FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.01.2023 klo 20:06:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Kuka on jo tammikuussa tämän kauden mestari?
Oulu
Haka
Honka
Inter
Lahti
HJK
Mariehamn
Ilves
KTP
KuPS
SJK
VPS

Sivuja: [1] 2 3
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan voimasuhteet 2023  (Luettu 13845 kertaa)
7 jäsentä ja 7 vierasta katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


: 08.01.2023 klo 14:31:17

On taas aika avata ketju, joka heittelee pahimmillaan joka helvetin kierroksen jälkeen ja on ehkä jopa näin pre-seasonilla mielenkiintoisempi kuin varsinaisen liigakauden ollessa käynnissä.

Voimasuhteet, nuo mestaruuden useimmiten määrittelevät tekijät, ovat jälleen virallisten pelien kynnyksellä vedelleet volttia sitten viime kauden päätöskierroksen. Likimain jokainen Veikkausliigan joukkue on menettänyt rosteristaan elintärkeiksi luokiteltavia pelaajia joko muihin jengeihin, tai sitten kokonaan muualle.

http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2023/01/06/veikkausliigan-pelaajasiirrot-talvikaudella-2022-23

Nopeasti tuota linkitettyä listaa katsomalla voidaan menetyksien valossa, tai ainakin allekirjoittanut voi, vetää tällaisia johtopäätöksiä:

AC Oulu
Monivuotinen kapteeni, seuralegenda ja vanhoilla päivilläänkin vielä hyvällä tasolla operoinut Rafinha siirtyi futiseläkeläiseksi, ja vaikka Rafi ei nyt ihan niiden HJK-vuosiensa vedossa enää ollut, on täytettävien nappiksien koko aika iso. Parin viime kauden tasaisesti pelannut keskikenttäjyräilijä Breitenmoser ei myöskään jatka enää seurassa ja siinäkin jää iso lovi paikattavaksi. Hyökkäyspään lattarit, Floro ja Lopez olisivat muuten isoja menetyksiä mutta viime kaudella kesän siirtoikkunassa mukaan tullut Rasse Karjalainen näytti jo viime kaudella että pystyy parhaimmillaan vaikka yksinään paikkaamaan näiden kahden herran tekemisiä, joten menetys ei näiden kahden (yllättävän hyvän ulkkarihaun) kohdalla ole ihan niin iso mitä paperilla voisi olettaa.

Haka
Valkeakoskella kävi valitettavasti se Veikkausliigan jokavuotinen ongelma. Kun riveissäsi on sarjan paras pelaaja, milläs saat pidettyä pelaajan joukkueessa myös ensi kaudella? Näin kävi myös melkein yksinään perinneseuran eurokentille paukutelleen Lee Erwinin kohdalla, mutta sentään miehelle oivaa tulitukea antaneet Zarakostas ja Rogerson pysyivät rosterissa. Paljon on kuitenkin vielä Temellä ja muilla verkkari- sekä pukuäijillä tekemistä että Haka saadaan samalle tasolle kuin viime kaudella.

Honka
Viime kauden komeimman tasonnoston tehnyt jengi on vähän samassa tilanteessa kuin Haka. Hyökkäyspään kivikovasta kolmikosta se tärkein/tehokkain elementti (Allsvenskaiin siirtynyt Modesto) lähti mutta onneksi sentään kaksi muuta tahoa ovat vielä joukkueessa. Hongan tapauksessa toki vielä tiimalasissa valuu päivä päivältä hiekkaa viime kauden tulokaspelaajaa, Agon Sadikua, koskien mutta vielä ainakin kirjoitushetkellä maan tunnetuin animen suurkuluttaja on Hongan mies ja julkisuuteen päästettyjen kommenttien perusteella ei miestä haittaisi vaikka olisi koko ensi kaudenkin. Seuraikoni Tammilehdon ja monivuotisten luottopelaajien, Rasimuksen ja Leväsen, poistumiset ovat kopissa ja henkisellä puolella isompi asia kuin kentällä joten tähän mennessä Hongalla on päällä hyvä boogie, joskin se joukkueen viime kauden tärkeimmän pelaajan korvaamisen pitää mennä täydellisesti nappiin jotta viime kauden menestyksen toistamiseen on mahdollisuuksia.

FC Inter
Interissä alkoi jo syksyllä isompi, aiempien vuosien Ilvekseen päin kallellaan oleva myllerrys kun Jallu Wiss palkattiin valmentajaksi ja organisaatio teki linjavetoja jotka painottuvat tulevaisuudessa entistä enemmän nuoriin pelaajiin. Molemmat kohdat ovat konkretisoituneet täysin sillä Wiss on nähty tutussa pipo-takki -lookissaan vetämässä treenejä, ja vanhimmat tähän mennessä joukkueeseen liittyneet uudet pelurit ovat 26-vuotiaat Iiro Järvinen ja Darren Smith. Kymmenen pelaajaa on viime kauden päättäneestä rosterista poistunut (ja lisää tulee poistumaan mikäli Wissin lupauksia on uskominen) joista tärkeimpinä Aleksi Paananen sekä vielä kirjoitushetkellä ilman seuraa somekanavilleen spämmäilevä Petteri Forsell. Toinen oli puolikuntoisenakin Interille tärkeä avauksen pelaaja viimeisen neljän kauden aikana, ja toinen oli Källmanin lähdön johdosta Interin viime kauden ylivoimaisesti tehokkain kenttäpelaaja, joten aika iso työ on high risk, high reward -tason nuorilla hankinnoilla (Sejdiu, Stavitski, Jakonen, Rökman) paikkailla jo yksinään noita kahta nimeä.

FC Lahti
Viime kaudella sarjapaikkansa lisäaikamaalin turvin varmistaneella Lahilla on vain ja ainoastaan parannettavaa. Lähtijöiden listalla on paljon nimiä ja valtaosa niistä on sellaisia jotka omalla mitättömällä panoksellaan olivat kuhnureita karsintoihin viime kaudella ajamassa. Sen sijaan Kuopioon lähteneet Arttu Heinonen ja Pyry Lampinen olivat sellaisia pelaajia, jotka olisivat voineet ihan hyvinkin olla Lahdelle sellaisia tulevia mattiklingoja. Eivät mitään ulkomaille isoilla rahasummilla myytäviä huipputalentteja mutta tulevia tasaisia liigajyriä. Ihan koko Veikkausliigan mittareilla hyväksi kesäsiirroksi osoittautunut Arian Kabashi on vielä arvoitus mutta mikäli mies Lahteen jää, on siinä iso palanen ensi kaudelle. Mannila ei viime kaudella onnistunut olemaan se ihmemies mikä nosti melkeinpä A-junnuikäisen RoPS:n pari vuotta sitten melkein Veikkausliigaan asti, mutta nyt kun mies pääsee itse rakentamaan kauden alusta asti pelaajistoa, voi tulos olla hyvinkin paljon positiivisempi kuin viime kauden mahalasku? Niitä pelaajia pitäisi Lahden vaan pikapuoliin alkaa hommailemaan sillä siellä on nippanappa futismatsiin vaadittava määrä ukkoja joukkueessa.

HJK
Hallitsevassa mestarissa kävi tuttuun tapaan iso liikenne. Lähtijöitä oli kokoonpanollisen verran mutta viime kauteen verrattaessa tuntuviksi lähtijöiksi laskettaneen "vain" kiistaton ykkösveska Hazard, joukkueen keskikenttäpeliä isosti kesällä ja sen jälkeen parantaneet Lingman sekä Väänänen, ja yläkerrassa hyviä otteita esittänyt Terho. Lingmanin tapauksessa on toisaalta vielä todennäköistä että mies Klubiin palaa, ja rimaa hipoen OK+-kauden Boujellab saattaa myös palata sinivalkoisiin. Murilo ei ole virallisesti mihinkään firmasta poistunut mutta isoja epätietoisuuksia on laitabodarin ensi kauden kuvioista. Muut poistujat ovatkin sitten sellaisia joilla ei paljoa panosta HJK:n viime kauden menestykseen ollut. Hankintapuolella HJK on ollut tähän mennessä varsin maltillinen, johtuen ehkä jopa pienestä kulisseissa tapahtuneesta soutamisesta ja huopaamisesta. Nyt kun seuran omalla suulla on tiedotettu Koskelan vetävän tulevan kauden läpi, saattaa pelaajaliikenne aktivoitua myös saapumisien suhteen? Liigajyrä-Paananen eikä maalisyöttökone Ollila eivät vielä oikein riitä korvaamaan edes paperilla lähtijöiden listaa, mutta näiden lähdöt heikentävät entisiä joukkueitaan HJK:n eduksi Veikkausliigan puolella.

Mariehamn
Saarella tehtiin myös pienimuotoista tyhjennystä nimenomaan "dead weightin" osalta, kun tukku penkkiä (vaihdossa tai jopa katsomossa) kuluttaneita pelaajia ohjattiin Helsinkiin/Turkuun/Tukholmaan menevään laivaan. Baliso on ainoa 100% varma lähtijä viime kauden optimiavauksesta, mutta noin muuten joukkue on huomattavasti viime kausia valmiimpi jo nyt tammikuun alussa. Vielä limbossa oleva viime kauden tehomies John Owoeri on sellainen pelaaja jonka lähtö tai jääminen olisi iso asia vihreävalkoisille, kuin myös viime kesällä takaisin kotimaan kentille palannut Albin Granlund joka parhaillaan puntaroi vaihtoehtojaan. Perinteinen Ruotsin puolelta starttaava pelaajaliikene alkanee tässä kalenterivuoden ensimmäisien kuukausien aikana mutta noin muuten on Mariehamnin tilanne ihan hyvä kun tärkeiden pelaajien jatkosopparit ovat antaneet joukkueelle hyvää pohjaa ensi kaudelle.

Ilves
Viime kausi päättyi manselaisilla alivireisesti, mutta tällä hetkellä voidaan varmasti sanoa Ilveksen olevan talven aikana eniten vahvistunut joukkue. Tuomas Ollila lähti laidaltaan mutta tilalle (ei ehkä suoraan samalle pelipaikalle) tuli Felipe Aspegren ja maalille molempia viime kauden veskareita paikkaamaan tuli Otso Virtanen. Ei mikään ihan paska diili jos allekirjoittaneelta kysytään. Mikael Alménin poistuminen on vielä ns. kriittisistä lähtijöistä paikkaamatta mutta yksinään Virtasen tulo maalille on kyllä jättimäinen parannus koko Ilves-alakertaan pariin viime kauteen verrattaessa.

KTP
Sarjanousijan isoin lähtijä, oli taas kerran liiganousun jälkeen litomaan lähtenyt spanskimaalitykki Mika. Kovia tehoja Ykkösessä jo parin kauden verran, mutta Veikkausliigassa vielä täysin katsomaton kortti, joten saa nähdä jääkö miehen menetyksen suuruus ikuiseksi mysteeriksi? Mäkijärvi, Finnäs ja Agyiri olivat jo viime liigavisiitin aikana siinä ja siinä että riittääkö taso Veikkausliigan puolella, mutta useamman vuoden joukkueen kiistattomana ykköskassarina toiminut Anton Lepola, voidaan kyllä nykyfutispuutteistaan huolimatta laittaa menetysten lokeroon, elleivät sitten uuden maalivahtihankinnat onnistu Lepolaa paremmin pitämään KTP:tä pääsarjatasolla kauden päätteeksi (ei siis siinä mielessä että tippuminen olisi viimeksi mitenkään Lepolan syytä ollut).

KuPS
Isoja kysymysmerkkejä on viime vuosien kestomenestyjän yllä näin kauden alkajaisiksi. Päävalmentajan tiimoilta pyörii huhuja suuntaan jos toiseenkin, saapuneet pelaajat eivät ehkä ihan statukseltaan edusta sitä viime vuosien KuPS-linjaa ja organisaatiossa muutenkin tuntuu olevan melkoinen sekoilu päällä. Yksittäisistä pelaajista kun puhutaan niin onhan se Ikaunieksin lähtö iso tontti paikattavaksi, oli mielialapelaajasta mitä mieltä tahansa. Myös Veikkausliigan ylivoimaisesti parhaan maalivahtikaksikon rikkoutuminen Otso Virtasen lähdön myötä on asia, joka kaiken mennessä pieleen (lue: Kreidl missaa useampia pelejä) saattaa maksaa paljon keltamustille. Paljon kuopiolaisjoukkueen ensi kauden näkymistä riippuu tällä hetkellä sopparittomana elämästä nauttivien Tomasin ja Väyrysen tulevaisuudensuunnitelmista. Jos molemmat pukevat ensi kaudellakin KuPS-univormun yllensä, eivät menetykset ole niin suuret etteikö niitä ihan perustason pelaajaliikenteellä saisi paikattua, mutta jos kumpikin siirtyy muualle, on siinä melko iso siivu korvattavaksi.

SJK
Yhden viime vuosien komeimmista eurotempuista tehneen SJK:n tapauksessa voitaneen sanoa että tällä hetkellä puhutaan eniten heikentyneestä joukkueesta. Seuralegenda Mehu Hetemaj ei kentällä ehkä ollut enää niin suuri tekijä mitä seuran kirjaimellisina kultavuosina, mutta johtajuuspuolella puhutaan isosta menetyksestä. Parin viime kauden hyökkäyspään tärkeä tekijä Jake Jervis, vähemmän yllättäen Gomezin alaisuudessa taas kerran hyvin pelannut Mosa, monivuotinen ykköskassari Jesse Öst, KuPS-farssin jälkeen takaisin hyvälle tasolleen palannut Aspegren... siinä on melkoinen nivaska ukkoja joiden paikkaamiseen ei ainakaan vielä näytä SJK pääsevän. Saa nähdä aloitetaanko kyseisten avauskokoonpanon ukkojen korvaaminen SJK:lle valitettavan tutulla lattariulkkariarpakoneella, vai tuleeko pelurit tällä kertaa lähempää Seinäjokea?

VPS
Viime kaudella sarjanousijan statuksella ilahduttavasti pelannut vaasalaisryhmä, on tällä hetkellä vielä ihan hyvillä vesillä mitä tulee viime kauteen vertailemisessa. Toki virallisesti ei VPS:n joukkueessa pelaa viime kaudella erinomaisia otteita esittänyt target-kärki Tete Yengi, mutta ei ole myöskään mahdottomuus etteikö pörröpää ensi kaudellakin vepsukkaa edustaisi. Seba Strandvallin tilanne on pitkäaikaisloukkaantumisen jälkeen avoinna, mutta onko miehen mahdollinen lähtö sitten iso menetys VPS:lle, siitä voi jokainen olla mitä mieltä parhaakseen näkee. Joukkueen kapteeni ja johtohahmo on kuitenkin kyseessä vaikka ei enää vaparit osukaan kohteeseensa takavuosien malliin.

Näillä puheilla siis voitaneen sanoa että viime kauden loppuun nähden, ovat tällä hetkellä voimasuhteet aika lailla rempallaan. Jos Sadiku jää Honkaan, KuPS aloittaa säästölinjan ja HJK hankkii paljon arpa-statuksella operoivia kysymysmerkkejä, saattaa Vasaran porukka olla oikeinkin vahvoilla ensi kaudella? Myös pohjalle veikatuista joukkueista ei vielä voida sanoa juuta eikä jaata. Ilves (lähinnä valmennuksensa takia) ja Lahti jos jatkavat samalla trendillä mitä viime kaudella niin siinä voi ihan hyvin sarjanousija KTP loikata molempien edelle, kun taas SJK:lla saattaa myös olla yhtä lailla vaikeaa jos eivät loput hankinnat osu maaliin? Myös Inter on pienoinen kysymysmerkki. Jos Wiss ja tämän hankkimat nuoret pelurit floppaavat täysin, voi Turussa olla edessä vaikeat ajat?
« Viimeksi muokattu: 08.01.2023 klo 15:10:21 kirjoittanut Kim Suomisen ponnari »
#T#

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #1 : 08.01.2023 klo 15:08:33

Hyvä avaus. Klubin kohtaan sen verran, että mahdollinen palaaja on Boujellab, eikä Serrarens.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #2 : 08.01.2023 klo 15:09:48

Hyvä avaus. Klubin kohtaan sen verran, että mahdollinen palaaja on Boujellab, eikä Serrarens.

Hyvä pointti. Kävin korjaamassa tekstiin.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: @JyvaskylanFutis


Vastaus #3 : 08.01.2023 klo 15:15:19

Varsin asiaa.

Tässä vaiheessa oma fiilis on se, että joukkueina SJK ja Inter kiinnostavimmat. Molemmissa suht merkittävää muutosta ja panostusta potentiaaliin. Voivat osoittautua ihan raikkaiksi uudistujiksi, tai sitten..
MaikkulanMessi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Oulu, Huuhkajat


Vastaus #4 : 08.01.2023 klo 15:52:08

Heitetään tänne vielä Veikkausliiga-joukkueiden markkina-arvot tällä hetkellä:
 https://www.transfermarkt.com/veikkausliiga/startseite/wettbewerb/FI1

Näidenkään perusteella ei tällä hetkellä hirveästi pysty sanomaan vielä mitään ja nuo joukkueiden arvot tulevat aivan varmasti vielä muuttumaan kun uusia sopimuksia aletaan julkaisemaan. Silti ihan mielenkiintoista seurattavaa, esim. AC Oululla on tällä hetkellä 4. ”arvokkain” joukkue kasassa.
JoenDoe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Honka


Vastaus #5 : 08.01.2023 klo 15:52:58

Hyvä avaus. Johtuuko sitten kupsin uudesta pelaajapolitiikasta vai hifkin putoamisesta, mutta jotenkin tuntuu että tuleva kausi tulee olemaan tietynlainen downshiftaus-vuosi veikkausliigassa. Toivotaan joka tapauksessa nuorten pelaajien esiinmarssia useammalla liigapaikkakunnalla, sekä ilveksen säilymistä jottei tammelaa pykätty turhaan.
Viktor.Bomboloni

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 08.01.2023 klo 16:02:58

Heitetään tänne vielä Veikkausliiga-joukkueiden markkina-arvot tällä hetkellä:
 https://www.transfermarkt.com/veikkausliiga/startseite/wettbewerb/FI1

Näidenkään perusteella ei tällä hetkellä hirveästi pysty sanomaan vielä mitään ja nuo joukkueiden arvot tulevat aivan varmasti vielä muuttumaan kun uusia sopimuksia aletaan julkaisemaan. Silti ihan mielenkiintoista seurattavaa, esim. AC Oululla on tällä hetkellä 4. ”arvokkain” joukkue kasassa.

Joukkueilla on eri määrä pelaajia, AC Oululla eniten, 28 pelaajaa. Tuo kokonaissumma täytyisi jakaa pelaajamäärällä, niin tulee vertailukelpoiset luvut.

Tuo keskimmäinen sarake onkin / pelaaja.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2023 klo 16:17:52 kirjoittanut Viktor.Bomboloni »
Monzan gorilla

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Suomen nu-metal yhdistys


Vastaus #7 : 08.01.2023 klo 16:16:06

KuPSin aloittaessa säästölinjan ja/tai Valakarin häipyessä on mestaruus ratkennut jo HJK:lle. Onnea Hesaan.
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #8 : 08.01.2023 klo 16:34:13

Näköjään KTP:n syksyn hiljaisuus siirtomarkkinoilla johtui Huokaustenilmasillan rakentamiseen Venetsiaan. Aika näyttää saadaanko sitä kautta rakennettua jotain suurta. Jotain isoa täytyy joka tapauksessa tapahtua, ettei KTP olisi taas putoajasuosikki numero 1.
luiyikynä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #9 : 08.01.2023 klo 16:42:40

SJK:sta sen verran, että taitavat mennä niillä, mitä nyt on. Löytyy ulkkaria, nuorta pelaajaa ja ex-HIFKiläistä.

Lainaus
– Tämän kiinnityksen myötä, meillä onkin pelaajaryhmä kenttäpelaajien osalta valmis alkaneeseen vuoteen 2023. Olemme erittäin iloisia, että voimme nyt mennä pre-seasonin peleihin pelaajaryhmällä, jossa taso on korkea ja pelaajat ovat parhaassa peli-iässä. Mukana on myös nuoria talentteja, jotka ovat joko tulleet mukaan oman akatemiamme kautta tai muualta, mutta kanssamme he ovat jo saaneet peliaikaa aikaisessa vaiheessa uraansa Veikkausliigatasolla. Maalivahdin osalta meillä on edelleen verkot vesillä.
Gómez Morenon hankinnan jälkeen
PohjiksenKingi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #10 : 09.01.2023 klo 12:35:27

Kiitos hyvästä avauksesta. Uskon että Wiss saa Interistä hyvin pisteitä raapivan joukkueen verrattuna tulevaan pelaajamateriaaliin. Samalla tavalla kuin Wiss sai Ilveksestä hyvin irti aiemmin. Uskon myös että Darren Smith tulee lyömään läpi liigatasolla. Hongassa ei oikein kulkenut, mutta jos/kun Wiss laittaa miehen yksinkertaiseen rooliin juoksemaan laidalta läpi, niin pääsee käyttämään vahvuuksiaan. Inter fanien harmiksi yleensä mun arviot pelaajista menee ihan vituilleen.
SerGo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #11 : 09.01.2023 klo 12:39:08

Vähän vaikeahan sijoituksia on vielä veikkailla, kun lähes kaikkien jengien osalta kokoonpanot ovat vielä pahasti auki, mutta jos yläloppusarjalaiset pitäisi näillä tiedoilla valita, niin viimevuotisen toisinto ei taitaisi olla kauhean huono veikkaus. Mitalijärjestyksessä sitten Hongan osakkeet nousussa, KuPS:n laskussa ja vähän alempana Inter selkeinpänä nousijana. Eli kenties jotain tällaista: HJK, Honka, KuPS, Inter, Haka, SJK.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #12 : 09.01.2023 klo 14:15:38

Näin vajavaisilla tiedoilla (vielä) yläloppusarjaan pomminvarmana: HJK, KuPS, Honka ... sitten meneekin kiharaisemmaksi. Alasarjaan KTP, VPS, Lahti ja IFK M. Muutama pointti:

Haka: 15+ maalin mies nostaa jo yksistään jengin sijoitusta 2-3 pykälää (keskikastissa), mutta jos sellaista ei enää löydy tai ei pystytä muuten korvaamaan, resurssit vieläkin hyvin rajalliset, niin laskua voi tulla ja ratkaisevasti.

SJK: Miljoonamiehistö ei näytä enää miljoonamiehistöltä vaan joltain ~600k€:n nipulta (ja jengin pitäisi ilmeisesti olla jo valmis). Jokaisessa linjassa joko heikennystä tai isoja kysymysmerkkejä. Mikä on päävalmentaja Gomezin motivaatio - tekeekö ennen kauden alkua 'BernardoTavaresit'*, jos jostain löytyy vihreämpi oksa, esim. apukoutsin paikka pitkäaikaisen valmentajakaverin Nathan Jonesin (Southampton) poppoosta/akatemiasta. G tuli taloon suurin odotuksin ja käyttöön annettiin miljoonan pelaajabudjetti ja taivas auki, nyt kasassa selkeästi heikentynyt nippu ja viimeinen sopparivuosi koutsilla - katse on jo eteenpäin(?).

KuPS: Simon tilanne, jotain tuossa on takana, kun huhut velloo ja pelaajaliikenne hyvin maltillista/vajavaista/erilaista verrattuna edellisiin kausiin.

* BT:n jengi muuten johtaa Indoneesian sarjaa, joten taisi olla ihan ok muuvi HIFK:n konkurssipesään jäännin sijaan.
« Viimeksi muokattu: 13.01.2023 klo 16:31:44 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Turvatarkastus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dimitar Berbatov


Vastaus #13 : 12.01.2023 klo 09:59:59

Viimeistään Lingmanin myötä voittopokaali on jo jaettu. Onnea HJK! :)
SerGo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #14 : 12.01.2023 klo 10:50:59

Viimeistään Lingmanin myötä voittopokaali on jo jaettu. Onnea HJK! :)

Eihän tämä kieltämättä enää kaukana ole, kun enää ei ole enää pelkoa siitä, että optimiavauksen keskikenttä jäisi täysin helmi-maaliskuun ulkkariarpojen ja pappaosaston (Perpa, Atom) varaan. Hetken jo hirvitti Hongan (edelleen toki kovan) keskikentän kanssa, mutta nyt voi hengittää jo vähän rauhallisemmin.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #15 : 12.01.2023 klo 10:55:23

En vielä ihan noin äkkiä jakelisi mestaruuspyttyjä sillä niin kova pelaaja kuin Lingman onkin, on Klubin mestaruusjunan polttoaine edelleen kuitenkin se maalinteko. Onko Roope enää sama pelaaja kun vuosi mennyt pelaamisen sijaan vesijuoksualtaassa/kuntopyörän satulassa runoillessa? Onnistuuko Radulovic tai Meriluoto nousemaan lähemmäs 15 maalin mieheksi jos Roopella sakkaa? Saako Anttu toista kertaa peräkkäin päälle syksyn jumalamoodin mättäen tärkeitä voittomaaleja joka pelissä?

Jos mikään noista ei toteudu niin silloin ei Klubia voi pitää Lingmanista huolimatta mitenkään ylivoimaisena mestarisuosikkina mutta toki tuossa on neljä kappaletta muuttujia niin meno saa olla HJK:n kannalta aika 2019 jos yksikin noista mainituista skenaarioista ei osu.

Isoa peukkua puolestaan sille yksityiskohdalle minkä HJK:n some myös bongasi. Atom ja Lingman ovat pelailleet kimpassa jo vuonn 2015 joten toivottavasti kaksikko osuu kentälle samaan aikaan myös näin kahdeksan kautta myöhemmin Ylos
SerGo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #16 : 12.01.2023 klo 11:00:37

En vielä ihan noin äkkiä jakelisi mestaruuspyttyjä sillä niin kova pelaaja kuin Lingman onkin, on Klubin mestaruusjunan polttoaine edelleen kuitenkin se maalinteko. Onko Roope enää sama pelaaja kun vuosi mennyt pelaamisen sijaan vesijuoksualtaassa/kuntopyörän satulassa runoillessa? Onnistuuko Radulovic tai Meriluoto nousemaan lähemmäs 15 maalin mieheksi jos Roopella sakkaa? Saako Anttu toista kertaa peräkkäin päälle syksyn jumalamoodin mättäen tärkeitä voittomaaleja joka pelissä?

Jos mikään noista ei toteudu niin silloin ei Klubia voi pitää Lingmanista huolimatta mitenkään ylivoimaisena mestarisuosikkina mutta toki tuossa on neljä kappaletta muuttujia niin meno saa olla HJK:n kannalta aika 2019 jos yksikin noista mainituista skenaarioista ei osu.

Isoa peukkua puolestaan sille yksityiskohdalle minkä HJK:n some myös bongasi. Atom ja Lingman ovat pelailleet kimpassa jo vuonn 2015 joten toivottavasti kaksikko osuu kentälle samaan aikaan myös näin kahdeksan kautta myöhemmin Ylos

Roopea lukuunottamatta kaikki kärjet ovat kuitenkin aika nuoria ja eteenpäinmeneviä kavereita, joten aika luottavaisin mielin suhtaudun Klubin kärkimiesosastoon; vuosi sitten lähdettiin liikkeelle heikommasta tilanteesta, selkeä ykköskärki oli kaikkien yllätykseksi pois koko vuoden, ja silti mestaaruus klaarattiin himaan. Paljon kriittisempänä näkisin ainakin itse puuttuvat palaset maalinsuulta, laidoilta sekä 10-paikalta: kunhan nuo saadaan ainakin lähes viimevuotiselle tasolle, ei yleisemmästä tason laskusta ole enää pahemmin pelkoa.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #17 : 12.01.2023 klo 11:04:01

Roopea lukuunottamatta kaikki kärjet ovat kuitenkin aika nuoria ja eteenpäinmeneviä kavereita, joten aika luottavaisin mielin suhtaudun Klubin kärkimiesosastoon; vuosi sitten lähdettiin liikkeelle heikommasta tilanteesta, selkeä ykköskärki oli kaikkien yllätykseksi pois koko vuoden, ja silti mestaaruus klaarattiin himaan. Paljon kriittisempänä näkisin ainakin itse puuttuvat palaset maalinsuulta, laidoilta sekä 10-paikalta: kunhan nuo saadaan ainakin lähes viimevuotiselle tasolle, ei yleisemmästä tason laskusta ole enää pahemmin pelkoa.

Veskaritilanteen laskisin olevan Klubilla jopa parempi jos verrokkina on viime vuoden sama ajanjakso. Hazardista toki muodostui kauden mittaan ylikylän ukko, mutta arpanahan mies tänne käytännössä tuli, toisin kuin tällä hetkellä sopparin omistava Öst joka kuitenkin on ihan sarjan ylemmän keskitason veskoja ollut jo monta vuotta. Se on toki eri asia että onko mies mestaritason kassari joka vielä hoitelee siinä sivussa menestystä europeleissä, mutta tosiaan ainakin omissa silmissä on HJK:n maalivahtitilanne parempi kuin viime vuonna tähän aikaan. En soittelisi kommenttia Kurikasta päin jos kauden mittaan tämä Klubin tuleva veskarihankinta (ellei ole Saku Eriksson) istuisikin flopanneena ulkkariarpana enimmäkseen penkillä Östin ollessa ykkönen.
« Viimeksi muokattu: 12.01.2023 klo 11:07:24 kirjoittanut Kim Suomisen ponnari »
äftsicä

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 12.01.2023 klo 11:18:50

Veskaritilanteen laskisin olevan Klubilla jopa parempi jos verrokkina on viime vuoden sama ajanjakso. Hazardista toki muodostui kauden mittaan ylikylän ukko, mutta arpanahan mies tänne käytännössä tuli, toisin kuin tällä hetkellä sopparin omistava Öst joka kuitenkin on ihan sarjan ylemmän keskitason veskoja ollut jo monta vuotta. Se on toki eri asia että onko mies mestaritason kassari joka vielä hoitelee siinä sivussa menestystä europeleissä, mutta tosiaan ainakin omissa silmissä on HJK:n maalivahtitilanne parempi kuin viime vuonna tähän aikaan.

Hazard ei ollut kuitenkaan ihan noin arpa. Kyllä hänestä tiedettiin sen verran, että vähintään esimerkiksi Östin tasoinen kaveri on kyseessä. Tånnander vs Öst taas lienee mielipidekysymys.

Klubin puolustus on sen verran kova, että kyllä Östin pitäisi olla riittävän hyvä voittamaan mestaruus. Kärkitilanne myöskään tuskin muodostuu ongelmaksi. Yksi kokenut maalikuningas ja kolme nuorehkoa kehittyvää kaveria jotka kaikki ovat osuneet ihan kohtuullisesti maali per minuutti.

Mutta kyllä tuolla vajausta on edelleen keskikentällä alempana ja ylempänä. Lisäksi valmennuksen pitää ratkaista hyökkäyspään ongelmat taktiikkataululla verrattuna viime kauteen. Eli en vielä Lingmanin jälkeen siis mestaruutta kirkossa kuuluttaisi. Vaikkakin on varmasti tärkein yksittäinen palanen juuri Koskelan Klubin peliin.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #19 : 12.01.2023 klo 11:19:07

mutta arpanahan mies tänne käytännössä tuli,
Vai, että arpana? :) Nir:n majun ringissä ja kokemusta myös ihan ok skottisarjan pienemmissä jengeistä. Milloin muuten viimeksi Klubin ulkomaan veskahaku on täysin flopannut? Ölrundkin oli kyllä lopulta vähintään jonkun otsovirtasen tasoinen. Dähne kasvoi alkushokin jälkeen vähintään ok+:ksi, Rudakov ihan ok, Doblas ok++ ...
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #20 : 12.01.2023 klo 11:23:59

Vai, että arpana? :) Nir:n majun ringissä ja kokemusta myös ihan ok skottisarjan pienemmissä jengeistä.

Aletaanko listaamaan tähän kaikkia niitä Veikkausliigassa aivan nollatason persjalkaisiksi osoittautuneita kavereita jotka on tulleet kakkosbundeksista, Norjan pääsarjasta, kovista lutuurimaiden akatemioista jne. yms. tjms.? Äkkiseltään uskaltaisin mutulla sanoa että ihan vaikka viimeisen puolen vuosikymmenen ajalta niitä on enemmän kuin sen tason vahvistuksiksi osoittautuneita kavereita jonkalainen Hazard lopulta sen farssiksi mennee Inter-pelin jälkeen osoittautui.

Seurasta ja niiden skouttauksen tasosta riippumatta en ainakaan itse uskalla ikinä kovin isossa kiimassa olla ulkkaripelaajasta vaikka olisi millainen CV ja lähihistoria. Kentällä se oikea senhetkinen taso näkyy kuitenkin parhaiten.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #21 : 12.01.2023 klo 11:27:16

Aletaanko listaamaan tähän kaikkia niitä Veikkausliigassa aivan nollatason persjalkaisiksi osoittautuneita kavereita jotka on tulleet kakkosbundeksista, Norjan pääsarjasta, kovista lutuurimaiden akatemioista jne. yms. tjms.?
Laita muutama nimi, itselle ei muistu yhtään mitään hyvää verrokkia Hazardille.
Näätäkeisari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MyPa


Vastaus #22 : 12.01.2023 klo 11:35:00

Avausviestille Ylos

Laita muutama nimi, itselle ei muistu yhtään mitään hyvää verrokkia Hazardille.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jake_Nicholson

Muistin sopukoista tuli mieleen MyPaan Tottenhamista aikanaan lainattu Englannin u19-maajoukkuemies. Luturistisesta Fluminensesta MyPaan ja Lahteen tulleista brasseista osa oli myös varsin kehnoja (Kassiano?), vaikka sinänsä brasilialaisen suurseuran akatemian 19-vuotiaan lopputuotteen pitäisi olla ihan liigamies. Kriteereistä riippuen HJK-faneille varmasti tuttu esimerkki olisi Mike Havenaar.
SerGo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #23 : 12.01.2023 klo 11:38:20

Veskaritilanteen laskisin olevan Klubilla jopa parempi jos verrokkina on viime vuoden sama ajanjakso. Hazardista toki muodostui kauden mittaan ylikylän ukko, mutta arpanahan mies tänne käytännössä tuli, toisin kuin tällä hetkellä sopparin omistava Öst joka kuitenkin on ihan sarjan ylemmän keskitason veskoja ollut jo monta vuotta. Se on toki eri asia että onko mies mestaritason kassari joka vielä hoitelee siinä sivussa menestystä europeleissä, mutta tosiaan ainakin omissa silmissä on HJK:n maalivahtitilanne parempi kuin viime vuonna tähän aikaan. En soittelisi kommenttia Kurikasta päin jos kauden mittaan tämä Klubin tuleva veskarihankinta (ellei ole Saku Eriksson) istuisikin flopanneena ulkkariarpana enimmäkseen penkillä Östin ollessa ykkönen.

Kyllähän Klubin ykkösmolarin pitää olla ihan eri tasoa kuin tämä boldattu, eli minimissään Veikkausliigan top 3:een (yhdessä Kreidlin ja Rudakovin kanssa) kuuluva kaveri. Vaikka mestaruus voisi sinällään irrota Östilläkin, niin viime kaudellakin nähtiin, että Euroopassa menestyminen vaatii myös huipputason molarityötä, eikä siltä osastolta kannata yrittää säästää kauden 2021 tapaan.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja vahvat suositukset


Vastaus #24 : 12.01.2023 klo 11:40:56

Kriteereistä riippuen HJK-faneille varmasti tuttu esimerkki olisi Mike Havenaar.
Oli ilmeisen paska veska eikä edes kokeiltu. :)

Havenaar oli jännä tapaus siinä, että heti kun siirtyi takaisin Hollantiin, rupesi maaliverkko soimaan ihan ok+ ja taisi tehdä ihan kunnioitettavan maalimäärän jossain rupujengissä. Veikkaan, että suurin syy siihen, ettei Klubissa onnistunut oli eräs insinööri, joka ei osannut peluuttaa herraa hänen vahvuuksillaan.

 
Sivuja: [1] 2 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa