FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.03.2023 klo 10:05:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Kirjoittaja Aihe: AC Milan 2022/23  (Luettu 26747 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
migi111

Poissa Poissa


Vastaus #150 : 19.03.2023 klo 10:46:15

Mitäköhän positiivista keksisi eilisestä….No ehkä Zlatanille puhtaat paperit, koska maalasi. Toinen voisi olla Leao, joka sentään vaikutti olevan pelipäällä ja uskalsi tehdä haastoja tällä kertaa. Muuten koko joukkue oli totaalista kuraa, tällä kertaa jopa puolustusta ja maalivahtia myöten. Erityismaininnat todella huonoista suorituksista Rebicille, joka tuskin sai yhtään onnistunutta syöttöä aikaiseksi sekä tietysti myös CDK:lle ja Origille täydellisen munattomasta pelaamisesta (mikä tosin ei yllätä enää ketään). Jotain pitäis 2 viikon aikana keksiä. Sitten tuleekin Napoli vastaan 3 kertaa muutaman viikon aikana.
Heek

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Milan


Vastaus #151 : 21.03.2023 klo 14:08:13

Piolin taktiikoista vielä.

Napoli jyrää kahden miehen tehoilla: Kvaratskhelia ja Osimhen ovat olleet tällä kaudella käsittämättömän tehokkaita. Voidaan argumentoida, että nämä tähdet ovat yksinkertaisesti niin ylivertaisia pelaajia, että he tekevät mitä haluavat. Voihan se olla niinkin. Kiistatta nämä pelaajat ovat erittäin hyviä ja myös erittäin hyvässä vireessä, mutta kyllä jalkapallo on joukkuepeli.

Jos katsotte Napolin pelejä niin niissä näkee, että joukkue onnistuu systemaattisesti pelaamaan Kvaratskhelian ja Osimhenin heidän kyvyilleen otollisiin tilanteisiin. Kvaratskhelia saa jatkuvasti palloa vasempaan laitaan niin, että hän pääsee "tuoreilla jaloilla" haastamaan. Takana on sen verran varmistusta, että mahdollinen pallonmenetys ei ole katastrofi. Räjähtävä Osimhen kyttää jatkuvasti tyhjään tilaan pakkien taakse ja Zielinski jää hyvin pelattavaksi keskelle.

Entäpä Milan? Miksei meidän peli näytä siltä? Onhan meillä Leao vasemmalla! Miksei hän pysty Kvaratskhelian kaltaisiin tehoihin? Onko Leao niin paljon huonompi pelaaja. Ehkä, mutta mielestäni tässä on taktinen ulottuvuus.

Ensimmäinen ongelma tulee jo siitä, että Milanilla ei ole nopeaa keskushyökkääjää sillä tavalla kuten Osimhen on. Giroud on kyllä tappaja boksissa, mutta hän ei ole nopea vaan melko hidas ja kankea. Hän ei esimerkiksi pysty tarjoamaan riittävästi tukea Leaon räjähtäviin ohituksiin. Sama koskee luonnollisesti Zlatania. Origi puolestaan on nopea, mutta rikkonaisen harjoituskauden, uuden liigan ja ympäristön ja muiden syiden vuoksi hän ei ole tikissä.

Toinen ongelma tulee Piolin tavasta käyttää kymppipaikkaa duunariroolina. Brahim Diaz väsyttää itsensä pelistä toiseen keskikentällä kuten tuolla aiemmassa viestissä kirjoitin. Se paras energia ei suuntaudu hyökkäyksiin. En nyt tee mitään vertausta, mutta esimerkiksi Messi kävelee puolet pelistä säästellen paukkuja – tuskin laiskuuttaan. Brahim Diaz joutuu ajamaan kaasu pohjassa alusta loppuun, koska Piolin systeemissä hänen ensisijainen tehtävänsä näyttää olevan keskialueella raastaminen. Siis siltä se näyttää.

Miksi Piolin kymppi raataa keskikentällä kieli vyön alla? Koska Piolin kahden miehen keskikentällä on liikaa vastuuta. Pitää paikata Theon nousut, pitää paikata kyvytöntä oikeaa laitaa. Pitää paikata irtopallot, kun yritetään pelata pitkiä palloja Giroudin päähän. Seuratkaapa vaikka ihan mielenkiinnosta Tonalin ja Bennacerin välisiä etäisyyksiä pelin aikana. Usein se on kymmeniä metrejä.

Toisin sanoen: Piolin keskikentällä on tosi paljon tilaa vastustajalle ja siksi kymppipaikan pelaajan täytyy olla yleismies jantunen, joka puolustaa aggressiivisesti keskialuetta.

Kukaan pelaaja ei kuitenkaan ole ehtymätön energiareservi vaan käytetty energia on toisesta tilanteesta pois. Jokainen jalkapalloa pelannut ymmärtää tämän asian. Kun spurttaat ja raastat niin seuraavassa tilanteessa et jaksakaan 100% tai teet tyhmän ratkaisun "nollat taulussa". Jos juokset 30 metriä hyökkäyksestä alaspäin, vastustajaa takakarvaten, niin vastahyökkäyksen käynnistyessä et olekaan siinä saman tien mukana – etkä ainakaan niillä vaarallisilla sektoreilla linjojen välissä. Eikä siellä ole kukaan mukaan.

Tottakai kymppipaikan pelaajan täytyy osata myös puolustaa, en väitä muuta, mutta tuolla intensiteetillä se on hyökkäyksestä väistämättä pois. Varsinkin, kun kärjessä viilettävät hitaat ja kankeat Giroud ja Zlatan.

Jos ja kun Milanin keskushyökkääjiä ovat tankit Giroud ja Zlatan (mitään heidän taidoistaan pois ottamatta) niin pelitaktisesti palloa pitäisi pystyä pelaamaan heille boksiin. Tätä Milan selkeästi on yrittänyt viime peleissä. Ongelma kuitenkin on hitaassa pelinrakentelussa, joka johtuu osittain toimimattomasta kymppipaikasta. Laidoilta, varsinkaan oikealta, ei saada aikaan nopeita murtoja, joista olisi mahdollisuus pelata vaarallinen pallo boksiin. Vastustajat puolustavat nämä yritelmät aika helposti pois tai sitten keskityksissä ei vain ole riittävästi laatua. Useimmiten laidalta syötetään alaspäin pakille ja momentum menetetään.

Jos pallo sitten kuitenkin sinne boksiin saadaan ja Giroud/Zlatan sitten siitä kamppailee niin kymppipaidan pitäisi olla se, joka pistää irtopallot pussiin – tai on jo sitä ennen tarjonnut laiturille vaihtoehtoisen syöttöpaikan keskelle kaistaa vaaralliselle alueelle. Näin ei kuitenkaan tapahdu: kymppipaita ei niihin tilanteisiin ehdi tai ei ole niissä terävänä.

SUMMA SUMMARUM:

Mielestäni Pioli teki fiksusti siirtyessään systeemiin, jossa on kolme topparia. Paperilla tämä mahdollistaa pikajuna Theon nostamisen ylemmäs. Toki Udinesea vastaan tästä ei ollut mitään hyötyä, kun flunssaista Theo paikkasi Ballo-Toure, jonka kyvyt hyökkäyksessä (tai jalkapallossa yleensä) eivät ole lähimaillakaan Theon taitoja.

Oikealla Messias on tehnyt systeemimuutoksen jälkeen pari maalia ja on päässyt hyviin tekopaikkoihin, vaikka ei olekaan ollut niissä riittävän kliininen.

Mikään tästä ei kuitenkaan ole ratkaissut keskikentän tai varsinkaan hyökkäyksen ongelmia – ei vaikka vaikka Diaz on paperilla nostettu ylemmäs. Hänen roolinsa on edelleen hyvin samanlainen yleisduunari, kun pelejä katsoo. Leao puolsetaan ei näytä oikein tietävän pelaako hän laidassa vai enemmän keskellä.

Voi olla, että tämä kirjoitukseni on pelkkää paskaa ja Piolin taktiikat ovat itse asiassa timanttia, mutta pelaajat huonoja. Kallistun kuitenkin sille kannalle, että jos joku joukkue on niin tehoton kuin Milan tällä hetkellä on niin kyllä silloin taktisissa valinnoissa ja ratkaisuissa sakkaa enemmän kuin yksi asia.

EDIT:

Yritän tässä sanoa, että mielestäni Brahim Diaz on erinomainen pelaaja, joka pystyisi tekemään tuplaten ne tehot, mitä hän on saanut aikaiseksi, jos hän voisi pelata hyökkäävämmässä roolissa.

« Viimeksi muokattu: 21.03.2023 klo 14:16:35 kirjoittanut Heek »
Heek

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Milan


Vastaus #152 : 21.03.2023 klo 14:57:01

Mikään tästä ei kuitenkaan ole ratkaissut keskikentän tai varsinkaan hyökkäyksen ongelmia – ei vaikka vaikka Diaz on paperilla nostettu ylemmäs.

Mitä minä tekisin, jos pääsisin (luojan kiitos en pääse) Piolin saappaisiin? Pudottaisin Tonalin registan rooliin ja luopuisin niin sanotusta kymppipaikasta kokonaan. Siirtäisin CDK:n oikeaksi laituriksi. Jotenkin näin.

--- Leao ---- Giroud ----- CDK ---
-------------------------------------
--- Bennacer ------ Diaz ---------
---------------Tonali --------------
Theo -- Tomori -- Thiaw -- Kalulu
------------- Maignan -------------

Vaihtoehtoisesti Bennacer ja Tonali voisivat vaihtaa paikkaa. Kuitenkin niin, että jompi kumpi heistä pelaa selkeästi keskikentän pohjaa ja pitää koko paketin kasassa. Kahdella keskikenttäpelaajalla olisi peliä rakentava rooli ja Diaz nousisi aktiivisemmin tukemaan hyökkäyksiä.

CDK on pelannut oikeana laitahyökkääjä aiemmin ja kykenee haastamaan 1vs1 -tilanteissa. On vasenjalkainen, joten pystyisi hyvin leikkaamaan keskelle ja laukomaan.

Giroud olisi selkeä 9 kuten nytkin ja Leao olisi selkeä vasen laituri, joka puolestaan pystyy leikkaamaan keskelle.

Pointti on se, että selkeällä registalla Milanin keskikenttä voisi asettua uomiinsa, koska keskikentän pohjapelaaja pystyy pitämään pelin etupuolellaan ja antamaan hyvin tukea kahdelle muulle keskikenttäpelaajalle. Etäisyydet pysyisivät ehkä helpommin hallinnassa ja pelin rakentelu kasassa.

Ja kyllä, tiedostan, että tämä vähän niin kuin kumoaa aiemmat teesini siitä, että Diaz pitäisi saada ylemmäs, mutta parempi mielestäni näin, että Diaz pääsisi pelaamaan ylöspäin syöttötaitojensa avulla kuin takakarvaamalla itsensä näännyksiin. Yksi vaihtoehto olisi myös laittaa Diaz oikeaksi laituriksi CDK:n sijaan ja tuoda Krunic/Adli hänen tilalleen keskikentälle.
« Viimeksi muokattu: 21.03.2023 klo 15:02:15 kirjoittanut Heek »
Kalajoen Camoranesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Milan, Valencia


Vastaus #153 : tänään kello 08:15:31

Koska otsikoissa on näkynyt että maju tauon jälkeen voisi olla paluu 4231 pariin otetaan pieni tarttuminen tuohon muodostelmaan ja Heekin pohdintoihin.

Tuossa Heekin kokoonpanossa edelleen löytyy sama kolmikko keskeltö kolmio vaan käännettynä toisinpäin. Piolin systeemissä kahden pelaajan pohja on juuri mahdollistanut etenkin Theon nousut koska Bennacer tai Tonali on ehtinyt puolustaa Theon selustaa. Yhdellä pohjalla tätä laitojen nousua ei voisi harrastaa joka veisi Theon pelistä parhaan pois.
Keskikentän kolmikkoon pitäisi ottaa puhtaampi kk pelaaja kuten Rade jos tämän kauden nippua ajatellaan. Unohdettaisiin tuo 10paikka ja tiivistettäisiin keskustan kolmiota.
Tällä tavalla vasen laita voisi rillata vanhaan malliin ja oikeassa laidassa olisi myös mahdollisuuksia, jos olisi pelaajia siihen.
Diaz on näyttänyt paremmalta pelaajalta tässä kolmen topparin roolissa ja mielestäni ainut oikea pelipaikka hänelle olisi oikeassa laidassa josta voisi kaventaa välikaistalle kuskaamaan palloa umpikujiin ja ajoittain pelata kympin tavoin. Tämä sama rooli olisi myös cdk se sopivin.
Tämä myös mahdollistaisi laitapuolustaja nousut leveydessä, mutta tähän rooliin sopivaa pelaajaa Milanilla ei ihan tällä hetkellä ole.

Kun katsotaan kuinka köyhää hyökkäys on ollut kolmen topparin linjalla, niin toivon että maajoukkuetauko olisi hyödynnetty tämän vanhan systeemin ja sen uusien vivahteiden parissa.

 
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa