FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.01.2023 klo 20:20:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 15
 
Kirjoittaja Aihe: Ilves 2023 - Kääntääkö Köpi kurssin?  (Luettu 62883 kertaa)
1 Jäsen ja 5 vierasta katselee tätä aihetta.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


: 22.12.2022 klo 20:37:24Perustettu: 1931
Kotistadion: Ratinan stadion

Kotisivut: https://ilvesedustus.fi
Kotisivut (juniorit): https://ilvesjalkapallo.fi

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

Pääsarjavuodet: 1979-1996, 2015-
Saavutukset pääsarjassa: Kultaa 1983, Hopeaa 1985, Pronssia 1984 ja 2017
Cup-saavutukset: Voitto 1979, 1990 ja 2019, finaalissa 1977
Eurokohtaamiset: Cup-voittajien cup 1980 (Feyenoord), Euroopan cup 1984 (Juventus), UEFA Cup 1986 (Glasgow Rangers), Cup-voittajien cup 1991 (Glenavon, AS Roma), Eurooppa-liiga 2018 (Slavia Sofia), Eurooppa-liiga 2020 (Shamrock Rovers)

Kausi 2022 - pettymysten vuosi

Kausi 2022 ei jättänyt jälkeensä Ilvekselle oikeastaan mitään positiivista. Sarjasijoitus oli yhdeksäs, huonoin nykyisen kahdeksan kauden liigataipaleen aikana, eikä kentän ulkopuolellakaan kulkenut yhtään sen paremmin. Heikot esitykset saivat yleisön kaikkoamaan ja Ratinan kolkoilla lehtereillä kaikuivat loppukaudesta vain Köpi ulos -huudot.

Kausi oli Toni ”Köpi” Kallion ensimmäinen kokonainen päävalmentajana. Köpi sai pysyvän pestin lukittuaan puolustuksen ja saavuttaen voittoja väliaikaispestinsä aikana. Kauden 2021 yläloppusarjassa tulokset kuitenkin lähtivät heikkenemään, ja sama kurssi jatkui oikeastaan koko kauden 2022 läpi. Välillä tuli voittojakin, mutta mieleen kaudesta jäivät lähinnä kolmen kuukauden voitoton putki kotona sekä kaiken kruununa cupissa tippuminen omalle kakkosjoukkueelle lisäajan omalla maalilla.

Vaikka kausi oli pääasiassa pelillisesti heikkoa, mahtui peleihin hyviäkin hetkiä. Kuitenkaan ehjiä 90 minuuttisia kaudella ei kovin montaa ollut, jos ollenkaan. Erityisesti johtoasemassa joukkueen pelaaminen lamaantui kerta toisensa jälkeen. Viimeinen puoli tuntia maattiin lähinnä omassa boksissa toivoen parasta, ja vähemmän yllättäen tämä johti virheisiin ja vastustajan maaleihin. Mitään parannuskeinoa tähän ei kuitenkaan keksitty, vaan pelkästään Kallion lanseeraamaa ”tehtiin Ilvekset”.

Myös Ilveksen totutusti vahva puolustuspeli oli muisto vain. Pelaajille sattui paljon henkilökohtaisia virheitä ja vastustajat pääsivät iskemään erityisesti vastahyökkäyksistä, joissa Ilveksen pakka oli usein täysin levällään ja pelaajien roolit hakusessa. Myöskään panostuksen kohteena ollut hyökkäyspelin monipuolistaminen ei päätynyt täysin pelikentälle asti. Moni maali syntyikin pelaajien yksilösuorituksista ja erityisesti liigan parhaana keskikenttäpelaajana palkittu Petteri Pennanen toimi hyökkäyspelin sieluna pallollisella osaamisellaan.

Ilveksen näkökulmasta ei kuitenkaan ole enää suurempia syitä muistella mennyttä kautta, sen ollen suurimmilta osin samanlaista harmaata massaa heikkoine esityksineen. Toivottavasti virheistä on opittu ja katseet suunnattu eteenpäin.

Kausi 2023 - mihin seuraavaksi?

Monilla odotukset ensi kauteen ovat ymmärrettävästi melko matalalla viime kauden jälkeen. Myöskään tähänastiset kaudenjälkeiset pelaajauutiset eivät ole auttaneet muuttamaan tilannetta pelaajaliikenteen ollessa lähinnä ulospäin suuntautuvaa.

Lähtijöiden joukossa on isompia ja pienempiä menetyksiä. Isoin lienee maajoukkueeseenkin noussut Tuomas Ollila, joka lähti HJK:hon. Ollila toi vasemman pakin paikalta hyökkäysuhan, jota on lähes mahdoton korvata. Tehot 6+3 ovat kovat laitapakin paikalta ja kertoo myös Ollilan kantamasta erikoistilannevastuusta. HJK:hon palaa myös lainalta Kai Meriluoto. Ilveksellä on ollut vuosia ongelmana löytää maalintekijää ja 10 liigamaalin Meriluodosta sellainen on muodostumassa, vaikka monella osa-alueella onkin vielä kehitettävää.

Maalivahtiosasto menee myös kokonaan uusiksi ensi kaudelle. Rasmus Leislahti, joka on kantanut pääasiassa vastuuta, lähtee Kotkaan. Näytönpaikkansa sai myös oma kasvatti Eetu Huuhtanen, joka esiintyi kohtuullisesti, ja jonka lähtö on hieman yllättävämpi, vaikka ei välttämättä vielä olisikaan ollut valmis ykkösvahdin rooliin liigassa. Leislahti kuitenkin päästi viime kaudella jonkun verran helpohkoja maaleja, eikä hänen olemuksensa boksissa muutenkaan ollut vakuuttavimmasta päästä, joten moni Ilves-kannattaja toivoi vahvistusta maalivahtiosastolle. Toteutuuko tämä, jää nähtäväksi.

Mikael Almen päätti seurata vanhaa valmentajaansa Interiin, mikä oli pettymys Ilveksen näkökulmasta. Omista junioreista edustukseen nousseelle pallovarmalle ja monikäyttöiselle puolustajalle olisi ollut käyttöä jatkossakin. Myös Tuure Siira vaihtoi joukkuetta pirkanmaalaisvastustaja Hakaan. Siiralle ei tarjottu jatkoa, mikä oli myös pettymys monelle. Vaikka Siira ei kuulu liigan tähtipelaajiin, täyttää hän hyvin roolinsa keskikentän pohjalla liigatasolla, mitä ei varmasti pysty sanomaan kaikista joukkueen pelaajista. Myös Teemu Jäntti jättää seuran, mutta hän ei pystynyt ottamaan koskaan kovin suurta roolia joukkueessa.

Myös ulkomaalaisosasto menee vahvasti uusiksi. Kaudella 2021 puolustuksen lukinnut Tabi Manga tippui vähin äänin Kallion suosiosta ja sopimus päädyttiin purkamaan. Isoin odotuksin Ilvekseen palannut Tuco ei myöskään onnistunut täyttämään ykköskärjen odotuksia ja visiitti jäi kauteen. Myöskään Eric Oteng ja Patrick Loa Loa eivät onnistuneet kahdessa kaudessa tuomaan hyökkäykseen sitä mitä odotettiin ja he jatkavat matkaansa eteenpäin.

Kaksi uutta hankintaa on jo tehty, molemmat paluumuuttajia, Felipe Aspegren ja Santeri Haarala. Aspegren palaa 1,5 vuoden jälkeen vietettyyn aikaa Kuopiossa ja Seinäjoella. Kuopiossa peliaika oli tiukassa, mutta Seinäjoelle siirryttyään Aspegren näytti edelleen olevansa hyvä liigatason pakki. Oletettavasti korvaa lähteneen Ollilan, vaikka parempi puoli onkin oikealla. Haarala muistetaan iskettyään maaleja kakkosjoukkueessa kesällä 2020, mistä siirtyi TPS:aan ja sen jälkeen Kuopioon. Viime kausi oli Haaralalle hankala osin loukkaantumisten takia, mutta sitä edeltäneellä kahdella kaudella on tehnyt 4 liigamaalia kummallakin. Niinpä Tampereella odotetaan takaisin selkeästi kehittynyttä omaa kasvattia, joka pystyy ottamaan roolia hyökkäyksen laidalla tai kärjessä.

Jatkavista pelaajista tärkeimmässä roolissa on ehdottomasti Petteri Pennanen. Pennasen harteilla on paljon pelinrakentelussa ensi kaudellakin, mutta tukea kaivataan myös muilta. Esiin voi nostaa erityisesti viime kauden paluumuuttaja Yusif Moussan, jolta odotettiin paljon, mutta koko kausi meni käytännössä loukkaantuneena. Maaleja kaivataan myös ja nykyisistä pelaajista odotukset kohdistuvat Adam Larssoniin. Ykkösessä syntyi tehoja ja alku oli lupaava, mutta sen jälkeen oli hankalampaa. Josko ensi kaudelle löytyisi sopivampi rooli ja tehoja syntyisi. Monelta pelaajalta myös odotetaan tason nostoa viime kauteen verrattuna, mihin on edellytyksiä. Tämä kuitenkin vaatinee parempaa joukkueen kollektiivista pelaamista.

Lähtijöiden myötä odotuksissa on vielä monia hankintoja talven edetessä. Niin maaliin, toppariksi, keskikentälle kuin hyökkäykseenkin. Kotimaan markkinat ovat hiljentymässä, joten Pirkkahallissa nähtäneen perinteiseen tapaan useita testipelaajia ulkomailta talven edetessä. Kuitenkin ainakin maalivahdiksi haettaneen vielä kotimaista vaihtoehtoa.

Ilves ei ole saanut myöskään nostettua omia kasvatteja vastuurooleihin liigassa samalla tavalla kuin parhaimmillaan viime vuosina. Osasyy tähän on kirkkaimpien lupausten karkaaminen ulkomaisiin akatemioihin ennen kuin ehtivät miesten peleihin. Kuitenkin joukkueesta löytyy nuoria, joilta toivotaan läpimurtoa liigassa. Nostetaan esiin 2004-syntyneet Leo Kyllönen ja Badreddine Bushara. Kyllösen pelipaikka on vaihdellut, mikä ei myöskään ole auttanut kehitystä. Liigajoukkueen mukana on pelannut pääasiassa pakkina, mutta kakkosjoukkueessa parhaat esitykset ovat ylempänä keskikentällä. Hyökkääjä Busharalla sen sijaan on vakuuttavia esityksiä niin nuorisomaajoukkueissa kuin Kakkosessa. Kehitystä on tapahtunut paljon, ja ainakin henkilökohtaisesti on kovat odotukset, josko Badu ottaisi sen seuraavan stepin liigatasolle. Myös kaksikkoa vuotta nuorempi topparilupaus Jere Riissanen teki liigadebyyttinsä viime kauden päätösottelussa, ja saa nähdä, onko ensi kaudella luvassa lisää vastuuta.

Mutta ennen kaikkea ensi kausi on näytönpaikka valmennukselle ja muille taustajoukoille. Viime kauden pettymys on kaikkien tiedossa. Niin myös ongelmien pitäisi olla, mutta miten tähän reagoidaan? Saadaanko pelaamiseen jotain järkeä? Joukkueen melko reilukin uusiutuminen on tietoinen valinta, mutta hankinnat antavat vielä odottaa itseään. Tulevien hankintojen olisi syytä kostautua vahvistuksiksi, jotta joukkue taistelisi viime kautta paremmista sijoituksista. Kannattajien usko Köpiin on myös mennyt jo aikoja sitten, mutta joka tapauksessa Kallio edelleen jatkaa vastuussa. Jos tulokset ja esitykset eivät parane viime vuodesta, paljonko Köpille ollaan valmiita antamaan aikaa?

Myös yleinen ilmapiiri seuran ympärillä on negatiivisempi kuin varmaan koskaan. Saadaanko seurassa jotain aikaan sen suhteen, että kiinnostus joukkuetta kohtaan taas nousisi? Ensi kausi on myös viimeinen Ratinassa ennen uuden Tammelan valmistumista, minkä jokainen katsoja ottaa varmasti mielellään vastaan. Se ei saa kuitenkaan tarkoittaa välikautta, vaan töitä pitää tehdä entistä enemmän viime aikaisen suunnan kääntämiseksi.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1 : 22.12.2022 klo 20:38:50

Sopimuspelaajat

1. Otso Virtanen (2024)

5. Kalle Katz (2023)
16. Tatu Miettunen (2023)
22. Aapo Mäenpää (2023+1)
25. Leo Kyllönen (2023)
42. Felipe Aspegren (2024)
55. Najeeb Yakubu (6/2023)

6. Doni Arifi (2024)
7. Emmanuel Patut (2023)
8. Petteri Pennanen (2024+1)
15. Lauri Ala-Myllymäki (2024)
23. Noel Hasa (2023)
30. Yusif Moussa (2023)

9. Djair Parfitt-Williams (2023)
10. Adam Larsson (2023+1)
19. Oiva Jukkola (2023)
21. Badreddine Bushara (2024)
29. Santeri Haarala (2024)

Valmennus

Päävalmentaja: Toni Kallio (2023+1)
Valmentaja: Joni Lehtonen (2023+1)
Talenttivalmentaja: Joonas Laurikainen
Fysiikkavalmentaja: Heli Rekimies
Maalivahtivalmentaja: Marko Pirilä
Psyykkinen valmentaja: Tiina Röning

Joukkueenjohtaja/huoltaja: Ville Niemelä
Lääkäri: Jonne Väisänen

Siirrot

Sisään

Felipe Aspegren, SJK
Santeri Haarala, KuPS
Otso Virtanen, KuPS
Lauri Ala-Myllymäki, Venezia FC

Ulos

Kai Meriluoto, HJK (laina päättyi)
Rasmus Leislahti, KTP
Tuomas Ollila, HJK
Tuure Siira, FC Haka
Mikael Almén, FC Inter
Eetu Huuhtanen, FC Inter
Tabi Manga, ?
Teemu Jäntti, ?
Tuco, ?
Patrick Loa Loa, ?
Eric Oteng, ?
« Viimeksi muokattu: 24.01.2023 klo 19:31:04 kirjoittanut Naapel »
Musta Yö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #2 : 23.12.2022 klo 11:13:22

Eikös kyllönen ole enemmän keskikenttäpelaaja?
zsezc

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 23.12.2022 klo 11:22:04

Kiitos avaajalle, topic seurantaan Ylos

Otsikon kysymykseen: ei. Kausi alkaa kunnolla vasta siinä kohtaa, kun penkin päähän saadaan vähemmän aneeminen hahmo.

Hirveältä näyttää seuran meno. Kurssit ovat laskusuunnassa miltä tahansa kantilta tarkasteltuna. Toimistolla vaikuttaa olevan pelkästään puuhasteluvaihde käytössä, tiedottaminen on nelosdivarijoukkueen tasolla, valmentaja ei ole osoittanut osaamista minkäänlaisen peli-identiteetin luomisessa ja saa jatkaa todella heikoista otteista ja tuloksista huolimatta. Tähän päälle vielä tuo pelaajien exodus kauden päätteeksi; heikon kauden jälkeen voisi tietysti positiivisesti myös ajatella että puhdistus onkin paikallaan. Valitettavasti nykyisellä tekemisen tasolla ei itselläni ainakaan luottoa löydy laadukkaan joukkueen rakentamisen suhteen.

Mielelläni olen väärässä ja uuteen aikakauteen lähdetään kaudelle 2024 iloisemmissa merkeissä. Jos nyt pitäisi veikata, niin arvelisin Ilveksen kohtalon kaudella 2023 olevan hajuton ja mauton alemman loppusarjan sijoitus
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 23.12.2022 klo 11:34:46

Josko ny jotain uutisia saisi ennenku vuosi vaihtuu...

Just ny ei ole kovin innoissani, mutta ehkä sitä kuitenkin harkkapeleihin taas tammikuussa raahautuu.
Juzzinho

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 23.12.2022 klo 15:47:07

Lienee selvää että positiivisia uutisia kerrottaisiin jos niitä vain olisi. Tuskin toimistollakaan niin uunoja ollaan etteikö negatiivinen ja kaiken kattava "vire" haluttaisi katkaista isolla pelaajauutisella tai vastaavalla edistysasekeleella.

Tyhjästä on kuitenkin paha nyhjästä eikä sitä nyt lomalla kai kukaan töitä ala tehdä. Tuskin koskaan on Ilves-historiassa oltu tilanteessa, jossa joukkueella ei ole (julkaistua) maalivahtia tai maalivahtivalmentajaa kun vuosi vaihtuu? Jonkinsorttinen puuhastelun maailmanennätys.

Täytyyhän siellä nyt jo Pennasen ja kumppaneidenkin kyseenalaistaa isoon ääneen että mihin hittoon tässä ollaan menossa? Kuka tätä laivaa oikein kipparoi?
GERP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta Käsi


Vastaus #6 : 23.12.2022 klo 17:24:40

Jouluterveiseni iloiselle Ilves-perheelle:

Toni Kallio - You dirt-eating piece of slime
Risto Niklas-Salminen - You scum-sucking pig
Ilkka Pohjoismäki - You son of a motherless goat

Hienosti kustu, kaikki.
Eemeli Rummukainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #7 : 23.12.2022 klo 17:41:54

Jouluterveiseni iloiselle Ilves-perheelle:

Toni Kallio - You dirt-eating piece of slime
Risto Niklas-Salminen - You scum-sucking pig
Ilkka Pohjoismäki - You son of a motherless goat

Hienosti kustu, kaikki.

Joskus tulee mieleen, että onko tällä foorumilla kaikki kestettävä, ilman rikosilmoituksia.
GERP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta Käsi


Vastaus #8 : 23.12.2022 klo 18:28:49

Joskus tulee mieleen, että onko tällä foorumilla kaikki kestettävä, ilman rikosilmoituksia.
Ei kai siellä mitään rikollista kuitenkaan ole tapahtunut, vaikka ovatkin kollektiivisesti saaneet seuran nykyisen edustusjoukkueen syöksykierteeseen?
ratina

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #9 : 23.12.2022 klo 20:30:31

Ainoa noita mainittuja tahoja paremmin pettänyt ovat kannattajat, joista GERP on paskin. Huolettaa tosiaan moni asia, Kallion jatko on hyvinkin mahdollisesti virhe, ja vaatia saa. Tällaista rasittavaa mukahauskaa kitivittuilua taas ei jaksaisi enää lukea.

Ipassa seurana on hienoa, että kannatuspohja on laaja, ja yhteisö on tukena huonoinakin aikoina. Parempaa saa tosiaan vaatia, mutta samalla voi miettiä mitä itse voi tehdä, että alkaisi taas mennä paremmin. Ainakaan itse en Ipan kohdalla koe maksavani urheiluviihteestä, vaan olevani osa yhteisöä. Tällä hetkellä on taas vaikeampaa, ja yritän omalta pieneltä osaltani auttaa suunnan kääntämisessä. Hassunhauska vittuilu valmentajalle nettifoorumilla ei varmaan ole toimivin tapa.

dags_g

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 23.12.2022 klo 22:02:32

Pakkohan seuran on merkitä tosi paljon, jos kykenee suoltamaan nettiin sitä ja sen toimijoita kohtaan tuollaista mustaa vihaa kuukaudesta toiseen, kuin vaikka GERP. Mutta ei se silti oikein ole, ihmisiä ne seuratoimijatkin on vaikka kuinka mokailisivat ja paskasti suorittaisivat. Tarkoitukselliset tuhotyöt ja petokset sitten asia erikseen.

Itse kuitenkin ajattelen että tämmöisen kannatushomman pitäisi olla kiva harrastus, ja yritänkin ottaa siitä lähinnä sen positiivisen ja jättää negatiiviset jutut nopeasti taakse. Reippaana vaan kohti uusia pettymyksiä, joskus voi tietty käydä hyvinkin.
33100

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 23.12.2022 klo 22:28:13

Ipassa seurana on hienoa, että kannatuspohja on laaja, ja yhteisö on tukena huonoinakin aikoina.

Missä tämä näkyy? Tosta yhteisöllisyydestä ja ”perheestä” jauhetaan aina, mutta käytännössä en oo koskaan nähnyt. Kaikki kokemukset pikemminkin täysin päinvastoin.

Ehkä lätkässä sellaista on, mut se on mulle se ja sama.
Daigle#91

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #12 : 24.12.2022 klo 06:10:53

Toi on kyllä totta. Junnuja on hemmetisti, mutta ei sitä sanottua yhteisöllisyyttä ole kyllä edustuksen touhuissa näkynyt oikein mitenkään. Ei sitä toki ihmetellä voi, jos kukaan ei asialle mitään tee
Kopteff4Ever

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 24.12.2022 klo 10:05:06

Eihän tuo Ilveksen "yhteisöllisyys" tai "perhe" näy millään tavalla sellaiselle kannattajalle, joka ei ole mukana jollain tavalla seuratoiminnassa. Ilves on mediassa - kuten kaikki muutkin suomalaiset jalkapalloseurat - erittäin hajuton ja mauton, tällä hetkellä myös valitettavan masentava joukkue. Ymmärrettävästi Erola, Heppa ja co ovat rakentaneet brändiä nimenomaan tuollaisen yksinkertaisen hokeman varaan, taustalla on kuitenkin Suomen suurin junioriorganisaatio. Nyt kun esimerkiksi nimimerkki ratina ei maksa urheiluviihteestä, vaan nimenomaan yhteisöön kuulumisesta, on todettava brändäys edes jokseenkin onnistuneeksi.

Omalla kohdallani tilanne on täysin päinvastainen, en ole noin reilun kymmenen vuoden aikana maksanut kertaakaan kausikorttiani tai tuoteostostani jonkin korkeamman yhteisökuuluvuuden takia, vaan olen alkanut fanittaa Ilveksen edustusjoukkuetta sen ympärille kuuluvien tarinoiden takia. 2010- luvun alun kantavia tarinoita olivat:

- Suomen romanttisin jalkapallostadion
- "Raksajengi" ja omat nuoret lupaukset
- Senegalin taikuri ja Ghanan Pirlo
- Tarkan markan talouspolitiikka, pitkäjänteinen seurarakennustyö
- Oman kaupungin legendapelaajat valmentajina

Noiden asioiden LISÄKSI olen tuntenut ylpeyttä siitä, että taustalla vaikuttaa jonkinlainen yhteisö, joka kokee olevansa "perhettä". Näin olen voinut myös samaistua siihen, vaikken sitä oman kannatukseni pääsyyksi luekaan.

Tulevaisuuden ja nykyisyyden haaste on nimenomaan uuden tarinan luominen. Toni Kallion Ilves on tarinana todella huono. Joukkue on heikko ja valmentaja ei osaa tehtäväänsä. Silloin taustalle saadaan nimenomaan ihmisiä, ketkä kuuluvat yhteisöön, tai haluavat tuntea kuuluvansa. Tässä ei siis ole mitään väärää. Mutta tulevaisuudessa sillä ei täytetä, edelleenkään, stadionia.

Väitän: se kuka älyää ensimmäisenä tässä maassa että jalkapallo maan korkeimmalla huipulla on viihde ja -tapahtumabisnestä, ja tuotteistaa edustusjoukkueen tähän perustuen, tulee menestymään. Se tuskin tulee olemaan koskarin kauppias, heppa ja kumppanit, vaikka meillä kaikki palikat tähän olisi.
« Viimeksi muokattu: 24.12.2022 klo 10:24:29 kirjoittanut Kopteff4Ever »
[kapo]

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves & FCMS


Vastaus #14 : 24.12.2022 klo 10:25:22

Somekanavien joulutoivotuksesta:

Julkaisemme uuden pelaajasopimuksen 27.12. klo 12:00  Pysyhän kuulolla!

Oliskohan nyt viimein veskari?
JunnunVPS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu, Barca, Liverpool


Vastaus #15 : 24.12.2022 klo 10:46:53Väitän: se kuka älyää ensimmäisenä tässä maassa että jalkapallo maan korkeimmalla huipulla on viihde ja -tapahtumabisnestä, ja tuotteistaa edustusjoukkueen tähän perustuen, tulee menestymään.

Joo, kyllä mäkin näen potentiaalia tuossa, ja varsinkin Ilveksessä, kun taustalla on vielä 5000 junnua tai jotain, eiköhän sieltä ajan myötä myytävääkin maailmalle tule ja katsojiakin/fanejakin on ihan riittävästi isossa kaupungissa, kunhan vaan jotain menestystä alkaa tulemaan. Hyvän bisneksen siemenet on kyllä ihan näkyvissä. Pitäis vaan hoitaa koko touhuu ihan vaan bisnesmielellä.

e.Varmaankin itse lähtisin panostamaan junnuihin.. niinku tehokasta ja laadukasta treeniä ja ammattivalmentajat, ei tarvis harrastaa ulkomaantuontia ollenkaan ja suomifutis menis eteenpäin. Varmaan viidessä vuodessa alkais jo tuottaan hedelmää.
« Viimeksi muokattu: 24.12.2022 klo 10:55:27 kirjoittanut JunnunVPS »
Limppu6

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 24.12.2022 klo 11:41:16
Väitän: se kuka älyää ensimmäisenä tässä maassa että jalkapallo maan korkeimmalla huipulla on viihde ja -tapahtumabisnestä, ja tuotteistaa edustusjoukkueen tähän perustuen, tulee menestymään. Se tuskin tulee olemaan koskarin kauppias, heppa ja kumppanit, vaikka meillä kaikki palikat tähän olisi.

Pari kaveria on jo tota yrittänyt. Tarkempaa tietoa voi kysyä, Hjallikselta, Sedulta, Hakalta ja Jokereilta.
Limppu6

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 24.12.2022 klo 12:06:25

Joo, kyllä mäkin näen potentiaalia tuossa, ja varsinkin Ilveksessä, kun taustalla on vielä 5000 junnua tai jotain, eiköhän sieltä ajan myötä myytävääkin maailmalle tule ja katsojiakin/fanejakin on ihan riittävästi isossa kaupungissa, kunhan vaan jotain menestystä alkaa tulemaan. Hyvän bisneksen siemenet on kyllä ihan näkyvissä. Pitäis vaan hoitaa koko touhuu ihan vaan bisnesmielellä.

e.Varmaankin itse lähtisin panostamaan junnuihin.. niinku tehokasta ja laadukasta treeniä ja ammattivalmentajat, ei tarvis harrastaa ulkomaantuontia ollenkaan ja suomifutis menis eteenpäin. Varmaan viidessä vuodessa alkais jo tuottaan hedelmää.

Siis junnuihin ja junnujen olosuhteisiin on satsattu seurassa. Nyt vaan on tainnut siellä olla vaihtuvuus suurta ja luultavasti tärkeämmässä päässä. Ilveshän on junnujaan myynyt paljon. Edellinen kausi taisi olla ensimmäinen kun junnuja ei mennyt kaupaksi.

Ongelma on siinnä, että lupaavimmat junnut usein lähtee jo ennen peliäkään edustusjoukkueessa. Ilveksen junnutuotanto huipulle on vielä kaukana HJK:sta, niin näiden muutaman huipun jälkeen taso laskee jonnekin liigan ja divarin välimaastoon. Jos tuotanto olisi HJK:n tasolla, niin näistä Meriluodoista ja Olliloista voisi rakentaa joukkueen rungon vahvistettuna muutamalla kokeneemmalla huipulla. Nyt ei voi rakentaa mitään Jukkolan, Busharan, Hasan ja Kyllösen varaan. Ei oikein edes vaihtopenkkiä.
Kopteff4Ever

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 24.12.2022 klo 12:13:37

Pari kaveria on jo tota yrittänyt. Tarkempaa tietoa voi kysyä, Hjallikselta, Sedulta, Hakalta ja Jokereilta.

Sedu ja Haka oli yksiulotteisesti rakennettu kyhäelmä, missä Koskinen eleli fantasiamaailmassa eikä alkujaankaan nähnyt realiteetteja omassa toiminnassaan. Hjalliksen Jokereista en osaa sanoa tarkempaa arviota, muuta kuin että 90- luvulla varmasti tiesit kuka on Otakar Janecky ja missä joukkueessa se pelaa.
JunnunVPS

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu, Barca, Liverpool


Vastaus #19 : 24.12.2022 klo 12:41:58

Pari kaveria on jo tota yrittänyt. Tarkempaa tietoa voi kysyä, Hjallikselta, Sedulta, Hakalta ja Jokereilta.

Hakalla ei ollu vissiin 5000 junnua ja ehkä hiukan suppeampi fanilaumakin kuin esmes Tampereella. Hjalliksen jutuista on jo niin kauan, että
touhuilu on jo ehtiny vähän muuttua tässä ajassa. En tosin ole perehtynyt miten asioita hoidettiin Hjalliksen yrityksessä.
Mut kuitenkin, mä näen kyllä ihan pisnespotentiaalia suomifutikses, pitää vaan toimii järkevästi ja samalla suomifutis menee eteenpäin, ihan turha roudata tänne kaikenlaisia Tetejä, kehitetään omia junnuja. Siitä se lähtee.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #20 : 24.12.2022 klo 13:45:50

Erittäin hyvä avaus Ylos ja asiallista keskustelua myös sen jälkeen.

Ymmärrän hyvin turhautumisen seuran toimintaan ja siitä seruraavan negatiivisen kommentoinnin. Muutama vuosi sitten oli niin lupaavaa tekemistä, että romahdus nykyisiin ”pohjamutiin” joka rintamalla (ainakin suhteessa resurssien käyttöön) on ollut ärsyttävän jyrkkä. Samoin en juurikaan allekirjoita tuota näkemystä, että asiat selittyvät sillä, että ihmisiä sitä vaan ollaan ja parhaansa tässä yritetään. Epäonnistuminen on epäonnistumista ja eniten ärsyttää se, että viime aikoina viestintä on ollut niin kehnoa. Nykymaailmassa olisi kaikki mahdollisuudet olla ”samassa veneessä” kannattajien kanssa, myös epäonnistumisten hetkellä, mutta tämän (lähes olemattoman) viestinnän kautta välittyy mielikuva, että epäonnistumiset johtuvat siitä, että tekemisessä ei ole mitään tolkkua.

No, uusi kausi käynnistyy ja uusi johto on ruorissa. Annetaan mahdollisuus, vaikka kaikki merkit ilmassa vihjaisivat, että ei hyvältä näytä.
JokuRoti

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 24.12.2022 klo 14:17:25


No, uusi kausi käynnistyy ja uusi johto on ruorissa. Annetaan mahdollisuus, vaikka kaikki merkit ilmassa vihjaisivat, että ei hyvältä näytä.

Yksi teiltä nyt puuttuu ja sen mukana kaikki. Ymmärrys ammattitaitoisen urheilutoimenjohtajan roolista, tarpeesta ja sen mukana kaikesta.

Se heijastuu joukkueen rakentamiseen, vaatimustasoihin, kilpailukykyyn pelaajamarkkinoilla jne. Perinteiset tekijät yrittävät perinteisissä rooleissaan perinteisellä touhuamisella saada omilla mukavuusalueillaan aikaan jotain uutta. Sisäänpäinlämpiävää, vaisua ja hengetöntä. Surullista, kun tarkastelee potentiaalia.
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 24.12.2022 klo 15:49:19

Suomessa ei taida tällä hetkellä olla yhtään seurajoukkuetta joka tekee mitään muuta kuin ojentaa kätensä/hattunsa rahan toivossa yhteisönsä suuntaan. Toiset vielä enemmän ku toiset.

Takaisin antaminen tehdään sitten kaupallisia tapahtumia järjestelmällä ja ehkä niiden yhteydessä muutama kuva ottamalla tai nimikirjoitusantamalla.

Aika vähän näkee näitä seuroja jalkautumassa niihin tärkeisiin ja arvoissa mainittuihin yhteisöihin. Seura toiminnan pitäisi sisältää paljon myös muuta.

Yhteisö Ilveksen kohdalla taitaa nimenomaan näkyä siellä ryn harrastajien puolella jossa talkoo yms toiminnalla pyritään tukemaan ry:n kaupallista jalkapalloharrastamista.

Jossain maailmalla ammattipelaajat "joutuu" katsomo komennuksen kohdalla tienaamaan palkkansa mm vipeissä pyörimällä seurustelemassa. Tai pelaajat käy lasten sairaaloissa jakamassa jotain lahjoja/keräyksen tuloksia ja kirjoittamassa nimmareita. Lukemassa jossain kirjastossa tai vierailuilla kouluissa jne.

Suomessa jotenkin tuntuu että se yleisö saapuu katsomoon katsomaan vain tienvarsi mainoksilla tms...

Heitetään nykyinen toimari bussin alle kauden alussa jos vieläkään ei ole tapahtunut mitään eleitä muuttaa mitään kannattajien/katsojien suuntaan. (Kaikki toimarit ei ole jotai muskeja jotka aloittaa asioiden muuttamisen heti, välillä miettimättä). Ainakin jotain ajatuksia toimistolla on muuttaa sitä täysin turhaa VIPiä johon ei ollut viime kaudella käytetty sekunttiakaan miettimisaikaa...
dags_g

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 24.12.2022 klo 19:18:54

Samoin en juurikaan allekirjoita tuota näkemystä, että asiat selittyvät sillä, että ihmisiä sitä vaan ollaan ja parhaansa tässä yritetään. Epäonnistuminen on epäonnistumista ja eniten ärsyttää se, että viime aikoina viestintä on ollut niin kehnoa.

Jos tällä viitataan siihen mitä kirjoitin aiemmin, niin en missään nimessä meinannut ettei sitä paskaa tekemistä ja epäonnistumista sais kritisoida. Onhan ne tyypit siellä kuitenkin töissä ja niiltä saa odottaa tuloksia. Pääpointti oli se että joku raja siinä törkeydessä ja pahantahtoisuudessa, ne on kuitenkin toisia ihmisiä jotka yrittää (toivottavasti) parhaansa.

”Köpi ulos” oli musta loppukaudesta ihan hyvä ja ytimekäs palaute, mutta esim. toi GERPin pahan olon tuotos tossa ylempänä jo sitten muuta.
ratina

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #24 : 24.12.2022 klo 23:53:26

Nyt kun esimerkiksi nimimerkki ratina ei maksa urheiluviihteestä, vaan nimenomaan yhteisöön kuulumisesta, on todettava brändäys edes jokseenkin onnistuneeksi.
Hyviä pointteja koko viestissä. Kyllä tuota yhteisöllisyyttä on ollut paljon Tammelan aikoina,  mistä Kakkosen ajan yleisömäärätkin kertovat. Tätä on hukattu ja parempaan pitää taas pystyä.

Pointti on lähinnä se, että Ilves on itselleni seurana tärkeä ja olen monellakin tavalla osa sitä. Eli haluan, että seuralla menee hyvin. Tästä syystä mm. menen entistäkin varmemmin peliin silloin kun ei kulje.

Urheiluviihteen suuntaan menemisestä myös hyviä pointteja. Näitä asioita pitää kehittää, mutta raaka totuus on, ettei Veikkausliiga koskaan tule pärjäämään vertailussa TV-tarjonnan kanssa. Siksi yhteisöllisyys on keskeistä. Ilves on pirun iso, ja porukka pitää saada paremmin paikalle.

 
Sivuja: [1] 2 ... 15
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa