FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
30.01.2023 klo 19:42:53 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Pauli Kiuru: Katsomoturvallisuuden parantamisesta porttikieltojärjestelmällä  (Luettu 3897 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
shots

Poissa Poissa


: 11.01.2023 klo 11:11:11

Laitetaan tänne kun osa ei varmaan löydä tuolta kulttuuripuolelta tätä.

Lainaus
KIRJALLINEN KYSYMYS MINISTERILLE: Katsomoturvallisuuden parantamisesta urheilutapahtumissa porttikieltojärjestelmällä (11.1.2023)

Kirjallinen kysymys ministerille
- Katsomoturvallisuuden parantamisesta urheilutapahtumissa porttikieltojärjestelmällä

Eduskunnan puhemiehelle

Viime vuosina huliganismi on lisääntynyt urheilutapahtumissa. Ilmiö on yleistynyt Euroopassa erityisesti jalkapallossa. Valitettavasti kielteiset toimintamallit leviävät pienellä viiveellä myös Suomeen.

Tilanteen vakavuutta lisää tieto siitä, että Ruotsissa järjestäytynyt rikollisuus on ollut mukana tukemassa joidenkin huligaaniryhmien toimintaa.

Suomessa tietyt henkilöt ihannoivat jatkuvia järjestyshäiriöiden aiheuttamista, pyroteknisten tuotteiden tuomista ottelutapahtumiin sekä väkivaltaista käyttäytymistä toisia kannattajaryhmiä kohtaan. Suomalaisessa jalkapallossa suurimman ongelman aiheuttavat yksittäiset henkilöt, jotka häiriköivät 10–20 henkilön ryhmissä. Riski häiriökäyttäytyjien määrän kasvusta ja tehokkaammasta organisoitumisesta on ilmeinen.

Häiriökäyttäytyminen heikentää rauhallisesti pelistä nauttivien katsojien viihtyvyyttä. Pahimmillaan se on heille myös konkreettinen turvallisuusriski, jota ei pitäisi joutua kohtaamaan ollenkaan. Riski koskee myös joukkueita ja ottelutapahtumien henkilökuntaa.

On tiedossa, että osa vanhemmista ei enää tulee ottelutapahtumiin lastensa kanssa, koska he haluavat suojata heidät tappeluiden näkemiseltä sekä mahdollisilta loukkaantumisriskeiltä.

Ottelujärjestäjille eli käytännössä seuroille koituu taloudellisia kustannuksia varautumisesta, vahingoista, lipputulomenetyksistä sekä Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunnan sakoista.

Pelastuslaitoksen ja poliisin antamat määräykset osoitetaan seuroille. Yksittäiset huonosti käyttäytyvät ryhmät eivät näistä sakoista tai määräyksistä piittaa. Heidän motiivinaan on edistää omaa näkyvyyttään ja saada mainetta toisten samanmielisten keskuudessa.

Erottamalla kannattajaryhmiä ottelutapahtumissa toisistaan voidaan vaikuttaa hillitsevästi häiriökäyttäytymisen. Tapahtumien järjestäjät kaipaavat kuitenkin lisäkeinoja turvallisuuden varmistamiseksi. Jatkuvasti häiriötä aiheuttavien henkilöiden tapahtumiin pääsy olisi pystyttävä estämään. Lainsäädäntömme ei kuitenkaan tällä hetkellä mahdollista sanotun kaltaisen porttikiellon asettamista.

Nykyisen lainsäädännön avulla tapahtumien järjestäjillä on siten rajalliset mahdollisuudet puuttua ennaltaehkäisevästi häiriöitä aiheuttavien henkilöiden toimintaan. Myös viranomaiset kaipaavat parempia lainsäädännöllisiä keinoja.

Keskustelu on saanut osin erikoisia piirteitä. Häiriköivien henkilöiden kokoontumisvapaudesta, oikeusturvasta sekä perusoikeuskysymyksistä ollaan korostuneen huolestuneita. Sen sijaan suuren, rauhallisesti käyttäytyvän yleisön oikeudesta nauttia häiriöttömästä ja turvallisesta tilaisuudesta sivuutetaan toissijaisena asiana.

Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK) tilasi selvityksen tapahtumien järjestäjien mahdollisuudesta kieltää henkilöitä tulemasta tilaisuuksiinsa sopimusoikeudellisin keinoin voimassa olevien lakien perusteella.  https://suek.fi/wp-content/uploads/2022/09/Selvitys-urheilutapahtumien-sopimusperusteisesta-porttikieltojarjestelmasta.pdf

Selvityksen tekijä Janne Ripatti päätyi tulokseen, ettei nykyinen lainsäädäntö mahdollista häiriköiden poissulkemista tapahtumista. Selvityksen myönteinen johtopäätös oli, että ”Porttikieltojärjestelmän toteuttamiselle lainsäädännöllisin keinoin ei kuitenkaan ole olemassa estettä.” Kysymys on siis poliittisesta tahdosta ja arvovalinnasta.

Eduskunta on hyväksynyt syksyllä 2021 Euroopan neuvoston yleissopimuksen turvallisuutta, turvatoimia ja palveluita koskevasta yhdennetystä lähestymistavasta jalkapallo-otteluissa ja muissa urheilutilaisuuksissa. Sopimus tuli Suomen osalta voimaan 1.3.2022.

Sopimuksen mukaan ”Sopimuspuolet ryhtyvät kaikkiin mahdollisiin toimiin vähentääkseen riskiä, että yksilöt tai ryhmät osallistuvat väkivaltaisuuksiin tai yleisen järjestyksen häiriöihin tai järjestävät sellaisia.”

Edelleen sopimuksen mukaan ”Sopimuspuolet varmistavat kansallisen ja kansainvälisen oikeuden mukaisesti, että käytössä on tehokkaita ja riskin luonteeseen ja sijaintiin nähden tarkoituksenmukaisia poissulkemisjärjestelyjä väkivaltaisuuksien tai yleisen järjestyksen häiriöiden ehkäisemiseksi ja estämiseksi.”

Kansainvälisessä jalkapallossa isoja otteluja ja turnauksia haettaessa hakemuksissa kysytään kansallisen poissulkevan järjestelmän olemassaolosta. Nykyinen lainsäädäntömme ei siis ole käytännössä riittävä. Suomi tunnettaan erinomaisena urheilutapahtumien järjestäjämaana. Suurtapahtumat tukevat urheilun lisäksi matkailua ja muuta yrittäjyyttä. Lainsäädäntöpuute voi vaikeuttaa jatkossa tapahtumien saamista ja turvallista järjestämistä.

Toimivan porttikieltojärjestelmän tavoitteena on mahdollistaa tapahtumien järjestäjille yksi lisäkeino, jonka avulla he voisivat tuottaa turvallisempia ottelutapahtumia tulevaisuudessa. Suomen Palloliitto ja Veikkausliiga tukevat porttikieltojärjestelmän mahdollistavan lainsäädännön luomista, ja ne ovat antaneet tukensa järjestelmän nopealle kehittämiselle.

Mikäli yleisötilaisuuksiksi luokiteltavien urheilutapahtumien häiriökäyttäytyminen lisääntyy tulevaisuudessa siinä määrin, että tapahtumia ei ole mahdollista järjestää tavalla, joka ei vaaranna yksilöiden henkilökohtaista vapautta, koskemattomuutta ja turvallisuutta, on kysymys ratkaistavissa ja jopa velvollisuus ratkaista lainsäädännön keinoin. Velvollisuus pohjautuu henkilökohtaista turvallisuutta koskevaan perusoikeuteen, jonka perustuslakivaliokunta on tulkinnut tarkoittavan lainsäätäjälle kohdistettua velvollisuutta taata yleinen järjestys ja turvallisuus.

Mallia uudelle lainsäädännölle voisi ottaa voimassa olevasta majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetusta laista (308/2006), joka antaa ravitsemustoiminnan harjoittajalle suhteellisen laajan asiakasvalintaoikeuden eli mahdollisuuden valita asiakkaansa huomioiden kuitenkin se, että peruste pääsyn epäämiselle ei saa olla syrjivä. Lain asiakasvalintaoikeutta koskevan 5 §:n nojalla majoitus- ja ravitsemistoiminnan harjoittajalla ja liikkeen henkilökunnalla on oikeus evätä asiakkaaksi pyrkivältä pääsy liikkeeseen, jos siihen on järjestyksenpidon tai liikkeen toiminta-ajatuksen vuoksi perusteltu syy. Toiminnanharjoittajalla ja liikkeen henkilökunnalla on myös oikeus tarvittaessa poistaa asiakas liikkeestä, jos hän häiritsee muita asiakkaita tai muutoin aiheuttaa häiriötä liikkeessä tai ei täytä liikkeeseen asetettuja asiakkaaksi pääsyn edellytyksiä.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitämme asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:


Onko asiasta vastaavan ministerin mielestä oikein, ettei nykyinen lainsäädäntö mahdollista toistuvasti häiriköivien henkilöiden pääsyn estämistä porttikieltojärjestelmällä ottelutapahtumiin,

onko lainsäädäntömme kaikilta osiltaan ajantasaista huomioiden kansainväliset sitoumuksemme ryhtyä kaikkiin mahdollisiin toimiin väkivaltaisuuksien vähentämiseksi ottelutapahtumissa ja perustuslain nojalla lainsäätäjälle kohdistettu velvollisuus taata yleinen järjestys ja turvallisuus,

oletteko valmis antamaan toimeksiannon urheilutapahtumien porttikieltojärjestelmän käyttöönottoon tähtäävään lainsäädäntövalmisteluun ryhtymisestä ministeriöllenne vielä tämän vaalikauden aikana ja

kuinka pitkään arvioitte uuden lainsäädäntötyön valmistelun kestävän ministeriössä ennen kuin esitys on valmis tuotavaksi eduskunnan käsittelyyn?
Helsingissä 11.01.2023

Pauli Kiuru kok

Muut allekirjoittajat päivitetään, kun nimien kerääminen on päättynyt

https://www.paulikiuru.fi/uutiset/kirjallinen-kysymys-ministerille-ka/
« Viimeksi muokattu: 11.01.2023 klo 11:21:58 kirjoittanut shots »
Bockwurst

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: 1923


Vastaus #1 : 11.01.2023 klo 11:14:49

No nyt :D
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #2 : 11.01.2023 klo 11:18:34

Ruotsin tiellä ollaan.
Mo Leicester

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, Reipas, Alexandr Vasjutin


Vastaus #3 : 11.01.2023 klo 11:18:56

tl;dr: Lahelle sakkoja
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF2:n lehdistötiedote


Vastaus #4 : 11.01.2023 klo 11:22:09

Tärkeisiin asioihin keskittymiselle siellä eduskunnassa Ylos Kiinnostavaa nähdä valmis nimilista aikanaan.
cvb

Paikalla Paikalla


Vastaus #5 : 11.01.2023 klo 11:29:22

Tärkeisiin asioihin keskittymiselle siellä eduskunnassa Ylos Kiinnostavaa nähdä valmis nimilista aikanaan.

Kenenköhän pyynnöstä tämä on tehty? En usko että Paulia tämä valtava ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa oma-aloitteisesti kiinnostaisi.
ribbery

Paikalla Paikalla


Vastaus #6 : 11.01.2023 klo 11:33:32

Kenenköhän pyynnöstä tämä on tehty? En usko että Paulia tämä valtava ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa oma-aloitteisesti kiinnostaisi.

Valkeakosken pääkatsomossa vanhat ukot säikähtäneet pikkupoikia.
BlueSky

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 11.01.2023 klo 11:49:08

En nyt ymmärrä mikä ongelma forumisteillä olisi tämän asian kanssa. Täysin allekirjoitettavissa oleva asia, varsinkin kun koskee kaikkia urheilutapahtumia.

Kaikki häiriköt ja hulit jääköön sinne kotipihoille hakemaan niitä nahinoitsijakavereita nettipalstoilta, jos tarkoituksena vaan hakea väkivaltaista toimintaa.
muumi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: minä en nettikiusaa


Vastaus #8 : 11.01.2023 klo 11:56:23

En nyt ymmärrä mikä ongelma forumisteillä olisi tämän asian kanssa. Täysin allekirjoitettavissa oleva asia, varsinkin kun koskee kaikkia urheilutapahtumia.

Kaikki häiriköt ja hulit jääköön sinne kotipihoille hakemaan niitä nahinoitsijakavereita nettipalstoilta, jos tarkoituksena vaan hakea väkivaltaista toimintaa.

Sama. Hyvä aloite.
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 11.01.2023 klo 11:57:55

Ei saatana. Triathlon on näköjään pahinta huumetta jos saa pään noin sekaisin. Isoille ongelmille kuusikymppisen seniilin pääkopassa Rolleyes
Varmaan siellä eduskunnassa voisi aikaa käyttää johonkin järkevämpäänkin.
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #10 : 11.01.2023 klo 11:58:24

Sanoisin että porttkieltojärjestelmälle tässä tilanteessa pitäisi ainakin olla aika tiukat ehdot ja sen pitäisi olla korkeammalla tasolla päätetty. Joissain harvoissa tapauksissa se olisi paikallaan (lajirajat ylittäen). Mutta matalalla tasolla vaarana voi olla että varmuuden vuoksi erilaisia ääneenkannattajia pannaan perisuomalaiseen tapaan porttikieltoon jonkun satunnaisen mielivaltaisen järjestyksenvalvojan toimesta enemmän kuin oikeaa tarvetta järjestelmälle on.
« Viimeksi muokattu: 11.01.2023 klo 12:15:52 kirjoittanut supstanssi »
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #11 : 11.01.2023 klo 11:59:01

En nyt ymmärrä mikä ongelma forumisteillä olisi tämän asian kanssa. Täysin allekirjoitettavissa oleva asia, varsinkin kun koskee kaikkia urheilutapahtumia.

Kaikki häiriköt ja hulit jääköön sinne kotipihoille hakemaan niitä nahinoitsijakavereita nettipalstoilta, jos tarkoituksena vaan hakea väkivaltaista toimintaa.

Harvalla on mitään ongelmaa isosti perseilleiden porttikielloille. Jos parinkymmenen Hakapeliitan (kuvituskuva) joukosta muutama on soihduttanut, niin miksi retoriikka on häiriöitä, huligaaniongelmaa ja tappeluita katsomoissa, joita ei ole?

Eihän katsomokoreografioita ja merkittävää osaa kannattajatoiminnasta tule bänniä.
zlatanin nuttura

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: lacrimae rerum


Vastaus #12 : 11.01.2023 klo 11:59:22

Tässä vaiheessa eduskuntakautta uuden aloitteen nostaminen pöydälle on varmasti vakavasti otettavaa politiikkaa jolla ei ole äänten kalastelun kanssa mitään tekemistä Ylos
Silvennoinen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK & LPS


Vastaus #13 : 11.01.2023 klo 12:05:00

En nyt ymmärrä mikä ongelma forumisteillä olisi tämän asian kanssa. Täysin allekirjoitettavissa oleva asia, varsinkin kun koskee kaikkia urheilutapahtumia.

Kaikki häiriköt ja hulit jääköön sinne kotipihoille hakemaan niitä nahinoitsijakavereita nettipalstoilta, jos tarkoituksena vaan hakea väkivaltaista toimintaa.

Kuitenkin Veikkausliiga ja Palloliitto ovat ainoat kirjelmässä nimeltä mainitut tahot, jotka huippu-urheilutoimintaa järjestävät. Suomalaisen virkavallan suhtautumisen kaikkiin jalkapallokannattajiin tuntien, tästä seuraisi ihan varmasti todella hyvää. Lisäksi porttikieltoperusteet, porttikieltojen pituus ja muut käytännön asiat sujuisivat kuin vettä vaan. Eikä pienintäkään riskiä, että järjestyshäiriöihin täysin syyttömät kannattajat joutuisivat myös perusteettomasti "porttikieltoon". Pelkkää posia, hei :)

Täysin toinen keskustelu on sitten, mihin tälläistä porttikieltohimmeliä edes tarvitaan? Urheilutapahtumissa tapahtuneet henkilövahingot ovat viimeisen 10 vuoteen vähäisempiä kuin Kaivohuoneella yhtenä lauantai-iltana. Vai pitäisikö jokaisesta soihdusta, joka muuten vastaa kymmentä puukkoa, asettaa soihduttaja ainakin loppukauden mittaiseen porttikieltoon?
« Viimeksi muokattu: 11.01.2023 klo 12:12:59 kirjoittanut Silvennoinen »
Sukerman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCK PTN, PRO HJK.


Vastaus #14 : 11.01.2023 klo 12:07:23

Tärkeisiin asioihin keskittymiselle siellä eduskunnassa Ylos Kiinnostavaa nähdä valmis nimilista aikanaan.

Annan kertoimen 1,20 sille, että republikaani-kerubi Sipoosta, aka Fistmanin Hege sorvaa puumerkkinsä tähän.
Floppi

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 11.01.2023 klo 13:13:21

Mutta matalalla tasolla vaarana voi olla että varmuuden vuoksi erilaisia ääneenkannattajia pannaan perisuomalaiseen tapaan porttikieltoon jonkun satunnaisen mielivaltaisen järjestyksenvalvojan toimesta enemmän kuin oikeaa tarvetta järjestelmälle on.

En kyllä huomannut tuolta tekstistä niin kaltevaa pintaa että voitaisiin päätellä yksittäisen järkkärin jakavan mielivaltaisesti porttareita.

Toisekseen, lienee hyvä etsiä joku toinen seura tai kokonaan toinen laji jos jatkuvasti löytäisi itsensä porttikiellosta. Valitettavasti jotkut henkilöt toiminnallaan muodostuvat yksinkertaisesti kohtuuttomaksi kulueräksi ja rasitteiksi seuroille.
bluewhite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #16 : 11.01.2023 klo 13:26:11

Hyvä aloite! Katsomoihin enemmän roligaaneja huligaanien tilalle. Ylos
supstanssi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mites MyPa? Ai voitti?


Vastaus #17 : 11.01.2023 klo 13:46:52

En kyllä huomannut tuolta tekstistä niin kaltevaa pintaa että voitaisiin päätellä yksittäisen järkkärin jakavan mielivaltaisesti porttareita.

Itse taas en näe tuossa Kiurun kirjoituksessa mitään määritelmää miten tuo toteutettaisiin joten se olisi aika olennainen kysymys. Jos vaikka olisi syyllistynyt rikokseen ja tuomittu tai on kunnon näyttöä että on vaarantanut turvallisuutta niin ei varmasti olisi mitään epäselvää. Siinä puhutaan vertailun vuoksi kuitenkin lähinnä oikeudesta poistaa ihminen ravitsemusliikkeestä jos ei noudata liikkeen sääntöjä tai käyttäytyy muiden mielestä häiritsevästi. Itseni on kerran poistettu katsomosta täydellä stadionilla (200km:n matkustuksen jälkeen) vain siksi että ihan tavanomaisesti ja asiallisesti ääneenkannatin vierasjoukkuetta siinä missä ne muut a-luokan katsojat istuivat hiljaa myrtyneinä mietteissään tappioasemassa ja todennäköisesti ärsyyntyivät. Toki kun tämä ei ollut urheilullisesti hyvä peruste katsojan poistoon niin keksittiin järkkärin toimesta kesken kaiken että lippuni ei käykään kyseiseen katsomoon, vaikka se oli nimenomaan sille paikalle osoitettu. Tällaiset kokemukset kyllä muuttavat käsitystä mielivallasta vaikka kyse onkin vain yhdestä ottelusta satojen joukossa, joissa olen käyttäytynyt täysin samalla tavalla.  
« Viimeksi muokattu: 11.01.2023 klo 14:13:54 kirjoittanut supstanssi »
Sukerman

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCK PTN, PRO HJK.


Vastaus #18 : 11.01.2023 klo 13:47:01

En kyllä huomannut tuolta tekstistä niin kaltevaa pintaa että voitaisiin päätellä yksittäisen järkkärin jakavan mielivaltaisesti porttareita.

Toisekseen, lienee hyvä etsiä joku toinen seura tai kokonaan toinen laji jos jatkuvasti löytäisi itsensä porttikiellosta. Valitettavasti jotkut henkilöt toiminnallaan muodostuvat yksinkertaisesti kohtuuttomaksi kulueräksi ja rasitteiksi seuroille.

Lahdesta kantautui vähän toisenlaista kokemusta. Keksityin perustein pääsy evätty katsomoon tjs. Varmaan itse osaavat avata paremmin. Etelä-Suomen Sanomissa tästä käyty kalabaliikkia.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #19 : 11.01.2023 klo 14:10:15

Lahdesta kantautui vähän toisenlaista kokemusta. Keksityin perustein pääsy evätty katsomoon tjs. Varmaan itse osaavat avata paremmin. Etelä-Suomen Sanomissa tästä käyty kalabaliikkia.
Eikö nimenomaan ole hyvä, että tuo määriteltäisiin lainsäädännöllä kuten Britanniassa toimitaan? Eikä niinkuin nyt, että se on jonkun järkkärin mielivallan varassa.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 11.01.2023 klo 14:24:14

Uutinen
Kansanedustaja Kiurun mukaan hänen kirjallinen kirjeensä juontaa osin juurensa viime kauden Veikkausliiga-otteluun Valkeakoskella, jota hän oli katsomassa.

”Siellä [ottelussa] soihdut paloivat. Sain yhteydenoton seuralta, että mitä asialle voisi tehdä. Ongelma koskee tietysti kaikkia seuroja.”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009320180.html
Etzo

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 11.01.2023 klo 14:34:04

Annan kertoimen 1,20 sille, että republikaani-kerubi Sipoosta, aka Fistmanin Hege sorvaa puumerkkinsä tähän.

Katkarapuleipä vetoa, että tulee koskemaan vain jalkapallohuliganismia ja kendopyrottelut ohitetaan olankohautuksella.
Huupponen
2017

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #22 : 11.01.2023 klo 14:36:43

Annan kertoimen 1,20 sille, että republikaani-kerubi Sipoosta, aka Fistmanin Hege sorvaa puumerkkinsä tähän.
Erehdyin googlettamaan "Hege Fistman". :D
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #23 : 11.01.2023 klo 14:47:27

Uutinen
Kansanedustaja Kiurun mukaan hänen kirjallinen kirjeensä juontaa osin juurensa viime kauden Veikkausliiga-otteluun Valkeakoskella, jota hän oli katsomassa.

”Siellä [ottelussa] soihdut paloivat. Sain yhteydenoton seuralta, että mitä asialle voisi tehdä. Ongelma koskee tietysti kaikkia seuroja.”

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009320180.html

Elikkä vähemmän yllättäen tässä on taas mennyt sekaisin nyrkkitappelut, soihtujen käyttäminen ja yleiset järjestyshäiriöt ja kaikesta näistä puhutaan huliganismina.
Valkeakoskella on siis viimeisen muutaman vuoden aikana palanut parissa ottelussa soihdut, ja tähän suuren ongelmaan haetaan ratkaisua eduskunnasta. Jos valkeakoskelainen paikallispoliitikko tai joku muu kylän mies on viimeisen parin kauden aikana ollut Tehtaan kentällä ottelutapahtumassa useammin kuin kerran huomattavan päihtyneessä tilassa, niin tällöin hän on todennäköisesti aiheuttanut pieniä järjestyshäiriöitä ja tälle voi langettaa porttikiellon ja niputtaa myös huligaaniongelmaksi.
Bulebule

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 11.01.2023 klo 16:24:38

Onko tämä sukua Krista Kiurulle?

Joka tapauksessa Kiurut helvettiin eduskunnasta!

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa