuoreimmassa numerossa kuusi sivua kelpo juttuja kotimaisesta sarjajalkapallosta.

Salaliittoja paljon todennäköisempää on se, että - yllätys, yllätys - kotimainen jalkapallo ei kerää niitä lukijoita IS:n verkkosivuilla, joka on "koko kansan uutiskanava". Urheilulehti on taas eri homma.

Sitä ihmettelen toki, miksei IS hyödynnä enemmän UL:n futisjuttuja verkossa, vaikka sitten jonkun kirjautumismuurin takana.

Paras tapa saada suomalaiselle jalkapallolle lisää mediatilaa on lukea niitä juttuja - oli media sitten mikä tahansa.

diagonaali

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 22.07.2022 klo 06:58:30

IS:n puljusta toki tulee Pallokerho-podcast. Mutta tottahan se on, että esimerkiksi yksittäisistä Veikkausliigan peleistä eivät kovin uutisoi. HS ehkä sitten puolestaan kirjoittaa myös Veikkausliigakierroksista, joten voi olla strateginen päätös olla kirjoittamatta kyseisestä aiheesta molemmista lehtiin.

Totta on toisaalta myös se, että mainosrahotteista mediaa ajavat kiinnostavat sisällöt. Eivät siis pelkästään klikkiotsikot, vaan artikkelit, joiden parissa lukija viettää aikaa ja parhaimmillaan jopa siirtyy artikkelin luettuaan seuraavan pariin. Tuo on hyvin yksinkertaista performance-analytiikkaa, jota Sanomallakin on jo varhaisista www-ajoistaan seuranneet. Tuosta analytiikasta seuraa se, että toimittajien onnistumista mitataan toimituksissa sen perusteella, kuinka kiinnostavia artikkeleita ovat kirjoittaneet. Toimittajat siis itsekin seuraavat analytiikkaa aktiivisesti. On kylmä tosiasia, että epäkiinnostavien artikkelien kirjoittaminen ei kannata.

No, edelleen voi toki miettiä, olisiko IS:n silti kannattavaa rummuttaa Veikkausliigaa enemmän - onhan kerta Nelosella/Sanomalla tosiaan oikeudet. Aiheesta on osittain keskusteltu Liigan televisiointiketjussa, mutta lyhyesti voi todeta, että ei välttämättä. Nelosen panostus on ollut kuitenkin hyvin maltillista ja lähetysten toteutukset kevyitä. Toimitusten tavoin myös Nelosella luonnollisesti päätös on varmasti perustunut dataan: jos lähetyksiä ei lähtökohtaisesti juuri katsota, ei niihin kannata kovin panostaa. Hiukan muna vai kanahan tuo kaiketi on: voiko olettaa olevan katsojia, jos Veikkausliigaa ei isommin rummuteta omissa medioissa?

Ensi kaudelle Sanoma ilmoitti panostavansa Veikkausliigaan eri tavalla. Saas nähdä mitä kaikkea se lopulta tarkoittaa, mutta oletettavasti lähetysten taso paranee huomattavasti, tuotetta markkinoidaan paremmin sekä otteluita ja itse Veikkausliigaa promotaan näkyvämmin/kuuluvammin. Eli ehkä odottaisin ensi kauden alkuun ennen kuin poltan iltasanomani näyttävästi Kansalaistorilla.
emilkostadinov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pool, Gnisu, Mypa..


Vastaus #8 : 22.07.2022 klo 07:45:47

Iltasanomat ja urheilulehti täydentävät hienosti toisiaan, kirjoittavat myös suomifutiksesta loistavia hyvin toimitettuja juttuja viikoittain. Toki joku formulat ja lätkä vievät kaistaa koska mainostajat eli siis raha mutta vertailun muuhun mediaan kestää loistavasti.
diagonaali

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 22.07.2022 klo 08:00:09

Iltasanomat ja urheilulehti täydentävät hienosti toisiaan, kirjoittavat myös suomifutiksesta loistavia hyvin toimitettuja juttuja viikoittain. Toki joku formulat ja lätkä vievät kaistaa koska mainostajat eli siis raha mutta vertailun muuhun mediaan kestää loistavasti.

Tämä on hyvä huomio myös. Tosiaan toimitusta ohjaa analytiikan lisäksi myös mainostajien tarve: jos mainostajat haluavat kohdentaa mainontaansa Veikkausliigasisältöihin, sellaisia tehdään.
rapidinwartti

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 22.07.2022 klo 11:39:54

Veikkausliigaa on pelattu heinäkuussa 22 päivän ajanjaksolla (1.7.-22.7.2022) yhteensä 15 ottelua. Lisäksi Veikkausliigan joukkueet ovat pelanneet samalla ajanjaksolla yhteensä 11 europeliä. Tarkastelin Iltasanomien urheilu-uutisointia heinäkuulta määrällisellä ja laadullisella menetelmällä, miten näistä 26 ottelusta on uutisoitu.

Iltasanomien verkkosivujen urheilusivuilla on seuraavat otsikot:
Heinäkuussa 1.7.-22.7.2022 Iltasanomien julkaisemat urheilu-uutiset

Urheilusivujen yläpalkissa lueteltujen lajien uutisten lukumäärät:

Yleisurheilu: 115
Jääkiekko: 102
Jalkapallo: 80
Ravit: 72
Formula 1: 60
Ralli: 23
Hiihtolajit: 10

Uutisten lukumäärät yksittäisiin liigoihin liittyen, jotka on nostettu yläpalkkiin erillisiksi otsikoiksi:

NHL: 67
Veikkausliiga: 8
SM-liiga: 3


Veikkausliigan osiossa julkaistut uutiset:

Sakkoasioiden otsikot (2 kpl):
 • Palloliitto lätkäisi sakkoja liigaseuroille – HIFK:n maasta poistuneelle maalivahdille lisäpelikieltoa
 • Fanien käytös maksoi HJK:lle kymmeniätuhansia euroja – näin jalkapallopomot kommentoivat turvallisuutta

Podcastia käsittelevä otsikko (2 kpl):
 • Podcast: Tämä mies voi pelastaa HJK:n kauden – Helmarien kisoille ankea loppu: "Kisat päättyivät katastrofiin, enkä puhu vain tuloksesta"
 • Podcast: Helmarien kohuvalmentaja jyräsi itsekkäästi omat pelaajansa – EM-rupeamasta jää vaisu maku: "Luovuttaneen ihmisen puhetta"

Stadionilla tapahtuneesta pelin ulkopuolisesta asiasta otsikko (1 kpl):
 • AC Oulun juhlaottelu poiki rikostutkinnan – jalkapallokatsomossa paukkui räjähde

Pelaajan terveysongelmasta kertova otsikko (1 kpl):
 • Kalle, 22, alkoi oksentaa täysin yllättäen – mystiseen vaivaan löytyi selitys tuskattuvan hitaasti

Veikkausliigan ottelukierroksen tuloksia käsittelevä otsikko (1 kpl):
 • HJK ja KuPS kärkiottelussa tasapeliin – VPS tuhosi AC Oulun täydellisesti

Veikkausliigan ottelussa tapahtuneeseen erikoiseen pelitapahtumaan liittyvä otsikko (1 kpl):
 • Video: Täysi rähinä päällä Helsingissä – HIFK:n 40-vuotias tähtivahti poltti päreensä ja jyräsi vastustajan kentän ulkopuolella


Huomioita Iltasanomien heinäkuusssa tekemästä kahdeksasta Veikkausliigauutisesta:

 • Heinäkuussa pelatuista 26 ottelusta kolme ottelua oli nostettu uutisen otsikkoon. Iltasanomien mukaan lopputuloksen uutisoinnin arvoisia otteluita olivat 2.7.2022 pelattu kärkikamppailu HJK–KuPS ja samana päivänä pelattu AC Oulu–VPS. Lisäksi uutinen oli tehty 4.7.2022 pelatussa HIFK–Ilves -ottelussa tapahtuneeseen pelitilanteeseen liittyen. HJK:n kauden tärkeintä ottelua Mestarien liigan karsinnoissa ei mainittu Iltasanomissa lainkaan.

 • Kahdekasta Veikkausliigan uutisalueella julkaistusta uutisesta kuusi uutisotsikkoa liittyi ylipäätään Veikkausliigaan. Muut kaksi uutista käsittelivät podcastia, jonka otsikossa käsiteltiin naisten EM-kisoja.

 • Kuudesta Iltasanomien kirjoittamasta Veikkausliigaa käsittelevästä uutisesta vain kaksi uutista liittyi ylipäätään urheilulajiin nimeltä jalkapallo.

 • Kahdesta Veikkausliigajalkapalloa käsittelevästä uutisotsikosta toinen oli yleisluontoinen ottelutulosten raportointi kierrokselta, jossa pelattiin kärkikamppailu HJK:n ja KuPS:n välillä. Toinen uutinen käsitteli maalivahdin saamaa punaista korttia.

 • Kuudessa otsikossa mainittiin jonkin seuran nimi (3 x HJK, 2 x HIFK, 2 x AC Oulu, KuPS ja VPS)

 • Yhdessäkään otsikossa ei mainittu kenenkään Veikkausliigan pelaajan tai valmentajan nimeä.


Lyhyt vertailu ruotsalaisen Aftonbladetin uutsiointiin Ruotsin Allsvenskaniin liittyen

Heinäkuussa 1.7.-22.7.2022 Aftonbladetin julkaisi 176 urheilu-uutista Ruotsin jalkapallon pääsarjaan Allsvenskaniin liittyen.

Käsiteltiinkö Ruotsissa samoja aiheita Allsvenskaniin liittyen kuin Iltasanomissa Veikkausliigaan liittyen?

Podcastia käsittelevä otsikko: 3 kpl
Ottelussa tapahtuneeseen erikoiseen pelitapahtumaan liittyvä otsikko: 3 kpl
Ottelukierroksen tuloksia yleisluontoisesti käsittelevä otsikko: 0 kpl
Pelaajan terveydestä kertova otsikko: 0 kpl
Stadionilla tapahtuneesta pelin ulkopuolisesta asiasta otsikko: 0 kpl
Ottelun ulkopuolisten sakkoasioiden otsikko: 0 kpl

Ruotsin Aftonbladetin julkaisemista uutisista 3 % käsitteli samanlaisia asioita kuin Iltasanomien Veikkausliigaa käsittelevät uutiset. Eli 97 % Aftonbladetin tekemistä uutisista oli erilaisia kuin Iltasanomien tekemät uutiset Veikkausliigasta. Tästä nousee kysymys, että onkohan Iltasanomien urheilutoimittajat päteviä tehtäväänsä?
« Viimeksi muokattu: 22.07.2022 klo 15:26:02 kirjoittanut rapidinwartti »
Mombasa

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Homovitun huutaminen


Vastaus #11 : 22.07.2022 klo 11:55:15

Boikotoimalla Iltasanomia ja niiden vähäistenkin suomifutisjuttujen klikkaamatta jättämisellä saadaan varmastikin lisää suomifutisjuttuja eetteriin "Ylos" Ei tämä minkään yksittäisen vesarantasen agenda ole ettei kirjoiteta, vaan ihan sen analytiikan ohjaama lopputulos. Eikä minkään kaupallisen toimijan pidä tai olisi edes järkevää julkaista omia klikkimääriään eri artikkeleista, mitä topikin aloittaja epäsuorasti vaati.

Iltasanomia nyt kenenkään sivistyneen aikuisen ihmisen ei pitäisi noin muutenkaan hirveästi lukea, muttei koko lehteä nyt kannata boikottiin laittaa, jolloin ne vähäisetkin klikkaajat niistä suomifutisjutuista katoavat.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 22.07.2022 klo 11:56:10

Ja sitten vielä joku ihmettelee miksi forkalle on tehty kielto kopioida suomifutisjuttuja eri medioista.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #13 : 22.07.2022 klo 12:07:43

Boikotoimalla Iltasanomia ja niiden vähäistenkin suomifutisjuttujen klikkaamatta jättämisellä saadaan varmastikin lisää suomifutisjuttuja eetteriin "Ylos" Ei tämä minkään yksittäisen vesarantasen agenda ole ettei kirjoiteta, vaan ihan sen analytiikan ohjaama lopputulos.

Se mua hämmentää, miten ihmeessä se on ainoastaan Vesa Rantasen pulju jonka suomifutisuutiset eivät "kiinnosta". Kuitenkin IL, HS, Yle ja jopa Paskakanavakin kirjoittelee lajista edelleen, eivätkö ne sitten seuraa analytiikkaansa yhtään? ???
Manfred Fandango

Paikalla Paikalla


Vastaus #14 : 22.07.2022 klo 12:27:25

Boikotoimalla Iltasanomia ja niiden vähäistenkin suomifutisjuttujen klikkaamatta jättämisellä saadaan varmastikin lisää suomifutisjuttuja eetteriin "Ylos" Ei tämä minkään yksittäisen vesarantasen agenda ole ettei kirjoiteta, vaan ihan sen analytiikan ohjaama lopputulos. Eikä minkään kaupallisen toimijan pidä tai olisi edes järkevää julkaista omia klikkimääriään eri artikkeleista, mitä topikin aloittaja epäsuorasti vaati.

Iltasanomia nyt kenenkään sivistyneen aikuisen ihmisen ei pitäisi noin muutenkaan hirveästi lukea, muttei koko lehteä nyt kannata boikottiin laittaa, jolloin ne vähäisetkin klikkaajat niistä suomifutisjutuista katoavat.

Sanoma on pääsarjan virallinen yhteistyökumppani. Sama paskapuulaaki julkaisee kyllä näiden kaupallisten yhteistöiden myötä vaikka minkälaisia juttuja lukijamäärästä riippumatta. Lisäksi ne teksti-tv-analyysit eivät vaadi mitään ihmeellisiä journalistisia urotöitä vaan joku noheva kesähessu ne voi kyllä harjoitustyönä kirjoittaa.

Aivan suoraa vittuiluahan tuo on kotimaista jalkapalloa kohtaan ja täytyy ihmetellä minkälaisia aisankannattajia siellä Veikkausliigan toimistolla istuu kun hyväksyvät tämän tilanteen.
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 22.07.2022 klo 13:32:50

Ehdottomasti kaikkien pitää vain käydä lukemassa jutut nettisivuilta, eikä vaan kopioida foorumille. Foorumi tekee omalta osaltaan karhunpalveluksen itselleen.
acdb

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 22.07.2022 klo 15:15:09

Boikotoimalla Iltasanomia ja niiden vähäistenkin suomifutisjuttujen klikkaamatta jättämisellä saadaan varmastikin lisää suomifutisjuttuja eetteriin "Ylos" Ei tämä minkään yksittäisen vesarantasen agenda ole ettei kirjoiteta, vaan ihan sen analytiikan ohjaama lopputulos. Eikä minkään kaupallisen toimijan pidä tai olisi edes järkevää julkaista omia klikkimääriään eri artikkeleista, mitä topikin aloittaja epäsuorasti vaatii.

Ymmärrän toki, että eivät julkaise ja en edes vaadi julkisiksi. On helppo vedota tähän salaiseen analytiikkaan, kun yleisö ei tiedä, että miten kerätty ja miten analysoitu. On hyvin vaikea uskoa, että Suomen ylivoimaisesti toiseksi suurin yleisölaji ei keräisi lukijoita. Kuitenkin Iltasanomat kirjoittavat myös pienemmän lajin juttuja.

Jokainen joka on vuosikymmeniä seurannut suomalaista urheilumediaa, näkee hyvin helposti monien jääkiekkotoimittajien jalkapalloantipatiat. Tervemenoa epäilijöille purkamaan Rantasen vuosikymmenten lapsellisia kirjoituksia jalkapalloa vastaan sekä hänen someantia, joka on esim. koronatapauksen kohdalla melkoisen lähellä sekopäisen sairasta. Ja valitettavasti Rantanen on hyvin isossa asemassa Iltasanomilla. Minä en ainakaan näiltä pohjilta luota pätkääkään Vesan analysoimaan dataan. Ja mielestäni jokainen häneen luottava on tiedostamaton hölmö. Tai ei ole vaan seurannut mediaa tarpeeksi kauan tai liian vähän.
Wissi

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 22.07.2022 klo 16:58:21

Tarkastelin Iltasanomien urheilu-uutisointia heinäkuulta määrällisellä ja laadullisella menetelmällä, miten näistä 26 ottelusta on uutisoitu.

Ylos
Quethas

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 22.07.2022 klo 17:23:23

Tämähän ei taida olla edes pelkkään futikseen liittyvä linjaus. Eipä toistakaan Sanoman isoa tv-tuotetta eli Superpesistäkään IS:n sivuilta löydy. Linjaus tuntuu ennemmin olevan, ettei suomalainen palloilu kiinnosta ketään. Paitsi se jääkiekko.

Tässähän on se hämmentävä puoli, ettei IS:n nyt edes tarvitsisi mitään toimittajiensa mainitsemaa suomifutiksen renkaiden pumppaamista tehdä. Se kun on ihan eri juttu, kuin edes perus journalistisen työn tekeminen. Vaikka sitten kopioimalla STT:n jutut jos mihinkään muuhun ei resurssit riitä. KuPS näemmä tämän käsittelyn olikin saanut.

Minun on aivan mahdoton uskoa, etteikö vaikkapa europelejä, Stadin Derbyä tai jotain HJK:n ja KuPS:n välistä ottelua käsittelevä juttu keräisi lukijoita. Ei ne varmaan saitin luetuimpia juttuja varmasti ole, mutta kyllä niitä joku lukee.

Tässä tuntuu että mainittu analytiikka on yksinkertaisesti klikkimäärät. Kyllähän paskajutut klikkiotsikoilla saa pikaisesti porukan tekstejä lukemaan, mutta on sitten eri juttu, kuinka pitkään niitä juttuja luetaan ja ovatko ne journalistisesti oikeasti merkityksellisiä. Sääli kyllä, että päteviä futiksesta kiinnostuneita toimittajia laitetaan tekemään klikkihuor... journalistisesti äärimmäisen tärkeää sisältöä.

Ruudusta, Pallokerhosta ja Urheilulehdestä kyllä tykkään. Tämä kritiikki kohdistuu vain ja ainoastaan IS:n tarkoituksellisen linjavalintaan.
Nahtegal

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 22.07.2022 klo 17:39:28

IS:n olen pitänyt jo vuoden boikotissa. Klikkaan silti futislinkkejä, jos joku niitä forumille laittaa.
Tsei Tsei

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tampere United


Vastaus #20 : 22.07.2022 klo 18:37:19

Ehdottomasti kaikkien pitää vain käydä lukemassa jutut nettisivuilta, eikä vaan kopioida foorumille. Foorumi tekee omalta osaltaan karhunpalveluksen itselleen.

Täh? Foorumin säännöissähän on kielletty kotimaista jalkapalloa koskevien uutisten kopiointi.
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 22.07.2022 klo 18:44:00

Täh? Foorumin säännöissähän on kielletty kotimaista jalkapalloa koskevien uutisten kopiointi.
Ei mikään täh. Yleisesti teksti otetaan, muutetaan hieman ja laitetaan foorumille. Tekstin otto ok, muokkaus ok, mutta linkin voisi lisätä tekstin jälkeen, josta saadaan lisätietoja sekä klikkejä.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2022 klo 18:47:07 kirjoittanut Kausari »
wastedrepublic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu


Vastaus #22 : 22.07.2022 klo 18:55:31

Tämähän ei taida olla edes pelkkään futikseen liittyvä linjaus. Eipä toistakaan Sanoman isoa tv-tuotetta eli Superpesistäkään IS:n sivuilta löydy. Linjaus tuntuu ennemmin olevan, ettei suomalainen palloilu kiinnosta ketään. Paitsi se jääkiekko.

Ei kyllä IS kovin ahkerasti (Lätkä-)Liigaankaan tuloksia jaksa kerrata artikkelimuodossa. Toki useammin kuin Veikkausliiga, mutta aika kehnoa kuitenkin verrattuna kansansuosioon. Toki näitä shokkiwaujärkytaklaus-juttuja tuutataan.

Itse käyn lähinnä klikkailemassa/lukemassa jalkapalloon liittyviä uutisia IS:llä. Toivoisin toki, että niitä olisi enemmän ja varsinkin samanlaista settiä mitä Ruotsissa (Aftonbladet jää toki useimmiten lukematta), jota rapidinwartti hienosti koosti. Expressenillä on joitakin hyvin laadukkaita kirjoittajia ja tuottavat myös muuta kuin pelkkää tekstiä.
Kausari

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 22.07.2022 klo 19:01:55

Jokaisen forumistin aamuaskare:
https://www.ampparit.com/veikkausliiga

Tärkeimmät linkit on valtakunnallisten tai suurlevikkien lehtien artikkelit
« Viimeksi muokattu: 22.07.2022 klo 19:04:41 kirjoittanut Kausari »
Tunturi

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 24.07.2022 klo 16:46:32


Pallokerho-ketjuun oli linkattu Lari Vesanderin twiittiketju tämän ketjun teemasta. Olisikohan jopa reaktio tähän ketjuun.

Vesander on varmasti aivan oikeassa tuon analytiikan suhteen. On myös selvää, että Sanomalla yritetään kaikkien muiden yritysten lailla saada mahdollisimman paljon tulosta rajallisilla resursseilla, mikä tarkoittaa joskus tiettyjen toimintojen karsimista. Mutta jotenkin tämä journalismin perustyön karsiminen ja analytiikan sokea seuraaminen tuntuu edellisvuosikymmenen jutulta, jota monet mediat ovat jo alkaneet kyseenalaistaa. Yksittäiset kohujutut keräävät kyllä klikkauksia ja mainostajat kiittävät, mutta suhde vakiintuneisiin lukijoihin kärsii, mistä tämäkin ketju on hyvä esimerkki. Monet mediat tekevät niitä vähemmän kiinnostavia perusjuttuja, koska niillä on oma merkityksensä tietyille lukijoille. Miksi kukaan Veikkausliigan seuraaja etsisi uutisia sarjasta nimenomaan Ilta-Sanomien sivuilta, jos lajia ei käytännössä sen näkökulmasta ole olemassa, jos kukaan ei ole kohutörkytaklannut?

Veikkausliigan matsiraportti on kieltämättä pientä piiriä kiinnostava juttu, josta ei saa hittiä vaikka kuinka hyvin kirjoittaisi. Matsin katsominen ja siitä raportoiminen vie myös kohtalaisen paljon työaikaa. Mutta itse ainakin tykkään lukea niitä, erityisesti jos toimittajalla on jotain omia näkemyksiä itse pelistä tai jostain sen ympäriltä, jotka julkaistaan vaikkapa kyljessä kommenttina. Ari Virtasen matsiraportit ja kolumnit ovat aina loistavia. Jos otetaan vielä epäreilumpi esimerkki, niin maailman paras jalkapallokirjoittaja Jonathan Wilson keksii aina Guardianin matsiraportteihinsa jonkin kiinnostavan kulman esimerkiksi taktiikasta, kulttuurista, historiasta tai taloudesta. Asiaa on kyllä mahdollista keksiä, ja lajiniiloille tuollaiset jutut voivat olla arvokkaita tavalla, jota analytiikka ei osaa mitata.

Tasapuolisuuden nimissä täytyy todeta, että Urheilusanomissa on usein hyviä juttuja Veikkausliigasta, ja itse ainakin ostan silloin irtonumeroita ja tuen toimintaa. Osaamista talosta kyllä löytyy.

 
Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa