FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.09.2023 klo 16:28:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 29 [30] 31
 
Kirjoittaja Aihe: EL GS MD1 | HJK - Real Betis 8.9.2022 19:45 @Bolt Arena (Viaplay)  (Luettu 51330 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Qwertyn Näppis

Poissa Poissa


Vastaus #725 : 09.09.2022 klo 12:16:06


Tuo VAR-farssi kyllä valitettavasti jää pilaamaan muiston tästä matsista. Tuntui että ympärillä istuneista kukaan ei oikein ymmärtänyt mitä tapahtui kun peli pysähtyi. Hieman kauempaa katsottuna tilanteessa ei näyttänyt olevan mitään erikoista ja itse muiden mukana luulin että peli pysähtyi johonkin pieneen loukkaantumiseen.

Sama kokemus oli minulla tv:n katsojana. Käsittämätöntä paskaa.
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #726 : 09.09.2022 klo 12:19:49

Ehkä tullut katseltua VAR pelejä tv:stä tarpeeksi, mutta itse kyllä heti tilanteen jälkeen mietin että mahtaakohan vielä tulla rankkari. Sitten vaan tarkkailin silmä kovana kun tuomarin sormi menee korvanapille. Siinä vaiheessa kun lähti näytölle niin saattoi arvata mitä tulee.

Huomioiko kukaan näytettiinkö VAR:ista jotain infoja siellä näytöllä? Itse tulkitsin pelkästään tuon dumarin korvanapin käytöstä.
Hunaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Barbara Pravi, Elli Haloo & Dorothea Wierer <3


Vastaus #727 : 09.09.2022 klo 12:26:07

Huomioiko kukaan näytettiinkö VAR:ista jotain infoja siellä näytöllä? Itse tulkitsin pelkästään tuon dumarin korvanapin käytöstä.

Olihan siellä tällainen tarkistuksen ollessa käynnissä sekä tuomion jälkeen:
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #728 : 09.09.2022 klo 12:30:18

Olihan siellä tällainen tarkistuksen ollessa käynnissä sekä tuomion jälkeen:

Joo näin oletinkin, en vaan pelin keskessä jaksanut/ajatellut kääntää päätä oikealle, kun homma oli muutenkin suht selkeä :)

Hidastukset tuohon sitten vielä päälle niin poistaisi tuota epätietoisuutta lisää, VAR:ista tuskin päästään kokonaan eroon.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #729 : 09.09.2022 klo 12:31:15

Muissa lajeissa/sarjoissa tulee myös kuulutus ja jenkkilajeissa jopa tuomari itse sanoo perustelut.
elstadi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #730 : 09.09.2022 klo 12:38:44

Mitä te siinä Hostikassa näette? Pirteää pörräämistä, mutta lähes jokainen avainratkaisu on huono tai surkea. Syötöt napsahtavat vastustajille, yrittää pitää palloa näihin peleihin aivan liian kauan ja turhautuu selkeästi epäonnistuessaan. Eilen huonoin yhdessä Boujellabin kanssa.

Muuten Klubilta hyvä esitys kovaan paikkaan. Luke ja Väänänen saatanan kovia. Murillo vaihdosta sisääntullessa hämmenttävän heikko.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #731 : 09.09.2022 klo 12:40:02

Eikö sinne videotaululle tule se ruutu "videotarkitus menossa, tarkistetaan mahdollista punaista korttia"

Vai onko toi vaan Kalinassa


No kyllä mä nyt futista sen verran olen katsonut, että tajusin tuollaisessa tilanteessa tarkistettavan rankkaria. Itäkatsomoon nähden tuo skriini on sen verran paskasti sijoitettu, että tuo ruudulla vilahtanut tarkistus-teksti ei omiin silmiin vilahtanut, mutta eipä sillä ole merkitystä. Oleellista on, että katsomoon ei tullut minkäänlaista indikaatiota mikä rike siellä boksissa arvottiin. Dumarin supernopeasta vilkaisusta ruudulle päättelin, että tuon täytyi olla joku käsivirhe.

Vähimmäisvaatimus paikan päällä olevan yleisön palvelemiseksi olisi, että ruudulla näytettäisiin se sama uusinta, jonka perusteella erotuomari päätöksensä tekee. Onhan se nyt ihan käsittämätöntä, että näin ei ole. Ei olisi pahitteeksi sekään, että tuomari kertoisi päätöksensä jenkkityyliin tuon lisäksi.
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #732 : 09.09.2022 klo 12:41:56

Hostikalta eilen jäi mieleen tosiaan kolmisen todella löysää puolenvaihtoa, ajatuksina kaikki ihan oikeita, mutta toteutukset sitten todella vaarallisia. Noiden jälkeen vielä lönkötellään rauhassa alaspäin.

Toisaalta oli siellä myös hyviä erikoistilanteita, ja mm. se Malikin paitsiolaukaukseen johtanut tilanne joka oli ihan oikein pelattu. Ei ollut kuitenkaan Hostikan parhaita pelejä.
Pemari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Ajax


Vastaus #733 : 09.09.2022 klo 12:45:18

Oleellista on, että katsomoon ei tullut minkäänlaista indikaatiota mikä rike siellä boksissa arvottiin. Dumarin supernopeasta vilkaisusta ruudulle päättelin, että tuon täytyi olla joku käsivirhe.

Mutta onkos tämä välttämättä VAR-spesifi ongelma? Monesti varrittomiinkin rankkareihin johtavat rikkeet jäävät paikan päällä arvoitukseksi.
Matthias Sindelar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jamo, Tuco, Jorma


Vastaus #734 : 09.09.2022 klo 12:46:48

Aika monta kertaa Hostikka jätti myös Brownen puolustamaan laidalle 1v1 kun olisi voinut mennä tukemaan.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #735 : 09.09.2022 klo 12:50:00

Mitä te siinä Hostikassa näette? Pirteää pörräämistä, mutta lähes jokainen avainratkaisu on huono tai surkea.

Hostikka pystyy ohittamaan vastustajia ja kuljettamaan palloa nopeasti. Myös laukaus on varsin vihainen. Ehdottomasti laadukas pelaaja Klubin tasolle nyt kun nämä mainitut menetykset ovat jääneet vähemmälle. Eilen tosin yksi pahasti epäonnistunut laidanvaihto, josta vihun vastahyökkäys ja siinä 3v2 hyökkäyksessä olisi pitänyt uskaltaa itse laukoa.

Tällaisille kommenteille sitten epäuskoista päänpyörittelyä:
Useita vaarallisia Niklas Moisander tyyppisiä ratkaisuja poikki kentän Betisin pelaajan jalkaan ja Klubin hyvä myllytys päättyi siihen. Noin 5-8 kertaa ottelun aikana.

Tai sama Väänäsestä:
Sande tsemppasi hyvin, mutta yli 10 vituiksi mennyttä puolenvaihtoa / välistä syöttöä vastustajalle antaa kyllä törkeästi kehittymisen varaa.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #736 : 09.09.2022 klo 12:55:07

Mutta onkos tämä välttämättä VAR-spesifi ongelma? Monesti varrittomiinkin rankkareihin johtavat rikkeet jäävät paikan päällä arvoitukseksi.

No on, koska normaalisti se rankkarivihellys tulee välittömästi rikkeen jälkeen, joten tapahtuneesta saa ainakin tuoreeltaan osviittaa syystä, vaikka tuomarin merkit jäisivät epäselviksi. Tuossahan taas oli Klubin boksissa aika pitkä sekoilutilanne, josta sitten arvottiin se rankkari hyvän aikaa tilanteen purkauduttua.
Hiiritin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #737 : 09.09.2022 klo 13:15:10

Kyse on myös siitä, että livenä jalkapallo on hetkessä elämistä. Se että olet jo huokaissut helpotuksesta boksihässäkän jälkeen ja minuuttien jahkailun päästä pallo tuodaankin pilkulle, on puhdasta vittuilua. Tai että juhlittuasi maalia minuutin ajan todetaankin, että sori ei sittenkään.

Miten maalia on tarkoitus pystyä riemuitsemaan, jos ensireaktioksi tulee ”katsotaas ensin mennäänkö VAR:lle”? Suoraan sanottuna sen eilisen paitsiotuomion jälkeen fiilikset koko matsiin meni täysin nollaan. Eikä se johtunut itsessään siitä että maali hylättiin paitsiona, vaan nimenomaan siitä tavasta, jolla se hylättiin.

Ainoa rooli VAR:lle on korjata räikeät tuomarivirheet - ei mitään 60-40 -tilanteita tai hiuksen hienoja paitsioita.
Manfred Fandango

Poissa Poissa


Vastaus #738 : 09.09.2022 klo 13:36:16

https://hotfooth.coolvidup.com/embed/2bTjYbpv2NjY0

Paitsioviivojen vetelyä ei näy, onkohan sellaista koostetta missään?

Eikä myöskään uusintoja niistä käsipalloiluista. Paskaa.
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #739 : 09.09.2022 klo 13:37:02

Eikä myöskään uusintoja niistä käsipalloiluista. Paskaa.

Viaplaylta katsoin matsitallenteen, ei vaikuttanut kumpikaan käsivirheeltä.
Kausari

Paikalla Paikalla


Vastaus #740 : 09.09.2022 klo 13:50:17

Hostikka loi ottelun parhaan maalipaikan eli Malikin heikon vedon. Muuten ihan ok peli, ei kuitenkaan parhaimmistoa. Jatkosopparin arvoinen kaveri ehdottomasti.
elstadi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #741 : 09.09.2022 klo 13:56:21

Hostikka loi ottelun parhaan maalipaikan eli Malikin heikon vedon. Muuten ihan ok peli, ei kuitenkaan parhaimmistoa. Jatkosopparin arvoinen kaveri ehdottomasti.

Tämän tilanteen pelasi aivan helvetin huonosti pitämällä palloa niin kauan, että kaikki ehtivät jassoon. Toki Malikin viimeistely oli myös sitä itseään.
Samson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, New England Patriots


Vastaus #742 : 09.09.2022 klo 13:57:30

Viaplaylta katsoin matsitallenteen, ei vaikuttanut kumpikaan käsivirheeltä.
Ei näyttänyt itäkatsomoonkaan.
coelb

Poissa Poissa


Vastaus #743 : 09.09.2022 klo 14:25:21

Koosteen perusteella:

Olihan tuo pilkkutuomio todella heppoinen, katsoi tuota nyt miten päin tahansa.

Hostikalta "hienoa" pulustamista Betisin toisessa maalissa. Itse laskin hänelle kolme vaarallista pallonmenetystä kun yritti pitkää puolenvaihtoa, ja vastustaja pääsi iskemään nopeasti vastaan. Aivan liikaa, yhtä kaikki.
Kilhammer

Poissa Poissa


Vastaus #744 : 09.09.2022 klo 14:41:11

Tässä VAR-toihuilussa on se iso ongelma, että edelleen siellä ruudunkin takana nököttää tilanteita tulkitseva ihminen eli täysinoppinut erotuomari. Tämä pää-VAR-erotuomari sitten kommunikoi kentällä olevan erotuomarin kanssa. Se millaista on dialogi ja mikä on näiden kahden synergia on hyvin ratkaisevaa - olkoonkin, että kentällä oleva dumari tekee aina lopullisen päätöksen, mikä näkyy kaikille ja tämä kentällä oleva käy mahdollisesti vielä ruudulla.

Silti yhtä lailla siellä VAR-kopissa voi olla se vanhan ajan nuija ja yhtä lailla siellä voi olla henkilö, joka vetää vihkoon tänään tai jonain päivänä jossakin pelissä. Sitten tämä nuija viestittää toiselle nuijalle kentälle ja lopputulos on mahdollisesti jopa ”väärä”.

Teknologian ja kameratarkkuuden kehittymisen myötä pilkunviilaajanuijat ja sääntöjennussijatyypit pääsevät entisestään esille ja pätemään VAR-piilostaan. Ja tuskin sieltä paskalle ja hielle haisevasta VAR-komerosta pystyy aistimaan pelin henkeä ja virtausta. Siellä vedetään Red Bullia ja katsellaan sivusilmällä pornosaitteja.
agsu

Poissa Poissa


Vastaus #745 : 09.09.2022 klo 14:43:39

Hostikalta "hienoa" pulustamista Betisin toisessa maalissa. Itse laskin hänelle kolme vaarallista pallonmenetystä kun yritti pitkää puolenvaihtoa, ja vastustaja pääsi iskemään nopeasti vastaan. Aivan liikaa, yhtä kaikki.

Kottilakin tähän tarttui viaplayn studiossa, mm. se Hazardin tuplatorjunta lähti Hostikan järkyttävästä poikkisyötöstä, ja tämän jälkeen vielä jäi lönkyttelemään alaspäin.
Hexadecimal

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pallo maaliin lisäajan lisäajan lisäajalla


Vastaus #746 : 09.09.2022 klo 14:45:14

Itse olen sitä mieltä, että VAR on hyvä uudistus futiksessa. Nyt vaan valitettavasti sattui menemään tuomiot meikäläisten kannalta niin persiilleen kuin vaan voi. Onneksi kuitenkaan ei voi sanoa, että huonompi joukkue kentällä olisi voittanut sen takia. Betis ansaitsi voittonsa, mutta pakko sanoa että miehekkäästi Klubi taisteli ja paljon paremmalla ilmeellä, kuin vuosi taaksepäin useampaa kertaluokkaa pienempiä seuroja vastaan.
Assuncao

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Selssi


Vastaus #747 : 09.09.2022 klo 15:30:43

Itse olen sitä mieltä, että VAR on hyvä uudistus futiksessa. Nyt vaan valitettavasti sattui menemään tuomiot meikäläisten kannalta niin persiilleen kuin vaan voi. Onneksi kuitenkaan ei voi sanoa, että huonompi joukkue kentällä olisi voittanut sen takia. Betis ansaitsi voittonsa, mutta pakko sanoa että miehekkäästi Klubi taisteli ja paljon paremmalla ilmeellä, kuin vuosi taaksepäin useampaa kertaluokkaa pienempiä seuroja vastaan.
Ei var keskustelussa ole väliä miten päin tuomiot kenenkin kannalta milloinkin menevät. Kyse on siitä, viekö var lajia nimeltä jalkapallo parempaan vai huonompaan suuntaan pelaajien ja katsojien mielestä. Ja nyt kun moni sai kokea tämän ihanuuden ekaa kertaa livenä, niin se antaa varsin paljon uutta perspektiiviä verrattuna pelkästän kotisohvalla nauhojen kelailuun.
Sukerman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCK PTN, PRO HJK.


Vastaus #748 : 09.09.2022 klo 15:35:29

Ei tuota paskaa kaipaa kukaan täysipäinen jalkapallon ystävä sotkemaan pelikokemusta. Hyväksyn satunnaisen virheen helpommin, kuin tällaiset saatanan farssit. Mitä jää jäljelle, kun et voi minkäänlaista spontaania iloa kokea pelissä, kun on jatkuva tietoisuus siitä, että jossain kopissa voidaan hetkellä millä hyvänsä alkaa hinkkaamaan kelaa, jonkin minuutteja sitten tapahtuneen vuoksi?

Lajin tappaja.
Kilhammer

Poissa Poissa


Vastaus #749 : 09.09.2022 klo 15:50:06

Ei tuota paskaa kaipaa kukaan täysipäinen jalkapallon ystävä sotkemaan pelikokemusta. Hyväksyn satunnaisen virheen helpommin, kuin tällaiset saatanan farssit. Mitä jää jäljelle, kun et voi minkäänlaista spontaania iloa kokea pelissä, kun on jatkuva tietoisuus siitä, että jossain kopissa voidaan hetkellä millä hyvänsä alkaa hinkkaamaan kelaa, jonkin minuutteja sitten tapahtuneen vuoksi?

Lajin tappaja.

Agreed. Kun tarkkuus paranee, överiys lisääntyy. VAR-nörtit varastavat pelin itselleen. Onneksi on vielä muutakin kuin kliinistä silikonijalkapalloa.

 
Sivuja: 1 ... 29 [30] 31
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa