FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.12.2022 klo 21:59:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 8 [9]
 
Kirjoittaja Aihe: CF Real Madrid 22 - 23 iLa temporada se comenzó en Helsinki!  (Luettu 38423 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #200 : 31.10.2022 klo 20:21:43

Karim Benzema on pääosin ollut aivan vitun kujalla koko kauden. Joukkueen kenties huonoimpia suorittajia.

Foorumin logiikan mukaan ei voi olla totta, koska Real johtaa Laligaa ja menossa jatkoon omassa mestarisarjassaan. :) Oikeasti on tietysti ollut lohdutonta katsoa Karimin tekemistä, joka on pelkkä varjo viime kaudesta. Monenlaista selitystä asiaan on liitetty, mutta tiedä sitten mitkä kaikki siihen on vaikuttaneet.

samoin kun Ancelottin pelikirja. Busseja vastaan on ollut ongelmia vaikka kuinka kauan eikä niihin edelleenkään ole mitään avaimia.

Zidanen ja Ancelottin ohuet pelikirjat ovat hyvin saman tyylisiä, vastahyökkäyspelaamista jossa annetaan poikien pelata omilla vahvuuksillaan. Tämän voi nähdä myös siitä näkökulmasta, että se mikä ei ole rikki, sitä ei kannata korjata. Kuten Rikkiviisas tuossa totesi, aina kun joku pelikirjakaveri on tullut reunalle, on potkuihin johtava kello laitettu pukukopissa käyntiin. Ohut pelikirja on ehkä eniten vaikuttanut uusien pelaajien sopeutumiseen. Puolustukseen on ollut helppo tulla, keskikentälle vaikeampi ja hyökkäykseen tosi vaikeaa.

Joukkue tottui ikuisen keskikentän pelityyliin ja päinvastoin. Kubon, Diazin tai Ødegaardin tarina voisi olla ihan toinen, jos pelikirja olisi tiukempi ja/tai taustalla ei olisi loputonta määrää CMK:n vetämiä pelejä. Tästä näkökulmasta Tchouameni on onnistunut ihan käsittämättömän hyvin.

Uusien hyökkääjien kohdalla tilanne on kaikkein hankalin. Jović ei ollut missään vaiheessa samalla sivulla muun joukkueen kanssa. Real on tottunut Karimin tippumiseen keskikentälle tai siirtymiseen laidalle (alueellinen ylivoima) hyökkäyksen rakenteluvaiheessa. Kun joku muu pelaa Karimin tilalla, puuttuu rakentamisvaiheen tuki ja kombiaatiopelaaminen laitojen kanssa. Toisaalta Ranskan majussakin todettiin että heillä kesti aikaa tottua Karimin pelityyliin. 

Bussien murtaminen tuntuu olevan vaikeaa kaikille. Useat joukkueet kykenevät rakentamaan bussin, jonka takana ei ole tilaa, jonka läpi ei pääse ja jonka edestä on liikaa etäisyyttä. Ratkaisua haetaan usein a) luovuttamalla pallo vastustajalle ja antamalla niiden hyökätä, jolloin ryhmitys venyy ja tila syntyy nopeille vastahyökkäyksille ei-organisoitua puolustusta vastaan tai b) hakemalla keskityksillä puskemiseen kykenevää pelaajaa. Erikoistilanteita lukuunottamatta Realilla ainoa joka osaa puskea palloa on Karim, joten busseja vastaan ei jää paljon vaihtoehtoja.
el_capitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tunnelmaa huonontava elämysmatkailijamieshuora


Vastaus #201 : 01.11.2022 klo 12:56:15

Tähän Rodrygoon vielä sen verran, että viime kauden chämppärimaalien lisäksi, pelit jatkopeleissä kääntyi suurimmaksi osaksi Realille siinä vaiheessa kun Rodrygo otettiin kentälle. Maalien lisäksi Rodrygoa jouduttiin rikkomaan mm. pilkun arvoisesti.

Itse diggailen, että ajetaan nuoria pelaajia rauhassa sisään, eikä hankita ikämiehiä, joilla ehkä yksi kausi huipulla jäljellä. Ja nythän Realin siirtokassa pullistelee, ja olisi varaa hankkia vaikka mitä pepsiä, eikä tarvitse vipuja ja painostuksia laskea palkkoja kuten tuolle katalonian rantamanneilla.
00250

Poissa Poissa


Vastaus #202 : 01.11.2022 klo 15:40:41

Tähän Rodrygoon vielä sen verran, että viime kauden chämppärimaalien lisäksi, pelit jatkopeleissä kääntyi suurimmaksi osaksi Realille siinä vaiheessa kun Rodrygo otettiin kentälle. Maalien lisäksi Rodrygoa jouduttiin rikkomaan mm. pilkun arvoisesti.

Itse diggailen, että ajetaan nuoria pelaajia rauhassa sisään, eikä hankita ikämiehiä, joilla ehkä yksi kausi huipulla jäljellä. Ja nythän Realin siirtokassa pullistelee, ja olisi varaa hankkia vaikka mitä pepsiä, eikä tarvitse vipuja ja painostuksia laskea palkkoja kuten tuolle katalonian rantamanneilla.

Nykyisessä markkinatilanteessa aikalailla tommonen yksisarvistilanne mielestäni, että pitäisi saada kova maalintekijä (<25v.) eniten Euroopan mestaruuksia omaavaan seuraan, joka voi kävellä  suoraan avaukseen tekemään niitä maaleja yhdessä ballon d'or -Benzeman kanssa, joten Hålandia ja Mbappéa lukuunottamatta näitä ei oikeastaan ole.  

Molempia haviteltiin, mutta molemmat valitsivat toisen urapolun.  Kuitenkin valmiiksi on jo olemassa Rodrygo ja Vinicius, joista varsinkin Vinicius kilpailee Ballon d'orista viiden vuoden aikajanalla melko todennäköisesti.  Näin ollen Real Madridin valitsema strategia esim. näiden pelaajien kohdalla on ollut onnistunut.

Toki sinne oikealle kaistalle joku isompi nimi voisi olla ravaamaan ja pitkään olikin Gareth Bale (maailman kallein) mutta hänen motivaationsa ja tason hiipuessa siellä tosiaan on nähty pelaajia, joiden varsinainen pelipaikka ei tuo laiturin rooli ole tai sillä paikalla hirveän paljon onnistumisia ole tullut. Ei tule hirveästi nimiä mieleen, mutta kai joku 100 miljoonaa jostain pystyttäisiin maksamaan ei siinä mitään.      
« Viimeksi muokattu: 02.11.2022 klo 16:11:07 kirjoittanut 00250 »
G.Lavanche

Poissa Poissa


Vastaus #203 : 02.11.2022 klo 17:49:59

Rodrygo keskustelussa on myös hyvä muistaa pelaajien roolitus kentällä. Rodrygo ei ole Benzema ja jos kaikki muut pelaajat pelaavat edelleen kuin Benzema olisi kentällä, niin Rodrygo luonnollisesti ei ole parhaimmillaan. Rodrygohan ei ole räjähtävän nopea eikä youtube harhauttelija vaan kohtuu suoraviivainen pystyjuoksija, jolla on jäätävän hyvä peliäly ja hyvä viimeistelykyky. Kun vastustaja makaa alhaalla ja vastaavasti Real ei nosta omia pelaajiaan normaalia enempää boksiin, jää Rodry kohtuu aseettomaksi. Omasta mielestäni Rodrygon ja Vinin ei välttämättä pitäisi myöskään olla kentällä samassa pelissä, ellei jahdata maaleja ja kentällä ei ole muuten normaalia hyökkäävämpää koostumusta tai vastustaja ole nostanut linjaansa normaalia korkeammalle. Kumpikaan ei varsinaisesti ole muille paikkoja tekevä laituri vaikka Vinin haastoista niitä usein syntyykin ja kummallakaan ei ole atleettisuutta voittaa kamppailutilanteita. Vastaavasti jos kolmas hyökkäysvelvoitteinenpelaaja on Valverde, joka ei myöskään ole luova pelaaja vaan nimenomaan joukkueen työhevonen, mielestäni ei ole ihme, jos hyökkäyksessä ei ole terää.

Mielestäni Rodrygon näkymättömyydestä voi siis enemmän syyttää valmennusta ja huonoa roolitusta, sekä sitä faktaa ettei joukkueen penkiltä löydy roolipelaajia juuri tukemaan Viniä tai Rodrya tilanteessa, jossa Benzema on loukkaantunut. Saman pelin sisällä kuitenkin oli selvää, että esimerkiksi Camavingan rooli oli täysin väärä ja hyrräsi pitkälti pelin ulkopuolella.  Osaksi peliä varjosti myös se ikuinen seikka, ettei Kroos ole puolustava keskikenttä ja liikkeen puute pakottaa jatkuvasti muut pelaajat reagoimaan, joka luo taas tilanteiden aihoita vastustajalle kun pakka ei ole kasassa. Kyseessä kuitenkin on joukkuelaji ja jos siellä kenttäpelaajista kolmella kymmenestä on rooli, jossa eivät ole kotonaan, niin tietenkin se näkyy.

Olen myös sitä mieltä, että Rodrygolle pitäisi alkaa miettimään profiilia. Rodrygon pahin heikkous tällä hetkellä on, ettei hänellä ole varsinaisia selkeästi erottuvia ominaisuuksia, jolloin pienikokoinen hyökkääjä usein jää pelin ulkopuolelle. Mietitään jonkun Teemu Pukin uraa Sevillasta Schalkeen, niin vaikka viimeistely oli priimaa niin vasta hoidettuuaan fysiikan kuntoon ja puolustamalla kuin raivotautinen ahma alkoi menestystä tulla. Aguero vastaavasti hioi laukauksestaan timanttisen. Kun vertaa Atletico Madridin Kunin pohkeita Man Cityn versioon niin on aika selkeää, että sieläkin punttisalilla on käyty.  Rodry on tällä hetkellä laiturin ja hyökkääjän sekasikiö, joka pyrkii täyttämään molempia paikkoja olematta kumpaakaan ja se valitettavasti näkyy pelissä. Minä en edelleenkään usko, että Rodrystä tulee Ballon D'or kandidaattia, mutta oikealla profiililla veikkaisin uraa kuitenkin vahvasti nousujohteiseksi. Verrattuna esim Viniin hartioiden yläpuolella oleva potentiaali on huomattavasti korkeammalla tasolla ainakin tällä hetkellä.

Taisin kirjoittaa tästä jo kauden alla, mutta kun Rodry laitetaan keskelle niin siinä vieressä olisi hyvä olla joko Hazard/Asensio  ja Mariano ja laidat voisi täyttää vaikka Alaba - Valverde kaksikolla. Varsinainen hyökkääjä tekisi tilan ja ajan Rodrygolle ja taskussa oleva pelaaja yhdessä Modricin tai Kroosin kanssa pystyisi tarjoamaan väliin syöttöjä. Vini - Rodry - Valverde kolmikolla maaliodottama jää vain yksinkertaisesti liian pieneksi. Jostain syystä kuitenkin valmennusjohto ei halua ottaa taktisten variaatioiden riskiä (ja ei ole halunnut sitä aikaisemmillakaan kausilla) ja tästä syystä Rodrygon, Asension ja Hazardin on ollut vaikea löytää parasta versiota itsestään kentälle päästessään.

Kaikki näistä hyötyisivät yläkolmiosta, jossa laiturit hoitaisivat puolustusvastuita tyyliin.

------------Mariano-----------------
------Hazard - Rodrygo------------
Alaba - Mordic - Tchou - Valverde

Pelaajien käyttämättömyyden ja tietyn ryhmityksen peluuttamisen voisi ymmärtää paremmin, jos kilpailua olisi tai rosterissa olisi edes paikkoihin kasvavia pelaajia. Esim Camavingan peluutus hiukan huonosta vireestä huolimatta Modricin paikalla Ceballosin ja Asension edestä on täysin perusteltavaa. Samalla kuitenkin oma purnaaminen on hiukan naurettavaa, kun Real meni jatkoon sieniliigasta ja johtaa edelleen liigan puolella. Jotenkin on vaikea vain ajatella, että joukkue varsinaisesti kärsisi siitä, että varsinaisen muodon vieressä ajettaisiin toissijaista muotoa, jolloin pelin sisälläkin olisi mahdollisuus vaihtaa isommin roolituksia, kun olisi toinen selkeä taktiikka johon turvautua. Nyt on epäsymmetrinen 4-3-3 ja tappioasemassa yksi puolustava rooli pelaaja uhrataan hyökkäävään rooliin. Toki taktisesti tehdään pelien sisällä muutoksia, mutta jatkuvasti sama systeemi siellä tuntuu hyrräävän. Carlolla oli kuitenkin yritystä pre-seasonilla, joista luovuttiin parin huonomman pelin jälkeen.

Vieroksun myös ajatusta Endrickin hankkimisesta. Vaikuttaa melkein kopiolta Rodrygosta. Loistava ympäripyöreä pienikokoinen hyökkääjä, jolta ainakin klippien perusteella puuttuu se selkeä erottuva ominaisuus, miksi juuri hän olisi seuraava sateentekijä Madridille. Todennäköisyydet samankaltaiseen rotaatiohyökkääjän asemaan kuin Rodry ja Asensio ovat ilmassa.

Son huhujen kohdalta taas mielestäni siitä olettamasta, että Hazard ja Mariano eivät pelaa ensi kaudella pitäisin positiivisena. Olisipahan rosterissa joku kaikkien hyökkäävien roolien paikkaamiseen kykenevä hyvällä työmoraalilla varustettu pelaaja, vaikka Yläkulman kanssa täysin samaa mieltä, että pitäisikö prioriteetti kuitenkin olla oikeassa laidassa. Sonilla kuitenkin ihan terveen näköinen loukkaantumishistoria ja pitäisi tasoltaan olla pelaaja, jota uskalletaan käyttää ja vastaavasti pään olevan sillä tasolla, ettei heti mene tunteisiin jos Vini onkin nokkimisjärjestyksessä edelle. Älykäs pelaaja ja hiukan erityyppinen vaihtoehto kuin mitä laitureiden tonteille olisi juuri nyt muuten tarjolla. Talvi-ikkunassa voisi kyllä jo haistella muutenkin edes lainasiirrolla rotaatioon puhdasta kärkeä.

Tulee taas kiireessä täysin tajunnanvirtana, joten pahoittelut siitä.
Neljä Tähteä

Poissa Poissa


Vastaus #204 : 07.11.2022 klo 13:23:44

Eipä saanut Real taaskaan mitään iloa lohkovoitosta :D
Okto

Poissa Poissa


Vastaus #205 : 07.11.2022 klo 13:37:29

Eipä saanut Real taaskaan mitään iloa lohkovoitosta :D
Oli se silti Realille parempi arpa kuin saman lohkon kakkosen arpa.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #206 : 07.11.2022 klo 13:47:43

Eipä saanut Real taaskaan mitään iloa lohkovoitosta :D

Paljon riippuu siitä saako Pool pelinsä kuntoon MM-tauon aikana. Jos punaiset jatkaa samalla tavalla kuin tähän mennessä niin Realin keskikenttä repii tuon Poolin virityksen niin moneksi palaseksi että Hendollakin tulee äitiä ikävä. Helmikuuhun on pitkä aika ja yksittäisissä otteluissa voi aina toki käydä mitä vain. Mutta kyllähän Real tässä kohtaa on tuohon pariin ihan valtava ennakkosuosikki. Ihan siis jo ilman tuota henkistä yliotettakin.
justaboy84

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Real Madrid


Vastaus #207 : 07.11.2022 klo 13:48:51

Jatketaan viime kauden champpari tyyliin, ei helppoja vastustajia tarvitse kohdatakaan! Helmikuuhun pitkä aika, mieluummin olisi tän hetken Liverpoolin kohdannut.
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Furkka & Espanjan Rive


Vastaus #208 : 08.11.2022 klo 13:43:09

Joukkue väsynyt ja pisteitä putoilee. Lisäksi pelaajat varovaisia ettei kisat jää väliin loukkaantumisten takia.

Castillan jätkät samaan aikaan kattoo pelit kotisohvalta.
00250

Poissa Poissa


Vastaus #209 : 09.11.2022 klo 08:28:26

Paljon riippuu siitä saako Pool pelinsä kuntoon MM-tauon aikana. Jos punaiset jatkaa samalla tavalla kuin tähän mennessä niin Realin keskikenttä repii tuon Poolin virityksen niin moneksi palaseksi että Hendollakin tulee äitiä ikävä. Helmikuuhun on pitkä aika ja yksittäisissä otteluissa voi aina toki käydä mitä vain. Mutta kyllähän Real tässä kohtaa on tuohon pariin ihan valtava ennakkosuosikki. Ihan siis jo ilman tuota henkistä yliotettakin.

Liverpool näköjään ottanut voittoja taulukossa paremmin sijoittuneita vastaan, vaikka vaikea kauden alku ollut ja sairastuvalla väkeä ihan riittävästi. Veteraani James Milner saanut paljon vastuuta, vaikka ehkä aika alkaa hänestä jo menemään ohi ja tätä ilm. mietitty LFC-fanien toimesta jonkin verran.  Kaiketi kriisistäkin on puhuttu.     

Todettakoon kuitenkin, että Kloppin Liverpool alkaa olemaan jo perinteinen vastus Mestareiden Liigassa ja tähän mennessä kuivin jaloin ollaan suoriuduttu.  Helmikuuhun on vielä todella pitkä matka, joten enempää tässä kohtaa ei voi ehkä spekuloida.  Real Madridin formu tällä hetkellä ei ihan tasapainossa ja Karimin poissaolo varmasti näkyy.   Toki kahteen viimeiseen peliin pistemenetykset allokoitu aikalailla samanlaisista käsivirheistä johtuen. 

En sinällään ota enempää kantaa menikö oikein, mutta käsipalloa pelattiin boksissa molemmilla kerroilla.         
Finale

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid C.F


Vastaus #210 : 10.11.2022 klo 14:01:05

Joukkue väsynyt ja pisteitä putoilee. Lisäksi pelaajat varovaisia ettei kisat jää väliin loukkaantumisten takia.

Castillan jätkät samaan aikaan kattoo pelit kotisohvalta.

Siinähän se oli. Nyt varmistui Camavingan Ja Tchoumeninkin matkat, joten tänään kentällä paikalla mutta eivät läsnä ovat ranskalaisten lisäksi taas Rodrygo, Vinicius ja Valverde. Benzemalle vissiin myös luvattu kisareissu palkinnoksi viime kaudesta kun ei miestä näy kentällä.
justaboy84

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Real Madrid


Vastaus #211 : 10.11.2022 klo 17:49:02

Siinähän se oli. Nyt varmistui Camavingan Ja Tchoumeninkin matkat, joten tänään kentällä paikalla mutta eivät läsnä ovat ranskalaisten lisäksi taas Rodrygo, Vinicius ja Valverde. Benzemalle vissiin myös luvattu kisareissu palkinnoksi viime kaudesta kun ei miestä näy kentällä.

Tavallaan jopa ymmärrän tämän, että voi hieman ajatukset ja keskittyminen olla hukassa. MM-kisat ovat kuitenkin aivan eri tason juttu, kun seurajoukkueen pelit. En tietenkään ole samaa mieltä, että näin saisi tai pitäisi olla. Mutta näin se vain on. Ei tämä hirveän fiksu ja reilu kausi ole pelaajille, kun syksyllä peluutetaan ensin ihan puhki ja yhtäkkiä pitäisi olla taas huippuiskussa eri tapahtumassa. Ja tosiaan viimeiset viikot välttää loukkaantumisia.

Var on ollut isossa roolissa myös Realin peleissä viime aikoina ja mua ainakin alkanut tosissaan tympiin koko järjestelmä. Pelistä on kadonnut fanin aitous hehkuttaa maaleja, kun aina pitää odottaa se pieni (tai isompikin) hetki kun varmistetaan oliko jonkun pikkuvarvas paitsiossa tai varastiko maalivahti 10cm tai miten taas tuomari jonkun käsivirheen arpoo. Tämä var vielä tappaa tämän pelin sielun, jos sitä ei aleta käyttään fiksummin.
Fede15

Poissa Poissa


Vastaus #212 : 10.11.2022 klo 21:37:13

Asensio ainoana pelaajana edes yritti maanantaina ja Carletto palkitsee tämän penkkikomennuksella "Ylos"
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #213 : 10.11.2022 klo 22:23:06

Asensio ainoana pelaajana edes yritti maanantaina ja Carletto palkitsee tämän penkkikomennuksella "Ylos"

Carvajal on myös penkillä, joten ehkä Florentinolta tullut mahtikäsky olla peluuttamatta mahdollisesti Espanjan maajoukkueen mukana MM-kisoihin matkaavia, kun niitä ei montaa ole?
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #214 : 10.11.2022 klo 22:32:15

Asensio ainoana pelaajana edes yritti maanantaina ja Carletto palkitsee tämän penkkikomennuksella "Ylos"

Jos ei Cadiz kaadu tuolla kokoonpanolla, niin minkä vuoksi he edes ovat joukkueessa?
Kova luotto siihen että Taikuri Kroos ja Ballon d'Or Modric  järjestävät maailmanluokan tarjoilun, jos edes Rodrygo ei pysty epäonnistumaan

Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #215 : 10.11.2022 klo 22:50:56

Jalkapallon ulkopuolelta uutisia, että Gutista on tulossa isoisä kypsässä 46 vuoden iässä.
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Furkka & Espanjan Rive


Vastaus #216 : 10.11.2022 klo 23:30:43

Kovasti olisi tarvetta isolle ja ehkä hieman häijylle kaverille boxiin vääntämään näissä peleissä.

edit. Vinikin saa sen verran runtua pelistä toiseen, että joku Diego Costa vois tuoda kuria ja järjestystä :D
« Viimeksi muokattu: 10.11.2022 klo 23:34:59 kirjoittanut Mágico Madrid »
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #217 : 11.11.2022 klo 14:02:12

Viime viikkojen pelit ovat olleet Realille kovin tyypillisiä. Real on hyvä hyviä vastaan ja heikko heikkoja vastaan.
Harvinainen poikkeus kaavasta oli Celticin kohtaaminen. Vaikka Celtic oli heikko, niin Real oli poikkeuksellisesti hyvä. Osaltaan tätä voi selittää tarve voittaa lohkovaihe, mutta suurempi selittäjä voisi olla kokoonpano. Luka, Toni, Fede + Vini, Rodrygo, Asensio. Kyseessähän oli hyvin hyökkäyspainotteinen keskikenttä ja yläoksat. Kukaan heistä ei olisi kyennyt pelaamaan puolustavan keskikentän roolissa, mutta se ei haittaa, kun vastustaja on heikko ja hyökkäyspelaamiseen löytyy paljon variaatioita ja mahdollisuuksia.
Tchouameni pelasi keskikentällä Vallecanoa kohtaan ja pelistä puuttui Kroos. Koko joukkueelta hävettävä esitys, ketään ei kiinnostanut. Tchouameni on noin yleisesti ottaen pärjännyt yllättävän hyvin, mutta eilen(kin) hänen antinsa molempiin suuntiin oli todella vaatimaton. Ei tästä sen enempää, koska seuraavaksi joku kuitenkin kirjoittaa että Tchouameni on kaikkein kiinnostavin, lahjakkain, kaunein ja älykkäin pelaaja läntisellä pallonpuoliskolla. Olennaista oli saada Kroos taas avaukseen, jolloin Taikuri ja Ballon d'Or tarjovat edelleen maailmanluokan pelinrakentelua. Jos siis viime viikkojen perusteella pitäisi nimetä optimaalinen keskikenttä ja hyökkäys, ilman joukkueen aivoja ja sydäntä Karimia, niin tuo Celtic-pelin kokoonpano lienee lähinnä sitä. Henkilökohtaisesti kokeilisin Rodrygon tilalla vaikka lipunmyyjää, koska tulos ei voi olla heikompi, mutta asiantuntijapiirien mukaan Rodrygo on kaikkein kiinnostavin, lahjakkain, kaunein ja älykkäin pelaaja läntisellä pallonpuoliskolla. Kun vastassa on joku oikea jalkapallojoukkue, niin jonkun on ihan pakko pelata Casemirona. Olkoon se sitten Tchouameni, mutta hänelle voisi viittoa, että ideana on puolustaa ihan oikeasti eikä vain naamioksi.
perla de castilla

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid C.F.


Vastaus #218 : 11.11.2022 klo 19:10:31

Jep, kaikki on paskaa, paitsi kusi. Onkohan järkeä edes pelata kautta loppuun, ku kärkeenkin ero on jo 2 pistettä. Oispa hyvä, jos edes joku osaisi pelata tossa jengissä. Tyypillistä Realin peliä taas, joka on johtanut vain Liga-mestaruuksiin ja CL-voittoihin viimeisien vuosien aikana. Miten ketään jaksaa seurata edes tämmöistä roskaa?
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Furkka & Espanjan Rive


Vastaus #219 : 11.11.2022 klo 19:40:57

Eilisen ja parin muun viime pelin perusteella moni pelaaja on kuormittunut. Lisäksi mielestäni aika selvää, että osalla oli kisat jo mielessä. Varsinkin eilen sen näki, ehkä Tchouasta eniten.

Jännä katsoa miten kisojen jälkeen voimasuhteet muuttuvat jos muuttuvat. Pintuksella ja tiimillä iso vastuu.

Ilman Benzemaa ei tule riittämään, sen kai uskaltaa näiden viime pelien perusteella kirjoittaa.
00250

Poissa Poissa


Vastaus #220 : 15.11.2022 klo 11:51:44


Viime viikkojen pelit ovat olleet Realille kovin tyypillisiä. Real on hyvä hyviä vastaan ja heikko heikkoja vastaan.

Harvinainen poikkeus kaavasta oli Celticin kohtaaminen. Vaikka Celtic oli heikko, niin Real oli poikkeuksellisesti hyvä. Osaltaan tätä voi selittää tarve voittaa lohkovaihe, mutta suurempi selittäjä voisi olla kokoonpano. Luka, Toni, Fede + Vini, Rodrygo, Asensio. Kyseessähän oli hyvin hyökkäyspainotteinen keskikenttä ja yläoksat. Kukaan heistä ei olisi kyennyt pelaamaan puolustavan keskikentän roolissa, mutta se ei haittaa, kun vastustaja on heikko ja hyökkäyspelaamiseen löytyy paljon variaatioita ja mahdollisuuksia.
Tchouameni pelasi keskikentällä Vallecanoa kohtaan ja pelistä puuttui Kroos. Koko joukkueelta hävettävä esitys, ketään ei kiinnostanut. Tchouameni on noin yleisesti ottaen pärjännyt yllättävän hyvin, mutta eilen(kin) hänen antinsa molempiin suuntiin oli todella vaatimaton. Ei tästä sen enempää, koska seuraavaksi joku kuitenkin kirjoittaa että Tchouameni on kaikkein kiinnostavin, lahjakkain, kaunein ja älykkäin pelaaja läntisellä pallonpuoliskolla. Olennaista oli saada Kroos taas avaukseen, jolloin Taikuri ja Ballon d'Or tarjovat edelleen maailmanluokan pelinrakentelua. Jos siis viime viikkojen perusteella pitäisi nimetä optimaalinen keskikenttä ja hyökkäys, ilman joukkueen aivoja ja sydäntä Karimia, niin tuo Celtic-pelin kokoonpano lienee lähinnä sitä. Henkilökohtaisesti kokeilisin Rodrygon tilalla vaikka lipunmyyjää, koska tulos ei voi olla heikompi, mutta asiantuntijapiirien mukaan Rodrygo on kaikkein kiinnostavin, lahjakkain, kaunein ja älykkäin pelaaja läntisellä pallonpuoliskolla. Kun vastassa on joku oikea jalkapallojoukkue, niin jonkun on ihan pakko pelata Casemirona. Olkoon se sitten Tchouameni, mutta hänelle voisi viittoa, että ideana on puolustaa ihan oikeasti eikä vain naamioksi.

Nostellaas tätä rapalaa nyt ylöspäin, joten kysymyksiä:

Mitä nämä oikeat jalkapallojoukkueet ovat (Väärinvoitetut mestaruudet ja väärintehdyt maalit toki aiemminkin olleet tapetilla esim. Rauliin ja C. Ronaldoon liittyvissä keskusteluissa, mutta lähinnä vastustajien leireistä)?  

Keitä pelaajia markkinoilla on, jotka korvaisivat suurimman sylkykupin Rodrygon ja ilm. nyt Tchouameninkin?  Mbappé ja Håland laskuista pois, kun heitä yritettiin, mutta valitsivat toisen urapolun, mikä ihan ok.    

Unohtui muuten mainita, että Rodrygo ja Vinicius mukana Militaon kanssa Brasilian kisakoneessa, sekä Tchouameni ja Camavinga kukkopaidassa.  Rodrygo joutunee istumaan penkillä kisoissa, koska 9 muutakin hyökkääjää mukana.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #221 : 15.11.2022 klo 22:33:27

Mitä nämä oikeat jalkapallojoukkueet ovat (Väärinvoitetut mestaruudet ja väärintehdyt maalit toki aiemminkin olleet tapetilla esim. Rauliin ja C. Ronaldoon liittyvissä keskusteluissa, mutta lähinnä vastustajien leireistä)?  

Tähän en osaa vastata, kun en ymmärrä koko kysymystä. Realhan on voittanut kaiken mahdollisen moneen kertaan. Jokainen niissä kokoonpanoissa pelannut pelaaja ei ollut yhtä tärkeä, mikä lienee normaalia. Jos arvioidaan yksittäisiä pelaajia, niin osa arvostaa yksittäisiä MoM-suorituksia, toiset tasaista hyvää suoritusta, kolmannet tykkäävät ylipäätään vaihtelusta, neljännet haluaisivat nähdä aina samat avaajat jne. Kaikki ovat varmaan omasta näkökulmastaan oikeassa.

Keitä pelaajia markkinoilla on, jotka korvaisivat suurimman sylkykupin Rodrygon ja ilm. nyt Tchouameninkin?  Mbappé ja Håland laskuista pois, kun heitä yritettiin, mutta valitsivat toisen urapolun, mikä ihan ok.    

Ensiksi on hyvä todeta, jos pidät Rodrygoa parhaana mahdollisena hyökkääjänä Mbappen ja Turskan jälkeen niin se on ihan ok mielipide. Jos et pidä, niin silloin mielessäsi ehkä on parempia.  Sitten olisi hyvä pohtia millä paikalla Rodrygo on pelannut tai pelaa, eli keneen pitäisi verrata.  Omasta mielestäni Realin viimeinen avauspaikan ansainnut oikean laidan hyökkääjä oli Bale noin kolme - neljä kautta ennen kuin hänen sopimus päättyi.  Jos ei muuten seuraa jalkapalloa, niin netti on täynnä best right winger /forward -listauksia. Niistä voi sitten valita omaan agendaan sopivat suosikit. Itse olen toivonut Gnabrya tai Chiesaa. Jos taas pelipaikkana on keskushyökkääjä niin esim. Vlahovic olisi voinut olla toimiva kakkosvaihtoehto. Varsinainen pointti ei kuitenkaan ole toimia Realin pelaajatarkkailijana, vaan pohtia sitä, onko Rodrygon peli sillä tasolla, jota maailman meneistyneimmän ja suurimman seuran avauksessa tulisi olla. Todettakoon että Valverde, joka on ollut mielestäni Realin paras pelaaja tällä kaudella, on minusta parhaimmillaan keskikentällä eikä hyökkäyksessä.

Tchouameni aloitti oikein hyvin, mutta minusta hän on pelannut viimeiset pelit puolustussuuntaan heikommin. Voi olla että muiden tuki ei ole ollut riittävää, mutta Tchoua pelaa mielellään aika korkealla ja puolustaa eteenpäin, jonka seurauksena saattaa vastahyökkäyksissä olla välillä vähän myöhässä. En tiedä mistä keksit sen että Tchouameni pitäisi korvata, mutta jos olet sitä mieltä niin minulla ei ole siihen mitään sanottavaa.

Unohtui muuten mainita, että Rodrygo ja Vinicius mukana Militaon kanssa Brasilian kisakoneessa, sekä Tchouameni ja Camavinga kukkopaidassa.  Rodrygo joutunee istumaan penkillä kisoissa, koska 9 muutakin hyökkääjää mukana. 
Hyvä että Tchouameni ja Camavinga saavat maajoukkuekokemusta. Ranskan keskikentän riittävyydestä on esitetty erilaisia arvioita ja jotkut pitävät sitä Ranskan heikoimpana kohtana. Ranska on kuitenkin oma suosikkini, joten toivon sille ja heille tietysti menestystä.

Maajoukkueet joutuvat valitsemaan pelaajat paljon pienemmästä joukosta kuin Real. Kuten hyvin kirjoitit, Rodrygon voi kuitenkin olla vaikea saada majussa peliaikaa, kun mukana (tai edellä) on niin monta muutakin hyökkääjää. Kun Real voi hankkia hyökkääjänsä mistä huvittaa, on siis todennäköistä että Rodrygon edelle menisi muidenkin kuin brasilian hyökkääjiä. Mutta luonnollisesti olisi hienoa jos Rodrygo voisi joskus kehittyä tasolle, jolla hän ansaitsisi avauksen paikan sekä majussa että Realissa.

Yleisesti voisi todeta, että katsojat arvostavat eri asioita ja näkevät pelin hyvin eri tavalla. Tämä jaksaa aina hämmentää kun juttelee kentän reunalla ihmisten kanssa. Jos joku arvostaa erilaisia pelaajia, pelitapoja tms. kuin itse ,niin se on vain oikein ja luonnollista. Molemmat tai kaikki voivat hyvin olla myös väärässä :)

 
Sivuja: 1 ... 8 [9]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa