FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.04.2023 klo 06:06:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3]
 
Kirjoittaja Aihe: Mietteitä ja mielipiteitä alueleireistä ja -toiminnasta  (Luettu 6394 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
dembele

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 19.03.2023 klo 09:24:56

Todellistauuden pelaajistakin näkee varmemmin ellei pöytää eyez ole katettu koreaksi (peluutus, jolla tietyt pelaajat nostetaan esille jne.) Se, ettei aina sovi katselmuksia etukäteen tuo joustoa omiin aikatauluihinkin. Joskus voisi jopa piipahtaa treeneissäkin sillä peleistä on poikkeuksetta saatavilla videomateriaalia ja sitä osataan varmaan osataan hyödyntää jo nytkin. Voi joko mukautua seuravalmentajanentajan valmiiseen näkemykseen tai sitten ottaa se pohjaksi ja muodostaa oma.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023 klo 11:21:39 kirjoittanut dembele »
Espen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mainz 05


Vastaus #51 : 19.03.2023 klo 10:04:52

Kuulostaa kyllä erikoisilta neuvoilta. Ei kai niihin aluejoukkueisiin sillä perusteella pitäisi valita, että onko seura verkostoitunut ja osannut kutsua valmentajaa kestitettäväksi?

Ei tietenkään tuota tarkoittanut, vaan että jokin keskustelu yhteys olisi olemassa. Ja nostaa pelaajia "framille".

Luulisi, että sen valmentajan pitäisi ensimmäisenä työnään ottaa yhteyttä seuroihin ja sopia, että milloin tulee katsastamaan pelaajia?

Seurakäynnit, matsitarkkailut on tärkeä osa ja varmasti tätä tulee tapahtumaan. Ainakin BSM peleissä on näkynyt aluevalmentajaa ja maju-koutsia.
kakkakukkanen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LÄNSI-VANTAAN YLPEYS


Vastaus #52 : 19.03.2023 klo 11:48:56

Pahoittelut jos tulee tyhmiä kysymyksiä, mutta kukas tämä etelän aluepäällikkö on? Palloliiton saitilla mainitaan vaan Okomoh ja Lännen tyypit.

EDIT: Löytyi, ilmeisesti tämä mies: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/niklas-pippingskold-on-etelan-uusi-aluevalmentaja/
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023 klo 11:52:13 kirjoittanut kakkakukkanen »
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 19.03.2023 klo 12:04:30

Ei tietenkään tuota tarkoittanut, vaan että jokin keskustelu yhteys olisi olemassa. Ja nostaa pelaajia "framille".

Keskusteluyhteyden luomisen pitäisi olla sen aluevalmentajan tehtävä. Ja jos pelaajia pitää erityisesti nostaa framille, niin sehän tarkoittaa suoraan sitä, että aluevalmentaja on epäonnistunut omassa työssään ainakin jossain määrin. Joo, ymmärrän kyllä sen, että pitää niitä pelaajia kuitenkin esille tuoda, mutta ei sen pitäisi vaatia joukkueelta tai valmentajalta erityistä vaivannäköä.
dembele

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 19.03.2023 klo 12:55:06

Ja jos pelaajia pitää erityisesti nostaa framille, niin sehän tarkoittaa suoraan sitä, että aluevalmentaja on epäonnistunut omassa työssään ainakin jossain määrin. Joo, ymmärrän kyllä sen, että pitää niitä pelaajia kuitenkin esille tuoda,

Kumpikaan ei välttämättä ole epäonnistunut - ei ainakaan aluevalmentaja jos luottaa omaan arvostelukykyynsä eikä siis purematta niele joukkueen valmentajan Top11-listaa. Seuravalmentaja voisi puolestaan itsevarmasti ja ammattiylpeyttä tuntien olla toisaalta nostamatta omia suosikkejaan esille antaen kättensä jälkien puhua puolestaan kokonaisuutena  sillä yleensähän on kilpajoukkueesta kyse. Ammattitaitoinen tarkkailija erottaa kyllä helmet, joita voi löytyä seuravalmentajan inhokeistakin, ja jos hekin saavat vähän enemmän peliaikaa kuin sen 5-10min lopussa jolloin ei välttämättä tule ainuttakaan pallokosketusta, ainakin ko. pelaajat ovat tyytyväisiä ja motivoituneempia.

Se, että pureskellaan asia valmiiksi ja annetaan pelaajatarjoiluehdotus (käytännössä ykköskentällinen/koko pelin pelaavat) tarjottimella ei välttämättä johda kokonaisuuden kannalta parhaaseen lopputulokseen vaikka onkin molemmille osapuolille vaivatonta ja vaikka joukkueen valmentaja näkeekin pelaajia "joka päivä" tullen mahdollisesti juuri siitä syystä sokeaksi joillekin asioille.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023 klo 20:31:17 kirjoittanut dembele »
Ken-guru

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 19.03.2023 klo 16:14:01

Edit: poisto, tuli vahingossa tuplapostaus
« Viimeksi muokattu: 19.03.2023 klo 18:36:03 kirjoittanut Ken-guru »
Ken-guru

Poissa Poissa


Vastaus #56 : 19.03.2023 klo 16:17:13

Keskusteluyhteyden luomisen pitäisi olla sen aluevalmentajan tehtävä. Ja jos pelaajia pitää erityisesti nostaa framille, niin sehän tarkoittaa suoraan sitä, että aluevalmentaja on epäonnistunut omassa työssään ainakin jossain määrin. Joo, ymmärrän kyllä sen, että pitää niitä pelaajia kuitenkin esille tuoda, mutta ei sen pitäisi vaatia joukkueelta tai valmentajalta erityistä vaivannäköä.

Kyllähän kumpi tahansa osapuoli voi sen keskusteluyhteyden avata, jos kokee sen tarpeelliseksi. Minkä sarjatason joukkueesta puhutaan, kun puhutaan, että aluevalmentaja ei ole käynyt joukkueen tapahtumissa tai ottanut joukkueeseen yhteyttä?
« Viimeksi muokattu: 20.03.2023 klo 01:49:39 kirjoittanut Ken-guru »
Kick Balls

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 21.03.2023 klo 11:17:12

Kuvittelisin, että SM / Liiga / Ykkönen -tarkkailu on osa aluevalmentajien toimenkuvaa ihan automaattisesti. Sitten taas jos puhutaan alempien tasojen joukkueista tai vaikkapa pienten paikkakuntien tyttöpelaajista, jotka pelaavat poikien sarjassa, niin kyllä silloin seuravalmentajan pitää olla aktiivinen "ylöspäin".

Kokonaisuutena, kuten tuossa aiempaa jo kommentoitiin niin ei kaikki ole k###a ja p#s##a, vaikka tästä keskustelusta voi sellainen kuva jäädä. Varmasti on hyviä juttuja ja tietysti myös kehitettävää. Mikä on esim. uuden/uusitun Helmariliigan tuotto? Tällä hetkellä T15 Helmariliiga vetelee viimeistä turnauspäivää Eerikkilässä. Tuolla nyt kaikki näyttää olevan ns. isojen seurojen joukkueita, mutta nuoremmissa on nähty alueiden yhdistelmäjoukkueita, joissa myös pienempien seurojen pelaajat ovat päässeet näyttämään osaamistaan. Otanta vaikuttaa kuitenkin todella pieneltä verrattuna "wanhan liiton" Helmaripäiviin. 09 ikäluokkahan on (mielestäni) ensimmäinen, joka tulee nyt valituksi aluetoimintaan tästä uudistetusta Helmari-/Huuhkapolusta. 08 syntyneet ovat saaneet aikoinaan jalkaa oven väliin Helmaripäivien kautta.
dembele

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 21.03.2023 klo 13:45:04

Kokonaisuutena, kuten tuossa aiempaa jo kommentoitiin niin ei kaikki ole k###a ja p#s##a, vaikka tästä keskustelusta voi sellainen kuva jäädä. Varmasti on hyviä juttuja ja tietysti myös kehitettävää.

Mikäli indikaattoriksi ottaa sen miten vähän uusia pelaajia pääsee mukaan sen jälkeen kun aluetoiminta kussakin ikäluokassa alkaa, niin on kehitettävää. Kertaluontoinen jako jyviin ja akanoihin edellyttäisi nimittäin kristallipalloa.
« Viimeksi muokattu: 21.03.2023 klo 17:45:35 kirjoittanut dembele »
2fst4u

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 21.03.2023 klo 23:38:25

Ei mene ihan tämän topicin, mutta tietyllä tapaa sama aihe, Aluetoiminnan seuraava vaihe eli ikäkausimaajoukkuetoiminta, jota on myös kritisoitu siitä, että kun kerran on majuun päässyt, niin siellä pysytään eikä kierrätystä tapahdu.

Tänään on julkaistu U19-ikäluokan eli 2004-syntuneiden mahdollisesti viimeisen maajoukkuetapahtuman pelaajat. Verrataanpa tämän tapahtuman pelaajalistaa
ikäluokan ensimmäisen maajoukkuetapahtuman pelaajistoon vuodelta 2019 ja katsotaan, että moniko on sama.

Maija Koota (mv), HJK (EPS)
Kerttu Karresmaa (mv), HFA (NJS, HauPa, FC Wimma, ONS)
Helmi Perkaus, Ilves (MuSa, Nice Futis)
Nette-Nina Hiltunen, PK-35 Vantaa (NJS)
Selja Leiwo, TPS (KaaPo, KaaNa, Pallo-Iirot)
Aura Nyholm, HPS (VJS, HJK)
Sara Ikonen, ONS
Neela Antikainen, HPS (HJK)
Helmi Raijas, HJK (HFA, Valtti, FC Viikingit)
Daniela Tolonen, HJK (HPS)
Tao Stark, JyPK (Jyväskylän Nousu)
Matilda Kuusniemi Fishwick, FC Honka (HFA, KäPa, PK-35)
Noora Juusela, FC Honka (PuiU, PK-35)
Tuuli Viinikka, Ilves (HJS)
Liina Tervo, PK-35 Vantaa (PKKU, TuPS)
Sofia Määttä, Ilves (Pallo-Iirot)
Inka Sarjanoja, ONS
Oona Sevenius, AC Milan (HJK, NJS, RaKe, PK-35 Vantaa)
Elli Seiro, FC Honka (EPS)
Lotta Lindström, HJK (HFA, HyPS)

Boldatut siis samoja eli yhteensä 8 samaa pelaajaa 20 pelaajasta. Huomionarvoista tuossa on se, että listalla ei taida olla yhtään pelaajaa, joka olisi ollut jokaikisessä tämän ikäluokan talahtumassa. Tämä osittain johtuu siitä, että 04-ikäluokassakin on puolenkymmentä pelaajaa, jotka kuuluivat myös 03-ikäluokan maajoukkueeseen, joten näin ollen he olivat 2021-2022 pääosin 03-ikäluokan mukana maajoukkuetapahtumissa.
En nyt sitten tiedä, että onko tämä 8 samaa iso vai pieni määrä, mutta ainakin vaihtuvuutta on ollut ja mahdollisuuksia on annettu.

 
Sivuja: 1 2 [3]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa