FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.03.2024 klo 00:20:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Kirjoittaja Aihe: Helsinki Cup 2023  (Luettu 22526 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 12.07.2023 klo 20:44:11

Myös peliajat aivan naurettavia ja kenttäjärjestelyt myös. Aina pitää lämmitellä jossain asfaltilla koska ennen omaa peliä on samalla kentällä toinen peli. Heti kun peli loppuu, heti kiireessä kentälle aloittamaan peli, koska aikataulut tiukat. Pallo lentää aidan yli ja kestää 3min hakea pallo, koska vaan yhdellä pallolla pelataan. Peli loputtua heti äkkiä pois kentältä kun toiset jengit pelaa siinä parin minuutin päästä.

Ei näissä ole mitään erikoista, sama homma kaikissa turnauksissa. Mitä lämmittelyalueeseen tulee niin meikäläisen peluuttamalla poikajoukkueella on ainakin ollut oikein hyvin tilaa lämmitellä, paremmin kuin keskiverrossa turnauksessa tai piirisarjamatsissa. Mutta tuo nyt varmasti vaihtelee kentittäin. Ja kukaan tuskin sanoo vastaan jos yhden pallon lentäessä huitsin nevadaan joku nappaa toisen pallon käyttöön.

Siihen valitusvirteen voin kyllä yhtyä että yhden matsin päivissä ei ole järkeä, omituinen homma kyllä nuo, ei ole aiemmin ollut, nyt on kaksi. Toinen niistä toki Olympiastadionilla, joten se nyt kelpaa oikein hyvin.

Turnauksen sivujen mukaan "ennätykset paukkuvat, kun 82 kansainvälistä joukkuetta suuntaa pääkaupunkiseudun kentille" eli ilmeisesti ainakin määrällisesti ulkomaisia jengejä on mukana jopa enemmän kuin koskaan, toki voi olla että vierailijoiden taso on heikompi kuin joskus aiemmin.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 12.07.2023 klo 23:29:26

Voisi kuvitella, että ulkomaalaisia joukkueita on suhteessa vähemmän nuoremmissa ikäluokissa, joissa joukkueita on muuten paljon enemmän. Tämä sitten johtaa siihen, että pelataan "tuttuja" joukkueita vastaan, kun useammalla pk-seudun jengillä on 5+ joukkuetta kussakin ikäluokassa. Eihän tuohon mitään muuta vastausta ole kuin olla tulematta, jos nämä pelit eivät vanhemmille kelpaa.

Sarjoissa vaikuttaisi olevan tyypillisesti kuuden jengin lohkoja, joten viidellä pelillä tulee yksi yhden pelin päivä. Ja tietysti jatkopeleissä toinen, jos jatkosta tippuu heti. Noille nyt ihan hirveästi ei voi mitään, ellei remontoi koko turnausformaattia. Viimeisten pelien pelaaminen myöhempään ja päivän pidentäminen (vanhemmilla ikäluokilla) ei ehkä huonoin ehdotus ole. Sillä kenttäpulaa voisi hieman helpottaa. Ja se ihmetyttää vähän, että Töölössä Pallokenttä 7 (se missä talvella kupla) ei ole turnauskäytössä.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #27 : 13.07.2023 klo 07:37:44

Haluan siirtyä positiivisiin asioihin:

1. Monessa pelissä on näyttänyt siltä että kenttien lähialueella on ollut jonkinlaisia erotuomaritarkkailijoita, jotka antaa nuoremmille tuomareille palautetta heti pelien jälkeen.

2. Tuomaritoiminta on ollut pääsääntöisesti ihan kelpoa muutoinkin (liekö näillä yhteys?)

Sarjoissa vaikuttaisi olevan tyypillisesti kuuden jengin lohkoja, joten viidellä pelillä tulee yksi yhden pelin päivä.

P2014 pelas turnauksen kaksipäiväisenä, eli 3 peliä per päivä. Ei nää 2*12, 2*14, 2*15 jne pelit ole niin rankkoja etteikö niitä voisi pelata useampaakin.
Monzan gorilla

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen nu-metal yhdistys


Vastaus #28 : 13.07.2023 klo 07:49:11

Anteeksi offtopic, mutta onko turnauksen sisällöstä mitään nostoja? Onko missään ikäluokissa huippujoukkueita mukana ja onko ulkomailta tullut kovia porukoita?
starkki

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 13.07.2023 klo 09:46:35

Anteeksi offtopic, mutta onko turnauksen sisällöstä mitään nostoja? Onko missään ikäluokissa huippujoukkueita mukana ja onko ulkomailta tullut kovia porukoita?

2012 ja 2013 syntyneiden eliittisarjoissa HJK:lla luonnollisesti maan ykkösjunnut jalkeilla ja mitä luultavimmin jyräävät tuttuun tyyliin ikäluokkiensa voittoon. Sitä en osaa sanoa onko kummankaan kohdalla mikään erityinen kultainen ikäluokka kyseessä. Todennäköisesti perus klubikoneistollinen ikäluokka joka muodostaa viiden-kuuden vuoden päästä klubi nollanelosen.

Ainakin omalle kiinnostukselle olis elintärkeää että noihin junnusarjoihin (siis ne sarjat joissa vielä pääkaupunkiseudun ykkösseurat), olisi tasokkaita ulkkarivastustajia niin kuin wanhoina hyvinä aikoina. Niinä hyvinä, nostalgisina aikoina kun KäPa joka vuotisella barcafutiksellaan oli HJK:n ohella se pelätyin suomalaisjoukkue.... Nykyään kun on kaikenmaailman Käpylä unittedia yms, huom. eri organisaatio kuin KäPa.

Nyt ulkkarit pelaa joko harrastesarjoissa, tai 2010 syntyneistä ylöspäin, johon taas ei pääkaupunkiseudun parhaat joukkueet enää osallistu. Mun mielestä ok että Helsinki cup rutinoituu entistä nuorempien cuppina, maailma muuttuu, mutta vähän tylsähtäviä noi "kultaiset" B10-12 sarjat kun finaalissa aina HJK, Fc Espoo, Gnistan, Käpylä.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #30 : 13.07.2023 klo 10:15:55

Ei HJK tossa 2012 mikään ylivoimainen ole. Viikinkien miniakatemia ja RCDE on esim. tosi kovia jengejä, vaikka ekalta muutama kova ukko puuttuukin tästä turneesta. 2013 en tiedä.

Mutta kyllähän toi alkulohkojen lopputulos kertoo karua kieltä ikäluokan tilanteesta. Viikkarit 5-0-0 29-1, RCDE 5-0-0 23-3 ja HJK 5-0-0 20-1. Sen jälkeen valtava aukko ja kaikki muut.
« Viimeksi muokattu: 13.07.2023 klo 10:30:18 kirjoittanut erno »
Nuori Werther

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 13.07.2023 klo 13:27:32

Oman superjunnun otteita seuratessa tuli samalla tehtyä havainto islantilaisten "vahvasta" dominanssista. Onko näin ollut aiempinakin vuosina?

Ja mitä tulee tuomaritoimintaan, niin neljän päivän turnauskokemuksella pääasiassa hyvää tekemistä. Parhaiten jäi kuitenkin mieleen kaveri, joka ennen peliä kertoi olleensa juuri polvileikkauksessa ja valmistautui otteluun kylmägeelillä tjsp.

Ottelun aikana ei juuri juoksuaskeleita ottanut keskiympyrästä, joten toisinaan aiheutti kentän laidalla päivystäneissä heinäkengissä parran pärinää paitsiotilanteissa.

Liikkumisella ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä sen kanssa, että vihelsi puoliajan päättyneeksi viitisen minuuttia yliajalla, kun toisen jengin valmentaja huusi "tuomari, eikö me pelatakaan 2x20 min?". Olipa siinä sitten yksi maalikin tullut "yliajalla".
Quattro10

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 13.07.2023 klo 16:15:04

Täällä pohdittiin, että miksi ns. eliittijoukkeet eivät osallistu Helsinki Cupiin.

Tähän on aika selkeä vastaus. Tämä on hyvä esimerkki juniorijalkapalloilukilpatoimintaamme vaivaavasta loputtomasta ylimielisyydestä. HJK, Honka jne. kuvittelevat, että heidän juniorijoukkueensa on jo niiiiin erinomainen, että HesaCupista ei löydy riittävän tasokasta vastusta, joten pelaajat eivät kehity tms. näissä peleissä. Samaan aikaan ne kuitenkin kannustavat pelailemaan/potkimaan harjoitusten ohella omalla ajalla. Ilmeisesti kehitys tapahtuu vain juuri noissa tilanteissa?
Oikeasti HesaCup olisi noille joukkueille erinomainen paikka antaa peliakaa penkkiläisille/kakkosmaalivahdille jne. Rohkein ja innovatiivisin valmentaja voisi jopa laittaa maalivahdin kenttäpelaajaksi, jotta ne eivät olisi isona sitten niitä louhikkokoskettajia. Lisäksi lapset tykkäävät lähes aina turnauksista ja pokaaleista. Mutta aikuisille se ei nyt vaan käy.

Samalla ylimielisyydellä kilpaillaan siitä, että kuka ensimmäisenä siirtyy 11 vs 11 peleihin. Vastaavasti Palloliiton taito-/tekniikkakilpailut ovat turhuutta. Vastaavasti futsal ei palvele huippujoukkueitamme, vaan on paljon hyödyllisempää seisoskella lumisella kentällä kuuntelemassa valmentajan luentoja.

Nämäkin HJK:n ja Hongan joukkueet, jotka eivät osallistu ns. "ylivoimaisuutensa" takia HesaCupiin tänä vuonna ovat muutaman vuoden päästä kadonneet siihen samaan mustaan aukkoon mihin kaikki muutkin "poikkeuksellisen hyvät" ikäluokat.

Siitä olen samaa mieltä, että järjestelyissä sinänsä on paljon parannettavaa. Kun aikaa ja tilaa tarvitaan lisää, niin eikös pelejä voisi pelata vähän myöhempään illalla? Monella kentällä pelit loppuvat aika aikaisin.

Kiitos. Tätä samaa tismalleen itsekin ajatellut. Näin sen itse toteuttaisin mikäli olisin juniorivalmentaja, mutta tuohon valmennus rumbaan ei ole kiinnostusta lähteä toistaiseksi tai edes halua kun alustat ja toiminta seuralla kuin seuralla Pk-seudulla aivan sekaisin.

Jos elämä veisi vähän syrjempään niin 15-20 vuotiaiden valmentaminen voisi olla antoisaa kun vaihtuvuus pelaajissa ei niin suurta niin näkisi myös oman kädenjäljen jollain tapaa.
Kuhnuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Barca, Albiceleste


Vastaus #33 : 13.07.2023 klo 20:02:05

En ota kantaa eliittijoukkueiden näkemykseen, mutta kyllä ainakin omalle junnulle ja koko joukkueelle Helsinki cup oli tänäkin vuonna kesän ykkösjuttu etenkin kun pääsivät pelaamaan stadikalle. Harrastesarjoissa ei ole niin väliä, että mistä joukkueet tulevat, vaikka onhan se aina plussaa, jos vastaan sattuisi vaikkapa kyykkä tai joku ulkomainen joukkue. Harmittavinta on se, että turnaukseen mahtui yhden pelin päivä ja yhden 2x15min pelin takia  raahautuminen paikalle tuntuu vähän typerältä.
Jääpoiju

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves [ei FC!]


Vastaus #34 : 13.07.2023 klo 21:01:44

Positiivista myös täältä kun turnaus on ohi.

Pelinohjaajat ihan hyvin mukana ja ohjasivat peliä. Ehkä vielä enemmän selvyyttä ja ääntä isommaksi pienten peleissä.

Joukkueiden tasot paljon paremmin tasaisia kuin vaikkapa piirisarjassa. Mitään järjettömiä tappioita ei ainakaan meillä nähty, ja tuli muutama voittokin.

Harrastesarjassa ei näkynyt vastustajilla yli-ikäisiä tai kulmista ylänurkkia suoraan vetäviä messejä.

Pelit oli molempina päivinä samalla kentällä :o


Peukkua HJK:n harrastevalmentajille ja peliä seuraaville vanhemmille, oli asiallista meininkiä eikä jatkuvaa huutoa ja pleikkaripelaamista.

Vain yhdessä ottelussa vastustajan valmentaja alkoi meuhkata pelinohjaajalle väärästä tuomiosta, mutta lopetti nopeasti kun taisi tajuta että on tyhmää mussuttaa.


Tajusin samalla myöhemmin, että jo pelin seuraaminen HJK:tai vastaan oli paljon miellyttävämpää kun ei tarvinnut kuunnella vastustajan valmentajan jatkuvaa karjumista ohjeiden osalta.

Ja lapsilla oli tosi hauskaa ja viihtyivät. Sehän se tärkein asia Ylos
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #35 : 13.07.2023 klo 21:13:27

Poikien osalta myös turnaus ohi. Vikaksi päiväksi päästiin sentäs tikkurilaan, eli onnistuttiin lopulta pelaamaan peli paikassa, jossa oli muitakin jalkapallojoukkueita ja tarunhohtoinen katsomo josta seurata peliä. Kehä III:n sisäpuolella ei tainnut tämäkään olla, mutta viis siitä.

Turnauksesta jäi useampi tarina kerrottavaksi jälkipolville. Tässä pelissä en ollut itse osallisena eikä muutkaan perheestäni, mutta pelivuoroa odotellessa käynnissä olleessa pelissä pk-35:n harrasteen valmentajana ollut lurkki repi pelihousunsa tuomarin virheelliseen tuomioon (tai tuomio oli oikein, mutta rangaistus väärä) niin pahasti että oli varmaan 2min kentällä huutamassa kurkku suorana. Olis pitänyt kuvata juutuubiin ja jakaa ihmiskunnalle video siitä miten ei tule toimia.

Tyttöjen osalta pelit jatkuu huomenna ja päästään vissiin luonnonnurmelle pelaamaan kaks vikaa matsia.
« Viimeksi muokattu: 13.07.2023 klo 21:16:33 kirjoittanut erno »
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 13.07.2023 klo 21:20:32

Oliko tuolla muuten tytöille omat sarjat vai pelaako ne vaan poikien kanssa? Meidän seurasta ei ollut kuin poikajoukkueet mukana.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #37 : 13.07.2023 klo 22:29:19

Oliko tuolla muuten tytöille omat sarjat vai pelaako ne vaan poikien kanssa? Meidän seurasta ei ollut kuin poikajoukkueet mukana.

Omat sarjat.

2016 tyttöjen jengit löytää tosta:
https://helsinkicup.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=hc2023&sarja=G7Y

2014 pelataan elite, yleinen, harraste
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 14.07.2023 klo 08:37:35

Noista kun ei saa mitään tasoryhmiä jaettua niin ei pelaamisessa ole mitään järkeä. No pääasia kai sitten on että saa osallistua. Enemmän pelanneiden tyttöjen kannattaisi mennä mieluummin poikien sarjaan kuin pieksää 10-0 noita vähemmän pelanneita.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2023 klo 08:48:53 kirjoittanut Nigel Kugelschfeir »
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #39 : 14.07.2023 klo 09:41:13

Joo, aika synkkää on tulostaso tossa sarjassa
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #40 : 14.07.2023 klo 20:32:18

Hongan p2014 pelas itsensä 2013 finaaliin. Jos haluaa nähdä hyvän jengin niin tota kandee mennä kattoo. Luulisin että paras jengi mitä tästä maasta tällä hetkellä löytyy. Tasapainoinen nippu jossa ei oo oikein heikkoa lenkkiä ja porukka on kauttaaltaan perusteknisesti ja fyysisesti hyvässä suunnassa.
naumanen

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 14.07.2023 klo 21:06:41

^Näin on, superjunnu oli mukana valmentamassa tuota porukkaa pienempinä muttei valitettavasti voinut jatkaa joukkueen mukana. Ovat voittaneet kovia turnauksia ulkomaillakin.
mulpp

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 14.07.2023 klo 21:59:59

Reilut 10 peliä neljällä eri kenttäalueella nähty tänä vuonna. Niin elite- kuin harrastesarjoista. Positiivisena huomiona pääsääntöisesti erittäin hyvin toiminut erotuomarointi ja järjestelyt. Kelikin ollut suosiollinen. Otteluohjelma oli ainakin seurattujen joukkueiden pelaajien ja taustajoukkojen näkökulmasta suht ok. Tuttuja joukkueita on osin ollut vastassa, mutta minkäs teet kun suuri osa jengeistä PK-seudulta.

Omaan korvaan ei ole onneksi kuulunut juuri pahoja huuteluita tuomareille, välillä piirisarjoissa näitäkin kuulee.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2023 klo 22:02:01 kirjoittanut mulpp »
Giantkilleri

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 14.07.2023 klo 22:08:49

Tämmöistäkö tapahtui?

https://twitter.com/Pessotto29/status/1679922749945565184
coelb

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 14.07.2023 klo 22:10:00

Hieno viikko. Kahdella superjunnulla erinomaiset kokemukset, pienemmissä päästiin pelaamaan Pukinmäen erinomaisilla nurmilla ja aistimaan yleistä turnausfiilistä. Vähän isomman jengi kairasi itsensä ”säälipleijareiden” välieriin asti, mikä tuollaiselle keskitason haastejengille oli tosi kova juttu. Toimiva formaatti kun pääsee pelaamaan jatkopelejä pidemmän kaavan mukaan kutakuinkin omantasoisia jengejä vastaan.

Tuomarointi pääsääntöisesti erittäin hyvää, ainoastaan yhdessä pelissä meni pari kriittistä tuomiota täysin vihkoon. Järjestelyistä ei moitittavaa, paremminhan tuo aikataulussa pysyy kuin keskiverto turnaus eikä toisaalta myöskään aikataulujen ylityksiä nipistetä seuraavien pelien peliajasta tinkimällä.

Jengit tietysti ihan niitä samoja kuten aina muutenkin. Kivahan se olisi jos olisi edes ripaus vaikka sittem (maaseutu)eksotiikkaa mukana, mutta toimi tuo näinkin.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2023 klo 22:12:09 kirjoittanut coelb »
Kuhnuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Barca, Albiceleste


Vastaus #45 : 14.07.2023 klo 22:17:10


Ei kyllä näytä paikka tutulta. Onko edes Helsinki cupista?

Edit. Vai onko kuitenkin Boltin aurinkokatsomon takaa?

videon paikan varmasti moni Boltilla tai Olympiastadionilla joskus matsissa käynyt tunnistaa.

Juu itseä hämäsi se, että aloin pohtimaan minkä kentän vieressä on korkeampi rakennus mistä video on kuvattu ja en osannut yhdistää katsomoon.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2023 klo 23:14:07 kirjoittanut Kuhnuri »
Ameobi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Futis


Vastaus #46 : 14.07.2023 klo 23:08:35

Tuolla urheilu-uralla* luulisi twiittaajan olevan ihan luotettava ja videon paikan varmasti moni Boltilla tai Olympiastadionilla joskus matsissa käynyt tunnistaa.

Siitä ei tosin tietoa mihin Helsinki Cupin otteluun tämä liittyy.

* jos on tämä kiekkoilija eikä täysnimikaima.
Nigel Kugelschfeir

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 14.07.2023 klo 23:33:11

Joo, aika synkkää on tulostaso tossa sarjassa

Ei tuossa ole ne kovemmat edes mukana, HPS ainoana, ehkä PPJ ja Wild hyvänä päivänä. Muut on vasta aloittaneita ja vähän ihmettelen miksi ne on tähän lähteneet.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 15.07.2023 klo 08:15:13

Siitä ei tosin tietoa mihin Helsinki Cupin otteluun tämä liittyy.

Ei se käsittääkseni liittynyt mihinkään otteluun. Siinä samoihin aikoihin Boltilla oli päättynyt tämä MPS:n ja meksikolaisten välinen peli, jossa meksikolaisjunnu pyöryi(?) kesken pelin. Katsomossa oli väkeä paljon ja aika riehakas tunnelma. Paljon noin 15-vuotiaita nuoria mestoilla myös tuossa ulkopuolella ja varmaan joku kiista sitten syntyi.
Dymista

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 15.07.2023 klo 11:56:39

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rikosilmoitus-helsinki-cupissa-kymmenien-nuorten-raju-joukkotappelu-nayttaa-jarkyttavalta/8738978#gs.365nz7

https://twitter.com/Pessotto29/status/1679922749945565184?s=20

Kyllähän tuo tosi hurjalta näyttää.


 
Sivuja: 1 [2] 3 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa