FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.02.2023 klo 08:15:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Nähdäänkö saman verran maaleja (7) kuin edellisessä kohtaamisessa?
Joo - 9 (21.4%)
Enemmän - 10 (23.8%)
Vähemmän - 23 (54.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 42

Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Oulu - HIFK su 18.9. klo 17  (Luettu 9621 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Finnish Kebab

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, AC Oulu


: 16.09.2022 klo 16:50:19

Haastajasarjan ensimmäinen kierros – kaikki ottelut alkavat porrastetusti. Ensimmäinen mahdollisuus ansaita pisteitä Haastajasarjassa. Jo nyt on selvää, miten tämä loppusarja jakautuu. HIFK aloittaa sarjajumbona, mutta voitto sunnuntaina antaisi jo huomattavasti paremmat lähtökohdat ennen neljän ottelun loppurutistusta. Lahteen eroa on yhdeksän pistettä ja maalierokin selkeästi huonompi. Nyt sitä eroa lähdetään kirimään Oulua vastaan. Ottelu kerrallaan, voitto kerrallaan. Muu ei auta enää tässä vaiheessa.

Lähtökohdat

HIFK lähtee sunnuntaiseen otteluun alla nöyryyttävä tappio edellisessä kotiottelussa juurikin Oulua vastaan. Peli päättyi 1-6 ja paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä. Pelin jälkeen haukuttiin valmentajaa ja peliesitystä ja siihen on helppo yhtyä. HIFK näytti joukkueelta, joka on luovuttanut. Joukkueen kannattajatkin alkavat olla kyllästyneitä tilanteeseen. Kauden loppusuoralla kuitenkin nähtiin myös piristyneitä otteita ja hävisihän esimerkiksi Oulu "juhlaottelussaan" VPS:lle kotonaan 0-6. Voiton merkitystä ei voi korostaa. Moraalisesti voitto Oulusta olisi merkittävä.

Tilanne verrattuna Lahteen on selkeä, mutta kerrataan se vielä konkreettisesti: Loppukauden aikana HIFK:n olisi otettava kaksi voittoa enemmän kuin Lahti ennen kuin joukkueet kohtaavat Lahdessa päätöskierroksella. Mikäli siihen otteluun lähdetään tilanteessa, jossa eroa on maksimissaan kolme pistettä, on voitolla HIFK putoamiskarsinnoissa. Mikäli muissa neljässä ottelussa ennen tätä kohtaamista HIFK ei ole onnistunut keräämään vähintään kuutta pistettä Lahtea enemmän, on kohtalona putoaminen Ykköseen.

Oulua vastaan on kuitenkin oltava optimistinen. Vaikka tulokset ovat olleet läpi kauden pettymyksiä, on HIFK lähes aina Oulua vastaan pelannut hyvin. Myös menneinä kausina HIFK on juuri Oulua vastaan ottanut isoja voittoja, vaikka kausi ei muuten olisi sujunut odotusten mukaan. Esimerkkinä kausi 2012, jolloin HIFK voitti kauden lopussa Oulun, vaikka lopulta tuli putoaminen Kakkoseen. Edellisellä liigakaudella HIFK voitti Oulun kotonaan 3-1 ja vieraissa 2-1. Toukokuussa Oulusta haettiin tasapeli. Helpolla Oulu ei tule pisteitä HIFK:lta saamaan, se on selvää.

Säästeleekö Oulu?

Lisäksi HIFK:n puolesta puhuu motivaatio lähteä otteluun. Oululla ei lähtökohtaisesti ole ihan hirveästi pelattavaa. He joutuivat Haastajasarjaan, koska FC Interin tekemä protesti heitä vastaan meni läpi. Protesti koski SK-pelaajien määrää, joka yksiselitteisesti todettiin liian vähäiseksi. Tuon protestin seurauksena muutettu ottelutulos Oulun tappioksi heidän välillään tarkoitti sitä, että heidän sarjasijoitus on 5. sijaan 7. Myös alaspäin on matkaa. Karsijan paikalle olisi eroa nyt 12 pistettä ja Oulun karsintapeikko on hyvin kaukainen pelko. Siksi pelattavaa ei etenkään sunnuntaina ole ihan liikaa ja tämä näkyy myös ennakoissa. HIFK on melkein yksi yhteen suosikki voittamaan ottelun sunnuntaina, vaikka piste-eroa on melkoisesti. Motivaatiotekijät ovat tässä suhteessa todella merkittäviä. Jostain Eurolopputurnauksesta Oulussa huhuillaan, mutta todennäköisyydet pärjätä siinä Haastajasarjan joukkueena ovat aika pienet.

Jääkin siis nähtäväksi, mitä Oulu tekee esim. peluutuksen kanssa. Raahataanko kaikki avainpelaajat mukaan Raattiin kylmään syysiltaan vai suunnataanko katseet jo suosiolla pitkään Maarianhaminan reissuun. Mikäli Oulu harrastaa rotaatiota, sataa se suoraan HIFK:n laariin. HIFK tulee otteluun joka tapauksessa parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Pelaajatilanne on parantunut. Mixu Paatelaisella on mistä valita. Joukkueen peruskokoonpano on kauden kliimaksiin löytänyt muotoaan paremmin ja paremmin. Ramilson Almeida on osoittanut usein olevansa kyvykäs kantamaan ykkösvahdin viittaa. Puolustuksessa Daan Klinkenberg – Ståle Saethre kaksikko ovat löytäneet toisiaan paremmin. Wingback-osastolla Macarion paikka on sinetöity, eikä Derbyssä saatu kolhu pitäne miestä huomenna sivussa. Keskikentällä Sakari Mattila on syttynyt johtamaan joukkojaan, ja hänen yläpuolellaan Eremenkot nauttivat toistensa kanssa pelaamisesta. Myös hyökkäykseen on vihdoin tuntunut löytyneen trio, joka luo uhkaa illasta toiseen. Michael Bakare – Savio Roberto – Jusif Ali näyttävät olevan se sapluuna, jolla HIFK voi loppukauden tehoista vastata. Etenkin Savion maali HJK:ta vastaan poisti apinan hänenkin selästään ja nyt maalitili on koko kolmikolla avattu.

Toistaako pelin kuva Oulussa pelattua ottelua?

Mikäli Oulu kuitenkin ykkösillään otteluun lähtee, on hyökkäyksessä isot uhat, joita tulee varoa. Etenkin Michael Lopez, joka on ollut joukkueen syömähammas kahdeksalla maalillaan, olisi iso pelote. Toki mahdollinen rotaatio tuo taas näyttöpaikkoja vähemmän pelanneille, jotka varmasti janoavat onnistumisia. Yhtä lailla todennäköisyys sille, ettei ottelussa nähtäisi maaleja, tai HIFK:n maalia on todella pieni. Joukkueet ovat historiassa kohdanneet 15 kertaa ja koskaan ei olla jääty maalittomaan tasapeliin. Lisäksi HIFK on aina tehnyt vähintään yhden maalin.

Raatin stadionilla pelattu ottelu toukokuussa oli aikaa, jolloin Paatelainen oli juuri saapunut seuraan ja peli oli todella erinäköistä. Tuo Raatin peli oli yksi HIFK:n tämän kauden parhaista. Peli itsessään oli tasainen ja HIFK olisi oikein hyvin voinut tuon pelin jopa voittaa heikolla nurmella, jossa fyysinen peli korostui. Mikäli Raatissa mennään sunnuntaina myös samalla kaavalla, on HIFK vahvoilla. Kokoa ja fysiikkaa joukkueesta nimittäin löytyy ja etenkin ilmassa se on vaarallinen. HIFK:n pitkät pallot ovat olleet viime aikoina se syömähammas, jolla vastustajia on voitu haavoittaa. Toiveissa voisi siis olla jotain samaa myös sunnuntaina. Paljon riippuu siitä, kumpi ottaa ottelun hallintaansa ja pääsee määräämään pelitahdin ja -tempon.

Paineet ja niiden käsittely

Rehellinen pitää kuitenkin olla, aika on käymässä vähiin ja nyt se voitto pitää ottaa tavalla tai toisella. Toiveissa ja unelmissa on periksiantamaton ja taisteleva HIFK. Se HIFK, joka nähtiin Cupissa tällä kaudella. Se HIFK, joka kaatoi Ilveksen Ratinassa. Se HIFK, joka on totuttu näkemään menneinä kausina. Jokaisesta pelaajasta paistaa turhautuminen, kun tuloksia ei vain saada ja jokaisen pelaajan kehonkielestä paistaa pohjaton halu saada kurssi vielä kääntymään. Paineista on turha puhua, niitä ei nimittäin voi enää kauheasti olla. Kuten Mattila ennen Derbyä totesi, on HIFK pelannut käytännössä viimeiset 10 ottelua selkä seinää vasten, joten tilanne on sitä myöten hyvinkin tuttu ja lähtökohdat ovat jälleen samat kuin edellisissä otteluissa. Kaikki on edelleen omissa käsissä, se vaatii vain sen, että joukkue maksimoi potentiaalinsa ja pelaa sen mukaisesti. Kaikki tietävät oman arvonsa ja taitonsa ja nyt viimeistään ne tulee ulosmitata. Jopa HJK sen meinasi jo kokea ja on hyvinkin mahdollista, että HIFK tukahduttaa tiiviillä puolustamisella Oulun ja käy tekemässä tarvittavat hyökkäämällä vastaan.

Kannattajia tarvitaan

Vain taistelutahto ei riitä. Kannattajia tarvitaan enemmän kuin koskaan ja joukkue haluaa tehdä kaikkien aikojen nousun yhdessä. Yhteisönä, perheenä, olemme vahvempia ja yhdessä me teemme tästä mahdollista. Siksi jokaisen tuki on tärkeää, jotta joukkue siivittyy vielä parempiin suorituksiin ja sitä kautta parempiin tuloksiin. Jokaista, joka siihen kykenee, kannustetaan tulemaan sunnuntaina Ouluun. En gång HIFK, alltid HIFK! Lippuja on saatavilla ja niitä myydään AC Oulun seurakaupassa. Mene siis sivustolle ja hanki flabat Haastajasarjan ekaan otteluun!

AC Oulu - HIFK, SU 18.9.2022, Veikkausliiga, Raatin stadion. Ottelu alkaa klo 17. Pukeudutaan punaiseen ja kannustetaan Röda voittoon! Mikäli ottelua ei syystä tai toisesta pääse seuraamaan paikan päälle, voi sitä seurata Ruudussa. Lähetys alkaa klo 16.45.
Vihuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Academic Club Oulu


Vastaus #1 : 16.09.2022 klo 20:13:28

Onko koskaan näin antiklimaattiseen pakkopullahöntsään yhtä antaumuksella kirjoitettu avausta? Ylos

Jos vieraissa voitettiin 6-1 niin eiköhän tämä pääty 12-2. Rasse tekee kuus.
Antoine Roquentin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jatkuvuuden Periaate & J-P Sartren rohtopaukku


Vastaus #2 : 16.09.2022 klo 21:08:28

Väkevä avaus tähän kiimaiseen taistoon Ylos
Kim Suomisen ponnari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #3 : 16.09.2022 klo 22:09:04

Onko Mika-Matti Paatelainen vielä vierasjoukkueen valmentajana?
KaketsuKing

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 16.09.2022 klo 22:32:05

Eihän tässä enää muuta kun tärkeitä pelejä olekaan, etenkään kun jatkosarjana on alaloppusarja. Se seiskasija.

En kyllä jaksa uskoa että HIFKin ukoista on enää haastamaan oikein ketään, yllätyn jos peli on jotain muuta kun jatkoa viikon takaiselle.
Futari123

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 17.09.2022 klo 09:10:51

Hifk tuskin tuleen Ouluun lentämällä? Niinkuin Oulu tuli Helsinkiin. Hifkillä matka rasitus  vielä tähän peliin, joten eiköhän se ole nyt 10-1 Oululle. Tuleeko Hifk lauantaina Ouluun vai lähtevätkö sunnuntaina aamuyöllä bussilla?
Rents

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu, Käpylän pallo, Greta Thunberg


Vastaus #6 : 17.09.2022 klo 09:15:58

Vieläköhän Mixu karjuu yhtä kovaa kuin TPS:in puikoissa Castrenissa?

Onhan toi Roman Eremenkokin kiva nähdä livenä.
Nahkajulli

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 17.09.2022 klo 14:20:12
Säästeleekö Oulu?


Hieno avaus.

Ehottomasti kannattaa Oulun säästellä pellaajia. Maarianhamina away on jo 10 päivän päästä. Ainakin Kalliselle ja Liimatan Tommille huilivuoro. Voivat syyä poronkäristystä ja leikkiä leegoilla pyhänä. Mutta kyllä myös Rasse ja Selanderin Riku ansaitsevat huilia tämmöisessä höntsässä. Nogha nogha ja se joku sieltä vittudivarista vaan avaukseen.
Mökkihöperö

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 17.09.2022 klo 14:32:02

Aco ykkösillä vaan kehiin, nopea ratkaisu peliin ja sitten vaihtojen kautta huilia tarvitseville
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taisteleva-Rohkea-Ylpeä


Vastaus #9 : 17.09.2022 klo 14:53:11

Täällä ei ilmeisesti ole kaikille avautunut Finnish Kebabin loistava avaus. Kannattaa lukaista HIFK:n viikon takainen ennakko niin eiköhän se aukene.

https://hifkfotboll.fi/2022/09/runkosarja-loppuu-haastajasarjaan-mahdollisuus-pelata-paremmat-asetelmat/
Finnish Kebab

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, AC Oulu


Vastaus #10 : 17.09.2022 klo 14:59:33

Täällä ei ilmeisesti ole kaikille avautunut Finnish Kebabin loistava avaus. Kannattaa lukaista HIFK:n viikon takainen ennakko niin eiköhän se aukene.

https://hifkfotboll.fi/2022/09/runkosarja-loppuu-haastajasarjaan-mahdollisuus-pelata-paremmat-asetelmat/


Saikulla ehtii hassutella. :) Onneksi huomiseen peliin kuitenkin pääsee. 3-1, HIFK taistelee, mutta Rasse tekee 2 ja Otso 1. AM 1234.
Kaarlo Ulkosyrjä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Laivastonsiniset, Taivaansiniset


Vastaus #11 : 17.09.2022 klo 22:58:30

Hieno avaus.

Ehottomasti kannattaa Oulun säästellä pellaajia. Maarianhamina away on jo 10 päivän päästä. Ainakin Kalliselle ja Liimatan Tommille huilivuoro. Voivat syyä poronkäristystä ja leikkiä leegoilla pyhänä. Mutta kyllä myös Rasse ja Selanderin Riku ansaitsevat huilia tämmöisessä höntsässä. Nogha nogha ja se joku sieltä vittudivarista vaan avaukseen.

Menihän tähän sentään joku.
Kebabin avaukselle Ylos Ylos
Futari123

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 18.09.2022 klo 09:58:13

Pitääkö sinne jo toppatakkia laittaa?
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taisteleva-Rohkea-Ylpeä


Vastaus #13 : 18.09.2022 klo 10:06:21

Pitääkö sinne jo toppatakkia laittaa?
Samaa täs kans pähkäilly. Taitaa mennä kolikonheitoksi laitanko vai en.
Teutanus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Oulu


Vastaus #14 : 18.09.2022 klo 10:29:28

Hyvä avaus!

Nämä pelt on vaan voitettava, vaikka ei kiinnostaisi vähääkään.
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taisteleva-Rohkea-Ylpeä


Vastaus #15 : 18.09.2022 klo 12:05:20

Lainaus
ACO:

35 Ward Calum
6 Selander Riku
7 Karjalainen Rasmus
10 Morais Ferreira dos Santos Claudio Lucas
11 Scapini De Almeida Rafael
14 Jokelainen Niklas
15 Kallinen Jere
20 Liimatta Otso
30 Pallas Noah
44 Breitenmoser Magnus
70 Hetemaj Mehdi

1 Pennanen Juhani
3 Koskela Miika
8 Könkkölä Marius
9 Lopez Michael
16 Sekajja Ibra
18 Nogha Nogha Raymond Roan
24 da Silva Floro Rafael

HIFK:

22 Almeida Da Silva Ramilson
2 Sotelo Guillermo
3 Mattila Sakari
6 Malolo Obed
8 Halme Jukka
9 Markkanen Eero
18 Eremenko Roman
20 Saethre Ståle
21 Puro Eetu
27 Bakare Michael Adewale Oluvabunmi
29 Ani Ifenyi Emmanuel

1 Ferahyan Felix
7 Ali Jusif
14 Lutumba-Pitah Didis
15 Nikki Jesse
19 Tainio Maximus
32 Kangaslahti Oliver
35 Figueiredo Savio Roberto
puolueeton

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 18.09.2022 klo 12:16:20

Hifk ei tuu nousemaan 9 pisteen takaa karsijan paikalle. Käytännössä pitää voittaa 4/5 ottelusta. Käsi ylös kuka tuohon uskoo :).
Häntäjoukkueet kohtaa toisiaan ja en usko että mikään joukkue jää pisteittä loppupeleissä. Lahti kun voittaa yhden pelin niin homma on paketissa.
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taisteleva-Rohkea-Ylpeä


Vastaus #17 : 18.09.2022 klo 12:20:25

viitati

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 18.09.2022 klo 12:21:16

No pari äijää vaihtaisin vaikka viimeksi voitto näillä tulikin Koskela Hetemaj tilanne ja Lopez Moraisin tilalle, ihmettelen noiden kahden jatkuvaa penkittämistä kun kumpikin on täysin terveinä ja hyvä reeniviikko alla???
Sergei Analtov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Puolen Suomen Oulu + Oulun kylä


Vastaus #19 : 18.09.2022 klo 12:22:17

Halme ja Malolo :D

Pistetäänpä viime viikon numeroita vielä paremmaksi.
heikompivasuri

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 18.09.2022 klo 12:29:11

Samaa täs kans pähkäilly. Taitaa mennä kolikonheitoksi laitanko vai en.

Viime kotipelissä oli sen 8 astetta lämmin ja toppatakki oli kyl hyvä päätös päälle niin eiköhän se tänäänkin mene vaikka sen 10 astetta näyttää olevan.
jespe61

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 18.09.2022 klo 12:31:45

Hifk ei tuu nousemaan 9 pisteen takaa karsijan paikalle. Käytännössä pitää voittaa 4/5 ottelusta. Käsi ylös kuka tuohon uskoo :).
Häntäjoukkueet kohtaa toisiaan ja en usko että mikään joukkue jää pisteittä loppupeleissä. Lahti kun voittaa yhden pelin niin homma on paketissa.

Voitettas ees yks loppukauteen 😅. Loppuu tää kärsimysnäytelmä ja mixu lähtee menee.
Futari123

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 18.09.2022 klo 12:36:41

Hohhoijjaa Duarte.... Hetemaj avauksessa mitä vittua? Toivottavasti Hetemaj ei jatka ensikaudella.
viitati

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 18.09.2022 klo 13:30:40

Hohhoijjaa Duarte.... Hetemaj avauksessa mitä vittua? Toivottavasti Hetemaj ei jatka ensikaudella.
Varsin kattelin tuon Hetemaj aiempia pelejä niin ei kyllä vakuuttanut. Lahti pelin eka jaksolla liikkui oudosti/väärin, painopuolettomana topparina oli jatkuvasti ylempänä kun juuri hänen tulisi pitää linja jos syöttö tulisi selustaan ei ehtisi millään tukea. Muutamia suorituksia hätäpurku yli sivusta vaikka omia vieressä pelattavana, pääpalloihin holtittomasti laittaa vain päätä väliin ei puske palloa, yhdestä kulma tilanteesta ryntäsi 16 viivaa kohti ja puski ohi pallosta , osuiko pallo samalla käteen? Laidassa Pallas hävisi 1v1 tilanteen, ei antanut tukea vaikka itsellä ei ollut miestä vaan yritti koomisesti peittää polviasennossa? Muissakin tuki tilanteissa isoja ongelmia, joko jäljessä tai liian kaukana tilanteesta...ja tuo oli vielä helppo jakso kun Lahti melko vaatimaton.
Tänään kyllä seuraan tukemista, pelaamista pallottomana, pääpeliä ja liikettä, onko vain hidas vai sijoittuuko väärin?
laitakoira

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 18.09.2022 klo 14:18:35

En kyllä ymmärrä miksi Floro ja Lopez ovat jatkuvasti vaihdossa. Molemmat olivat alkuakauden parhaita. Varsinkin Lopez. Florolle sopii hyökkäävä rooli.

 
Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa