FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.02.2024 klo 16:35:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Aston Villa - Unai Emeryn johdolla Eurooppaan  (Luettu 63129 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


: 31.07.2022 klo 13:16:54Perustettu: 1874
Lempinimi: The Villans
Kotikaupunki: Birmingham
Kotikenttä: Villa Park (mahtuu 42 682 katsojaa)
Omistus: Nassef Sawiris, Wes Edens

Aston Villaan on panostettu huimia summia rahaa, mutta menestys on antanut odottaa itseään. Seura on kuitenkin onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa valioliigajoukkueena, eikä vaaraa joutua hissijoukkueeksi, tai alemmaksi, ole muutamiin vuosiin ollut. Toisaalta nousu kärkikymppiin ei myöskään ole onnistunut.

Viime syksyn viiden ottelun tappioputken jälkeen valmentaja Dean Smith sai lähteä, puikkoihin istutettiin pelaajalegenda Steven Gerrard. Dean Smithin vahingoksi lopulta muodostui Jack Grealishin myynti Man Cityyn, ja vaikka joukkueeseen ostettiin kalliilla kovia hankintoja, ei peliä saatu kuitenkaan sellaiseen kuntoon kuin nimekäs pelaajalista olisi voinut antaa olettaa. Gerrard aloitti vetovastuun hyvin, mutta varsinaista isoa kehitystä pelissä ei tapahtunut ja sijoitus jäi odotuksiin nähden vaatimattomaksi (14.).

Joukkueen uudelleenrakentaminen aloitettiin jo tammikuun 2022 siirtoikkunassa. Villa oli siirtomarkkinoilla aktiivinen myös heti alkukesästä 2022. Kauden 2022 preseason oli tuloksellisesti hyvä, ja joukkueen rosteri kestää nyt hyvin vertailun muihin europaikoista kamppaileviin joukkueisiin. Sisäistä kIlpailua on oikeastaan jokaiselle pelipaikalle.

Kauteen 2022-23 voidaan lähteä varovaisen positiivisin odotuksin. Joukkueessa on tasoa ja taitoa riittävästi, etenkin puolustussuuntaan. Ongelmat ovat olleet hyökkäyksessä, jossa nimekkäät Watkins ja Ings eivät ole osoittautuneet kovinkaan vaaralliseksi hyökkäyspariksi.  Gerrald on muutosyrityksistään huolimatta aina palannut 4-3-2-1- ryhmitykseen.

Taitavat Coutinho ja Bundia eivät myöskään ole mahtuneet yhtäaikaa kentälle, ja huolimatta taidokkaista pelaajista on huippujoukkueiden ollut verrattain helppo ottaa pois Villan pahimmat uhkat. Kaudella 2021-22 Villa hävisikin 14 ottelua 16:sta top-8 joukkueita vastaan. Ongelma on ollut myös avainpelaajien (mm McGinn, Luiz) suoritusten epätasaisuus. Kapteeniksi noussut McGinn on parhaimlillaan erinomainen, mutta heikoimmillaan riskialtis, ja kannattajat ovatkin foorumeissa arvelleet tuoko kapteeninnauha nyt automaattisen avauspaikan McGinnille. Jonkin verran arvostelua on aiheuttanut Coutinhon peluuttaminen aina ensisijaisesti ennen Buendiaa, mutta tällä tasolla tuntuu kaukaa haetulta pelipaikkojen ansainta kaverisuhteeseen perustuen.

Jatkossakin ongelmaksi voi tulla, että Villaa vastaan on ainakin ollut helppo luoda voittava taktiikka, mikäli vastustajien pelaajien taitotaso on samaa luokkaa (tai yli). Heikompia joukkueita vastaan Villan pelaajien yksittäinen taitotaso kun voi riittää pisteiden ja voittojen ottamiseen, ja pisteet perustuvat silloin enemmän taitaviin henkilökohtaisiin suorituksiin kuin taktiseen onnistumiseen. Toisaalta, tällainen arvio perustuu kevätkauteen, jolloin Gerrard ei päässyt rakentamaan joukkuetta alusta saakka, nyt kuitenkin takana on ehjä ja onnistunut preseason - tilanne voi olla eri.

Kauden 2022-23 alku on korostuneen tärkeä. Villan ensimmäiset vastustajat (Bournemouth, Everton, Crystal Palace) eivät ole kärkiporukoita, ja etenkin kaksi ensimmäistä peliä ovat lähtökohtaisesti heikompia vastustajia vastaan. Kauden 2021-22 aikana Villa oli parhaimmillaan, kun se ei hallinnut palloa vaan tehdessä nopeita vastahyökkäyksiä ja erikoistilanteissa - nyt pitäisi joukkueen olevan tuloksekkaampi myös hallitessa palloa. Jos kausi lähtee heti alussa heikosti, on seuraavat kolme peliä paljon vaikeammat (West Ham, Arsenal, Man City) - eikä valitettavasti ole ihan mahdoton ajatus sekään että paljon joukkueeseen panostaneet omistajat olisivat valmiita nopeaan valmentajavaihtoon. Jos sijoitus taulukossa olisi lähempänä karsintaviivaa kuin europaikkoja 8-10 alkukierroksen jälkeen, voi potkut valmentajalle tulla. Toivottavasti tähän ei ajauduta, mutta selvää on, että paineita Gerrardilla on.

MaalivahditEmiliano Martinez on oikeutettu ykkösveskari, mutta ruotsalaiseen Robin Olsoniin voi myös tarvittaessa täysin luottaa. Villa ei tule siis kaatumaan veskareihin, päinvastoin maalivahtiosasto on eliittitasoa. Martinez on myös tärkeä pelin ohjaaja ja hengenluoja, ja tästä hyvästä Emi nimettiin varakapteeniksi.

Martinez on taitava reaktiotorjuja, ja avaa peliä tarkoilla ja nopeilla avauksilla. Etenkin jos pallo saadaan silloin (esimerkiksi Coutinhon tai Buendian kautta) aina kärjessä viilettäville Baileylle tai Watkinsille, on Emillä myös rooli Villan vastahyökkäyksissä. Viimeisessä kenraalissa keskitykset ja kulmat vitosen rajalle tuottivat ehkä vähän yllätyksenäkin vaikeuksia - tässä lienee kuitenkin kyse kommunikaatiosta uusien toppareiden ja vaihtuvien toppariparien kanssa. Asia korjaantuu yhteisten kokemuksen kautta.


PuolustusVillalla on erinomaiset laitapakit Cash ja Digne, jotka ovat vaarallisia myös hyökkäyspäähän. Dignen keskitykset ja hyvin ajoitetut nousut ovat yksi Villan vahvuuksista, mutta viime kauden paras pelaaja ja Puolan maajoukkuemies Matty Cash taitaa myös vaaralliset nousut ja laukaukset. Molemmat puolustajat voittavat hyvän määrän kaksinkamppailuja ja ovat vaikeita ohitettavia. Myös varamiehissä riittää valioliigatasoa, vaikka Targett myytiinkin pysyvästi pois (Newcastle) ja ennusmerkit näyttäisi että myös Guilbertistä oltaisiin luopumassa. Augustinsson, Young ja nuori Kaine Kesler Hayden pärjäävät liigassa.

Toppareiksi on jopa ylitarjontaa. Ykköstoppariksi noussee Sevillasta ostettu Diego Carlos. Vaikkei kenraalissa kentällä ollut lainkaan vanha kippari Tyron Mings, on Mings-Carlos todennäköisin avaava topparipari. Chambers on ollut myös hyvä, ja vaikka Konsan taso hieman laski viime keväänä (tai kehitys ei ainakaan jatkunut), on Konsalla paljon annettavaa tälläkin kaudella. Hausekin pärjäisi, mutta hän on ollut jonkun verran myynti- tai lainahuhujen kohteena - eikä Hause todennäköisesti kovin paljoa peliaikaa saisikaan, ilman muiden topparien loukkaantumis- tai pelikieltosumaa.

Keskikenttä

Keskikentän pohjalle hankittiin Marsellesta Boubacar Kamara, joka preseasonilla on vaikuttanut jo hyvältä ja tarpeelliselta hankinnalta - paikka oli kevätkaudella 2022 yksi Villan heikkous kun Gerraldin aloittaessa vastuuta saanut ja onnistunut Nakamba loukkaantui. Luiz paikkasi parhaiten, mutta hänenkin luontaisempi paikka kai olisi vähän eri roolissa. Toistaiseksi Sanson ei ole kovin paljon vastuuta Villan keskikentällä saanut.

Taitoahan Villassa keskikentälle riittää. Maailmanluokan tähti Coutinho on onnistuessaan taikuri, joka voi yksinkin ratkaista pelejä. Coutinho vie peliaikaa Buendialta, ainakin toistaiseksi Coutinho on ollut selkeä Gerrardin ykkösvalinta. Myös kapteeni John McGinn on Gerrardin luottomies, ja parhaimmillaan skotti onkin elintärkeä Villalle. Virhealttius kuitenkin joskus on turhan silminpistävää.Harjoituskauden onnistuja on ollut laituri Leon Bailey. Häneltä odotettiin jo paljon viime kaudella, mutta loukkaantumiset lopulta sotkivat kauden eikä potentiaalista saatu siten kaikkea irti. Nyt alla on ehjä kesä, ja mies murtautunee avaukseen ja etenkin nopeissa vastahyökkäyksissä on yksi Villan täsmäaseista. En kuitenkaan yllättyisi, jos vielä hankittaisiin yksi laituri lisää alkukaudesta tai viimeistään tammikuun siirtoikkunassa. Traoren siirto (huhu?) pois ykkösjoukkueen treenivahvuudesta voi viitata siihen, että laiturihankinnalle tehdään tilaa?

Nuorissa on kasvamassa tosi hyviä keskikenttäpelaajia, joista lahjakas Jakob Ramsey lunasti jo viime kaudella lupauksia. Huipputalentti Carney Chukwuemeka saatetaan myydä, jos joku (kohtuuttoman?) suuren hintapyynnön uskaltaa maksaa. Muitakin lupaavia nuoria ringissä on, jotka toivottavasti saavat peliminuutteja myös Villassa jo tulevalla kaudella.

HyökkäysAinakaan ennen kauden alkua ei Ings - Watkins parivaljakko ole yhdessä onnistunut, ja koko kahden kärjen ryhmittymä ollut enemmän tai vähemmän tervanjuontia. Watkins tekee enemmän töitä kuin Ings, jonka kuitenkin lasken kliinisemmäksi maalintekijäksi. Pelatessa yhdellä kärjellä on valinta useimmiten kuitenkin Watkins. Aika ajoin huhuillaan kärkimiehen uuden hankinnasta, mutta mitkään huhut eivät ole konkretisoituneet ainakaan toistaiseksi.

Villan vahvuudesta tuskinpa lainataan nyt pois myöskään Cameron Archeria, josta lupa odottaa jopa parikymmentä maalia kaudessa tekevää valioliigapelaajaa - muttei ihan vielä ja hän sitten aikanaan toki vaatii myös omaan pelityyliin hyvin sopivan pelitavankin. Lainapestiä kai yritetään saada jälleen Keinan Davikselle täksikin kaudeksi.


ODOTUS KAUDELLE 2022 - 23

Mukava olisi ennustaa kauden olevan Villalle menestys ja petaavan hienon valmentajauran Steven Gerrardille jatkossakin (matkalla taoitteeseensa eli Liverpoolin valmentajaksi), mutta kai todennäköisin sijoitus löytyy kauden lopuksi sijan 10 tienoilta. Alkukauden mennessä nappiin voisi eurosijat olla mahdollisia, ja taas sijat alemmasta keskikastista tai sen alle ovat jo pettymyksiä. Omistajilla ja faneilla Birminghamissä varmasti jopa se sija 10 olisi pettymys. Gerrardin taktiikkataidot ovat koetuksella: jos Villan hyökkäys on jatkossakin yhtä helppo kärkijoukkueiden riisua aseista, on menestys kiinni pelaajien henkilökohtaisesta taidosta, eikä se näin kovassa tasossa riitä niille europaikoille.

« Viimeksi muokattu: 21.07.2023 klo 22:50:02 kirjoittanut Jupesteri »
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #1 : 31.07.2022 klo 13:18:29

aloitin nyt monen vuoden jälkeen uuden topikin, ehkä sille aika jo vaikka hiljaistahan Villan topikissa on ollut. Halutessa joku voi korvata tämän, en pahastu.
thevillan

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 31.07.2022 klo 13:51:47

Siinä olikin hyvin tiivistettynä Villan tilanne, helppo on olla samaa mieltä monista asioista.

Kovasti on hiljaista täällä foorumin puolella, mutta mukavaa että jaksat kirjoittaa. Keskustelua käydään nykyään enemmän tuolla Whatsappin ja fb:n ryhmissä.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #3 : 02.08.2022 klo 10:49:30

Ja niin SG taisi julkistaakin, että Cameron Archer pysyy Villassa eikä häntä olla lainaamassa mihinkään. Hyvä juttu. Toivottavasti muutakin kuin jämäminuutteja.

Samalla kai se tarkoittaa viimeistään sitäkin, ettei mitään uutta huippuhyökkääjää ole nyt tulossa. Tuskin ollut edes lähelläkään mikään signaus. Watkins ja Ings ovat sen tason hyökkääjiä, että kummaltakin pitää odottaa se 10-15 tehtyä maalia kaudessa. Tietenkin, eihän muuten Villa voi sarjassa pärjätä.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 02.08.2022 klo 11:04:26

Kiitokset avauksesta! Tuoppi

Mielestäni Villan pitäisi tuolla materiaalilla kyetä taistelemaan europaikoista, sillä materiaali on Top6:n takana yksi parhaista yhdessä West Hamin kanssa. Emiliano Martinez on jo pari kautta ollut Valioliigan maalivahtien parhaimmistoa (omissa papereissani se viidenneksi paras Alissonin, Edersonin, Mendyn ja Llorisin jälkeen) ja oman pelipaikkansa eliittiin kuuluvat myös Digne (edellä Cancelo, Robertson ja Chilwell) sekä Cash (edellä Walker, James ja TAA). Uusista hankinnoista Diego Carlos ja Boubacar Kamara ovat ainakin paperilla todella kovia hankintoja.

Omaan silmääni suurimmat puutteet tuossa miehistössä ovatkin toinen toppari ja keskushyökkääjä. Tyrone Mings ei mielestäni ole kyennyt vielä olemaan sellainen johtava, rauhallinen ja luotettava toppari. Konsa on mielestäni potentiaalisempi, mutta saa nähdä pystyykö hän tuota potentiaalia lunastamaan.

Watkins ja Ings ovat molemmat hyviä valioliigahyökkääjiä. Molemmilla on kuitenkin aika paljon puutteita. Watkins liikkuu upeasti, prässää hyvin ja on tähän päälle aika nopea ja fyysinen. Hän ei kuitenkaan ole kovin kliininen ja muutenkin ratkaisut pallollisena ovat usein huonoja tai mielikuvituksettomia. Ainakin jos tilaa ei ole riittävästi. Ings on parempi maalintekijä ja parempi pienissä tiloissa, mutta melkein kaikessa muussa heikompi. Kumpikaan ei ole huono hyökkääjä, mutta jos Villa mielii europaikoille niin jomman kumman tulee mielestäni nostaa tasoa.
« Viimeksi muokattu: 02.08.2022 klo 16:44:52 kirjoittanut Lord Bendtner »
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #5 : 02.08.2022 klo 19:33:35

Chelsealla riitti rahkeet ja mittava riskinottokyky kiinnittää Carney Chukwuemeka pitkällä sopimuksella.

Harmi tietty menettää huippukyky, mutta kyllä Villa nuorukaisesta muhkean korvauksen sai. Minne lie nyt lainataan, tokkopa Lontoossakaan Chuk parhaiten  vaihtopenkillä kehittyy. Ihan fiksua tämä Villankin kannalta oli.
Baudelaire

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa, MynPa, porilainen jalkapallo


Vastaus #6 : 03.08.2022 klo 12:42:23

Kiitos tosiaan avaajalle!

Chukwuemekan lähtö harmittaa, kyse on kuitenkin poikkeuksellisesta kaverista, mutta minkäs teet. Henkilökohtaiset vaatimukset olivat liian kovat. Toisaalta, ei Villan keskikenttä niin kova ole, etteikö sinne olisi voinut murtautua jopa avaavaksi pelaajaksi jo tällä kaudella. Lord Bendtnerin kanssa olen samoilla linjoilla, Villan materiaalilla pitää tavoitella europaikkaa, kaikki muu on selittelyä. Isoin kysymysmerkki ainakin minun mielestäni on keskikentän keskusta ja sen yhteispeli, miten McGinn, Luiz ja Kamara sinne ryhmittyvät? Omassa ihannekokoonpanossani Coutinho pelaa vasemmalla laidalla ja Buendia oikealla, mutta Bailey taitaa olla aloittava pelaaja harkkapelien perusteella. Jos Konsa on vaan kunnossa, niin avaa Carlosin kanssa.
Sukille1897

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hifk


Vastaus #7 : 04.08.2022 klo 23:39:12

Liverpool ja Villa fanina olisi unelma nähdä Gerrardin onnistuminen Villassa ja sitten Liverpooliin korvaamaan Jurgenin kun aika koittaa. Aina voi unelmoida.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #8 : 06.08.2022 klo 15:16:56

Nyt SG yllättää avauksella - otan itse ainakin positiivisena merkkinä ennen peliä. Ja nyt on penkilläkin kova yläkolmikko jos ei toimi

Ings --- Bailey
--Coutinho---

voitaisiin vaikka kokonaan vaihtaa

Archer --- Watkins
-----Buendia-------


Eka peli on aina vaikea, ja toivotaan ettei avauspelissä nousijaa vastaan yhtä jäässä kuin vuosi sitten, jolloin käteen jäi nolla pistettä.

Edit: Morgan Sanson ei edes penkillä. Mitenköhän Sansonin someilu "100% fit and ready for the team... 😉 " halutaan tulkita? Jokatapauksessa Villassa ollut aika niukasti näytönpaikkoja, mahtaa miehessä turhautumista olla. SG ilmoitti että vielä keskikentälle haetaan siirtoikkunassa vahvistusta, jos toteutuu niin ei se ainakaan Sansonin mahdollisuuksia saada peliaikaa nosta.

« Viimeksi muokattu: 06.08.2022 klo 15:36:25 kirjoittanut Jupesteri »
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #9 : 06.08.2022 klo 18:22:16

Bournemouth - Aston Villa 2 - 0 (1 - 0)

Tällaista jalkapalloa on tuskasta katsoa. Villa jatkoi siitä mihin huonoimmillaan viime kaudella jäi. Jos viime kaudella oli taitotasoltaan parempien joukkueiden helppo pelata Villaa vastaan, niin näin pelaten on Villaa vastaan helppo saada Villalta pisteitä myös taitotasoltaan heikompien joukkueiden.

Tietenkin nopea avausmaali helpotti kotijoukkueen urakkaa. Pallo jäi hyvän kulman jälkeen pyörimään ja Lerma pamautti irtopallon varmasti verkkoon. Siinä vaiheessa kuitenkin oli vielä 88 minuuttia aikaa rakentaa omaa peliä vaaralliseksi. Pallo hallinta kun oli 2/3 Villalla koko pelin. Tällä hallinnalla saatiin 2 laukausta maalia kohti koko pelissä. Nollaa pistettä enempää ei ansaittu, ei pelaajat eikä taktiikan luonut valmentaja.

Hyökkäys oli ideaköyhää. Coutinho oli avauspuoliskon näkymätön, toisella pääsi esille mutta ei silti ollut yhtään vaarallinen. Ramsey palasi heikon 45-minuuttisen, ja Buendia oli sentään parempi muttei hänkään mitenkään loistanut. Ings tuli hyvällä jalalla peliin mukaan, ei vaan päässyt vaarapaikoille. Tunnin jälkeen hänet korvannut Watkins ei montaa kertaa pallossa kiinni ollut. Harjoituskaudella pirteästi esiintynyt Bailey vähän jo näyttikin saavansa ekan jakson lopussa peliottteesta taas kiinni, mutta oli pimennossa sitten koko toisen jakson. Kotijoukkueen molemmat maalit tulivat keskityksistä ja keskeltä, joten ei sekään nyt ihan toiminut. Laitapakit yrittävät kyllä niitä nousujaan tehdä, mutta keskitykset olivat tuhnuja tai epätarkkoja. Puhtaimmat paperit ottelusta sai Kamara.

Eka peli tietysti on aina vaikea, mutta nyt näytti tosi heikolta. Voi olla että Birminghamissa annetaan aika paljon kritiikkiä myös Gerrardille, sen verran ponneton joukkueen ilme oli. Kotiavaus Evertonia vastaan on jo päiviä ollut loppuunmyyty - jo on kumma jos tästä joukkue sisuunnu.

Bournemouth puolusti aika alhaalla. Vaarallisempia maalipaikkoja kotijoukkue loi, joten voitto sarjanousijalle oli aneemisesta Villasta ansaittu. Tämän matsin perusteella en kuitenkaan vielä paljon menestystä lupaa. Mutta toivottavasti tästä kotijoukkue saa itseluottamusta, ja jatkossa rohkeutta ottaa peliä myös enemmän haltuun, muuten tulee pitkä kausi heillekin.

Märkä Myyrä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slava Ukraini


Vastaus #10 : 10.08.2022 klo 09:54:07

Seurantaan. Villaa sympattu jo reilu vuosikymmen, mutta nyt toivon foorumin kerman antavan syväluotavaavaa analyysia jengistä.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #11 : 12.08.2022 klo 14:57:33

Huomenna Everton. Ennen kauden aloitusta olin luottavaisempi kuin nyt, että Everton kotona voitettaisiin. Viime viikon esityksen nähneenä tunne on epävarma. Joukkueissa ei kovin suurta tasoeroa taida nyt olla, ja Aston Villan esitys oli niin lukossa että näinköhän se viikossa aukeaa?

Gerrard ei isoja muutoksia yleensä muistaakseni tehnyt kerralla XI:een, tuskin sitten nytkään. Ehkä Luiz saa aloituspaikan, Ramsey jäänee penkille. Hyökkäämään lähdetään yhdellä kärjellä - näin veikkaan - ja avauspaikan saattaa nyt ottaa Watkins eikä Ings. Carlos on avauksessa, mutta topparipari saattaa vaihtua.

Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #12 : 13.08.2022 klo 16:11:23

Aston Villa - Everton 2 - 1 (1 - 0)

No huh huh. Ansaittu voitto meinattiin yhtä ansaitusti möhliä. Villan onneksi Everton pelasi oikeastaan jalkapalloa vain sen 10-15 minuuttia lopusta, ja olisi sinäkin aikana voinut pamauttaa sen tasurin. Tärkeät pinnat Birminghamiin!

SG oli tehnyt enemmän muutoksia avaukseen kuin itse arvelin. Olisikohan ajatus ollut, että kuumuudessa olisi peli ratkaistu viimeisellä puolikkaalla tai puolessa tunnissa tuorein voimin, kuten vaikka Baileyllä? Hänhän muuten olisi esityksillään ansainnut olla XI:ssä. Nyt lähdettiin myös Ings - Watkins parilla, jota on nyt kohta vuosi kritisoitu ettei heidän kemia yhdessä toimi.

Alku oli sekavaa peliä. Kumpikaan ei saanut otetta, Villa hallitsi palloa, muttei taaskaan saanut vaarallisia tilanteita luotua juuri nimeksikään. Vastahyökkäys sitten sen johtomaalin toi, pitkällä avaukselle Watkinsin kautta Ingsille jonka laukaus vastustamattomasti verkkoon. Tärkeä maali.

Toinen jakso ei ollut mitään mahtavaa futista, mutta sellaisen vartin verran Villa pelasi minusta johtoasemassa hyvin, tavallaan vain se ratkaiseva maali puuttui. Se sitten saatiin, nopealla hyökkäyksellä Watkins ja Buendia syöttelivät Emille tyhjän maalin. Kummallisesti 2-0 tilanteessa Villan peli meni ihan sekaisin, ja Evertonin saatua Dignen oman maalin kautta kavennuksen, oli Villa lähinnä onnekas ettei Everton saanut peliä tasoihin ja vaikka mennyt tuossa paniikissa ohikin. Martinez torjui pari hienosti ja varmaan kaikki neljällä käynyttä topparia teki jonkun pelastuksen per ukko. Ihan nitroloppu oli, mutta Villa sai kolme pistettä.

Koko peliä katsottuna varmaan kuitenkin ne kolme pinnaa oli ansaitut, vaikka tuollaista paniikkihässäkkää pitäisi 2-0 tilanteessa aiheuttaa. Muutenkin Villan puolustus on vielä jotenkin vähän hakusessa, jopa näkyy parhaiten kulmissa, erikoistilanteissa tai keskityksissä. Sinne se pallo jää 16 sisälle räkäisesti pomppimaan, usein ollaan pikkuisen väärin sijoittuneita tai muuta. Valioliigassa tuollainen sekavuus vie pisteitä paljon jatkossa. Toppareissa kun sinänsä pitäisi ja onkin tasoa riittävästi, mutta vielä se jotenkin on kuin päättömät kanat sinkoilevat sinne tänne maalia suojellessa.

On pelissä hyvääkin. Ings teki itseluottamuksen kannalta tärkeän maalin, ja Watkins syötti kaksi. Kritiikkiä he saavat toki edelleen, mutta Ingsin yritys on hyvää, tekniikka näyttää joskus vähän kovalta, mutta jos tehoja tulee niin mikäs siinä. Ollie ei ole vielä omalla tasollaan, vaikka pari syöttikin. McGinn nosti tasoaa ekasta pelistä minusta eniten, varaa on yhä nostaa. Buendia oli taas parempi kuin Coutinho kun tuli vaihdosta, ehkä Emi nyt lopulta ansaitsisi XI-paikan Palacea vastaan? Huono juttu jos Carlos loukkaantui, hänen ympärille se keskuspuolustus rakennetaan ja siinä on sitä hommaa kuten mainittua.

Voitto on kuitenkin tärkeintä nyt, ja pelistä pystyy löytämään myös jotain mille rakentaa. Jos siis SG:n taktiset taidot riittävät, ja kai epäilyksiä on ilmoilla enemmän ettei näinköhän...? Valmiimpaa kokonaisuutta ja kontrollia uskottiin ehjän ja hyvin menneen harjoituskauden jäljiltä olevan enemmän, mutta kritiikkiä aina helppo antaa. Frank-kaverilla enemmän huolia on kuin Gerrardilla, Evertonin pelistä ei 80-85 minuutin osalta oikein löydy ideaa lainkaan, tai sitten en osaa katsoa, mutta ei se villalaisten päänsärky ole.
Kilhammer

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 13.08.2022 klo 16:23:26

Saako kuokkia…

Tänään paljon hyvää. Tasapainoinen esitys kaikin puolin. Puolustaminen on huolellista ja organisoitua. Tietenkin hyvä maalivahti vaikuttaa koko puolustuspelin olevaisuuteen.

Pelin rakentaminen on ennalta arvattavaa ja varsinkin kun Coutinho on taas kerran out of the game, mutta jotain tuosta rakennusvaiheesta puuttuu, ja se kaikki monistuu lopulta maalintekemiseen. Villa olisi voinut tappaa pelin Evertonia vastaan paljon aiemmin kuin liki loppuvihellykseen.

Silti, paljon hyvää, mihin ei pidä tyytyä.
thevillan

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 13.08.2022 klo 18:14:37

Saako kuokkia…
Saa tietenkin, ja parhaiten asiat näkeekin monesti juuri ulkopuolelta. Noinhan se on kuten asian kirjoitit. Se viimeinen suunnitelma maalin tekemiseen tuntuu puuttuvan niin pelaajilta kuin manageriltakin.
Silti suuri parannus Villalta avauspeliin nähden.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #15 : 14.08.2022 klo 19:31:14

Saattaa olla että Diego Carlokselle kävi pahemminkin, akillesjänne olisi pahimpien huhujen mukaan mennyt. Tosin joidenkin asiantuntijoiden mukaan Villan lääkintämiesten toiminta ei viittaisi siihen, että sellaisilla toimenpiteillä olisi vaan pahennettu tilannetta mitä kentällä tekivät. En tiedä sitten, mutta talutettiin jokatapauksessa pukukoppiin pelin jälkeen ja SG ainakin oli kovasti huolestunut. Akillesjänteen repeämä ainakin ottaa pitkään ennen kuin mies olisi pelikunnossa, jos niin pahasti meni niin jopa loppukausi vaarassa.

Tosi paska juttu tietenkin. Toppariosasto ihan auki. Kortney Hause vasta toipumassa pelikuntoon, mutta Kortneykin on omassa prioreettilistassa nyt vasta neljäntenä vaikka olisi kunnossakin. Mings - Chambers olisi nyt minusta ykköspari, Konsa vasta kolmantena.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #16 : 15.08.2022 klo 11:24:17

Ja sieltä se varmennus asialle tuli. Carloksella on pitkä tauko on edessä.

https://www.avfc.co.uk/news/2022/august/15/villa-provide-injury-update-on-carlos/

Korvaajaksi on iso haku päällä, mutta aika tekemätön paikka on löytää paperilla yhtä kova pelimies tähän hätään.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 15.08.2022 klo 13:03:14

Korvaajaksi on iso haku päällä, mutta aika tekemätön paikka on löytää paperilla yhtä kova pelimies tähän hätään.

Akanji olisi varmaan irrotettavissa Dortmundista mutta ymmärtääkseni miestä on kiinnostanut kirkkaammat valot. Olisi mielestäni selkeä vahvistus Villalle.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #18 : 20.08.2022 klo 18:19:31

Crystal Palace - Aston Villa 3 - 1 (1 -1)

Ei nokan koputtamista. Parempi jalkapallojoukkue vei pelin. Kotijoukkueella vaarallisemmat hyökkäykset, keskikentän hallinta ja taktiikka. Peli loppui komeaan Matetan 3-1 maaliin. Loppupelissä Villa piti palloa ja  ehkä pelitilastot tasoittui, mutta voittaja oli ratkennut.

Aston Villa sai unelma-alun. Watkins pääsi läpi ja kliininen sijoitus maaliin. Johto ei kestänyt kuin seuraavaan hyökkäykseen. Matty Cashin puolelta Zaha irti ja sijoitus alakulmaan. Palacen hyökkäyskolmikko oli läpi pelin vaarallinen, etenkin Zaha pyöritteli taidokkaasti.  Yllättävän vähän Palace sai kuitenkin huippupaikkoja. Kerran pallo oli maalissa, mutta videolta todettiin paitsio - kenties peli olisi jo ratkennut ekalla puoliskolla, jos maali olisi siitä hyväksytty.

Rankkaritilannekin tarkistettiin VAR:lla. Kulmatilanteessa pallo osui Dignen käteen. Tuollaisia vahinkoja välillä tulee. Martinez torjui rankkarin eteen, josta Zaha siirsi riparin tyhjiin. Johto oli ansaittu.

Villan puolustus rikottiin näyttävästi Matetan maalissa. Nappi keskitys ja pallo maaliin.

Cash oli Villan nykytilan ilmentymä. Äkäinen kuin ampiainen, virheitä ja kehonkielestä huokui vitutus. Ei tappio hänen piikkiin mene, mutta ei joukkueessa nyt selvästi ole hyvä kenenkään olla, pelistä puuttuu rentous ja ilo. Tulos sen mukainen.

Keskikentän kamppailu päätyi vielä tulostaulua selkeämmin Palacelle, jos nyt jostain taistelusta voi edes puhua.

Tottakai krittiikkäi menee nyt eniten valmentajan suuntaan. Tappioita voi aina tulla ja ohipelejäkin, mutta itse peli on kauden ajan ollut aika tuskaista. Vuoden 2022 valioliigapelien tilastot ovat karut. Selvää on että joukkueen pitäisi olla tätä peliesitystä parempi. Nyt juuri näyttää epätodennäköiseltä, että Gerrard saisi edes jouluun saakka olla Villan valmentaja.

Alempi keskikasti on realismia, ja ajatuminen mm. Evertonin seuraksi putoamiskamppailuihin on ihan mahdollista - europaikoista taistelu on ylioptimistinen haave.

« Viimeksi muokattu: 20.08.2022 klo 21:48:56 kirjoittanut Jupesteri »
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #19 : 22.08.2022 klo 15:01:10

Mikähän tuossa Sarr-siirrossa oikein on totta. Tai siis kun ei siirrykkään, vaikka suoritti (?) kai medikaalinkin. Alunperinkään en ymmärtänyt mikä sinänsä erinomaisen pelaajan siirron taktinen tarkoitus ois Villan tilanteeseen, mutta ihmeellistä vetvomista koko siirto-show. Ainakin noissa lehtijutuissa.

Kortney Hause olisi nyt kai kuitenkin menossa Watfordin medikaaliin. Jossain vaiheessa hänen ja Archerin laina oli osa Sarr-diiliä, mutta ei kai sitten. Tai mistä näitä tietää.
Riveldinho

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 22.08.2022 klo 16:09:24

Vieläkö Gerrardille annetaan aikaa? Ei tuo nyt oikein ole lähtenyt ja pelaajiston puolesta pitäisi kyllä ainakin siellä kymmenen joukossa olla.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #21 : 23.08.2022 klo 23:05:30

Englannin liigacup
Bolton Wanderers - Aston Villa 1 - 4 (1 - 1)

Toisella puoliskolla vasta alkoi se tasoero näkymään. Jakson kuva oli, että jos Villa saa tehtyä johtomaalin, niin kotijoukkueen usko loppuu samantien sillä sekunnilla. Ja niin siinä kävikin.

Tarkoitus oli varmaan vapauttaa hyökkäyspeliä. Ekalla jaksolla taisi mennä vaan enemmän lukkoon. Kolmikon Coutinho - Watkins - Ings taitoero on tämän tason vastustajiin niin suuri, että paikkoja ja tulosta pitää tulla tätä enemmän. Nyt etenkin Watkins on ihan jumissa ja itse jättäisin vaihtoon West Ham peliin. Samaan paikkaan pyhänä joutaa Coutinho. Bolton antoi Coutinholle kaiken ajan ja tilan tehdä tulosta ilman mitään taikatemppujakin, mutta ei nyt vaan kulje. Suvantoa vähän viettää yhä Ingsikin, mutta silti hänen olemus ei niin tuskainen kun esimerkiksi Watkinsin, ja Ings teki nyt rankkarista maalin ja syötti Dignen läpi kolmannessa maalissa.

Olisi ollut kiva nähdä pidempäänkin kolmikkoa Bailey - Archer - Ramsey. Lopussa niitä paikkoja tuli helpon näköisesti, ja jos nämä kaverit olisivat olleet kentällä vaikka koko toisen jakson olisivat numerot olleet suuremmat. Baileyn maali oli niin helpon, hallitun ja rauhallisen näköinen, että hän ei ainakaan niin lukossa taida olla kuin esim Watkins. Ja toivottavasti Archeria ei lainata mihinkään, vaan saisi kunnolla minuutteja Villan paidassa jatkossa.
Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #22 : 28.08.2022 klo 14:40:16

Nihkeät fiilikset ennen West Ham peliä. Kummankin joukkueen alkukausi ollut mollivoittoinen, ja tässä olisi tarjolla mahdollisuus kääntää kurssia. Tasuriin oisin ennen peliä tyytyväinen.

Mings myös loukkaantunut joten Konsa-Chambers toppariparina. Kovempikin luotto on joskus Villan puolustukseen ollut. McGinn ja Coutinho olleet alkukauden pettymyksiä, mutta niin vaan nytkin aloituksessa. Samoin kärkiparina jatkavat Watkins ja Ings.

Jupesteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aston Villa


Vastaus #23 : 28.08.2022 klo 17:34:51

Aston Villa - West Ham 0 - 1 (0 - 0)

Ennen kauden alkua laajasti uumoiltiin, että Gerrardilla on kauden alku korostuneen tärkeä. Tänään suuri kysymys Birminghamissä on, annetaanko Stevilelle aikaa edes huomiseen, vai odotetaanko tässä vielä Arsenaliin ja Man Cityn kohtaamiset ennen potkuja. Harvassa on he, jotka uskovat pisteisiin niistä pelistä. Villan foorumit ja somet kirkuvat omistajien nopeaa reagointia - seuran tilastot Gerraldin ajalta ovatkin synkät.

Tänään eka jakso oli kuitenkin parempaa Villaa. Totuuden nimissä sanottava että West Ham oli ylikorostuneen passiivinen. Vierasjoukkueen ensimmäisen jakson maaliolettama oli 0,01. Villa hallitsi palloa 60%:sti, mutta ei maalipaikkoja kotijoukkuekaan saanut. Kerran pallo meni kulmatilanteesta maaliin, mutta kierteinen pallo oli kaartanut kentän ulkopuolelle ennen Coutinhon puskua ja maalia ei hyväksytty.

West Ham paransi rutkasti otteita toisella jaksolla. Peli oli silti viihdetasoltaan kehno. West Hamin maali oli onnekas, pallo kimposi Kamaran kautta ja Emi oli maalissa voimaton. Suurimman kritiikin Gerrard varmasti saa siitä, että Baileyn ja Archerin sisäänotto oli kovin myöhäinen, Archeria odotettiin aina lisäajan toiselle minuutille saakka. Buendia tuli kentälle aikaisemmin Coutinhon nilkuttaessa vaihtoon.

Villan hyökkäys oli  kehnoa tänäänkin. Ings - Watkins parivaljakko ei ole vielä koskaan toiminut vaarallisesti. Sinnikkäästi siitä Gerrard silti pitänyt kiinni. Ylipäätään taktiset muutokset ja oivallukset ovat olleet vähissä. Peluutuskin herättää kysymysmerkkejä.

Rankkaa se Villan kannattaminen taas on. Kannattajien kritiikki on kovaa, peli takkuista, seuraavien pelien olettama on 0 pistettä ja mitään mikä voisi tuoda muutosta vaikea nähdä. Vaikeaa on löytää perusteluja että homma jatkuisin kauaa Gerrardin valmentajavastuulla.

« Viimeksi muokattu: 28.08.2022 klo 17:45:04 kirjoittanut Jupesteri »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 28.08.2022 klo 18:35:36

Vaikka tuolla materiaalilla olisi pitänyt pystyä valtavasti parempaan, niin todella hätäisesti ollaan potkuja jo väläyttelemässä. Jos Gerrard potkitaan pihalle tällaisella aikataululla, niin koko seuran toiminta näyttää aavistuksen koomiselta.

Kukas sinne tilalle olisi tulossa? Jonkun Benitezin, Ranierin tai Hodarin palkkaaminen olisi aikamoinen ojasta allikkoon -liike. Sen sijaan vapailla markkinoilla olevista kavereista Pochettino, Rose ja Hoeness voisivat olla mielenkiintoisia kavereita. Kukaan heistä ei vain oikein ole mikään palomies. Ja jos Villassa paniikkinappulaa painetaan ja joku palomies hommataan penkin päätyyn niin se tuskin on pitkällä tähtäimellä kovin kestävä ratkaisu.

 
Sivuja: [1] 2 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa