FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.04.2024 klo 11:17:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8] 9
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalaiset kesän 2023 siirtoikkunassa  (Luettu 79144 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #175 : 02.09.2023 klo 15:54:13

Voi olla että lähipiirin aikuiset on enemmän kiimassa noista siirroista. Ja ilmeisesti noille pelaajille ei myöskään omat kaverit ja muut ole niin tärkeitä etteikö sen futisuran eteen olla valmiita tekemään isojakin uhrauksia. Koulua voi nyt käydä varmaan Italiassakin. Tietysti pitää muistaa ettei se akatemia ole aina pelaajien oma valinta vaan mennään sinne minne päästään.

En yhtään ihmettelisi vaikka olisi taustalla myös agenteille bonareita Italiasta, kun löytää näitä halpoja suomalaisarpoja. Tulipahan vain mieleen kun tietää tuon maan korruption tason.
Oulunkylän kenttä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: K ^DATABASE(1)


Vastaus #176 : 02.09.2023 klo 15:56:16

Onko noista Italian akatemioista päässyt yksikään suomalaispelaaja koskaan minnekään oikeasti kunnolla eteenpäin?

Aiemmin lajipiireissä itkettiin brittiseurojen akatemioihin siirtyvistä, nyt sitten näistä. Monelle tulee seinä vastaan, mutta on asiallinen ratkaisu laittaa kaikki peliin, jos haluaa kokeilla sitä, että onko eväitä haaveilla ammattipelaajan urasta. Suomalaisten kasvattajaseurojen näkökulmasta, jos siirto tapahtuisi vasta teini-iän loppupuolella, niin saludoilla ne lähtisivät silti.

Italiassa, jota on romantisoitu niin forumilla kuin forumin ulkopuolella, etuna britteihin on se, että asiallisia kulttuurivaikutteita voi vahingossa tarttua mukaan. Ei kuitenkaan seuran harjoituskentiltä. Vanhempien roolin pitäisi jatkua pienen piltin kasvattamisessa, että nämä saisivat jotakin perspektiiviä, niin pitkälle kuin moisten siirtojen tarkoitus onkin laittaa kaikki yhden kortin varaan niin yksilön kuin usein perheenkin näkökulmasta.
« Viimeksi muokattu: 02.09.2023 klo 17:04:33 kirjoittanut Oulunkylän kenttä »
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #177 : 02.09.2023 klo 17:00:59

Muistelinkin, että Hesari teki aiheesta hyvän taustoituksen aikanaan:

Hesarissa juttua suomalaisista Italiassa. Haastateltu muun muassa Armstrongeja ja Perpaa.

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008566313.html
Perlenbacher

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Kajahtanut hinaajayrittäjä


Vastaus #178 : 02.09.2023 klo 17:12:13

Pyyhtiä ehti saamaan alle myös kaksi täyttä Veikkausliiga-kautta alle ennen Italiaan siirtymistä. Ei ihan ehkä avauksen ukkona, mutta Transfermarktin tilastojen mukaan hiukan alle 2 000 minuuttia liigaa (ja liigakarsintoja) vyöllä.

Tämä on mielestäni Pyyhtiä suurin etu muihin Italiaan siirtyneisiin pelaajiin verrattuna.
Jonatan

Poissa Poissa


Vastaus #179 : 02.09.2023 klo 17:34:06

Itse taas näin Pyyhtiän kohdalla riskinä, että vaihtaa miesten pelit akatemiapeleihin, joissa ei sinällään itsessään vikaa ole, mutta Pyyhtiän kohdalla nuo tuskin enää kovin kehittäviä olisi olleet. Nythän tuo riski ei kuitenkaan realisoitunut vaan debyytti on tehtynä pääsarjassa ja mikä tärkeintä, on nyt lainalla kovassa sarjassa, jossa toivottavasti tulee minuutteja. Eetu Mömmöllähän oli hieman vastaava tilanne ja tällä nyt ei missään nimessä ole mennyt keikka putkeen.

Itse mutuilisin, että paras aika noihin akatemiohin siirtymiselle oli se sitten Englanti tai Italia on jossain 15-16 vuoden tienoilla. Vielä ei olisi Suomessa asiaa miesten peleihin, joten akatemioissa on tarjolla sekä laadukkaampaa valmennusta, kilpailua että pelejä. Jos tuolla ei onnistu lyömään läpi, tuskin kansainvälinen läpimurto olisi ollut todennäköinen vähemmän kilpailullisessa ympäristössäkään. Lähtökohtaisesti kuitenkin Italian akatemiat keskimäärin tuottavat enemmän kansainvälisen tason pelaajia kuin suomalaiset juniorijoukkueet. Toki tämä on henkilökohtaista ja joillekin muutto ulkomaille ja uusi pienempi asema joukkueessa ei välttämättä vielä tuossa iässä sovi, jos on tuohon asti ollut aina selkeä tähtipelaaja. Ei tarkoita vielä sitä, että noin olisi aina.
Nigel Kugelschfeir

Paikalla Paikalla


Vastaus #180 : 02.09.2023 klo 21:50:59

Kuinka moni vanhempi päästää lapsia mihinkään ennen peruskoulun loppua? Aika harva ellei perhe ole muutenkin menossa ulkomaille. Suomessakin on nykyään urheilukouluja ja urhea-toimintaa taitaa olla kaikissa kouluissa nykyään ainakin PK-seudulla että kyllä Suomessakin saa aika paljon tukea urheilu-uralle.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #181 : 02.09.2023 klo 21:54:08

Alle 16-vuotiaita pelaajia ei myöskään monessa maassa saa ulkomailta edes hommata. Pitäisi olla syynä sitten perheen muutto maahan tms.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #182 : 02.09.2023 klo 21:58:21

Tuossa iässä lähteminen tarkoittaisi jo melkoista suunnitelmallisuutta muutaman vuoden etukäteen eli esiteini-iässä. Useassa eri haastattelussa on nostettu esiin, että Italiassa jää ilman kielen osaamista helposti sivuraiteille, sillä harjoituksissa se on ainoa kieli ja kuinka moni aloittaa yläasteella italian opinnot? Siis sen lisäksi, että käytännössä perheen tai ainakin toisen vanhemman tulisi muuttaa mukana. Eikä teini osaa vielä arvostaa hienoa kulttuurihistoriaa, viipyileviä viinejä tai espressojakahvilakulttuuria, joten jäljelle jää ihmeteltäväksi karmea liikennekulttuuri ja huono jätehuolto.
Karl Den Lille

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sudeettisavolaiset


Vastaus #183 : 02.09.2023 klo 22:14:22

Kyllähän nyt ... Italian ottaa haltuun jokainen, joka ei ole idiootti, muutamassa viikossa. Sehän on foneettisestikin käytännössä suomea.
atletico1

Poissa Poissa


Vastaus #184 : 03.09.2023 klo 01:14:32

Tämän lisäksi Italialainen juniorivalmennus ei kyllä ole millään mittarilla Euroopan harjalla.


Italia voitti kuitenkin tänä vuonna u19 Euroopan mestaruuden. Ilmeisesti paskasta valmennuksesta huolimatta.
Olisi kiva kuulla perusteluja näille hieman erikoisille väitteille.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #185 : 03.09.2023 klo 11:11:41

Italia voitti kuitenkin tänä vuonna u19 Euroopan mestaruuden. Ilmeisesti paskasta valmennuksesta huolimatta.
Olisi kiva kuulla perusteluja näille hieman erikoisille väitteille.

Italia on ollut 2010-luvun ajan todella heikko junioreissa, jos vertaa vaikka Espanjaan. Samoin aikuisten maajoukkue kävi 2010-luvun lopussa todella heikolla tasolla ja miettii että Italian tasoinen maa ei selvinnyt kaksiin MM-kisoihin putkeen kisoihin. Sitä edellisetkin kisat menivät penkin alle. Ehkä nyt kuitenkin post-korona on menossa parempi vaihe, koska myös U20 oli MM-kisoissa. Maa ei ole myöskään tuottanut enää samanlaisia huippupelaajia, jotka olisivat maailman huippua kun esim. -90 ja 2000-luvuilla oli vielä aivan maailman huippua. Esim. tällä hetkellä yksikään Italilainen pelaaja ei ole lähelläkään maailman parhaimmistoa ja jos koottaisiin ns. "maailman paras XI" niin tiukkaa tekisi yhdenkään Italialaisen mahtua siihen. Tähän lisätään vielä se että Italialaisia ei edes ulkomaille aivan isoimpiin seuroihin ole edes kauheasti pyritty hankkimaan tai eivät ole kotimaassa loistaneet. Ei myöskään Italialaiset seurat, niin myöskään tulokset eivät tue Italian asemaa enää niin vahvasti maailman mahti maana.

Tämä siitä huolimatta että edelleen kulttuuria riittää, rahaakin tuutataan yhteiskunnan jne. toimesta paljon toimintaan.

En niin syvällä kuitenkaan ole, että itse olisin seurannut Italialaista harjoittelua tms. vaan ainoastaan tulosten, haastatteluiden ja muutamien pelaajien/toimijoiden kertomusten varassa mitä kuullut suoraan tai toisen käden tietona. Nämä eivät kuitenkaan keskimäärin Italiaa kauheasti mairittele. Toki asiat voivat olla muutoksessa, koska nämä lähinnä pre-korona tietoa.

Mutta se osaltani aiheesta ja toivottavasti kaikki Italiaan lähtevät tai edes osa, lyövät siellä läpi tai saavat hyvän pohjan lyödä muualla läpi. Lähinnä itselläni kritiikki kohdistui siihen, että parempiakin reittejä olisi varmasti. Eri asia toki ovatko mahdollisia.
Kausari

Paikalla Paikalla


Vastaus #186 : 03.09.2023 klo 20:02:47

Italia on ollut 2010-luvun ajan todella heikko junioreissa, jos vertaa vaikka Espanjaan....
Siis mielestäsi Italia on ollut junioreissa todella heikko ja laitat sitten siihen esimerkin, jossa vertaat Espanjaan... Huh.  Kaikkea sitä netistä tuleekin vastaan.
Manfred Fandango

Poissa Poissa


Vastaus #187 : 03.09.2023 klo 20:04:17

Siis mielestäsi Italia on ollut junioreissa todella heikko ja laitat sitten siihen esimerkin, jossa vertaat Espanjaan... Huh.  Kaikkea sitä netistä tuleekin vastaan.

Loput voi jättääkin lukematta? Kyllähän nuo Italian ongelmat junioripuolella ovat ihan yleistä tietoa.
Kausari

Paikalla Paikalla


Vastaus #188 : 03.09.2023 klo 20:12:39

Loput voi jättääkin lukematta? Kyllähän nuo Italian ongelmat junioripuolella ovat ihan yleistä tietoa.
Luin. Taas verrataan niihin vanhoihin aikoihin eikä muihin maihin verrattuna. Italian junnupuoli on heikentynyt, aiempiin vuosiin verrattuna, mutta sen taso ei missään nimessä ole heikko verrattuna muihin maihin.
Addick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: tähtivalmentaja.


Vastaus #189 : 03.09.2023 klo 20:48:56

En yhtään ihmettelisi vaikka olisi taustalla myös agenteille bonareita Italiasta, kun löytää näitä halpoja suomalaisarpoja. Tulipahan vain mieleen kun tietää tuon maan korruption tason.

Ainakin yksi italialaistaustainen kaveri pyörii junnumaajoukkuepelaajien ympärillä ja ottaa suoraan yhteyksiä pelaajiin, unohtaen välillä kysyä seuroilta, että milloin passaisi lähteä testileirille.

Se on varmasti lisännyt suomalaisten mahdollisuuksia siirtyä juuri Italiaan. Toistaiseksi tämä polku ei ole akatemian kautta ollut kovin tehokas tapa nuorille suomalaisille edetä ulkomaan ammattikentille, mutta tuskin sieltä kukaan huonompana jalkapalloilijana takaisin tulee.
keketsu

Poissa Poissa


Vastaus #190 : 03.09.2023 klo 21:29:40

Voi kun joku agentti raahasi nuoria mielummin Hollantiin. Jotenkin tuntuisi että olisi sopivampi kohde.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #191 : 03.09.2023 klo 22:36:00

Toistaiseksi tämä polku ei ole akatemian kautta ollut kovin tehokas tapa nuorille suomalaisille edetä ulkomaan ammattikentille, mutta tuskin sieltä kukaan huonompana jalkapalloilijana takaisin tulee.

Ei ehkä huonompana, mutta kehittyykö yhtä hyvin kuin jossain muussa urapolussa.

Anedoktina omasta seurastani esimerkkinä: KuPS:n junnutoppareista Samuli Miettinen (nyt 19v) oli vuoden Sampdorian akatemiassa. Tony Miettinen (nyt 20v) oli vuoden Nordsjällandin akatemiassa ja sen jälkeen alkukauden lainalla AC Oulussa. Vaikka tässä ei nyt olekaan mitään statistiikkaa tarjota, niin silmämääräisesti havainnoimalla uskaltaisin sanoa, että Tony on kehittynyt nopeammin.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #192 : 03.09.2023 klo 23:01:35

Ei ehkä huonompana, mutta kehittyykö yhtä hyvin kuin jossain muussa urapolussa.

Anedoktina omasta seurastani esimerkkinä: KuPS:n junnutoppareista Samuli Miettinen (nyt 19v) oli vuoden Sampdorian akatemiassa. Tony Miettinen (nyt 20v) oli vuoden Nordsjällandin akatemiassa ja sen jälkeen alkukauden lainalla AC Oulussa. Vaikka tässä ei nyt olekaan mitään statistiikkaa tarjota, niin silmämääräisesti havainnoimalla uskaltaisin sanoa, että Tony on kehittynyt nopeammin.


Kuten todettua, niin Tanska, Hollanti varmasti myös esim. Ruotsikin, puhumattakaan vaikka Saksasta ja Ranskasta on parempia paikkoja lähteä kehittymään kuin Italia. Miksikö? Siksi että noissa kaikissa pelaajiin panostetaan selvästi enemmän ja esim. Tanskassa on todella selvänä päämääränä tuottaa pelaajia edustukseen ja kasvattaa arvoa, jonka jälkeen myydä ulkomaille isolla summalla. Tämän takia kaikessa tekemisessä voittamisen rinnalla näkyy panostus näihin pelaajiin joita seurat hankkivat. Tämä kaikki on todella kaukana Italiassa ja jos juttelee yleisesti siellä käyneiden pelaajien kanssa, niin ymmärtää tämän. Ei koske tietenkään kaikkia pelaajia, mutta monia.

Luin. Taas verrataan niihin vanhoihin aikoihin eikä muihin maihin verrattuna. Italian junnupuoli on heikentynyt, aiempiin vuosiin verrattuna, mutta sen taso ei missään nimessä ole heikko verrattuna muihin maihin.

Jos mietitään vaikka ihan puhtaasti pelaajien arvoja niin hyvä esimerkki Transfermarktin pelaajavaluaatiot. Näiden perusteella Italian korkeiten arvioitu pelaaja arvonsa mukaan on maailman 35 kallein pelaaja. Unohdetaan siis kahden passin pelaajat(esim. Martinelli). Nyt vaikka tuosta poistettaisiin englantilaiset pelaajat, joiden arvo vääristää arviossa "kuinka hyvä pelaaja on". Niin silti Barella(Italian korkein arvo) ei olisi 20 parhaan joukossa. Barellan kanssa samassa arvossa tai korkeammassa on maittain kaksi norjalaista, neljä ranskalaista, neljä brassia, neljä portugalilaista, kolme saksalaista, kaksi hollantilaista, kolme espanjalaista, kaksi argentiinalaista ja useita pienempiä maita joilla on se yksi pelaaja. Jos rajaksi otetaan U23 niin ensimmäisen italialainen on myös sijalla 35. U21 on vähän parempi, kun siellä on Scalvini, mutta ei kuitenkaan tässäkään Italia juhli. Eli hyviä italialaisia pelaajia on tullut selvästi vähemmän. Sen takia vertasin siis Italian menneisyyteen, että nykyisin Italia on pelaajatuottajana Euroopassa keskitason maa ja yksittäisiä huippuja tuottaa esim. joku Kroatia vähintään samaa tahtia kuin Italia. Toki Italian massa isompi joten Serie A tasolle tulee ihan ok pelaajia hyvä määrä. Mutta ero menneisyyteen jolloin Italia oli 90-luvulla, 2000-luvullakin vielä maailman ihan huippua ja parhaat pelaajat olivat maailman parhaita.

Italia on menestynyt U20 MM-kisoissa viime vuosina hyvin, mutta vielä se ei näy kuitenkaan pelaajatuotannossa isommin. Ehkä kuitenkin tulevaisuudessa.

Mutta itselläni siis isompi Italian suhteen on edelleen se, että siellä ei ole selvästikkään mitään selkeitä polkuja pelaajille. Jos vertaa sitten vaikka tosiaan Tanska, Hollanti, jne. niin paljon heikompi vaihtoehto kyllä tuo Italia. Hyvää varmasti on se että siellä kilpailu on kovaa, olosuhteet ovat pääsääntöisesti hyviä ja jos pääsee edariin saakka niin tietenkin kova sarja. Jos taso olisi sitten esim. jotain Tanskaa, Hollantia, puhumattakaan Espanjaa selvästi parempi, niin silloin varmaan sinne kannattaisi näistä ongelmista huolimatta mennä, nyt mielestäni ainakin harkitsisin hyvän vahvasti siirtymistä.

Tämä osaltani aiheesta ja jos joku Italiaa pitää erinomaisena pelaajahautomona suomalaisille, niin mikäs siinä, mutta itselleni se ei todellakaan sellaisena näyttäydy.
« Viimeksi muokattu: 03.09.2023 klo 23:24:25 kirjoittanut Jortsukka »
JU58

Poissa Poissa


Vastaus #193 : 04.09.2023 klo 15:06:45

Voi kun joku agentti raahasi nuoria mielummin Hollantiin. Jotenkin tuntuisi että olisi sopivampi kohde.


Hollantilaiset akatemiat luottaa rekrytointinsa pääosin analyysiin ja dataan. Sinne ei ole läheskään niin helppo päästä. Systemaattisuus on aivan eri tasolla kuin Italiassa.
törömömmö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aina laadukkaan keskustelun puolella.


Vastaus #194 : 04.09.2023 klo 15:46:06

Ovatko nämä Italiaan siirtyneet pelaajat oikeasti pilanneet siellä uransa, vai pääseekö sinne pelaajia, joilla oli alun perinkin pienempi mahdollisuus huipulle?
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #195 : 04.09.2023 klo 16:01:54

Ovatko nämä Italiaan siirtyneet pelaajat oikeasti pilanneet siellä uransa, vai pääseekö sinne pelaajia, joilla oli alun perinkin pienempi mahdollisuus huipulle?

Vaikea noita nyt on arvioida niin absoluuttisesti, varsinkin kun on mennyt kauhea määrä viime vuosina. Mutta jos nyt otetaan esimerkkinä kaksi viimeistä siirtoa Italiaan eli David Weiss ja Martin Kirilov sekä vertaa heitä kahteen vaikkapa Borussia Mönchengladbachiin lähteneeseen kaveriin eli Koukkumäkeen ja Ketolaan, niin aikalailla tällä hetkellä saman tasoisista pelaajista puhutaan.

Mutta varmasti sinne, kuten todettua, helpommin pääsee kuin seuroihin missä pelaajakehitys on keskiössä, koska Italiassa homma perustuu massaan. Eli hankitaan iso massa pelaajia ja toivotaan että jostain tulee jotain. Italiassahan hyvänä esimerkkinä se paljonko pelaajia huippuseuroilla on lainalla vuosittain. Valtava määrä. Ei nyt ihan Chelsean tasoa välttämättä, mutta melkein.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #196 : 04.09.2023 klo 16:27:54

Vaikea noita nyt on arvioida niin absoluuttisesti, varsinkin kun on mennyt kauhea määrä viime vuosina. Mutta jos nyt otetaan esimerkkinä kaksi viimeistä siirtoa Italiaan eli David Weiss ja Martin Kirilov sekä vertaa heitä kahteen vaikkapa Borussia Mönchengladbachiin lähteneeseen kaveriin eli Koukkumäkeen ja Ketolaan, niin aikalailla tällä hetkellä saman tasoisista pelaajista puhutaan.

Mutta varmasti sinne, kuten todettua, helpommin pääsee kuin seuroihin missä pelaajakehitys on keskiössä, koska Italiassa homma perustuu massaan. Eli hankitaan iso massa pelaajia ja toivotaan että jostain tulee jotain. Italiassahan hyvänä esimerkkinä se paljonko pelaajia huippuseuroilla on lainalla vuosittain. Valtava määrä. Ei nyt ihan Chelsean tasoa välttämättä, mutta melkein.
Italian lainamäärään vaikuttaa myös se, ettei siellä ole mitään kakkosjoukkueita, vaan Primaverasta pitäisi nousta suoraan edustukseen 20-vuotiaana. Moni ei välttämättä ole Serie A -tasoinen pelaaja vielä tuossa kohtaa, vaikka olisikin lupaavasta pelaajasta kyse. Myös tämä taitaa olla jonkinlainen ongelma Italian kohdalla. Alempien divareiden seuroissa harjoitusolosuhteet ovat varmaan vielä heikommat kuin isojen seurojen akatemioissa, ja pahimmassa tapauksessa jos ei pääse lainalle, jää limboon Primaveran ja edustuksen väliin, kuten esim. Henri Salomaan tilanne taitaa tällä hetkellä ole.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #197 : 04.09.2023 klo 16:34:29

Italiassa kaikenlainen uranhallinta halpojen ulkkareiden kohdalla on ihan olematonta. Voi myös todeta, että edelleenkään ei ole olemassa mitään oikeaa dataa siitä että siirto ulkomaille olisi erityisen kannattavaa ennen läpimurtoa Veikkausliigaan (tai muutoin vastaavalle tasolle). Useita vuosia on puhuttu että heikkotasoisen liigan takia kovimmille junnuille ei ole näköpiirissä kunnollisia siirtoja ulkomalle, mutta Skyttän Toulouset, Liimatan Famalicaot ja Terhon Union-mikä-helvetti-nyt-onkaan edustaa ihan samaa laatustandardia kuin mihin parhaat suomalaiset on siirtyneet 70-luvulla syntyneiden alkutaipaleilta lähtien. Hyvin harvat ruottalaisetkaan tai norjalaisetkaan tuota kovimpiin ympyröihin lähtee. Volyymit on vaan korkeammalla, niin niitä noilta tasoilta ylemmäs breikanneita on paljon enemmän. Lisäksi noista maista tulee säännöllisesti superjunnujen lisäksi hyperjunnuja. Huomionarvoista kuitenkin se, että noiden hyperjunnujenkin uranhallinnassa on useimmiten edetty pienemmin askelin.
Zlatan35

Poissa Poissa


Vastaus #198 : 04.09.2023 klo 16:49:18


Hollantilaiset akatemiat luottaa rekrytointinsa pääosin analyysiin ja dataan. Sinne ei ole läheskään niin helppo päästä. Systemaattisuus on aivan eri tasolla kuin Italiassa.

Juuri näin. Hollantiin on erittäin vaikea päästä. Suosivat omia junnujaan ja skauttaavat vain vähän ja vain heidän mielestään supertalentteja. Sinne ei pääse yleensä trialeille yms. ellei hollantilainen seura ole itse skautannut junnupelaajaa ja on heidän puoleltaan hyvin kiinnostunut pelaajasta. Tekevät perusteellisesti testit ja vaatii useamman käynnin seurassa. Eihän siellä montaa suomalaista junnupelaajaa ole ollutkaan viime vuosien aikana.
Interturku

Poissa Poissa


Vastaus #199 : 04.09.2023 klo 16:56:37

Juuri noin.

Mendolin Interistä on nyt Groningenissa, aivan eri ajatuksella pelaajaa kohtaan, mitä nää Italialaiset.

 
Sivuja: 1 ... 7 [8] 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa