FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.03.2023 klo 00:56:06 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Kirjoittaja Aihe: Itäisen alueen Kolmonen AC 2023  (Luettu 25580 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ikiskinu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lappee JK nyt kun peposta tuli ahtaajien farmi


Vastaus #50 : 13.01.2023 klo 23:20:20

Tänään se sitten varmistui: Savonlinnassa nähdään tulevallakin kaudella kolmosen sarjapelejä! STPS pelaa aiemmista kausista poiketen itäisen alueen AC-lohkossa, missä keltamustien vastustajat tulevat pääasiassa Keski-Suomesta, Pohjois-Karjalasta sekä Pohjois-Savosta
kalevala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jyväskylä


Vastaus #51 : 14.01.2023 klo 14:05:16

Tosi hieno uutinen :)

Saadaan uutta verta tähän lohkoon ja varmasti hyvä tasoinen jengi
practice

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 14.01.2023 klo 14:47:49

Sillä lailla. Toistan: Maan hallitus nostaa polttoaineiden hintoja ja Palloliiton hallitus vaan pidentää pelimatkoja amatööritasolla. Idässä ja Pohjoisessa siis. Helsingissä ym. on edelleen lyhyet vierasmatkat.

Etäisyyksiä Savonlinnaan:
- Iisalmi 243 km
- Jyväskylä 207 km
- Kuopio 159 km
- Joensuu 142 km

Tämä päätös osoittaa, ettei Palloliitolla ole mitään aikomusta parantaa jalkapallon kilpailukykyä idässä. Ongelma ei siis tosiaan ole, etteikö Keski-Suomesta, Pohjois-Savosta ja Pohjois-Karjalasta löytyisi tarpeeksi pelaajia tekemään 12 joukkueen Kolmonen. Ja vieläpä tosi kovatasoinen sellainen. Pelaajat eivät vain pysty ajallisesti sitoutumaan näihin pelimatkoihin. Ja pelimatkojen pituus aiheuttaa myös sen, että maksaminen pelaamisesta on joillekin liikaa (eli pudottaa pois sellaisia, joille pelaaminen onnistuisi ajallisesti).

Kuopio-Iisalmi-Joensuulle ei tämä uudistus ole kovin suuri. Siellä kovin muutos koettiin silloin reilu 10 vuotta sitten, kun 6 jyväskyläläistä joukkuetta tuli mukaan samaan sarjaan. Kirjaimellisesti puolet joukkueen pelaajista päätti siirtyä alempiin sarjoihin tai jopa lopetti kokonaan ihan parissa vuodessa - suurin osa sinä talvena !!

Jyväskylästä on ollut se 5-7 joukkuetta mukana yli 10 vuotta, joten paikallispelien suuri määrä on pitänyt Kolmosen tason pelaajat paremmin Kolmosen joukkueissa. Tänä vuonna on 4 joukkuetta, mikä ei vielä yksittäisenä vuotena tapa alueen jalkapalloa, jos saadaan kasvatettua joukkuemäärää taas ensi vuodeksi. Jotkut pelaajat voivat yhtenä vuonna matkustella enemmän, mutta seuraavalle vuodelle tarvitaan tilanteen palautus. Samoin seuroille ei ole yksittäisen vuoden korkeammat kulut se vaikein vaan jos ne ovat se uusi jokavuotinen hinta.

Jyväskylän Nelonen on miltei paikallissarja, joten en usko tulevaisuudessakaan olevan kovin suurta intoa nousta sieltä Kolmoseen. Jyväskylälle tulee siis todennäköisesti nyt käymään sama kuin muille AC-lohkon kaupungeille silloin reilu 10 vuotta sitten. Varsinkin, kun uskon tulevan Kakkoseen nousijan olevan sieltä. Mielenkiintoista nähdä mitä Palloliitto tekee, kun muut jyväskyläläiset alkavat jättää leikin kesken kuten JJK/2 tänä talvena. Siirtävätkö Mikkelin sitten AC-lohkoon, kun koko muu Etelä-Savohan siellä jo on ja/tai on ollut ainakin aiemmin?

Jyväskylä-Savonlinna-Joensuu-Iisalmi -alueella (Kuopio keskellä) asuu noin 750 000 ihmistä. On surullista nähdä, kun alueen 18-21 -vuotiaat lopettavat jalkapalloilun, koska Kolmosta alemmat sarjat ovat liian höntsää, ylemmät vielä siinä kohtaa liian kovia ja itse Kolmonen liian kallis. Vielä surullisempaa on nähdä lahjakkaiden nuorempien junioreiden menetys taloudellisista syistä. Keppipallo 1 ja keppipallo 2 antavat halvemman vaihtoehdon. Vertailun vuoksi Etelä-Karjala plus Kymenlaakso plus Mikkeli on noin 350 000 ihmistä, mutta pienempien välimatkojen ansiosta pystyvät pitämään Kolmosen tason pelaajat pelaamassa Kolmosta.

Pelaajamateriaalin puolesta AC-lohkon alueelta riittäisi pelaajia jopa kahteen kovatasoiseen Kolmoseen. Suurin ongelma siinä olisi, kuinka alue puolitettaisiin. Tämä lienee syy, miksi silloin reilu 10 vuotta sitten Jyväskylän käytännössä paikallinen Kolmonen liitettiin yhteen Kuopion, Iisalmen ja Joensuun (ja Varkauden ja Pieksämäen) kanssa. Toki näiden hypoteettisten kahden Kolmosen lohkon nousua kovatasoiseksi jouduttaisiin odottamaan muutama vuosi, koska osasta lopettaneista taidoiltaan hyvistä jalkapalloilijoista ei ainakaan hetkessä tehdä riittävän hyviä urheilullisesti. Jouduttaisiin varmaan odottamaan junioreiden kasvamista. Tämä siis puhtaasti pelaajamateriaalin jalkapallotaitoja peilaten. Ei tietenkään mikään aito vaihtoehto Palloliiton hallituksessa enää, ellei Kolmosen lohkomäärää lisätä.

Käytännössä ainoa tapa saada 18-21 -vuotiaat jatkamaan jalkapallon pelaamista nykyisessä AC-lohkossa, on muuttaa pelitapa alkulohkoiseksi aiemmin esittämälläni tavalla. Tämä olisi tärkeää, koska nyt puhutaan niistä, jotka voivat pelata tuon ikäisinä Kolmosta, mutta 25-vuotiaana jo vähintään Ykköstä. Näin tätä paljon noin 2005. 2010-luvulla ei enää käytännössä yhtään. Väitän että esim. Jipon pitkää putkea Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla auttoi monta Kolmosen joukkuetta (mm. Jippo/2). Kolmosen kadottua monen 18-21 -vuotiaan pelaajapolkuvaihtoehdoista, niin kului noin 5 vuotta, kun itse Jippo romahti parissa vuodessa Kolmoseen. Suora syy-seuraus. Toki moni voi syyttää talousasioita, mutta kyllä se vaan sitäkin puolta auttoi, kun omassa kaupungissa pelasi 3-4 Kolmosen joukkueessa 20-25 -vuotiaita, jotka olivat jo ainakin pari-kolme vuotta pelanneet Kolmosta ja joista siten kasvoi 10 vuoden ajan joka ikinen vuosi lisäpelaajia Jipon edustusjoukkueeseen. Nykyään kun ei ole järkevää pelaajapolkua Kolmosen kautta, Jippokin tarvinnee suuren panostuksen ostopelaajiin pystyäkseen pelaamaan säännöllisesti toiseksi korkeimmalla tasolla.
Eyeball

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 14.01.2023 klo 15:18:33

Eipä nuo etäisyydet Kaakon Kolmosessa hirveästi eroa:

Savonlinna - Kouvola 209km
Savonlinna - Kotka 261km
Savonlinna - Lappeenranta 156km
Savonlinna - Imatra 124km
practice

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 14.01.2023 klo 15:46:01

Eipä nuo etäisyydet Kaakon Kolmosessa hirveästi eroa:

Savonlinna - Kouvola 209km
Savonlinna - Kotka 261km
Savonlinna - Lappeenranta 156km
Savonlinna - Imatra 124km

Sinä kirjoitat Savonlinnan näkökulmasta. Minä muiden. Esim. Iisalmen jo ennestään koviin matkoihin tulee 243 kilometrin matka lisää.

Mikkeli - Kouvola 106 km
Mikkeli - Kotka 159 km
Mikkeli - Lappeenranta 109 km
Mikkeli - Imatra 143 km

Mikkeli - Jyväskylä 115 km
Mikkeli - Kuopio 162 km
Mikkeli - Iisalmi 245 km
Mikkeli - Joensuu 208 km

Ei tuossakaan mitään suurta eroa ole ja sitten, kun AC-lohkossa on ja tulee vielä olemaan Varkaus, Pieksämäki ja nyt Savonlinna:
Mikkeli - Savonlinna 104 km
Mikkeli - Varkaus 89 km
Mikkeli - Pieksämäki 77 km
Vaikka nämä kaikki kolme olisivat muutaman vuoden päästä samaan aikaan Kolmosessa ja Iisalmi sieltä poistunut (Kakkoseen, Neloseen tai jopa Pohjoisen Kolmoseen), niin en siirtäisi Mikkelin joukkueita AC-lohkoon, koska ei asioita voi näin ajatella. Pitäisi yrittää tehdä kaikille Kolmosen joukkueille mahdollisimman kilpailukykyiset lähtökohdat. AC-lohkossa se tarkoittaa kahta alkulohkoa ja sen jälkeen loppusarjoja. Savonlinnan pelaaminen AC-lohkossa ei ole itseisarvoisena mikään ongelma. Ongelma on se, että sen avulla tekohengitetään lohkoa suorana kaksinkertaisena sarjana. Se on se mikä tappaa 18-21 -vuotiaiden pelaajapolun.
Jappaduu

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 14.01.2023 klo 16:49:27

PK;n ois voinut pohjoisen lohkoon heittää. Matkat ei ois paljoa tai ollenkaan pidentyneet?
Maalia vartioidessa...

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jotain


Vastaus #56 : 15.01.2023 klo 00:52:17

PK;n ois voinut pohjoisen lohkoon heittää. Matkat ei ois paljoa tai ollenkaan pidentyneet?

Rovaniemi 404km
Kemi 305km
Oulu 200km
Raahe 198km
Kajaani 87km

Ja vielä muutama vuosi sitten:
Sodankylä 551km, ei enää toki…

Aika keveitä noi idän matkat ovat Iisalmelle vielä.
practice

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 15.01.2023 klo 17:48:12

PK:ta ei tietenkään voi "heittää" Pohjoisen Kolmoseen. Taitaa vain toive olla, että PK jonain vuonna tippuisi Neloseen ja sitten niille voi tarjota paikkaa Pohjoisen Kolmoseen. Täysin samalla tavalla kuin STPS:n kohdalla tänä talvena toimittiin. Tämän jälkeen voisikin jo mikkeliläisiä kiinnostaa AC-lohko. Näin hivutetaan idän AC:n ja pohjoisen Kolmosten yhteistä kokonaisaluetta koko ajan suuremmaksi ja suuremmaksi.

Lopulta jokaiseen idän ja pohjoisen kaupunkiin Oulua lukuunottamatta jää 1 tai korkeintaan 2 Kolmosen joukkuetta, joihin kerääntyy näihin yli 200 km:n matkoihin valmiit pelaajat. Toki se yksinkertaistaa asioita kilpailullisesti esimerkiksi Suomen Cupinkin suhteen. Ymmärrän siis miksi tämä on Palloliiton tavoite. Valitettava sivutuote vaan on, ettei uusille pelaajille (18-21 -vuotiaille) riitä sitten ainakaan itse toivomaani määrää pelipaikkoja.

Amatööritasolla joukkueet pysyvät monesti suurelta osin muuttumattomina. Ne ovat jo täynnä esim. 25-30 -vuotiaita pitkään keskenään pelanneita ja maksutkin tulevat monesti suurelta osin pelaajilta. 18-21 -vuotiaan (opiskeiljan?) pitäisikin ensiksi olla valmis maksamaan se vähintään 200-400 euroa vuodessa paikkakunnasta riippuen ja siihen jokunen talkoo päälle. Ei kovin montaa opiskelijaa kiinnosta lähteä sellaiseen urakkaan ja penninvenyttämiseen amatööritason jalkapalloilun takia, vaikka selkeästi voisivat Kolmosen pelien kautta nousta jopa vain parissa vuodessa Ykkösen tasolle ja sitten vieläkin ylemmäs. Nyt nämä menevät pelaamaan kaupungin sisäistä puulaakifutista, jossa pääsevät pelaamaan ajoittain myös Palloliiton lisenssipelaajia (Nelonen-Vitonen) vastaan. Vähän kilpailullisuutta kyllä, mutta ei sieltä enää Ykkösen tasolle ponnisteta.

Palloliiton päätöksenteossa mennään sen mukaan, että kaikilla sarjatasoilla on sama järjestelmä koko valtakunnan laajuisesti. Se on minulle henkilökohtaisesti tehty selväksi korkealta tasolta. Totuus on kuitenkin se, että Etelä-Suomen ehdoilla tehty järjestelmä, jonka kanssa identtistä tekohengitetään Itä- ja Pohjois-Suomessa, tappaa joukkueita näiden pitkien pelimatkojen alueiden Kolmosista. Ja Nelosissakin on monilla paikkakunnilla vastaavia haasteita. Palloliiton päätöksiä pitäisi ohjata ensisijaisesti pelaajien etu.
el mono

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 24.01.2023 klo 14:55:40

Alustava otteluohjelmakin on jo julkaistu.

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/M3!itajp23/group/1/fixtures
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 25.01.2023 klo 22:30:54

Instasta: JPS-Rangers/2 7-1. 4.2. MiPK-JPS.
Repa Kuittaaja

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 28.01.2023 klo 00:43:17

Kings pelannut kuulema myös eka reenimatsin. Ketä vastaan ja mitenkä käynyt? Milloinkahan pelaavat uudestaan. Vois mennä väijjymään.
Black_Spider

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Vaajakoski


Vastaus #61 : 28.01.2023 klo 21:39:08

KeuPa pelasi lauantaina harjoitusottelun FC Vaajakoskea vastaan Äänekoskella. Lopputuloksena oli FCV:n voitto maalein 6-0.
maalinsylkijä

Poissa Poissa


Vastaus #62 : 29.01.2023 klo 19:20:16

Pallo-Kerho 37:n edustusjoukkue avasi talven harjoitusottelukautensa lauantaina Kajaanin Pallohallissa. Vastaan asettui viime kauden päätteeksi Kakkosesta tippunut Kajaanin Haka.

Ottelussa vierailija PK oli koko ajan hallitsevampi osapuoli ja lopulta Kajaanissa ottelun lopputulokseksi kirjattiin peekoon voitto 1-8 (0-2)
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #63 : 29.01.2023 klo 19:38:59

Monta Ietu teki?
Lefa69

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 30.01.2023 klo 10:34:01

Monta Ietu teki?

6+1
liekkipipo

Poissa Poissa


Vastaus #65 : 12.02.2023 klo 12:48:34

NiemU-PK-37 2-0. Eipä tuolla kokoonpanolla tarvitse edes sarjapaikasta Iisalmessa haaveilla. On kyllä heikoilla kantimilla. Mitä siellä tapahtuu?
Dede

Poissa Poissa


Vastaus #66 : 12.02.2023 klo 13:01:44

Samaa näivettymistä kuin muissakin alueen kaupungeissa.
liekkipipo

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 12.02.2023 klo 14:06:34

Samaa näivettymistä kuin muissakin alueen kaupungeissa.
Siltä näyttää. Antaa poikien pelailla ja muiden puuhastella. Pari vuotta sitten oli vielä hyvää tekemistä ja ikärakenne oli hyvä. Nyt sitten pelataan B-junioreiden harrastesarjojen pelaajilla ja yritetään sinnitellä. Surulliseksi on mennyt touhu.
Repa Kuittaaja

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 12.02.2023 klo 15:30:17

Eikös pk voittanut kajhan 8-1. Onko kolmosen lohkojen tasoerot noin suuret
Yltiöoptimisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #69 : 12.02.2023 klo 15:35:20

Iisalmessa ei arvattu, kuinka hyvä NiemU on.
Jappaduu

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 12.02.2023 klo 16:12:04

En tiedä onko tasot lohkojen välillä noin suuret kun PK:n voitto Hakasta. Taitaa Kajaanissa olla vaan kaikki vähän sekaisin. Haka kyllä kuuluu pohjoisen kolmosen kärki porukoihin kesällä. Tahtoo vaan olla et joka lohkossa on 2-4 kovaa ja muut on ns. pelailemassa kolmosta. KaPa koittaa Kajaanissa saada kovaa porukkaa neloseen rahalla..
liekkipipo

Poissa Poissa


Vastaus #71 : 12.02.2023 klo 16:26:16

Eikös pk voittanut kajhan 8-1. Onko kolmosen lohkojen tasoerot noin suuret
Ei ole. Kajaanilta taisi puuttua lähes kaikki pelaajat. Taisivat pelata B-pojilla suurimmaksi osaksi.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2023 klo 16:47:23 kirjoittanut liekkipipo »
liekkipipo

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 12.02.2023 klo 16:41:02

Iisalmessa ei arvattu, kuinka hyvä NiemU on.
Taisi tulla kaikille yllätyksenä että paikallisilla B-junnuilla ei tahdo taso riittää miesten peleissä. NiemU:lle Ylos

Täytyy kyllä ihmetellä tätä Iisalmen ylpeyden edustusjoukkueen tilaa kun katsoo pelkästään kotisivuilta pelaajia ja muita puuhastelijoita. Ei kai siinä. Jokainen tavallaan mutta kaukana ollaan kyllä mitä lehtijutut antaa ymmärtää.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2023 klo 16:44:32 kirjoittanut liekkipipo »
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #73 : 12.02.2023 klo 18:12:12

Ei ole. Kajaanilta taisi puuttua lähes kaikki pelaajat. Taisivat pelata B-pojilla suurimmaksi osaksi.

Höpö höpö...B-pojat olivat pelanneet ennen edustuksen peliä oman pelinsä...Hakalla pitkälti se porukka joka tulee olemaan kesälläkin. Suurin osa Hakan porukasta kaikonnut KaPaan.

NiemU -ottelussa ei varmaan puoliakaan kesän PK:n avauksesta. Tosin NiemU kaltaiset kyläjoukkueet pitäisi voittaa B-junnuillakin. Mutta mukava, että uusia kirjoittajia liittynyt joukkoon ihan vain kirjoittelemaan puuta heinää tänne meidän muiden seuraksi. Herne mennyt jossain kohdassa nenään.
ä
« Viimeksi muokattu: 12.02.2023 klo 18:14:46 kirjoittanut ohilaukaus »
Jappaduu

Poissa Poissa


Vastaus #74 : 12.02.2023 klo 22:38:42

Kyllähän se iisalmikin on pieni kylä pahainen. Taitaa olla et Hakasta mennyt Kapaan vain kapteeni ja muutamat penkkimiehet. Kyllä Jalalla on ihan eri porukka kesällä.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa