FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.05.2024 klo 12:46:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 20
 
Kirjoittaja Aihe: JäPS 2023 - tähdenlennosta kestomenestyjäksi  (Luettu 133313 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Laisto

Poissa Poissa


: 07.01.2023 klo 20:57:38

1

Seura: Järvenpään Palloseura (JäPS)
Perustettu: 1947
Kotikenttä: Järvenpään Keskuskenttä (Urheilukatu 8, 04400 Järvenpää)
Peliasu: Sininen (2-peliasu valkoinen)
Sarjatasot 2000-luvulla: 2000 Kolmonen, 2001 Kakkonen, 2002-2010 Kolmonen, 2011-2021 Kakkonen, 2022-2023 Ykkönen
Yleisöennätys: 1818 katsojaa Kakkosen ottelussa JäPS-Sudet 26.6.2019
Kotisivu: https://japsedustus.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/japsedustus
Twitter: https://twitter.com/japsedustus
Instagram: https://www.instagram.com/japsedustus/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCCWAU7AfjsQvE3CVXt13KPQ
Verkkokauppa: https://kauppa.japsedustus.fi
JäPScast: https://open.spotify.com/show/41OyOO5NqaulOAxjLiTbwV?si=0dbe8ea83bf54b61
Laisto

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 07.01.2023 klo 21:04:27

Kausi 2022 vielä kerran pikakelattuna

JäPS lähti vuonna 2022 historiansa ensimmäiseen kauteen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä. Ykkönen on nykymuodossaan sarjanousijoille tunnetusti armottoman raaka paikka, kun hyppy kolmen lohkon ja yhteensä 36 joukkueen Kakkosesta 12 joukkueen valtakunnalliseen Ykköseen on pitkä ja korkea. Kakkoseen mahtuu vielä aika monenmoista organisaatiota ja joukkuetta, ja siellä kohtuullinenkin pärjääminen on mahdollista rakentaa aika yksinkertaisin eväin – urheilullisuus ja ryhmähenki siivittävät jo pitkälle, vaikka mitään sen suurempia hienouksia ei toimintaan sisältyisikään.

Ykkösessä taso tiivistyy huomattavasti, ja niissä karkeloissa ei pelkällä hyvällä fiiliksellä enää menesty. 12 joukkueen sarjasta tippuu alaspäin kolme joukkuetta, ja tuon pohjatrion välttäminen vaatii aitoja vahvuuksia ja riittävän tasaista tekemistä läpi koko kauden. Yksittäinen muutaman voiton hyvä jakso ei riitä, vaan pisteitä pitää pystyä napsimaan läpi koko sarjan. Tätä taustaa vasten JäPS tuomittiin lähes kaikissa ennakkoarvioissa varmaksi putoajaksi, eikä asiantuntijoiden kaartin ennakkoarviota nyt kovasti voi tuomitakaan. JäPS pelasi Kakkosen läpi hyvin suoraviivaisella ajokoirafutiksellaan, eikä tarkoituksena ollut sitä mihinkään muuttaa vaikka sarjataso vaihtuikin. Oli helppo ennustaa, että Ykkösessä moinen antifutis ei enää kanna, ja rutinoituneet, vahvoista yksilöistä ja taitavista valmentajista koostuvat Ykkösen niput riisuvat JäPSin aseista vaivattomasti.

Lisää pontta ennustukset saivat siinä vaiheessa, kun oli aika ilmoittaa joukkueiden pelaajabudjetit. JäPSin 60k oli listan toiseksi pienin, alemmaksi jäi vain PIF:n 30k. Listan keulilla olleet TPS ja KTP pyörivät 300k:n tuntumassa, ja suurin osa joukkueista osui 100k-200k haarukkaan. Ykkösessä menestymisen edellyttämiä vahvistuksia ei pelkällä pyhällä hengellä mukaan saa houkuteltua, eikä suuri yleisö nähnyt JäPS:n mahdollisuuksissa kovinkaan suuria toivonpilkahduksia.

Joukkue itse ei lähtenyt kuitenkaan nöyristelemään tai surkuttelemaan, vaan lausui tavoitteekseen joidenkin mielestä jopa röyhkeästi ylemmän loppusarjan, eli sijoittumisen perussarjassa 6 parhaan joukkoon. Tavoitteelle oli helppo hymähdellä, mutta ehkäpä se osaa kuulijoista jäi kuitenkin mietityttämään – voisiko JäPSin tekemisessä olla kuitenkin joitain vahvuuksia, jotka ennakkospekulaatioissa jäävät näkemättä?

Pre-season ottelut sujuivat kohtuullisesti. Ykköscupin alkulohkosta kerättiin Gnistanista voitto, PEPO:n kanssa tasapeli ja tappio KTP:lle. Näillä tuloksilla irtosi lohkon kakkostila ja jatkopaikka, ja puolivälierässä vastaan tuli Jaro. Pietarsaaressa pelatussa ottelussa JäPS oli matkassa hyvin ohuella ja repaleisella joukkueella, ja selkeä 3-0 tappio antoi lisää vauhtia niille ennusteille, että kun tosipelit alkavat on JäPS helisemässä. Treenipeleissä voitettiin ja hävittiin EIF:lle, ja Honkaa sekä FC Lahtea vastaan kärsittiin tappiot.

Joukkueen kasaaminen eteni talven mittaan ja ryhmää vahvistettiin vielä pitkin kevättä, kun mukaan saatiin Ykkösestä ja/tai Liigasta kokemusta omaavina pelaajina Alieu Ceesay (VPS), Tino Palmasto (HIFK), Luqman Kassim (VPS) ja Hassan Sesay (Gnistan). Aikaisemmin talvella mukaan oli saatu uusina pelaajina Tony Lehtimäki (PK-35), Daniel Kepot (EPS), Antti Ulmanen (MP), Joni Niemi (PK-35), Verneri Meriläinen (IF Gnistan), Adel Jrad (VJS) ja Besart Mustafa (KTP). Tämäkin herätti pohdintaa – toisaalta pohjalla oli vahva Kakkosessa hitsautunut runko josta löytyi kovia nimiä kuten Aleksi Ristola ja Reza Heidari, ja sitä saatiin kohtalaisesti höystettyä uusilla pelaajilla, ja toisaalta taas joukkueesta puuttui jotain, joka olisi luonut varmuuden Ykkösessä menestymisen mahdollisuuksista.

Kauden kolme ensimmäistä sarjaottelua jättivät vielä odottavan tunnelman. Vastassa oli kova kolmikko Jaro, TPS ja KPV, ja kenenkään jalkoihin ei jääty. Jarolta ja KPV:lta puristettiin kotona 0-0 tasapelipiste, ja TPS:llekin laitettiin vieraissa ihan hyvin kampoihin, vaikka Simo Roihan tehohetket pitivätkin pisteet Turussa 3-0 lukemin. Epäilyksiä totta kai herätti se, että JäPSin tehtyjen maalien sarakkeessa komeili näiden kolmen ottelun jälkeen vielä pyöreä nolla.

Neljännellä kierroksella sitten räjähti, ja tällä kerralla järvenpääläisittäin ikävästi, kun Gnistan-pelin lopputulos Oulunkylässä oli peräti 10-1. Osa Sinisten kannattajista ei tule luultavasti ikinä täysin toipumaan tästä hoonauksesta. JäPSistä tuli hetkeksi aikaa koko suomalaisen futisyleisön pilkan kohde, ja täysin ymmärrettävästi, eihän tuollaisia lukemia voi millään perusteilla hyväksyä.

Gnistan-tappion jälkeen oltiin sitten aikalailla JäPSin kauden kulminaatiopisteessä. Kasassa olivat ainekset kaikkien aikojen syöksykierteeseen, jonka olisi hyvin voinut kuvitella olevan edessä, jos muutamasta seuraavastakin pelistä olisi tullut selkäsauna. Tässä kohtaa JäPS-miehistö kuitenkin kaivoi takataskustaan siellä lymynneen ryhtiliikkeen, ja käynnisti jopa aika käsittämättömänkin pisteputken. Kuusi seuraavaa sarjaottelua poikivat neljä voittoa ja kaksi tasapeliä, jotka raavittiin milloin milläkin tavalla. Putken käynnistäneessä EIF-kotivoitossa ryhmää piti pystyssä Janne Laiho, joka torjui kaiken mahdollisen ja mahdottomankin, kun tammisaarelaiset hakkasivat päätään JäPSin uhrautuvaa puolustusta vastaan. Lappeenrannassa PEPO iski 16 minuutissa taululle 2-0 lukemat ja JäPS oli täysi vastaantulija, mutta peliminuuttien 50-59 aikana tauolla uudesti syntynyt järvenpääläissikermä paukutti kolme maalia, ja käänsi pelin täysin päälaelleen tyylitellen lopulta 2-4 vierasvoiton.

Samalla ajanjaksolla JäPS keräsi glooriaa myös Suomen Cupissa. Alkukierrosten voitot alempien sarjatasojen NJS:ää, HyPSiä ja Komeettoja vastaan tulivat rutiinilla, mutta neljännesvälierän 2-1 voitto AC Oulua vastaan nousi järvenpääläisen jalkapallon klassikoiden joukkoon. Peli eteni odotetusti liigajoukkue Oulun hallinnassa, ja kaikki näytti jo selvältä, kun Enoch Banza iski toisen puoliajan alkajaisiksi 0-1 maalin. Viimeisen kymmenminuuttisen tapahtumat nostavat kuitenkin kylmiä väreitä edelleen, kun ensin Hassan Sesayn sivuvapari painui ruuhkan keskeltä suoraan maaliin, ja hetken kuluttua Miro Schwalenstöckerin ja Ville Aholan prässi ja paine olivat liikaa oululaisten Juhani Pennaselle ja Noah Pallakselle, joista jälkimmäinen lopulta sohi pallon omaan maaliin. Lopputulos 2-1 oli JäPSille iso päänahka, ja se vei järvenpääläiset Cupissa peräti kahdeksan parhaan joukkoon.

Cupin puolivälierässä JäPS matkusti mastokaupunkiin FC Lahtea vastaan, ja draamaa oli jälleen luvassa koko rahan edestä. Ensimmäisen puolituntisen vieraat olivat täysiä vastaantulijoita, mutta valmentajanvaihdostaan piristyneet isännät onnistuivat iskemään vain yhden täysosuman. Puolen tunnin kohdalla lahtelaisten maalissa pelannut Antonio Reguero kuitenkin kohelsi itselleen punaisen kortin, ja Tino Palmasto ampui tilanteesta tuomitulla 11-metrisellä JäPSin tasoihin. Yhden pelaajan ylivoima tasoitti puntit, ja tilanne ottelun voittajan suhteen olikin sen jälkeen taas täysin avoimena. JäPSille oli tarjolla ratkaisun avaimet toisen puoliajan keskellä, kun pallo vietiin uudestaan rangaistuspisteelle. Tällä kerralla Palmasto ei kuitenkaan onnistunut, ja peliä jatkettiin 1-1 tasalukemissa. Ottelun lisäajalla Lahti näytti sitten liigajoukkueen rutiiniaan, ja iski 2-1 voittomaalin keskialueen vapaapotkunsa jälkimainingeista.

Pettymys oli hetken aikaa valtaisa, mutta pienen sulattelun jälkeen mieleen jäi päällimmäiseksi upea Cup-matka ja hienoja elämyksiä. Näistä elämyksistä vähäisin ei ollut se kannatus, jota järvenpääläiset olivat jo pitkin kautta saaneet katsomosta nähdä ja kuulla, ja joka etenkin Lahdessa nousi vielä pykälää suurempiin mittasuhteisiin. Erittäin runsaslukuiseksi alkukauden aikana kasvanut junnumobi oli rumpujen ja chanttien ja banderollien kera alkanut kotiotteluissa pitää huolta siitä, että tunnelma on katossa, ja Lahdessa tämä ääneenkannatusjoukkio sai vielä rutkasti lisävahvistuksia. Lisäksi, JäPS oli täysin uskottavasti pystynyt haastamaan Veikkausliigajoukkueita kilpailullisissa ja panoksellisissa otteluissa, ja se totta kai toi lisää ruutia koko touhun uskottavuuteen.

Suomen Cupin myötä JäPS oli tahkonnut kauden koko alkupuoliskon melkoisessa otteluruuhkassa, ja siitä taidettiin maksaa veroa kesä-heinäkuun vaihteessa, kun sarjassa kärsittiin peräkkäiset tappiot MP:lle, TPS:lle ja KPV:lle. Jälleen kerran Siniset näyttivät kuitenkin vahvuutensa, ja pistivät tappioputken poikki ennen sen paisumista vaarallisiin mittoihin. Seuraavat viisi ottelua toivat 12 pistettä voitoilla Gnistanista, EIF:stä, PIF:stä ja SJK Akatemista, ja ainoastaan KTP oli Arto Tolsalla liian kova vastus.

Samalla kun ylemmän loppusarjan paikka alkoi siintää horisontissa, alkoivat takasuoran maitohapot jyllätä pohkeiden lisäksi myös takareisissä. Neljä jäljellä ollutta perussarjan ottelua aloitettiin tappioilla PEPO:lle ja Jarolle, jolloin ratkaisut jäivät viimeisten otteluiden varaan. JäPSin näkökulmasta helpottavaksi muodostui toiseksi viimeisellä kierroksella pelattu 75-vuotisjuhlaottelu Keskuskentällä PK-35:ta vastaan, josta komean 1152 katsojan yleisömäärän lisäksi napattiin myös riemastuttava 3-0 kotivoitto. Tämä ei ylemmän loppusarjan paikkaa vielä sinetöinyt, mutta muut pelit menivät kahden viimeisen kierroksen aikana sopivasti ristiin niin, että perussarjan viimeisen ottelun 2-0 vierastappio Mikkelissä ei koitunut JäPSin kohtaloksi. Lopullinen sijoitus oli kuudes, joka tarkoitti upeasti paikkaa Ylempään loppusarjaan. Lisäbonuksena plakkariin jäi Ykkösen pk-seutu + kehyskunta-alueen valtikka, kun sekä Gnistan että PK-35 jäivät alempaan loppusarjaan.

Ylemmässä loppusarjassa taivaan portit olivat raollaan – teoriassa. Reality checkkiä tarjoiltiin kuitenkin heti ensimmäisessä ottelussa Kotkassa, kun keväiset muistot Oulunkylästä palailivat mieleen KTP:n 6-0 kylvetyksen jälkeen. Tällä kerralla lieventävänä asianhaarana oli Hassan Sesayn totaalinen kilahtaminen ottelun alkuvaiheilla – seurauksena ulosajo ja kurinpidolta jälkitoimituksena seitsemän pelin lisäpelikielto normaalin kahden pelin kakun lisäksi. Tack och adjö kauden 2022 osalta, ja JäPS-futiksen osalta ehkäpä ihan pysyvästikin.

Jotta ansiomerkki kauden 2022 väriläiskänä ei kuitenkaan jäisi epäselväksi, pisti JäPS haisemaan seuraavassakin ottelussa – tällä kerralla positiivisissa merkeissä. KTP:tä takaa-ajanut TPS saapui Keskuskentälle voitto ainoana vaihtoehtonaan, ja aloittikin pelin tylysti iskemällä ensimmäisen maalin toisen peliminuutin kohdalla. Ei muuten ollut ensimmäinen JäPSin alkuminuuttien koomailu kauden aikana. Päivän teemana oli kuitenkin hurlumhei, ja parinkymmenen minuutin päästä oltiinkin jo 2-1 kotijohdossa. Tauolle mentäessä numerot tulostaululla oli saatu päiviteltyä taas toisinpäin tilanteeseen 2-3. Toinen puoliaika osoitti jo hyytymisen merkkejä, kunnes TPS-puolustuksen Samba Benga hönöili itselleen punaisen kortin alimman pelaajan rikkeellä. Siitä muutaman minuutin päästä Herkko Kuosa ampui yhden koko Ykkösen kauden komeimmista täysosumista, kun volley painui hämmentävällä tavalla TPS-maalin takaressuun. Viimeisen niitin Tintti Johanssonin TPS-valmentajapestille iski sitten kukas muukaan kuin Aleksi Ristola pomputtamalla pallon jälleen yli TPS-häkkäri Marttisen kuin Iso-Kello Eerikäinen Kinnarin kentällä jäke-pesiksen kulta-aikoina konsanaan.

TPS-voiton jälkeen järvenpääläisten kausi alkoi olla jo niin täynnä kaikkea mahdollista, että viimeiset kolme ottelua olivat enemmän ja vähemmän läpsyttelyä. EIF ja Jaro kairasivat selkeät voitot, ja kauden päättäneessä KPV-ottelussa paremmalta näyttäneen latingin tappoi Tino Palmaston ulosajo. Tämän myötä JäPS jäi yläloppusarjan viimeiseksi, mutta se ei tietysti siinä kohtaa enää niin kirvellyt, kun kausi kaiken kaikkiaan oli sujunut paremmin kuin hyvin, ja aika monen ennakko-odotukset ylittäen.

Pelikentän ulkopuolella JäPSin boogie soi ja swengasi duurissa. Järvenpään tunnetusti romanttisen pittoreskeihin puitteisiin rakennetut ottelutapahtumat tunnustettiin laajalti positiivisiksi hyvän mielen tapahtumiksi, ja sijoittuminen Ykkösen yleisöliigan keskivaiheille lähes 600 katsojan keskiarvolla ei ole kehyskunta-alueen sarjanousijalle ollenkaan huono suoritus. Pelitapahtumista ei vauhtia, vaarallisia tilanteita ja yllättäviä käänteitä puuttunut, joka osaltaan totta kai lisäsi viihdearvoa. Myöskään kauden 2020 kovimpien kesähelteiden kaltaista katastrofia eli lonkeron loppumista ottelun puolivälissä ei tapahtunut, eli eteenpäin mentiin silläkin saralla.

Kaikkein tärkein asia ottelutapahtumiin liittyen oli kuitenkin lopullinen nuijan kopautus sille, että Keskuskentän olosuhteet pistetään uusiksi. Näin järvenpääläisen futisväen pitkä ja uuttera lobbaustyö sai palkintonsa, ja hetken päästä JäPS-futista päästään pelaamaan sen ansaitsemissa puitteissa. Varsinaiset rakennustyöt alkavat syksyllä 2023 ja valmista pitäisi olla kesällä 2024, eli vielä kauden 2023 ajan Järvenpäässä päästään onneksi nauttimaan ”against modern facilities” -liikkeen antimista!

Myös joukkueen talouspuoli kesti Ykkösen debyyttikauden rasitukset hyvin, ja pelaajistoa pystyttiin loppukesästä siirtoikkunan umpeutuessa vahvistamaan Enoch Banzalla ja Berat Kösellä. Päivitettyjä pelaajabudjetteja ei mikään taho enää kauden aloituksen jälkeen kerää, mutta JäPSinkin osalta lopputulos oli vahvistusten myötä varmuudella suurempi kuin kauden alussa ilmoitettu 60k.

Kauden 2022 osalta summa summarum; monella rintamalla mentiin yli odotusten ja viihdearvoa ei puuttunut. Hurjat heilahtelut ja ailahtelut tiputtavat kouluarvosanaa kiitettävästä ja erinomaisesta, mutta kyllä se tässä todistuksessa on sellainen tukeva 8 ja 1/2.
Laisto

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 07.01.2023 klo 21:11:20

Kauden 2023 näkymät

Kausi 2023 lähti JäPSin osalta liikkeelle räväkästi, kun hyvin nopeasti kauden 2022 viimeisen ottelun jälkeen tiedotettiin, että Osku Partonen ei jatka joukkueen päävalmentajana. Uutinen totta kai hätkähdytti, olihan Partonen toiminut tehtävässään jo viiden vuoden ajan, ja ensin rakentanut sarjanousun Kakkosesta Ykköseen, ja sen jälkeen vielä tuloksellisesti erittäin hyvin menneen Ykkösen debyyttikauden. Toisaalta taas Alex Fergusoneita on harvassa, ja valmentajat harvoin ovat ikuisia, eli jossain vaiheessa Partosen aikakausi oli väistämättä tulossa päätökseensä. Olennainen kohta löytyneekin suoraan tiedotteesta: ”JäPSin nykyiseen menestykseen luotsannut Osku Partonen on toiminut päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien hoitaen samalla päätyönään koko seuran urheilutoimenjohtajan tehtävää. Nyt miesten edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävään on tarkoituksena kohdistaa entistäkin suurempi panostus, ja jatkossa uusi päävalmentaja pääsee keskittymään vain edustusjoukkueen toimintaan.” Lisää pökköä pesään ja löylyä kiukaalle siis, ja jatkossa JäPSin edustusjoukkuetta ei luotsata enää oto-tyyppisellä asetelmalla.

Uudeksi valmentajaksi julkistettiin lokakuun puolessa välissä Jyrki Ahola, jonka pidemmän aikavälin meriitit ovat HJK:n junioritehtaalta, ja tuoreempana kruununa AC Oulun nostaminen Veikkausliigaan vuonna 2020. Yhtenä keskeisenä tekijänä Aholan pestaamisen taustalla on eittämättä miehen hyvä maine ja vetovoima Etelä-Suomen nuorten ja lupaavien pelaajien keskuudessa, ja tästä ollaankin nähty jo selkeitä viitteitä. JäPSin try out -jakso vedettiin läpi joulukuun aikana, ja monitoimihallilla nähtiin sellainen sikermä urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia, ettei moista ole Järvenpäässä ikinä nähty. Kun varsinaiset treenit ovat tammikuun alusta lähteneet liikkeelle, on joukkue jo aika lailla kasassa, vaikka jokaista sopimusta ei vielä ole ehdittykään julkaisemaan. Kun kaudella 2021 joukkueen kokoaminen kesti koko kevään aina sarjan kynnykselle asti, näyttää tilanne nyt vahvasti erilaiselta. Toiveikkaana voisi ajatella, että tämä näkyy laadukkaampana treenaamisena ja sitä kautta huomattavasti valmiimpana joukkueena kun sarjapelit alkavat, mutta asiat toki harvoin ovat näin suoraviivaisia. Joka tapauksessa, silminnäkijähavainnot paikan päältä kertovat että treeneissä on ollut laadukas tekemisen meininki, ja se tietysti lupaa hyvää.

Pre-seasonin ottelukalenteria on kasassa jo aika mukavasti, ja tammikuussa kohdataan treenipeleissä Haka pe 13.1. klo 14.45, PEPO la 21.1. klo 13.00 ja KTP la 28.1. klo 13.00. Kaikki nämä ottelut pelataan Järvenpäässä monitoimihallissa, eli kauden 2023 JäPSiä pääsee mukavasti väijymään paikan päälle. Ykköscup alkaa la 4.2. klo 15.15 kun Järvenpäässä vastaan tulee Gnistan, ja siitä viikon päästä la 11.2. niin ikään Järvenpäässä klo 15.15 MP. Cupin alkulohkon viimeisenä kohdataan HIFK la 18.2. klo 17.00 Talissa.

Julkistetut sopimukset (sulkeissa joukkue 2022):
Janne Laiho (JäPS)
Roope Autio (JäPS)
Verneri Meriläinen (JäPS)
Tino Palmasto (JäPS, lainalla HIFK:sta)
Taavi Arminen (Klubi 04)
Amos Ramström (Honka Akatemia)
Jesse Paananen (JäPS 47)
Veeti Manner (JäPS)
Herkko Kuosa (JäPS)
Joakim Ärilä (JäPS)
Berat Köse (JäPS, lainalla FC Lahdesta)
Omar Jama (PK-35)
Prince Mokuma (HJS)
Joona Tapani (Reipas)
Aleksi Ristola (JäPS)
Hedi Khayat (JäPS)
Samu Siik (JäPS)
Enoch Banza (JäPS, lainalla Raufoss:sta)

Varmistuneet lähtijät:
Antti Ulmanen -> HIFK
Daniel Kepot -> SalPa
Adel Jrad -> TiPS (kauden 2022 aikana)
Tony Lehtimäki -> NJS (kauden 2022 aikana)
Joni Niemi -> Atlantis (kauden 2022 aikana)
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #3 : 07.01.2023 klo 22:14:38

Hyvää kannatti odottaa, kiitos ! Ylos Tuoppi
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #4 : 09.01.2023 klo 17:24:16

https://japsedustus.fi/uutiset/tobias-karkulowski-japsin-riveihin

Vaikuttaa siltä, että oikeita huhuja tuli kuunneltua. Salpausselän ympäristöstä
lienee irtoamassa vielä joku? Onkohan oikean korvan kuuleman etelän suunnan vahvistukset
vielä tulossa? Toivottavasti sillä tarvetta vielä on.
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #5 : 10.01.2023 klo 17:55:55

https://japsedustus.fi/uutiset/robin-kallman-niklas-schulz-japsiin

Sieltä ne etelän kaverit tulivat PKKU:sta. Hyviä vahvistuksia maalivahtiosastolle.
peled

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 12.01.2023 klo 11:39:49

Mites onko tiedossa tuleeko striimiä huomisesta matsista?
Jallu Kurittu

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 12.01.2023 klo 12:16:31

Sen verran vihkoon meni viime kaudella, että nyt ei striimailla omin päin. Paikan päällä näkee matsit.
https://japsedustus.fi/
Laisto

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 12.01.2023 klo 19:24:23

Huomenna siis tositoimet alkaa: JäPS - FC Haka Järvenpään Monitoimihallissa klo 14:30. Pääsyliput ovelta 5 eur aikuiset ja alle 18-v ilmaiseksi. Ja luonnollisesti kannattaa ostaa kausikortti ja kaverille toinen, niin pääsee väijymään kaikki kauden kotipelit.
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #9 : 12.01.2023 klo 22:20:57

Laitetaan vielä JäPSin ennakko:
https://japsedustus.fi/uutiset/ennakko-japs-haka

Täytyy käydä katsomassa niin tulee kausikortillekin kauden avaus.

Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #10 : 13.01.2023 klo 17:48:56

JäPS - Haka  3- 3 (1-3)
Mukavan näköistä jalkapalloa varsinkin kauden ensimmäiseksi treenipeliksi. Toisen jakson vaihdot piristi kotijoukkueen otteita. Hakalla kävi päinvastoin.

e. Kotijoukkueen uudetkin kasvot esiintyivät sangen hyvin. Paras omasta mielestäni oli kuitenkin kentänlaidalla
peliä hyvin ohjannut päävalmentaja Ahola. Ohjeet selkeitä ja ajoissa annettuja.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2023 klo 21:00:27 kirjoittanut Oldone »
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #11 : 14.01.2023 klo 15:06:50

Eilisen 13.1.2023 harjoitusottelun JäPS - Haka otteluraportit.

https://japsedustus.fi/uutiset/japs-33-haka

https://fchaka.fi/uutiset/haka-pelasi-jarvenpaassa-tasan-tuore-hankinta-iski-heti-kahdesti/

Laisto

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 14.01.2023 klo 17:21:58

Tammikuun puolenvälin treenipeli perjantaina klo 14.30, ja AM about 160 -> Eteenpäin on menty! Ja vaikka höntsästä olikin kysymys, niin ei tasuri eurocup-jengiä vastaan mikään huono juttu ole myöskään.
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #13 : 15.01.2023 klo 21:35:32

Gullit  Zolameso Reipas -> JäPS

https://japsedustus.fi/uutiset/gullit-zolameso-japsiin

Nyt ei vasempaan korvaan ole kuulunut Salpausselän kisamontusta nousevan muita.
Seuraavat tulijat lienevät viime kauden rosterista ja testissä olleita.
Monella suunnalla kirjoitellaan ”näyttää hirveeltä”, mutta omien lasien takaa Järvenpäässä
näyttää hyvältä. Tuossa Haka ottelussa viereisellä tuolilla istui kokenut pääsarjavalmentaja,
joka antoi tunnustusta JäPSin otteille ja piti ottelun tempoa yllättävän kovana tammikuiseksi
treenipeliksi.
Fillarikommari

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 16.01.2023 klo 09:22:39

Gullit  Zolameso Reipas -> JäPS

https://japsedustus.fi/uutiset/gullit-zolameso-japsiin

Nyt ei vasempaan korvaan ole kuulunut Salpausselän kisamontusta nousevan muita.
Seuraavat tulijat lienevät viime kauden rosterista ja testissä olleita.
Monella suunnalla kirjoitellaan ”näyttää hirveeltä”, mutta omien lasien takaa Järvenpäässä
näyttää hyvältä. Tuossa Haka ottelussa viereisellä tuolilla istui kokenut pääsarjavalmentaja,
joka antoi tunnustusta JäPSin otteille ja piti ottelun tempoa yllättävän kovana tammikuiseksi
treenipeliksi.


Istuitko Muurisen Antin vieressä?

Peli tosiaan näytti hyvältä. Laadukkaita pelureita on saatu hankittua. Aholalla on vähemmän yllättäen selkeä käsitys, miten tätä peliä pelataan.
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #15 : 16.01.2023 klo 17:05:18

Istuitko Muurisen Antin vieressä?
Kun kysyit niin viereen sattui tulemaan kahden muun kanssa.
Mukavan kohteliaita kommentteja isännistä huomatessaan olevani paikallisia.
Kehut saivat myös ansaitusti Hakan otteet varsinkin ensimmäisellä puoliajalla.
Mukavahan siinä oli istua asiantuntijoiden vieressä ja vaihdella jonkun verran kommentteja.
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #16 : 16.01.2023 klo 18:27:13

Mukava uutinen oman kylän pelaajan jatkosta.

https://japsedustus.fi/uutiset/justus-holopainen-jatkaa-japsissa

Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #17 : 17.01.2023 klo 19:47:35

JäPSille muiden ohella Ykkösen lisenssi
ja
jatkosopimus Ayuub Abdille

https://japsedustus.fi/uutiset/ayuub-abdille-vuoden-jatkopahvi

e. Huomiseksi luvattu vielä julkistus tälle viikolle ja toivottavasti on vanhasta rosterista avainpelaaja.
Voi tulla myös pari muutakin nimeä.
« Viimeksi muokattu: 17.01.2023 klo 23:21:44 kirjoittanut Oldone »
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #18 : 18.01.2023 klo 19:51:43

e. Huomiseksi luvattu vielä julkistus tälle viikolle ja toivottavasti on vanhasta rosterista avainpelaaja.

Toivomukseen vastattiin erinomaisella  julkistuksella.

https://japsedustus.fi/uutiset/reza-heidari-japsissa-myos-ensi-kauden

Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #19 : 20.01.2023 klo 17:56:11

Huomenna 21.1.2023 harjoitusottelu JäPS - PEPO klo 13.00 Monitoimihalli

Tuolta isäntien ennakko https://japsedustus.fi/uutiset/japs-pepo-ennakko-2023

Aikaisemmin oli paikallislehdessä (Keski-Uusimaa) Aholan haastattelua ennen Haka ottelua ja
silloin mainittiin JäPSin kokoonpanon lyötävän lukkoon PEPO pelin jälkeen.
Hyvinhän tuolla on pelaajasopimuksia tehty 25kpl, joten määrää löytyy. Löytyykö tarpeeksi
hyvää laatua ykköseen sen tuleva kausi näyttää. Mitä itse nähnyt ja kuullut uskon joukkueen
pärjäävän vähintään 9 joukkoon ja sitä myöten Ykkösliigaan 2024.
Jos toivoa sopii, niin yllätysnimi voisi olla ykköseen rutinoitunut wingback tai 10 maalin hyökkääjä.

PS. Mukava nähdä vanha kiistakumppani PEPO tälläkin kaudella ja tulevatko nyt KTP farmarien kera.

e. Korjattu vuosiluku; ei siis paluuta menneisyyteen
« Viimeksi muokattu: 20.01.2023 klo 18:08:34 kirjoittanut Oldone »
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #20 : 21.01.2023 klo 17:13:51

JäPS - PEPO 3-1 (0-0)

62.min 1-0 Kuosa (Holopainen) seinäsyötöillä boksin rajalla ja veto takanurkkaan
68.min 2-0 Holopainen (Zolameso) hienon hyökkäyksen päätteeksi poikittaissyötöstä maalin edestä
75.min 2-1 Pystysyötöllä ja hyvä viimeistely alanurkkaan.
81.min 3-1 Kuosa (Mohamed Hussein) keskitys ja puskulla maali

Ensimmäinen puoliaika JäPSin pallonhallintaa, mutta PEPO piti hyvin poissa vaarallisista paikoista.
Toinen puoliaika selkeästi JäPSin hallintaa edelleen ja nyt peliä avattiin myös pidemmillä syötöillä
ja nopeammin PEPOn pallonmenetyksen jälkeen. Seinäsyötöillä puhkaistiin useaan kertaan vastustajan
puolustus ja tämä johti maalipaikoille pääsyyn joita ruvettiin hyödyntämään. Uusi kasvo
Hussein selkeä vahvistus vaihdosta tullessaan. PEPOsta sen verran, että hyvän vastuksen antoivat
ja oli odotuksiani parempi vaikka olivat menettäneet muutaman avainpelaajan viime kaudesta.
Hyvä harjoituspeli ja palveli varmaan kumpaakin joukkuetta. AM 130

e. JäPSin raportti https://japsedustus.fi/uutiset/japs-31-pepo
e2. Tänään hyvin esiintyneelle Hussein Mohamedille tehtäneen/tehty sopimus, jonka myötä
joukkueen kokoonpano lienee valmis. (tällä erää?)
« Viimeksi muokattu: 21.01.2023 klo 20:50:14 kirjoittanut Oldone »
1947

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 22.01.2023 klo 09:44:45

Kivan näköistä pallonhallintapeliä, jollaista ei ole JäPSiltä totuttu näkemään. Ajoittain peli meni hyökkäyspäässä tehottomaksi pimputteluksi. Tulihan sieltä kuitenkin kolme maalia. Pepohan on aina kiva voittaa.
Peli näyttää jo nyt hyvältä, mutta eiköhän se tässä talven mittaan vielä parane rutkasti. Kunnossahan tarvitsee olla vasta huhtikuun puolesta välistä alkaen.
Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #22 : 24.01.2023 klo 20:45:59

Ennakointi osui kohdilleen. Hyvät otteet PEPO pelissä ja nyt sopimus vahvistettu.

https://japsedustus.fi/uutiset/hussein-mohamed-japsiin

Joukkue siis tällä erää valmis yllättävänkin varhaisessa vaiheessa.
Nyt on ainakin hyvin aikaa viilata joukkue iskukuntoon tulevaan sarjakauteen.
Lauantaina KTP harjoituspelissä vastassa ja mielenkiintoista nähdä miten pysyvät JäPSin vauhdissa. ;)

Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #23 : 26.01.2023 klo 17:15:22

Nuorukaiset olleet jo listoilla ja joukkuekuvissakin pitkään mukana.
Nyt siis virallisestikin osana joukkuetta.
Hienoa nähdä omat kasvatit osana joukkuetta.

https://japsedustus.fi/uutiset/veeti-ja-samu-jatkavat-edustuksen-mukana

Oldone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vuoden 1975 U18


Vastaus #24 : 27.01.2023 klo 13:48:39

Sarjaohjelmakin julkaistaan reilu tunnin päästä.
Sitä ennen tähän huomisesta harjoituspelistä kotkalaisten ennakko.

https://fcktp.fi/uutiset/7031-oman-pelin-kehittaminen-ja-toisiimme-tutustuminen-on-yha-tarkeinta

https://japsedustus.fi/uutiset/ennakko-japs-ktp-harjoitusottelu

e. Kotijoukkueen ennakko
« Viimeksi muokattu: 27.01.2023 klo 15:12:45 kirjoittanut Oldone »

 
Sivuja: [1] 2 ... 20
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa