FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.05.2024 klo 21:25:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Montako ottelua aiot katsoa Qatarin jalkapallon MM-kisoista 2022?
En yhtään - 229 (40.5%)
Ainakin yhden - 336 (59.5%)
Äänestäjiä yhteensä: 565

Sivuja: [1] 2 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: Montako ottelua aiot katsoa Qatarin jalkapallon MM-kisoista 2022?  (Luettu 39117 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ben

Poissa Poissa


: 17.10.2022 klo 12:16:51

Minua on monessa ketjussa maalitettu kovasanaisestikin siitä, että olen ilmoittanut katsovani jalkapallon MM-kisoja tänä vuonna. Ihan niin kuin aiemminkin aina. Olen myös ilmoittanut, että en olisi halunnut niitä Qatarille myönnettävän, mutta minulla ei mitään päätösvaltaa asiassa ollut. Lisäksi olen kertonut, että niin valitettavaa kuin se onkin, työläisten oikeudet ovat vain pienessä osassa maailmaa yhtä hyvät kuin Suomessa, vaikka minä henkilökohtaisesti muuta toivoisinkin.

Minulle on tullut tunne, että olisi jotenkin väärin muka katsoa kisoja edes televisiosta. Olen tästä äimänä, koska varsin kansainvälisessä some-kuplassani ei ole kirjaimellisesti yksikään ihminen puhunut mitään mistään MM-kisaboikotista vaan kaikki aikovat katsoa kisoja ja useimmat ovat jo innoissaan kisoista. Itsekin huomaan jo odottavani otteluita. Yksikään pelaaja tai maajoukkue ei ole myöskään ilmoittanut boikoitoivansa kisoja, enkä ole huomannut minkään mediatalonkaan näin tekevän. YLE ja MTV3 ovat jo kisakiimassa ja samoin jalkapallomaailma muuten.

Qatarissahan muun muassa järjestettiin yleisurheilun MM-kisat ihan pari vuotta sitten ja Futisforumin muu urheilu -osio keräsi aktiivista seurantaa niistä, eikä boikotista tainnut puhua kukaan. Tämän jälkeen Qatarissa työläisten olot ovat menneet parempaan suuntaan. Samoin PSG:n ja Manchester Cityn kaltaisten seurojen otteista puhutaan forumilla käytännössä päivittäin, vaikka omistajina on samat tahot kuin MM-kisojen järjestämisessä. Ainakin yksi näistä forumin äänekkäistä boikotoijista oli vakionäky Barcelona-ketjuissa aivan innoissaan hehkuttaen suosikkiensa otteita silloinkin, kun Qatarin valtion omistama Qatar Airways maksoi vuosien ajan satoja miljoonia vuodessa Barcelonalle (ja jolloin työläisten olot Qatarissa olivat siis nykyistäkin paljon heikompia). Laaja paheksunta kisoja katsovia kohtaan tässä vaiheessa tuntuukin minusta väkisinkin tekopyhältä.

Siksi haluan nyt selvittää, että onko tämä pieni vähemmistö joka minua kiusaa, vai onko Forumilla muusta jalkapallomaailmasta poikkeavasti oikeasti muka paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät aio kisoja katsoa.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2022 klo 12:36:40 kirjoittanut Ben »
Kankea puolustaja

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 17.10.2022 klo 12:20:17

Itse varmaankin katson. Olisin toivonut isompaa boikottia ja mikäli YLE ja MTV olisivat kieltäytyneet kisoja näyttämästä, en olisi mitään striimejä lähtenyt hakemaan.

Tosiaan yksikään pelaaja tai maa ei ole kisoja boikotoinut, niin tuskin boikotoin minäkään.

Ei tämä silti mitään kiimaa ainakaan vielä herätä.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 17.10.2022 klo 12:29:42

Hyvin pieni, mutta toki äänekäs ryhmä se boikottiporukka on. Eiköhän valtaosa suhtaudu kuten itsekin; paheksuu ja harmittelee kisapaikan valintaa, mutta on lopulta liian heikko ja välinpitämätön asian suhteen. Eniten harmittaa se, ettei näistä kisoista ole lupa olla innoissaan. Jotenkin sitä toivoisi, että tämä olisi nyt se huppu-urheilun korruption ja mädännäisyyden aallonpohja, josta tie on vain parempaan, mutta eiköhän nuo vielä jotain keksi. Ei tästä taideta mitään oppia ja ottaa onkeen.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 17.10.2022 klo 12:31:15

Hyvin pieni mutta toki äänekäs ryhmä se boikottiporukka on. Eiköhän valtaosa suhtaudu kuten itsekin; paheksuu ja harmittelee kisapaikan valintaa, mutta on lopulta liian heikko ja välinpitämätön asian suhteen. Eniten harmittaa se, ettei näistä kisoista ole lupa olla innoissaan. Jotenkin sitä toivoisi, että tämä olisi nyt se huppu-urheilun korruption ja mädännäisyyden aallonpohja, josta tie on vain parempaan, mutta eiköhän nuo vielä jotain keksi. Ei tästä taideta mitään oppia ja ottaa onkeen.

Joo, itsekin kyllä pahaa pelkään, että Saudi-Arabia esimerkiksi tulee vielä olympialaiset ja jalkapallon MM-kisat järjestämään.
Kiitaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #4 : 17.10.2022 klo 12:47:23

En katso yhtään. Tulokset vilkaisen mahdollisesti teksti-tv:stä.
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #5 : 17.10.2022 klo 12:52:04

YLE ja MTV3 ovat jo kisakiimassa

Viimeiseen kolmeen viikkoon YLE ei ole julkaissut yhtään MM-kisoihin liittyvää uutista, Maikkari nopealla laskutoimituksella kaksi sellaista joissa ei puhuta pelkästään siitä miten perseestä kisajärjestelyt ovat. Melkoinen kiima :D
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 17.10.2022 klo 12:56:39

Viimeiseen kolmeen viikkoon YLE ei ole julkaissut yhtään MM-kisoihin liittyvää uutista, Maikkari nopealla laskutoimituksella kaksi sellaista joissa ei puhuta pelkästään siitä miten perseestä kisajärjestelyt ovat. Melkoinen kiima :D

No kesällä ainakin olivat vielä kiimassa. Sen jälkeen työläisten olot eivät ole menneet Qatarissa piiruakaan huonompaan suuntaan, eli jos nyt rupeaa vetämään takaisin innostustaan vasta, niin se on tahosta riippumatta juuri sitä mitä sanoin, tekopyhää.


Uutinen

– Meille Ylellä on tärkeintä varmistaa merkittävien urheiluhetkien näkyminen vapaasti kaikille suomalaisille. Urheilun esitysoikeuksista käydään yhä kovempaa kilpailua. Uudenlaisilla kumppanuuksilla varmistamme sekä vastuullisen rahankäytön että pärjäämisen kovenevassa kilpailussa – eli urheilun tähtihetket kotikatsomoihin mahdollisimman laajasti ja laadukkaasti, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sanoo.

– On hienoa, että aiemmin sovittu yhteistyö vuoden 2026 kisoista saa jatkoa ja että yhteistyö MTV:n ja Ylen välillä käynnistyy jalkapallon MM-kilpailujen parissa jo vuonna 2022. Luvassa on erinomainen kokonaisuus suomalaisten futisfanien iloksi, ja valjastamme innolla MTV:n kokemuksen suurista urheilutapahtumista kisahuuman kasvattamiseksi, sanoo MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

“Jalkapallon MM-kisat ovat kasvaneet megaluokan tapahtumaksi, jonka välittämisessä yhteistyö on järkevää – muissa Pohjoismaissa niin on tehty jo pitkään. Meille tärkeintä on, että suomalaiset voivat nauttia kaikki ottelut vapailta kanavilta, Yleltä tai MTV:ltä. Yle takaa näistä kisoista suomalaisille jälleen laajat ja monipuoliset sisällöt niin tv:ssä kuin digipalveluissa”, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Turnauksen pääkanava on Yle TV2, jonka lisäksi kisatapahtumat näkyvät kattavasti jokaisena pelipäivänä Ylen digipalveluissa eli Yle Areenassa, yle.fi-verkkosivuilla ja Yle-sovelluksessa. Koko matkan ajan seuranasi on Ylen monipuolinen asiantuntijatiimi.

“Ylen palveluissa nähdään suorana 42 ottelua, jonka lisäksi tarjoilemme tuoreimmat kisauutiset, huippuhetket, kattavan tulospalvelun ja paljon muuta herkkua päivittäin. Ylen studiotiimin huippuasiantuntijat takaavat tiukimmat analyysit ennakkoon ja otteluiden jälkeen. Asiantuntijatiimin kokoonpanosta kerromme lisää myöhemmin”, kertoo MM-kisojen päätuottaja Antti Ennekari.
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #7 : 17.10.2022 klo 13:46:51

Näyttääkö YLE tai MTV3 Ultra HD lähetyksiä?

Tänään vasta tarkistin, että milloin nämä kisat nyt tarkalleen edes alkaa.
Eettisten syiden takia, kisojen ajankohta ja työt kyllä latistavat tunnelmaa. On niin tottunut Arvokisat=Kesäloma.
Voiko sanoa boikotoivansa osittain, jos ei katso niitä pelejä mitkä tulee työaikana?
maakato

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 17.10.2022 klo 14:22:48

Jos satun jossain kaveriporukassa olemaan, jossa kisoja katsellaan, niin varmaan joku peli tulee kisoista nähtyä. Ja ei minua haittaa, jos kisoja haluaa katsella, mutta itse en tule pelejä pahemmin seuraamaan. Kaikki näiden kisojen alla olevat ongelmat ovat jotenkin niin surullisia, että edessä on jotenkin kokonaisuudessaan niin irvokas näytelmä, jonka kuluttaminen ei minua innosta.

Lisäksi uskon, että tekee ihan hyvää, jos pitäisi futiksesta pikkubreikkiä suomifutiskauden jälkeen, joten tämähän tulee senkin suhteen hyvään rakoon. :) Voi katsella jotain muuta urheilua, tai jopa muita tv-ohjelmia, myös HH:n kanssa voisi vaikka jotain laatuaikaa viettää.

Haluan silti omalta osalta korostaa, että en muiden kisojen katselua ja seuraamista tuomitse, koska mihinpä nyt yksikään foorumisti voisi toisaalta vaikuttaa, kun näin iso pyörä pyörii eteenpäin, ja onhan kyseessä kuitenkin MM-kisat, joten niiden seuraamisen ymmärrän. Minulle henkilökohtaisesti tämä ei kuitenkaan tunnu sellaiselta tuotteelta jota haluaisin kuluttaa, joten en tule kisoja seuraamaan, mitä nyt ehkä tulosten muodossa jostain teksitv:stä silloin tällöin.
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #9 : 17.10.2022 klo 14:31:31

0.
Monzan gorilla

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Suomen nu-metal yhdistys


Vastaus #10 : 17.10.2022 klo 14:37:06

En varmaan yhtäkään, kisakiima ihan nollissa.
kettu69

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 17.10.2022 klo 14:38:26

Kyllä aion katsoa aika monta ottelua, mutta ajankohdasta johtuen tuskin yhtä paljon kuin perinteisestä kesäturnauksesta. Töissä on käytävä ja muita asioita hoidettava. Kesäisin on paljon helpompi "antautua" MM-kisojen virtaan.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #12 : 17.10.2022 klo 14:45:23Olet kertonut nämä kaikki asiat noin 16 kertaa vuorokauden sisään foorumilla ja epäilemättä kerrot jälleen huomenna.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 17.10.2022 klo 14:53:04

Kaikenlaisten jalkapallon ulkoisten ongelmien lisäksi kisoissa ei ole yhtään mielenkiintoista joukkuetta. Tai varmaan muuten olisikin, mutta Kansainliiga on tehnyt tehtävänsä eurooppalaisten huippujen kohtaamisten osalta, eikä oikein ole sellaista jännitettä, joita jatko-otteluiden osalta yleensä on, kun Saksa kohtaa Englannin tai Italia (sic) Espanjan. Alkulohkoissa ehkä jotkut Argentiina - Meksiko, Hollanti - Senegal ja Portugali - Uruguay ovat ennakolta urheilullisesti kiinnostavimpia, USA - Iran olisi poliittisesti, mutta sekin aspekti on kadonnut jo kauan sitten. En siis tältäkään osin ihmettele foorumistien hinkua boikotoida kisoja, sillä eiväthän ne ole kiinnostavat miltään kantilta, ja sitä myöten helppo rasti.

Onko tuolla oikeasti yhtään erityisen kiinnostavaa poppoota, jonka otteita joko maajoukkueena tai 9/11 pelaajista seurajoukkueissaan ei näkisi jatkuvasti?

Ei sillä että tämä olisi uusi asia. Kyllähän tätä ähkyä on jo aika lailla ja kansainvälisen jalkapallon suurin viehätys on lässähtänyt jo aikoja sitten.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2022 klo 14:55:09 kirjoittanut Jinete »
Rela

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 17.10.2022 klo 15:32:59

Ymmärrän jos kisoja ei halua katsoa, mutta argumentti siitä ettei kisoissa ole yhtään kiinnostavaa joukkuetta on looginen ainoastaan siinä tapauksessa, että ainoa kiinnostava maajoukkue maailmassa on Suomi. Silloin ei ennenkään tarvinnut seurata kisoja.
PulkkaNilkoille

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki, jotka pärjää + Superliigajoukkueet


Vastaus #15 : 17.10.2022 klo 15:35:40

0
Sergei Analtov

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: ACO


Vastaus #16 : 17.10.2022 klo 15:39:04

Näyttäs tulevan päivällä aika paljon pelejä, niin totta ihmeessä laitan etätöissä telkkarista pyörimään.

Kiima on kyllä olematon, osittain kisaisännästä mutta vielä enemmän marraskuusta johtuen.
Jämpti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #17 : 17.10.2022 klo 16:22:28

En ajatellut katsoa ensimmäistäkään peliä.
Ainoa totuus

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 17.10.2022 klo 16:59:59

Katson varmasti niin monta ottelua kuin vain pystyn. Kisajärjestäjä on perseestä, kuten on jo moneen kertaan eri yhteyksissä mainittu, mutta satun pitämään jalkapallon katsomisesta ja minun lineaarisen television katseluani ei kukaan edes mittaa, joten boikotista ei olisi mitään hyötyä. Jonkinlaista "klikkiboikottia" sen sijaan voisin jopa harkita ainakin tämän foorumin ulkopuolisten uutislähteiden osalta.
ALPPIK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taylor Swift: You Belong With Me


Vastaus #19 : 17.10.2022 klo 18:11:25

Kolme. Espanja-Saksa, Japani-Espanja ja finaali.

Kaksi ensimmäistä, koska olen matkoilla Baskimaassa ja teen sidran ja txakolin huuruista harrastesosiologista tutkimusta siitä, miten paikalliset kansankuppiloissa käyttäytävät Espanjan maajoukkueen pelatessa. Finaalin katson vanhasta tottumuksesta.

Lainaus
To be honest, I don't really care about the next World Cup, which is not a real World Cup for me. In the last decades, you had a lot of events like the Olympic Games or World Cups in countries that are emerging - like in Russia or China.

But Qatar - it's not the country of football. I'm not against the idea of hosting a World Cup in a country where there is a possibility to develop and promote football, like in South Africa or the United States in the 90's.

Football is the most popular feminine sport in the United States, there is a lot of South American immigration, and a big potential for the sport to develop.

In fact, now in the United States, the sport which has the most licensed people is football. But in Qatar, the truth is that there is no such potential. There is nothing. It's only about money I think.

It's only about money and the way they treated the people who built the stadiums, it's horrible. And thousands of people died. And yet we will celebrate this World Cup.
-Eric Cantona
« Viimeksi muokattu: 17.10.2022 klo 18:34:27 kirjoittanut ALPPIK »
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Pablo Páez Gavira


Vastaus #20 : 17.10.2022 klo 19:26:00

64.
uuba

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 17.10.2022 klo 20:00:05

Koskas nämä hassuttelut pidetään?

Oikeasti, en edes muistanut koko kisojen ajakohtaa, ennen kun forkalta osui näitä keskusteluja silmään. Aika hyvin ainakin suomalainen media on onnistunut kisakirjoittelun ja tv-jutut pitämään nollissa. En sitten tiedä onko se tietoista "protestia", mutta ihan hyvin toimivaa. Omakin kisafiilis täysin kateissa. Eiköhän sitä pelejä tule silti joitain vilkuiltua, vaikka ei tällä hetkellä kiinnosta tippaakaan.
Stark

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jos luet tätä, on liian myöhäistä.


Vastaus #22 : 17.10.2022 klo 20:07:21

Kisakiima nollassa, Qatar vituttaa ja työntekijöiden kohtalot tekee väkisinkin surulliseksi.

Katson toki kaikki matsit, koska olen selkärangaton ja koukussa sekä futikseen että foorumilla mesoamiseen.
Sebbliiga

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Spurs


Vastaus #23 : 17.10.2022 klo 20:10:04

Kisoihin tosiaan saa vielä lippuja. Toista tulee olemaan Saksan em-kisat, jotka ovat kaikkien aikojen kisat.
Raaka-Juhani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #24 : 17.10.2022 klo 20:54:33

64.
Hyvää provoa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa