FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.01.2023 klo 20:11:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Nelonen - Etelä 2023  (Luettu 4559 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Durden

Poissa Poissa


: 07.12.2022 klo 13:57:48

Tulospalvelu

Uutinen
Lohko 1

BK-46
EIF/2
EPS/I
EsPa/Renat
FC HIK
FC Honka/3
FC WILD
GrIFK/2
HooGee
LoPa
NuPS/2
Tikka

Lohko2

EsPa/Keltavihree
FC Germania
FC Kiffen/3
FC POHU/Hurjin
Inter Helsinki
LePa
NJS/2
PETO
PPJ/Lauttasaari
RiRa
VJS/2
Vesa

Lohko 3

Atlantis FC/PM
Chicken Wings
FC Fortuna
FC Hieho
FC POHU
FC Viikingit/S.C.P
HJK/Lsalo
HPS/2
KäPa/2
Ponnistus
SUMU/sob
Valtti/2

Lohko 4

Akilles
FC Kuusysi
FC POHU/Simpsons
HAlku
I-HK
JäPS/United
K-UP/HC SKAVABÖLE
KelA
MyMy
OPedot
PPS/Old Stars
TiPS/2
puuklabit

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, Tips, Valtti


Vastaus #1 : 08.12.2022 klo 12:01:48

Tulospalvelu

Uutinen


Lohko 3

Atlantis FC/PM
Chicken Wings
FC Fortuna
FC Hieho
FC POHU
FC Viikingit/S.C.P
HJK/Lsalo
HPS/2
KäPa/2
Ponnistus
SUMU/sob
Valtti/2Erityisesti 3 lohko vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja tasaiselta!
blurryface

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 10.12.2022 klo 18:36:26

Ovatko EsPan joukkueet mitenkään tekemisissä toistensa ja/tai edustuksen kanssa? Kotisivuiltakaan ei löydy tietoja, mutta Renat näyttäisi olevan täynnä Tolsan vanhoja pelaajia.
bambino

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 10.12.2022 klo 20:11:42

Ovatko EsPan joukkueet mitenkään tekemisissä toistensa ja/tai edustuksen kanssa? Kotisivuiltakaan ei löydy tietoja, mutta Renat näyttäisi olevan täynnä Tolsan vanhoja pelaajia.

Renat tietääkseni pitkälti oma yksikkönsä, Keltavihree taas toiminut edustujoukkueen reservinä ja myös käyttänyt reilusti seuran A/B-junnuja.
Konauttaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ekenäs IF


Vastaus #4 : 10.12.2022 klo 21:01:53

Lohko 3 mielestäni kiinnostavin lohko. Tein pienen ennusteen ja kerron vähän voimasuhteista tulevaan kauteen Lohko 3 osalta. Jokaiseen joukkueeseen tarrataan yksi kerrallaan. Jokaisesta joukkueesta puhutaan. Joistakin enemmän ja toisista vähemmän, riippuen täysin omasta tietämyksestäni. Nämä ovat aikaisessa vaiheessa tekemäni ennusteet ja harrastejoukkueissa voimasuhteet voivat muuttua äkillisesti.

Atlantis FC/PM: Lienee selvää, että pelimiehet ovat lohkon yksi ennakkosuosikeista nousijajoukkueena. Ylivoimainen esitys vitosessa kierrättäen seuran akatemiajoukkueen pelaajia vitosessa. Sama meno lienee jatkuvat tulevalla kaudella. Atlantis antaa pelimiesten joukkueessa peliaikaa niille, jotka eivät sitä kauheammin Atlantis/akatemiassa saa.

Chicken Wings: Viimekaudeksi Neloseen noussut nippu suoriutui kelvollisesti ja onnistui säilyttämään sarjapaikkansa, vaikka kausi alkoikin tahmeasti. Kanankoipien tuleva kausi on minulle täysi mysteeri. Viimekauden 7 sija voisi olla mahdollista ryövätä uudestaan. Ikäjakaumaa joukkueen sisältä löytyi ainakin viimekaudella, jotenka kehitys ja taitotasot pelaajien välillä saattavat kasvaa entisestään. Uskon Chicken Wingsin taistelevan tulevalla kaudella sarjapaikasta kynsin ja hampain.

FC Fortuna: Tuleva kausi tuleekin sitten olemaan FC Fortunan viimeinen Nelosen kausi ainakin vuoteen. Toiseksi viimeinen säilyjä ja peli ei ollut vakuuttavaa silmäni. Pelaajat alkavat olla siinä iässä, että parhaat pelivuodet nähty ja kovaan lohkoon päätyminen eivät ennustaa valoisaa kautta FC Fortunan leirissä. Vaikka viimekaudella tulikin tasaisesti pisteitä, niin en silti usko Fortunan onnistuvan siinä uudestaan. Viimekauden säilyminen johtui myös siitä, että sarjassa oli yksinkertaisesti huonompia joukkueita tarpeeksi. Tulevalla kaudella uskon putoamisen ratkeamisen jo hyvissä ajoin.

FC Hieho: Heti perään seuraava putoaja joukkue omissa papereissani. Nousija joukkue, joka nousi ansaitusti tasaisesta lohkosta ansaitusti. Joukkueella hyvä meininki päällä matseissa ja tukijoukkojakin löytyy. Kentän puolella tarvittaisiin myös tukijoita, jos säilyminen mielessä. Arviolta sellainen 20 pistettä kuulostaa aika isolta määrältä pisteitä tässä lohkossa. Uskon, että hyviä pelejä saa aikaan, mutta pisteistä kun pelataan niin Hieholla saattaa pistesaldo kauden päätteeksi yllättää. Uskon, että FC Hieho ja FC Fortuna ovat samassa paatissa matkalla kohti Vitosta.

FC POHU: Kolmosesta pudonnut nippu, jolla haluja nousta välittömästi ylös. Uusi päävalmentaja on tuonut ammattitaidolla uudenlaista energiaa ja nostanut vaatimustasoja Pohjois-Haagassa. Viimekauden esitykset Kolmosessa olivat paikoitellen säälittäviä, mutta jos nyt olisi POHUN vuosi loistaa. Uutta ilmettä on haettu try-outeilla marraskuun aikana ja treenaaminen on saatu hyvin rullaamaan. Uskon, että POHU tulee olemaan Lohko 3 kärkijoukkue alusta asti. Heiltä myös odotetaan nousua, joten pysyvätkö paineet kasassa vai lässähtääkö homma totaalisesti? Uskon, että FC POHU taistelee noususta aina kauden viimeisille metrille saakka.

FC Viikingit/S.C.P: Viikinkien jonkin muotoinen kaverijoukkue minulle vähän vieraampi sakki. Putoaa täksi kaudeksi Kolmosesta, jossa peli oli paikoitellen säälittävää. Loppukauden otteet eivät miellyttäneet varmaan edes vastustajia kun taululla oli 0-7 yms. Kaksi voittoa Kolmosessa FC POHU:n tavoin samassa lohkossa on heikko tulos. Veikkaan, että FC POHU onnistuu suoriutumaan paremmin kuin Viikingit, koska siellä on selkeä organisaatio ja halu nousta ylöspäin. Tällaista samanlaista tahtoa tai minkään näköistä seuratoimintaa en ole havainnut. Ilmeisesti osa jätkistä pelaa futsalia Kakkosessa, mutta sielläkin kyyti kylmää. Ei edes parissa pelissä tolppien välissä seissyt Lassi Hurskainen ole voinut auttaa, kun tappioita tulee toisen perään. Uskon Viikinkien kuitenkin putoajajoukkueena säilymään Nelosessa siihen ylempään keskikastiin.

HJK/Lsalo: Lsalo nousee vuoden tauon jälkeen takaisin Neloseen! Joukkue oli Vitoseen liian hyvä, mutta joutui karsimaan paikasta Neloseen oltuaan lohkonsa toinen FC Hiehon jälkeen. Karsinnat menivät mallikkaasti ja Lsalo on täällä taas. Tuleva kausi lienee saavan saman kohtalon, kuin mikä se oli pari vuotta sitten. Putoaminen ja paljonkaan pisteitä en ole budjetoinut. Lsalon viimekaudella onnistui nostamaan LPS:tä himmailemaan alkaneet pelaajat. Onko lisää tulossa paikallisesta ylpeydestä vai jatkaako samat kaverit, kuin viimekaudellakin. Uskon HJK:n olevan putoamistaistelussa mukana ensikaudella. Mielelläni olen väärässä, sillä viihdyttävää futista kaverit osaavat pelata.

HPS/2: Hopsin reservijoukkue siis kyseessä. Viimekaudella kolmen pisteen päähän Ogelista jäänyt nippu voi olla ensikaudella todella vaarallinen ja valmis nousemaan ylöspäin. Viimekauden nälkä + A-junioreissa uuden projektin aloittava Fabio Da Rosa on hyvin liitoksissa myös reservijoukkueeseen valmennettuaan heitä viimekaudella. Jos Hops saa junnuista hyviä pelaajia Neloseen ja vanhat ukot jatkavat, niin voi kyseessä olla erittäin vahva nousijakandinaatti. Haluaako HPS sitten nostaa reservinsä, jos edustus ei onnistuisi vieläkään nousemaan Kakkoseen. Yrityksestä ei ainakaan voida valittaa. Uskon reservin olevan kärkikahinoissa mukana, mutta top 2 voi olla liian suuri haaste tänä(kin) vuonna. Top 4 sijoitus taas täysin mahdollinen.

KäPa/2: Käpa/2 pelasi viimekaudella nimellä KäPa/NoLe, mutta ilmeisesti KäPa haluaa luoda kilpajoukkueen Neloseen. KäPa/NoLe onkin ilmoitettu ensikaudeksi sitten Kutoseen raivaamaan siellä tietään eteenpäin. KäPa:n tästä uudesta reservijoukkueesta ei mitään tietoa löydy Palloliiton sivuilta, mutta uusia pelaajia etsittiin ainakin heidän omilla nettisivuillaan. Joukkue voisi olla hyvä ponnistuslauta nuorille pelaajille, jotka tähtäävät edustuksen tasolle. Joukkue on myös ilmoittanut haluistaan nousta Kolmoseen, jotenka nuorten pelaajien kiinnostus voisi olla kohdillaan. Riippuen täysin, minkälaisen joukkueen KäPa saa kasaan ja paljonko kierrättää edari junnuja peleissä vaikuttanee sarjasijoitukseen. KäPa ei ole lähtenyt rakentamaan A-junnu jengiä vielä, eikä merkkejä sen rakentamisesta näy. Viimevuonna meni A-junnut ihan reisilleen KäPan osalta. Mutta minne menee junnut, (05 syntyneet) jotka eivät pääse edareihin, eikä A-junnuilla jengiä? Sarjasijoituksen veikkaus tulee olemaan haastava, mutta heitetään varovaisesti, että KäPa/2 tulee olemaan top 5 tulevalla kaudella.

Ponnistus: Ponnareiden vuosi? Ei nyt ehkä kuitenkaan, mutta ei pidä sulkea missään nimessä pois nousutaistelusta. Ponnistus oli viimekaudella jo lähellä, mutta lohkossa oli yksinkertaisesti vain kaksi parempaa joukkuetta. Nyt on aika käyttää junnuja, kun niitäkin löytyy ja koittaa niiden avulla jaksaa pelata ottelut loppuun saakka. Uskon, että Ponnistus tulee taistelemaan nousuta, mutta näin kovaan lohkoon jouduttuaan meno voi olla syksystä se, että taistellaankin sijoista 4-7.

SUMU/sob: Itselleni täysin vieras joukkue enkä lähde perkaamaan joukkuetta tai taustoja sen enempää. Viimekaudella SUMU sijoittui hienosti viidenneksi. Tästä en usko sijoituksen parantuvan vaan laskua saattaa tulla sinne sijoille 6-9.

Valtti/2: Listan kruunaa Valtin reservijoukkue. Viimekaudella jo vähän B junnuja mukaan ottaneena voisin uskoa, että tulevalla kaudella vastuuta junnuille tullaan antamaan enemmän. Uskon Valtin taistelevan samoista sijoituksista, kuin menneelläkin kaudella. Muutaman sijoituksen loikka ylöspäin ei olisi minulle mikään ihme, mutta antaa tulevan näyttää.
Paska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atletico Malmi, Atletico Akatemia


Vastaus #5 : 11.12.2022 klo 09:21:36

Olipa kiinnostavaa analyysiä, kiitokset Konauttajalle!
RTS

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 11.12.2022 klo 20:16:21

Atlantis FC/PM: Lienee selvää, että pelimiehet ovat lohkon yksi ennakkosuosikeista nousijajoukkueena. Ylivoimainen esitys vitosessa kierrättäen seuran akatemiajoukkueen pelaajia vitosessa. Sama meno lienee jatkuvat tulevalla kaudella. Atlantis antaa pelimiesten joukkueessa peliaikaa niille, jotka eivät sitä kauheammin Atlantis/akatemiassa saa.
Joukkue taitaa kyllä toimia Atlantis FC edustuksen alla, ainakin viime vuonna oli niin.
Konauttaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ekenäs IF


Vastaus #7 : 11.12.2022 klo 21:01:31

Joukkue taitaa kyllä toimia Atlantis FC edustuksen alla, ainakin viime vuonna oli niin.
Niin tiedä sitten nyt kun Akatemia ja edustus ovat molemmat Kakkosessa niin miten toimii? Uskon kuitenkin, että akatemian kaverit pyörittävät tätä PM joukkuetta
bambino

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 11.12.2022 klo 21:12:21

Niin tiedä sitten nyt kun Akatemia ja edustus ovat molemmat Kakkosessa niin miten toimii? Uskon kuitenkin, että akatemian kaverit pyörittävät tätä PM joukkuetta

Entinen Akatemia eriytetään kokonaan omaksi seuraksi Atlantiksen alta, jossa päättäjät, toimihenkilöt ja pelaajat eivät saa olla missään kytköksissä Atlantis FC:n kanssa. Tämä jotta saavat ylipäätään pelata kakkosta samaan aikaan Atlantiksen edustuksen kanssa. Mikäli vanha "Akatemia" pyörittäisi myös tätä nelosen joukkuetta, niin myös tämä joukkue pitäisi siirtää kyseisen uuden seuran alle. En jaksa uskoa, että näin toimittaisiin.
FCH

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Hieho, Suomen maajoukkue, SMJK


Vastaus #9 : 12.12.2022 klo 10:25:18

Hyvät analyysit Konauttajalta, kiitos!

Kieltämättä lohko on erittäin kova myös omaan silmään jos verrataan vaikka toiseen "stadin" lohkoon eli 2.lohkoon. Kolmoslohkossa on tietääkseni ainakin neljä ketkä tavoittelevat nousua. Mahdollisesti 1-2 jopa enemmän.

Lehmälaumalle ensisijainen tavoite tulevalla kaudella on säilyminen, mutta helppoa se ei ole kivikovassa lohkossa. Preseasonin aikana on tarkoitus vahvistaa joukkueen rinkiä, jotta tavoite saavutettaisiin.
RTS

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 12.12.2022 klo 10:38:46

Entinen Akatemia eriytetään kokonaan omaksi seuraksi Atlantiksen alta, jossa päättäjät, toimihenkilöt ja pelaajat eivät saa olla missään kytköksissä Atlantis FC:n kanssa. Tämä jotta saavat ylipäätään pelata kakkosta samaan aikaan Atlantiksen edustuksen kanssa. Mikäli vanha "Akatemia" pyörittäisi myös tätä nelosen joukkuetta, niin myös tämä joukkue pitäisi siirtää kyseisen uuden seuran alle. En jaksa uskoa, että näin toimittaisiin.
Toki kukaan ei varmaan vielä tiedä ketkä pelaajista tulee olemaan Atl edustus ja ketkä Atl Akatemia. Mutta kiinnostaako heitä lähteä pelaamaan Nelosen pelejä on varmaan se kynnyskysymys - jos ovat kokeneita kettuja.
puuklabit

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, Tips, Valtti


Vastaus #11 : 12.12.2022 klo 15:20:06

Todella hyvät analyysit Konauttajalta! :)
EiKinosta

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 13.12.2022 klo 22:58:43

Kiitos Konauttaja! Tuosta kausi-arviosta inspiroituneena, tässä hieman ennakkoa lohkolle 1, eli kaikista läntisimmälle lohkolle.

Lohko 1
Kaudella 2022 Lohkon voitti selvästi NuPS ja kutkuttavien vaiheiden jälkeen LJS päätyi lohkon toiseksi, nousten Kolmoseen vaikka hävisikin nousukarsintapelinsä. Lohkosta Vitoseen tippuivat EBK/reservi vaikka tekivätkin lohkossa toiseksi eniten maaleja, sekä AC Rastaala. IIF joutui luopumaan sarjasta. Lohkoa kuvaa hyvin se, että heikoimman ja kovimman lohkossa säilyneen joukkueen välille jäi vain seitsemän pisteen väli: joukkueet sijoilta 3-9 olivat siis seitsemän pisteen sisällä! Noususta kakkossijan kautta kamppaili aina viimeiselle kierrokselle saakka neljä joukkuetta, ja vielä pari kierrosta sitä ennen peräti kuusi joukkuetta. Kaudella nähtiin paljon ristiinpeluuta ja tiukkoja otteluita, ja NuPSia lukuunottamatta kaikki joukkueet kokivat ainakin kuusi tappiota 20:sta ottelusta.

Lohkosta lähtevät siis Kolmoseen nousseet LJS ja NuPS, Vitoseen tippuneet EBK/reservi ja AC Rastaala, sarjasta luopunut IIF ja toiseen lohkoon siirtynyt VJS/2. Tilalle tulee Kolmosesta BK-46, toisesta Nelosen lohkosta Tikka ja FC Honka/3, sekä Vitosesta EsPa/renat, NuPS/2 ja GrIFK/2. Lähdetään purkamaan joukkue kerrallaan.


BK-46
Sijoitus kaudella 2022: 11/12 (Kolmonen)
Paras maalintekijä: Matias Astrada, 7 maalia
Kotikunta: Raasepori (Karjaa)

Kuten sarjaporrasta alemmas tippuneilla joukkueilla yleensä, myös BK-46:n kulunut kausi oli vaikea. Hännillä oltiin kokoajan, ja lopulta säilyminen jäi neljän pisteen päähän. Kauteen 2018 loppuun asti Karjaalla pelattiin pitkään Kakkosta, mutta nyt korpivaellus on totta: 2019 ja 2020 Kolmosta, 2021 Nelosta, 2022 yksi kausi taas Kolmosta ja nyt paluu Neloseen. Naapurissa EIF pelaa kahdellakin joukkueella kovempaa sarjaa, ja kolmosjengikin samaista Nelosta. Aiemmin aktiivista foorumiseurantaakin osakseen saanut BK-46 on myös tällä palstalla hiljennyt - tuskin lupaa hyvää?

Edellisellä kaudella BK näki enemmän punaisia kortteja kuin voittoja, ja joukkue ei edes osallistunut Suomen Cupiin, eikä ole osallistuvien joukkueiden listalla tällekään vuodelle toistaiseksi. Lähtökohtaisesti ylemmältä sarjatasolta alas tippunut joukkue on mukana kärkitaistelussa noususta takaisin, mutta BK-46:n osalta olisin varovainen odotuksien kanssa.

Ennakko: viiden parhaan joukossa
Paikalliskamppailuja: FC HIK, EIF/2


LoPa
Sijoitus kaudella 2022: 3/11
Paras maalintekijä: Peik Salminen, 20 maalia
Kotikunta: Lohja

Lohjalla tunnuttiin kuluneella kaudella ihan tosissaan pelaavan noususta, ja siihen nähden loistava mahdollisuus jäi käyttämättä. Peik Salmisen maaleilla hurjastellut joukkue oli ehkä hieman ailahtelevainen, ja lopulta muutama lapsus maksoi sarjan kakkossijan ja siten nousun Kolmoseen. Vielä kolme kierrosta ennen loppua Lohjalla oli nousu omissa käsissä, mutta häviö FC Wildille vei mahdollisuuden noususta. Lisäksi kesän vierastappio sarjajumbolle AC Rastaalalle voidaan katsoa kohtalokkaaksi. Siitä huolimatta hyvä kausi ja joukkueen runkona paljon omia junioreita ja paikallisia, höystettynä parilla vahvistuksella.

Urheilun puitteet ovat kyllä Lohjalla kunnossa, kun kotipelejä pelataan Harjun stadionin hyvällä nurmella, ja edustusjoukkueen taustaryhmäänkin mahtuu melkein avauskokoonpanollisen verran henkilöstöä. Seuralla on varsin mainiosti toimiva A-juniorijoukkue, ja viime kaudella nähtiinkin, miten omiin junioreihin panostaminen on tehnyt seurasta vähintäänkin terveemmän, ja luultavasti pitkällä aikavälillä myös kilpailukykyisemmän. Hieman joukkueen pelaajistoa on verottanut naapurin eli NuPSin nousu Kolmoseen, mutta todennäköisesti samanlaisella ryhmällä jatkava LoPa kuuluu tulevan kauden noususuosikkeihin.

Ennakko: kahden parhaan joukossa
Paikalliskamppailuja: NuPS/2, lisäksi FC Wild hieman kauempana


EPS/I
Sijoitus kaudella 2022: 4/11
Paras maalintekijä: Ville Kiiski, 9 maalia
Kotikunta: Espoo

EPS:I:lle meinasi viime kaudella käydä hassusti, kun vielä viimeisellä kierroksella uhkasi sarjan toinen sija ja nousu Kolmoseen. Se tuskin lienee tavoitteena seuralla, jolla oli jo silloin yksi joukkue Kolmosessa, ja mahdollisesti jopa edustus tippumassa sinne. Lopulta paras maalintekijä Ville Kiiski nostettiinkin mukaan Kakkoseen pelaamaan edustuksen pelejä, ja edustus säilytti paikkansa. Viimeisellä kierroksella niukka 2-1 tappio sarjan voittaneelle NuPSille tarkoitti, että EPS jatkaa Nelosessa tulevallakin kaudella.

EPS/I on hieman seuran muista miesten joukkueista riippumaton joukkue, jossa pelaa kokeneita pelimiehiä jotka luutivat rautaisella kokemuksella. Joukkue kykenee monenlaiseen pelitapaan, ja oli myös kotikentällään varsin kova joukkue. Joukkueella ei liene sen kummempia tavoitteita tulevan kauden suhteen, muuten kuin tavoitella hyviä pelihetkiä ja siinä sivussa ottaa riittävästi pisteitä sarjapaikan säilyttämiseen. Hieman ehkä riippuu siitä, missä Ville Kiiski pelaa tulevalla kaudella, mutta kovarunkoinen joukkue ei ole yksittäisistä pelimiehistä riippuvainen.

Ennakko: Ylempää keskikastia
Paikalliskamppailuja: EsPa/Renat, HooGee, Tikka, GrIFK/U23, FC Honka/3


FC Honka/3
Sijoitus kaudella 2022: 4/12
Paras maalintekijä: Tatu Lemmetty, 15 maalia
Kotikunta: Espoo

Hongan kolmosjoukkue, joka on kulkenut myös ennen nimellä FC Honka/2 ja kavereiden kesken FC Honka/Corinthians. Paljon vanhoja juniorivuosien lupauksia ja Hongassa myös Kakkosta pelanneita pelureita. Edellinen kausi meni kakkoslohkossa, eli Helsingin länsilohkossa, ja kyyti oli huomattavasti kevyempää: siinä missä kaudella 2021 Honka oli alemmassa loppusarjassa, niin kulunut kausi tarjosi lohkon neljännen sijan. Pelaajisto on varsin otollisessa 25-30 vuoden iässä ja porukka on pelannut yhdessä hyvinkin pitkään. Ei siis liene epäselvää, että FC Honka/3 on myös tulevalla kaudella kova joukkue. Joukkue teki kuluneella kaudella peräti 95 maalia, toki 22 ottelussa mutta joka tapauksessa lohkonsa eniten. Maalintekovoimaa joukkueesta siis kyllä löytyy. Nousuhaluja ei varmaan ole erityisen paljon, mutta putoamisesta ei varmaankaan tarvitse huolehtia.

Ennakko: Ylempää keskikastia
Paikalliskamppailuja: Tikka, EsPa/Renat, HooGee, EPS/I, GrIFK/U23


EIF/2
Sijoitus kaudella 2022: 5/11
Paras maalintekijä: Ville Sevon, 11 maalia
Kotikunta: Raasepori (Tammisaari)

Tammisaaren ylpeyden EIF:n kakkosjoukkue on nimestään huolimatta seuran kolmanneksi kovin joukkue: edustus pelaa Ykköstä, ja EIF/akademi Kolmosta. Pelaajat liikkuvat näiden joukkueiden välillä aika tiiviistikin ja laaja junioritoiminta tulee toimintaa. Osa joukkueen menneen kauden pelaajista on ns. jäähdyttelijöitä Ykkösestä, tuomassa junioreille hieman esimerkkiä ja kentälle kokemusta. Edellisellä kaudella joukkue seilasi sarjan ensimmäisellä kierroksella jopa ihan kärkipaikkoja hätyytellen, kun taas syksyllä piti vielä herätä varmistelemaan sarjapaikkaa. Tasavahva joukkue, ja Tammisaari on tunnetusti aika v*ttumainen paikka matkustaa vieraaksi.

Tulevalle kaudelle tavoite lienee sama kuin se on ollut jo vuosia: säilyä sarjatasolla ja tarjota ylemmän sarjatason joukkueiden penkkipelaajille sekä junioreille peliaikaa. Kuluneella kaudella sijoitus oli keskikastia, sitä edellisellä sarjapaikka varmistui vasta viimeisillä kierroksilla. Nousun suhteen tavoitetta ei ole, mutta mikään Nelosta pelaava joukkue ei ehdoin tahdoin lähde tippumaan alaspäin. Pelaajiston vahvuus riippuu myös hieman edustuksen ja Kolmosen ryhmän peliliikkeistä.

Ennakko: alempaa keskikastia
Paikalliskamppailuja: BK-46, FC HIK


Tikka
Sijoitus kaudella 2022: 5/12
Paras maalintekijä: Eetu Massinen, Muhamed Khaled, 13 maalia
Kotikunta: Espoo

Tikka pelasi Hongan tavoin edellisen kauden ns. läntisessä Helsingin lohkossa, joka oli tasoltaan selkeästi hajaantuneempi kuin viime kauden ykköslohko. Viides sija on hyvä saavutus, ja parempaakin olisi ehkä ollut tarjolla, jos kahdessa ottelussa ei olisi peluutettu edustuskelvottomia pelaajia. Joukkue pelasi harvinaisen kovan määrän tasapelejä. Kaksi parasta maalintekijää olivat vielä viime kaudella peräti B-junioreita, joten myös nuoruutta riittää noin muutoin varsin kokeneessa joukkueessa, jonka ryhmä on pysynyt pitkään samana. Joukkueelta voi odottaa tiukkaa vääntöä, mutta varsinainen kärkijoukkueiden pelillinen haastaminen olisi ehkä hieman yllättävää. Pienen seuran resursseilla operoiva joukkue tuskin tavoittelee nousua.

Ennakko: Alempi keskikasti
Paikalliskamppailuja: FC Honka/3, EsPa/Renat, HooGee, EPS/I, GrIFK/U23


FC HIK
Sijoitus kaudella 2022: 7/11
Paras maalintekijä: Ted Rosenström, 9 maalia
Kotikunta: Hanko

Hanko on ehdottomasti jokaisen länsilohkon muun joukkueen painajainen: pitkä vierasreissu joka on yleensä Keskiviikkona ja aivan liian aikaisin. Rukki areenalla ei turhaan kuluteta valoja, joten kesän keskiviikkoiltojen perinnetapahtuma tuskin koskaan alkaa puoli seitsemän jälkeen. Nurmikenttä tarjoaa tekonurmiin tottuneille vastustajille haastetta, ja kotiyleisöön eksyy usein yli satapäinen yleisö. Västra Nylandin toimittajat ja kuvaajatkin eksyvät usein paikalle kirjoittamaan pelistä. Hieno tapahtuma, mutta vierasjoukkueelle usein kovin vaikea. Sen sijaan vieraissa Hanko kärsii päinvastaisesta ongelmasta: mukaan ei saada kaikkia pelaajia, ja reissukilometrejä kertyy ylivoimaisesti eniten koko lohkossa.

Edellisellä kaudella Hanko kärsi maalinteon ongelmista. Sarjassa toiseksi vähiten maaleja tehnyt joukkue ei syyllistynyt rökäletappioihin, mutta nuori pelaajakunta ei saanut varsinaisesti tuhoa aikaiseksi mitään vastustajaa vastaan. Hyvää peruspeliä, mutta kehittymismahdollisuudetkin seuralla ovat minimissään, kun Läntisellä Uudellamaalla riittää kilpailevia seuroja. Nelosen vakiojoukkueisiin pitkään kuulunut Hanko vieraili muutama kausi sitten myös Kolmosessa, mutta Nelonen lienee oikeampi sarjataso tulevan kauden porukalle. Suurista muutoksista ei ole tietoa pelaajistossa tai valmennuksessa, eikä sellaisille varmaan Hangossa koeta suurta tarvettakaan.

Ennakko: keskikastia
Paikalliskamppailuja: BK-46, EIF/2


FC Wild
Sijoitus kaudella 2022: 8/11
Paras maalintekijä: Lenni Tiitta, 19 maalia
Kotikunta: Kirkkonummi (Veikkola)

FC Wild nousi edelliskaudeksi Neloseen, ja oli jo ennen kautta ilmoittanut tavoitteekseen nousta Kolmoseen. Todella nuori joukkue, joka koostuu oman kylän pojista, mutta ei kyllä pahemmin jäänyt pelillisesti jalkoihin. Joukkue teki paljon maaleja, mutta myös selän taakse upposi hieman liian usein montakin maalia, ja se maksoi pisteitä. Nousu jäi haaveeksi, vaikka pitkään myös Wild oli tasaisessa lohkossa teoriassa mukana nousukamppailussa. Lopulta säilyminen kuitenkin maistui varmasti hyvältä, sillä keväällä joukkue kävi myös putoamisviivan alapuolella, eikä matka takaisin sinne ollut aina kovin pitkä. Loppukaudeksi Wild sai maalinsuulle muuta peliporukkaa hieman kokeneemman Robert Bartonin, joka ei hävinnyt ainuttakaan ottelua. Tällä ja parilla muulla täsmävahvistuksella Wild voi myös tulevalla kaudella olla lohkon musta hevonen, ja nousta jopa Kolmoseen. Mahdollisena haittatekijänä taas saattaa olla, jos valtion palvelukset kutsuvat osaa pelaajarungosta.

Ennakko: kolmen parhaan joukkoon
Paikalliskamppailuja: Ei varsinaisia, mutta LoPa ja NuPS/2 lähimmät


HooGee
Sijoitus kaudella 2022: 9/11
Paras maalintekijä: Samuel Langhoff, 20 maalia
Kotikunta: Espoo

HooGeeta voidaan pitää pelillisesti heikoimpana viime kaudella lohkossa säilyneistä joukkueista. Pelaajisto koostuu pitkälti vanhoista kavereista, joista osa on päätynyt jäähdyttelemään kovemmista sarjoista Neloseen. Siitä huolimatta joukkue kykeni yhtenäisellä pelillä ja kovalla viimeistelytehokkuudella raapimaan kasaan tarvittavat pisteet säilymiseen, ja sarjapaikka varmistui lopulta jo toiseksi viimeisellä kierroksella voitolla FC Wildista. Loppujen lopuksi ulkopuolisen silmiin ei kuitenkaan välity kuvaa niin tavoitteellisesta ja rakennelmallisesta toiminnasta, että joukkue säilyisi pitkään Nelosessa ellei mukaan tule uutta ryhtiä, pelaajia, tai molempia. Junioreistakaan ei liene apuja tulossa, kun A-junioreiden pelit loppuivat kesken kauden.

Ennakko: Putoaa Vitoseen
Paikalliskamppailuja: EPS/I, EsPa/Renat, GrIFK/U23, Tikka, FC Honka/U23


EsPa/Renat
Sijoitus kaudella 2022: 1/10 (Vitonen)
Paras maalintekijä: Miika Karttunen, 31 maalia
Kotikunta: Espoo

EsPa/Renat nousi Neloseen vailla todellsita haastajaa lohkossaan. Peräti 14:n pisteen kaula seuraavana tulleeseen GrIFK/2:een ja kauden ainoana pistemenetyksenä tasapeli juuri Grania vastaan. Joukkueen runko koostuu pitkälti entisistä Tolsan (ent. Jari Tolsa FC) pelaajista, joten kokemusta Nelosesta löytyy useamman vuoden takaa. Lisäksi joukkueeseen on tullut ehkä myös hieman nuorempia vahvistuksia, mutta mistään juniorijoukkueesta on turha puhua. Kaveriporukka, joka oli selkeästi aivan liian kova Vitoseen. Riittääkö se Nelosessa?

Ennakko: Taistelee säilymisestä
Paikalliskamppailuja: EPS/I, HooGee, GrIFK/U23, Tikka, FC Honka/U23


NuPS/2
Sijoitus kaudella 2022: 1/10 (Vitonen)
Paras maalintekijä: Arttu Akkanen, 7 maalia
Kotikunta: Vihti (Nummela)

Edellinen kausi oli Nummelassa riemukas, kun miesten joukkueista molemmat nousivat sarjatasoa ylemmäs. Edustusjoukkue oli koko kauden ajan selkeästi lohkonsa paras, mutta kakkosjoukkueesta ei voi sanoa hyvällä omatunnolla samaa. Lohkosta löytyy peräti kaksi joukkuetta, jotka tekivät 30 maalia enemmän kuin Nummelan reservi, ja nousu tuli pisteen erolla EsPa/Keltavihreeseen, joka joutui kirjoittajalle tuntemattomasta syystä luovuttamaan toisen keskinäisistä otteluista. NuPSia on kuitenkin paha syyttää siitä, että kilpakumppanit luovuttavat otteluita. Ja on joukkueella vahvuuksiakin: edustuksesta voi saada tulitukea, ja kuluneella kaudella selän taakse meni edustuksen tavoin hyvin vähän maaleja.

Lähtökohtaisesti NuPS/2 taistelee säilymisestä, mutta todellista tasoa on kuitenkin paha arvioida. Mikäli edustus kerää vahvistuksia, voi reservijoukkueeseen valua useampiakin Nelosen kärkipäässä viime kaudella pelannutta pelaajaa.

Ennakko: Putoaa Vitoseen
Paikalliskamppailuja: LoPa, sekä varauksin FC Wild


GrIFK/2
Sijoitus kaudella 2022: 2/10 (Vitonen)
Paras maalintekijä: Elias Wiik, 17 maalia
Kotikunta: Kauniainen

Kauniaisissa on pitkään pelattu Kakkosta, toisinaan jopa Ykköstä, mutta muutaman viime vuoden aikana seuran juniorutoiminta on ottanut aivan valtavia harppauksia, ja siitä on kiittäminen Daniel Stevensiä. Seuran A-juniorit pelaavat SM-tasolla jo kolmatta vuotta putkeen, U23-joukkue on nostettu välillä 2016-2021 Kutosesta Kolmoseen, ja nyt myös GrIFK/2 on saanut junioreita mukaan toimintaan, ja nousee näin takaisin Neloseen. Vaikka suurin osa junioreista pelaakin lähtökohtaisesta Kolmosta, myös GrIFK/2 saa osansa juniorivahvistuksista. Lisäksi Stevens itse pelaa juurikin tässä GrIFK/2 joukkueessa ja tuo kovaa taktista ja teknistä osaamista joukkueeseen, pelasi vielä edellisellä kaudella kakkosta Mustien Hurmureiden eli Kiffenin riveissä.

Vitosessa Granilla ei missään nimessä ollut helppo urakka nousta Neloseen, sillä lohkossa haasteita tarjosi monikin joukkue, ja lopulta nousu tuli vasta nousukarsintojen kautta, kun EsPa/Keltavihree kaatui 3-1. Osa vakipelaajista on myös sanonut jo kymmenen vuoden ajan, että tuleva kausi on viimeinen avoimissa sarjoissa, mutta kummasti pelikentät kutsuvat vuosi toisensa jälkeen. Nelonen on kuitenkin nykyisin niin kova sarja, että pelailevilla ikämiehillä on vaikea pärjätä pitkää kautta. Tulevan kauden tavoitteena lienee säilyminen sarjassa ja hyvien peliminuuttien tarjoaminen kasvavalle junioripelaajakunnalle. Putoaminenkaan ei olisi mikään katastrofi, mutta helppoja pisteitä GrIFK/2 ei tule tarjoamaan.

Ennakko: Viimeinen
Paikalliskamppailuja: FC Honka/3, Tikka, Hoogee, EPS/I, EsPa/Renat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaiken kaikkiaan tiedossa on varmasti tasainen lohko! Mistään joukkueesta ei ole vielä tiedossa, että mitään älytöntä pelaajarulettia olisi tiedossa, vaan pitkälti jatketaan samoilla ryhmillä kuin ennenkin. Aivan todella selkeää ennakkosuosikkia ei ole, ja hyvin tasainen sarja on tiedossa varmaankin myös tulevalla kaudella. LJS:n, EBK/reservin ja AC Rastaalan poistuttua lohkosta, ja tilalle tultua peräti kolme joukkuetta Eteläisemmästä Espoosta, voidaan puhua melkeinpä Länsiväylän lohkosta. Toisaalta taas Läntiseltä Uudeltamaalta joukkueet sijoittuvat pitkälti tien 25 varteen. Reissuja on tiedossa itse kullekin.
« Viimeksi muokattu: 14.12.2022 klo 11:11:34 kirjoittanut EiKinosta »
Ratiska

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 14.12.2022 klo 08:58:16

Hieno pakkaus mutta BK-46 pelasi Nupsia vastaan suomen cupissa viime kaudella ja tippui ekalla kierroksella
EiKinosta

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 14.12.2022 klo 11:10:49

Hieno pakkaus mutta BK-46 pelasi Nupsia vastaan suomen cupissa viime kaudella ja tippui ekalla kierroksella

En tiedä miksi ctrl+f petti minut mutta niin näkyy olevan. Ihmettelinkin miksi noin suuri seura ei olisi lähtenyt cupiin mukaan. Kiitoksia.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa