FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.03.2023 klo 01:49:51 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 14 [15]
 
Kirjoittaja Aihe: CF Real Madrid 22 - 23 iLa temporada se comenzó en Helsinki!  (Luettu 62964 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
justaboy84

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Real Madrid


Vastaus #350 : 06.03.2023 klo 10:43:29

Viime kierroksilla on niin hyvin tullut esiin tämä Benzeman jumalmoodin katoaminen ja mitä se on tarkoittanut. Vini jää yksin ja yrittää mahdottomia ratkaisuja, vaikka onnistuisikin ohi pääsemään seuraava ratkaisu on usein huono. Benzemalle ei ole näitä maailmanluokan syöttöjä myöskään tullut.

Rodrygo on hyvä näissä pienen tilan tiloissa pelaamaan ja juuri Benzeman kanssa, mutta viimeistely aivan luokatonta.

Valdeverde ei myöskään osu enää kaukolaukauksilla, niin ei näistäkään maaleja enää tule.

Topparit ei myöskään erikoistilanteista osu.

Eli summa summarum, kaikki maalintekolinjat ovat tällä hetkellä La Ligassa tukossa, joten tulokset ovat sit näitä.

Barca taas kairaa näköjään näitä 1-0 voittoja millä tahansa peleillä, niin mestaruus on aika vaikeaa voittaa.

Onhan tässä toki mahdollisuus, että palaset loksahtaa ja tulosta alkaa syntymään.
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Furkka & Espanjan Rive


Vastaus #351 : 06.03.2023 klo 10:58:56

Ei oo tullu golazoja. Täälläkin useampi nimimerkki otti asian esille viime kaudella kun golazot pelastivat useamman pelin kauden aikana.

Sanoisin kyllä, että peli-ilme ja kokonaisuus on paljon paremmalla tasolla. Ei vaan silti riitä tällä hetkellä.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #352 : 13.03.2023 klo 20:37:33

Laligassa Real meni ja voitto jonkun putoamista vastaan taistelevan joukkueen. Hyvä.

Espanyol teki maalin 8. minuutilla. Katsotaan miltä näyttää maalien ajankohdat, jos aineistona on kaikki tämän vuoden Laliga, Super cup, Copa ja Mestarien liigan 17 peliä (3.1.2023 - tänään). En huomioinut FIFAn Club world Cup -pelejä, koska ne edustavat ehkä enemmän näytösotteluita.

Real on tehnyt niissä 29 maalia, joiden mediaani ajankohta on 60. minuutti ja keskiarvo noin 62. minuutti. Ensimmäisellä puoliajalla Real on tehnyt näistä 9 eli reilu 30 prosenttia. Vastustaja on tehnyt yhteensä 15 maalia, joiden mediaani ajankohta 33. minuutti ja keskiarvo noin 34. minuutti. Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja on tehnyt näistä 11 eli noin 73 prosenttia. Vastustaja teki Realia vastaan vähintään yhden maalin 10 pelissä (otos siis 17) ja näistä peleistä yhdeksässä vastustajan (ensimmäinen) maali tuli ennen Realin maalia. :) Käytännössä voidaan siis sanoa, että jos vastustaja tekee maalin/maaleja, ensimmäinen niistä tulee lähes aina ennen Realin maalia/maaleja. Vaikka vastustaja teki avausmaalin, niin Real hävisi niistä (9) pelistä vain kaksi.

Eli tämän otoksen aikana = tänä vuonna, Real aloittaa pelit heikosti ja parantaa toisella jaksolla. Ensimmäisellä puoliskolla puolustetaan huonommin ja ollaan tehottomia hyökkäyksessä, toisella sitten molemmat tilastot ovat Realin puolella.  Tämä on luonnollisesti näkynyt myös katsomalla teksti-tv:tä, ilman tilastojakin.

Mainittakoon Espanyol-pelistä, että siinä tehty koko keskikentän vaihtaminen toteutuu noin joka toisessa pelissä ja vaihtojen ajankohta 72.-74 minuutti oli myös hyvin tavallinen. Vinin vaihto 90. minuutilla oli poikkeuksellista (koska yleensä häntä ei vaihdeta).

Niin ja mainittakoon myös Marcan kiinnostava siirtoikkunaspekulaatio: Real Madrid Big Data on Real Madrid's signings for the upcoming transfer window https://www.marca.com/en/football/real-madrid/2023/02/10/63e6972cca4741a05d8b45b6.html
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #353 : 13.03.2023 klo 22:15:43

Katsotaan seuraavaksi, mitä numeroiden perusteella voidaan sanoa Realin hyökkääjistä...

Kun tarkasteluajankohdaksi otetaan Laligan kausi 22-23 ja vertailuun Rodrygo, Karim ja Vini (käsittääkseni Realilla ei ole muita hyökkääjiä)...

Vini on pelannut eniten reilu 2100 minuuttia, Rodrygo toiseksi eniten reilu 1500 minuuttia ja Karim vähiten eli 1300 minuuttia. Rodrygon ja Vini xG on sama eli 8.3, Karimilla 13.4. Kun poistetaan pilkut, niin luvut ovat 7.5, 8.3 ja 8.4. Rodrygon tehot 4+5, Vinin 8+4 ja Karimin 11+3. Karim on tehnyt vain kuusi non-penalty goalsia. Kun unohdetaan pilkut ja katsotaan xG:tä ja tehtyjen maalien erotusta, niin Rodrygo on siis tehnyt noin neljä maalia liian vähän (maalikertymä pitäisi olla tuplattu), Vini noin maalin ja Karim 2,4 maalia liian vähän. Ilman pilkkuja Karimilla ollut siis sysipaska kausi Laliga-kausi, verrattuna esim. viime kauteen.

Kun tarkasteluun otetaan tehot (maalit ja syötöt) per pelatut 90 minuuttia ja ei huomioida pilkkuja, niin tehot ovat lähellä toisiaan: Rodrygo 0,47, Vini 0,51 ja Karim 0,62, koska Rodrygo on antanut eniten maalin johtaneita syöttöjä (5), Vini 4 ja Karim 3.

xG plus/minus (expected goals scored minus expected goals allowed by the team while the player was on the pitch) Rodrygon tilasto on paras + 24,1, sitten Vini + 23,2 ja viimeisenä Karim + 16,6.

Syötöissä noin yleisesti ottaen Vini erottuu muista siten että hän antaa kolmikosta eniten keskityksiä maalille, kun taas Rodrygo ja Karim ovat numeroiden perusteella hyvin samanlaisia syöttelijöitä. Vini haastaa vastustajan useammin tästä kolmikosta, mutta hänellä on myös heikoin onnistumisprosentti (määrä korvaa laadun?).

Vini tekee tuplasti enemmän rikkeitä kuin Rodrygo ja Karim yhteensä ja häntä rikotaan lähes kolme kertaa enemmän kuin Rodrygoa ja Karimia yhteensä :)

Yhteenvetona voisi todeta, että Karim vetää hänelle todella heikkoa kautta. Rodrygo on muuten "yhtä hyvä" kuin Karim huonoimmillaan, mutta hän ei osaa tehdä maaleja. Rodrygon statsit (4+5) ylittävät jo nyt koko viime kauden tehot (4+4), mutta tuollaisia lukemia ei kai voi pitää hyväksyttävinä Realin hyökkääjällä. Vini yrittää ihan saatanasti, mutta tuskin saavuttaa samoja tehoja kuin viime kaudella (17+10).

Toivottavasti joku kertoo Pérezille että internetistä saa ostaa käytettyjä autoja ja hyökkääjiä.  


Lähde: https://fbref.com/en/stathead/player_comparison.cgi?request=1&sum=0&comp_type=by_type&dom_lg=1&spec_comps=big_5&player_id1=8f5e92a6&p1yrfrom=2022-2023&player_id2=7111d552&p2yrfrom=2022-2023&player_id3=70d74ece&p3yrfrom=2022-2023


00250

Poissa Poissa


Vastaus #354 : 16.03.2023 klo 17:03:35

Kuka / keitä hyökkääjiä pitäisi Madridin houkutella tekemään maaleja? 
Zerek

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid


Vastaus #355 : 17.03.2023 klo 00:10:29

Kuka / keitä hyökkääjiä pitäisi Madridin houkutella tekemään maaleja? 

Täähän on helppo; Haaland ja Mbappe. Olis verkot töttöröillä sen jälkeen. Rehellisesti, kyllähän joku Vini-Haaland-Mbappe vois toimia piikissä jos keskikentältä löytyis Tchouameni-Camavinga-Bellingham / Valverde johonkin noista kolmesta paikasta. Ei, en sano että on realistista hommata koko kolmikkoa, Bellingham varmaan ens kesän se värväys, Mbappe jos rupeaa kiukuttelemaan ihan tosissaan ja QSG myy vastoin tahtoaan. Haaland saapuu Madridiin aikaisintaan kolmen vuoden päästä.


Asiasta toiseen, kiva nähdä että perinteet velvoittaa suorittamaan hyvin Euroopassa, ja Liverpool kaatui loppupeleissä (varsinkin toisessa matsissa) hallitulla voittajan rutiinilla. Ylimääräistä höntyilyä ei nähty missään vaiheessa, ainoastaan tarvittava tehtiin. Vielä on vara kiristää. 2/3 ikuisesta keskikentästä löytää vielä varmasti yhteen matsiin lisää tehoja kuin mitä on nähty, kunhan finaaliin asti selvitään. Toiveissa seuraavaksi vastustajaksi Milanolaiset tai Chelsea.


Vielä kerran pompataan muualle; onhan Nacho huikea ukko. Täydellinen rotaatiopelaaja joka paikkaa koko puolustuslinjaa. Ei se seksikkäin/valovoimaisin, mutta täyttää roolin kuin roolin, tekee sen hyvin eikä narise missään siitä ettei mahdu avaukseen. Vuoden tai kahden jatko kiitos papa Perez!
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR, kulmapotkut hyvästä paikasta + FantaSiat


Vastaus #356 : 20.03.2023 klo 12:05:13

Barcelona oli parempi lähes kaikkien numeroiden perusteella eikä siinä mitään. Barcelonalle häviäminen ei sinänsä ole häpeä, mutta samalla on hyvä muistaa ettei vastassa ole tällä kaudella ollut mikään kaikkien aikojen Barca. Kun katsoo laukauskarttaa, niin Real yritti lähinnä vasemmalta (Vini) ja Barca melko tasaisesti joka puolelta. Liian monta kertaa Barca pääsi yrittämään liian läheltä ja liian keskeltä. Casemiroa on ikävä.

Nachon vaihto Mendyyn oli Ancelotilta virhe. Vaikka Nacho oli koko ajan vaikeuksissa, hän pärjäsi riittävän hyvin ja tuossa kohdassa tärkeintä oli vahvistaa hyökkäyspelaamista. Mendyn 404 tekniikka pelkästään haittaa hyökkäämistä, mutta samalla jätti oman miehen pitämättä Barca voittomaalissa. Ei ole siis Mendyn vika, että taidon ei riitä, mutta Ancelotin ei pitäisi tehdä tuollaisia vaihtoja. No, ehkä hän voi vielä oppia.

Kaikki munat samaan koriin eli Mestarien liigan voittoon. Joukkue on heikompi kuin viime kaudella, mutta sen voitto voisi säilyttää Ancelotin työpaikan, muuten kiitos ja kaikkea hyvää jatkoa toisaalla.
Goalemos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Galácticos


Vastaus #357 : 20.03.2023 klo 13:06:51

Minusta Carlon lähestyminen otteluun ja taktiset reagoinnit ottelun aikana olivat vähintäänkin oikean suuntaisia. Jopa voitto oli Asension kengänkärjen mitan päässä. Voitto olisi siirtänyt liigamestaruuden ratkaisua, mutta tuskin olisi siltikään muuttanut paljoa isossa kuvassa eli sitä, että sama hyökkäystrio joutuu tahkoamaan kaikki minuutit jokaisessa kevään tärkeässä pelissä ja voitto kaikissa ei liene ihan realistinen tavoite. Eilisessä pelissä esim Camavingan olisi voinut pudottaa vasemmalle, mutta Cama olisi tehnyt saman merkkausvirheen kuin Mendy joten lopputulosta se ei olisi muuttanut. Molemmat laitapelaajat olivat selvästi väsyneitä, optimitilanteessa Carvajal olisi myös otettu vaihtoon mutta minkäs teet.

Itse en heittäisi Ancelottia bussin alle. Tietenkin Madridissa tuplamestaruus on lähtökohta kauteen lähdettäessä, mutta kyllä kakkossijaa espanjassa ja toivon mukaan vähintään välieräpaikkaa mestarien liigassa voi pitää minimisuorituksena.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #358 : 20.03.2023 klo 13:35:47

Minusta Carlon lähestyminen otteluun ja taktiset reagoinnit ottelun aikana olivat vähintäänkin oikean suuntaisia.

Verrattuna aiempaan, niin ihan hyvin Ancelotti tosiaan lähti.
Vinicius saatiin pidettyä pois Araujon taskusta ja tämä aiempien kohtaamisten kaksikko aiheutti ensimmäisen maalinkin. Muutenkin Benzeman ja Viniciuksen vastahyökkäysuhka oli koko ajan.

Perusongelmille ei vaan oikein voinut mitään eli laitapakeilla Barcelona saa pidettyä leveyttä ja keskikentällä Kroosilla sekä Modricilla vaan jossain vaiheessa jalka painaa. Vastaavasti sitten nyky-Klassikoissa Lewandowski ei varmaan osu edes tyhjään maaliin, joten vaadittiin kohtalaisen harvinainen onnistuminen Raphinhalta.
Messy

Poissa Poissa


Vastaus #359 : 20.03.2023 klo 14:09:24

Omasta mielestänikin Ancelotti reagoi ihan fiksusti. Toisen puoliajan alkupuolella Madridin hyökkäyksissä ei ollut juurikaan uhkaa ja pelissä oli muutenkin aika rauhallinen tempo, jonka pysyminen olisi varmasti Xaville kelvannut. Tasapeli nyt ei olisi valkoisia hyödyttänyt, joten siirtyminen neljään hyökkääjään, Mendy Nachon tilalle (jonka nousuja Raphinha ei ehtinyt/jaksanut useaan otteeseen seurata tuoden lisää tilaa Vinille) ja ylipäätään riskitasojen nosto toi peliin hurlumhei-vaihdetta, jossa maali olisi voinut tulla kumpaan vain päähän. Nyt sattui menemään niin, että Asensio oli hienoisesti paitsiossa ja hetkeä myöhemmin Barcelona iski hieman epäorganisoitua puolustusta vastaan.
Fede15

Poissa Poissa


Vastaus #360 : 24.03.2023 klo 00:51:22

Nagelsmann olisi yllättäen vapaana, miltä maistuisi ensi kautta ajatellen?
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Furkka & Espanjan Rive


Vastaus #361 : 24.03.2023 klo 10:03:16

Nagelsmann olisi yllättäen vapaana, miltä maistuisi ensi kautta ajatellen?
Onko ehtinyt opiskella espanjaa. Ainakin muutama vuosi sitten ei halunnut ilman kielitaitoa lähteä kokeilemaan Madridiin.

Hauska tilanne että näyttäisi kesällä olevan ne aiemmin halutut nimet vapaana ja Carlon työpaikka uhattuna. Nagelsmann, Pochettino ja onhan Zizou myös vapaana. Varatuista Xabi Alonso ja Frankfurtin Glasner esiintynyt huhuissa. Sitten on tietenkin oman organisaation Raul ja Arbeloa.

Toivottavasti Carlo saa brassien pestin jos ei jatka Madridissa.

 
Sivuja: 1 ... 14 [15]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa