FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 13:53:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 11 [12]
 
Kirjoittaja Aihe: Inter Turku - KuPS 27.8.22 klo 17:00 @ Veritas Stadion  (Luettu 13500 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chief Innanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #275 : 28.08.2022 klo 00:45:49

Omaan silmään ei katsomosta tosiaan näyttänyt pilkulta. Enemmänkin Tomasin uhkarohkealta riistolta, joka sattui onnistumaan. Täytyy katsoa vielä uudestaan Ruudusta.
Ottelun päätuomarilta itseltään heti pelin jälkeen kysyttynä oli tuomioonsa täysin tyytyväinen katsottuaan tilanteen myös videolta.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #276 : 28.08.2022 klo 01:54:14

Todetaan samalla se, että vaikeassa pelissä tappioasemasta voittoon nouseminen haiskahtaa aina mestaruudelta. Honka saa sitä tänään yrittää. Saako KuPS?

Hups se olikin KuPS.
Interturku

Poissa Poissa


Vastaus #277 : 28.08.2022 klo 03:15:48

Henri Toivomäki on tosi seksikäs mies ja kun se hymyilee niin turkulainen heterokin on sulaa vahaa.
Pub

Poissa Poissa


Vastaus #278 : 28.08.2022 klo 07:14:55

Joo paskaa puhun

Topiikkki kiinni tällä tiivistyksellä.
Tony

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #279 : 28.08.2022 klo 07:54:16

Järjestetäänkö Turussa vielä julkaistavia pressejä, kuten ennen vanhaan?


https://youtu.be/wYUA-4DJjuY
Pelle-Wermanni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaasan Palloseura


Vastaus #280 : 28.08.2022 klo 07:58:07


Miguel Grau
Päävalmentaja
KuPS

Nyt tiedetään ainakin, kuka korvaa Valakarin :D
Kader

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, KalPa, DFB-Team, VfB, BvB


Vastaus #281 : 28.08.2022 klo 12:17:43

Luulen että kaikki interistit toivovat KuPSille mestaruutta kun kuitenkin ollaan mukavia ja osataan käyttäytyä katsomossa. Ja eiköhän kaikki turkulaiset tykkää meistä muutenkin.
Kader

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, KalPa, DFB-Team, VfB, BvB


Vastaus #282 : 28.08.2022 klo 12:56:24

Puhut toki varmaan paskaa mutta nekin jotka olivat vastakatsomossa? Entäs ne jotka katsoivat kotona ruudusta? Tai hesoissa asuvat? Ettet nyt vaan yhtään liiottelisi?

Vaikuttaa keksityltä. Eikös tuo sama nikki ole jokaisessa KuPSin ja Interin pelin topikissa valittamassa jostain kuopiolaisista. Ei vaikuta enää uskottavalta kun pitää väkisin keksiä jotain paskaa.
Satavarma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter Turusta


Vastaus #283 : 28.08.2022 klo 20:11:47

Nuo pressit ovat Graun osalta todella raskasta kuunneltavaa. Vaikka omasta mielestäni osaan englantia melko hyvin niin tuosta on lähes mahdotonta saada selvää. Simoa kuunteli mielellään.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #284 : 29.08.2022 klo 18:40:22

FC Inter - KuPS 1-2 27.8.2022, Veikkausliiga

Inter 4-4-1-1

Rodriguez 9
Forsell 10
Ojala 8 - Nurmi 5 - Sierra 27 - Accam 14
Ruxi 6 - Hämäläinen 3 - Nazarit 4 - Arciero 25
Viitala 1

KuPS 4-4-1-1

Valencic 30
Dahlström 8
Veteli 7 - Popovitch 14 - Oksanen 13 - Savolainen 6
Carrillo 23 - Tomas 3 - Ricardo 2 - Toivomäki 22
Virtanen 1

Viime vuosien tapaan KuPSin vierailu Veritaksella kiinnosti minua, joten saavuin paikalle näkemään ensi kertaa livenä Oksasen ja Vetelin. Myös Savolaisen Huuhkajat-valmius oli luupin alla. Kotijoukkueen tuoreet ulkomaalaishankinnatkin toki ohuesti kiinnostivat. Etukäteisvalmistautumisen jätin tällä kertaa väliin eli en katsonut edes koosteita edellisistä peleistä ja mahdollisista ryhmityksistä, vaan annoin pelin näyttää kaiken viheriöllä puhtaalta pöydältä. Raporttikin on siksi kevyehkö, mutta ehkä joku saa jotain irti havainnoistani. Sen verran avauskokoonpanoja tutkailin, että oletin molempien lähtevän kamppailuun viiden alakerralla, mutta sehän ei sitten paikkaansa pitänytkään, heh.

Ottelun ensimmäiset vaihdot nähtiin vasta tunnin jälkeen Arcieron ulosajon jälkimainingeissa. Inter muutti muotonsa 4-4-1:een, kun Jyry ja Kuittinen korvasivat Accamin ja Ojalan. Kuittinen tuli oikeaksi pakiksi, Forsell siirtyi vasempaan laitaan ja Jyry oikeaan sekä Rodriguez oli yksin piikissä. Neljä minuuttia myöhemmin Tamminen korvasi Rodriguezin ja lisäajalla puolestaan Hyvärinen tuli vasemmaksi pakiksi Ruxin tilalle. KuPS käytti vain kaksi vaihtoa. Ensin 84. minuutilla Bispo tuli yläkertaan, kun Veteli siirtyi laitapakiksi Carrillon tilalle. Lisäajalla Haarala korvasi puolestaan Dahlströmin.

KuPS pallollisena vs. Inter pallottomana

KuPSin hyökkäysmuoto oli puolessa kentässä 2-3-5. Topparit Ricardo ja Tomas olivat leveällä ja heidän yläpuolellaan olivat keskimmäisessä tasossa Popovitch, Oksanen ja oikea puolustaja Toivomäki. Viimeisessä linjassa olivat Carrillo ja Savolainen leveydessä, Veteli ja Valencic välikaistoilla sekä Dahlström piikissä piilokärkenä. Toki KuPSin yläviisikko oli hyvin liikkuva ja vaihteli paikkoja ahkerasti keskenään, mutta tuo oli jotakuinkin lähtökohta. Inter puolestaan puolusti omalla kenttäpuoliskollaan herkästi 4-4-1-1:n sijaan 5-3-2:lla, kun oikea laituri Accam valui puolustuslinjaan Carrillon mukana ja kk-linjaksi jäi täten Ojala-Nurmi-Sierra. Popovitch puolestaan liikkui keskeltä usein Carrillon jättämään tilaan vasempaan alataskuun avaamaan peliä. Inter 5-3-2/5-3-1-1 blokissaan piti kahden alimman linjan välisen etäisyyden pienenä, kun esimerkiksi Sierra ei kovin hanakasti antanut painetta pallolliseen Popovitchiin sivurajalle, vaan keskittyi tukkimaan syötön vasempaan ylätaskuun Vetelille. Toisella puolella Ojala oli vähän lähempänä Toivomäkeä ja siksi tämän kautta ei juuri edistäviä pelitekoja nähty tai murtavia syöttöyrityksiä. Forsell ja Rodriguez kärkiparina yrittivät puolestaan jättää Oksasta syöttövarjoon kahden ylimmän prässilinjan välissä ja häiritä samalla jossain määrin KuPSin toppariparin kierrätystä. Forsell myös aika monesti oli jopa Oksasen iholla estämässä pelaamista tämän kautta ja Rodriguez sitten juoksi yläpuolella prässäämään sivuttain Popovitchia, jos Tomas kierrätti pallon sivurajalle mahdollistaen sitenkin sen, että Sierra sai jäädä makaamaan kk-linjaan. Kun Forsell oli kiinni Oksasessa, Interin muoto oli pallottomana 5-3-1-1 5-3-2:n asemesta.

Maalipotkuissa ja alhaalta avatessa avoimessa pelissä KuPS käytti 2-4-1-3 muotoa ja Inter ei silloin puolustanut 5-3-2:lla, vaan vuorotteli 4-4-2:n ja 4-1-4-1:n välillä tilanteesta riippuen. KuPSin 2-4-1-3:ssa Dahlström pelasi Valencicin alapuolella etsien tiloja Interin puolustuslinjan edestä ja Veteli-Savolainen kaksikko piti leveyden roikkuen Interin puolustuslinjassa Valencicin kera. Interin avausjaksolla monesti käyttämä 4-1-4-1 prässi sopi hywin tuota avausmallia vastaan, kun Nurmi jäi ankkuriksi merkkaamaan Dahlströmin ja toppareille Hämäläiselle ja Nazaritille jäi 2v1-ylivoima Valencicia vastaan. Laitapuolustajat Ruxi ja Arciero tietysti pelasivat 1v1 KuPSin laitureita vastaan. Interin kk-linja Ojala-Forsell-Sierra-Accam peilasi KuPSin pelinavauksen keskimmäisen tason Toivomäki-Oksanen-Popovitch-Carrillo. Rodriguez piikissä oli 1v2-alivoimainen KuPSin toppariparia vastaan eli vapaaksi pelaajaksi Inter jätti toisen toppareista kerrallaan. Ajoittain Inter kuitenkin prässäsi myös 4-4-2:lla siten, että Forsell nousi ylimpään linjaan Joelin vierelle ja keskustan pohjaparissa Sierra ja Nurmi porrastivat siten, että Nurmi yhä merkkasi Dahlströmin ja Sierra prässäsi Popovitchia, jolloin Ojala siirtyi kapeammalle kiinni Oksaseen (jonka Forsell oli jättänyt auki pumpatessaan ylemmäs) ja avoimeksi pelaajaksi jäi sivurajalle Toivomäki, johon Ojala tarvittaessa irtosi takaisin kiinni, jos KuPS kierrätti sivurajalle pelivälineen.

KuPSin maalipotkuista/pelinrakentelusta alhaalta jäi muutama hetki avausjaksolta mieleen. 29. minuutilla KuPS avasi alhaalta maalipotkun Forsellin tykkivapaapotkun jälkeen. Interin korkea prässi 4-1-4-1:llä tuotti riiston puolessa kentässä, kun muistaakseni joko Ricardo avoimella jalalla tai Toivomäki Ojalan edestä tavoitteli puolipitkällä syötöllä Valencicia/Dahlströmiä Interin puolustuslinjan edestä, mutta Nurmi-Nazarit-Hämäläinen kolmikko 3v2-ylivoiman turvin katkaisi hyökkäyksen keskiviivalla ja siitä seuranneesta tilanteenvaihdosta Ojala pääsi kiskaisemaan boksin reunalta, mutta laukaus kilpistyi Ricardon blokkiin valuen Virtasen haltuun. Tuo oli ehkä paras esimerkki Interin 4-1-4-1 korkean prässin sopivuudesta KuPSin maalipotkujen hyökkäysmuotoa 2-4-1-3 vastaan. Jokunen muukin vastaava riisto puolessa kentässä viimeistään avausjaksolla tapahtui, mutta ei KuPSilla kuitenkaan sellaisia ongelmia pelinavaamisessa syvältä ollut kuin Interillä, vaan onnistumisiakin tuli muutama. Toisen jakson alussa tosin Inter oli toistamiseen läheltä rangaista KuPSia 4-1-4-1 prässillään, kun Sierra oli sillä kertaa alempana ja Nurmi prässäsi Popovitchia. Tämä sortui ahdistettuna Tomasin syötöstä löysään pudotukseen Virtaselle, jolla oli vaikeuksia haltuunotossa, mutta viime hetkellä hän sai potkaistua pallon yli sivurajan ennen kuin Forsell ehti väliin.

Esimerkiksi 19. minuutilla kuitenkin Interin 4-1-4-1 prässi petti, kun Sierra teki väärän valinnan. Kaikkihan lähti siitä, kun ensin Ricardo avoimella jalalla poimi ensin Rodriguezin takaa Oksasen. Sierra oli jättänyt tähän jo alkuunkin liikaa etäisyyttä ja Oksanen sai rauhassa siirtää pallon Tomasille. Tuossa vaiheessa Sierra teki kohtalokkaan valinnan lähtien peruuttamaan kohti omaa maalia, joten Tomas imi hetken verran Rodriguezia lähemmäs ja syötti sitten takaisin Oksaselle, joka pääsi täysin rauhassa kääntymään pelintekoalueella, kun Sierra oli lähtenyt peruuttamaan jostain syystä. Outo valinta, johon ei ollut mitään syytä. Samalla kun Oksanen kääntyi, Popovitch irtaantui Forsellista ja nousi ylemmäs luomaan Dahlströmin kanssa 2v1-ylivoiman Nurmea vastaan. Tämä pysyi alkuperäisessä miehessään ja Oksaselle avautui täten syöttöväylä Popovitchille, jonka palloton liike oli nerokas ja Forsellille voi antaa pienen pyyhkeen nukahtamisestaan. Popovitch pääsi kuljettamaan puoleenväliin Interin kenttäpuoliskoa ja levittämään sitten Savolaiselle laitaan. Ruxi meni hidastamaan tätä, jolloin Savolainen syötti viereen Valencicille, joka oli oikealla välikaistalla kuten monesti hitaammissa hyökkäyksissä. Hän oli kuitenkin pudottautunut irti toppareista ja täysin auki, kun Nurmi oli liikkunut Popovitchin kintereille ja täten poissa keskustasta. Valencic pelasi nopean seinän Oksasen kanssa saaden vielä Sierrankin pois tieltä ja viritti sitten kaukolaukauksen Viitalaa päin. Hieno hyökkäys. 44. minuutilla puolestaan Inter ainoan kerran avausjaksolla yritti prässätä ylhäältä 5-3-2:lla ja se yritys ei ollut häävi, kun Forsell ja Rodriguez ylimmässä prässilinjassa olivat myöhässä sivuttaisjuoksuissaan ja Ricardo ehti avata pelin laitakaistalle Valencicille ennen kuin Rodriguez ehti iholle. Ojala kun oli valmiiksi vähän kapeammalla osana kolmen miehen kk-linjaa, hän ei ehtinyt liikkua takaisin leveyteen kiinni Valenciciin. Ruxi joutui pumppaamaan vastaan, mutta Valencic syötti tämän ohitse välikaistalle Toivomäelle, joka oli siis vaihtanut paikkoja hetkellisesti Valencicin kanssa. Hämäläinen irtosi tukkimaan Ruxin jättämää tilaa, mutta Toivomäki käänsi vielä viereen hänen ohitseen Savolaiselle, jonka kuti viidestä metristä meni kimmokkeesta ohi maalin. Tällaisia muutamalla syötöllä vastustajan hyökkäyskolmannekselle etenemisiä Interiltä ei nähty alhaalta avatessa eikä KuPSiltakaan enää toisella puoliajalla.

Toisella puoliajalla kun ulosajon jälkeen Inter vaihtoi 4-4-1:een, Valakari huusi 65. minuutin tienoilla todella kuuluvasti, ettei Popovitch enää liikkuisi sivurajalle Carrillon jättämään tilaan, vaan jäisi keskelle. Oletin, että tuo liittyi parempaan kenttätasapainoon, koska tappioasemassa KuPSilta nähtiin ajoittain 2-3-5:n sijasta 2-2-6 hyökkäysmuotoa, kun vuoron perään joko Toivomäki tai Oksanen esimerkiksi nousi kahden alimman linjan väliin jättäen Popovitchin ja Toivomäki/Oksanen kaksikosta toisen aina kerrallaan kierrättämään palloa keskimmäiseen tasoon. Noina hetkinä Inter ei puolustanut suinkaan 4-4-1:llä, vaan se vastasi KuPSin lisäriskiin 5-3-1:llä, jossa Kuittinen oli oikea sivutoppari, kun Jyry laskeutui puolustuslinjaan accammaisesti Carrilloa puolustaakseen ja Kuittinen kavensi lähemmäs alkuperäistä toppariparia tukkiakseen paremmin keskustaa. Forsell puolestaan jäi Nurmen ja Sierran vierelle kk-kolmikkoon vasemmalle ja Ruxi oli avausjakson tapaan noina hetkinä kuin vasen wingback, kun Inter puolusti viiden linjalla. KuPS ei kuitenkaan esimerkiksi päätöskympillä hyökännyt 2-2-6:lla, vaan jauhoi yhä 2-3-5:llä. Ehkä siihen oli syynsä sitten tuolla Interin 5-3-1:llä, koska pitämällä viisi pelaajaa pelinrakentelussa alempana, kuopiolaiset saivat teoriassa 5v4-ylivoiman Interin kahta ylintä prässilinjaa vastaan ja siten jossain oli aina vapaa mies, kun puolestaan 2-2-6:lla ylivoima olisi muodostunut Interin puolustuslinjaan tai sen etupuolelle, mutta ilmeisesti Valakari halusi lukumääräisen ylivoiman puoleen kenttään ja täten viisaasti kierrättämällä oli mahdollista päästä antamaan murtavia syöttöjä Interin kk-linjan edestä melko estelyittä. 85. minuutilla tuon KuPSin ensimmäisen vaihdon jälkeen jäi myös mieleen se, kun Valakari huusi puolestaan Dahlströmille, että tämä pelaisi toista topparia vastaan tms. En ole ihan varma, että oliko Valakarin viesti tuo, mutta siltä se kuulosti pääkatsomoon. Dahlströmhan tuossa vaiheessa oli periaatteessa vastuussa vasemman välikaistan täytöstä, kun Veteli oli siirtynyt laitapuolustajaksi ja kenties sitten Valakari halusi siirtää Dahlströmin Nazaritin eteen, jotta Bispo olisi saanut 1v1-tilanteen Hämäläistä vastaan eikä niin, että Bispo olisi 1v2-alivoimainen puolustuslinjassa roikkuessaan, kun Nazaritkin voisi keskittyä häneen, kun Kuittinen hoitaisi välikaistalla Dahlströmin. Mutta joo, hauskahan noita Valakarin ohjeita oli kuunnella, kun viime vuoden kohtaamisessa hän yhtä lailla neuvoi Haaralaa sijoittumaan alemmas laidallaan tämän pidettyä silloin leveyden carrillomaisesti vasemmalla.

Siitä päästään sopivalla aasinsillalla siihen, miten KuPS hyökkäsi. Kuten todettua, Inter piti kaksi alinta linjaa lähekkäin, joten siksi KuPS yritti murtautua leveydestä ja selustasta eikä niinkään pelata Interin muodon sisään turhan ahtaaseen tilaan. Viime vuoden syyskohtaamisessa KuPSin suosituin murtautumistapa oli eristää Haarala vasemmalle laitakaistalle laadulliseen ylivoimatilanteeseen Interin silloista oikeaa laitapakkia Järvenpäätä vastaan ja ristipalloja Haaralalle viljelemällä syntyi mm. tuon pelin 3-2 voittomaali sekä yksi ylärimalaukaus. Oli hauska huomata, että sikäli mikään ei ollut muuttunut, että kun KuPS viime vuoden tapaan käytti Veritaksella 2-3-5 hyökkäysmuotoa puolessa kentässä, varsinkin pelin alussa Carrillolle kierrätettiin palloa maassa ja ilmassa ja tämän 1v1-osaamiseen Accamia vastaan luotettiin maalipaikkojen luonnissa. Ensimmäisellä viidellä minuutilla Carrillo pääsi jo kahdesti haastamaan Accamia. Ensimmäisellä kerralla Popovitch kierrätti hänelle sivurajalle ja Carrillo leikkasi keskustaan, mutta jatkosyöttö ei vaaraa aiheuttanut. Toisen haaston Accam hoiti moitteetta. 12. minuutilla Ricardo puolestaan sai kierrätyksen Popovitchilta ja Tomasilta itselleen ohi Rodriguezin. Prässiä ei avoimeen jalkaan tullut, kun Forsellkin oli taas merkkaamassa Oksasta keskiympyrässä, joten Ricardo otti tyhjät pois ja lähetti ristipallon Carrillolle. Accam nukahti sijoittumisessaan ja Carrillo sai rauhassa ottaa pallon haltuun eikä Accam ehtinyt enää peittämään keskitystä. Interin onneksi se oli epätarkka päätyen Viitalan syliin, mutta alun perusteella KuPS näytti löytäneen Accamista samanlaisen heikon lenkin kuin Järvenpäästä vuotta aiemmin. Ja lukumääräisen ylivoiman turvin oli helppo pallotella alempana ohi Interin ylimmän prässilinjan Rodriguezin.

Avausjakson lisäajalla puolestaan Virtasen pitkä siivu putosi tarkasti sivurajalle Carrillon jalkaan. Accam sai tukea viereltä Sierralta ja Carrillokin Popovitchilta kaiketi. Yhtä kaikki, 2v2-tilanteessa laitakaistalla Carrillo voitti oman miehensä, mutta keskitys laidalta kilpistyi boksissa Nurmeen eikä protestointikaan johtanut käsivirhetuomioon. Oikealta laidaltakin pari tilannetta jäi verkkokalvoille, vaikka useammin Carrillolle noita 1v1-tilanteita KuPS loikin ja toiselta laidalta sitten eteni enemmän kombinaatioilla, joissa olivat osallisina Valencic, Savolainen, Toivomäki ja välillä Dahlströmkin. Esimerkiksi 26. minuutilla oikealla laidalla oli 2v2-tilanne. Savolainen liikkui Ruxin taakse ja Dahlström yritti syöttää sivurajaa pitkin eteenpäin, mutta passi ei perille saakka mennyt. 38. minuutilla puolestaan Valencic oli hakeutunut laitakaistalle vaihdettuaan paikkoja Savolaisen kanssa ja pallon saatuaan lähti leikkaamaan muodon sisään ohi Ruxin kuten Carrillo ottelun alussa toisella laidalla. Pitkä sivuttaiskuljetus päättyi siihen, että Valencic pääsi antamaan murtavan syötön puolustuslinjassa olleesta aukosta selustaan Carrillolle, joka keskitti takaviistoon ja Dahlström pääsi ampumaan vasurillaan, mutta potkaisi hutipotkun ja sitten vielä rikkoi sen jälkeen vastustajaa boksin reunalla. Tuossa tilanteessa yhdistyivät laitakaistahaastot ja aloitteet selustaan ihanasti. Vain viimeistely ja hyökkäyksen vieminen maaliin epäonnistuivat. Aika samaa kaavaa KuPS toisti kuin viime vuonna eli kapeaa muotoa vastaan tila oli leveydessä ja sitä KuPS mielellään käytti sen sijaan, että olisi puskenut päätä seinään.

Sama jatkui heti toisen puoliajan alussa. Valencic oli nyt liikkunut vasemmalle laitakaistalle ja Carrillo kaventanut välikaistalle. Slovenialaiselle kierrätettiin peliväline laitakaistalle ja hän sai vasurinsa auki Accamia vastaan, mutta keskitys oli laadultaan heikko jääden Interin alakerran jalkoihin kuudentoista sisällä. KuPSin paikkoja vaihdellut yläviisikko oli haaste Interin merkkaamiselle, mutta aika hyvin se siitä selviytyivät ainakin ulosajoon asti ja kommunikointi pelasi. Toisen jakson alussa KuPSin yläviisikossa roolitus oli vähän muuttui avausjaksosta siten, että Dahlström oli ainakin alussa oikeassa taskussa ja Valencic keskemmällä, josta viimeksi mainitun oli helpompi liikkua täten heti jakson alkajaisiksi aina vasemmalle laitakaistalle saakka ja Vetelin oikeasta ylätaskusta liikkua keskelle, kun Carrillo kavensi välikaistalle. Rakennehan pysyi samana 2-3-5:nä hyökätessä, vaikka paikat vaihtuivat tiuhaan. Sama päti avausjaksolla, jos ja kun Toivomäki esimerkiksi satunnaisesti nousi vastustajan viimeiseen linjaan, niin usein Valencic putosi keskimmäiseen tasoon hakemaan pallokosketuksia vastavuoroisesti.

54. minuutilla Interin passiivisen kk-linjan edestä vuorostaan Tomas pelasi ristipallon Savolaiselle oikeaan laitaan. Ruxi kuitenkin selvitti 1v1-tilanteen ongelmitta päätyrajalla ja Hämäläinen vielä tuli apuun tuplaamaan, joten Savolainen törkkäsi vain pallon lopulta alaspäin ja Valencic hankki kulmapotkun blokatulla laukauksellaan kuudentoista rajalta. 81. minuutilla puolestaan Jyry oli valunut taas puolustuslinjaan saakka puolustaakseen Carrilloa accammaisesti. Carrillolle pelattiin ristipallo todella syvältä KuPSin alueelta, mutta niin vain se putosi täydellisesti juoksulinjalle ja Carrillo ehti palloon kulmalipulla. Jyry kuitenkin esti keskityksen, vaikka taitavasti Carrillo piti pallon hallussaan ahtaassa tilassa ennen sen palauttamista alaspäin. Vihoviimeinen rekisteröimäni eristetyn 1v1-tilanteen luonti oli pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Popovitch kierrätti alataskusta avoimella jalallaan Vetelille pallon laitakaistalle. Tämä siis jo tuolloin oli ottanut Carrillon paikan laitapuolustajana eikä sillä kertaa Jyry saanut suljettua jalkaa. Keskitys kiersi takatolpalle, jonne säntäsi painottomalta puolelta Valencic, mutta tämä ei aivan yltänyt palloon ja Inter selvisi säikähdyksellä. Tuo tilanne oli myös hyvä osoitus siitä KuPSin 5v4-ylivoimasta rakenteluvaiheessa ulosajon jälkeen, kun Inter oli valunut 5-3-1:een ja KuPS jauhoi maltilla 2-3-5:llä. Valencic puolestaan oli ihan auki, kun Ruxi tuijotti vain palloa mennen samaan mieheen Hämäläisen kanssa ja jättäen Filipin noteeraamatta. Summa summarum, KuPS sinällään loi riittävän määrän eristettyjä 1v1-tilanteita laitakaistoille, mutta verrattuna viime vuoden kohtaamiseen Carrillo ei ollut tässä ottelussa niin laadukas ohittaja/keskittäjä kuin Haarala vuosi sitten, joten vähän kädenlämpöiseksi nuo murtautumiset leveydestä olleesta tilasta pääosin jäivät.

Mitä tulee sitten selustassa olleen tilan haavoittamiseen, se oli aika lailla yhtä suosittua kuin laidoilta vyöryminen. Ensimmäinen yritys taisi olla neljännellä minuutilla, kun KuPS hyökkäsi tutusti 2-3-5:llä Interin 5-3-2:ta vastaan ja alataskusta avoimella jalalla ilman Sierran tai edes Rodriguezin prässiä Anton sai bongata pystyjuoksun Veteliltä välikaistaa pitkin, mutta vaaleatukkainen Joona ehti livahtaa paitsioon. Seuraavien puolen tunnin aikana ei mitään merkittäviä yrityksiä aivoihin tallentunut, mutta puolen tunnin pelin jälkeen niitä tuli muutama. Ensin 33. minuutilla Oksanen laittoi keskialueen vapaapotkun nopeasti liikkeelle viereen Popovitchille. Inter vetäytyi kohti maaliaan. Veteli sitoi Arcieron itseensä tehden aukon isommaksi tämän ja Accamin välillä. Carrillo teki puolestaan aloitteen selustaan ja Popovitch poimi sen syöttäen puolustuslinjassa olleesta aukosta pystyyn. Lopputulemana päätyrajakeskitys päätyi taka-alueelle Ruxin päähän, mutta idea oli hyvä. Pari minuuttia myöhemmin puolestaan Popovitch oli keskellä, Oksanen vasemmalla ja Savolainen hetkellisesti oikealla keskimmäisessä tasossa 2-3-5:ssä, kun Toivomäki oli yläviisikossa. Jälleen osoitus jatkuvasti paikkojen vaihdosta. Yhtä kaikki, Forsell ei ollut nyt sulkemassa Popovitchin jalkaa samalla innolla kuin pelin alkupuolella Oksasen, joten Popovitch sai kierrätyksen saatuaan prässilinjojen välistä hakea chippiä selustaan rauhassa 35 metristä, mutta yhtäkään aloitetta ei sinne yläviisikolta nähty ja niinpä pallo valui Viitalalle vai jopa päädystä yli.

Toisella puoliajalla tuntui siltä, että chipit Interin puolustuslinjan taakse vain lisääntyivät ja KuPSin alaviisikko vuorotellen haki puolen kentän tuntumasta murtavia syöttöjä, kun kerran Interin passiivinen kk-linja siihen mahdollisuuden antoi eikä pyrkinyt estämään eteenpäin puolustamalla noita pystypalloja. Tosin ensimmäinen murtautumisyritys jakson kolmannella minuutilla tapahtui hyökkäyskolmanneksella kombinaatiolla, kun Dahlström oli leveydessä vasemmalla ja poimi välikaistalta Vetelin, joka jatkoi ykkösellä puolustuslinjan aukosta selustaan, mutta seinä kolmannelle päättyi Carrillon paitsioon. 56. ja 67. minuuteilla Oksanen haki keskimmäisestä tasosta avoimella jalalla pystysyöttöjä puolustuslinjan taakse. Ensimmäisellä kertaa ristipallo Carrilloa kohden päättyi taas paitsioliputukseen ja toki Accam oli hyvin iholla kiinni. Myöhempi kokeilu ei sekään onnistunut, kun Vetelin pystyjuoksu oli puolestaan myöhässä ja syöttö karkasi pitkäksi.

Ajoituksien toimivuudessa kuopiolaisilla oli ongelmia läpi illan, kunnes sitten 72. minuutilla jysähtyi 1-1 tasoitus. Vieraat vyöryivät vielä tuolloin hetken aikaa 2-2-6:lla, kun Toivomäki oli keskimmäisestä tasosta vuorostaan noussut ylemmäs kahden alimman linjan väliin ja Popovitch-Oksanen kaksikko kierrätti palloa toppareiden yläpuolella. Ricardo syötti viereen Tomasille, joka otti kuljettamalla tyhjän tilan pois. Kk-linjasta ei tullut häneen riittävää painetta ja niinpä Tomas sai rauhassa poimia Carrillon aloitteen Jyryn ja Kuittisen välisestä aukosta. Sierra ei ehtinyt syöttölinjalle millään juostuaan sivuttain pallon perässä, joten ainakin tuossa tilanteessa vieraiden pallotempo oli riittävä vastustajan muodon hajottamiseen. Jyry puolestaan reagoi myöhässä Carrillon juoksuun eikä Kuittinenkaan ehtinyt kaventaa tarpeeksi lähelle estääkseen takaviistokeskitystä päätyrajalta. Linjojen väliin noussut Toivomäki jatkoi liikettään boksiin ja päästi pallon taitavasti lävitseen Vetelille, joka sitten maltilla viimeisteli läheltä alakulmaan, kun Kuittinen oli poissa paikaltaan eikä yläpuolelta apuja tullut. Inter yksi, KuPS yksi. 87. minuutilla puolestaan Veteli haki vielä laitapakin tontilta chippiä puolustuslinjan taakse, mutta se syöttö karkasi pitkäksi takatolpalle asti Viitalalle, vaikka useampi pystyjuoksu yhtä aikaa painottomalta puolelta tapahtuikin ja ajoitus oli tuossakin tilanteessa ihan jees, mutta syöttö vain huono.

Interin paras osa-alue pallottomana oli 10-alueen puolustaminen ja toki niin pitikin olla, kun kerran valintana oli pitää kaksi alinta linjaa lähekkäin ja tukkia keskusta. Toki kk-linjakin saa siltä osin kiitosta, että varsinkin Sierra teki muutaman hyvän katkon liukumalla, kun KuPS haki syöttöjä kahden alimman linjan väliin, joten oli siitä keskikenttälinjassa makaamisesta jotain hyötyäkin konkreettisesti. Samoin 58. minuutilta jäi mieleen Forsellilta yksi komea liukukatko, kun 5-3-1-1:ssä hän oli valunut tosi lähelle kk-linjaa ja käytännössä osaksi sitä. Valencic sai pallon oikealla laitakaistalla ja lähti leikkaamaan vaihteeksi muodon sisään, mutta murtava syöttö kahden alimman linjan väliin katkesi Forsellin liukuun eikä Dahlström tai Veteli saanut syöttöä itselleen.

Ulosajon jälkeen oli luonnollista, että jossain kohden jalka alkaisi liiaksi Interillä painamaan ja niinpä päätösvartilla KuPS pääsi lopulta pari kertaa murtautumaan tekopaikoille muodon sisäänkin syöttämällä. 78. minuutilla vieraat hyökkäsivät tavanomaisemmin 2-3-5:llä tasatilanteessa 2-2-6 hulluttelun sijaan. Toivomäki sijoittui toisella jaksolla hieman lähemmäs sivurajaa kuin avausjaksolla ollen siten popovitchmaisesti paremmin pelattavissa alataskussa ja pääsikin sitten antamaan puhkovan syötön ohi Forsellin välikaistalle Valencicille, joka otti kosketuksen eteenpäin ja tykitti boksin sisästä sivuverkkoon voimalla.

Lisäajalla 2-3-5:llä jauhaminen puolestaan palkittiin voittomaalilla. Tasoitusmaalissa Tomas otti tyhjän tilan pois kuljettamalla ja voittomaalissa oli Ricardon vuoro, kun Tamminen ei 1v2-alivoimaisena ylimpänä prässääjänä saanut estettyä millään murtavaa syöttöä. Toki aika laiskasti hän juoksikin sivuttain, joten Ricardo poimi rauhassa Valencicin oikealta välikaistalta, kun tämä oli alkuperäisellä paikallaan. Hämäläinen puolusti myöhässä eteenpäin ja samalla Nurmi oli sijoittunut turhan korkealle. Toki hänellä oli selkeä prässättävä eli Popovitch, jonka selässä Nurmi kävi kutittelemassa samalla, kun Sierran alueella oli Oksanen ja Forsellin alueella Toivomäki. Mutta sillä hetkellä kun Ricardo puhkoi kk-linjan löytämällä Valencicin, Toivomäki irtaantui Forsellin pihdeistä ja teki itsensä pelattavaksi Valencicin viereen kahden alimman linjan väliin. Nurmi ei enää ehtinyt tukkimaan häneltä tilaa ja niinpä Toivomäki pääsi kuljettamaan poikittain suojaamatonta puolustuslinjaa vastaan. Bispo teki vastaliikkeen ja jonkin sortin liikkuvan screenin, jotta Toivomäelle avautui tila ampua Nazaritin ja Kuittisen edestä. Vasemman jalan laukaus boksin reunalta livahti sitten lopulta Viitalan kainalon alta maaliviivan yli parin pallonmitan verran. Oma pelivalintanihan oli KuPSin vierasvoitto kertoimella 2.30, koska oletin tilastovierasvoiton olevan tosi asia luettuani joukkueen yhdestä vieraspisteestä neljästä edellisestä pelistä. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Inter yksi, KuPS kaksi. KuPS-toppareille on annettava kehut viimeisen 20-minuuttisen osalta heidän uskalluksestaan kuljettaa lähelle Interin kk-linjaa ja antaa murtavat syötöt tarkkoina riittävän läheltä. Samalla Interkin toki voi katsoa peiliin, koska kun tarpeeksi monta mahdollisuutta murtavilla syötöille se passiivisella kk-linjallaan antoi, oli ajan kysymys, koska se kostautuu.

Lopuksi muutama virke Interin positiivisista tilanteenvaihdoista ja KuPSin negatiivisista sellaisista. Interin vastaiskuissa oli aika sama kaava eli pyrkimyksenä oli haavoittaa Carrillon ja Toivomäen takana olleita tiloja pallonriistojen jälkeen ja KuPSin puolelta puolestaan topparipari parhaansa mukaan kavensi laitakaistoille tukkimaan noita tiloja tarpeen vaatiessa. Kymmenennellä minuutilla Forsell ruokki keskiympyrästä Accamia, joka spurttasi Carrillon taakse, mutta tämä ehti itse pallon alle ja sai vielä tukea negatiivisten tilanteenvaihtojen ekspertiltä Tomasilta, joten eteneminen tyssäsi boksin reunalle. 17. minuutilla Rodriguez puolestaan hyökkäsi Toivomäen taakse, mutta Ricardo hidasti hänet hyvin laidalle ja Toivomäki ehti juosta alapuolelta täyttämään Ricardon saappaat topparina sekä katkomaan lopulta Rodriguezin keskityksen. Kymmenen minuuttia myöhemmin Accam laitettiin vauhtiin toiselta laidalta, mutta ennen kuin tämä ehti keskittää Carrillon jättämästä tilasta, Ferreira nappasi varoituksen boksin reunalla huidottuaan ilmeisesti Rodriguezia naamariin. Seuranneen vapaapotkun Forsell tykitti niukasti yli maalin. 37. minuutilla puolestaan Toivomäen avaus alataskusta katkesi muistaakseni Ruxiin ja parilla syötöllä Ojala oli jo kipittämässä Toivomäen jättämään tilaan, mutta viimeinen syöttö Forsellilta oli aavistuksen liian kova valuen Virtaselle.

Toisella puoliajalla Tamminen jatkoi siitä, mihin Rodriguez jäi hakeutuen tilanteenvaihdoissa KuPSin laitapakkien jättämiin tiloihin. 69. minuutilla Forsell tarjoili keskiympyrästä ulkosyrjäjatkon Toivomäen taakse ja Tamminen punnersi hidastajastaan ohi laidan puolelta, mutta päätyrajakeskitys oli tulokseton. Lisäajalla puolestaan Jyry jatkoi syvällä tapahtuneen riiston eteenpäin puolen kentän tuntumasta. Tomas yritti hidastaa Tammista pääkatsomon puoleisella laidalla Vetelin jättämässä tilassa, mutta Tamminen pääsi puoliksi ohi väkivahvana härkänä. Viime hetken liuku takaa päin kuitenkin oli onnistunut ja antoi Interille vain kulmapotkun rankkarin sijasta. Viime vuonna monesti Tomas pysäytti vastaavalla tavalla Aspegrenin taakse sännänneen Källmanin laitakaistalla, joten eivät nuo onnistuneet suoritukset negatiivisissa tilanteenvaihdoissa yllättäneet, mutta erona oli tosiaan se, että ei hänestä viime vuonna edes Källman punnertanut ohi laidan puolelta kertaakaan, vaan Tomas sai vastaiskut pysähtymään viimeistään oman kenttäpuoliskon puolessavälissä, joten sikäli taaksepäin oli menty vähäsen vuodentakaiseen verrattuna.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #285 : 29.08.2022 klo 18:41:23

Inter pallollisena vs. KuPS pallottomana

Inter rakensi alhaalta pääosin 2-4-1-3 muodolla kuten KuPS. Forsell oli Rodriguezin alapuolella ja laiturit Accam-Ojala leveämmällä, mutta Ojala ei varsinkaan halannut sivurajaa, vaan sijoittui monesti välikaistalle ollen siten lähempänä kärkiparia kombinaatioita varten. Keskimmäisessä tasossa olivat tietysti laitapuolustajat Arciero ja Ruxi sekä kk-pelaajat Sierra ja Nurmi. Toinen variaatio oli 2-1-4-3, jossa Nurmi putosi Sierraa alemmas ikään kuin yksinäiseksi ankkuriksi ja Ojala putosi ylempää Nurmen jättämään tilaan Sierran vierelle, mutta tuon variaation bongasin muistaakseni ensimmäistä kertaa "vasta" 10. minuutin tienoilla. Kolmantena variaationa oli tietysti sitten ulosajon jälkeinen 2-4-3, jossa Forsell-Tamminen-Jyry oli yläkolmikkona KuPSin puolustuslinjassa.

KuPS puolestaan prässäsi 4-4-1-1/4-4-2 muodolla, joka näytti ajoittain hämäävästi myös 4-1-4-1:ltä ja miksei sitä sellaiseksi voisi kutsuakin varsinkin ottelun alussa, kun Oksanen jäi alemmas kuin Popovitch merkkaamaan Forsellin KuPSin toppareiden edestä kuten Nurmi merkkasi Dahlströmin Interin toppareiden edestä silloin, kun KuPS rakensi alhaalta. Popovitchin vastuulla oli Sierra ja Dahlström sitten prässäsi vieressä Nurmea jättäen Valencicin yksin piikkiin kahta topparia vastaan, kun Veteli ja Savolainen laidoilla kontrolloivat Interin laitapakkeja KuPSin keskikenttälinjassa. KuPSin laiturit eivät kuitenkaan olleet sivurajoilla, vaan he sijoittuivat välikaistoille jättäen Interin laitapuolustajat tietoisesti auki ja iskivät kiinni näihin vasta, jos Inter kierrätti heille pallon. Esimerkiksi Savolainen sijoittumisellaan pyrki estämään Hämäläistä syöttämästä samaa kaistaa pitkin Ojalalle, joka siis mieluummin oli hänkin välikaistalla kuin laitakaistalla, kun Inter avasi alhaalta. Vetelin vastaavan sijoittumisen taustalla oli ehkä enemmän se, että kun Forsell hääräsi niin laajalla säteellä tutusti hakien palloja ties mistä, mahdolliset syötöt Nazaritilta kohti Forsellia vaikeutuivat silloin, kun tämä liikkui keskeltä irti Oksasesta oikealle välikaistalle. Puolustuslinjassa Carrillon vastuulla oli Accam. Tomas ja Ricardo kontrolloivat Rodriguezia ja Toivomäki Ojalaa kaventaen tämän mukana lähemmäs KuPSin toppareita ja todella usein Toivomäki oli hyvin lähellä Ricardoa puolustuslinjassa eikä niinkään puolustamassa sivurajalla.

Silloin, kun Inter rakensi puolestaan 2-1-4-3:lla, joko Oksanen, Savolainen tai Toivomäki reagoi Ojalan putoamiseen alaspäin seuraamalla perässä selässä, jottei Inter saanut keskikentälle 3v2-ylivoimaa Popovitchia ja Dahlströmiä vastaan. Savolainen oli tietysti valmiiksi sijoittuneena ylempänä välikaistalle suunnilleen niillä main, jonne Ojala putosi hakemaan palloa Sierran vierelle, joten hänen oli luontevin jättää Ruxi entistä etäämmälle ja tarpeen vaatiessa sitten Toivomäki pumppasi eteenpäin sivurajalle, jos Inter kierrätti ohi Savolaisen Ruxille, mutta jokusen kerran ensimmäisillä kerroilla Interin avatessa 2-1-4-3:lla Oksanen oli se, joka pomppasi eteenpäin Ojalaan ja jätti Forsellin hetkellisesti vapaaksi toppareiden eteen, mutta tuolloin kuvioon astui mukaan Toivomäki, joka Ojalan putoamisen myötä oli "vapaa" pelaaja ja kykeni luomaan puolustuslinjaan/sen etupuolelle 3v2-ylivoiman Rodriguezia ja Forsellia vastaan noina hetkinä kaventamalla entistä lähemmäs Ricardoa. Mutta joo, KuPS oli kyllä hyvin hereillä minusta Ojalan liikkeiden kanssa eikä Inter saanut luotua 3v2-ylivoimia kolmikolla Nurmi-Sierra-Ojala. Samoin Forsellin pimentäminen onnistui kivasti, kun tosiaan joko Oksanen tai Popovitch hiillostivat tätä usein riippuen siitä, missä Petteri liikkui. Tunnin kohdalla kun esimerkiksi Inter avasi 2-4-4:llä ja KuPS oli 4-4-1-1 blokissa puolessa kentässä, Popovitch rappasi Forsellilta tylysti jalat alta keskiympyrässä, kun tämä yritti kääntyä hänen edessään. Vuosi sittenkin Popovitch dominoi maakaksinkamppailuissa puolustuslinjan edessä eikä Forsell saanut oikein mitään aikaan avoimessa pelissä, joten sikäli Valakari on ainakin oppinut ohjeistamaan pelaajistonsa nollaamaan Forsellin, vaikka väkisinkin 90 minuutin aikana tämä joitakin yhden kosketuksen pystysyöttöjä pääsikin antamaan KuPSin selustaan, mutta kiireessä annettuna tarkkuus kärsi.

Mitä tulee vielä Interin laitapuolustajiin, aika vähän he alataskuista sivurajoilta saivat mitään peliä edistäviä syöttöjä aikaan niinä hetkinä, kun pallo heille kierrätettiin ja KuPSin laiturit olivat vasta juoksemassa kohti. Ruxi tyytyi usein vain syöttämään viereen Ojalalle ja Arcieron syötöt välikaistalle Accamille tai Rodriguezille negatiivisiin peliasentoihin eivät johtaneet murtautumisiin.

Kuten jo edellisessä osiossa kirjoitin, Interillä oli minusta jonkin verran ongelmia pelinavaamisessa KuPSin korkeaa prässiä vastaan. Se menetti pallonhallinnan usein viimeistään puolessa kentässä tai siltä se ainakin paikan päällä tuntui, vaikka tilastoissa pallonhallintaprosentit menivätkin lähes tasan. Kymmenennellä minuutilla korkea prässi oli purra ensi kertaa, kun isännät avasivat 2-1-4-3 variaatiollaan ja Hämäläinen syötti avoimella jalalla Nurmen paikalle pudonneelle Ojalalle, mutta Oksanen prässäsi hyvin eteenpäin ja Ojala sai vaivoin palautettua pallon takaisin Viitalalle kaatuen samalla nurmen pintaan. Jatkotilanteessa Dahlström tosin sitten höntyili kohti veskaria ja Viitala-Hämäläinen kaksikko poimi auki jääneen Nurmen KuPSin ylimmän prässilinjan takaa, mutta tämän jatko kohti Rodriguezia 1v2-alivoimatilanteeseen keskiviivalle oli epätoivoinen ja Ricardo hoiti ilmassa kakkospallon Toivomäen haltuun. Inter toki sai välittömästi pallon takaisin, kun Valencic otti louhikkokosketuksen ja Forsell pelasi irtopallon Carrillon selustaan, mutta tämä voitti juoksukilvan Accamia vastaan.

Neljä minuuttia myöhemmin riisto tapahtui ylempänä. Sillä kertaa Inter avasi 2-4-4:llä, kun Ojala oli ylempänä ja Nurmi Sierran vierellä. Valencic jätti alivoimaisena Hämäläisen jalan auki ja tyytyi peittämään syöttöä Nurmelle keskustaan. Niinpä Ojala kuitenkin päätti reagoida ja tiputti hieman alaspäin, mutta Toivomäki seurasi häntä oikeaoppisesti, kun kerran kyseessä oli 2-4-4 avausmalli tuolla kertaa ja Ojala selkeästi hänen vastuullaan. Ahdistettuna selkäpuolelta Ojalan pudotus Nurmelle meni kaksi metriä ohi, vaikka se oli vain kolmen metrin syöttö. Ja kun Hämäläinen oli todella leveällä pelinavausvaiheessa poissa boksista, Nazarit jäi lähes tekemättömään paikkaan. Valencic hyökkäsi nopeasti Hämäläisen jättämään tilaan ja sai irtopallon juoksulinjalleen Dahlströmiltä. Slovenialainen ehkä turhan aikaisin syötti 2v1-tilanteessa viereen Vetelille sen sijaan, että olisi vielä kuljettanut vähän pidemmälle ja houkutellut Nazaritia entistä lähemmäs. Yhtä kaikki, Veteli painottomalta puolelta liikkui Nazaritin jättämään aukkoon ja ampui kuudentoista reunalta painavasti suoraan syötöstä, mutta Viitala torjui helposti päin suuntautuneen vedon yli maalin. Hieman hätäinen ratkaisu Veteliltäkin tosin.

24. minuutilta jäi mieleen puolestaan se, kun Viitala ylitti korkean prässin avaamalla kohti Ojalaa, mutta Toivomäki irtosi kapealta sivurajalle ja voitti pääpallon. Jatkotilanteessa Hämäläinen tökkäsi kakkospallon yhdellä kosketuksella Toivomäen selustaan juosseelle Rodriguezille, mutta Ricardo taklasi tätä voimalla kylkeen. Tuohon saakka Rodriguez oli minusta hyvin irronnut muutaman kerran irti toppareista palloa vastaan tehden itsensä pelattavaksi kahden alimman linjan väliin, mutta Ricardo päätti muistuttaa häntä, että ohi ei silti pääse. 33. minuutilla puolestaan KuPSin sivuvapaapotkun jälkeen Inter avasi 2-4-4:llä. Sinällään hyvin Viitala-Nurmi kaksikko löysi vapaan pelaajan Nazaritin, mutta tämän syöttö kohti Rodriguezia keskiviivalle oli epätarkka päätyen eteenpäin puolustaneelle Tomasille. Tuollaisia vastaavia hetkiä oli monia, kun Viitalan tai jonkun puolustajan syöttö eteenpäin kohti Interin ylänelikkoa oli osoitteeton ja/tai sitten interläiset hävisivät vainkaksinkamppailut KuPSin alakerralle keskiviivalla. 1-0 johtomaalin jälkeen oli myös huvittavaa huomata se, kuinka Viitala ei enää avausjakson viimeisen viiden minuutin aikana kertaakaan pelannut maalipotkuja tai vapareita lyhyenä, vaan kiskaisi ne kaikki ilmassa puoleen kenttään johtuen varmasti osin aiemmin tapahtuneista lukuisista menetyksistä pelinavaamisvaiheessa.

Toisen jakson alussa ensimmäinen hidas hyökkäys alhaalta katkesi niin ikään KuPSin puolustuslinjaan. Viitala kierrätti pallon Nazaritille ja tämä avasi eteenpäin ennen kuin Valencic ehti juosta sivusta iholle. Nosto kohti Accamia oli sillä kertaa tarkka, mutta Carrillo vain voitti kaksinkamppailun ja Tomas selvitti kakkospallon. Seuraavalla kerralla 48. minuutilla Viitala päätyikin avaamaan jälleen vain suoraan ilmassa puoleen kenttään, kun koko pakka oli ensin nostettu puoleen kenttään valmiiksi. Kymmenisen minuuttia ennen ulosajoa mieleeni jäi vielä pari epäonnistunutta pelinavaamisyritystä korkeaa prässiä vastaan. Ensin Inter käytti 2-1-4-3 variaatiota ja jälleen se oli Ojala, joka menetti pallon prässin alla, kun Toivomäki loistavasti spurttasi kiinni Ojalaan ja sai tökättyä pallon tämän etupuolelta viereen omille pelaajille. Seuranneesta tilanteenvaihdosta tuli 4v3-hyökkäys, kun Nurmi höntyili vastaprässätessä itsensä pihalle. Vetelin kuti boksin reunalta painui kuitenkin yli maalin toistamiseen. Hetkeä myöhemmin puolestaan KuPSin kulmapotkun jälkeen Interin hidas hyökkäys alhaalta tyssäsi taas puolessa kentässä KuPSin puolustuslinjaan, mutta sillä kertaa vastaprässi toimi eikä Veteli päässyt tempokuljettamaan kohti maalia.

Inter loi pitkälti parhaat tilanteensa KuPSin tavoin joko leveydestä tai selustaan syöttämällä. Joko Ruxi tai Arciero luonnollisesti nousi hyökkäyskolmanneksella mukaan tukemaan ylänelikkoa ja välillä jopa yhtä aikaa, jolloin esimerkiksi Ojala saattoi pudota varmistamaan alemmas ja huolehtimaan kupsmaisesti viiden pelaajan puolustusvalmiudesta hyökkäysmuodon oltua 2-3-5 vastustajan kenttäpuoliskolla kuten jo keväisessä HJK-kamppailussakin. KuPS puolestaan käytti omalla kenttäpuoliskollaan selvemmin 4-4-1-1 muotoa, kun ylempää prässätessä se tosiaan ajoittain näytti jopa 4-1-4-1:ltä hämäävästi, kun Popovitch ja Dahlström olivat välillä vierekkäin ja Oksanen heidän alapuolellaan, mutta syvemmällä puolustettaessa Oksanen ja Popovitch olivat vierekkäin ja Dahlström heidän yläpuolellaan. Veteli ja Savolainen olivat yhä suhteellisen kapealla tukkien ylätaskuihin pelaamista muodon sisään yhdessä Oksasen ja Popovitchin kanssa keskikenttälinjassa.

Heti avausminuutilla Inter eteni oikealta, kun Ojala kamppaili irtopallon itselleen 20 metrissä ja siirsi sen viereen Forsellille, joka poimi kahden alimman linjan välistä Accamin kanssa paikkoja vaihtaneen Rodriguezin. Tämä levitti Carrillon edestä laitakaistalle Arcierolle, joka sai rauhassa keskittää takatolpalle kohti Ruxia, mutta keskitys meni hieman liian eteen ja toki Savolainen oli myös miehensä sisäpuolella vielä tuolloin. 22. minuutilla Arciero toistamiseen yritti livahtaa Veteliltä karkuun ja luoda teoriassa hetkellisen 2v1-ylivoiman Accamin kanssa Carrilloa vastaan, mutta Nazaritin nosto avoimella jalalla puolesta kentästä oli surkean löysä eikä mennyt perille asti yli Vetelin. 36. minuutilla puolestaan pallo kierrätettiin Accamille, jota Veteli putosi nopeasti tuplaamaan Carrillon avuksi, mutta niin vain ghanalaislaituri livahti kahden pelaajan välistä karkuun ja vasta Tomasin liukukatko omassa boksissa pysäytti etenemisen. Erinomainen haasto Accamilta.

Kolme minuuttia myöhemmin Inter meni 1-0 johtoon. Rajaheittonsa jälkeen Arciero sai pallon Forsellilta takaisin itselleen laitakaistalle Vetelin selustaan. 1v2-alivoimasta huolimatta hän sai jalkansa auki Carrilloa ja vielä pallon alle ehtinyttä Veteliä vastaan. Aiemmat keskitykset olivat olleet osoitteettomia, mutta nyt pallo putosi tarkasti takatolpalle Ruxille, joka voitti Savolaisen kaksinkamppailussa ja puttasi suoraan ilmasta pallon sisään. Inter yksi, KuPS nolla. Toisteisuus palkittiin, mutta samalla on annettava risuja Savolaisen lisäksi hieman Carrillolle ja Vetelille, jotka hävisivät toistamiseen muutaman minuutin sisään lukumääräisen ylivoimatilanteen laitakaistalla. Keskitys ei olisi koskaan saanut lähteä maalille, vaikka se kaukaa tulikin ja oli sikäli maaliodottamaltaan pieni. Mitä tulee puolestaan toisen puoliajan avausvarttiin, jolloin joukkueet olivat vielä tasalukuiset, mieleeni jäi vain yksi Accamin eristetty 1v1-tilanne, jossa hän tökkäsi pallon itselleen eteenpäin ohi Carrillon ja keskitti sitten suoraan juoksusta kohti etutolppaa, jonne juoksi Forsell, mutta tämä ei vaikeasta asennosta saanut kunnollista osumaa pelivälineeseen. Tuokin tilanne syntyi oikealta laidalta, joten KuPSiin verrattuna Interin laitahyökkääminen oli sikäli yksitoikkoisempaa, että Ruxin laidalta keskityksiä ei nähty ollenkaan, vaan kaikki maalipaikat syntyivät Accamin ja Arcieron laidalta tunnin aikana.

Toisena tapana hyökätä oli tosiaan hyödyntää KuPSin korkean prässin mukana puolessa kentässä olleen vieraiden puolustuslinjan takana ollutta tilaa. Seitsemännellä minuutilla Inter kierrätti puolessa kentässä pallon Hämäläiselle, joka hyödynsi tyhjän tilan kuljettaen lähelle KuPSin kk-linjaa, kun Valencicia ei missään näkynyt. Samalla Nurmi teki yllättävän nousun 10-alueelle merkkaamattomana ja Hämäläinen poimi hänet. Ojala vastaavasti irtaantui välikaistaa pitkin pystyjuoksuun, mutta Nurmen yhden kosketuksen jatko karkasi pitkäksi. Kymmenisen minuuttia myöhemmin oman alueen rajaheitosta pallo pelattiin yhdellä kosketuksella kohti Rodriguezia selustaan, mutta Tomas selvitti lopulta pomppupallon juoksukisassa isäntien kärkipelaajaa vastaan. Muutama tuollainen vastaava puolittainen nostoyritys linjan taakse päättyi KuPSin puolustuslinjan ilmadominanssiin.

Toisella puoliajalla 50. minuutilta jäi mieleen kaksi perättäistä Nazaritin chippiä puolesta kentästä avoimella jalalla kohti Rodriguezia, mutta niistä uupui ponnekkuus, kun Dahlström oli tukemassa Valencicia ylemmässä prässilinjassa jättäen Nurmen hetkellisesti vain syöttövarjoon ja juoksi molempina kertoina lujaa kohti Nazaritia, jolloin syötöistä tuli hätäisiä eivätkä ne jaksaneet lentää linjan taakse, vaan pysähtyivät vieraiden topparipariin.

Mitä tulee puolestaan vastustajan muodon sisään pelaamiseen, muutaman kerran Rodriguez löytyi vapaana selkä kohti maalia hyökkäyskolmanneksella, mutta tämä joutui aina pudottamaan vain pallon alas kykenemättä kääntymään kasvot kohti maalia. En muista yhtään merkittävää tai edes puolittaista maalipaikkaa, jonka Inter olisi luonut keskeltä murtautumalla, koska sen tavoin KuPS puolusti hyvin kahden alimman linjan välisen tilan ja vieraiden puolustuslinja kamppaili vahvasti pumpaten eteenpäin tukkimaan tilaa, jos Inter saikin syötettyä puolustuslinjan etupuolelle puhkoen hetkellisesti kk-linjan.

Erikoistilanteet

Erikoistilanteista ei ole oikein muuta sanottavaa kuin se, että molemmat veskarit ryntäsivät hyvin maaliltaan ulos keskityspalloihin, joten kovin pahoja tilanteita ei syntynyt. Kertaalleen toki Oksasen sisäkierteinen pallo kulmapotkussa tavoitti toisen jakson alkupuolella Savolaisen etualueelta, mutta nikkaus meni yli maalin. Interin paras paikka oli sen ensimmäisestä kulmapotkusta, kun Forsellin sisäkierteisen keskityksen kakkospallosta boksin reunalta Nurmi ampui maan kautta puolivolleyn, jonka Virtanen dippasi yli maalin. Inter näytti puolustaneen kulmapotkut kuten kauden alussa eli neljällä aluepuolustajalla, neljällä vartioijalla ja pari pelaajaa oli boksin reunalla. KuPS vastasi siihen tuomalla tappioasemassa boksiin ajoittain jopa seitsemän kohdetta, joista kolme oli hämmentämässä vitosen alueella 3v4-alivoimaisina Interin aluepuolustusnelikkoa vastaan ja taaemmat neljä pelaajaa olivat Interin neljän miesvartioijan pihdeissä. Boksin reunalla oli pari pelaajaa Interin kahta pelaajaa vastaan. Savolainen oli tuossa puskutilanteessaan juuri yksi niistä kolmesta kuopiolaisesta valmiiksi vitosen alueella ilman varsinaista merkkausta ja hän sitten ovelasti liikkui sopivasti Interin aluepuolustajista Hämäläisen etupuolelle voittamaan ykköspallon. Melko toimiva idea siis.

Inter puolestaan omissa kulmissaan käytti kuutta kohdetta, johon on viime vuosina totuttu niin Riveiron kuin jo alkukaudella Graun alaisuudessa. Jakaumakin oli entisellään eli kolme pelaajaa oli valmiiksi vitosen alueella ja kolme miestä taaempana. Alkukauteen erona oli toki se, että nyt Ruxi ei ollut juoksemassa enää taka-alueelle kuten tuolloin monesti lähes kaikissa erikoistilanteissa, jotka muistan nähneeni. KuPS puolestaan näytti käyttävän yhä neljää aluepuolustajaa vitosen alueella kuten alkukaudestakin. Alkukauden muistiinpanoja puhelimesta selaillessani tuolloin kuopiolaisilla oli lisäksi viisi miesvartioijaa ja yksi pelaaja boksin reunalla, mutta nyt kun Interillä oli lyhyen kulman uhkana Ojala auttamassa Forsellia, kuopiolaiset siirsivät kaksi pelaajaa kulmalipulle luomaan 2v2-asetelman. Siirretyt pelaajat olivat alkukauteen verrattuna yksi vartioija ja pelaaja boksin reunalta, jolloin boksin reunalle ei jäänyt ketään ja siksi Nurmi pääsi niin vapaasti tälläämään kakkospalloon. Ykköspallonhan voitti aluepuolustajista kaiketi Tomas, jos en väärin nähnyt. Interin kuudesta kohteesta neljä oli vartioinnissa eli Veteli seurasi Accamia vitosen alueella ja sitten pilkun tuntumassa oli 3v3-tilanne Interin taaimmaista kolmikkoa vastaan. Toiseen kulmapotkuun KuPS reagoi siten, että Oksanen siirrettiin boksin reunalle ja ensimmäisessä kulmassa neljäntenä vartioijana vitosen alueella kiinni Accamissa ollut Veteli juoksi kulmalipulle paikkaamaan Oksasen jättämää aukkoa, jolloin varsinaisia miesvartioijia jäi periaatteessa enää kolme ja KuPS salli vitosen alueella olleen Inter-kolmikon liikkua vapaasti neljän kupslaisen keskellä kuten Inter salli KuPSille vastaavasti vieraiden kulmapotkuissa.

Yksilöt

Viitala imuroi Interin maalissa voittomaalin valitettavan helposti, mutta minulle vierasjoukkueen betsaajana se toki sopi ja lievästi myhäilinkin, kun katsoin pallon liruvan maaliviivan yli silmieni edessä. Muutoin hän torjui varmasti parit kaukolaukaukset Valencicilta ja boksin reunalta Veteliltä. Jalalla pelaaminen oli tyydyttävää lyhyissä syötöissä. Pitkissä avauksissa ehkä tarkkuus olisi vähän parempi voinut olla. Toppareista Nazaritin syöttötyöskentely oli aika kauheaa katsottavaa ajoittain ja hänellä oli kiireen tuntua prässin alla puolessa kentässä varsinkin. Oikean jalan syötöt eteenpäin olivat täten turhan pomppivia ja vaikeita haltuunotettavia. Plussaa voi antaa siitä, että hän oli kohtalaisen hyvä katkomaan ilmassa selustaan suuntautuneita syöttöjä ja luki pallojen lentoradat aika mallikkaasti. Vierellä Hämäläinen oli vähän enemmän pelinavausvastuussa ymmärrettävästi, kun Nazarit pallollisena ei vakuuttanut. Perussyöttötyöskentely oli tyydyttävää ja pari murtavaakin syöttöä hän illan aikana antoi. Kamppailuissa hän ei ollut niin jykevä kuin parhaimmillaan on paikan päällä nähtynä ollut, mutta se on ymmärrettävää pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Viimeinen terävyys ja kaksinkamppailukovuus vielä uupuivat myös puolustettaessa eteenpäin tai kun hän kavensi tukkimaan laitapuolustaja Ruxin jättämää tilaa ollen vähän myöhässä noina hetkinä pariin otteeseen, mutta tyydyttävän pelin Hämäläinen pelasi ilman suuria virheitä tai loistamisia.

Laitapuolustajista Arciero tutusti avasi aika konservatiivisesti peliä oikeasta alataskusta, kun Inter hyökkäsi 2-3-5:llä. Sama pisti silmään jo alkukaudesta, mutta nyt erona oli se, että hän aktiivisemmin nousi hyökkäyskolmannekselle asti keskittämään ja yksi niistä napsuikin kivasti takatolpalle Ruxin jalkaan. Ylöspäin anti oli siis odotuksiani parempaa kuitenkin. Miinusta pitää antaa puolestaan luonnollisesti ulosajosta. Vastaprässi irtopallotilanteessa oli vain turhan holtitonta tunnin pelin jälkeen. Muutoin pallottomana hän piti Vetelin kohtalaisesti nuhteessa välikaistalla KuPSin hitaissa hyökkäyksissä, kun Accam valui puolustamaan Carrilloa laitakaistalla. Toisella laidalla Ruxi saa plussan painottoman puolen nousuistaan takatolpalle, joista yksi palkittiin maalilla. Noin muutoin hän tyytyi enimmäkseen pallonhallintaan Arcieron tavoin sivurajalle pallon saatuaan eikä yrittänyt liian riskaabeleja syöttöjä eteenpäin. Pallottomana pari kertaa KuPS pääsi hyökkäämään hänen selustaansa, kun hän puolusti eteenpäin, mutta ei hän kaikkia syöttöjä voinut edes kyetä blokkaamaan. Kokonaisuutena aika eleetön ja hillitty ottelu.

Keskikentän pohjalla Sierra oli uusi tuttavuus ja pärjäsi ihan OK. Pallottomana hän antoi minusta vähän turhan paljon tilaa Popovitchille rakentaa peliä vasemmalta sivurajalta, mutta toisaalta eipä ainakaan Veteli päässyt pelaamaan kummoisia kombinaatioita välikaistalla, kun Sierra oli estämässä syöttöjä tälle. Hän myös teki muutaman hyvän liukukatkon puolustuslinjaa suojatessaan, mutta pieni miinus on annettava siitä yhdestä turhasta peruutuksesta korkealta prässätessä, kun hän petti muun kollektiivin tekemän työn vetäytymällä liian aikaisin. Pallollisena Sierra sieti Popovitchin prässiä kohtalaisesti ja piti pelivälineen omilla, mutta mitään maagisia murtavia syöttöjä ei nähty, vaan perussyöttelyä omille. Kaksinkamppailuissa hän oli keskiverto. Nurmi puolestaan välillä putosi ankkuriksi avausvaiheessa ja välillä pysytteli Sierran vierellä. Aika lailla rutiininomaista hänenkin syöttelynsä oli ja toisaalta Dahlströmin varjostus ei muuhun mahdollisuutta tarjonnutkaan. Pallottomana hän vuorostaan esti Dahlströmiä tekemästä taikoja KuPSin rakentaessa alhaalta pimentäen tämän kymppipaikalla vastavuoroisesti. Voittomaalissa hän blokissa puolustaessa ehkä vähän höntyili ja puolustuslinjan edusta jäi suojaamatta. Laidalla Ojala saa miinusta louhikkokosketuksistaan prässättynä, mutta plussan muutamasta pystyjuoksualoitteestaan selustaan. Mitään muuta erityistä sanottavaa ei hänestä ole. Oikealla puolella Accam vaikutti aluksi vuotavan Carrilloa vastaan liiaksi, mutta selvisi lopulta pallottomana riittävän hyvin urakastaan ja toki KuPSin heikot ajoitukset pystyliikkeissä ensimmäisen tunnin aikana myös edesauttoivat Accamia selviämästä pälkähästä. Pallollisessa vaiheessa hän loi haastokyvyillään muutamia puolittaisia aihioita ohittaen mm. kertaalleen tuplattuna Carrillon ja Vetelin, mutta lopputuote jäi vielä puutteellisiksi. Pidin kuitenkin ensiaskelien räjähtävyydestä. Hän kiihdytti liikkeelle terävästi ja sai oikean jalkansa auki siten.

Piikissä Rodriguez tuli hyvin vastaan palloa irtaantuen toppareista ja tunnistaen tyhjät tilat, mutta selkä maalia kohden negatiivisessa peliasennossa ei ajoittain kyennyt muuhun kuin ottamaan kontaktin vastaan ja kalastamaan vapaapotkun. Ei sekään tietysti huono asia ollut ja pudotukset viereen menivät omille hyvällä prosentilla, kun hän niitä haki, mutta sanotaanko näin, että kasvot kohti maalia hän ei oikein minkäänlainen uhka tuntunut olevan ilmassa tai juoksunopeudellaan, vaan aika helposti kurissa pidettävä hyökkääjä. Jos laiturit olisivat uhkia selustaan ja maalintekijöitä, Rodriguez voisi menetelläkin benzemamaisessa valeysin roolissa, mutta sellaisia laitureita ei taida Interillä ole. Joelin alapuolella Forsell sykähdytti painavalla vapaapotkullaan puolen tunnin kohdalla, mutta muutoin esitys oli tasapaksu. Toki ei häntä tälläkään kertaa voi syyttää yrityksen puutteesta, koska hän liikkui tutusti laajalla säteellä ja juoksi oikeastaan jatkuvasti pysähtymättä juuri kertaakaan. Hän oli kurinalainen alaspäin merkaten avausjaksolla Oksasta ja toisella jaksolla ulosajon jälkeen hoiti roolinsa myös kk-linjassa vasemmalla mukisematta. Yksi komea sierramainen liukukatkokin jäi mieleen. Pallollisena viime vuoden tapaan KuPSin keskikenttä pimensi hänet, mutta tällä kertaa yksinomaan se ei ollut Popovitchin ansiota, vaan Oksanenkin oli olennainen osa sitä, että Forsellilta otettiin tila pois. Liikkeensä ansiosta hän toki pari kertaa sai itselleen sen verran tilaa, että sai jatkettua yhdellä kosketuksella palloa eteenpäin selustaan, mutta hätäisenä annetut syötöt olivat epätarkkoja.

Vaihtopelaajista Hyvärinen pelasi vain pari minuuttia vasempana pakkina, joten ei hänestä sen enempää. Liike sinällään näytti terävältä. Noin puoli tuntia peliaikaa saivat Kuittinen, Jyry ja Tamminen. Kuittinen oli patukkamainen laitapakki, joka pelasi sivutoppariakin, kun Jyry valui wingbackiksi. Jotenkin Kuittisesta tuli mieleen pari vuotta sitten samalla stadionilla näkemäni Miko Virtanen Suomen U21-paidassa. Syötöt olivat kovia ja ylävartalossa riitti kamppailuvoimaa, mutta ponnistusvoimaa voisi olla vielä enemmän. Jyry puolestaan ihan hyvin puolusti leveyttä Carrilloa ja Veteliä vastaan sallien vain 1-2 keskitystä, joista ei mitään tullut. Toki tasoitusmaalissa hänen ja Kuittisen välinen aukko oli turhan suuri ja Carrillon pystyjuoksu jäi kontrolloimatta, mutta eipä hän voinut lähteä sooloilemaankin osana puolustuslinjaa tai paitsioansa olisi varmasti pettänyt useamminkin. Pallollisena hän ei ihmeitä esittänyt kuin yhdessä tilanteenvaihdossa laittaen Tammisen liikkeelle. Tämä puolestaan jäi mieleen parista hyvästä punnerruksesta laidan puolelta ohi vieraiden puolustajien, mutta rankkareita ei herunut. Kohdepelaaminen ja pallon pitäminen ei kovin kummoista ollut hitaammissa hyökkäyksissä alivoimaisena vastustajan toppariparia vastaan.

KuPSin maalissa Virtanen tuli hyvin ulos maaliltaan Viitalan tavoin keskityksiin erikoistilanteissa. Suurtorjuntoja ei tarvinnut tehdä ja parasta antia oli liberopelaaminen puolustuslinjan takana eli vastaantulot olivat oikein ajoitettuja. Yksi virhe jalalla pelatessa meinasi tulla, mutta hän paikkasi sen itse. Toppareista Tomas oli viimeksi rautaa negatiivisissa tilanteenvaihdoissa itse Källmania vastaan pysäyttäen tämän aina viimeistään puolivälissä omaa kenttäpuoliskoa, joten tämän pelin ajoittaiset vaikeudet esim. Tammista vastaan yllättivät, vaikka hän lopulta tilanteet selvitti tarkoilla liukutaklauksillaan, mutta jotenkin fysiikka ei vaikuttanut niin timanttiselta kuin viime kaudella. Nopeutta toki yhä oli, mutta kaksinkamppailuissa hän oli vähän haparoivampi eikä niin eleetön. Pallollisena hän ottelun edetessä kuljetti entistä lähemmäs vastustajan kk-linjaa ja kirjasi kakkossyötön tasoitusmaaliin siten, joten siitä on annettava plussa papereihin. Vierellä Ricardo oli minusta kivan jämäkkä ja tarjoili Rodriguezille yhden mojovan kylkitaklauksen avausjakson puolivälissä. Viimeksi taisin pitää Tomasista enemmän, mutta tällä kertaa Ricardosta. Hän oli hyvä ilmassa hujoppimaisuutensa ansiosta ja syöttötyöskentely oli vakaata. Tomasin tavoin hän haastoi myös kuljettamalla vastustajan kk-linjaa miesylivoimalla ja kirjasi kakkossyötön puolestaan voittomaaliin. Rodriguez pysyi hyvin nuhteessa selkä kohti maalia silloin, kun tämä ei irronnut toppareista kauemmas.

Laitapuolustajista Carrillon vasurikeskitykset eristetyistä 1v1-tilanteista olivat kehnoja päätyen harakoille kerta toisensa jälkeen, mutta hän ei lannistunut, vaan jaksoi tehdä myös pystyjuoksualoitteita, joista lopulta yksi palkittiin tasoitusmaalin alustuksella ja siinä takaviistokeskityskin napsui Vetelin jalkaan tarkasti. Pallottomana hän ei ollut ihan parhaimmillaan, vaan Accam pääsi pari kertaa puoliksi ohi. Otteissa oli tomasmaista haparointia, mutta yhtä lailla takaa päin suoritetuilla vasemman jalan koukkukatkoilla Carrillo pääsi pari kertaa pälkähästä lopulta. Toivomäki puolestaan puolusti pari kertaa hyvin eteenpäin Ojalan selkään aiheuttaen menetyksen Interille ja KuPS sai tilanteenvaihdoista luotua Vetelille puolittaiset maalipaikat. Pallollisena hän alataskusta antoi toisella jaksolla yhden hyvän edistävän syötön Valencicille, mutta muutoin ennen ulosajoa varsinkin Ojalan prässäämänä anti oli peruskierrätystä. Välillä hän nousi myös kahden alimman linjan väliin, kunhan joku paikkasi häntä silloin keskimmäisessä tasossa. Voittomaalissa sijoittuminen juuri kahden alimman linjan väliin oli kriittistä, kun hän pääsi sivuttaiskuljettamaan Valencicin pudotuksesta ja viimeistelemään kolmannen vai neljännen Veikkausliiga-osumansa Viitalan avustuksella. Tiivistetysti Toivomäki oli mies paikallaan ja sikäli älykäs, että tuntui useimmin tekevän oikean ratkaisun selkärangasta joko pallottomana tai pallollisena.

Keskikentän pohjalla Oksanen pimensi Forsellin melko hyvin Popovitchin kanssa ja tarvittaessa myös pumppasi eteenpäin Ojalaan, kun tämä putosi Nurmen jättämään tilaan. Hän oli kevytjalkainen ja siten myös hyvä blokissa puolustaessa tukkimaan tiloja välikaistoilta sivuttain liikkuessaan muun muodon mukana, vaikka riistojen tekeminen oli vielä vajavaista hieman heiveröisestä olemuksesta johtuen, mutta syöttösuuntien peittäminen sitäkin tehokkaampaa ja toisaalta vierellä oli raamikkaampi Popovitch painimassa. Pallollisena hän oli Forsellin kontrollissa aika pitkälti avaustunnin tyytyen keskellä vain houkuttelemaan Forsellia kauemmas Popovitchista, jotta tälle tuli enemmän tilaa vasempaan alataskuun avata peliä. Toisella jaksolla hän väläytteli pystysyöttöjään selustaan, mutta niistä puuttui ripaus tarkkuutta. Sinällään potkutekniikka näytti puhtaalta. Kulmapotkut olivat vasemmalla jalalla sikäli vakaita, että olettaisin niiden pudonneen aika lailla sinne, minne KuPS halusi ja yksi löysi Savolaisen päänkin toisella jaksolla. Summa summarum, ensikosketus Oksaseen oli positiivinen ja hänessä oli vastaavaa durecellpupumaisuutta kuin kotijoukkueen Forsellissa eli liike oli ehtymätöntä. Popovitch puolestaan oli Sierran taistelupari enimmäkseen ja se vääntö meni tasan mielestäni. Pallottomana korkealta prässätessä hän ei riistoja saanut aikaan, mutta oli matalammalla puolustettaessa maakaksinkamppailuissa yhä tilannekovuudeltaan sarjan eliittiä. Pallollisena hän avausvaiheessa irtaantui pari kertaa miehestään ja sai edistettyä peliä aina hyökkäyskolmannekselle saakka ohi kotijoukkueen korkean prässin. Puolen kentän pallonhallintajaksoissa puolestaan olisin kaivannut vähän enemmän laatua murtaviin syöttöihin, kun aikaa ja tilaa kuitenkin sellaisiin oli vasemmalta sivurajalta. Summa summarum, mielelläni yhä näkisin Popovitchin Huuhkajissa 5-3-2:ssa puolustavana ankkurina potkimassa vastustajia jaloille kolmen topparin edessä. Hieno jalkapalloilija.

Laitureista Vetelin palloton sijoittuminen hyökkäyskolmanneksella oli minusta hyvää ja hän avasi aukkoa isommaksi Interin viiden puolustuslinjassa Accamin ja Arcieron välillä, josta syöttää pystyyn, kun Inter puolusti 5-3-2:ssa ja Veteli itse oli Arcieron ja Sierran puristuksissa pelaamattomissa. Tilanteenvaihdoista hänelle siunaantui pari tekopaikkaa, mutta viimeistelyt olivat sisäsyrjällä puutteellisia. Toki kolmas kerta lopulta sanoi toden ja silloin hänellä oli hyvää malttiakin viimeistelyssä alakulmaan. Lopussa laitapakkina vasemmalla hän sai jalkansa pari kertaa auki Jyryä vastaan, mutta nostot takatolpalle eivät napsuneet omille. Olemus muistutti kyyrymäisyydessään hieman Kasper Hämäläistä. Toisella laidalla Savolainen oli osana joitakin kombinaatioita, jotka johtivat puolittaisiin maalipaikkoihin, mutta 1v1-tilanteita taisi olla vain yksi ja siitäkään ei toisen jakson alussa mitään mullistavaa hän kyennyt luomaan. Pallottomana hän oli Vetelin tavoin kapealla ja esti ihan hyvin syötöt Ojalalle Hämäläiseltä. Syvemmällä puolustettaessa Ruxille kärsitty kaksinkamppailutappio oli ikävä lommo iltapuhteeseen 1-0 maalissa ja mitä tulee siihen Huuhkajat-valmiuteen, todella kaukana hän siitä kyllä oli ja varsinkaan fysiikka ei erityisemmin säväyttänyt, vaan hän oli vähän pehmeähkö.

Kärkiparista Valencic ravasi pallottomana yksin toppareiden väliä eikä tietenkään juuri saanut häirittyä pelinavaamista merkittävästi. Pallollisena hän hääräsi laajalla säteellä ollen välillä laitakaistalla, välillä oikeassa ylätaskussa ja välillä keskelläkin. Sivuttaiskuljetukset ja niitä seuranneet murtavat syötöt kk-linjan edestä olivat tuloksettomia, mutta toisen jakson päätösvartilla hän operoi pari kertaa terävästi oikealla välikaistalla ampuen itse sivuverkkoon ja alustaen sitten voittomaalin lisäajalla pienellä pudotuksella. Yritystä oli ehkä enemmän kuin järkeä, mutta ei hän nyt huonosti pelannut ollen myös alustamassa Veteliltä yhtä maalipaikkaa vartin kohdalla transitiossa yläalueriiston jälkeen. Dahlström puolestaan oli Nurmen kontrollissa pitkälti, kun KuPS avasi alhaalta ja siten pelaamattomissa. Hyökkäyskolmanneksella hän oli paremmin esillä ja joissain kombinaatioissa mukana, muttei mitenkään hirveästi säväyttänyt. Pallottomana hän prässäsi tyydyttävästi Nurmea ja esti tätä kääntymästä kasvot kohti maalia avoimella jalalla. Parasta antia olivat ajoittaiset Nurmen syöttövarjoon jättämiset, jolloin hän juoksi lujaa kohti Nazaritia saaden tämän haparoimaan syötöissään.

Vaihtopelaajia oli vain kaksi ja heistäkin Haarala pelasi vain lisäajan. Bispolle kertyi kymmenkunta peliminuuttia. Tämä roikkui sen ajan puolustuslinjassa keskellä kytäten pystyjuoksutilaisuuksia eikä niinkään osallistunut kombinaatioihin. Aika vähälle käytölle hän sitten jäikin, mutta toki sitoi toppareita arvokkaasti itseensä tehden tilaa muille. Olihan hän livenäkin yhtä jykevä ja fyysisesti tikissä kuin ruudun välityksellä oli ollut nähtävissä. Haaralasta ei ehtinyt parissa minuutissa jäädä muistiin muuta kuin se, että vasemmalla välikaistalla hän näytti sisääntulonsa jälkeen enimmäkseen viihtyvän. Koska hän vuosi sitten loisti vastaavassa pelissä, olisin halunnut nähdä hänen saavan enemmänkin peliaikaa.
rissas-olli

Poissa Poissa


Vastaus #286 : 30.08.2022 klo 11:33:55

Olin paikan päällä minäkin, mutta en todellakaan pystyisi tarkastelemaan peliä samalla silmällä.  Tavallinen tallaaja näkee yleensä vain yksilösuoritukset (mokasiko vai pelasi tilanteen hyvin, antoiko hyvän vai huonon syötön, sijoittuiko oikein vai väärin jne.) En usko että Salming pystyy tekemään nuo havainnot yhdellä katsomisella ja samalla kirjottamaan muistiinpanot? Ruudun tallenteesta kelaamalla pätkä pätkältä? Joka tapauksessa erinomaista työtä, kun vaan jaksaisi aina lukea nuo pitkät sepustukset.
Mölymäki-podcastissa kysyttiin joskus Vikiltä, mitä mieltä Salmingin analyyseistä. Totesi että peliä ei useinkaan ole suunniteltu menemään sillä taktiikalla kuten Salming arvioi. Pelaajat tekevät monesti ihan omia ratkaisujaan alkuperäistaktiikasta välittämättä. No siksihän futis onkin elämääkin suurempaa...
David Rancan

Poissa Poissa


Vastaus #287 : 30.08.2022 klo 14:43:27

Kiitos...mutta ei jaksa lukea.
JSa

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: KuPS SuPa-52


Vastaus #288 : 30.08.2022 klo 17:59:20

Melkein helpompi katsoa koko tallenne alusta loppuun.
Taitas olla varaa tiivistää.

 
Sivuja: 1 ... 11 [12]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa