FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.12.2022 klo 22:53:10 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: FC Vaajakoski 2023 – Mihin mennään 30-vuotisjuhlakaudella?  (Luettu 3296 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Black_Spider

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


: 23.10.2022 klo 17:30:21FC VAAJAKOSKI
Lyhenne: FCV
Perustettu: 1993
Kotikenttä: Panda Areena (Vaajakosken keskuskenttä)
Varakenttä: Viitaniemen liikuntapuisto

MEDIA:
Kotisivut
Facebook
Twitter
Instagram
FCV TV


EDELLINEN KAUSI 2022
Kauteen 2022 FC Vaajakoski suuntasi valtavia muutoksia kokeneena, sillä edellisen vuoden pelaajista peräti 17 siirtyi pelaamaan muihin maisemiin, jäähdyttelemään alempiin sarjoihin tai lopetti pelaajauransa. Vuosikausia joukkuetta edustanut kokenut runko jätti punaiset talven aikana, joten pelaajisto meni täysin uusiksi. Välillä pelkona oli jopa saadaanko uutta joukkuetta edes kasaan, mutta urheilutoimenjohtaja Mika ”Sisu” Etelälahden määrätietoisen työn ansiosta pelaajia löytyi kevään kuluessa riittävä määrä.

Myös joukkueen taustat valmennuksesta huoltoon ja joukkueenjohtoon uusiutuivat. FCV:n päävalmentajan saappaisiin hyppäsi mittavan taipaleen JJK:n juniorivalmennuksessa tehnyt Sami Mustalampi ja avukseen hän sai kokeneen Heikki ”Hessu” Nurmen. Fysiikkapuoli oli Henri Qvickströmin harteilla, jolle kausi oli joukkueessa toinen. Huoltajan ja joukkueenjohtajan tehtävissä ryhmässä debytoi Eelis Kolu.

Varsin monikansallisella pelaajapakalla kauteen lähteneen FC Vaajakosken muutokset eivät jääneet vain valmistautumisjaksolle, vaan muuttumisprosessi jatkui myös sarjakauden aikana. Pelaajia tuli ja meni. Lähteneiden tilalle korvaajia saatiin lähinnä kettupaitojen B-junioreista ja muista Kakkosen joukkueista. Silti kausi edettiin melko kapealla materiaalilla, kun loukkaantumisten lisäksi pelikiellot sekä Eetu Kuusraisen ja Saboor Salimin asepalvelukset verottivat kokoonpanoa kovalla kädellä.

Harjoitusottelut sujuivat punaisilta tuloksellisesti kohtuullisen hyvin. Niiden negatiivisinta antia oli kuitenkin tärkeään rooliin kaavaillun laitapuolustaja Teemu Roposen ikävä loukkaantuminen, minkä vuoksi savolaiskasvatilta koko kausi jäi lopulta väliin. Ensimmäisessä virallisessa ottelussaan FC Vaajakoski kohtasi Suomen Cupin kolmannella kierroksella Vehkahallissa Lahden Reippaan, jonka se oli voittanut jo aiemmin harjoituskamppailussa. Toista kertaa Reipas ei ollut enää yllätettävissä, vaan perinteikäs päijäthämeeläinen nippu jatkoi turneessa 0-3 -voitolla eteenpäin.

Kakkosen kauteen FCV asetti tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen. Tavoite täyttyikin joukkueen sijoituttua 23 pisteellä kahdeksannelle tilalle, mutta kauden kulkua voitaneen kuvailla hieman erikoiseksi. Uusiutuneelta joukkueelta parasta menestystä saattoi ennalta odottaa vasta loppukesän puolella, toisin kuitenkin kävi. Sarjan kevätkierroksella FC Vaajakoski keräsi 16 pistettä ja vaisuhko syyspuolisko tuotti ainoastaan seitsemän pinnaa. Yhteensä pojoista peräti 19 kertyi matkapeleistä ja kotikentällä punaiset jäivät hämmästyttävästi tyystin ilman voittoa.

Tuloksellisesti parhaiten FC Vaajakoski onnistui Kajaanin Hakan, OTP:n ja Vasa IFK:n kanssa, joita kaikkia vastaan se merkkautti pöytäkirjoihin vierasvoiton ja kotitasapelin. Mielenkiintoa kauteen toivat myös Jyväskylän paikallisderbyt, jotka menivät FCV:ltä kuitenkin penkin alle. Kaksi tappiota JJK:lle ja vain yksi piste Komeetoilta jäivät kaivelemaan, sillä kaudella 2023 Kakkosessa Keski-Suomen derbyjä ei enää nähdä kahden muun paikallisen kilpakumppanin vaihdettua sarjatasoaan.

FC Vaajakosken puolustus toimi kesän kuluessa yksittäisiä notkahduksia lukuun ottamatta varsin tiiviisti, vaikka alakerran miehitys vaihtelikin voimakkaasti illasta toiseen. Suurimmat ongelmat olivat ylimmällä kolmanneksella, jolla tilanteiden rakentelu ja murtautuminen tuottivat ongelmia ja pelitilannemaalien määrä jäi harmittavan vähäiseksi.

Yksi positiivisimmista asioista kauden aikana oli uusien nuorten pelaajien vahva sisäänmarssi vastuullisiin rooleihin. Antto Mikkonen tuurasi muutamissa peleissä maalinsuulla Severi Ikäheimoa onnistuneesti ja puolustuksessa vastuuta keräsivät Joona Rönkä ja Eero Säynäjäkangas. Keskikentällä onnistuivat Benjamin Montonen ja Dani Nurmi. Hyökkääjäosastolla Eero Salmi aloitti kautensa vahvasti, mutta loukkaantumiset sotkivat loppuvuotta.

Joukkueen maalikuningas kaudella 2022 oli jo kolmatta kertaa peräkkäin kärkihyökkääjä Matias Sarlin. Kapteenina toiminut pelaaja takoi yhdeksällä osumallaan Kakkosen maaliennätyksensä uusiksi, vaikka pelasi välillä laidassa ja jopa puolustuslinjassa. Neljästi viimeistelyssä onnistui ranskalainen Antoine Lemarié ja australialais-italialaiselle Harrison De Nicololle maalimerkintöjä kirjattiin kolme. Eniten peliaikaa FC Vaajakosken ryhmästä saivat Lemarién ja De Nicolon ohella puolustuksessa uurastanut Niilo Pirttinen ja kokenut keskikenttäpelaaja Janne Kuhmonen. Tarkemmin FC Vaajakosken edelliseen kauteen pääsee tutustumaan Futisforumin vuoden 2022 topicista tai seuran nettisivuilta.

Tulevankin luominen on jo alkanut ja merkittävä muutos seurassa on valmentajavaihdos. Ryhmän päävalmentajana aloittaa jyväskyläläistaustainen viime vuodet Oulussa vaikuttanut 31-vuotias Antti Neuvonen, joka korvaa tehtävässä yhden kauden ajan joukkuetta luotsanneen Mustalammen. Kesän 2022 pelaajanipusta sopimus myös tulevaa kautta koskien on takataskussa jo muutamalla kokeneemmalla pelimiehellä ja viime kaudella väläytelleestä nuorisokaartista lähes kaikki ovat pistäneet nimensä jatkosopimuspaperiin. Kuudenteen peräkkäiseen Kakkosen kauteensa valmistautuva joukkue aloittaa harjoittelun marraskuussa viikolla 47.

UUDET PELAAJAT KAUDELLA 2023: (suluissa viimeisin seura)
Juuso Sarkkinen (Komeetat) Uutinen

VALMENNUS, JOHTO, HUOLTO JA TAUSTAT 2023:
Antti Neuvonen, päävalmentaja Uutinen
Risto Kontio, valmentaja Uutinen
Henri Qvickström, fysiikkavalmentaja Uutinen
Oskari Ervasti, lääkäri, Seppälääkärit
Mika "Sisu" Etelälahti, urheilutoimenjohtaja
Miika Kuntonen, valmennuspäällikkö
Kalle Kemilä, tiedotus ja markkinointi
Veke Koskinen, logistiikka
Otto Eskola, videotuotanto, Stagehouse Productions

PELAAJAT 2023:

MAALIVAHDIT:
Santtu Toivari Uutinen

KENTTÄPELAAJAT:
Janne Kuhmonen Uutinen
Eetu Kuusrainen Uutinen
Markus Laihanen Uutinen
Niko Laulainen
Matti Liimatainen Uutinen
Daniel Nurmi Uutinen
Joona Rönkä Uutinen
Eero Salmi Uutinen
Juuso Sarkkinen Uutinen
Matias Sarlin Uutinen
Eero Säynäjäkangas Uutinen
Miska Verkko Uutinen

HARJOITUSOTTELUT
La 17.12.2022 klo 12.00 Tampere. Ilves/2 - FC Vaajakoski
La 04.02.2023 klo 16.00 Äänekosken jalkapallohalli. FC Vaajakoski - IPS
La 18.02.2023 klo 16.00 Jyskä, TN. FC Vaajakoski - JPS
La 18.03.2023 klo 19.30 Vehkahalli. FC Vaajakoski - Rangers
« Viimeksi muokattu: 29.11.2022 klo 19:29:58 kirjoittanut Black_Spider »
zamkdexwy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


Vastaus #1 : 27.10.2022 klo 19:07:51

~6 kk vielä uuden kauden starttiin😔
Black_Spider

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


Vastaus #2 : 08.11.2022 klo 09:50:05

Juuso Sarkkinen siirtyy Komeetoista FC Vaajakosken riveihin. Uutinen
Vale-valeysi

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 09.11.2022 klo 09:24:10

Otetaas naapuriseura seurantaan 8)
Black_Spider

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


Vastaus #4 : 14.11.2022 klo 20:31:44

Risto "Konna" Kontio liittyy mukaan FC Vaajakosken valmennusryhmään. Joukkue aloittaa harjoittelun ensi viikolla ja harjoituspelitkin pääsevät vauhtiin jo tämän vuoden puolella. Uutinen
Black_Spider

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


Vastaus #5 : 16.11.2022 klo 20:37:55

Sami Rukkila on FC Vaajakosken uusi toiminnanjohtaja ja aloittaa työt organisaatiossa vuodenvaihteen jälkeen. Uutinen
juzzz

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #6 : 16.11.2022 klo 21:57:08

Otetaas tämä seurantaan kun valmentajatkin on Harjun Poikia 8)
zamkdexwy

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


Vastaus #7 : 17.11.2022 klo 13:10:55

Otetaas tämä seurantaan kun valmentajatkin on Harjun Poikia 8)
Rent free
Black_Spider

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


Vastaus #8 : 29.11.2022 klo 19:27:21

UEFA Football Fitness Diploma -kurssilla aloittava Henri "Henkka" Qvickström jatkaa FC Vaajakosken fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina kolmivuotisella sopimuksella. Uutinen

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa