FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.02.2024 klo 04:35:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi: M5 Itäinen C 2023  (Luettu 31309 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
haikaran uhri

Poissa Poissa


: 04.01.2023 klo 13:04:17

VITONEN ITÄ C 2023
Sarjataulukko & Otteluohjelma (linkki tulossa)

Joukkueet
Joutsan Seudun Pallo (M)
Äänekosken Huima/S. Urho /2 (2.)
FC Soho Jyväskylä (3.)
Vihtavuoren Pamaus /2 (4.)
Harjun Potku, Jyväskylä (6.)
Keuruun Pallo /2 (7.)
Jyväskylän Komeetat /2 (8.)
FC Blackbird Jkl /Akatemia (N)
Luonetjärven Varuskunnan Urheilijat (N)
Jämsänkosken Jyry (N)

Souls AC luopui sarjapaikasta, Kampuksen Dynamo ei ottanut sarjapaikan vastaan.

Vanhat ketjut
Keski-Suomi: M5 Itäinen C 2022
« Viimeksi muokattu: 04.01.2023 klo 13:17:44 kirjoittanut haikaran uhri »
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 30.01.2023 klo 10:55:27

Ilmottautuneet: Blackbird/Akatemia, FC Soho, Harjun Potku, Huima/Urho 2, JoSePa, KeuPa 2, Komeetat 2, LuoVU, ViPa 2.

Reservijoukkueiden sarja tulossa?
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 10.02.2023 klo 18:04:31

Uutinen
Keski-Suomen Vitosen asiakirjoittelu muutoksen kourissa

Keski-Suomen Vitosen asiakirjoittelu foorumilla kohtaa tulevalle kaudelle tuntuvia muutoksia. Petäjäveden joka kolkan läpikotaisin tunteva Vikkelä vaihtomies siirtyy asiakirjoittamaan PetPetin edesottamuksista pääasiassa Nelosen topikkiin, minkä lisäksi kyseiseltä nimimerkiltä voidaan odottaa kirjoittelua myös Kutosen topikissa PetPet/2:n syntymän myötä. Nähtäväksi jää, mikä tulee olemaan miehen panos Vitosen topikissa, sillä tulevan kauden Vitosessa ei siis nähdä ainuttakaan joukkuetta Petäjävedeltä.

Viime kausina Harjun Potkun otteista asiakirjoittanut vovery siirtyy puolestaan ilmaissiirrolla asiakirjoittamaan jatkossa FC Sohon peleistä. Saamiemme tietojen mukaan siirtoon ei liity dramatiikkaa, vaan nimimerkki kaipasi yksinkertaisesti kirjoitteluunsa vaihtelua. "Sohosta ei ole foorumille juuri kirjoiteltu, joten tämä on mielenkiintoinen projekti näin asiakirjoittajan silmin", nimimerkki kirjoittaa. Harjun Potkun huhutaan reagoineen siirtoon välittömästi ryhtymällä kartoittamaan niin uusia asiakirjoittajia kuin vanhoja epäasiakirjoittajiakin.

Vitosen muista joukkueista asiakirjoittelua on toivon mukaan luvassa ainakin viime kauden tapaan Keuruun ja Vihtavuoren kakkosjoukkueista sekä mielenkiintoisina tulokkaina nousijajoukkueista Luonetjärven Varuskunnan urheilijoista ja Jämsänkosken Jyrystä.


Jyry siis täydentää kolmantena nousijana Vitosen täydeksi kymmenen joukkueen sarjaksi Ylos

Alustava otteluohjelma julkaistiin jo parisen viikkoa sitten, muutama huomio siitä:

  • Kausi alkaa todennäköisesti tiistaina 9.5. Pari ensimmäisen kierroksen ottelua on vielä aikatauluttamatta, joten pieni mahdollisuus on sillekin, että kaksi tai neljä joukkuetta pääsee aloittamaan kauden jo maanantaina.
  • Kausi päättyy viimeistään perjantaina 22.9.
  • Kesätauko on jälleen kolmisen viikkoa heinäkuussa. Viimeiset pelit ennen taukoa käydään 3.-7.7. ja ensimmäiset tauon jälkeen 24.-28.7.
  • Vitosen runkopelipäivä on vaihtunut viime kauden maanantailta tiistaille. Nelosen runkopelipäivä näyttää olevan edelleen keskiviikko, joten ehkä peräkkäiset pelipäivät karsivat edes hieman ylempänä pelaavien edustusjoukkueiden runkopelaajien peluuttamista myös kakkos/reservijoukkueiden riveissä?
  • Perjantai-pelejä on kalenterissa jo viisi kappaletta, vaikka maakuntien joukkueiden (ja Komeetat/2:n) kotipelipäivät on vielä asettelematta. Korkean riskin tapahtuman potentiaalia omannut Harjun Potku - FC Soho pe 9.6. klo 19:45 on taktisesti laitettu Vehkalammen sijaan Säynätsaloon.
  • Jyväskylän joukkueiden kotipelejä ei pelata enää lähes yksinomaan Säynätsalossa, vaan pelejä pelataan myös Tikkakosken ja Vehkalammen tekonurmilla. Säykkiin on aseteltu itse asiassa vain kuusi ottelua, kun Tikkakoskella on LuoVun yhdeksän kotipelin lisäksi peräti kymmenen muutakin peliä ja Vehkallakin sama kymmenen. Säykin tekonurmihan on kahteen jälkimmäiseen verrattuna valtava (104x64 vs. Tikkakoski 90x60 ja Vehkalampi 95x58), joten tulevalla kaudella Vitosessa nähdään varmasti taitojalkapallon riemumarssia pelistä toiseen!

---

Voimasuhteista on vaikea sanoa paljoa vielä tässä vaiheessa kautta, mutta huhujen mukaan ainakin Huima/Urho 2 olisi siirtymässä selkeämmin kahteen eri joukkueeseen (Nelonen ja Vitonen) viime kauden ristiinpeluutusten sijaan, mikä voisi tarkoittaa pientä notkahdusta kakkosjoukkueen tasossa, jos parhaat pelaavat Nelosta. Toki seurassa on paljon nuoria pelaajia, jotka kehittynevät peli peliltä, joten eiköhän Vitosessakin nähdä Äänekoski-Suolahti -akselilta nälkäinen joukkue taistelemaan sijoituksista.

FC Sohoa en osaa arvioida vielä kovin tarkkaan näin parien (futis)treenien jälkeen, mutta valmentaja Seppälä mainitsi Jalkapalloviikon haastattelussa, että viime kauden kolmossijasta lähdetään parantamaan.

Harjun Potkussa on tapahtunut useampiakin pelaajamuutoksia paikkakunnalta muuttojen ja vastaavien johdosta, ja lähtijöissä on koviakin tekijöitä. Kuudennen sijan uusiminen voi olla tiukassa, mutta kauden alkuun on vielä aikaa ja pelaajarekryt käynevät kuumina.

---

Suomen Cupiin osallistuvat Vitosen joukkueista ainoastaan Soho ja LuoVu. Soho kohtaa viime kauden Nelosen täysin pystyyn voittaneen ja Noususta kieltäytyneen Rangersin la 25.2. klo 18 Äänekosken hallissa, kun LuoVu taas matkustaa savonlinnalaisen Juniorit STPS:n vieraaksi su 5.3. klo 14 Tanhuvaaran hallissa alkavaan otteluun.

Sarjakauden alkuunkin on enää alle kolme kuukautta! Pallo
paveldo

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 27.02.2023 klo 16:22:45

voveryn ilmaisunvapauden ja siirron myötä Potkulla tiedossa ns. paluu juurille paskaspämmin suhteellisen osuuden noustessa.

Jotenka:

BET (K-S Nelonen) ja Harjun Potku (K-S Vitonen) kaipaavat muutamia uusia pelaajia ja asiakirjoittajia rinkiin joukosta poistuneiden tilalle.

Aiempi peli- ja saunomiskokemus katsotaan eduksi, mutta kaikkia kiinnostuneita ikään, sukupuoleen jne. katsomatta pyydetään olemaan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto (a) harjunpotku.fi.

Mikäli ATK ei ole hallussa, voit myös tulla suoraan treeneihin paikalle Vehkalammen ulkokentälle maanantaisin klo 20:30 maaliskuun aikana.

Tuhannella kirjoitetulla viestillä ja harjoituksiin osallistumalla sementoit paikkasi Potkun avauksessa vähintään kevätkierroksen ajaksi Ylos
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 07.04.2023 klo 14:54:20

Nelosen Cityketut ja Vitosen Soho matsasivat hetki sitten Vehkalammen aurinkoisessa ja lämpimässä säässä täyden harjoitusottelun tuomarikolmikon kera. Ennakkoasetelmista sen verran, että kumpaisellakin joukkueella oli toissapäivänä samalla kentällä samanaikaiset treenit, mutta kotijoukkueen roolissa olleiden kettupaitojen pelaajistosta osa oli ilmeisesti karannut jo pääsiäisen viettoon, sillä heidän penkiltään löytyi vain kaksi peluria. Soholla oli laskujeni mukaan kahdeksan vaihtopelaajaa varamaalivahti mukaan lukien, sekä tietysti myös treeneissä pillinkäytön hiljattain aloittanut valmentaja Seppälä. Tai olihan siellä heppalauman penkillä pari pieniä kolhuja parannellutta pelimiestä lisää sekä läheisyydessä myös jokunen kannattajakin. Ultrien taisto kääntyi kuitenkin Kettuperheelle, kun seuran nuorempia pelureita oli muutama kerääntynyt kentän toiselle laidalle kannattamaan omiaan ja harjoittelemaan tuomaristolle huutelua. Jälkimmäinen äityi jossain kohtaa jo sen verran hurjaksi, että tuomarin piti hieman suomia poikia.

Itse peli taisi alkaa suht tasaisena. Mitään erityisempää ei alkuminuuteista jäänyt itselleni mieleen ja Ketutkin olivat vielä hyvin pelissä mukana. Ehkä Soho saattoi olla aavistuksen enemmän pallossa, mutta kotijoukkue iski silti ensimmäisen maalin. Soholle sattui harhasyöttö keskialueella ja olikohan Citykettujen muutenkin hyvän pelin pelannut #18, joka lyhyen kuljetuksen päätteeksi laukoi vasurillaan pallon boksin rajan tuntumasta ja topparin jaloista tarkasti oikeaan alakulmaan. Soho ei takaiskusta lannistunut, vaan kuittasi pelin tasoihin ehkä vajaan kympin myöhemmin. Ja melko pian itsensä myös johtoon. En muista maalien järjestystä, mutta yhden teki Suomen Cupin ottelussakin ennakkoluulottomasti haastanut Hemminki hienon haaston ja komean laukauksen myötä, ja toisesta vastasi puolestaan niin ikään komealla laukauksella Sohon Kiema. Tai ainakin muistelen, että tauolle olisi paineltu jo Sohon johdossa.

Citykettujen etsikkoaika oli selkeästi tauon jälkeen, kun olivat saaneet hieman virtaa takaisin jalkoihin. Murtautumisyrityksissä tuntuivat tosin suosivan pitkää palloa niin laitaa pitkin kuin ristiinkin, mistä ei kovin montaa vaarallista paikkaa kuitenkaan auennut suhteellisen tiiviisti puolustanutta Sohoa vastaan. Täytyy silti sanoa, että hyökkäyspään kulmapotkuista olivat lähellä tasoittaa pelin, olin laskevinani ottelun aikana ainakin kolme hyvää kulmapotkua kotijoukkueelle. Jalat alkoivat kuitenkin jakson edetessä loppua selvästi kesken, minkä myötä heppalauma pääsi kirmaamaan useampaankin kertaan maalintekosektorille. Välillä jopa komeilla, useamman pelaajan syöttökolmioilla, välillä pidempien ratkaisujen kautta. Ruuti oli toisella jaksolla kuitenkin märkää, eikä lisäosumia nähty.

Lupauksia herättävä esitys Soholta semminkin, kun ottaa huomioon esimerkiksi kapteeni Peltosen puuttumisen Keski-Euroopan ryyp.. kuntoleirin johdosta. Toki vaikka Soho oli tänään mielestäni vastustajaansa parempi, on hyvä muistaa tuo Citykettujen pelaajamateriaalin kapeus tässä ottelussa ennen suurempia keulimisia. Loppuajan kärjessä pelannut kettupaitakin naureskeli olevansa oikeasti maalivahti, mutta hienoa, että peli saatiin silti järjestettyä näin kevään kunniaksi! Peli pysyi suht siistinä, eikä yhdestä ensimmäisen jakson yhteentörmäyksestäkään tainnut onneksi pahempaa sattua kummallekaan osapuolelle. Hieman taisi Kettujen pelaajaa toisella jaksolla sattua, kun Sohon pelaaja ajoi osittain jaloille, mutta nähdäkseni tuossa oli kyse ennemminkin vahingosta kuin tahallisesta ajelusta. Toivottavasti ei siitäkään seuraa päivän tai parin juilimista pahempaa.

Soho on asettanut tavoitteeksi nousun Neloseen, mikä tarkoittaa tulevalla kaudella vähintään kolmen parhaan joukkoon sijoittumista. Vielä tarkempia jos ollaan, tänään ottelun alla valmennusjohto piti pelaajistolle Football Managerista tutun kaudenavauspuheen ja paalutti, että mikäs olisikaan mukavampaa kuin nousta sarjavoittajana. Pelaajiston reaktiot olivat luonnollisesti positiivisia ja tavoitteesta yhtämielisiä :)Ylos Tästä on hyvä jatkaa reilun kuukauden päästä alkavaa sarjakautta kohti.


P.S. Soho on Suomen Cupin Rangers-tappion lisäksi pelannut ennen tätä harjoitusottelun myös Nelosen Huima/Urhon (edustus)joukkuetta vastaan. Tuossa pelissä en ollut itse paikan päällä, mutta käsittääkseni siinäkin oli hyviä aihioita mukana, vaikka äänekoskelais-suolahtelaiset olivatkin sillä kertaa parempia lukemin 3-1. Vitosen muiden joukkueiden harjoitusotteluista ei itselläni ole tietoa. Ehkä noita saattaisi Sisä-Suomen Lehteä tai joukkueiden some-sivuja vilkuilemalla selvitä, mutta ilmoittakoot muut, jos tietoa löytyy.
Petoselta Perkele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #5 : 25.04.2023 klo 11:50:17

Elleivät iän ja katupölyn sumentamat silmäni valehtele, tänään se alkaa! LuoVu isännöi KeuPa/2 ja ottelu pelataan vieläpä Vehkalammella käytännössä kaupungin sydämessä.

Kiinnostavaa päästä näkemään minkälaisella porukalla LuoVu on liikenteessä. Viime kaudella oli Kutosessa mukana kovia pelimiehiä, mutta minkälainen vaihtuvuus on tapahtunut? Jäänee nähtäväksi. KeuPa/2 toivoo varmastikin jatkavansa viime kauden lopun vahvoja otteitaan. Alkukausijan Keuruulaisilla taisi mennä aika penkin alle. Foreca uskoo, että hyvää pelisäätä on luvassa joten toivottavasti Vehkan timanttiset katsomotkin täyttyvät laatujalkapallon ystävistä! On se vaan niin mukavaa että potkupalloa voi taas käydä katselemassa.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 25.04.2023 klo 12:43:40

Keski-Suomen Vitonen käynnistyy tosiaan jo tänään, kun nousijajoukkue Luonetjärven Varuskunnan urheilijat ja viime kaudella Vitosessa seitsemänneksi tullut Keuruun Pallon kakkosjoukkue ottavat varaslähdön ja pelaavat sarjan ensimmäisen ottelun kaksi viikkoa ennen muita. Peli oli alkujaan merkattu pelattavaksi LuoVun kotikentällä Tikkakosken tekonurmella, mutta syystä tai toisesta kenttä on vaihtunut Vehkalammen ulkokentäksi, jolla sarjakauden alkuvihellys kuullaan tänään klo 20.00. Sarjataulukon vertailtavuuden kannalta harmittavasti tämä näyttäisi olevan ottelusiirto; alunperin peli olisi ollut ohjelmassa vasta juhannusviikolla kierroksella kahdeksan, joten näillä kahdella joukkueella tulee olemaan yksi ottelu muita enemmän pelattuna aina 18.-20.6. saakka.

Itselläni ei ole tietoa, millainen LuoVun pelaajakoostumus on. Jos joukkueen runko koostuu varuskunnan kantahenkilökunnasta ja Tikkakoskella tai lähiseuduilla muuten vaan asuvista, ei vaihtuvuutta välttämättä niin hirveästi ole viime kauteen, mutta jos varushenkilöiden osuus pelaajistosta on huomattava, tulee joukkue kokemaan väkisinkin vaihtuvuutta kausien välillä ja jopa niiden sisällä kotiutumisten ja uusien palveluunastumisten myötä. Vehkalammen pieni kenttä sopinee heille ainakin mainiosti, koska Tikkakosken kenttäkin on myös kokoluokkaa postimerkki.

KeuPa/2 puolestaan oli viime kauden alussa hyvin raakile joukkueena ja kone käynnistyi toden teolla vasta juhannuksen tienoilla, minkä jälkeen joukkue pelasi komean loppukauden. Ilmeisesti ovat ennen kevättä päässeet kuitenkin jonkinlaisissa olosuhteissa jalkapalloakin harjoittelemaan Haapamäen harjoitushallissa, mutten tiedä yhtään, millaiset puitteet ko. hallissa on. Jos viime kevään merkit pitävät tälläkin kaudella paikkansa, KeuPa/2 voi olla alkukaudesta helisemässä, mikä avaisi sarjanousijalle oivan tilaisuuden ottaa avauskoitoksesta täydet kolme pistettä. KeuPan edustusjoukkueen kausi Kolmosessa näyttää alkavan lauantaina Savonlinnassa STPS:n vieraana, joten välttämättä Kolmosen vahvistuksia ei kakkosjoukkueelle vielä tässä vaiheessa heru. Toisaalta olisihan tässä useampi päivä aikaa palautua, joten ehkä Kolmosen pelissä ennalta vähemmälle peliajalle kaavailtuja pelaajia saattaisi Vitoseenkin päästä hakemaan tuntumaa, varsinkin jos tarvetta pelaajamäärän suhteen sattuisi olemaan. Tätä vastaan sotisi omissa papereissani oikeastaan ainoastaan se, että viikon edetessä voi toki aina sattua loukkaantumisia, sairastumisia tai muita lauantaina pelaamisen estäviä tekijöitä niille avaukseen kaavailluille pelaajille, jolloin vähemmälle peliajalle kaavailtuja saatettaisiinkin tarvita täydessä iskussa kentällä Kolmosessa, mutta näillä tasoilla touhu ei välttämättä sisällä aivan noin pitkälle meneviä riskiarviointeja? :D KeuPan harjoituskalenterista vakoiltuna edustusjoukkueella ei ole tänään treenejä, joten sen puolesta kakkosen mukaan lähtevät eivät menettäisi ainakaan yhteisharjoituksia lauantaita ajatellen.

Petoselta ehtikin viestiä hissukseen luonnostellessa käydä jo oleelliset läpi!

---

Sunnuntaina pelattiin ajallisesti ilmeisesti hieman vajaamittainen (yht. 90 min sis. tauon?) harjoitusottelu Nelosen Holstin Dynamon ja Vitosen Sohon kesken Vehkahallissa. Itse en kevätflunssaa poteneena nuhanenänä pelille päässyt, mutta kuullun perusteella Soho pystyi mukavasti haastamaan viime kauden Nelosessa kolmanneksi tullutta HoDya ja ajoittain hallitsemaan palloakin vastustajaa enemmän. Loppulukemat kirjattiin silti kuulemma HoDyn eduksi lukemin 3-5. HoDyssa oli niin ikään kuullun perusteella ollut jokunen oikeinkin kova pelimies, mm. yksi muuta vuosi sitten Veikkausliigassakin ja viime vuonna Ykkösessä pelannut peluri, joten ovat vahvistumassa selvästi viime kaudesta, jos tämän tason pelaajia on myös jäämässä joukkueeseen tulevaksi kaudeksi.
Alistair Pemberton

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: pari ja josepa :)


Vastaus #7 : 25.04.2023 klo 12:52:45

Hyviä avauksia herrat!

Täytyy omalta osaltani palata kausiennakon pariin jälkiviisaana avauskierroksen ensimmäisen ottelun jälkeen, mutta tälle iltaa ennakoin seuraavaa:

Alkukauden heikkojen harjoitusolosuhteiden sekä heikentyneen ja jo ennaltaan kapean pelaajamateriaalin kanssa painiva LuoVu saa tuntea nahoissaan koventuneen sarjatason ja KeuPa/2:n perusvarma suoritus johtaa ylimarssiin numeroin 1-5.

Muutoin JoSePa voittaa sarjan.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 25.04.2023 klo 21:25:20

Kovin paljoa hienouksia ei sarja-avaus tuottanut, peli päättyi KeuPa/2:n 0-1 -vierasvoittoon. Maalin teki pelin edetessä vauhtiin päässyt kapteeni Väärämäki läpiajosta toisella jaksolla. LuoVu ei tällä kertaa tolppaa lähemmäs maalia päässyt. Hyvin puolusti tuossa tilanteessa keuruulaisten pelaaja loppuun saakka ja sai jalkaa sen verran väliin, että muutoin varmaankin maaliin mennyt laukaus suuntautuikin tolppaa kohti. Tai taisi LuoVu yhden paitsiomaalin saada aikaan läpiajosta, kuten myös KeuPa/2:n Väärämäki, mutta nämä liputettiin molemmat oikein pois.

LuoVun taktiikka oli pitkälti räimiä pitkää kohti Kolmosessa JPS:n riveissä viime kaudella pelannutta Sääkseä, joka ei kuitenkaan tuota yhtä kimmoketolppaa parempaa saanut aikaiseksi. Eipä tosin KeuPallakaan kovin montaa variaatiota ollut pelin avaamisessa, vaan pitkällä pyrkivät tulemaan ylöspäin. Toisella jaksolla tikkakoskelaisten hakiessa tasoitusta keuruulaisille avautui tilaa vastahyökkäyksiin ja pelin naulaamiseen, mutta ei uponnut tänään enempää kuin tuo yksi. LuoVu sai ihan hyvää mylläkkää tasoitusta hakiessaan, mutta viimeinen syöttö ja/tai ratkaisuyritys näytti enimmäkseen siltä, että kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu. Sama päti toki vierasjoukkueenkin suorituksiin.

LuoVun Man of Man varmaankin KäPassa Kakkostakin vielä viitisen vuotta sitten pelannut Koskinen. KeuPa/2:sta en osaa päättää jo mainitun Väärämäen ja nuoren, lyhyehkön topparin Asuimaan väliltä. Jälkimmäiseltä eleetöntä peliä ja oikea-aikaista sijoittumista jatkuvalla syötöllä, hups-tilanteita en muista kuin yhden tai kaksi. Keuruulaisilla oli useampikin mukavasti pelannut 17-vuotias pelaaja, kuten keskikentällä häärinyt Vuorenmaa ja lopussa laidalla nopeuttaan väläytellyt Heljasvuo.

Vierasvoitto ihan oikeutettu, vaikkei tasurikaan olisi pelitapahtumiin nähden vääryys ollut. Eiköhän kummankin joukkueen peli tästä parane vielä rutkasti kauden edetessä.
Laada

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 04.05.2023 klo 21:48:52

voveryn ilmaisunvapauden ja siirron myötä Potkulla tiedossa ns. paluu juurille paskaspämmin suhteellisen osuuden noustessa.

Jotenka:

BET (K-S Nelonen) ja Harjun Potku (K-S Vitonen) kaipaavat muutamia uusia pelaajia ja asiakirjoittajia rinkiin joukosta poistuneiden tilalle.

Aiempi peli- ja saunomiskokemus katsotaan eduksi, mutta kaikkia kiinnostuneita ikään, sukupuoleen jne. katsomatta pyydetään olemaan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto (a) harjunpotku.fi.

Mikäli ATK ei ole hallussa, voit myös tulla suoraan treeneihin paikalle Vehkalammen ulkokentälle maanantaisin klo 20:30 maaliskuun aikana.

Tuhannella kirjoitetulla viestillä ja harjoituksiin osallistumalla sementoit paikkasi Potkun avauksessa vähintään kevätkierroksen ajaksi Ylos

Milloin toukokuun sauna tryout? Onko tätä tiedossa kentillä?

https://www.youtube.com/watch?v=JsYvyAYV-P0&t=158s
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 07.05.2023 klo 18:37:29

Keski-Suomen kaunein sarja käynnistyi siis jo liki kaksi viikkoa sitten yhdellä ottelulla, mutta varsinaisesti kausi pääsee käyntiin tulevana tiistaina täydellä viiden ottelun kierroksella. Vaikka oma tietämykseni monenkaan joukkueen nykytilasta ei ole helmikuun viestistä juurikaan lisääntynyt, tehdäänpä silti mm. Tulospalvelun pohjalta katsaus siihen, mitä sarjakaudelta ja joukkueilta voitaisiin mahdollisesti odottaa.

Olin kuulevinani kevään aikana, että viime kaudeksi Itäisen alueen alasarjoista poistunutta kuuden päivän karenssisääntöä ylhäältä alas siirryttäessä oltaisiin tuomassa tälle kaudelle takaisin, mutta ainakin tämä 6.4.2023 päivätty Itäisen alueen erillismääräysdokumentti kertoilee toista:

Lainaus käyttäjältä: Pölliksen saunaosasto
Itäisen alueen miesten Nelosessa, Vitosessa, Kutosessa ja naisten Kolmosessa pelaaja voi pelata saman seuran (reservijoukkueen) alemman sarjan ottelussa seuraavana päivänä ylemmässä sarjassa pelatun ottelun jälkeen. Näissä sarjoissa ei ole voimassa kilpailumääräysten 16.2. kohdan mukainen pelaajan siirtymäpäivärajoite, mutta pelaajamäärärajoite on kuitenkin voimassa.

Alempaa dokumentista löytyy sama poikkeus myös farmisopimusten kohdalla. Eli tulevallakin kaudella Vitonen [ja Kutonen] jatkanee tietyissä määrin farmisarjana Alas

------

Mistä päästäänkin aasinsillalla viime kauden Vitosen suvereeniin voittajaan, Joutsan Seudun Palloon. Joukkueen runko koostui tunnetusti noin viidestä pelurista, jotka olivat isossa tai hieman pienemmässä roolissa myös Nelosen kakkoseksi tulleessa Kangasniemen Palloilijoissa. Ainakin Kosunen [Janne], Kahilampi, Linnera, H. Rasmus ja O. Paappanen kirjauttivat vöilleen lukuisia pelejä molemmissa joukkueissa, ja etenkin ensiksi mainittu keskikaistan kolmikko kuului kummankin joukkueen avainpelaajistoon.

KaPa-51 avasi Nelosen kautensa perjantaina vierasreissulla Jämsänkoskelle, mutta mielenkiintoisesti Kosunen ja O. Paappanen puuttuivat tuosta ottelusta. Nähtäväksi jää, millainen kokoonpano Joutsassa nähdään tiistaina Vitosen sarja-avauksessa. Seuran junnukaarti on toki jälleen vuoden vanhempi, joten täysin eivät missään nimessä KaPa-51/JoSePa -akselin urakoitsijoiden varassa ole. JoSePan sijoitusta on kuitenkin vaikea lähteä povailemaan, koska paljon riippuu yo. pelaajaliikenteestä. Top4-veikkaus tuskin missään skenaariossa mennee pahasti pieleen.

---

Huima/Urho 2 sijoittui erittäin vahvan alkukauden siivittämänä viime kaudella peräti kakkoseksi. JoSePan tapaan pelaajaliikennettä Nelosessa pelaavan edustujoukkueen ja Vitosen kakkosjoukkueen välillä oli melkomoisesti, mm. keskikentän pallotaituri Hac sekä Ronit Heinonen ja Jeremias joitakin mainitakseni. Ja kävipä Terhokin muutamassa pelissä pelaamassa.
Huhut ovat tosiaan kuitenkin kertoilleet, että seura olisi tulevalla kaudella eriyttämässä joukkueita siinä mielessä viime kautta enemmän, että joukkueilla olisi omat runkonsa. Tätä näyttäisi tukevan Kutosen topikkiin 3.5. raportoidun harjoitusottelun MuurY - Huima/Urho 2 lopputulos 3-1 muuramelaisille. Aivan viime kauden suoritukseen yltämistä en tämän pohjalta usko, mutta äänekoskelais-suolahtelaispoppoota on JoSePan tavoin vaikea arvioida, sillä eiköhän ylös- ja alaspäin tapahtuvaa liikennettä nähdä tarpeen vaatiessa ainakin jonkin verran tulevallakin kaudella. Heitetään nyt hatusta Huima/Urho 2:n kamppailevan suurella haitarilla noin sijoista 4-9. Kotikenttiensä nurmista saavat kilpailuetua, joten kotona voivat nurmille pääsemisen jälkeen yllättääkin.

---

FC Soho sijoittui viime kaudella lopulta kolmanneksi, ja tulevan kauden tavoitetta sivusinkin aiemmissa viesteissä. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta muutoinkin kuin foorumpreesensin osalta ja vahvistuksia on saatu käytännössä kentän jokaiselle osa-alueelle. Kilpailua on jokaiselle pelipaikalle ja pelaajisto on ollut harjoituskauden ajan ihailtavan sitoutunutta toimintaan; harjoituksissa on ollut järjestään yli 20 pelaajaa lähes joka kerta, parhaimmillaan jopa 25-26 sisältäen kaksi maalivahtia. Avausotteluun on tällä hetkellä ilmoittautunut 28 pelaajaa, joten ei käy valmennusjohtoa kateeksi 18 pelaajan ottelukokoonpanoa valittaessa.

Ainoa hennolla lyijykynän piirrolla piirretty kysymysmerkki on ehkäpä selkeän ysipaikan ykköstykin puute, joka vaivasi joukkuetta käsittääkseni myös viime kaudella. Hyviä hyökkäyspään pelaajia on kyllä yllin kyllin, mutta sangen monelle luontaisin pelipaikka on laitahyökkääjän tontti. Itseltäni löytyy kuitenkin luottoa joukkueen maalintekokykyyn, kuin myös muihinkin kykyihin kentän jokaisella osa-alueella. Minkä tahansa sarjan voittaminen on kuitenkin niin monesta asiasta kiinni, että olisi typerää sanoa muun kuin sarjavoiton olevan pettymys, joten sanotaan että muu kuin top2-sijoitus olisi pettymys :)

---

Viime kaudella neljänneksi tulleelta Vihtavuoren Pamaus/2:lta odotan kutakuinkin samanlaista kautta kuin viime vuonna, joskin pykälän tasaisempaa junnuosaston ollessa vuotta kokeneempaa. Jos vain junnuosaston kovimmat pelaavat myös Vitosen pelejä Nelosen ohella viime kauden tapaan, kakkosjoukkueen edellytykset sarjasijoituksen parantamiseen ovat kaikin puolin olemassa. Suurin huolenaihe vihtavuorilaisittain lienee edelleen junnuosaston kuumakallejen pään kestävyys; turhaa kiukuttelua ja turhia keltaisia ja punaisiakin tuli turhan paljon viime kaudella. Veikataan joka tapauksessa vanhasta muistista top4:ään.

---

PetPetin noustua Neloseen viime kauden viidennen sijan turvin seuraavana käsittelyvuorossa on kuudenneksi sijoittunut Harjun Potku. Joukkue ja ylipäätään koko seura on kokenut paljon menetyksiä viime kaudesta, olin laskevinani jossain vaiheessa reippaasti yli kymmenen lähtijää. Tällä hetkellä Potkun listoilla näyttäisi olevan Tulospalvelussa 13 pelaajan nimet, minkä lisäksi saanevat seuran edustusjoukkueelta BET:ltä Nelosen puolelta joitain lisäpelaajia peleihin. Ja toki Tulospalvelun listoilla ei välttämättä mahdollisia uusia pelaajia vielä edes ole ennen ensimmäistä ottelua.

Sitä en osaa sanoa, saavatko Kolmosen Komeettojen ja Nelosen BET:n farmisopimuksen myötä Nelosta pelaavat Komeetta-pelurit pelata halutessaan/tarpeen vaatiessa myös Vitosta, mutta ensiajattelemalta arvelisin, että eivät välttämättä saa, koska Komeettojen oma kakkosjengi pelaa niin ikään Vitosessa? Joka tapauksessa, hankalalta vaikuttaa pelaajatilanne, mikä heijastunee myös peleihin. Kuudennen sijan uusiminen olisi näillä tiedoilla jo uroteko, mutta todennäköisemmin taistellevat sijoista 7-10.

---

Sarjakautensa jo 25.4. tiukalla 0-1 -voitolla LuoVua vastaan avannut Keuruun Pallo/2 sijoittui viime kaudella alavireisen alkukauden painamana seitsemmäneksi, vaikka suunnilleen kauden puolivälistä alkaen olivatkin yksi sarjan parhaiten pärjänneistä joukkueista. Nyt kausi käynnistyi siis kuitenkin voitolla, vaikka peli ei vielä hurraahuutoja aiheuttanutkaan. Pirteitä otteita avausottelussa esittäneet nuoret ovat ottaneet talven aikana askelia eteenpäin, ja vaikkei mittari ko. pelissä kovin mahdollinen ollutkaan, KeuPa/2 tuskin taistelee tulevalla kaudella putoamista vastaan.

Kokenutta kaartia edustava Väärämäki lienee jälleen suuressa roolissa, kuin myös keskikentän V. Tastula. Keuruun Keskuskentän nurmelle näyttävät otteluohjelman mukaan pääsevän vasta elokuun puolella, mutta tuolla ovat varmasti kovia. Veikataan sijoituksen paranevan viime kaudesta tukevasti keskikastiin noin sijoille 4-6.

---

Kahdeksanneksi viime kaudella sijoittunut Komeetat/2 on hankalampia arvioitavia. Foorumilla on sattunut silmään vain harjoituspelitulos 4-1 Rangers/2:sta vastaan pelatusta pelistä, minkä lisäksi tiedossa on, ettei Kutosen Komeetat/3 pelaa enää tulevalla kaudella lainkaan.

Paljon viime kaudelta tuttuja nimiä näyttäisi Tulospalvelun listoilla olevan, joskin on tuolla uuttakin verta. Ja tietysti joitain lähtijöitäkin, kuten mm. viime kaudella Komeetat/2:n valmentajan JaVin haastattelussa hehkuttama V. Aalto, jonka pelit viime kaudella jäivät armeijasta kotiutumisen jälkeenkin tosin vain neljään. Sijoitusveikkausta on vaikea ennustaa, mutta voivat viime kaudesta pykälän-pari parantaakin ilman, että täytyisi venyä ihmesuorituksiin. Sanotaan siis vaikka 5-8.

---

Loput joukkueista ovatkin nousijoita. FC Blackbird/Akatemia voitti Kolmosen apujen siivittämänä viime kaudella Kutosen, esimerkiksi kahdeksan ottelua Kutosta pelannut Rautiainen tahkosi lähes kaksi maalia per ottelu (15). Tulevan kauden meiningeistä en osaa sanoa, mutta olettaisin Akatemian saavan ainakin osaan peleistä apuja jälleen Kolmosen edustusjoukkueelta.

Tulospalvelun pelaajalistasta pomppasivat itselleni tuttuina niminä viime kaudella BET:ssä pelanneet maalivahti Saarinen sekä hyökkäyspäässä viihtyvä taitava ja jässikkämäinen Omid, joista jälkimmäinen voi Vitosessa väläytellä ajoittain erittäinkin näyttävästi. Nousijoiden sijoituksia on aina hankalahkoa veikata, mutta pitäisin Blackbirdin akatemiajoukkuetta selkeästi kovimpana kolmesta nousijasta, joten sanotaan veikkaushaitariksi vaikkapa 4-6. Tässä voi olla tulevan kauden musta hevonen lintu, joka voi haastaa jopa pääsystä kolmen parhaan joukkoon.

---

Luonetjärven Varuskunnan urheilijat jäi Kutosen yläloppusarjassa lopulta Blackbird Akatemian ja Komeetat/3:n taakse kolmanneksi, mutta otti tarjotun nousun vastaan. KeuPa/2:sta vastaan pelattu avausottelu osoitti, että pystyvät selvästikin kamppailemaan pisteistä tälläkin tasolla, vaikka peli olikin vielä kaukana valmiista. Koska KeuPa/2 ei kuitenkaan ennakkoon ole sarjan kovimpia joukkueita, en LuoVuakaan voi luonnollisesti aivan kärkipäähän veikata. Uskoisin, että keuruulaisia alempaa löytyvät kauden lopulla taulukosta, eli sijoitus olisi jotain väliltä 6-10.

---

Viimeisenä käsittelyyn pääsee kolmas nousija, viime kaudeksi Kutoseen ilmaantunut Jämsänkosken Jyry, joka oli Kutosen alkusarjan kuudes pisteen perässä yläloppusarjaan viimeisenä painellutta Konneveden Urheilijoita. Väliloppusarjan Jyry klaarasi komeasti kolmella voitolla, minkä myötä heille tarjottiinkin nousupaikkaa, jotta Vitonen saatiin täydeksi kymmenen joukkueen sarjaksi.

Jyrystä on itselläni kaikista tulevan kauden joukkueista vähiten tietoa. Käsittääkseni runko on pitkälti sama kuin vielä 2021 Kutosta pelanneella Jämsänkosken Ilveksen kakkosjoukkueella, mutta suksien ristiinmenemisen myötä joukkue vaihtoi JIlveksen alta Jyryn listoille. Kaikki Jyryn kotipelit on optimistisesti merkattu kentälle "Pallokenttä N, Jämsänkoski" eli tuttavallisemmin Jukka Virtasen Pallokentälle. Mikäli tämä toteutuu ja nurmi on jo 19.5. pelikunnossa, ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa kenttämestarille! Toivottavasti Jyryn peleissäkin on hieno tunnelma ja yleisöä paikalla, tuolla pelaaminen on ehdottomasti yksi kauden parhaita kokemuksia.

Jyrylle itselleen en valitettavasti pysty paljoa kovin mukavia kokemuksia tulevalle kaudelle povaamaan. Kotietua toki varmasti saavat, mikäli kaikki kotipelit pääsevät nurmella pelaamaan, mutta Kutosen viidenneltä sijalta voi olla hankala ponnistaa kummoiseen menestykseen sarjatasoa ylempänä. Taistellevat putoamiskamppailussa sijoista 8-10.

------

Näistä saisi ynnäiltyä kutakuinkin tällaisia ryhmiä, joiden sisäiset järjestykset ovat aakkosittain. Ryhmien väliset rajat ovat hyvin häilyviä.

Voittokamppailu:

FC Soho
JoSePa
ViPa/2

Haastajat/yllättäjät:

FC Blackbird/Akatemia
Huima/Urho 2
KeuPa/2

Alempi keskikasti:

Komeetat/2
LuoVu

Putoamiskamppailu:

Harjun Potku
Jämsänkosken Jyry

------

Tulevan tiistain ottelut, suluissa viime kauden sijoitus:

9.5. klo 19:00 Tervan tekonurmi
KeuPa/2 (7.) - FC Blackbird/Akatemia (1. N)

9.5. klo 19:00 Joutsan tekonurmi
JoSePa (1.) - ViPa/2 (4.)

9.5. klo 19:45 Tikkakosken tekonurmi
LuoVu (2. N) - Harjun Potku (6.)

9.5. klo 20:00 Comets Parkin tekonurmi
Komeetat/2 (8.) - Huima/Urho 2 (2.)

9.5. klo 20:15 Vehkalammen tekonurmi
FC Soho (3.) - Jämsänkosken Jyry (3. N)

M: korjattu jokunen kiireessä jäänyt kirioitusvihre ja epäloogisuus.
« Viimeksi muokattu: 07.05.2023 klo 21:32:54 kirjoittanut vovery »
Petoselta Perkele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #11 : 08.05.2023 klo 10:16:40

Aivan upea kausiennakko, kiitos!

Omat aprikoinnit sanovat, että Blackbird Akatemia ja KeuPa/2 tulevat olemaan kauden ”yllättäjiä” (jos sitä nyt yllätyksenä pitää) ja menestyvät loistavasti. KeuPan junnutoiminta muutaman fiksun veteraanin ohella tulee olemaan liian energistä monia Vitosen joukkueita vastaan. Blackbirdillä on myös toiseen suuntaan pientä yllättäjäpotentiaalia, riippuu hieman siitä, mitkä pelaajat saapuvat paikalle, mutta epäilen että hyviä rostereita pääosin, ja varsinkin isoissa peleissä varmasti kova joukkue.

Huima sen sijaan herättää vähän sydämen ohilyöntejä. Viime kaudella poppoo oli aika kovassa iskussa, mutta jos huhuista tulee totta ja ykkös- ja kakkosjoukkueet ovat selvästi erillään, voi tulla kesästä pitkä ja syksystä vielä pidempi Äänekosken tahi Suolahden nurmilla. Toivottavasti asia ei päädy näin, koska Huimalla on ollut aina erityinen paikka sydämessäni.

Tiistaina illalla kätevästi Vehkalammella pelataan taas Vitosta, edellinen LuoVu - KeuPa matsi ei ihan kauheasti tasollaan vielä huimannut, mutta tiistaina kiinnostaa päästä näkemään Jämsänkosken Jyryä! JIlveksen olen kyllä nähnyt pelaavan, mutta JIlves/2 eli nykyistä Jyryä en ole tainnut koskaan nähdä.

Mahtavaa, että kausi täällä Vitosessakin saadaan käyntiin, Nelosessa on jo sattunut ja tapahtunut kaikenlaista jännää, ja kolme nousupaikkaa toivottavasti varmistaa että kausi on jännittävä loppuun asti!

E: Kirotusvireet, JyRyt Jyryiksi ja vielä päivä oikein. Jalkapallo ja kevät polttaa rinnassa!
« Viimeksi muokattu: 08.05.2023 klo 18:43:21 kirjoittanut Petoselta Perkele »
tuomari turmio

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 08.05.2023 klo 11:32:35

Aivan upea kausiennakko, kiitos!

Omat aprikoinnit sanovat, että Blackbird Akatemia ja KeuPa/2 tulevat olemaan kauden ”yllättäjiä” (jos sitä nyt yllätyksenä pitää) ja menestyvät loistavasti. KeuPan junnutoiminta muutaman fiksun veteraanin ohella tulee olemaan liian energistä monia Vitosen joukkueita vastaan. Blackbirdillä on myös toiseen suuntaan pientä yllättäjäpotentiaalia, riippuu hieman siitä, mitkä pelaajat saapuvat paikalle, mutta epäilen että hyviä rostereita pääosin, ja varsinkin isoissa peleissä varmasti kova joukkue.

Huima sen sijaan herättää vähän sydämen ohilyöntejä. Viime kaudella poppoo oli aika kovassa iskussa, mutta jos huhuista tulee totta ja ykkös- ja kakkosjoukkueet ovat selvästi erillään, voi tulla kesästä pitkä ja syksystä vielä pidempi Äänekosken tahi Suolahden nurmilla. Toivottavasti asia ei päädy näin, koska Huimalla on ollut aina erityinen paikka sydämessäni.

Tänään illalla kätevästi Vehkalammella pelataan taas Vitosta, edellinen LuoVu - KeuPa matsi ei ihan kauheasti tasollasn vielä huimannut, mutta tänään kiinnostaa päästä näkemään Jämsänkosken JyRyä! JIlveksen olen kyllä nähnyt pelaavan, mutta JIlves/2 eli nykyistä JyRyä en ole tainnut koskaan nähdä.

Mahtavaa, että kausi täällä Vitosessakin saadaan käyntiin, Nelosessa on jo sattunut ja tapahtunut kaikenlaista jännää, ja kolme nousupaikkaa toivottavasti varmistaa että kausi on jännittävä loppuun asti!
Kokeneet pelurit kuulemma poistuneet Huimasta viime kauden päätteeksi. Terho taitaa olla ainoa Urholainen joka jäi. Iso osa pelaajista mennyt Konnuun höntsäämään kutosta.
Alasarjafudis

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 08.05.2023 klo 12:01:05

Kyllä muitakin Urhon miehiä jäi pelaamaan HuimaUrhoon Joni Terhon lisäksi.
Kuten Petrus Lukkari. Ville Ahola .Matias Östergord ja Tommi Minkkinen
pojanmetsä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jämsänkosken ilves , Tampere United ja Everton


Vastaus #14 : 08.05.2023 klo 12:13:48

6-10.

---

Viimeisenä käsittelyyn pääsee kolmas nousija, viime kaudeksi Kutoseen ilmaantunut Jämsänkosken Jyry, joka oli Kutosen alkusarjan kuudes pisteen perässä yläloppusarjaan viimeisenä painellutta Konneveden Urheilijoita. Väliloppusarjan Jyry klaarasi komeasti kolmella voitolla, minkä myötä heille tarjottiinkin nousupaikkaa, jotta Vitonen saatiin täydeksi kymmenen joukkueen sarjaksi.

Jyrystä on itselläni kaikista tulevan kauden joukkueista vähiten tietoa. Käsittääkseni runko on pitkälti sama kuin vielä 2021 Kutosta pelanneella Jämsänkosken Ilveksen kakkosjoukkueella, mutta suksien ristiinmenemisen myötä joukkue vaihtoi JIlveksen alta Jyryn listoille. Kaikki Jyryn kotipelit on optimistisesti merkattu kentälle "Pallokenttä N, Jämsänkoski" eli tuttavallisemmin Jukka Virtasen Pallokentälle. Mikäli tämä toteutuu ja nurmi on jo 19.5. pelikunnossa, ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa kenttämestarille! Toivottavasti Jyryn peleissäkin on hieno tunnelma ja yleisöä paikalla, tuolla pelaaminen on ehdottomasti yksi kauden parhaita kokemuksia.

Jyrylle itselleen en valitettavasti pysty paljoa kovin mukavia kokemuksia tulevalle kaudelle povaamaan. Kotietua toki varmasti saavat, mikäli kaikki kotipelit pääsevät nurmella pelaamaan, mutta Kutosen viidenneltä sijalta voi olla hankala ponnistaa kummoiseen menestykseen sarjatasoa ylempänä. Taistellevat putoamiskamppailussa sijoista 8-10.Jyry lähtee kesään nauttien futiksesta ;) ja eiköhän eka kotipeli pelata Paunun tekonurmella
tuomari turmio

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 08.05.2023 klo 13:15:21

Kyllä muitakin Urhon miehiä jäi pelaamaan HuimaUrhoon Joni Terhon lisäksi.
Kuten Petrus Lukkari. Ville Ahola .Matias Östergord ja Tommi Minkkinen
Eivät hirveästi vitosta pelanneet?
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 08.05.2023 klo 16:18:48

Tänään illalla kätevästi Vehkalammella pelataan taas Vitosta, edellinen LuoVu - KeuPa matsi ei ihan kauheasti tasollasn vielä huimannut, mutta tänään kiinnostaa päästä näkemään Jämsänkosken JyRyä! JIlveksen olen kyllä nähnyt pelaavan, mutta JIlves/2 eli nykyistä JyRyä en ole tainnut koskaan nähdä.

Vehkalammelle kannattaa suunnata Vitosen perässä kuitenkin vasta huomenna tiistaina ;)
Petoselta Perkele

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS


Vastaus #17 : 08.05.2023 klo 18:44:11

Vehkalammelle kannattaa suunnata Vitosen perässä kuitenkin vasta huomenna tiistaina ;)

Puhuit ympäri, meinasin jo mennä mutta jätetään huomiselle!
Azazello

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #18 : 09.05.2023 klo 21:24:25

Ekan jakson katselin Sohon ja Jyryn peliä ja ainakin tuossa vierailla oli paremmat tekopaikat.

Tuloksesta ei ole hajua, josta päästään toiseen lempiaiheeseeni:Olisi kauhean kiva, jos Vitosenkin tasolla sen verran jaksettaisiin satsata että joku pitäisi liveseurantaa. Viidestä pelistä kahdessa oli. Tänäänkin Sohon penkillä oli ihan reilusti ukkoja eikä luulisi olevan paha nakki, lienee lähinnä viitsimisestä kiinni. Eikä tietysti välttämättä tarvi pelaajan sitä tehdä.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2023 klo 21:27:30 kirjoittanut Azazello »
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 09.05.2023 klo 22:48:29

Ekan jakson katselin Sohon ja Jyryn peliä ja ainakin tuossa vierailla oli paremmat tekopaikat.

Tuloksesta ei ole hajua, josta päästään toiseen lempiaiheeseeni:

...

Olisi kauhean kiva, jos Vitosenkin tasolla sen verran jaksettaisiin satsata että joku pitäisi liveseurantaa. Viidestä pelistä kahdessa oli. Tänäänkin Sohon penkillä oli ihan reilusti ukkoja eikä luulisi olevan paha nakki, lienee lähinnä viitsimisestä kiinni. Eikä tietysti välttämättä tarvi pelaajan sitä tehdä.

Tartutaan tähän liveseurantaan ensin: täysin samaa mieltä. Sohon kokoonpanossa olevien pelaajien ei olisi tänään tarvinnut edes liveseurantaa pitää, sillä katsomon puoleltakin olisi löytynyt useampi henkilö, joka olisi seurantaa voinut hoitaa. Kaudenavauskiimassa taisi hieman tämä puoli unohtua, kun noita tyyppejä ei muistettu merkata edes penkille apuvalmentajiksi, videoanalyytikoiksi tai huoltajiksi. Tuomarikolmikolla oli selkeä tiukka linja, että penkillä sai olla vain pöytäkirjasta löytyvät henkilöt, ja vain kaksi henkilöä sai seistä yhtä aikaa :)

Sitten itse peliin. Soholla oli otteluun täysi pöytäkirja ja kuusi vai seitsemän pelaajaa joutui valitettavasti jäämään pelistä sivuunkin, Jyryllä näytti olevan pöytäkirjan mukaan viisi vaihtopelaajaa. Mukavankokoisilla miehistöillä päästiin siis kausi aloittamaan. Ennakosta poiketen Jämsänkoskella on suksia saatu oiottua ja mukana oli laskujeni mukaan kolme Jämsänkosken Ilveksessä viime viikolla Nelosta pelannutta pelaajaa, eli farmisopimus seurojen kesken on olemassa.

Ensimmäiset 10-15 minuuttia Soho pelasi kovalla intensiteetillä, mutta taisi useampaa ellei jokaista jännittää sarjakauden käynnistyminen sen verran, että varsinkin hyökkäyskolmanneksella ratkaisuyritykset olivat turhan hätäisiä. Alun jälkeen Jyry otti ottelua hallintaansa noin parinkymmenen minuutin ajaksi ja saikin Azazellon kuvauksen mukaisesti ne puoliajan vaarallisemmat maalintekopaikat, mutta Sohon Sahlberg otti ainakin yhden tai kaksi komeaa torjuntaa ja piti maaliaan puhtaana. Puoliajan loppua kohden Soho alkoi saada taas jutun juonesta kiinni ja vierailijat vaikuttivat ehkä hieman jo väsyvän, tai ainakin vetäytyivät hetkellisesti matalammalle. Soho alkoi luottaa omaan tekemiseen hetki hetkeltä enemmän ja syöttöpeli alkoi sujua jo paremmin. Tauolle mentiin siis kuitenkin kiikarilukemissa.

Toisella jaksolla Soho malttoi rakentaa peliään syöttelemällä ja tilaa alkoi avautua enemmän ja enemmän varsinkin laidoille, mutta hyökkäysten viimeiset ratkaisut jättivät edelleen toivomisen varaa. Jonkun kerran Soho sai kovalla prässillä ensimmäisen jakson tapaan riistettyä pallon tai pakotettua Jyryn puolustuslinjan harhasyöttöihin kohtuu hyvissäkin paikoissa, mutta esimerkiksi yksi laukaus keskeltä ehkä noin 22 metristä tyhjältä vaikuttaneeseen maaliin karkasi kolmanteen kerrokseen. Jyrykin intoutui ja jaksoi prässätä ajoittain korkealta, mutta muistaakseni Soho ei keskisektorilla yhtä monesti palloa vaarallisesti menettänyt, vaan vieraiden riistot tapahtuivat enimmäkseen laidoilla tai he saivat pakotettua Sohon pelaajan pelaamaan pallon sivurajasta yli.

Voi olla, että pelin tuoksinassa muistikuvat tilanteista ovat hieman vääristyneet, mutta jäi tunne, että Jyry olisi hakenut varsinkin toisella jaksolla hyökkäyksiä pitkillä pystypalloilla ja että kovin montaa kertaa eivät maalintekosektorille olisi enää päässeet. Yhden vaparin saivat hyvästä paikasta ja yhdessä tilanteessa saivat pakotettua Soho-topparin hieman hätäiseen haltuunottoon, minkä joko tuomari tai avustava erotuomari katsoi osuneen topparin käteen. Erotuomaria itse veikkaisin, koska tilanne tapahtui toisella laidalla kuin millä avustava oli. Pallo vietiin pilkulle, ja JIlveksestä mukana ollut Koskinen laukoi sen vasempaan alanurkkaan nähdäkseni Sohon Sahlbergin käsien kautta. Tuossa vaiheessa pelattiin jo 87. minuuttia, eikä Soho saanut oikein edes takaa-ajoa käyntiin.

Maalit ratkaisevat, ja yhden erotuksella Jyry lähti tänään kotimatkalle kolmen pisteen kera. Varsin hyvin jämsänkoskelaiset puolustivat maalinedustaansa, mutta parempaan Sohon tulee pystyä ja parempaan pystyykin. Ei auta itku markkinoilla, torstaina jatketaan treenikentällä ja viikon päästä lähdetään parantamaan tulosta Äänekoskelle. Jyry osoitti, että JIlves-vahvistustensa kera eivät ainakaan ennakkoon ajateltu heittopussi tulle olemaan. Tulosjalkapallolla pisteitä irronnee jatkossakin, vaikken edelleenkään oikein näe, että sarjan kärkipäähän olisi asiaa.

---

Muissa tähän mennessä Tulospalvelussa näkyvissä otteluissa ennakkokaavailuni pitivät sentään jokseenkin paremmin paikkansa. Böördin akatemia murjoi taululle Keuruulla tylyt lukemat 1-6 (0-4), JoSePa oli maalin verran ViPa/2:sta parempi (tulos 5-4, puoliajalla peräti 5-1) ja LuoVu kaatoi Potkun 2-0 (0-0). Huomionarvoista viimeisestä, että Potkulla oli pöytäkirjan perusteella täysi 18 pelaajan kokoonpano! Ylos Komeetat/2 - Huima/Urho 2 ottelun lopputulos puuttuu vielä Tulospalvelusta.
hamitu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #20 : 09.05.2023 klo 23:58:20

Voi olla, että pelin tuoksinassa muistikuvat tilanteista ovat hieman vääristyneet, mutta jäi tunne, että Jyry olisi hakenut varsinkin toisella jaksolla hyökkäyksiä pitkillä pystypalloilla ja että kovin montaa kertaa eivät maalintekosektorille olisi enää päässeet.

Tälle vahvistus kentän laidalta puolueettomilta silmiltä, ja myös koko matsin kuvaukselle. Tokalla puoliskolla Jyryn jalat eivät kantaneet enää niin kokonaisvaltaiseen liikkumiseen ja nähdäkseni tuo pitkän pelaaminen oli siitä seurausta. Etäisyydet kasvoivat ja keskikentän kautta ei kannattanut pelata ellei siinä ollut se 5 (Julius Koskinen) vapaana. Ja siis tähän huomautus että molemmat joukkueet tulivat jalkojen puolesta tänään komeasti maaliin, mutta Soho pykälää paremmin kuitenkin.

Yhden vaparin saivat hyvästä paikasta ja yhdessä tilanteessa saivat pakotettua Soho-topparin hieman hätäiseen haltuunottoon, minkä joko tuomari tai avustava erotuomari katsoi osuneen topparin käteen. Erotuomaria itse veikkaisin, koska tilanne tapahtui toisella laidalla kuin millä avustava oli. Pallo vietiin pilkulle, ja JIlveksestä mukana ollut Koskinen laukoi sen vasempaan alanurkkaan nähdäkseni Sohon Sahlbergin käsien kautta. Tuossa vaiheessa pelattiin jo 87. minuuttia, eikä Soho saanut oikein edes takaa-ajoa käyntiin.

Mä näin tilanteen suurin piirtein samalta linjalta kuin päätuomari, ja kyllä se hänen havainto varmaan oli. Itsekin olisin siitä viheltänyt pilkun, käsi oli koukussa korvan vieressä ja siihen nähdäkseni osui. Sinänsä tämä oli tyyppiesimerkki sellaisesta pilkusta mikä ”ei ollut pilkun arvoinen” ts. tilanne ei ollut niin vaarallinen ja harmitti kun hyvä matsi sitten tuommoiseen ratkesi. Ja veskari oli tosiaan todella lähellä ottaa kiinni, käsien kautta meni. Mainitsemasi vaarallinen vapari tuli muuten vasta tuon jälkeen, minkä se Jyryn 80 (Tuukka Halttunen) pommitti komeasti kolmestakympistä riman alle. Torjunta oli toki myös komea.

Mutta tiivistettynä: Hyvätasoinen vitosen matsi ja kiva keli. Kentän laidalla viihtyi mainiosti. Ja AM paria päätä vajaa 40.

Komeetat/2 - Huima/Urho 2 ottelun lopputulos puuttuu vielä Tulospalvelusta.

Jalkapalloviikon instassa oli lopputulos 2-0.
« Viimeksi muokattu: 10.05.2023 klo 00:02:51 kirjoittanut hamitu »
Jalkapalloviikko

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 10.05.2023 klo 06:48:33


Jalkapalloviikon instassa oli lopputulos 2-0.

Sieltä voi myös käydä katsomassa videolta ottelun maalit ja pari muuta tapahtumaa.
Felipe Mela

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, LuoVu, Bayern


Vastaus #22 : 10.05.2023 klo 11:23:43

Ti 9.5.2023 Tikkakoski TN
LuoVU-Harjun Potku 2-0 (0-0)


Maalit:
1-0   46’ Koskinen
2-0   85’ Ruotanen

Keväisessä toukokuun illassa kohtuullisen runsaan yleisön edessä ”Kotkanpesässä” Tikkakosken tekonurmella taisteltiin hyvä vitosen ottelu LuoVU:n ja Harjun Potkun välillä. Kauden ensimmäisessä Tikiksellä pelattavassa pelissä oli kokoonpano aivan täynnä, joten LuoVU:lta jalkoja löytyi.

Ottelu alkoi molempien joukkueiden hieman tarkkaillessa toisen peliä ja pelaamista. Pallollisesti molemmat joukkueet pystyivät pitämään pelivälinettä, mutta vaarallisiin paikkoihin ei alkuvaiheessa päässyt kumpikaan.
Alun jälkeen kotijoukkue alkoi pitää hieman enemmän palloa, mutta muutamista paikoista huolimatta palloa ei Toivosen tolppaan osunutta laakia lähemmäksi saatu. Vieraat painoivat myös päälle ja vaarallisia paikkoja syntyi erikoistilanteista ja vastahyökkäyksistä. Loput ensimmäisestä puoliajasta oli LuoVU:n hallintaa, mutta maalia ei saatu aikaiseksi, vaikka painostus oli kovaa. Puoliajalle siirryttiin siis tiukassa tasatilanteessa.

Avausmaalia ei puoliajan jälkeen tarvinnut odottaa kauaa, kun uudella innolla peliin herännyt kotijoukkue voitti kaksinkamppailuja yläalueella ja riiston jälkeen pallo pelattiin Koskiselle, joka laukoi pallon oikealta noin 25m päästä etuyläseen ja yleisö juhli! Kauden avausmaali oli selkeästi iso helpotus ja moottori käynnistyi kunnolla. LuoVU:n painaessa päälle Potkun jalat alkoivat hieman väsymään ja tilaa alkoi löytymään enemmän ja paikkoja tuli useita, mutta tolpat ja erinomaisesti pelannut Potkun maalivahti pitivät vieraat kiinni yhden maalin takaa-ajoasemassa. Peli oli toisen puoliajan suvereenia kotijoukkueen hallintaa eikä Rytkönen joutunut pahemmin torjuntahommiin. Lopulta minuutilla 85’ Ruotanen naulasi pallon vasempaan alakulmaan boksista ja loppulukemat 2-0 taululle.

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin hyvää jalkapalloa, vaikka kauden ensimmäisiä pelejä pelataan ja harjoituksia ei liikaa ole ollut sekä joukkueessa oli mukana uusia pelaajia. Parannusta kauden ensimmäiseen Keupa/2 otteluun oli paljon. Eteenpäin kohti seuraavaa peliä Böördiä vastaan!

LuoVU MOTM Koskinen ja Potkun MOTM mv Adel.

Kiitokset pelistä Harjun Potkulle, erotuomareille ja etenkin faneille!

//

Avataan näin myös LuoVU:n preesens foorumilla vitosen topicissa kaudelle 2023! Meidät löytää myös Instagrammin puolelta @luovu_jalkapallo jonne päivitellään kuvia ja videoita otteluista!

Ja tosiaan pyritään liveseurantaa ottaa käyttöön tulevissa otteluissa, kiitoksia kommenteista.

Kausi aloitettiin pelaajien aikatauluhaasteiden takia "varaslähdöllä" Keupa/2 vastaan jo 25.4, jos tätä joku fundeerasi. Ensimmäisestä pelistä löytyy lyhyehkö raportti instan puolelta, mutta eipä jalkapalloviikon raporttiin mitään uutta. Peli oli juuri sen näköistä mitä kauden ekassa pelissä oli odotettavissa, mutta toisessa pelissä alkoi jo viimekauden pelimerkkejä löytymään paremmin ja varmaa on, että peli edelleen kehittyy.

Ensiviikolla päästään mittaamaan tasoa kunnolla Böördiä vastaan, jonka kanssa kohtaamiset olivat tasokkaita mutta sinipaitojen näkökulmasta karvaita tappioita.peruspakk1

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 10.05.2023 klo 12:26:52

Niklas Nummi on siirtynyt Komeetat/2. Nummi iski viime kaudella 11 peliin 18 maalia ja se oikeutti hänet kutosen  maalipörssin voittoon. Varmasti kova lisäys komeetta poppooseen. Iski näköjään myös maalin eilisessä Huima/2 ottelussa. Oliko paikanpäällä joku katsomassa miltä joukkueiden otteet näyttivät. Komeetat voittivat ainakin viime kauden vitosen kärkiporukan. Onko Huiman jengi heikentynyt niin paljon vai onko komeetat kehittyneet kovasti.
Jalkapalloviikko

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 10.05.2023 klo 17:57:53

Niklas Nummi on siirtynyt Komeetat/2. Nummi iski viime kaudella 11 peliin 18 maalia ja se oikeutti hänet kutosen  maalipörssin voittoon. Varmasti kova lisäys komeetta poppooseen. Iski näköjään myös maalin eilisessä Huima/2 ottelussa. Oliko paikanpäällä joku katsomassa miltä joukkueiden otteet näyttivät. Komeetat voittivat ainakin viime kauden vitosen kärkiporukan. Onko Huiman jengi heikentynyt niin paljon vai onko komeetat kehittyneet kovasti.

En pysty viime kauteen vertaamaan, mutta eilinen peli oli varsin tasainen, vaikka se lopulta päättyikin 2-0. Huima/Urholla oli ottelun alussa ihan tiivis ja miehekäs puolustus. Komeetat teki ottelun aikana muutamaan kertaan viiden pelaajan samanaikaisen vaihdon ja ns. kakkoskenttä sai aina pelin Huima/Urhon päätyyn ja onnistui siten väsyttämään vieraita. Myös ns. ykköskentässä pelannut ja lopulta toisen keltaisen myötä suihkuun ajettu Samuel Kagiraneza on niin nopea, että varmasti kulutti voimia pinkoa hänen perässään.

Ensimmäinen keltainen tuli hänen nostaessa pelipaidan päänsä yli juhliessaan toisen pelaajan (!) tekemää maalia ja toinen ihan loppuhetkillä, kun maalivahti lähti kuljettamaan palloa ja Kagiraneza liukui kintuille.

Komeetoilla oli uhrautuva puolustus Mikael Himasen johdolla, joka mm. blokkasi tyylikkäästi liukumalla ihan yksin läpiajoon päässeen Huima/Urhon pelaajan laukauksen. Parhaista paikoistaan Huima ei osunut maalia päin. Komeettojen maalin edessä oli paljon pelaajia puolustamassa ja puolestaan Huima/Urhon maalille Komeetat sai pallon  pari kertaa ihan vapaasti niin lähelle, että siitä ei ohi mennyt.

 
Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa