FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.08.2022 klo 10:22:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Aston Villa - onnistuuko askel taistelemaan europaikoista?  (Luettu 2331 kertaa)
1 Jäsen ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


: 31.07.2022 klo 14:16:54Perustettu: 1874
Lempinimi: The Villans
Kotikaupunki: Birmingham
Kotikenttä: Villa Park (mahtuu 42 682 katsojaa)
Omistus: Nassef Sawiris, Wes Edens

Aston Villaan on panostettu huimia summia rahaa, mutta menestys on antanut odottaa itseään. Seura on kuitenkin onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa valioliigajoukkueena, eikä vaaraa joutua hissijoukkueeksi, tai alemmaksi, ole muutamiin vuosiin ollut. Toisaalta nousu kärkikymppiin ei myöskään ole onnistunut.

Viime syksyn viiden ottelun tappioputken jälkeen valmentaja Dean Smith sai lähteä, puikkoihin istutettiin pelaajalegenda Steven Gerrard. Dean Smithin vahingoksi lopulta muodostui Jack Grealishin myynti Man Cityyn, ja vaikka joukkueeseen ostettiin kalliilla kovia hankintoja, ei peliä saatu kuitenkaan sellaiseen kuntoon kuin nimekäs pelaajalista olisi voinut antaa olettaa. Gerrard aloitti vetovastuun hyvin, mutta varsinaista isoa kehitystä pelissä ei tapahtunut ja sijoitus jäi odotuksiin nähden vaatimattomaksi (14.).

Joukkueen uudelleenrakentaminen aloitettiin jo tammikuun 2022 siirtoikkunassa. Villa oli siirtomarkkinoilla aktiivinen myös heti alkukesästä 2022. Kauden 2022 preseason oli tuloksellisesti hyvä, ja joukkueen rosteri kestää nyt hyvin vertailun muihin europaikoista kamppaileviin joukkueisiin. Sisäistä kIlpailua on oikeastaan jokaiselle pelipaikalle.

Kauteen 2022-23 voidaan lähteä varovaisen positiivisin odotuksin. Joukkueessa on tasoa ja taitoa riittävästi, etenkin puolustussuuntaan. Ongelmat ovat olleet hyökkäyksessä, jossa nimekkäät Watkins ja Ings eivät ole osoittautuneet kovinkaan vaaralliseksi hyökkäyspariksi.  Gerrald on muutosyrityksistään huolimatta aina palannut 4-3-2-1- ryhmitykseen.

Taitavat Coutinho ja Bundia eivät myöskään ole mahtuneet yhtäaikaa kentälle, ja huolimatta taidokkaista pelaajista on huippujoukkueiden ollut verrattain helppo ottaa pois Villan pahimmat uhkat. Kaudella 2021-22 Villa hävisikin 14 ottelua 16:sta top-8 joukkueita vastaan. Ongelma on ollut myös avainpelaajien (mm McGinn, Luiz) suoritusten epätasaisuus. Kapteeniksi noussut McGinn on parhaimlillaan erinomainen, mutta heikoimmillaan riskialtis, ja kannattajat ovatkin foorumeissa arvelleet tuoko kapteeninnauha nyt automaattisen avauspaikan McGinnille. Jonkin verran arvostelua on aiheuttanut Coutinhon peluuttaminen aina ensisijaisesti ennen Buendiaa, mutta tällä tasolla tuntuu kaukaa haetulta pelipaikkojen ansainta kaverisuhteeseen perustuen.

Jatkossakin ongelmaksi voi tulla, että Villaa vastaan on ainakin ollut helppo luoda voittava taktiikka, mikäli vastustajien pelaajien taitotaso on samaa luokkaa (tai yli). Heikompia joukkueita vastaan Villan pelaajien yksittäinen taitotaso kun voi riittää pisteiden ja voittojen ottamiseen, ja pisteet perustuvat silloin enemmän taitaviin henkilökohtaisiin suorituksiin kuin taktiseen onnistumiseen. Toisaalta, tällainen arvio perustuu kevätkauteen, jolloin Gerrard ei päässyt rakentamaan joukkuetta alusta saakka, nyt kuitenkin takana on ehjä ja onnistunut preseason - tilanne voi olla eri.

Kauden 2022-23 alku on korostuneen tärkeä. Villan ensimmäiset vastustajat (Bournemouth, Everton, Crystal Palace) eivät ole kärkiporukoita, ja etenkin kaksi ensimmäistä peliä ovat lähtökohtaisesti heikompia vastustajia vastaan. Kauden 2021-22 aikana Villa oli parhaimmillaan, kun se ei hallinnut palloa vaan tehdessä nopeita vastahyökkäyksiä ja erikoistilanteissa - nyt pitäisi joukkueen olevan tuloksekkaampi myös hallitessa palloa. Jos kausi lähtee heti alussa heikosti, on seuraavat kolme peliä paljon vaikeammat (West Ham, Arsenal, Man City) - eikä valitettavasti ole ihan mahdoton ajatus sekään että paljon joukkueeseen panostaneet omistajat olisivat valmiita nopeaan valmentajavaihtoon. Jos sijoitus taulukossa olisi lähempänä karsintaviivaa kuin europaikkoja 8-10 alkukierroksen jälkeen, voi potkut valmentajalle tulla. Toivottavasti tähän ei ajauduta, mutta selvää on, että paineita Gerrardilla on.

MaalivahditEmiliano Martinez on oikeutettu ykkösveskari, mutta ruotsalaiseen Robin Olsoniin voi myös tarvittaessa täysin luottaa. Villa ei tule siis kaatumaan veskareihin, päinvastoin maalivahtiosasto on eliittitasoa. Martinez on myös tärkeä pelin ohjaaja ja hengenluoja, ja tästä hyvästä Emi nimettiin varakapteeniksi.

Martinez on taitava reaktiotorjuja, ja avaa peliä tarkoilla ja nopeilla avauksilla. Etenkin jos pallo saadaan silloin (esimerkiksi Coutinhon tai Buendian kautta) aina kärjessä viilettäville Baileylle tai Watkinsille, on Emillä myös rooli Villan vastahyökkäyksissä. Viimeisessä kenraalissa keskitykset ja kulmat vitosen rajalle tuottivat ehkä vähän yllätyksenäkin vaikeuksia - tässä lienee kuitenkin kyse kommunikaatiosta uusien toppareiden ja vaihtuvien toppariparien kanssa. Asia korjaantuu yhteisten kokemuksen kautta.


PuolustusVillalla on erinomaiset laitapakit Cash ja Digne, jotka ovat vaarallisia myös hyökkäyspäähän. Dignen keskitykset ja hyvin ajoitetut nousut ovat yksi Villan vahvuuksista, mutta viime kauden paras pelaaja ja Puolan maajoukkuemies Matty Cash taitaa myös vaaralliset nousut ja laukaukset. Molemmat puolustajat voittavat hyvän määrän kaksinkamppailuja ja ovat vaikeita ohitettavia. Myös varamiehissä riittää valioliigatasoa, vaikka Targett myytiinkin pysyvästi pois (Newcastle) ja ennusmerkit näyttäisi että myös Guilbertistä oltaisiin luopumassa. Augustinsson, Young ja nuori Kaine Kesler Hayden pärjäävät liigassa.

Toppareiksi on jopa ylitarjontaa. Ykköstoppariksi noussee Sevillasta ostettu Diego Carlos. Vaikkei kenraalissa kentällä ollut lainkaan vanha kippari Tyron Mings, on Mings-Carlos todennäköisin avaava topparipari. Chambers on ollut myös hyvä, ja vaikka Konsan taso hieman laski viime keväänä (tai kehitys ei ainakaan jatkunut), on Konsalla paljon annettavaa tälläkin kaudella. Hausekin pärjäisi, mutta hän on ollut jonkun verran myynti- tai lainahuhujen kohteena - eikä Hause todennäköisesti kovin paljoa peliaikaa saisikaan, ilman muiden topparien loukkaantumis- tai pelikieltosumaa.

Keskikenttä

Keskikentän pohjalle hankittiin Marsellesta Boubacar Kamara, joka preseasonilla on vaikuttanut jo hyvältä ja tarpeelliselta hankinnalta - paikka oli kevätkaudella 2022 yksi Villan heikkous kun Gerraldin aloittaessa vastuuta saanut ja onnistunut Nakamba loukkaantui. Luiz paikkasi parhaiten, mutta hänenkin luontaisempi paikka kai olisi vähän eri roolissa. Toistaiseksi Sanson ei ole kovin paljon vastuuta Villan keskikentällä saanut.

Taitoahan Villassa keskikentälle riittää. Maailmanluokan tähti Coutinho on onnistuessaan taikuri, joka voi yksinkin ratkaista pelejä. Coutinho vie peliaikaa Buendialta, ainakin toistaiseksi Coutinho on ollut selkeä Gerrardin ykkösvalinta. Myös kapteeni John McGinn on Gerrardin luottomies, ja parhaimmillaan skotti onkin elintärkeä Villalle. Virhealttius kuitenkin joskus on turhan silminpistävää.Harjoituskauden onnistuja on ollut laituri Leon Bailey. Häneltä odotettiin jo paljon viime kaudella, mutta loukkaantumiset lopulta sotkivat kauden eikä potentiaalista saatu siten kaikkea irti. Nyt alla on ehjä kesä, ja mies murtautunee avaukseen ja etenkin nopeissa vastahyökkäyksissä on yksi Villan täsmäaseista. En kuitenkaan yllättyisi, jos vielä hankittaisiin yksi laituri lisää alkukaudesta tai viimeistään tammikuun siirtoikkunassa. Traoren siirto (huhu?) pois ykkösjoukkueen treenivahvuudesta voi viitata siihen, että laiturihankinnalle tehdään tilaa?

Nuorissa on kasvamassa tosi hyviä keskikenttäpelaajia, joista lahjakas Jakob Ramsey lunasti jo viime kaudella lupauksia. Huipputalentti Carney Chukwuemeka saatetaan myydä, jos joku (kohtuuttoman?) suuren hintapyynnön uskaltaa maksaa. Muitakin lupaavia nuoria ringissä on, jotka toivottavasti saavat peliminuutteja myös Villassa jo tulevalla kaudella.

HyökkäysAinakaan ennen kauden alkua ei Ings - Watkins parivaljakko ole yhdessä onnistunut, ja koko kahden kärjen ryhmittymä ollut enemmän tai vähemmän tervanjuontia. Watkins tekee enemmän töitä kuin Ings, jonka kuitenkin lasken kliinisemmäksi maalintekijäksi. Pelatessa yhdellä kärjellä on valinta useimmiten kuitenkin Watkins. Aika ajoin huhuillaan kärkimiehen uuden hankinnasta, mutta mitkään huhut eivät ole konkretisoituneet ainakaan toistaiseksi.

Villan vahvuudesta tuskinpa lainataan nyt pois myöskään Cameron Archeria, josta lupa odottaa jopa parikymmentä maalia kaudessa tekevää valioliigapelaajaa - muttei ihan vielä ja hän sitten aikanaan toki vaatii myös omaan pelityyliin hyvin sopivan pelitavankin. Lainapestiä kai yritetään saada jälleen Keinan Davikselle täksikin kaudeksi.


ODOTUS KAUDELLE 2022 - 23

Mukava olisi ennustaa kauden olevan Villalle menestys ja petaavan hienon valmentajauran Steven Gerrardille jatkossakin (matkalla taoitteeseensa eli Liverpoolin valmentajaksi), mutta kai todennäköisin sijoitus löytyy kauden lopuksi sijan 10 tienoilta. Alkukauden mennessä nappiin voisi eurosijat olla mahdollisia, ja taas sijat alemmasta keskikastista tai sen alle ovat jo pettymyksiä. Omistajilla ja faneilla Birminghamissä varmasti jopa se sija 10 olisi pettymys. Gerrardin taktiikkataidot ovat koetuksella: jos Villan hyökkäys on jatkossakin yhtä helppo kärkijoukkueiden riisua aseista, on menestys kiinni pelaajien henkilökohtaisesta taidosta, eikä se näin kovassa tasossa riitä niille europaikoille.

« Viimeksi muokattu: 04.08.2022 klo 18:06:55 kirjoittanut Jupesteri »
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #1 : 31.07.2022 klo 14:18:29

aloitin nyt monen vuoden jälkeen uuden topikin, ehkä sille aika jo vaikka hiljaistahan Villan topikissa on ollut. Halutessa joku voi korvata tämän, en pahastu.
thevillan

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 31.07.2022 klo 14:51:47

Siinä olikin hyvin tiivistettynä Villan tilanne, helppo on olla samaa mieltä monista asioista.

Kovasti on hiljaista täällä foorumin puolella, mutta mukavaa että jaksat kirjoittaa. Keskustelua käydään nykyään enemmän tuolla Whatsappin ja fb:n ryhmissä.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #3 : 02.08.2022 klo 11:49:30

Ja niin SG taisi julkistaakin, että Cameron Archer pysyy Villassa eikä häntä olla lainaamassa mihinkään. Hyvä juttu. Toivottavasti muutakin kuin jämäminuutteja.

Samalla kai se tarkoittaa viimeistään sitäkin, ettei mitään uutta huippuhyökkääjää ole nyt tulossa. Tuskin ollut edes lähelläkään mikään signaus. Watkins ja Ings ovat sen tason hyökkääjiä, että kummaltakin pitää odottaa se 10-15 tehtyä maalia kaudessa. Tietenkin, eihän muuten Villa voi sarjassa pärjätä.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 02.08.2022 klo 12:04:26

Kiitokset avauksesta! Tuoppi

Mielestäni Villan pitäisi tuolla materiaalilla kyetä taistelemaan europaikoista, sillä materiaali on Top6:n takana yksi parhaista yhdessä West Hamin kanssa. Emiliano Martinez on jo pari kautta ollut Valioliigan maalivahtien parhaimmistoa (omissa papereissani se viidenneksi paras Alissonin, Edersonin, Mendyn ja Llorisin jälkeen) ja oman pelipaikkansa eliittiin kuuluvat myös Digne (edellä Cancelo, Robertson ja Chilwell) sekä Cash (edellä Walker, James ja TAA). Uusista hankinnoista Diego Carlos ja Boubacar Kamara ovat ainakin paperilla todella kovia hankintoja.

Omaan silmääni suurimmat puutteet tuossa miehistössä ovatkin toinen toppari ja keskushyökkääjä. Tyrone Mings ei mielestäni ole kyennyt vielä olemaan sellainen johtava, rauhallinen ja luotettava toppari. Konsa on mielestäni potentiaalisempi, mutta saa nähdä pystyykö hän tuota potentiaalia lunastamaan.

Watkins ja Ings ovat molemmat hyviä valioliigahyökkääjiä. Molemmilla on kuitenkin aika paljon puutteita. Watkins liikkuu upeasti, prässää hyvin ja on tähän päälle aika nopea ja fyysinen. Hän ei kuitenkaan ole kovin kliininen ja muutenkin ratkaisut pallollisena ovat usein huonoja tai mielikuvituksettomia. Ainakin jos tilaa ei ole riittävästi. Ings on parempi maalintekijä ja parempi pienissä tiloissa, mutta melkein kaikessa muussa heikompi. Kumpikaan ei ole huono hyökkääjä, mutta jos Villa mielii europaikoille niin jomman kumman tulee mielestäni nostaa tasoa.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2022 klo 17:44:52 kirjoittanut Lord Bendtner »
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #5 : 02.08.2022 klo 20:33:35

Chelsealla riitti rahkeet ja mittava riskinottokyky kiinnittää Carney Chukwuemeka pitkällä sopimuksella.

Harmi tietty menettää huippukyky, mutta kyllä Villa nuorukaisesta muhkean korvauksen sai. Minne lie nyt lainataan, tokkopa Lontoossakaan Chuk parhaiten  vaihtopenkillä kehittyy. Ihan fiksua tämä Villankin kannalta oli.
Baudelaire

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa, MynPa, porilainen jalkapallo


Vastaus #6 : 03.08.2022 klo 13:42:23

Kiitos tosiaan avaajalle!

Chukwuemekan lähtö harmittaa, kyse on kuitenkin poikkeuksellisesta kaverista, mutta minkäs teet. Henkilökohtaiset vaatimukset olivat liian kovat. Toisaalta, ei Villan keskikenttä niin kova ole, etteikö sinne olisi voinut murtautua jopa avaavaksi pelaajaksi jo tällä kaudella. Lord Bendtnerin kanssa olen samoilla linjoilla, Villan materiaalilla pitää tavoitella europaikkaa, kaikki muu on selittelyä. Isoin kysymysmerkki ainakin minun mielestäni on keskikentän keskusta ja sen yhteispeli, miten McGinn, Luiz ja Kamara sinne ryhmittyvät? Omassa ihannekokoonpanossani Coutinho pelaa vasemmalla laidalla ja Buendia oikealla, mutta Bailey taitaa olla aloittava pelaaja harkkapelien perusteella. Jos Konsa on vaan kunnossa, niin avaa Carlosin kanssa.
Sukille1897

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hifk


Vastaus #7 : 05.08.2022 klo 00:39:12

Liverpool ja Villa fanina olisi unelma nähdä Gerrardin onnistuminen Villassa ja sitten Liverpooliin korvaamaan Jurgenin kun aika koittaa. Aina voi unelmoida.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #8 : 06.08.2022 klo 16:16:56

Nyt SG yllättää avauksella - otan itse ainakin positiivisena merkkinä ennen peliä. Ja nyt on penkilläkin kova yläkolmikko jos ei toimi

Ings --- Bailey
--Coutinho---

voitaisiin vaikka kokonaan vaihtaa

Archer --- Watkins
-----Buendia-------


Eka peli on aina vaikea, ja toivotaan ettei avauspelissä nousijaa vastaan yhtä jäässä kuin vuosi sitten, jolloin käteen jäi nolla pistettä.

Edit: Morgan Sanson ei edes penkillä. Mitenköhän Sansonin someilu "100% fit and ready for the team... 😉 " halutaan tulkita? Jokatapauksessa Villassa ollut aika niukasti näytönpaikkoja, mahtaa miehessä turhautumista olla. SG ilmoitti että vielä keskikentälle haetaan siirtoikkunassa vahvistusta, jos toteutuu niin ei se ainakaan Sansonin mahdollisuuksia saada peliaikaa nosta.

« Viimeksi muokattu: 06.08.2022 klo 16:36:25 kirjoittanut Jupesteri »
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #9 : 06.08.2022 klo 19:22:16

Bournemouth - Aston Villa 2 - 0 (1 - 0)

Tällaista jalkapalloa on tuskasta katsoa. Villa jatkoi siitä mihin huonoimmillaan viime kaudella jäi. Jos viime kaudella oli taitotasoltaan parempien joukkueiden helppo pelata Villaa vastaan, niin näin pelaten on Villaa vastaan helppo saada Villalta pisteitä myös taitotasoltaan heikompien joukkueiden.

Tietenkin nopea avausmaali helpotti kotijoukkueen urakkaa. Pallo jäi hyvän kulman jälkeen pyörimään ja Lerma pamautti irtopallon varmasti verkkoon. Siinä vaiheessa kuitenkin oli vielä 88 minuuttia aikaa rakentaa omaa peliä vaaralliseksi. Pallo hallinta kun oli 2/3 Villalla koko pelin. Tällä hallinnalla saatiin 2 laukausta maalia kohti koko pelissä. Nollaa pistettä enempää ei ansaittu, ei pelaajat eikä taktiikan luonut valmentaja.

Hyökkäys oli ideaköyhää. Coutinho oli avauspuoliskon näkymätön, toisella pääsi esille mutta ei silti ollut yhtään vaarallinen. Ramsey palasi heikon 45-minuuttisen, ja Buendia oli sentään parempi muttei hänkään mitenkään loistanut. Ings tuli hyvällä jalalla peliin mukaan, ei vaan päässyt vaarapaikoille. Tunnin jälkeen hänet korvannut Watkins ei montaa kertaa pallossa kiinni ollut. Harjoituskaudella pirteästi esiintynyt Bailey vähän jo näyttikin saavansa ekan jakson lopussa peliottteesta taas kiinni, mutta oli pimennossa sitten koko toisen jakson. Kotijoukkueen molemmat maalit tulivat keskityksistä ja keskeltä, joten ei sekään nyt ihan toiminut. Laitapakit yrittävät kyllä niitä nousujaan tehdä, mutta keskitykset olivat tuhnuja tai epätarkkoja. Puhtaimmat paperit ottelusta sai Kamara.

Eka peli tietysti on aina vaikea, mutta nyt näytti tosi heikolta. Voi olla että Birminghamissa annetaan aika paljon kritiikkiä myös Gerrardille, sen verran ponneton joukkueen ilme oli. Kotiavaus Evertonia vastaan on jo päiviä ollut loppuunmyyty - jo on kumma jos tästä joukkue sisuunnu.

Bournemouth puolusti aika alhaalla. Vaarallisempia maalipaikkoja kotijoukkue loi, joten voitto sarjanousijalle oli aneemisesta Villasta ansaittu. Tämän matsin perusteella en kuitenkaan vielä paljon menestystä lupaa. Mutta toivottavasti tästä kotijoukkue saa itseluottamusta, ja jatkossa rohkeutta ottaa peliä myös enemmän haltuun, muuten tulee pitkä kausi heillekin.

Märkä Myyrä

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 10.08.2022 klo 10:54:07

Seurantaan. Villaa sympattu jo reilu vuosikymmen, mutta nyt toivon foorumin kerman antavan syväluotavaavaa analyysia jengistä.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #11 : 12.08.2022 klo 15:57:33

Huomenna Everton. Ennen kauden aloitusta olin luottavaisempi kuin nyt, että Everton kotona voitettaisiin. Viime viikon esityksen nähneenä tunne on epävarma. Joukkueissa ei kovin suurta tasoeroa taida nyt olla, ja Aston Villan esitys oli niin lukossa että näinköhän se viikossa aukeaa?

Gerrard ei isoja muutoksia yleensä muistaakseni tehnyt kerralla XI:een, tuskin sitten nytkään. Ehkä Luiz saa aloituspaikan, Ramsey jäänee penkille. Hyökkäämään lähdetään yhdellä kärjellä - näin veikkaan - ja avauspaikan saattaa nyt ottaa Watkins eikä Ings. Carlos on avauksessa, mutta topparipari saattaa vaihtua.

Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #12 : eilen kello 17:11:23

Aston Villa - Everton 2 - 1 (1 - 0)

No huh huh. Ansaittu voitto meinattiin yhtä ansaitusti möhliä. Villan onneksi Everton pelasi oikeastaan jalkapalloa vain sen 10-15 minuuttia lopusta, ja olisi sinäkin aikana voinut pamauttaa sen tasurin. Tärkeät pinnat Birminghamiin!

SG oli tehnyt enemmän muutoksia avaukseen kuin itse arvelin. Olisikohan ajatus ollut, että kuumuudessa olisi peli ratkaistu viimeisellä puolikkaalla tai puolessa tunnissa tuorein voimin, kuten vaikka Baileyllä? Hänhän muuten olisi esityksillään ansainnut olla XI:ssä. Nyt lähdettiin myös Ings - Watkins parilla, jota on nyt kohta vuosi kritisoitu ettei heidän kemia yhdessä toimi.

Alku oli sekavaa peliä. Kumpikaan ei saanut otetta, Villa hallitsi palloa, muttei taaskaan saanut vaarallisia tilanteita luotua juuri nimeksikään. Vastahyökkäys sitten sen johtomaalin toi, pitkällä avaukselle Watkinsin kautta Ingsille jonka laukaus vastustamattomasti verkkoon. Tärkeä maali.

Toinen jakso ei ollut mitään mahtavaa futista, mutta sellaisen vartin verran Villa pelasi minusta johtoasemassa hyvin, tavallaan vain se ratkaiseva maali puuttui. Se sitten saatiin, nopealla hyökkäyksellä Watkins ja Buendia syöttelivät Emille tyhjän maalin. Kummallisesti 2-0 tilanteessa Villan peli meni ihan sekaisin, ja Evertonin saatua Dignen oman maalin kautta kavennuksen, oli Villa lähinnä onnekas ettei Everton saanut peliä tasoihin ja vaikka mennyt tuossa paniikissa ohikin. Martinez torjui pari hienosti ja varmaan kaikki neljällä käynyttä topparia teki jonkun pelastuksen per ukko. Ihan nitroloppu oli, mutta Villa sai kolme pistettä.

Koko peliä katsottuna varmaan kuitenkin ne kolme pinnaa oli ansaitut, vaikka tuollaista paniikkihässäkkää pitäisi 2-0 tilanteessa aiheuttaa. Muutenkin Villan puolustus on vielä jotenkin vähän hakusessa, jopa näkyy parhaiten kulmissa, erikoistilanteissa tai keskityksissä. Sinne se pallo jää 16 sisälle räkäisesti pomppimaan, usein ollaan pikkuisen väärin sijoittuneita tai muuta. Valioliigassa tuollainen sekavuus vie pisteitä paljon jatkossa. Toppareissa kun sinänsä pitäisi ja onkin tasoa riittävästi, mutta vielä se jotenkin on kuin päättömät kanat sinkoilevat sinne tänne maalia suojellessa.

On pelissä hyvääkin. Ings teki itseluottamuksen kannalta tärkeän maalin, ja Watkins syötti kaksi. Kritiikkiä he saavat toki edelleen, mutta Ingsin yritys on hyvää, tekniikka näyttää joskus vähän kovalta, mutta jos tehoja tulee niin mikäs siinä. Ollie ei ole vielä omalla tasollaan, vaikka pari syöttikin. McGinn nosti tasoaa ekasta pelistä minusta eniten, varaa on yhä nostaa. Buendia oli taas parempi kuin Coutinho kun tuli vaihdosta, ehkä Emi nyt lopulta ansaitsisi XI-paikan Palacea vastaan? Huono juttu jos Carlos loukkaantui, hänen ympärille se keskuspuolustus rakennetaan ja siinä on sitä hommaa kuten mainittua.

Voitto on kuitenkin tärkeintä nyt, ja pelistä pystyy löytämään myös jotain mille rakentaa. Jos siis SG:n taktiset taidot riittävät, ja kai epäilyksiä on ilmoilla enemmän ettei näinköhän...? Valmiimpaa kokonaisuutta ja kontrollia uskottiin ehjän ja hyvin menneen harjoituskauden jäljiltä olevan enemmän, mutta kritiikkiä aina helppo antaa. Frank-kaverilla enemmän huolia on kuin Gerrardilla, Evertonin pelistä ei 80-85 minuutin osalta oikein löydy ideaa lainkaan, tai sitten en osaa katsoa, mutta ei se villalaisten päänsärky ole.
Kilhammer

Poissa Poissa


Vastaus #13 : eilen kello 17:23:26

Saako kuokkia…

Tänään paljon hyvää. Tasapainoinen esitys kaikin puolin. Puolustaminen on huolellista ja organisoitua. Tietenkin hyvä maalivahti vaikuttaa koko puolustuspelin olevaisuuteen.

Pelin rakentaminen on ennalta arvattavaa ja varsinkin kun Coutinho on taas kerran out of the game, mutta jotain tuosta rakennusvaiheesta puuttuu, ja se kaikki monistuu lopulta maalintekemiseen. Villa olisi voinut tappaa pelin Evertonia vastaan paljon aiemmin kuin liki loppuvihellykseen.

Silti, paljon hyvää, mihin ei pidä tyytyä.
thevillan

Poissa Poissa


Vastaus #14 : eilen kello 19:14:37

Saako kuokkia…
Saa tietenkin, ja parhaiten asiat näkeekin monesti juuri ulkopuolelta. Noinhan se on kuten asian kirjoitit. Se viimeinen suunnitelma maalin tekemiseen tuntuu puuttuvan niin pelaajilta kuin manageriltakin.
Silti suuri parannus Villalta avauspeliin nähden.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa