FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.04.2024 klo 13:31:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 151
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United F.C. 2022-23 - Unelmien kesäteatteri  (Luettu 719922 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Beth

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


: 04.08.2022 klo 06:53:56



Manchester United Football Club
The Red Devils

Perustettu: 1878
Omistajat: Avram ja Joel Glazer
Päävalmentaja: Erik ten Hag
Kotistadion: Old Trafford (74 879)

Unelmien kesäteatteri

Unelmien kesäteatterin näyttämönä toimiva Old Trafford kätkee sisäänsä pitkän ja vivahteikkaan historian, joka alkaa sen valmistumisvuodesta 1910. Teatteri on jopa jäänyt pommituksen alle toisen maailmansodan tiimellyksessä. Todelliseen loistoon Unelmien kesäteatteri nousi 1990-luvun alussa skotlantilaisen mestariohjaajan johdolla, joka teki näyttämöstä yhden maailman kuuluisimmista. Skotti ohjasi näyttelijöitään vuosikymmeneltä toiselle huimiin suorituksiin ja yleisö hurrasi villisti mukana. Mainetta, mammonaa ja glooriaa tulvi sisään ovista ja ikkunoista - menestystarina tuntui pysäyttämättömältä.

Toisin kävi. Mestariohjaaja eläköityi vuonna 2013 ja kaikki muuttui. Uusia ohjaajasuuruuksia on haettu Euroopan eri kolkista, mutta näytökset ovat kerta toisensa jälkeen jääneet vaisuiksi. Yksittäisiä hienoja hetkiä lukuunottamatta Unelmien kesäteatteri on ollut kaukana loistonsa päivistä. Estradille on astellut toinen toistaan nimekkäämpiä huippunäyttelijöitä, mutta esitykset ovat silti olleet karvaita pettymyksiä. Tahtipuikkoa on heilutettu väärin ohjaajan, mutta ennen kaikkea teatterin johdon toimesta.

Kulissien takana on tehty merkittäviä muutoksia ja uusi ohjaaja on jälleen kerran saapunut johtamaan Unelmien kesäteatteria. Uuden ohjaajan näytöt uransa aikaisemmista näytöksistä ovat vahvat, joskin ne on esitetty pienemmillä esiintymislavoilla. Hollantilaisen ohjaajan vahvuus aikaisempiin yrittäjiin nähden on hänen kykynsä opettaa metodinäyttelyä. Hän on moderni ja pedantti ohjaaja - juuri sitä mitä Unelmien kesäteatteri nyt eniten kaipaa.



Kausi 2021-22 - mahalasku

Kauteen 2021-22 lähdettiin odottavissa tunnelmissa, kun joukkue oli edellisellä kaudella sijoittunut Valioliigassa toiseksi ja lunastanut täten paikan Mestarien liigassa. Odotuksia ei myöskään vähentänyt Jadon Sanchon, Raphael Varanen ja ennen kaikkea Cristiano Ronaldon saapuminen Old Traffordille. Sanchon saapumista oli odotettu jo edellisestä kesästä saakka ja jo hyvissä ajoin kesää näytti selvältä Dortmundissa dominoineen englantilaisen paluu isiensä maille. Varanen lähtöhalut Realista tulivat hieman yllättäen ja oikeastaan yhtä yllättäen kaiken kokenut ja voittanut ranskalainen halusi liittyä pidemmän aikaa paikallaan polkeneeseen Unitediin. Isoin pommi nähtiin kuitenkin siirtoikkunan viimeisenä päivänä Ronaldon siirtyessä takaisin kotiin. Vaikka tiedossa oli, ettei Ronaldo ole enää se sama mies, joka hän edellisellä United-visiitillään saati Real Madridin vuosillaan oli, niin kyllä ainakin sivullekirjoittaneen sydäntä lämmitti.

Osa tarkasteli Ronaldon paluuta myös kriittisemmällä otteella. Hänen koettiin mahdollisesti sotkevan hyökkäyspään kuviot ja vievän hengitysilman muilta, vaikka kykeneekin itse mättämään ison tukun maaleja. Lisäksi närää aiheutti se ettei keskikentälle tehtyä tärkeänä pidettyä hankintaa, vaan kenties ne rahat hupenivat juuri Ronaldoon. Myös manageri Ole Gunnar Solskjärin suhteen riitti kahdenlaisia näkemyksiä. Osa kannattajista seisoi tukevasti herran rinnalla, kun taas toinen puoli ei luottanut hänen kykyihinsä. Etenkin hyökkäyspelin organisointi tuntui olevan norjalaisen osaamisalueen ulottumattomissa, eikä siihen ollut tullut oikeastaan yhtään parannusta koko valmennuskauden aikana.


Cristiano Ronaldon paluu Old Traffordille oli siirtokesän kuumimpia puheenaiheita.

Kausi pyörähti käyntiin Old Traffordilla Leedsiä vastaan. United hakkasi Bielsan miehistön maanrakoon 5-1-lukemin Bruno Fernandesin maalatessa kolmesti ja Paul Pogban syöttäessä peräti neljä maalia. Valioliiga-kauden startti oli muutoinkin menestyksekäs, kun viiden ensimmäisen ottelun saldona oli neljä voittoa ja yksi tasapeli. Muissa kilpailuissa kone yski, kun ensin Young Boysin vieraana Mestarien liigassa oli tyytyminen tappioon ja liigacupista tuli lähtö heti kättelyssä West Hamin kustannuksella. Huonot tulokset seurasivat perässä myös liigakentille ja seuraavasta seitsemästä pelistä irtosi surkeasti vain yksi voitto ja yksi tasapeli. Tilanne näytti lohduttomalta ja näin myös ilmeisesti seurajohdon mielestä, sillä Solskjär irtisanottiin virastaan. Norskin viimeiseksi otteluksi jäi karu 4-1-tappio Watfordia vastaan.

Uutta valmentajaa ei ollut tuulikaapissa odottamassa, joten tehtävän otti hetkellisesti vastaan apuvalmentajan tontilla ollut Michael Carrick. Seuralegenda ehti luotsata joukkueen voittoon Villarrealia vastaan Mestarien liigassa sekä tasapeliin Chelseaa ja voittoon Arsenalia vastaan Valioliigan puolella. Tämän lyhyeksi jääneen stintin jälkeen vetovastuun otti Ralf Ragnick, jonka työnkuvaan kuului kahden vuoden pesti konsulttina sekä valmentaa meneillään oleva kausi päätökseen. Järjestely sai varsin hyvän vastaanoton, sillä muutosta kaivattiin ja etenkin seuran taustalle toivottiin jalkapallo-osaamista, jota saksalaiselta eittämättä löytyy. Moni näki väliaikaisen valmentajapestin vain sivutuotteena tuossa yhtälössä, mutta oli silti varsin toiveikas sen suhteen, että Ragnick veisi joukkueen peliä eteenpäin ja tasoittaisi tietä seuraavalle luotsille.

Rangnickin tulikaste nähtiin joulukuun alussa Crystal Palacea vastaan ja peli-ilme olikin parempaa kuin hetkeen. Peräänkuulutettua prässäämistä nähtiin ja aurinko paistoi taas risukasaan. Seuraavaksi vuorossa oli Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierros, josta tasapeli kotikentällä Young Boysia vastaan riitti varmistamaan lohkovoiton. Tyylipisteitä tuosta ottelusta oli vaikea jakaa, mutta riittävä tulos 1-1-tasapelin myötä sentään irtosi. Valioliigan puolella oli luvassa hyvinkin suotuisa otteluohjelma ja Rangnickille oli pedattu hyvä alku United-luotsina. Norwich kaatui vain vaivoin 1-0 ja peli näytti kaikkea muuta kuin hyvältä. Newcastlea vastaan oli tyytyminen pistejakoon ja vaikka Burnley seuraavaksi kaatuikin, niin tappio heti perään kotona Wolverhamptonille maistui karvaalta ja samalla ihmeteltiin mihin sen Palace-ottelussa nähty prässipeli oli oiken kadonnut. Eikö Rangnick saa iskostettua sitä pelaajistoon? Ovatko pelaajat liian huonossa kunnossa jaksaakseen prässätä? Eivätkö pelaajat pelaa Ragnickille vai mistä oikein kiikastaa?

Helppo otteluohjelma jatkui ja Ragnickin joukkue tuntui selviävän siitä aivan rimaa hipoen. West Ham, Brentford, Brighton ja Leeds kaatuivat, mutta Aston Villa, Burnley, Southampton ja Watford -ottelut päätyivät pistejakoon. Tappioton putki oli päällä, mutta pelillinen ilme ei ollut sitä mitä moni toivoi ja saksalaisen opit eivät tuntunet valuvan käytäntöön asti. Helpon otteluohjelman turvin joukkue oli noussut sarjassa neljänneksi, mutta palaneen käry haisi jo nenään, eikä tulevien vaikeampien otteluiden suhteen kaikki jaksaneet olla luottavaisia. FA Cupin puolella sattui nolohko lipsahdus, kun sarjaporrasta alempana pelaavaa Middlesborough'ta vastaan päädyttiin aina rankkarikisaan asti ja lopulta divarijoukkue lähti kotiin Old Traffordilta jatkopaikka taskussaan.

Mestarien liigan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle vastaan arvottiin Unitedin tavoin jokseenkin sekavassa tilassa ollut Atletico Madrid. Ensimmäinen osaottelu pelattiin Madridissa ja pelillisesti United oli pahasti köysissä, mutta onnistui Anthony Elangan loppuhetkien maalilla hakemaan arvokkaan tasapelin. Hyvää tulosta ei kyetty kuitenkaan hyödyntämään vaan Atletico marssi Old Traffordilla 1-0-voittoon ja seuraavalle kierrokselle. United oli tässä vaiheessa siis ulkona kaikista cup-kilpailuista ja jäljellä oli enää vain Valioliigan viimeiset yhdeksän ottelua. Paikka kärkinelikossa oli vielä hyvinkin omien käsien ulottuvilla, mutta työtä haastavan loppuohjelman kanssa riitti.

Kauden loppu osoittautui mahalaskuksi pahemman kerran ja joukkue onnistui keräämään viimeisestä yhdeksästä ottelusta vain kahdeksan pistettä. Mukaan mahtui mm. 4-0-tappiot Liverpoolille ja Brightonille. Kauden lopputulos oli kuudes sija ja palkintona siitä menolippu Eurooppa-liigaan. Surkeuden huipentuma oli vain 58 kerättyä pistettä, joka on Unitedin Valioliiga-historian alhaisin saldo. Toisaalta myös 38 ottelun jälkeen maalieron suhteen päätyminen tasan nollaan on jotain mitä moni ei tältä suurseuralta osannut odottaa.

Gegenpressin isä ei syystä tai toisesta saanut prässäämistä ajettua joukkueen peliin käytännössä lainkaan ja tilastojen valossa United olikin yksi sarjan huonoiten prässäävistä joukkueista. Tulokset olivat kaikkea muuta kuin toivottuja ja pelikään ei oikeastaan millään mittareilla mennyt eteenpäin. Oli selvää ettei Rangnickista missään nimessä ole tulossa seuraavaa pysyvää manageria Manchester Unitedille. Sen sijaan hänen osaamistaan sovitussa konsultin roolissa odotettiin ja toivottiin, mutta kevään vaihtuessa kesään tuokin virka vedettiin vessanpöntöstä alas ja saksalainen päätyi valmentamaan Itävallan maajoukkuetta. Hämmentävä kuvio kaiken kaikkiaan, mutta ainakin sivullekirjoittaneen mielestä koko Ragnickin aika ilman tuota konsultin virkaa oli aivan turha pannukakku. Yhtä hyvin Carrick olisi voinut luotsata joukkuetta kauden loppuun ja tehdä sitten tilaa seuraavalle miehelle.


Ralf Ragnickin työnjälki Manchesterin punaisissa jäi laihaksi.

Kaudesta saa oikeastaan etsimällä etsiä hyviä asoita, mutta kyllä niitäkin oli. Ronaldo tarjosi muutaman upean illan maaleillaan. Tottenhamia vastaan tehty hattutemppu 3-2-voitossa sekä kolme merkittävää viime hetkien maalia Mestarien liigassa olivat mieleenpainuvia hetkiä. Lisäksi David de Gean paluu tasolleen kuului ehdottomasti kauden plus-merkkisiin asioihin.

Surkean kauden aikana saatiin myös lukea surkeita uutisia. Seuran kiistatta lupaavimman oman kasvatin Mason Greenwoodin ura meni kerralla käytännössä pakettiin, kun selvisi nuorukaisen tehneen kuvottavia tekoja. Seura sulki hänet pois toiminnastaan välittömästi ja asiaa hoitaa tästä edes poliisi sekä oikeuslaitos. Asian käsittely on yhä kesken, joten siitä ei tarvitse tällä erää kirjoittaa sen enempää.

Valioliiga-kausi numeroina

Sija: 6
Pisteet: 58
Voitot: 16
Tasapelit: 10
Tappiot: 12
Tehdyt maalit: 57
Päästetyt maalit: 57
Maaliero: 0

Eniten maaleja:
18 Ronaldo
10 Fernandes
5 Greenwood

Eniten maalisyöttöjä:
9 Pogba
6 Fernandes
4 Fred, Matic, Telles

Erik ten Hag - menestyjä

Tabloidit rakastavat kirjoittaa Manchester Unitedista ja siksi tälläkin kertaa joukkueen valmentajakuviot saivat valtavasti palstatilaa. Kaikkia valmentajia maan ja taivaan väliltä ehdittiin seuraan huhuta, mutta oikeastaan vain Erik ten Hagin ja Mauricio Pochettinon nimet tuntuivat realistisilta vaihtoehdoilta. Valinta kohdistui lopulta hollantilaiseen jonka sopimus alkoi virallisesti kesäkuun ensimmäisestä päivästä ja kattaa vuoden 2025 kesäkuun viimeiseen päivään asti. 52-vuotias entinen keskuspuolustaja aloitti valmentajan tehtävänsä peliuransa päätyttyä vuonna 2002. Hän toimi pitkään Twenten alaisuudessa valmentaessaan ensin juniorijoukkueita ja sen jälkeen toimiessaan apuvalmentajana seuran edustusjoukkueen managereille. Tuolloin hän työskenteli mm. Steve McClarenin kanssa. Seuraava pesti oli PSV:n apuvalmentajana, josta hän ponnisti vuonna 2012 ensimmäiseen ykkösvalmentajan virkaansa Go Ahead Eaglesin peräsimeen. Sieltä hän eteni Bayern Münchenin kakkosjoukkueen ja Utrechtin kautta Ajaxin luotsiksi, josta koko jalkapalloa seuraava maailma hänet parhaiten tuntee. Menestys Hollannin pääsarjassa Ajax-luotsina on käytännössä minimivaatimus, mutta ten Hag hoiti työnsä enemmän kuin mallikkaasti ja nosti neljä vuotta sarjassa toiseksi jääneen joukkueen takaisin Eredivisien ylhäiseen yksinäisyyteen, jossa joukkue on nyt viettänyt neljä viimeistä vuotta.


Erik ten Hag on Manchester Unitedin uusi käskyttäjä.

Pelkkä Eredivisien dominointi ei olisi tehnyt ten Hagista vielä erityisen kiinnostavaa nimeä, mutta hänen näyttönsä Mestarien liigan kentillä ovat olleet upeita. Kaudella 2018-19 Ajax oli Mestarien liigan lohkovaiheessa ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Joukkue eteni alkulohkosta jatkoon ja pudotuspeleissä alkoikin varsin odottmaton näytös, kun ten Hagin joukot pistivät ensin Real Madridin ja sitten Juventuksen ulos turnauksesta. Välierässä finaalipaikka oli jo käytännössä Ajaxin, kun he johtivat Tottenhamia yhteismaalein 3-0 ja pelattavana oli enää vain yksi puoliaika kotiviheriöllä. Käsittämättömällä tavalla Tottenham niittasi tuon kolmen vartin aikana kolme maalia ja eteni tuolloin vielä käytössä olleen vierasmaalisäännön turvin finaaliin. Tuo Mestarien liigan lento oli kuitenkin upea työnäyte ten Hagilta ja pitkään isoista kuvioista poissa olleelta Ajaxilta.

Ajaxin otteet eivät luonnollisestikaan jääneet Euroopan isoimmilta seuroilta huomaamatta ja seuraavana kesänä alkoi ten Hagin työkalupakista työkalut hävitä yksi kerrallaan. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Kasper Dolberg, Maximilian Wöber, Daley Sinkgraven, Lasse Schöne jne. ryöstökalastettiin isompiin vesiin ja Ajaxin kassa kilahti noin 220 miljoonan euron edestä. Tyhjennysmyynti jatkui myös seuraavana kesänä ja sillä kertaa muihin ympyröihin vaihtoivat Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Serginio Dest, Quincy Promes ja Joel Veltman. Rahaa kassaan lisää noin 110 miljoonaa euroa. Ajax sai siis tuosta lähes saludoilla kasatusta joukkueesta nyhdettyä kirkkaasti yli 300 miljoonaa euroa.

Vaikka työkalut vietiin, ei ten Hag jäänyt tuleen makaamaan. Tuloskunto pysyi Hollannin kentillä yhtä vahvana ja ten Hag rakensi uutta menestysjoukkuetta. Vuonna 2021 alkoi olla uuden tulemisen aika. Ajaxin Mestarien liigan alkulohkossa pelasivat Dortmund, Sporting ja Besiktas. Koko kolmikko sai jäädä pahemman kerran nuolemaan näppejään, kun Ajax jyräsi heidän kaikkien yli voittaen jokaisen lohkon ottelunsa. Lohkon ykkössuosikki Dortmund sai tuntea ten Hagin joukot nahoissaan lukemin 4-0 ja 3-1. Ajaxin maaliero lohkon päätteeksi oli hurja 20-5. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan osui Benfica, jota vastaan Portugalissa päädyttiin 2-2-tasapeliin ja Amsterdamissa Ajax onnistui kenttätapahtumien vastaisesti häviämään ottelun 1-0 ja putoamaan jatkosta. Vaikka joukkue ei yltänyt tällä kertaa 2018-19 kaudella nähtyyn lentoon, oli suoritus taas kova työnäyte ten Hagilta, joka oli lyhyessä ajassa kasannut uuden nuoren joukkueen, joka esiintyi upeasti Euroopan kermakentillä.

Tälläkin kertaa Ajaxin hienot otteet toivat haaskalinnut apajille ja ten Hagin lisäksi he ovat menettäneet toistaiseksi Lisandro Martinezin, Sebastien Hallerin, Ryan Gravenberchin, Nicloas Tagliaficon, Andre Onanan ja Noussari Mazraouin. Toisin sanoen Ajax ryöstökalastetaan jälleen ja on taas aika rakentaa joukkue uudestaan, mutta tällä kertaa ei enää ten Hagin toimesta.

Manchester Unitedissa totuttiin Solskjärin aikana jokseenkin passiiviseen jalkapalloon, jossa joko kytättiin vastaiskuja tai haahuiltiin hyökkäyskolmanneksella ilman punaista lankaa. Tähän ten Hag on varmasti tekemässä muutosta, sillä hollantilaiseen tapaan hän luottaa pallonhallintaan, mutta lisäksi tykkää myös suoraviivaisesta maalipaikoille etenemisestä. Mikäli ten Hagin opit yhtään purevat uuteen joukkueeseensa, tulee Manchester United pelaamaan viihdyttävintä jalkapallo pitkään aikaan. Nähtäväksi jää onko suunnitelma monistaa Ajaxin menestysresepti isommille areenoille vai virittääkö hollantilainen systeemiään uudestaan muutenkin kuin nyanssitasolla. Formaationa tullaan harjoitusotteluiden ja ten Hagin historian perusteella näkemään tuttu 4-2-3-1 / 4-3-3, jonka eri variaatioita Unitedissa on nähty aikaisempienkin valmentajien toimesta.

Vaikka uuden managerin lausuntoihin suhtaudutaan aluksi herkästi vaaleanpunaisten lasien läpi, uskallan silti väittää ten Hagin esiintyneen ensimmäisissä presseissä edukseen. Hän on antanut itsestään jämäkän miehen kuvan, joka tietää mitä tekee. Lisäksi vaikutuksen teki se, ettei hän juurikaan kesälomia viettänyt, vaan tarttui heti kiinni uuteen virkaansa. Hollantilainen vaikuttaa mieheltä joka tietää mitä haluaa ja tekee asiat, jotta niin tapahtuu.

Kesän 2022 kiertue

12.07. vs Liverpool 4-0 (Bangkok)
15.07. vs Melbourne Victory 4-1 (Melbourne)
19.07. vs Crystal Palace 3-1 (Melbourne)
23.07. vs Aston Villa 2-2 (Perth)
30.07. vs Atletico Madrid 0-1 (Oslo)
31.07. vs Rayo Vallecano 1-1 (Manchester)

Pandemian hellitettyä pääsi United taas lentämään harjoitusotteluita pelaamaan ja promoamaan brändiään lämpimämpiin maihin. Harjoituskauden otteluista ei ole syytä vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta peli-ilme oli kokonaisuudessaan positiivinen ja pelaajat pääsivät tutustumaan ten Hagin tapaan pelata jalkapalloa. Sancho esiintyi kaikissa pelaamissan otteluissa lupauksia herättävästi ja Anthony Martialkin tuntui olevan pitkästä aikaa pelipäällä. Marcus Rashford jäi hieman tuon kaksikon varjoon, mutta ei hänkään huono ollut ja parannusta viime kauden murheellisiin otteisiin oli havaittavissa. Sivullekirjoittanut toivoikin heti ten Hagin nimityksen kuultuaan, että Rashford ja Sancho kaksikko pääsisi karistelemaan viime kauden tuhkat harteiltaan ja puhkeamaan kunnolla kukkaan.


Jadon Sancho ja Marcus Rashford pääsevät aloittamaan puhtaalta pöydältä uuden valmentajan alaisuudessa.

Kesän 2022 siirtoikkuna

Sisään
Tyrell Malacia, Feyenoord (£13M)
Christian Eriksen, vapaa agentti (ilmainen)
Lisandro Martinez, Ajax (£46M)

Ulos
Andreas Pereira, Fulham (£8M)
Dylan Levitt, Dundee United (£0,3M + 25% mahdollisesta jatkomyynnistä)

Lainalle
Dean Henderson, Nottingham Forest
Alvaro Fernandez, Preston

Sopimus päättyi
Paul Pogba
Jesse Lingard
Nemanja Matic
Juan Mata
Lee Grant
Edinson Cavani

Juniorijoukkueista ilman uutta sopimusta jäivät D'Mani Mellor, Reece Devine, Connor Stanley ja Paul Woolston.

Lisäksi Alex Tellesin laina Sevillaan oli ilmeisesti sinettiä vaille valmis.

Iso pino isoja sopimuksia tuli päätökseen ja moni pelaaja hyvästeli Old Traffordin ja Carringtonin harjoituskeskuksen. Pogban toinen visiitti jäi päällisin puolin torsoksi ja maksoi seuralle valtavasti rahaa. Harva jäi surkuttelemaan hänen peräänsä, sillä nyt on uusi aika ja uudet kuviot. Pienestä pojasta asti seuraa edustanut ja kannattanut Jesse Lingard lähti samalla ovenavauksella ja päätyi tekemään sopimuksen Nottingham Forestin kanssa. Erinäisten huhujen mukaan kyseinen kaksikko oli pahimmillaan myrkyllistä seuraa pukukopissa ja mikäli huhuissa on vähänkään perää, on hyvä saada mädät omenat ulos. Juan Mata, Edinson Cavani ja Nemanja Matic ovat kaikki ammattimaisia herrasmiehiä, mutta heidän nykyiset roolinsa eivät millään vastanneet heidän palkkasaataviaan ja siksi heistä kaikista olikin hyvä päästä eroon.

Dean Henderson solmi vuoden mittaisen lainapestin nousijajoukkue Nottingham Forestin kanssa ja edustaa täten tulevallakin kaudella Lingardin kanssa samaa seuraa. Henderson avasikin sanaista arkkuaan ja esitti tyytymättömyytensä Manchester Unitedia kohtaan, koska hän oli ymmärtänyt olevansa viime kaudella ykkösmaalivahdin asemassa, mutta jäikin istumaan penkille de Gean taakse ja menettäneen näin tärkeän vuoden urallaan. 19-vuotias espanjalainen laitapuolustaja Alvaro Fernandez pelaa ensi kauden lainalla sarjaporrasta alempana Prestonin paidassa.

Erityisen merkittäviä myyntejä ei ole vielä tapahtunut, mutta täysin ylimääräiseksi pelaajaksi jäänyt Andreas Pereira löysi itselleen uuden kodin Fulhamista ja United sai hänestä varsin hyvän kahdeksan miljoonan punnan korvauksen. Eric Bailly on huhuissa yhdistetty myös Fulhamiin sekä mm. AS Romaan. Todennäköisesti norsunluurannikkolainen vaihtaa vielä maisemaa tämän ikkunan aikana. Luultavasti myös useammalla junioreille etsitään sopivaa lainakohdetta ja sopimuksia tullaan julkistamaan vielä kesän ja alkusyksyn aikana.

Uudet pelaajat

Kesän toistaiseksi massiivisin hankinta on ollut ten Hagin luottomies Martinez, joka saapui Ajaxista tukevalla 46 miljoonan punnan siirtosummalla. Martinez on moderni vasenjalkainen toppari, joka on jalalla erittäin kykenevä ja viihtyy toisinaan yllättävänkin ylhäällä vastustajan kenttäpuoliskolla. 24-vuotias Argentiinan maajoukkuemies pelasi ensimmäisellä Ajax-kaudellaan 2019-20 noin puolet otteluistaan keskikentän pohjalla, mutta kahdella viimeisellä kaudella häntä ei ole siellä enää nähty. Toissa kaudella hän esiintyi joitakin kertoja laitapuolustajana, mutta viimeisimmällä kaudella hän pelasi vain ja ainoastaan topparina. On siis todennäköistä, että häntä ei ostettu vaihtoehdoksi keskikentälle, vaan juurikin vasemmaksi toppariksi vasenjalkaisena pelaajana. Martinez on toppariksi hyvinkin lyhyt, vain 175 senttiä pitkä, mutta hän on siitä huolimatta pärjännyt ainakin Hollannissa tilastojen valossa hyvin kaksinkamppailuissa ilmassa.


Lisandro Martinez kirjoitti 5+1 vuotisen sopimuksen Manchester Unitedin kanssa.

Niin ikää Hollannin pääsarjasta saapui toinen pienikokoinen puolustaja Tyrell Malacia, joka siirtyi 13 miljoonan punnan kaupassa Feyenoordista. Malacia taistelee Luke Shaw'n kanssa vasemman laitapuolustajan tontista. Hollantilainen debytoi maajoukkueessa viime syksynä ja on ehtinyt pukea Oranjen pelipaidan ylleen viisi kertaa. Tämän kuun aikana 23-vuotta täyttävä Malacia tunnetaan uutterana työntekijänä, joka ei anna kentällä tai harjoituksissa piiruakaan periksi. Oletettavasti hän on tehnyt ten Hagiin vaikutuksen Eredivisien otteluissa.

Kolmas ja toistaiseksi viimeinen hankinta on Christian Eriksen, jonka kaikki Valioliigan seuraajat varmasti tuntevat hyvin. Tanskalainen pelasi uransa parhaat pelit Tottenhamin paidassa, josta hän siirtyi Internazionalen riveihin vuoden 2020 tammikuussa. Kesän 2021 EM-kisojen traagisen sydänkohtauksen jäljiltä Eriksen oli ilman seuraa vuoden 2022 tammikuun viimeiseen päivään asti, jolloin hän kirjoitti puolen vuoden sopimuksen Brentfordin kanssa. Ennen tuota hän oli harjoitellut Ajaxin kanssa itsensä takaisin kuntoon ja tullut samalla ten Hagille tutuksi. Pesti Brentfordissa sujui upeasti ja useampi isomman profiilin seura kiinnostui taas tanskalaisen palveluksista. Vaihtoehdot punnittuaan hän päätyi solmimaan 2025 kesään asti ulottuvan pahvin Manchester Unitedin kanssa.

Voiko kesän siirtoikkunaan olla tässä vaiheessa tyytyväinen? Sivullekirjoittaneen mielestä ei. Joukkueen laatu ja leveys ei ole toivotulla tasolla usean eri pelipaikan osalta. Martinez, Malacia ja Eriksen ovat kaikki hyviä hankintoja, mutta eivät kukaan niille kaikkein kriittisimmille pelipaikoille. Kukaan heistä ei myöskään ole satavarma ykkösavauksen mies, joskin jokaisella on hyvinkin potentiaalinen mahdollisuus murtautua sinne. Joukkueen ehdottomasti suurin murheenkryyni on keskikenttä, joka on ollut tuuliajolla jo vuosikaudet. Lisäksi yläkolmikko on myös valitettavan heiveröinen ja ennen kaikkea kapea. Nämä puutteet ovat selvästi myös ten Hagin ja seuran tiedossa, sillä kesän aikana on avoimesti oltu ainakin Antonyn, Darwin Nunezin ja Frenkie de Jongin perässä.

Mutkia matkassa

Tapaus de Jong on kirvoittanut valtavasti keskustelua internetin syövereissä. Valtaosa tuntuu uskovan tarinan olevan se, että United jahtaa hollantilaista pää märkänä, vaikka pelaaja ei missään nimessä halua seuraan siirtyä. Tarina tuskin on noin yksinkertainen. Barcelona on koronakurimuksessa solminut de Jongin kanssa sopimuksen, jonka varjolla hän pelasi merkittävästi alemmalla palkalla ja saa rahat takaisin tulevien kausien palkkojen yhteydessä. Rahavaikeuksissa oleva Barcelona onkin nyt tullut katumapäälle, kun de Jongille pitäisi alkaa maksaa valmiiksi ison peruspalkan päälle vanhoja rästejä ja pyrkii nyt pääsemään hollantilaisesta eroon. Manchester United solmikin jo heinäkuussa Barcelonan kanssa siirtosummat ja ehdot kuntoon, mutta sopimus pelaajan itsensä kanssa puuttuu.

Tuhannen taalan kysymys onkin se, ollaanko Manchester Unitedissa niin tyhmiä, että he jahtaavat kolmatta kuukautta pelaajaa, joka ei halua seuraan siirtyä? Oikea vastas on: ei olla. Yhtälöön tulee myös laskea mukaan de Jongin ja ten Hagin upea yhteinen historia. Toinen tuhannen taalan kysymys on: miksei Manchester United metsästä jotain toista keskikenttämiestä, jos se on saanut rukkaset de Jongilta? Oikea vastaus on: se ei ole saanut rukkasia de Jongilta. Eiköhän de Jong yritä saada tavalla tai toisella omat saatavansa pois Barcelonasta ja on samalla kulisseissa kuiskutellut olevansa valmis siirtymään sen jälkeen ten Hagin alaisuuteen. Myös hänen agentilla on oma maineensa pelissä ja kunnolla seuran kusettamaksi tullut asiakas ei ole hyvä merkintä cv:ssä. Todennäköisesti agentti yrittääkin kuumeisesti avata umpisolmua ja de Jong keskittyy pelaamaan jalkapalloa ja odottelemaan mitä tapahtuu. Sivullekirjoittaneen rohkea veikkaus on, että de Jong siirtyy vielä tämän siirtoikkunan aikana Unitedin paitaan.


Nähdäänkö Erik ten Hag ja Frenkie de Jong jälleen yhteistyössä?

Toinen kesän aikana isosti tapetilla ollut asia on Ronaldon lähtöhalut. On ymmärrettävää, ettei kaiken nähnyt ja voittanut 37-vuotias veteraani halua jäädä pelaamaan Eurooppa-liigaa ja katsomaan lähteekö ten Hagin projekti lentoon. Hän on urallaan siinä vaiheessa, ettei aikaa ole odottaa ja yhtään vuotta ei ole hukattavaksi. Vaikka Ronaldo asettaa seuransa vaikeaan tilanteeseen, ovat kannatajat ymmärtäneet hyvin myös hänen tilanteen. Ongelmaksi on muodostunut se, ettei Ronaldolle löydy ottajaa, joka pelaisi Mestarien liigassa ja olisi halukas maksamaan hänen megaluokan palkkansa. Ei vaikka lusitaanin agentti Jorge Mendes on kertonut 30% palkanalennuksen olevan mahdollinen. Tilanne junnaa nyt paikallaan ja se asettaa Manchesterin punaiset entistä hankalampaan tilanteeseen. Jos Ronaldo lähtee, pitää hänelle löytää korvaaja ja se ei enää tässä vaiheessa kesää ole helppo tehtävä - saati sitten siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

Miltä joukkue näyttää

Maalivahtiosasto on de Gean viime kauden otteiden perusteella kunnossa. Myös soraääniä kuuluu, sillä fantastisen torjuntatyöskentelyn lisäksi espanjalainen ei kestä kaikilla osa-alueilla vertailua muihin maailman eliittivahteihin. Siitä huolimatta de Gea on Unitedin murheista yksi pienimpiä. Tom Heaton hoitanee kakkosmaalivahdin tehtävät, mikäli siirtoikkunan aikana ei keksitä vielä naarata uutta kaveria sisään.

Vasempia laitapuolustajia joukkueessa on tällä hetkellä neljä, joskin Telles voidaan melkein varmuudella laskea jo ulos. Shaw, Malacia ja Brandon Williams on joka tapauksessa tuolle pelipaikalle enemmän kuin riittävästi.

Topparilinja on viimeistään Martinezin saapumisen myötä kunnossa. Hierarkia on vielä epäselvä, mutta eiköhän Harry Maguire kapteenina kuulu ten Hagin suunnitelmiin, vaikka paperilla Varanen ja Martinezin muodostama kaksikko voisi olla herkullinen. Victor Lindelöf ei ole topparimaailman eliittiä, mutta varmasti silti yksi maailman parhaista nelostoppareista. Phil Jones ja Bailly ovat todennäköisesti vapaita etsimään itselleen uudet osoitteet.

Alakerran selvällä marginaalilla heikoin lenkki on oikean laitapulustajan paikka. Aaron Wan-Bissakan kyvyt hyökkäyspelin tukemisessa eivät riitä ja Diogo Dalot on molempiin suuntiin turhan heiveröinen. Karulta tuntuu vertailla Dalotia Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldiin, Manchester Cityn Joao Canceloon tai Chelsean Reece Jamesiin. Jonkin verran huhuja on ollut Wan-Bissakan mahdollisesti myynnistä. Tuo tarkoittaisi joko Williamsin siirtymistä oikean laidan varamieheksi tai uuden pelaajan hankintaa. Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa houkuttelevalta, mutta onko tässä vaiheessa siirtoikkunaa enää laadukkaita pelaajia irrotettavissa.

Keskikentän konehuone on Fredin, Scott McTominayn, James Garnerin, van de Beekin ja Eriksenin varassa. Vaikka Eriksen osoittautuisi loistavaksi hankinnaksi, on tuossa silti ammottava aukko laadussa. Fredin tai van de Beekin pitäisi kokea renesanssi, jotta oltaisiin edes lähellä vaadittavaa tasoa ja tässäkin on jo jossittelua kerrakseen. Käy de Jong -saagan kanssa miten käy, on keskikentälle hankittava laadukas pelimies. Piste. Ylempänä keskikentällä operoi itseoikeutetusti Fernandes, jota Eriksen pystyy tarvittaessa stunttaamaan.

Yläkolmikon vaihtoehdot ovat Rashford, Sancho, Martial, Elanga, junnuja ja mahdollisesti Ronaldo. Kolmella ensimmäisellä on alla pettymykseen päättynyt kausi ja lienee toiveajattelua odottaa heidän kaikkien pelaavan heti ten Hagin saapumisen jälkeen nappikauden. Elangan taso ei ainakaan tässä vaiheessa uraa vaikuta olevan kärkinelikon tasolla, joten leveyttä ei ole käytännössä ollenkaan.



Valmennus

Erik ten Hag, manager
Steve McClare, assistant manager
Mitchell van der Gaag, assistant manager
Richard Hartis, goalkeeping coach
Craig Mawson, goalkeeping coach
Mike Clegg, conditioning coach
Paul Brand, chief analyst
Eric Ramsay, individual coach
Richard Hawkins, athletic coach
Tommy Martin, youth coach
Andrew Meredith, video analyst
Benni McCarthy, forward coach

Uusina niminä ten Hagin lisäksi joukkoon liityivät apuvalmentajat Steve McClaren ja Mitchell van der Gaag sekä hyökkääjien valmentaja Benni McCarthy. McClaren ja ten Hag tekivät yhteistyötä aikanaan Twentessä ja van der Gaag toimi Ajaxissakin ten Hagin oikeana kätenä. McCarthy sitten vähän yllättävämpänä nimityksenä mukaan. Vanha Valioliigan maaliruisku on viimeiset vuodet valmentanut seuroja kotimaassaan Etelä-Afrikassa.

Odotukset uuteen kauteen

Pelit alkavat muutaman päivän päästä, mutta pakka on edelleen levällään. Tämä on nähty jo valitettavan monta kertaa ja vaikka Ed Woodwardin aika jäi taakse, niin tutut ongelmat vaivaavat yhä. Mikäli Ronaldo jää tai hänelle ehditään hankkia mitat täyttävä korvaaja ja lisäksi de Jong tai joku muu huipputason keskikenttämies siirtyy seuraan, on tilanne huomattavasti parempi. Jos joukkue on nyt valmis eikä merkittäviä hankintoja tule, en uskalla kuudetta sijaa ylemmäs Unitedia Valioliigan sarjataulukossa ennakoida. Tavoite tulee tietenkin asettaa kärkinelikkoon, mutta onko se realismia? Luotto ten Hagiin on kova, mutta projekti on vasta alussa ja varteenotettavimmat kilpailijat ovat omissa projekteissaan pidemmällä. Tottenham ja Conte, Chelsea ja Tuchel sekä Arsenal ja Arteta, lähtökohtaisesti kaksi noista pitäisi kepittää kapealla ja heiveröisellä materiaalilla, jota valmentaa mies, joka aloitti tehtävässään reilu kuukausi sitten.

Kauden ehdottomasti tärkein juttu on saada ten Hagin pelitapa ajettua sisään ja pelaajat ymmärtämään sen vaatimukset. Jos projekti etenee sopivin askelmerkein voivat kunnian päivät olla vielä edessä, mutta ahnehtimalla ne eivät tule. Todennäköisesti osaava valmentaja saa myös pelaajistaan enemmän irti ja esimerkiksi Rashford, Sancho, Fred ja van de Beek voivat näyttää aivan eri kaliiperin miehiltä, mihin viime kaudella totuttiin. Sama koskee ihan jokaista pelaajaa. Peli tulee varmasti yskähtelemään jossain vaiheessa ja toisinaan kulkee taas hienosti, ne ovat luonnollisia kasvukipuja. Tärkeintä on, että projekti etenee ja kauden lopussa peli näyttää paremmalta kuin kauden alussa.

Mestarien liigaan pääsy seuraavalle kaudelle olisi iso juttu, sillä se helpottaisi kesän 2023 pelaajahankintoja niin kiinnostavuuden kuin rahapussin osalta. Vaikka paikkaa ei Valioliigasta saisikaan, voi sen hakea Eurooppa-liigasta. Keväällä voikin tulla paikka jossa kapean ringin kanssa on tehvätä valintoja. Onko prioriteetti Valioliigassa vai Euroopassa? Jos Valioliigassa ollaan pahasti perässä, niin täysillä vaan panokset torstai-iltoihin.


Nosteleeko Manchester United keväällä Eurooppa-liigan pokaalia?
« Viimeksi muokattu: 04.08.2022 klo 07:00:28 kirjoittanut Beth »
Beth

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #1 : 04.08.2022 klo 06:56:36

Joukkue

numero, nimi, ikä, kansallisuus, sopimuksen kesto

1. David de Gea, 31 (2023+1)
Palasi viime kaudella tasolleen ja osoitti olevansa yhä eliittitason torjuja. Seuralegenda ja kiistaton ykkösveskari.

22. Tom Heaton, 36 (2023+1)
Riittää omissa kirjoissa kakkosvahdiksi, mutta hankkiiko seura yhden miehen vielä eteen ja tehtäväksi jää keräillä tötsiä treeneissä?

19. Raphael Varane, 29 (2025)
Viime kausi oli harmitavan rikkonainen, joten nyt sormet ristiin ehjemmän kauden puolesta. On ominaisuuksiltaan maailman parhaita toppareita ja pystyy varmasti osoittamaan sen uuden valmennuksen alaisuudessa. Kuuluu kunnossa ollessaan avaukseen.

5. Harry Maguire, 29 (2025+1)
Sai kapteenin nauhan käteensä, joka oli selvä viesti ten Hagilta: Maguire on yhä suunnitelmissa mukana. Mainettaan huomattavasti parempi toppari, mutta istuuko modernin valmentajan jalkapalloon. Ainakin tuoreeseen hankintaan Martineziin verrattuna aivan päinvastainen toppari. Ehkä juuri siksi sopiva pari hänelle?

6. Lisandro Martinez, 24 (2027+1)
Kallis hankinta ja selvästi ten Hag halusi hänet. Vasenjalkaisuudesta ja hyvistä pallollisista kyvyistä iso plussa.

2. Victor Lindelöf, 28 (2024)
Varamiehen roolia kaiken järjen mukaan tarjolla ruotsalaiselle. Saa nähdä pysyykö tyytyväisenä, jos minuuttimäärät jäävät alhaisiksi.

3. Eric Bailly, 28 (2024+1)
Loukkaantumiset ovat pilanneet hienon topparin uran ja nyt taitaa olla aika vaihtaa maisemaa. Toivottavasti pysyisi jatkossa paremmin kasassa, sillä annettavaa on ja ikääkin vasta 28 vuotta.

38. Axel Tuanzebe, 24 (2023)
Tuanzebe ehtinyt jo 24 vuoden ikään, joten mistään junnulupauksesta ei puhuta. Latu peliminuuteille taitaa olla tukossa, joten saattaa hyvinkin vielä siirtyä pois tämän ikkunan aikana.

4. Phil Jones, 30 (2023+1)
Legenda joka nostaa palkkaa ja vesijuoksee. Saa nähdä kiinnostaako uudet haasteet vai jääkö vielä vuodeksi nauttimaan tilipussista. Baillyn tavoin - tai oikeastaan vielä pahemmin - meni ura loukkaantumisten mukana sivuraiteille. Hieno mies!

43. Teden Mengi, 20 (2024+1)
Lainapesti voisi tälläkin kertaa olla järkevin vaihtoehto vai jääkö vitostopparin paikalle odottelmaan minuutteja cupeissa?

23. Luke Shaw, 27 (2023+1)
Viimeksi kun Shaw'lle ostettiin siirtomarkkinoilta kilpailua, veti hän uransa parhaan kauden. Nyt on uusi nuori mies hengittämässä niskaan. Katsotaan pitääkö oman tontin itsellään vai lähteekö se tällä kertaa pysyvästi alta.

27. Alex Telles, 29 (2024+1)
Telles palloilee ensi kauden todennäköisesti Sevillassa. Myynti olisi ollut ihanteellinen vaihtoehto, mutta kovan palkan takia ottajia tuskin olisi ollut, jollei ilmaiseksi olisi päästänyt.

12. Tyrell Malacia, 22 (2026+1)
Hän oli ten Hagin ensimmäinen Man United -hankinta. Jos tästä alkaa pitkä ja kaunis tarina, niin kenties sitä kysytään joskus pubivisassa. Lupaavia otteita harjoitusotteluissa ja mielenkiintoista onkin nähdä poikivatko ne avauskokoonpanosta paikan kauden ensimmäiseen viralliseen otteluun.

33. Brandon Williams, 21 (2024)
Tällä hetkellä kolmosvaihtoehto kummalle tahansa laidalle, joten kenties uutta lainapestiä ja peliajan perässä muualle.

29. Aaron Wan-Bissaka, 24 (2024+1)
50 miljoonan punnan hankinta kolmen vuoden takaa ja nyt istuu Dalotin takana nokkimisjärjestyksessä. United varmasti kuuntelee järkeviä ostotarjouksia 1 vastaan 1 -tilanteiden mestarista.

20. Diogo Dalot, 23 (2023)
Saanee viimeisen mahdollisuutensa osoittaa olevansa peliaikansa väärti. Sopimus katkolla ensi kesänä, joten näytöt pöytään ja jatkopahvi käteen tai vuoden päästä seuraavaan osoitteeseen.

39. Scott McTominay, 25 (2025+1)
Hieman huolestuttaa pelaajaprofiilin sopiminen ten Hagin jalkapalloon. Pelaa logolle ja taistelee, mutta taso ei riitä lähellekään avauskokoonpanoa. Kenties nousee sateisina marraskuun iltoina arvoon arvaamattomaan.

37. James Garner, 21 (2024+1)
Mallikas laina takana ja mahdollisuus ykkösjoukkueen mukana mitä ilmeisimmin luvassa. Keskikentällä jos jossain on tilaa nousta haastamaan vaikka aina avauskokoonpanon paikasta.

34. Donny van de Beek, 25 (2025)
Nyt tai ei koskaan. Donny on ollut kentälle päästyään lähes aina huono ja jos ei homma toimi edes vanhan luottovalmentajan alaisuudessa, niin kai se vika alkaa olemaan pelaajassa itsessään.

17. Fred, 29 (2023+1)
Viime kauden suurimpia onnistujia ja voisi profiililtaan olla yksiä suurimpia voittajia ten Hagin saapumisessa. Ilman keskikenttämiehen hankintaa kuuluu ehdottomasti avaukseen, kenties jopa sen jälkeenkin.

8. Bruno Fernandes, 27 (2026+1)
Joukkueen paras pelaaja. Fernandesin tasosta kertoo kaiken se, että vastustajajoukkueiden kannattajat inhoavat ja viime kausi tuomittiin huonoksi vaikka kellotti 10+6 kendotehot tämän sirkuksen keskellä.

14. Christian Eriksen, 30 (2025)
Upea pelaaja, joka on hienoa nähdä Manchesterin punaisissa. Polte pelata jalkapalloa on selvästi suuri ja nopeasti mies taisteli itsensä kuoleman porteilta takaisin jättiseuran riveihin. Ilmaisena hakuna loistava kaappaus.

46. Hannibal Mejbri, 19 (2026)
Lupaava raakile, joka pitäisi ehdottomasti saada johonkin lainalle kasvamaan korkoa.

25. Jadon Sancho, 22 (2026+1)
Viime kausi oli pettymys, vaikka upeita väläyksiä osaamisesta nähtiinkin. Se kaikki taito ja kyky on siellä olemassa, kunhan sen vain valjastaa. Erik ten Hag saattaa hyvinkin olla juuri se mies joka ne valjastaa ja Sancho on kauden päätteeksi yksi sarjan suurimpia tähtiä.

10. Marcus Rashford, 24 (2023+1)
Seuran oma franchise-pelaaja, joka Sanchon tavoin omaa kaikki tarvittavat kyvyt pelata loistavaa ja tehokasta jalkapalloa. Takalukko on ollut järkyttävä, mutta kyllä se sieltä vielä aukeaa.

36. Anthony Elanga, 20 (2026)
Pääsi viime kaudella väläyttämään osaamistaan ja oli valo pimeässä. Lopulta kuitenkin vain melko himmeä valo ja mitään sensaatiomaista ei ruotsalaiselta nähty. Kapean ringin vuoksi tulee saamaan vastuuta.

49. Alejandro Garnacho, 18 (2023)
Kenties akatemian kirkkain helmi. Sopimus katkolla ensi kesänä, joten ensitöikseen pitäisi leipoa uusi diili ja sitten miettiä onko kausi junnujen mukana samalla ykkösjoukkueen menoa haistellen oikea ratkaisu vai kenties käydä jossain lainalla hakemassa minuutteja vyölle aikuisten peleistä.

16. Amad Diallo, 20 (2025)
Ei taida Diallosta olla vielä juurikaan ykkösjoukkueelle iloa, joten uutta lainaa kehiin ja onnistumisia aikuisten peleistä. Edellinen laina Rangersissa meni pahasti penkin alle.

44. Tahith Chong, 22 (2023)
Alkaisiko Chongin aika olla ohi. Ensi kesänä päättyy diili ja tuskin on tarvetta tehdä uutta. Lainastakaan ei ole juuri seuralle iloa, joten saisiko pientä korvausta vastaan myytyä vielä jonnekin?

28. Facundo Pellistri, 20 (2025)
Diallon tavoin uutta lainaa tulille ja kokemuksia keräämään. Potentiaalia on, mutta tuskin pystyisi vielä joukkuetta merkittävästi auttamaan.

7. Cristiano Ronaldo, 37 (2023+1)
Lähteekö vai jääkö? Toimiiko ten Hagin pelitavassa? Jääkö Martialin taakse penkille? Valtavasti kysymyksiä, toivottavasti pian myös vastauksia.

9. Anthony Martial, 26 (2024)
Vakuuttava preseason ja takaisin valokeilaan. Tuskin Martialista 20 maalin pommittajaa saadaan, mutta kenties vielä käyttökelpoinen kärki. Sen verran ohut on yläkerran orkesteri, että pelaikaa on kyllä luvassa.
pahajuju

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United.


Vastaus #2 : 04.08.2022 klo 08:28:39

Kiitos Bethille avauksesta. Hienoa työtä jälleen.
Yautja69

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ManU, KuPS


Vastaus #3 : 04.08.2022 klo 09:09:48

Avaukselle Ylos
Jukoliste

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 04.08.2022 klo 09:18:30

Kiitoksia avauksesta!
Suicide Bob

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honka, ManU, Minnesota Vikings


Vastaus #5 : 04.08.2022 klo 09:23:22

Kiitos Beth, loistava avaus! Ylos
Juuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS, MUFC


Vastaus #6 : 04.08.2022 klo 09:43:36

Kiitos jälleen! Ylos
Jynkky

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 04.08.2022 klo 10:48:47

Mites muut on selvinneet tullin kanssa tuosta member lahjalähetyksestä?
Mulla tosiaan jäi paketti tulliin ja nyt sinne pitäisi ilmoittaa, että mitä siellä on ja mikä arvo.

PS. Hyvä avaus
matio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lakeuden kruunu SJK & Manchester United


Vastaus #8 : 04.08.2022 klo 10:59:57

Todella suuret kiitokset Bethille avauksesta! Ylos
Belmero

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 04.08.2022 klo 13:15:48

Avaukselle Ylos
Panomies

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 04.08.2022 klo 13:16:22

Olipahan aivan mahtava avaus, suurkiitos. Hienoa sujuvaa tekstiä, ja todella paljon tietoa ja faktaa.

Itse en ollut tajunnut, että Eriksen oli myös Ten Hagille ennestään tuttu pelaaja tuon Ajaxin kuntoutusjakson kautta. Olin vain ajatellut, että on "Ajax-DNA:ta" ja täten sopi ETH:n systeemiin. Iso plussa tästä minulta, ja uskon että Eriksen on de Jongin saapumiseen (?) saakka vahvasti avauksessa ja tuon jälkeen myös vahvasti kuvioissa FDJ:n ja Brunon paikoilla. Ehkä joissain peleissä voisi, ainakin ajoittain pelitilanteesta riippuen, olla mahdollista se FDJ-Eriksen-Bruno kolmikko.

Mielenkiintoinen siirtoikkunan loppu kyllä tulossa. Jos FDJ tulee, niin korvamerkityt rahat on aika tarkasti käytetty. Mutta jos ei tule, niin ilman lisähankintoja siellähän jää jo siitä alkujaankin liian pieneksi huhutusta siirtobudjetista valtaosa käyttämättä. Siinä on tiukka päätös lähdetäänkö tekemään hätähankintoja (taas) vai maltetaanko katsella syksy sitten rauhassa, istua rahapussukan (kirstuksi tuota ei voi sanoa...) päällä, skoutata parhaat hankinnat ja toimia vasta talvella tai ensi kesänä.

Kun tähän yhdistää vielä aivan älyttömästi keventyneet palkkakulut, niin eiköhän sieltä ole ensi vuonna tulossa taas ennätysmäiset osingot omistajille, kävi kentällä sitten miten kävi...
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 04.08.2022 klo 13:20:10

Oikein napakka avaus, kuten odottaa saattoi Tuoppi

Ja vasta tämän avauksen lukemalla kuulin ensimmäistä kertaa Benni McCarthyn liittyneen Unitedin valmennustiimiin. Ihan mielenkiintoinen lisäys.
justaboy84

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Real Madrid


Vastaus #12 : 04.08.2022 klo 13:21:04

Upea avaus!! Ei olisi kyllä meikäläisellä tuota tietotaitoa kirjoittaa, vaikka ultimaattisena fanina itteä pidänkin.
Panomies

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 04.08.2022 klo 13:27:29

Ja vasta tämän avauksen lukemalla kuulin ensimmäistä kertaa Benni McCarthyn liittyneen Unitedin valmennustiimiin. Ihan mielenkiintoinen lisäys.
Tämä oli suht tuore juttu käsittääkseni: https://www.manutd.com/en/amp/news/detail/erik-ten-hag-explains-benni-mccarthy-appointment

The Athletic teki tuosta värväyksestä myös jutun, mutta en ole saanut vieläkään tilaustani hoidettua joten sitä en päässyt katsastamaan.
Van de Pol

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 04.08.2022 klo 13:40:26

Hieno avaus! Suuri kiitos Bethille että jaksaa avaa näitä kausiketjuja Tuoppi
Duhvi

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 04.08.2022 klo 14:05:10

Mahtava avaus ja hieno otsikko ja johdanto! Kiitos Beth!

Vähän sekalaisin tunnelmin lähdetään kauteen, mutta luottoa on kuitenkin ollut koko ajan että ETH on se oikea valinta. Kuten ollaan aiemmin todettu niin koko joukkuetta ei voi kerralla vaihtaa, niin järjestäen joukueessa tulee vielä alkavalla kaudella olemaan pelaajia joiden taso ei riitä huipulle, mutta sen takia ETH:lle pitää antaa luottoa jotta saa junnujen ja vahvistusten myötä joukkuetta uuteen uskoon ajan myötä. Se onkin sitten hankalampi asia saada seuran johtoporrasta ja siirroista vastaavia olemaan hyvänä tukena tälle prosessille, tuntuu vieläkin siltä kun siellä ei olla ihan ajan tasalla verrattuna muihin kärkiseuroihin.
bimbaliukas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lädilisä


Vastaus #16 : 04.08.2022 klo 15:43:55

Martial yllätys yllätys loukissa joten puolikuntoinen Ronaldo avaa Brightonia vastaan? Sanchoa ei näkynyt myöskään harjoituksista julkaistuissa kuvissa. Ohueksi meinaa käydä materiaali heti kättelyssä.
donner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, ManU


Vastaus #17 : 04.08.2022 klo 17:02:08

Avauksella iso Ylos
Rätti5div

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, HJK, A-maajoukkue


Vastaus #18 : 04.08.2022 klo 19:24:36

Avaus 💎
Nautakansleri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC TPS & Manchester United


Vastaus #19 : 04.08.2022 klo 23:00:15

Komea avaus Ylos
HolaAmigo

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 05.08.2022 klo 00:29:55

Kiitokset taas avauksesta Ylos

Laatu on ja pysyy
Kratos

Paikalla Paikalla


Vastaus #21 : 05.08.2022 klo 06:27:00

Tulin vain kehumaan ketjun aloittajaa. Hyvä kirjoittaja. Ylos
ilponen

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 05.08.2022 klo 10:39:12

Martial yllätys yllätys loukissa joten puolikuntoinen Ronaldo avaa Brightonia vastaan? Sanchoa ei näkynyt myöskään harjoituksista julkaistuissa kuvissa. Ohueksi meinaa käydä materiaali heti kättelyssä.
Ronaldolta, ehkä puuttuu tuntumaa, mutta ”puolikuntoinen” mies ei varmasti ole jos siellä ei loukkia ole. Avauspostauksen keskikenttä on varmasti se ainoa koostumus mikä käy jotenkin järkeen, mutta onhan tuo ihan järkyttävän kevyt. Eriksen myös jännä nähdä tosipeleissä. De Jongille todellakin olisi ruutua.  Rashford ei paineita, mutta jos sieltä tulee sama mies kuin viime keväänä niin Tammikuussa saa lähettää vaikka Kuubaan.
Panomies

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 05.08.2022 klo 11:02:28

Tuo kyllä ihan oman lisätwistinsä Ronaldo-saagaan tämä Martialin loukkaantuminen.

Jos nyt Ronaldo avaisi, mättäisi muutaman maalin Brightonin nuttuun ja syttyisi projektille sitä myötä, niin siinä ratkeaisi sekä Ronaldon tilanne että Martialin myös, koska olisi "hyvä syy penkittää" edukseen esiintynyt Martial maaleja mättävän ikonin tieltä.

...jos jos jos...

Katsellaan, kyllähän tässä jo kausiavausta kovin taas odottelee. Ei loppukeväästä enää oikein jaksanut pelejä katsellakaan.
Ferro Montanha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 00840


Vastaus #24 : 05.08.2022 klo 11:37:39

Telles lähti odotetusti hakemaan peliaikaa muualta, valitettavasti taas saatiin aikaan vain lainasopimus Sevillan kanssa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 151
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa