FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.02.2023 klo 08:09:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: S.S. Lazio 2022-2023  (Luettu 8144 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


: 07.08.2022 klo 17:39:49

La Società Sportiva Lazio 1900


Kausi 2021/2022

Sarrin ensimmäinen kausi Lazion peräsimessä on takana onnistuneesti ja sopimus vuoteen 2025 tehtiin heti kauden päätyttyä. Alkukauden epätasaiset suoritukset tasaantuivat keväänmittaan tasaisemmaksi suorittamiseksi, jonka syyksi Sarrin mukaan oli ulosjääminen Eurocupeista mikä onkin selvää. Viime kesän kaaos valmentaja sotkuineen on enään kaukainen muisto. Peliryhmityksen muutos 4-3-3, vuosia rakennetusta 3-5-2 toi haasteensa joukkueen kasaamiselle.

Täsmä hankintoja saatiin rajatusti maaliin ja lähinnä hyökkäyspään laidoille kolmikko Pedron, Felipe Andersonin ja Zaccagnin muodossa. Keskikentälle tuotiin Basic Bordeauxista leventämään rinkiä. Mutta se iänikuinen ongelma puolustuksen vahvistamiseksi jäi taas haaveeksi ja tämä näkyikin sitten kauden mittaan peleissä karvaasti. Hysaj saatiin ilmaissiirtona Napolista vahvistamaan laitapakistoa ja vasta kevätkaudella kokoonpanoon rekisteröity Kamenovic tulivat.

Syyskaudella koeteltiin niin joukkuetta, valmentajaa ja faneja vuoristoratamaisilla otteilla, joista ei tapahtumia puuttunut niin hyvässä (Lazio- Spezia 6-1 ja Lazio-roma 3-2) kuin pahassa (Bologna-Lazio 3-0 ja Verona-Lazio 4-1). Keväällä saatiin enemmän tasaisuutta otteisiin ja pelaajat olivat paremmin sisäistäneet Sarrin taktiikoita ja 5.sija kauden lopuksi on kaikkiin muutoksiin nähden erinomainen ja kaikkein tärkeintä oli tietenkin roman pitäminen sarjataulukossa takana. Isot voitot jäivät ensimmäistä derbyä lukuunottamatta ottamatta kärkipään joukkueista, mutta toisaalta voitettiin ne kenet pitikin.

Viime kauden onnistujat:

- Sergej Milinkovic-Savic 10. Loistava kausi tehoilla 11 maalia ja 11 syöttöä. Mitään heikkouksia ei löydy ja omasta mielestäni Serie A:n paras keskikenttäpelaaja, jos joku on erimieltä niin aika hyvät perustelut täytyy kaivaa esiin. Ylistyssanoja ei ole riittävästi kuvaamaan miestä. Tällä hetkellä näyttää että mies on jäämässä Lazioon, riittäviä tarjouksia ei ole tullut vielä. Aikaa on vielä siirtyä, mutta toivottavasti jää.

- Ciro Immobile 10. Serie A:n maalikuningas jälleen 27 maalilla, eihän tosta voi kuin 10 arvosanaksi antaa. Lazio ilman Ciroa viimekauden otteluissa oli pahoissa ongelmissa. Sergejn kanssa joukkueen selkäranka.

- Luis Alberto 8. Alkukaudesta ei tullut paljoa peliaikaa, mutta päästessä kentälle loi paikkoja ja teki peliä. Sarrin palloon mies ei kuitenkaan sovi, nopeus ja puolustuspeliin osallistuminen ovat heikkoudet. Tehot 5 maalia ja 10 syöttöä takaa hyvän arvosanan. Saa nähdä lähteekö takaisin Espanjaan vai jääkö.

- Pedro 9. Ilman suuria odotuksia tullut harvinaisessa diilissä paikallisvastustajasta. Mutta kokenut sotaratsu olikin suuri yllätys positiivisessa mielessä. Aina vaarallinen hyökkäyspäässä ja 9 maalia saldona. Halvalla saatiin kerrankin hyvää. Ikää on, mutta jalat käy hyvin ja on ollut harjoituskaudella kovassa vireessä.

- Mattia Zaccagni 9. Alkukausi meni loukkaantumisten kanssa pipariksi. Mutta keväällä pääsi kuntoon ja osoittautui loistavaksi hankinnaksi. Kutsu maajoukkueeseenkin tuli hienoilla otteillaan. Noin 7 miljoonalla Veronasta on loisto hankinta ja potentiaalia parempaankin on vielä. Toivottavasti pysyy kunnossa ja saadaan pidettyä suurempien joukkueiden houkutuksilta.

- Felipe Anderson 8. Välillä pitelemätön ja välillä katoaa täysin pelin ulkopuolelle. Sarri on yrittänyt työstää miehestä tasaisempaa suorittajaa, mutta helpolla se ei käy. Tehot 6 maalia ja 8 syöttöä nostaa kuitenkin hänet kauden onnistujiin.

- Manuel Lazzari 8. Pelaaja joutui alkukaudesta totaalisen ulkopuolelle kokoonpanossa, koska pelipaikkaa ei löytynyt Sarrin ryhmityksessä. Wingeri joutuikin opettelemaan laitapakin tehtäviä ja näyttikin siltä että mies on varma lähtijä tammikuussa. Mutta kaikkien odotuksia vastaan pysyikin ja peliaikaa alkoi tulemaan pikkuhiljaa. Loppukaudesta tuuppasi Hysajn penkille ja otti paikan avauskokoonpanossa oikeanalaitapakkina. Mies teki kovan työn jalostuakseen toiseen rooliin ja ansaitsee kasin.

- Adam Marusic 8. Vasemmalle laidalle siirretty pakon edessä, koska varsinainen vaspa jäi taas hankimatta. Hyvää suorittamista pelistä toiseen, tasonsa tasaisena pelistä toiseen pitävä pelaaja. Tällainen pelaaja on aina hyvä olla juokkueessa.

Viime kauden epäonnistujat:

- Pepe Reina 5. Taso laski entisestään ja penkki kutsui loppukaudeksi. Strakosha otti paikan ykkösenä. Vuotava puolustus ei toki auttanut yhtään, mutta liikaa helppoja maaleja meni sisään. Purki sopimuksensa yllättäen kesällä ja palasi Villarrealiin. Kiitos ja näkemiin.

- Francesco Acerbi 6. Inzaghin ajan puolustuksen johtaja ja kasassa pitäjä, vaihtui Sarrin ajan epävarmaksi, virhealttiiksi ja fanien sylkykupiksi. Mies antoi jo keväällä seuran johdolle tehtäväksi etsiä uusi joukkue, mutta vielä mies roikkuu palkkalistoilla. Todennäköisenä osoitteena pidetään juuri Inzaghin Interiä, mutta Juve ja Atalanta ovat myös mahdollisia. Ei muuta kuin tervemenoa ja kiitokset aikaisemmista vahvoista kausista.

- Luiz Felipe 6. Patric sysäsi miehen keväällä penkille ja se kertoo jo paljon tason laskusta. Ei sopeutunut Sarrin taktiikoihin ja lupaava kehityskäyrä kääntyi jyrkkään laskuun. Lazio tosin tarjosi jatkoa, mutta pelaaja kieltäytyi ja siirtyi Betikseen ilmaiseksi. Joukkueesta lähteneitä Strakoshaa ja Lucas Leivaa muistettiin seuranpuolelta, mutta Luiz Felipestä ei sanottu sanaakaan. Tämä kyllä kertoo välien tilasta seuran ja pelaajan välillä loppuaikoina.

- Elseid Hysaj 6,5. Aloitti kauden vaspana ja suoriutui ihan hyvin tehtävästään aluksi, mutta kauden kuluessa taantui ja Lazzari sekä Marusic ottivat paikan avauksessa miehen edellä. Ei oikein tarjonnut muuta lopuksi kuin jämäminuuteille vaihdosta. Gattuson Valencia olisi halukas ostamaan miehen, mutta taloudelliset esteet ovat vielä jarruttamassa siirtoa. Ei tule ikävä, jos kaupataan ja saadaan hankittua vahvistus vaspaksi.

- Puolustuspelaaminen kauttaaltaan sekasortoista ja epämääräistä. Ehdottomasti kauden epäonnistunein osa-alue, mutta se oli jo tiedossa kun vahvistuksia sinne ei saatu hankittua.

Muut mainitsemattomat pelaajat kokoonpanossa eivät erityisesti herättäneet huomiota onnistumisessa tai epäonnistumisessa. Strakosha jätti joukkueen tasollaan, kuten myös Lucas Leiva joka onnistui pitämään Cataldin varjossaan pitkiä aikoja vaikka askel olikin jo hidastunut edellisestä kaudesta. Patric oli varjojen mailla syksyn ja oli siirtymässä Valenciaan, mutta epäonnistuminen puolustuksen vahvistamiseksi perui kaupan. Keväällä mies syttyi uudestaan parantamalla otteitaan ja Sarrin suosituksesta sai viiden vuoden jatkosopparin. Basicin ensimmäinen kausi oli totuttelemista ja hänenkin otteet paranivat kauden vanhetessa, vaikka minuutteja ei kovin paljon ollut tarjolla.

Kausi 2022/2023

Odotukset ja tavoitteet on asetettu nyt rimaa korkeammalle. Pelaajien haastattelut ovat tuoneet esille, että tavoite on vain ja ainoastaan chämppäriin oikeuttava sijoitus. Kova on tavoite, mutta kaiken mennessä nappiin täysin mahdollinen.

Joukkuetta on uusittu ja ennenkaikkea puolustusta on uusittu kovalla kädellä, mitä on odotettu vuosia. Romagnoli, Casale ja Gila toppareiksi, josta Casale-Romagnoli olisi avauskokoonpanon pelaajat. Tosin harjoitusotteluissa peliaikaa Romagnolin rinnalla ovat saaneet myös Patric ja ilmeisen valmiisti ja hyvin pelannut Gila. Tämä tietää tietenkin hyvää alkavaakautta ajatellen, että ei olla yhden miehen varassa. Tietenkin Romagnoli on hankittu puolustuksen johtajaksi ja sen tehtävän paineet mies pystyy kokemuksellaan hoitamaan.
Vaspa puuttuu ja Sarrin haluama Chelsean Emerson on ykkösnimi, nyt ollaan jo kautta avaamassa niin alkaa kiirettä pitämään. Toisena vaihtoehtona on huhuttu Cremonesen Emanuele Valeria. Jos ei sopimukseen ennen kauden alkua päästä, niin Marusic nähtänee taas vaspana. Mutta joku sinne täytyy saada ehdottomasti.

Maximiano tuli tolppien väliin Granadasta pelaten vahvan kauden siellä. Näillä näkymin aloittaa ykkösenä, jos ja kun Provedel tulee Speziasta. On ollut puhetta että maanantaina olisi medicalit Provedelilla. Joten maalivahtitilanne on myös hyvä.

Keskikentälle on saatu Shaktarista Marcos Antonio taistelemaan Cataldin kanssa Lucas Leivan jättämästä aukosta ja Interistä kokenut Vecino tuomaan paljon tarvittua kokemusta ja leveyttä keskikentälle. Veronan Ilic on vielä haussa, mutta tämä edellyttää Luis Alberton myyntiä.

Hyökkäykseen oli haussa Ciron tuuraaja ja Cancellieristä on sellainen Sarrin mukaan saatu. Nuorimies on lähinnä laitahyökkääjänä pelannut tähän asti, mutta Sarri on nähnyt hänessä potentiaalia keskushyökkääjäksi ja siihen häntä nyt jalostetaan.

Lähtijöistä Vedat Muriqi Mallorcaan 7,7 miljoonaa + bonukset ja Denis Vavro Fc Köpis 4,5 miljoonaa ovat onnistumisia ulostuspuolella. Escalante on lähdössä Cremoneseen lainalle ja liuta muita kavereita odottaa vielä kohtaloaan mm. Akpa Akpro, Fares ja kumppanit. Myynnissä oleva Acerbi tuo jonkun miljoonan vielä kassaan. Luis Alberton myynti toisi täytettä jo sitten kunnolla kassaan, mutta Iscon sopimus Sevillaan heitti kylmää vettä kaupoille. No aika näyttää miten käy, kun siirtoikkunaa on vielä jäljellä.

Tulijoita siis: Luis Maximiano (Granada/10 milj.), Mario Gila (Real Madrid/ 6milj.), Nicolo Casale (Verona/7 milj), Alessio Romagnoli (AC Milan/ilmainen), Marcos Antonio (Shakhtar Donetsk/ 7,5 milj.), Matias Vecino (Inter Milan/ilmainen) ja Matteo Cancellieri (Verona/laina+osto-optio).

Avauskokoonpano (4-3-3) 2022/2023 tämän hetkisellä pelaajistolla, suluissa mahdolliset vaihtopelaajat:

Hyökkäys:          Zaccagni - Immobile - Felipe Anderson
                         (Pedro)  -  (Cancellieri) - (Luka Romero)

Keskikenttä:     Luis Alberto - Cataldi - Sergej
                      (Basic)-(Marcos Antonio)-(Vecino)

Puolustus:       Marusic - Romagnoli - Casale - Lazzari
                      (Hysaj/Radu/Kamenovic)-(Gila)-Patric)-(Hysaj)

Maalivahti:                       Maximiano
                                       (Provedel)

« Viimeksi muokattu: 28.08.2022 klo 17:48:24 kirjoittanut fads »
hzn4000

Paikalla Paikalla


Vastaus #1 : 08.08.2022 klo 10:15:15

Kiitos avauksesta. Katsotaan tällä kaudella, että mihin Sarri riittää.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #2 : 08.08.2022 klo 13:29:42

Kiitoksia otsikon avaamisesta! Mietinkin tuossa muutama päivä sitten, että jos otsikkoa ei ala näkymään, niin olisin voinut käyttää oman aikani moisen kirjoittamiseen, mutta parempi näin. YlosTuoppi

Ollut selvästi normaalista poikkeava mercato tänä kesänä ja muutamia viikkoja sitten näytti, että Lazio on kesäikkunan voittaja, mutta ovat muutkin petranneet ja vielä on kesää... kesäikkunaa jäljellä (pahoittelut korvamadosta), niin kaikkea ehtii tapatumaan. Yleensä Lotito on käyttänyt 10 miljoonaa ja suuren osan jostain isommasta pelaajamyynnistä, mutta nyt rahaa on palanut selvästi enemmän ja yhtäkään isoa pelaajaa ei ole uhrattu. Tämän on pakko johtua Sarrin pakotteista, joita ilman hän ei olisi kirjoittanut jatkosopimusta.

Kuten fads aloituksessaan kirjoitteli, niin kevätkaudella Sarrin opit alkoivat kunnolla luistamaan ja ero pelaajien tekemisessä oli kuin yöllä ja päivällä, jos verrataan syksyn ja alkutalven peleihin. Mutta näin katsojana täyttä luottoa Lazion pelaamiseen ei siltikään tullut missään vaiheessa. Systeemi itsessään toimii, mutta pelaajien virheitä tuli liikaa ja se johti todella paljon vastustajan maalipaikkoihin ja päästettyihin maaleihin, mistä oli vaikea nousta takaisin voittoihin. Näen sieluni silmin tilanteita, joissa Lazio pelaa korkealla linjalla ja menettää pallon huonoon syöttöön, josta vastustaja nopealla pitkällä pallolla pääsee 1 vs 1 tilanteisiin viimeisen puolustajan kanssa ja tätä kautta hyville maalipaikoille. Reina alkukaudesta ei tainnut torjua ainuttakaan vetoa, vaan kaikki menivät sisään, niin oikeutetusti Strakosha nousi takaisin avauksen maalivahdiksi. Joskaan ei Strakoshakaan mihinkään urotekoihin pystynyt, mutta sentään osan torjui. Se, että onko vika pelaajissa vai systeemissä, niin sanoisin, että molemmissa. Sarri on niin juurtunut omaan ajattelutapaansa, että hän ei kyllä tule vastaan, vaikka syyskaudelta nämä pari upeaa voittoa Interistä ja Romasta olivat esimerkkejä matalammasta linjasta ja systeemimuutoksista. Kevätkaudella nämä jäivät puuttumaan ja lopulta turpaan tulikin kaikissa isoissa kohtaamisissa. Pelaajiin ja heidän tasoonsa on helppo mennä valittamaan, mutta Inzaghi sai näistä kaiken irti ja pystyi karsimaan enimmät heikkoudet, joten kyllä Sarrinkin pitää peiliin katsoa.

Ainoastaan SMS ja Ciro saavat puhtaat paperit viime kaudesta ja Sergej oli toista vuotta putkeen Lazion kauden paras pelaaja. Ilman näiden kahden suorituksia Lazio olisi todennäköisesti ollut jossain sarjan puolivälissä ja ohi olisi mennyt Sassuolo ja Veronakin melko varmasti. Ja se kuulostaa hieman pelottavalta. Lopulta kausi oli jopa pelättyä parempi, mutta ne heikkoudet ovat siellä edelleen olemassa ja sarjan paras hyökkääjä ja keskikenttä maskeerasivat ne heikkoudet piiloon. Ja uskon, että Lazio oli henkisesti hyvinkin vahva, koska Inzaghi sai poppoon niin tiiviiksi ja tasaisen varmaksi suorittajaksi. Sarrin aikakaudella tasaisuus tuloksissa katosi ja epävarmuus alkaa tulemaan varmasti pikkuhiljaa, jos hommat ei toimi. Niin ja osasyy viidenteen sijaan oli myös se, että kilpailijoilla tilanne ei ollut yhtään sen parempi, vaan kaikki tarpoivat välillä syvällä ojassa.

Kuten maalivahdeista jo hieman avasin, niin Reina oli hyvä tyyppi ja kova tsemppaaja, mutta eihän hän yltänyt torjumaan enää ainuttakaan vetoa. Strakosha hyvä lähitorjuja, mutta jalalla heikko ja huonoja ratkaisuja lähes joka pelissä. Reinalla olisi sopimus jatkunut, mutta halusi mieluummin lähteä Espanjaan ja hyvä niin. Strakosha taas tympääntyi, kun ei saanutkaan peliaikaa Reinan ohitse ja lähti sen takia pois ennemmin kuin allekirjoitti jatkosopimuksen. Molemmille maalivahdeille kiitokset ja etenkin Thomasille kaikkea hyvää. Tullut nuorena kloppina kymmenen vuotta sitten Lazioon ja voitti junnuissa Inzaghin alaisuudessa kaiken, lähti Serie B:hen Salernitanaan, jossa ei kuitenkaan saanut oikein peliaikaa, tuli takaisin Lazioon kakkosmaalihdiksi Marchettin taakse ja kuin yllättäen pääsi Marchettin pienten ongelmien takia pelaamaan ja osoitti kylmäpäisyyttä ja hyviä reaktiotorjuntoja. Käyrä osoitti ylös, mutta lopulta kehitystä ei enää tapahtunut, vaan taso pysyi samana (mutta ihan hyvänä) loppuun asti. Suuri ikävä ei tule, mutta olihan kyseessä Lazion oma juniori, joten olisin mielellään pitänyt penkillä. Carnesecchi oli se, jota tavoiteltiin alusta asti, mutta Atalanta tiesi tämän ja he eivät halua Laziota vahvistaa edes isosta rahasummasta, niin lopulta katseet useiden eri vaihtoehtojen myötä menivät Luis Maximianoon. Nimenä ei sano mitään ja hieman epäilytti nuori portugalilainen kokematon maalivahti Espanjan La Ligan putoajasta suoraan Lazion ykkösmaalivahdiksi. Mutta youtube-scouttauksen myötä kyseessä on maalivahti, joka tulee todella paljon vastaan ja tilastojen valossa Granadassa torjui eniten vai toiseksi eniten vetoja. Joten kyseessä saattaa olla hieman hidden talent tai hiomaton timantti. Uskon, että pelityyliltään istuu Sarrin filosofiaan täydellisesti ja varovaisen positiiviset fibat tästä siirrosta, vaikka olikin maalivahtilistan ns. kolmas tai neljäs vaihtoehto. Kakkosmaalivahdiksi tulossa pitäisi olla Ivan Provedel Speziasta ja tätä kirjoittaessa hän on saapunut Roomaan lääkärintarkastukseen. Ivan on italialainen jo melko kokenut maalivahti ja saattaa jopa taistella avauksen paikasta, jos Luisilla ei homma suju heti alusta asti. Eli sanoisin, että Lazion maalivahtitilanne ei ole ehkä yhtä nimekäs kuin aikaisemmin, mutta todennäköisesti parantunut viime kaudesta.

Ja jotta saadaan asiat vieläkin vaikeammaksi kauden alkua ajatellen, niin myös topparit ovat vaihtuneet täysin. Acerbin pallollinen osaaminen ja nopeus eivät riittäneet Sarrin systeemiin, mutta eihän Leijonakuningas silti huono ollut. Enemmän ongelma tuli siitä, että ajautui riitoihin fanien kanssa ja, ennemmin kuin nielisi ylpeytensä ja pyytäisi anteeksi, on pyytänyt päästä muualla ja pakoon ongelmiaan. Lazio tämän Acerbille suonee, koska ei tosiaan istunut systeemiin ja sai korvaajan jo Romagnolista. Joku joukkue tulee saamaan kaudeksi tai kahdeksi Acerbista kelpo topparin tai jopa huipputopparin pelitavasta riippuen. Gallianin Monza olisi varmaan se, jonne Lazio haluaisi myydä, mutta Francesco itse ei halua lähteä Laziota huonompaan seuraan. Kysyntää huipullakin olisi, mutta haluaako Lotito myydä alehintaan ja vahvistaa kilpailijoita? Ei mielellään, mutta eiköhän siirtoikkunan lopussa herra nähdä Milanossa tai Torinossa. Hieman karvas maku tästä kuitenkin jää, koska paras toppari Laziossa sitten Nestan ja hyvissä väleissä ero ei nyt oikein tule tapahtumaan. Romagnolista tehtiin heti kerralla joukkueen uusi keulahahmo, vaikka helppoahan se oli, kun fanien arvostus oli jo olemassa. Romagnoli itsessään on hyvin saman tyyppinen pelaaja kuin Acerbi, joten parannusta ei siinä suhteessa tulla näkemään. Positiivista on kuitenkin se, että nyt pelaajalla on vielä huippuvuodet edessään ja fanien yksimielinen tuki takanaan.

Luiz Felipen lähdön myötä Patric otti viime kauden lopussa avauksen topparin paikan ja yllätti kaikki. Pallovarmin toppari, jolla jalkakin nousee hyvin olikin ehkä lopulta se paras toppari ja ihan puskista. Toki edelleen tyypillisiä ylilyöntejä sattuu ja katastrofaalisia virheitä voi odottaa liian usein, mutta uskon, että kauden alussa Patric avaa oikean topparin paikalla. Real Madridista saapunut Mario Gila on selvästi Taren scouttaus. Täysin tuntematon nuori toppari saapuu ilman mitään odotuksia ja monien mukaan yllättänyt harjoituspeleissä hyvillä otteilla. Vaikka Tare ei ole onnistunut toppareissa ja vaihtuvuus ollut suurta, niin tästä on jotenkin hyvä fiilis. Varmaan siksi, että kyseessä on niin nuori pelaaja ja ettei odotuksia ole, niin ei voi muuta kuin yllättää hyvällä tavalla. Hellas Veronasta saapui Sarrin ehdoton ykköstoive eli Nicolo Casale ja kauden lopussa kiinnitinkin huomiota häneen aina Veronaa katsoessani, mutta pelaaja ei kyllä jäänyt mieleen positiivisesti. Veronassa pelasi syvällä kolmen topparin linjassa ja nyt luvassa olisi korkealla pelaavan toppariparin oikea puoli, joten hankaluuksia tulee olemaan. Raami on kuitenkin kunnossa, joten varmasti Sarrin kouliessa hänestä kova pelimies saadaan, mutta tapahtuuko se vielä ensimmäisen kauden aikana onkin suuri kysymysmerkki. Lähtökohtaisesti siis Romagnoli ja Casale pitäisi olla avauksen pari, mutta alkuun Patric varmaan tuo varmuutta ja Gilalla on omat sanomisensa tähän soppaan myös.

Ja entäs Radu? Vanha konkari sai jatkoa ja niin kuuluikin saada - Pomo jatkaa niin kauan kuin hän itse niin haluaa tehdä. Jälleen kerran Radu oli Auronzon leirille saavuttaessa fyysisesti parhaassa kunnossa. Sarrin papereissa mies seilaa vasemman topparin ja vasemman pakin paikkaa ja eiköhän kauden mittaan muutamia pelejäkin alle tule, vaikka tunkua puolustuspäässä nyt onkin. Kaikkien aikojen eniten otteluita Laziossa on kuitenkin kova saavutus ja roolimalli nuoremmille pukukopissa. Legenda!

Ja ei kahta ilman kolmatta. Myös keskikentän keskusta ja pelin ohjaaja vaihtui, kun Leivan antoisa Lazio-ura päättyi. Leiva yllätti allekirjoittaneen, sillä odotin huonolla pallokontrollilla varustettua rikkojaa Biglian tilalle, mutta sainkin mahtavasti peliä lukevan ja asiat oikein tekevän Leivan. Lucas ei hyökkäyspään tilastoilla komeillut, mutta puolustuspäässä virheitä ei tullut käytännössä koko aikana ollenkaan. Syötöt eivät olleena avaavia hyökkäyspään syöttöjä, vaan ihan perussyöttöjä vierelle, mutta aina omille. Sijoittuminen huippuluokkaa ja harvoin joutui rikkomaan tai pelaamaan väärillä otteilla. Upea herrasmies ja täysin Lazion tyylinen pelaaja. Pallollinen pelaaminen ei ollut Sarrin mieleen, mutta muu tekeminen niin paljon edellä Cataldia, että niin vaan Leivakin oli se avauksen mies loppuun asti. Ikävä ei silti tule, sillä kyllähän Leivankin antimet oli jo loppu ja ei hänestä ollut enää pelaamaan täyttä kautta alusta loppuun. Cataldi tuuraajana on hyvin ristiriitainen hahmo. Oma juniori ja pallollisena välillä maaginen, mutta ihan liian harvoin. Ei sinänsä suuria virheitä, mutta sijoittuminen hieman heikkoa ja ei ole muutenkaan tarpeeksi puolustava pelaaja tuohon paikkaan. Tare näki tilanteen ja kauden ensimmäinen haku olikin täsmähankinta Sarrille Marcos Antonio Shaktarista. Nuori pienikokoinen brassi oli jossain määrin lyönyt itsensä läpi jo median tietoisuuteen, mutta Shaktarin tilanteen takia Lazio sai hyvän diilin aikaan ja löysi juuri oikeanlaisen pelaajan Sarrille edullisestikin. Pientä ongelmaa fyysisten vaivojen takia, mutta hyvältä on näyttänyt kentällä. Sähäkkä taitava pelaaja, josta on vielä pitkään iloa Laziolle.

Lazion vahvuus ollut vuosikausia sarjan paras keskikenttä. Luis Alberto on sarjan paras rakentava pelaaja ja luo maalipaikkoja liukuhihnalta, SMS on joka paikan höylä, joka ottaa vastuuta enenevissä määrin ja ratkoo pelejä sekä näiden keskellä Leiva viimeisenä lukkona aiemmin. LA:n kanssa ollut aina pieniä ongelmia ja mies haluaisi takaisin kotimaahansa ja koska LA ei ole tyypillinen Mezzala, niin Sarri olisi valmis hänestä luopumaan. Mutta kuka on valmis maksamaan sen noin 25 miljoonaa euroa Albertosta, johon hintaan Lazio olisi valmis hänet myymään? Jos LA lähtee, niin korvaaja on jälleen kerran Veronasta ja tällä kertaa Ivan Ilic. Kun tosiaan katsoin Hellasin pelejä viime kauden lopussa, niin Ilic pisti silmään positiivisesti ja kovasti haluaisin pelaajan Lazioon. Täysin erilainen pelaaja kuin LA, mutta juuri Sarrin tyylinen Mezzala ja uran suunta on nouseva. Veikkaan, että ensi kauden jälkeen pelaa jo isommissa ympyröissä, jos ei Lazio nyt tätä korttia käytä.

Hyökkäyksessä vähiten muutoksia, mutta toisaalta viime kesänä se menikin täysin remonttiin. Ciro toimii hyvin yksinäisenä kärkenä ja paukuttaa maaleja kyllä, kunhan vain pysyy kunnossa. Viime kaudella piti pakon sanelemana pelata kaikki pelit alusta loppuun, kunnes ihan viimeiset pelit menikin loukkaantumisen takia ohi. Voitti silti maalipörssin ja sitä odotetaan tältäkin kaudelta. Laidoilla on kolme "kovaa", mutta ihan absoluuttista huippua ei ole yksikään. Pedro on ehkä jopa tasaisin kolmikosta, Zaccagni loppukautta kohden sai pelin rullaamaan ja on vasemman laidan avaaja. Zaccagni on hieman turhauttava pelaaja, että nopeutta ja taitoa on, mutta viimeinen ratkaisu kaipaa parantamista. Sortuu myös liikaa kaatuiluun. Potentiaalia kuitenkin on parempaan ja nyt tällä kaudella nähdään todella, mihin mies pystyy. Felipe Anderson aloitti kauden vahvasti, mutta epätasaisuus vaivaa edelleen. Mies edelleen parhaimmillaan pysäyttämätön, mutta kun peli ei suju, niin turhautuu ja koko peli menee vain pelailuksi. Neljäntenä laiturina nähtäneen vielä 17-vuotias Luka Romero, joka tuli vuosi sitten ison hypen saattelemana. Todella taitava ja ikäisekseen vahva pelaaja saattaa olla tulevaisuuden tähtiä ja Lazio odottaa, että mies marraskuussa täyttää 18 vuotta, jotta hänelle voidaan tehdä kunnon sopimus. Hyökkäyksen uusi hankinta Cancellieri, jälleen kerran Veronasta, on pelipaikaltaan laituri, mutta laitettu piikkiin Ciron korvaajaksi ja ollut harjoituksissa hyvä. On muuten Roman juniorimyllyn tuotantoa, joten Romagnolin ja Pedron lisäksi kolmas Roma-taustainen pelaaja nykyjoukkueessa.

Eli pelaajia on tullut ja mennyt sekä rahaa on palanut. Odotukset ovat korkealla, mutta realistina itse näen, että perustukset on lyöty niin kovasti uusiksi, että kauteen lähdetään melkein tyhjistä. Hyökkäävän kolmanneksen osalta homman pitäisi toimia, mutta kaikkialla muualla pitää aloittaa melkeinpää nollasta ja sen myötä on vaikea odottaa realistisesti mitään top 4 sijoitusta, vaikka joukkue onkin vahvistunut. Syksy menee takuuvarmasti pelaajien opetellessa Sarripalloa ja siinä kohtaa jos on jääty liikaa jälkeen, niin on enää vaikea nousta uhkaamaan kärkeä. Tavoite kuitenkin on neljän joukossa ja siihen on hyvät mahdollisuudet, mutta viides tai kuudes sija sarjassa ei ole pettymys. Mercato kuitenkin paras vuosikausiin se näkyy myös kannattajien kausilipputilauksissa. Olikohan viimeisen uutisen mukaan 25 000 kausaria myyty, joka on eniten kuuteen-seitsemään vuoteen.
hermannisuur

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hifk, Internazionale Milano


Vastaus #3 : 08.08.2022 klo 13:42:36

Joo jännä nähdä miten toka kausi menee Sarrin opeissa. Materiaalikin hieman enemmän ehkä Sarrin futikseen taipuvaa nyt. Sergej oli todella kova viime kaudella ja sama taitaa jatkua kun sopii Sarrin futis miehelle.
Luis Alberto on mielestäni iso menetys vaikka ei sovi pelityyliin ehkä. Lähikausien dominoinnit mielessä. Espanjaan taitaa haluta mies takaisin.

Ylos
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #4 : 09.08.2022 klo 14:18:59

Puoli viikkoa kauden avaukseen ja Luis Alberto jätetään pois harjoittelevasta ryhmästä. Tarkoittaa vain sitä, että johto tosissaan haluaa vaihtaa LA:n Iliciin päikseen. YlosAlas Ymmärrän kyllä, mitä haetaan takaa, mutta toteutus ja ajoitus ei nyt ihan osu kohdalle. Kaippa ne siellä neuvottelee myyntihinnasta Sevillan kanssa, vaikka Isco sinne jo siirtyikin. Tämä vain johtaa siihen, että kauden ensimmäiseen peliin mennään keskikentällä: SMS-Cataldi-Basic, joka on valtava harppaus huonompaan suuntaan.
Fabrizio

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 12.08.2022 klo 09:03:11

Kiitos avauksesta Tuoppi

Itsellä hyvin samanlaiset fiilikset kuin Olpella ja fadsilla.

Ylihuomenna sunnuntaina se tosiaan alkaa ja vastaan tulee aina hankala Bologna. Bolognaa vastaan aikaisempina kausina peli on voinut olla mitä vaan ja nyt olisikin ensiarvoisen tärkeä saada voitto alle ennen Torinon reissua ja sitten tuleekin jo ensimmäinen isoista vastaan kun Inter saapuu vierailemaan Olimpicolle.

Olpen maininta uusista perustuksista on allekirjoitettavissa ja paljon riippuu siitä miten Romagnoli pystyy johtamaan alakertaa. Keskikenttä ja hyökkäys on avauksen osalta säilynyt kuitenkin lähes muuttumattomana.

Toivotaan sitoutunutta ryhmää joka pelaa Sarrin idean mukaan ja sitä kautta sijoitus on sarjan kärkipäässä keväällä. 
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #6 : 14.08.2022 klo 16:22:48

Puoli viikkoa kauden avaukseen ja Luis Alberto jätetään pois harjoittelevasta ryhmästä. Tarkoittaa vain sitä, että johto tosissaan haluaa vaihtaa LA:n Iliciin päikseen. YlosAlas Ymmärrän kyllä, mitä haetaan takaa, mutta toteutus ja ajoitus ei nyt ihan osu kohdalle. Kaippa ne siellä neuvottelee myyntihinnasta Sevillan kanssa, vaikka Isco sinne jo siirtyikin. Tämä vain johtaa siihen, että kauden ensimmäiseen peliin mennään keskikentällä: SMS-Cataldi-Basic, joka on valtava harppaus huonompaan suuntaan.

Sarri tiesi kertoa, että Luis Alberto olikin sairaana ja siksi oli sivussa. Tai "sairaana" odottelemassa siirtoa, jota ei nyt sitten tapahtunut. Eli LA palannut takaisin muun joukkueen vahvuuteen, mutta aloittaa penkillä illan pelissä Bolognaa vastaan.

Pedro on loukkaantumisen takia sivussa ja Casale viime kaudelta johtuvan korttitilin täyttymisen takia poissa.

Avaus siis:

Maximiano
Lazzarri-Patric-Romagnoli-Marusic
SMS-Cataldi-Basic
Anderson-Immobile-Zaccagni

Avauksen miehiä siis sivussa 2-4 riippuen, ajatteleeko alkukauden vai koko kauden ideaalia avauksen yksitoistikkoa. Mutta kyllä tälläkin voitto pitäisi ehdottomasti kairata ja mikä tahansa muu tulos on pettymys.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #7 : 15.08.2022 klo 18:23:17

Voitto kairattiin, vaikka pahalta näytti kun Maximiano sai pelin kuudennella minuutilla punaisen kun meni pelaamaan palloa käsin rangaistusalueen ulkopuolella. Miksi ei olisi vaan potkaissut sen pallon jonnekin? No, ehkä paineet olivat liian kovat nuorelle miehelle. Peli menikin pahasti sekaisin sen jälkeen kun keskikentältä otettiin Basic veks ja tilalle maaliin Provedel. Eli käytännössä Sergej - Cataldi keskustalla mentiin, Marusicin antaen tukea.
Provedel joutui heti koetukselle ja hienosti mies otti haasteen vastaan, rauhallista ja varmaa peliä maalissa. Pilkulle ei tietenkään mahtanut mitään.
Muuten peli rullasi ihan kivasti ja hyvin pystyttiin alivoimallakin taistella tasavertaisesti. Sarri antoikin joukkueen taisteluilmeestä kiitosta.
Omasta mielestäni Lazzari oli kentän paras tässä ottelussa. Huimia nousuja ja vaarallisia tilanteita vähän väliä.
Romagnoli johti varmasti puolustusta ja yksi hyvä puskukin tuli. Sergej ei selvästi ihan parhaimmillaan vielä ollut, vaikka huiman syötön Ciron voittomaalin antoikin. Cancellierille ja Vecinolle myös tärkeitä minuutteja alle. Tästä voidaan kyllä jatkaa luottavaisin mielin lauantain vieraspeliin Torinoa vastaan. Pedro olisi hyvä saada mukaan tuomaan hyökkäyspäähän lisää vaihtoehtoja.
Kaarlo Ulkosyrjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Laivastonsiniset, Taivaansiniset


Vastaus #8 : 23.08.2022 klo 08:06:48

Torinossa jäätiin tasuriin, vaikka tarvittavat paikat voittoon oli. Silmiinpistävää oli pelaajien sitoutuneisuus, ja työmoraali joka oli mielestäni loistava, poislukien Luis Alberto, jonka lönköttelyä oli kamalaa katsottavaa.

Lazio pimensi Torinon täysin, koska en laskenut yhtään kunnon maalipaikkaa Granatalle, eli puolustus ja keskikenttä pelasivat erittäinkin mallikkaasti. Patricin pelaaminen tuntuu parantuvan kerta kerralta, ja puutteitaan mies paikkaa asenteella ja työnteolla, joka aina itseäni lämmittää. Muutenkin oli nähtävissä, että kun Sarrin systeemissä ei ole tilaa vapaamatkustajille, niin niitä ei myöskään ole, vaan joukkue painaa duunia yhdessä.
Sergej on vielä ollut hieman pelin ulkopuolella, että liekkö siellä vielä siirtohuhut jne vie focusta pois. Pieni ihme on jos pysyy edelleen joukkueessa, koska kyseessä on sarjan paras ja ennenkaikkea monipuolisin keskikenttäpelaaja. Sopimushan on -24 asti ja
Ilmeisesti Lotito on tarjonnut jatkosoppari jo, mikä tekisi Kersantista joukkueen parhaiten palkatun pelaajan, mutta ymmärrettävästi tämän maaliin saaminen on vielä pitkässä kuusessa.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #9 : 23.08.2022 klo 10:57:54

Avauksesta kolme pistettä, mutta ei todellakaan helpolla. Kävi juuri niin kuin pelkäsinkin, että voisi käydä pahimmillaan eli nuori ja kokematon maalivahti joutui vain liian kovaan paikkaan ja luki pelitilanteen väärin ja joutui tekemään sen seurauksena punaisen arvoisen suorituksen. Nämä on niitä oppirahoja, joita kaikkien tarvitsee maksaa matkalla äärimmäistä huippua. Nyt kysymys kuuluukin, että oliko tämä katastrofaalinen alku vain äärimmäisen huonoa tuuria vai onko tätä samaa luvassa enemmänkin. Lazio nimittäin ei voi peluuttaa maalivahtia, joka tekee noin pahoja virheitä pelistä toiseen. Jos jotain positiivista, niin Provedel on ollut mies paikallaan ja teki Bolognaa vastaan pari hyvää torjuntaa. Veikkaan, että Interia vastaan Provedel jatkaa maalilla, koska on se luotettavampi vaihtoehto kumminkin.

Pari päivää sitten pelatussa pelissä Torinoa vastaan nähtiin jotain täysin uutta Sarrin Laziolta. Puolustettaessa ei oltukaan 4-3-3 muodostelmassa, vaan nyt mentiin rehellisesti 4-5-1 muodostelmalla ja pitkillä avauksilla ja sen kyllä huomasi joukkueen tekemisessä. Ihan en allekirjoita Kaarlon sanoja joukkueen pelaamisesta. Lazio puolusti todella hyvin, mikä on ehdottomasti positiivista, mutta se kostautui sitten kaikkialla muualla. Joukkue ei pystynyt luomaan maalipaikkoja eikä edes hyökkäämään järjestelmällisesti. Laziolla oli kyllä paikat voittaa peli, mutta ne pari paikkaa tulivat yksilösuorituksien myötä, muuten koko ottelu oli todella tylsää ja mitäänsanomatonta pallottelua. Jotain kertoo sekin, että Lazio, jonka tavoitteena on päästä neljän joukkoon, sai ensimmäisen kulmapotkunsa ottelussa 63 minuutilla! Ja kyseessä oli Torino, eikä mikään Inter! Luis Alberto kentälle tullessaan taas oli paras keskikenttäpelaaja ja sai hyökkäyspäähän selvästi aikaan vaarallisia kuvioita ja edes jonkinlaista yritystä. Vecino, niin kuin tiedetään, ei tuo mitään pallollista osaamista kentälle ja mielestäni oli todella huono veto laittaa hänet avaukseen. Sarri selvästi kokeilee jotain uutta, josta nosta kyllä virtuaalista hattuani, mutta hieman kyseenalaistan, että tarvitseeko Torinoa vastaan pelata näin syvältä ja varovaisesti. Eli kaksi pistettä nyt menetettiin ja ne voivat olla otettavissa Interiä vastaan, jolloin ollaan tavoitteessa täysin kiinni, mutta jos Interiä vastaan tulee tappio, niin ollaan jo auttamatta keskimääräistä pistetavoitetta jäljessä.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #10 : 28.08.2022 klo 18:14:24

Hieno 3-1 voitto Interistä. Kaikki pelin osa-alueet toimivat hyvin. Romagnolin johtama puolustus on tehnyt jo 3 ottelun perusteella vaikutuksen varmuudellaan, Patric on ollut myös positiivinen yllätys. Toisaalta mies jatkaa siitä mihin jäi kauden päätteeksi. Lazzari on jatkanut hyviä otteitaan myös puolustuksen oikealla laidalla ja Marusic vasemmalla. Hysaj on vaihtomiehen roolissaan myös petrannut todella paljon, joten tällä hetkellä miehen jääminen olisi hyvä juttu ja näin näillä näkymin myös näin käy.
Sergej osoittaa jo heräämisen merkkejä ja ikinuori Pedro on taas mukana täysillä, eikä unohdeta Luis Alberton huikeaa voittomaaliakaan. Kaikki näyttää taas hyvältä, mutta pystytäänkö sama vire pitämään vieras otteluun Doriaa vastaa? Sarri itse toi jo esiin tämän heikon kohdan. Eli jos joku joukkueesta ei ole iskussa, niin se tarttuu muihin ja sitä ongelmaa valmentaja on yrittänyt työstää. Mentaali puolen juttuja.
Toivottavasti nyt mercaton viime hetkillä ei tule mitään ikäviä yllätyksiä lähtöjen suhteen ja nimen omaan Sergejn osalta. Itse luulen että vaspa on tulossa vielä, vaikka Lotito sanoikin että joukkue on valmis.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #11 : 29.08.2022 klo 12:14:37

Suvereeni näytös Interiä vastaan ja Sarri vei taktisesti Inzaghia kuin pässiä narussa. Toki marginaalit ovat pieniä, niin kuin jalkapallossa aina. 1-1 tilanteessa Lazion puolustuksessa meinasi tulla pientä paniikkia ja yksi huippupaikka vieraille ehti tullakin, mutta tällä kertaa heikko viimeistely ja Provedel veivät pidemmän korren. Sitten pallo pomppi kivasti Lazion hyökkäyspäässä ja lopputuloksena selkeä 3-1 voitto. Lazio aloitti tismalleen samalla avauksella kuin Torinossa, joten annettakoon se pistemenetys anteeksi. Nyt sitten pelataankin pari peliä muutaman päivän sisään, joten nähdään, että kuinka taktisesti valmis joukkue on ja kuinka paljon Sarri joutuu kierrättämään.

Puolustus todellakin näyttää tiiviimmältä kuin pariin vuoteen. Romagnoli on aloittanut hyvin ja johtaa puolustusta kuin Acerbi parhaina päivinään. Ja myös Patricia täytyy kiittää. Vaikka Luiz Felipe sympaattinen brassi olikin, niin iänikuiset loukkaantumiset johtivat siihen, ettei ikinä saatu pidettyä optimaalista avausta kovinkaan pitkään. Patric on Lazio uransa ajan ollut aika vähän sivussa, joskin eihän hän mikään avauksen pelaaja ole ollutkaan ennemmin, mutta kuitenkin.

Pakko kyllä sanoa, että joukkue on yllättävän valmiin oloinen kaikin puolin, enkä todellakaan osannut odottaa noin tiivistä ja toimivaa joukkuetta heti kauden alussa. Nyt kun saadaan vielä uudet hankinnat ajettua sisään fiksusti, niin hyvältä näyttää!
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #12 : 03.09.2022 klo 12:31:07

Siirtoikkuna sulkeutui ja median arvosanat Lazion onnistumiselle ovat keskitasoa hieman paremmat, mutta selkeästi parhaita onnistujia huonompi ikkuna. Noh, mielipiteitähän nämä ovat ja ehkä jopa parempi, ettei median suitsutus tuo lisäpaineita seuralle tai uusille tulijoille. Henkilökohtaisesti pidän Lazion ikkunaa todella hyvänä ja selkeästi parhaimpana vuosikausiin. Sen tarkemmin en ala käsittelemään uudelleen saapuneita tai lähtijöitä, sillä sitä on jo tehty tarpeeksi. Lähinnä haluan korostaa, että avauksen pelaajista on menetetty vain Acerbi ja Leiva, jotka kummatkin olivat ylittäneet parasta ennen päiväyksen aikapäiviä sitten ja vain ok tasoa olevan maalivahdin. Ja kaikkien yllätykseksi Sergej Milinkovic-Savic jatkaa edelleen Laziossa. Tätä ei odottanut käytännössä kukaan ja se jo yksistään nostaa ikkunan arvosanaa selvästi ylöspäin. Positiivisena puolena myös se, että pajatsoa on saatu tyhjennettyä lähes ennenkuulumattoman paljon, joka ei ehkä vahvista joukkuetta nyt, mutta luo turvaa tulevaisuutta ajatellen, kun rahaa ei mene hukkaan ylimääräisiin pelaajiin.

Suurimpana huolena tai epäonnistumisena on joidenkin mielestä se, että vain harva tullut pelaaja tuo oikeasti laatua ja vaihtoehtoja avaukselle. Jos Ciro loukkaantuu, niin vaihtoehtona on joko käyttää nuorta ja kokematonta Cancellieria tai 35-vuotiasta laituri Pedroa. Tyhmempikin tajuaa, että tässä kohtaa oltaisiin kusessa, joten toivoa sopii jälleen kerran, että Ciro pystyy välttämään isommat kolhut. Vasemman pakin puutetta en näe vakavana ongelmana, koska Lazzari on loistava oikea pakki ja Marusic hyvin sopeutunut vasemmalle. Vaihtopenkiltä löytyy sitten kokemusta kyllä tuuraamaan kumpaa tahansa.

Tuo suurin huolenaihe konkretisoitui keskiviikkona Sampdoriaa vastaan, kun vaihdosta tulleet Marcos Antonio ja Gila antoivat viime hetkellä Sampdorialle kavennusmaalin, jonka myötä menetettiin jälleen kaksi pistettä. Tuollaisia virheitä tullaan näkemään näiden nuorten pelaajien toimesta, se on selvää. Mutta Lazio tarvitsee tuloksia nyt! Ciro ei enää nuorene, SMS pelannee viimeistä kauttaan Laziossa ja LA oli jo lähtötelineissä tänä kesänä. Jos tällä kaudella haluttua menestystä ei tule, niin on vaikea nähdä, miten Lazio voisi korvata kaksi toi kolmekin noista pelaajista yhtä hyvillä pelaajilla. Eli vaikka nuoria pelaajia joukkueeseen hankittiinkin, niin valtavia saappaita heillä on täytettävänään lähivuosina, mutta tällä kaudella ei kannata odottaa vielä ihmeitä.
Kaarlo Ulkosyrjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Laivastonsiniset, Taivaansiniset


Vastaus #13 : 04.09.2022 klo 23:18:38

Eipä siellä penkillä ole sen enempää syvyyttä, kuin leveyttäkään edelleenkään. Joo, ukkoa tuli sisään, ja suurin osa turhakkeista saatiin ulos. Myynneistä sai jotain 36milliä, ja pelaajia ostetiin 39miljoonalla, että ei tuo silleen ihan kauhea satsaus ole. Toki järkevää taloudenpitoa joka on lähes absurdia nykyään.

Parille pelipaikalle on laadukas vaihtoehto, mutta ei riitä edelleenkään nämä tomabasicit. Ehkä nämä Gilat ja Cancellierit alkaa jossain vaiheessa sopeutumaan, tai sitten käy Muriqit ja Vavrot.

Cataldi ei myöskään riitä keskikentällä kumpaakaan suuntaan, varsinkaan puolustussuuntaan. Alberto on kyllä hyvä pallollisena, sillon kun sattuu kiinnostamaan, mutta palloton liike ja riistot ihan huumoria kun Sarrin systeemi vaatii niin paljon.
Ei se vaan riitä materiaali tällä pelitahdilla, edelleenkään.

Uusista hankinnoista näkyvin ja paras on ollut Provedel, joka kyllä vähän naurattaa sekin, kun penkillä istuu kesän kallein hankinta Maximiano. Näillä mennään, derbyissä tiukka taistelu taas sijoista 5. Ja 6.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #14 : 07.09.2022 klo 20:16:20

Lainaus
Uusista hankinnoista näkyvin ja paras on ollut Provedel
kyllä yhdessä Romagnolin kanssa olleet selkeästi parhaat uusista tulokkaista. Muita ajetaan sisään pikkuhiljaa ilman kiirettä ja varmasti muutkin tulevat saamaan mahdollisuuksia enemmän kauden mittaan, kun minuutteja saadaan alle. Huomenna Feyenoordia vastaan uuden tilaisuuden näillä näkymin tulee saamaan Maximiano tolppien välissä ja ehkä myös Casale tullaan näkemään topparina.
Lainaus
Jos Ciro loukkaantuu, niin vaihtoehtona on joko käyttää nuorta ja kokematonta Cancellieria tai 35-vuotiasta laituri Pedroa
toivotaan että Ciro pysyy kunnossa, mutta ei myöskään yli peluuteta henkihieveriin. Muuten käy kylmät jos näin käy.
Dorialle lahjoitetut pisteet olivat kyllä paha takaisku, kun voitto oli täysin otettavissa. Eikä se Napolikaan niin häikäisevä ollut, mutta näillä mennään.
Nyt kun alkaa UEL niin tämä tuo omat haasteensa, miten kyetään pitämään taso pelaamalla 2 ottelua viikossa tahdilla? Viime kaudella tässä ei onnistuttu ja epäilyttää nytkin, mutta toivottavasti olen väärässä. Jos huomenna palataan voittojen tielle, niin se varmasti tulee auttamaan ja antamaan lisäpotkua Veronaa vastaan sunnuntaina.
Muuten itselläni on luottoa uusiin pelaajiin ja uskon että hyvä tästä kaudesta vielä tulee alun vaikeuksien kautta.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #15 : 15.10.2022 klo 17:20:27

Lainaus
Onhan sitä nähty!

Edelliset neljä sarjapeliä:
Verona 2-0
Cremonese 0-4
Spezia 4-0
Fiorentina 4-0.
Sarjan paras maaliero 21:5
Onnistujia on löytynyt jokaiselta osa-alueelta, isoimpina Provedel, SMS ja Zaccagni. Myös Luis Albertolle näyttää maistuvan alkukauden jälkeen, ja mikäpä siinä on pelata Sarjan parhaiden kanssa. Reilun kuukauden saa vielä potkiskella ennen mm-taukoa, ja siihen mahtuu vielä yhdeksän ottelua, joista kolme on europelejä, joten kaikkea ehtii tapahtua, mutta komealta näyttää meno juuri nyt.

Nähtäväksi jää, saako Sarri haluamansa vahvistukset tammikuussa. Vasenta laitaa ja kakkoshyökkääjää on ilmeisesti peräänkuuluttanut.

Kaarlo viestin kopioin, kun taisi mennä vahingossa viime kauden kausariin.
Hyvin on mennyt paitsi UEL:ssä, mikä nyt ei yllätä. Joko panostetaan Serie A:ssa pärjäämiseen sekä mahdolliseen chämppäri sijoitukseen ja jätetään UEL toiseen arvoonsa. Tai yritetään vetää molemmissä täysillä ja se tulee kostautumaan molemmissa kilpailuissa, niinkuin on edellisinä kausina nähty.
Yhdyn Kaarlon näkemyksiin edellä ja nostaisin vielä Romagnolin puolustuksen johtaja erittäin isoon asemaan, ilman häntä ei oltaisi tässä tilanteessa yhdessä Atalantan kanssa vähiten maaleja päästetty joukkue tässä vaiheessa ja Provedel maalilla on ollut viimeinen lukko.
Myös Vecino on nostanut tasoaan huimasti alkukaudesta ja löytänyt kadoksissa olleen itseluottamuksen takaisin viimeisten Inter aikojen jälkeen.

Erittäin tasainen ja mielenkiintoinen kausi tämä on tähän mennessä ollut ja kolmantena sarjassa ei hullumpaa. Huomenna matsi alkukauden kovinta yllättäjää Udinesea vastaan, kova on vastus jolla on henkipäällä. Uskon kuitenkin voittoon, sen verran hyvässä iskussa joukkue on ja itseluottamusta löytyy. Sairastupakin on tyhjä, joten ei tässä valittamista ole.
punta

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kuu päivällä


Vastaus #16 : 19.10.2022 klo 15:56:55

Onko täältä poistettu joku viesti? Veikö karman kissa Karleton kärmeskielen? Uskomatonta touhua, mutta hyvinhän siinä kävi?!
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #17 : 19.10.2022 klo 21:31:44

Lainaus
Onko täältä poistettu joku viesti?
Ei, vaan oli mennyt vanhaa viestiketjuun, sattuuhan sitä...

Udinese oli odotetun veemäinen vastus. Lazio kyllä hallitsi ottelua, mutta Udinese pystyi pitämään hyvin pakkansa kasassa eikä todellisia maalipaikkoja saatu luotua Lazion osalta. Udinese puolestaan pääsi molemmilla puoliajoilla kertaalleen kolisuttelemaan ylärimaa, mutta muita paikkoja ei hekään saaneet. 0-0 parempi tulos kuin tappio. Viimeiseen 5 sarjapeliin ei ole päästetty maaliakaan, se on kyllä aikamoinen suoritus verrattuna viime kauden vuotavaan ja huonosti organisoituun puolustuspelaamiseen. Napoli on viimeinen joka on kyennyt Lazion verkkoon maalin tekemään puolitoista kk sitten.

Huonot uutiset ja erittäin huonot sellaiset ovat Immobilen loukki. Mies on näillä näkymin mahdollisesti palaamassa kentille vasta kevään ekaan peliin Lecceä vastaan 4. tammikuuta. Viimekaudelta muistetaan miten vaikeaksi se viimeistely meni kun Ciro ei ollut piikissä. Pedroa ja Andersonia siellä nähdään jälleen tuuraamassa, kun Cancellieristä ei ehkä sittenkään siihen ole. Miehen paikka on enemmän laidalla. Kyllä sitä taas ihmetellään, miksi sitä yhtä kokeneempaa tuuraajaa Cirolle ei olisi voitu hankkia kesällä? Kun mitään takeita ei ollut Cancellierin muuntautumiskyvyssä laiturista piikkipaikan pelaajaksi.

Sunnuntaina onkin vieraissa Atalanta vastassa, kova matsi tulee ja tappion välttäminen sekä siinä onnistuminen kelpaa. Vaikeaa tietty ilman Ciroa piikissä odottaa paljoa.
Kaarlo Ulkosyrjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Laivastonsiniset, Taivaansiniset


Vastaus #18 : 21.10.2022 klo 08:04:09

Niinhän siinä sitten kävi, että Ciro peluutettiin puhki, ja on loppuvuoden telakalla Alas
Ja
Missaa ottelut Atalantaa, FC Midtjyllandia Salernitanaa, Feyenoordia, romaa, Monzaa ja Juventusta vastaan.
Karmealla tavalla on viime vuosina näkynyt, kun joukkue on ilman kapteeniaan pelannut.
Spangen

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 23.10.2022 klo 22:14:27

Kävin just kattomassa Atalanta-Lazio. Tosi hyvä peli Laziolta. Palloa liikuttiin hyvin ja Atalantalla ei mitään palaa. Keskikenttä pelasi tosi hyvin. Milinkovic Savic tietysti mutta myös numero 5. Koko jengiltä erittäin hyvä esitys.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #20 : 29.10.2022 klo 14:18:35

Mahtava voitto tuli vieraissa kovaa Atalantaa vastaan. Peli näyttää nyt ottaneen askeleen jälleen kohti Sarrismoa ja pallo liikkuu hyvin. Tanskalaisistakin otettiin tärkeä voitto UEL: ssa ja jatko paikka on entistä lähempänä.

Vaikka ilman Ciroa ollaan, niin silti peli ei ole ainakaan vielä takellellut. Vastuun ottajia on ja nyt Sergej toimii kapteenina Ciron poissaollessa, ei hän tietenkään pysty täysin kapteenia korvaamaan, mutta näillä mennään.
Meno on nyt hyvän näköistä ja luottamusta herättävää. Ehkä tässä tosissaan tullaan vielä taistelemaan kärkisijoista.
Lainaus
numero 5
on Vecino, mies on kyllä ylittänyt odotukset, mikä on tietysti pelkkää plussaa joukkueelle. Leveyttä löytyy nyt hyvin keskikentällä.
Huomenna sitten Salernitanan kaatoon, ei pitäisi vierailla olla paljon mahdollisuuksia. Sarri valitti jo Olimpicon nurmesta että pallo ei liiku siellä niinkuin pitäisi ja se vaikeuttaa peliä, mutta ilmeisesti Lotiton johdolla parannusta on saatu jo aikaan ja nyt pallon pitäisi liikkua paremmin nurmella. Toivottavasti näin on.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #21 : 30.10.2022 klo 21:05:34

Lainaus
Ehkä tässä tosissaan tullaan vielä taistelemaan kärkisijoista.
Ei, ei. Hyvät tulokset ja meininki osataan pilata täysin käsittämättömällä tavalla selvästi heikompia joukkueita vastaan. Tämä trendi ei näytä ikinä muuttuvan. 6 matsia putkeen pidetään 0 ja sitten sieltä tulee suuri ja mahtava joukkue Salernosta iskien 3, ei näin!
Kaarlo Ulkosyrjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Laivastonsiniset, Taivaansiniset


Vastaus #22 : 04.11.2022 klo 20:50:59

Ei tuu tylsää kun tätä vähän seuraa. Lennossa oleva joukkue ottaa ensin kuokkaan kotona Salernitanalta, ja sitten sössitään torstailiigassa lähes koomisella tavalla, ja pelit jatkuu ägäliigassa keväällä. Hupaisaa menoa, kun maju/joulutauolla aletaan kattelemaan kakkoshyökkääjää, ja vasenta laitaa. Sitä ennen kuitenkin derby, johon Lazio lähtee kaksi tappiota alla, kun roma on voittanut edelliset kaksi. Olimpicon pottupellolla muorin paskapallo kepittänee sarripallon, jos ei jotain kunnon ryhtiliikettä tässä tapahdu. Laziolla myös molemmat kapteenit pois derbystä ":D"
Ticorexx

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moraalinen mestari


Vastaus #23 : 05.11.2022 klo 11:23:18

Lazio on Sarrin aikakaudella taantunut takaisin 90-luvulle, kun kauden ainoa tavoite on pärjätä derbyssa. Pienen joukkueen mentaliteetia on korostettu Taren viikkokausia kestäneen tuskailun kanssa milloin loukkaantumisista, tuomareista, VAR tuomioista ja varallisuuden niukkuudesta. Mikäli nyt vastuuttomasti Immobile pelaa, toivottavasti Mancini on pistänyt tämän merkille ja derbyn jälkeen taukoa lasinilkka voikin pitää pitkälle kevääseen. Oppeja saa varmasti Daniele De Rossilta.

Ymmärrettävää, mutta ei kai yllätyksenä tullut kun on vuosia työskennellyt organisaatiossa, jossa merkkejä kasvusta ei ole ollut?
Ehkä noloin suoritus Laziolta oli selviytyä lopulta konferenssiliigaan, jota joukkueen johto on onneksi kerennyt julkisesti kutsunut häviäjien kilpaluksi. Nytkö Lazio on sitten virallisesti häviäjä? Grazie!

Tämä konferenssisekoilu on onneksi huomioitu virallisesti liittoja myöden:


Vahvaa tekemistä, mutta minkäs teet kun edessä kauden suurin ottelu, johon joukkue nyt tulee ainakin latautuneenaa, ilman ainoatakaan profiilipelaajiaan. Pedro pääsee avaukseen? Daje! Voitto on pedattu ja uusi töherrys voidaan kotimatkalla tehdä Trastevereen.

Derbyn myötä Lazion on toki mahdollisuus kiinnittyä hetkeksi top-4 kamppailuun ja päästä tekemään taas nollatulosta Eurooppaan.
Nyt pelataan juntit isoista asioita.
Natsiderbyssa torstaina tuli mussoliineille turpaan, edessä on seuraavaksi jännittävä kaupunkiseikkailu.
Derby on aina hieno hetki, vaikka toinen joukkue olisikin uimassa harmaissa keskinkertaisuuden pyörteissä.

« Viimeksi muokattu: 05.11.2022 klo 15:17:04 kirjoittanut Ticorexx »
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #24 : 06.11.2022 klo 12:21:03

Tico tico vois pysyä vaan siellä omassa topiikissa, eikä tulla tänne kännissä lässyttämään levottomia.
Tare joutui korjailemaan aikaisempia lausuntojaan "luuseri" liigasta ja odottaa nyt joukkueelta pokaalia sieltä.
Ilman Ciroa ja Sergejtä joudutaan pärjäämään tänään derbyssä. Muut saavat kantaa kentällä vastuun. Pedrolta odotetaan tietysti vähintään paria maalia.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa