FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.04.2024 klo 20:29:54 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 5 [6] 7
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund BVB 23-24  (Luettu 20885 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #125 : 20.02.2024 klo 17:52:03

Ei mitään uutta auringon alla. Terzicin tarjoilema hidas kiduttaminen jatkuu viikosta toiseen. Onneksi selitykset tuovat koomisuudessaan hyvää vastapainoa. Lauantain peliin jälkeen Can osoitti syyttävällä sormella protesteja, jotka kuulemma sotkivat keltamustien pelirytmin. Hereillä ollut toimittaja olisi voinut kysyä eikö olisi ainoastaan hyvä asia, jos tähän saakka nähtyyn rytmiin saataisiin jotain muutosta.

Tähän mennessä jokainen vastustaja on oppinut kuinka Dortmundia vastaan tulee pelata. Miehet vartiointiin ja korkea prässi pallolliselle. Sen jälkeen voikin keskittyä torjumaan Kobelin pitkiä roiskaisuja Füllkrugin päähän. Ainoa vaaran paikka on omat pallon menetykset, jotka avaavat keltamustille nopeita vastaiskuja. Yksilötaitoa löytyy kuitenkin sen verran, että nämä voivat olla tuhoisia.

Näistä lähtökohdista odotukset tämän illan peliin eivät ole korkealla. Nihkeä tasurikin olisi loistava tulos, mutta lauantain esityksen toistuessa tiedossa on synkkä ilta. Ehkä hieman auttaa, että kotijoukkueella on isommat paineet pelin tekemiseksi, jolloin Dortmund voi keskittyä vastaiskuihin. Tärkeää olisi Malenin saaminen pelikuntoon. Hän on ollut hyökkäyspelin moottori tämän vuoden puolella. Sancho on vielä kaukana parhaastaan, Brandt laihtui kuusi kiloa sairastelun aikana, JBG:stä ei ole avaukseen ja Reusin aika on jo ohi, joten vaaran tuottaminen jää yksinomaan puukenkätuhnun ja Lücken harteille.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #126 : 21.02.2024 klo 01:03:46

Dortmundilla hyvät mahdollisuudet edetä vielä seuraavalle kierrokselle. Illan esitys kuitenkin alleviivasi jälleen kerran kauden ilmettä: uskomatonta resurssien haaskausta sekä pelaajiston kokoamisen että valmennuksen osalta. Kesällä Terzic sekä Kehl tulisi potkia pihalle ja tilalle ammattilaiset pohtimaan, että olisko keltamustien palkkabudjetilla mahdollista kasata pubijengiä paremmin palloa liikuttava joukkue.

Oma pallollinen pelaaminen on aivan järkyttävällä tasolla ja kun lopussa hollantilaisseuraa vastaan ei edes yritetä pelata, niin syvälle on Terzic täysikaasufutiksensa kanssa vajonnut.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #127 : 21.02.2024 klo 14:03:38

Joo eihän tuo hyvä esitys ollut. Tulos kuitenkin siedettävä.

Keltamustat ei oikein pysty pitämään palloa, vähän kun tulee keskikentällä prässiä, niin pallo karkaa jalasta, tulee vääriä ratkaisuja eikä löydy syöttösuuntia kun vapaat pelaajat pelailee syöttövarjossa. Sinänsä alakerran ensimmäinen avaava syöttö oli ihan hyvä usein mutta sen jälkeen ratkaisut heikompia.

Uskon kyllä siihen, että jatkopaikka tulee. PSV pelasi yllättävän kesysti. Jatkopaikka olisi tärkeä uskottavuuden ja kait myös rahan kannalta (itellä ei ihan hajua kuinka paljon euroja tuo seuraava kierros tuo lisää)...
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #128 : 21.02.2024 klo 17:32:06

Jatkopaikka lienee nyt jopa todennäköinen ja taloudellisesti se tarkoittaisi vähintään 15 miljoonan pottia (pelkkä voittobonus 10,6 M€, yleisötulot, isompi kakku tv-rahoista sekä käytännössä varma paikka ensimmäiseen seurojen MM-turnaukseen). Lisää massia hankkia uusia nicoschulzeja.

Pelillisestä konkurssista on jo kaikki tarvittava sanottu. Terzic on täysin kyvytön tehtävässään eikä tilanteeseen ole tulossa muutosta. Huolestuttavaa havaita, kuinka nopeasti epävarmuuden syöpä leviää myös uusiin pelaajiin. Maatsen oli parissa eka pelissä varsin pirteä tuulahdus, mutta jo Kuplaa vastaan hän alkoi osoittamaan taantumisen merkkejä. Eilen hän oli jo täysin sopeutunut ympärillään haahuileviin tunareihin tarjoten aivan järkyttävän esityksen.

Olisi myös mielenkiintoista tietää, millä Terzic perustelee itselleen Sancholle myöntämäänsä avauskausaria. Toki laadukkaat vaihtoehdot loistavat poissaolollaan, mutta myös lädin otteet ovat vaihdelleet alun keskinkertaisista eilisen turhakkeeseen. Nähtävästi taustalla on seuran DNA:ssa vahvasti elävä nostalgia, sillä onhan myös Reus jatkuvasti avauksessa vuoden 2014 näytöillä.

Jos joku ihmettelee miksi Suuri ja Mahtava on vienyt jo 11 mestaruutta putkeen eikä Dortmund kykene edes haastamaan kunnolla, kannattaa katsoa tarkasti eroja seurojen johtamisfilosofiassa. Myös alppien juurella on käväissyt katastrofivalmentajia ja kyvyttömiä urheilujohtajia, mutta nämä on pistetty luiskaan ennen kuin Brazzo on ehtinyt kissaa sanoa. Watzkessa sen sijaan henkilöityy "toivotaan toivotaan" ideologia. Jos entinen tähtipelaaja saadaan takaisin maitojunalla, ehkä hän palaa entiseen loistoonsa. Kehl on nyt yhdessä siirtoikkunassa romahduttanut kaaderin pallollisen osaamisen, mutta kai nyt entinen seurakapteeni jatkossa hankkii parempia pelaajia. Terzic ei ole kahdessa vuodessa saanut joukkueen peliin mitään struktuuria, mutta entisenä fanina hän kyllä kykenee luomaan loistokkaan pelitavan. 

Kaikki pihalle ja tilalle oikeita jalkapalloihmisiä, kiitos.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #129 : 26.02.2024 klo 10:55:41

Liigassa kovassa vireessä ollut Volkkari nappasi viikko sitten Dortmundilta pisteen ja eilen puolestaan toinen kuntopuntarin kärkiseura Hoffenheim vei kaikki pisteet Westfalenstadionilta. Liigassa sijoitus on vielä välttävä eli neljäs, mutta ongelmana on itse peliesitysten surkeuden lisäksi otteluohjelma: helpot ottelut ovat nyt takana. Vaikea kuvitella, että keltamustat keräisivät määräänsä enempää pisteitä kovempia joukkueita vastaan kun häntäpään seuroja vastaankin syyskauden kaltainen kompastelu on saanut jatkoa talvitauon jälkeen. Tämän vuoksi tilanne on paljon pahempi kuin sarjataulukko osoittaa. Uudistetun Mestarien Liigan tuomien rahasäkkien vuoksi sen ulkopuolelle jääminen olisi katastrofi, mutta kovasti seurassa tehdään kaikki sen eteen, että ulkopuolelle Dortmund tulee jäämään.

Kovin on apaattinen tunnelma seuran ympärillä ja luottotoimittajatkaan eivät tapojensa mukaisesti uskalla juurikaan haastaa seuran sysipaskoja ratkaisuja, kun muuten seuralta ei heruisi enää lainkaan vuotoja aviiseille. Kertoo siis itsessään surullista tarinaa urheilujournalisimista. Mutta eiköhän parin viikon sisään pala Dortmundissa(kin) puu, kun neljäs sija karkaa myös sarjataulukossa.

Edit. Mielestäni Dortmundissa kannattaisi vakavasti harkita bayernmaista liikettä ja ilmoittaa hyvinkin pian, että Terzic saa kesällä monoa, mutta jatkaa kuitenkin vielä kevätkauden pääkäskijänä (toki diplomaattisin sanavalinnoin). Näin Watzke säilyttäisi jotenkin kasvonsa ja jonkinnäköiseen loppukiriin olisi mahdollisuus tämän nykyisen apatian sijaan.
« Viimeksi muokattu: 26.02.2024 klo 14:30:21 kirjoittanut günthers »
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #130 : 26.02.2024 klo 19:52:21

Buyerniin verrattuna merkittävä ero on siinä, että Tuchel on kuitenkin pätevä valmentaja. Hän ei olisi edes välttämättä saanut monoa ilman Pillerin pelillisesti ja tuurillisesti suonenvetokautta. Terzic sen sijaan on osoittanut olevansa täysin kyvytön huippujoukkueen johtamiseen.

Surullisinta on, että tämä kaikki oli aivan selvästi nähtävissä jo syksyllä. Aivan viimeistään joulutauolla olisi pitänyt vetää tarvittavat johtopäätökset. Sen sijaan jatkettiin toivotaan toivotaan -linjalla ja kuviteltiin viime kevään toisintoa ilman mitään järkiperusteluja. Tosin en ole lainkaan varma auttaako enää valmentajan vaihtaminenkaan. Mikäli Terzic saa monoa, todennäköisin seuraaja on Sahin. Muuttuuko silloin mikään? Ehkä joukkueen ilmapiiri paranee, mutta pelilliset & pelaajalliset ongelmat säilyvät.

Loppujen lopuksi eilinen esitys ei ollut lähellekään karmeinta mitä edes tämän vuoden puolella on nähty. Melkein väittäisin 0-1 ja 2-1 -maalien välisen pätkän olleen parasta peliä pitkään aikaan. Joskus pomput vaan menevät vastustajalle. Sen vuoksi kentällä pitäisi pystyä riittävään dominanssiin, jotta jokainen tuurikimmoke ei näy tuloksessa. Toki Hoppin ensimmäinen ja viimeinen maali eivät menneet rouva Fortunan piikkiin, vaan aiheutuivat Dortmundin surkeasta rakentelusta. Terzicin pelisysteemissä näitä on odotettavissa.

Nyt on sopiva mielentila purkautua myös kaaderista. Mikäli halutaan rakentaa oikeasti kilpailukykyinen joukkue, nykymiehistöstä ei montaa kaveria jää jäljelle.
-Kobelista ei tarvitse keskustella. Myös Meyer kelpaa tuuraajaksi.
-Schlotterbeck ja Süle ovat ominaisuuksiltaan riittäviä toppareiksi. Nyt otteet ovat ailahdelleet, mutta ehkä hyvä valmennus saa tätä korjattua. Hummels olisi loistava varamies vielä ensi kaudellekin. Hänen päätöksestä riippuen tarvitaan 1-2 lupaavaa junnua kasvamaan korkoa.
-Laitapakit on täysi katastrofi. Ryerson menettelee molemmilla puolilla tuuraamaan kykenevänä. Bensebaini on täysi turhake ja joutaa pois palkkabudjettia rasittamasta. Molemmille puolille tarvitaan Maatsenin kaltainen taitava kaveri. Toki näitä ei kasva joka oksalla enkä ole lainkaan varma onko hänkään 40 miljoonan ostoklausuulin arvoinen.
-Keskikentän pohja on toinen ongelma-alue. Can on neljän vuoden aikana saanut kasaan yhden hyvän kevätkauden. Muuten hän on ollut jatkuva riskitekijä. Kovapalkkaisena kaverina tämä on mahdoton yhtälö. Monoa persuuksiin ja tilalle hieman pallovarmempi raataja.
-Kasipaikalla meitä on vuosikausia hemmoteltu ensin Gündoganilla ja myöhemmin Bellinghamilla. Ei ole mitään realismia toivoa tilalle vastaavaa weltklassea, joten annetaan Nmechalle mahdollisuus näyttää olisiko hänestä edes ei-joukkueen-heikoin-lenkki -rooliin. Sabitzer vanhana jyränä menee varalla.
-Brandt on liian ailahteleva ollakseen hyvä ratkaisu kymppipaikalla, mutta hän kuitenkin menettelee siinä. Varsinkin jos saa pysyä keskellä eikä yritetä peluuttaa laidassa. Reusista aika on ajanut ohi, joten en tarjoaisi enää jatkoa. Brandtin taakse tarvittaisiin lahjakas kaveri kehittymään. Periaatteessa Reyna voisi tähän sopia, mutta hän taitaa olla aivan liian flegmaattinen. Ellei mies loista kevään aikana Nottinghamissa, lihoiksi kesällä.
-Laitureiden tilanne on mielenkiintoinen. Malen on ollut reilun vuoden ajan erinomainen, mutta mielestäni hän ei ole tyypillinen laitapelaaja. Adeyemi oli viime kevään hyvä, mutta sen jälkeen kusi nousi päähän. Hänellä on kuitenkin lahjoja, joten oikean valmentajan myötä hän saattaisi jopa loistaa. Heidän taustalla JBG ja Duranville ovat lupaavia nuorukaisia, jotka uskaltaa laittaa tuuraamaan.
-Toivotaan Lückelle onnistuneita kesäkisoja, mikä saisi jonkun keskikastin lädijoukkueen tarjoamaan hänestä 30 miljoonaa. Myisin heti ja saman tekisin Moukokolle. Kummallakaan ei tekniikka riitä terävimmälle huipulle saakka. Tämän jälkeen harkitsisin vakavasti Malenia ykköshyökkääjäksi. Haller voi toimia hieman erilaisen profiilin omaavana varamiehenä. Tässä skenaariossa tarvittaisiin valmis laituri paikkaamaan Malenin jättämä aukko laidalla. Toisaalta jos puukenkätuhnu halutaan pitää vanhassa roolissa, etsisin nopeaa ja teknistä kärkeä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #131 : 27.02.2024 klo 19:10:05

Lisähaaste valmentajaratkaisuun tulee aikaperspektiivistä. Yksikään vähänkään pätevä koutsi tuskin suostuu kolmen kuukauden palomiespestiin. Joten nyt pitäisi löytää kestävä ratkaisu. Onko sellaista maaliskuussa edes tarjolla? Ehkä tässä on pakko nilkuttaa kauden loppuun saakka kävi miten kävi, jotta kesällä voitaisiin kiinnittää oikeasti osaava käskyttäjä.

Itse näkisin parhaat vaihtoehdot tässä järjestyksessä: Pentu, Hürzeler ja Hoeness. Näistä kaikilla on näyttöjä hyvän futiksen peluuttamisesta. Tosin ei mitään havaintoa olisivatko kaksi viimeksi mainittua irrotettavissa. Ja Nagelsmannilla varmasti riittää muitakin ottajia.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #132 : 28.02.2024 klo 15:58:24

Toisaalta jos puukenkätuhnu halutaan pitää vanhassa roolissa, etsisin nopeaa ja teknistä kärkeä.

Njinmah voisi irrota Werdasta vaikka sellaisella nimellisellä 50 miljoonan korvauksella :)
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #133 : 28.02.2024 klo 20:26:51

Njinmah voisi irrota Werdasta vaikka sellaisella nimellisellä 50 miljoonan korvauksella :)

Ei parane vinkata Kehlille, sillä hän saattaisi tuohon tarttuakin. Dortmundin päättäjiltä nimittäin katoaa kaikki järki aina kun kyse on kenestäkään keltamustaa historiaa omaavasta tyypistä.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #134 : 28.02.2024 klo 20:37:20

Ei parane vinkata Kehlille, sillä hän saattaisi tuohon tarttuakin. Dortmundin päättäjiltä nimittäin katoaa kaikki järki aina kun kyse on kenestäkään keltamustaa historiaa omaavasta tyypistä.

Sovitaan, että 50 miljoonaa ja Lücke, niin saatte Njinmahin ja Duckschin :)
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #135 : 29.02.2024 klo 10:54:58

Sovitaan, että 50 miljoonaa ja Lücke, niin saatte Njinmahin ja Duckschin :)

Todennäköisesti Kehl sekoaisi täysin, jos olisi mahdollisuus saada takaisin kaksi eksää samalla kertaa. Välirahaa voisi irrota huomattavasti enemmänkin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #136 : 11.03.2024 klo 00:42:13

Tärkeät kolme pistettä Weserin rannalta. Vaikka Terzic näkikin ensimmäisellä puoliajalla dominoivan ja tauon jälkeen hyvin puolustaneen joukkueen, rohkenen olla eri mieltä. Jostain syystä Bremen ei lähtenyt prässäämään heti alussa, vaan antoi keltamustien rakentaa peliä rauhassa. Tästä huolimatta tilanteiden luonti oli taas hyvin tuskaisaa. Ilman Malenin ja Sanchon hienoja yksilösuorituksia Zettererille ei olisi tullut edes lämmin. Omaa päätä ei puolestaan saada tilkittyä niin kauan kuin joukkueessa vallitsee karmeiden harhojen ja pallonmenetysten kulttuuri.

Sabitzerin punikin jälkeen Terzic näki parhaaksi käpertyä siilipuolustukseen ja toivoa parasta. Tällä kertaa kävi tuuri, kun kotijoukkueen hyökkääjien lapikas oli vinossa. Paikkoja heillä kuitenkin oli vaikka voittoon saakka. En yksinkertaisesti ymmärrä tätä taktiikkaa. Jos yrität edes hieman hallita palloa, vastustajalle jää paljon vähemmän tilaisuuksia onnistumiseen. Nyt Bremen sai pistää palloa boksiin jatkuvalla syötöllä. Siinä jo kasvaa todennäköisyydet onnekkaille pompuillekin.

Toisaalta mikään tästä ei tule enää yllätyksenä. Sama alisuorittaminen tulee jatkumaan niin pitkään kuin Terzic on ruorissa. Välillä rouva Fortuna hymyilee kuten eilen ja voittoja tulee vastoin pelitapahtumia. Toisaalta edes häntäpään porukoita ei pystytä dominoimaan, vaan pistemenetysten uhka säilyy joka pelissä.

Nyt alkaa sitten otteluohjelman vaikein osuus, kun seuraavan kuuteen otteluun kohdataan sarjataulukon loput top-6 joukkueet. Näistä pitäisi minimissään saada 10 pistettä sekä välttää tappiot paskatölkeille ja Stuttgartille tai voittaa toinen. Epäilen, että saattaa olla helpompi tehtävä kuroa kiinni svaabien kuuden pinnan etumatka kuin säilyttää pisteen johto markkinahärpäkkeeseen. Ensimmäisellä on huomattavasti vaikeampi loppuohjelma, joukkueen taso on huonompi ja heidät kohdataan vielä kotona. Joka tapauksessa tämä tulee olemaan lähes tekemätön paikka Terzicin luotsauksessa. Annan korkeintaan 25% saumat Dortmundin sijoittumiselle neljän joukkoon.

Paljon suurempi mahdollisuus päästä myös ensi kaudeksi zämppäriin tulee kilpailun laajentumisen kautta. Tämän kauden kaksi korkeimman pistekeskiarvon euroskaboista keräävää maata saa mukaan viidennen joukkueen. Tällä hetkellä Saksa on niukasti toisena Italian perässä ja Englannin edellä. Nyt joutuu toivomaan Buyernin ja Pillereiden menestystä ja ennen kaikkea Freiburgin pitäisi kukistaa West Ham.

Viime viikon positiivinen uutinen oli tölkkien putoaminen jatkosta. Tämä varmisti keltamustille paikan vuoden 2025 seurajoukkueiden mm-kisoihin ja 50 miljoonan rahapottiin. Sillä saakin sopivasti uuden Nmecha/Sabitzer -kaksikon.
 
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #137 : 15.03.2024 klo 18:18:27

Kävikö zämppärin arvonnoissa hirveä munkki vai karmea onnettomuus? Riippuu katsantokannasta. Atletico on helpoin mahdollinen vastus eikä jatkoon pääsy ole lainkaan mahdottomuus. Toki keltamustat ovat altavastaajia, mutta manolot ei ole todellakaan mikään ylikylän joukkue. Sen jälkeen välierässä tulisi vastaan Barca/PSG -parin voittaja, joten jopa Wembleyn matka on mahdollisuuksien rajoissa. Huono puoli tässä on se, että hyvä euromenestys tulisi todennäköisesti Terzicin potkujen esteeksi.

Tämä viikko ratkaisi myös sen, että ensi kauden cl-paikkaan vaaditaan neljän joukkoon sijoittuminen liigassa. Italia on jo tavoittamattomissa ja Saksa on Englannin kanssa käytännössä tasoissa. Nahkahuosuilta on enää kolme joukkuetta keräämässä pisteitä, kun lädeillä on jäljellä vielä viisikko.

Toisin sanoen Dortmundin olisi kyettävä loppukauden aikana keräämään yhtä paljon pisteitä kuin paskatölkit tai vaihtoehtoisesti kuusi pinnaa enemmän kuin Stuttgart. PSV-ottelun toinen puoliaika paljasti taas karusti kuinka realistista tämä tulee olemaan Terzicin johdolla.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #138 : 15.03.2024 klo 20:12:54

Jos keltamustien peli olisi edes vähän paremmassa kuosissa, tästä voisi oikein innostua. Nyt vaan harmittaa ettei se ole. Mutta pienillä odotuksilla ei voi yllättyä kuin positiivisesti. Se kuvaakin itse asiassa hyvin koko UCL kautta tähän asti, tulokset ovat yllättäneet positiivisesti useampaan otteeseen. Nyt taitaa kyllä tuuri loppua, mutta pelataan kuitenkin ensin.
Wanha futaripoika

Poissa Poissa


Vastaus #139 : 15.03.2024 klo 20:28:09

Loppuohjelmaa katsottaessa tölkkien kanssa saman pistemäärän kerääminen on utopiaa. Stuttgartin ero olisi ihan kurottavissa kiinni, mutta terzicin johdolla hyvin vaikeaa. Keskinäinenkin kotona vielä pelattavana. Toivottavasti zämppäristä tulisi joku valonpilkahdus tähän muuten niin paskaan kauteen. Terzic voisi suosiolla lähteä viimeistään tän kauden jälkeen, vaikka kuinka tuurilla pelattaisiin wembleyllä.
Gusty Spence

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Linfield


Vastaus #140 : 15.03.2024 klo 21:30:28

Dortmund saa hyvin levänneen joukkueen kasaan, koska Lapsi ei kelpuuta Dortmund-janareita majuun (paitsi Fullkrugin).
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #141 : 17.03.2024 klo 17:53:14

Nyt on yhä ilmeisempää, että syksyinen ennustukseni zämppärin missaamisesta on toteutumassa. Vaikka tänään Frankfurt kukistuisikin, maju-tauon jälkeen on tiedossa hammaslääkärivierailu. Kun Stuttgartilla ja paskatölkeillä on samaan aikaan helpot kotiottelut, tilanne muuttuu nopeasti tukalaksi. Svaabit repivät etumatkan jo toivottomaan yhdeksään pisteeseen. Ainoaksi mahdollisuudeksi jää markkinointihärpäkkeen ohittaminen. Käytännössä heidät pitäisi voittaa vieraissa ja sen lisäksi pitäisi myös raapia pisteitä Stuttgartia ja pillereitä vastaan kotona. Ei ole realistista. Varsinkin huomioiden kilpakumppanien hyvät peliesitykset. Kateellisena täytyy katsoa, miten hienoa futista pillerit, paskatölkit ja Stuttgart pelaavat huomattavasti rajallisemmilla resursseilla. Valmentajalla on väliä.

Muissa uutisissa Kobelilla on taas lihasvamma. Keltamustien fysio-osasto kilpailee valmennuksen kanssa "vuoden staff" -tittelistä.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #142 : 17.03.2024 klo 23:11:28

Vaikka Kobelilla usein kauden aikana paikat pettävätkin, niin Alexander Meyer on aina pelannut vakuuttavasti.

Tilanne sarjassa sinäänsä hyvä, että homma omissa käsissä, jos neljäs sija ei toteudu, niin oma vika. En usko Stuttgartin juuri kompuroivan. Heillä oli vuoden vaihteessa heikompi hetki, mutta ovat palanneet vakuuttavalle tasolle. Todennäköisempää on Leipzigin pistemenetykset, vaikka sielläkin peli rullaa nyt hyvällä tasolla.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #143 : 31.03.2024 klo 12:23:37

Kun sitä vähiten odottaa…katkeaa kymmenen vuoden tappioputki Münchenissä. En oikein vieläkään tahdo uskoa näkemääni. :)

Vaikka keltamustien peli ei missään tapauksessa ollut loistokasta, oli esitys mielestäni tämän hetken taso ja tilanne huomioiden aika lähellä optimisuoritus. Tuuria oli toki hieman mukana…tai paremminkin Bayernin huonoa tuuria…mutta ei voitto silti aivan ansaitsematon ollut. Vaikka Bayern peliä pitkät tovit näennäisesti hallitsikin, todelliset maalipaikat menivät aika tasan. Ja ne sitten BVB hyödynsi tuon lopputuloksen verran paremmin.

Meyer paikkasi Kobelin jälleen erinomaisesti. Vaikka Kobelin ajoittaiseen loistokkuuteen Meyer ei aivan pystykkään, on perustekeminen hyvällä tasolla. Malenin poisjäänti hieman hirvitti itseäni, mutta niin vaan Adeyemi täytti paikkansa tekemällä erinomaisen tärkeän avausmaalin hienolla vedolla, hienosta Brandtin syötöstä, hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Muutoin hyökkäys olikin sitten sivuroolissa.

Erityisen kehun ansaitsee toki siis topparipari, eivätkä laitapakitkaan huonosti pelanneet, päinvastoin. Hummels on kyllä edelleen aivan käsittämätön kaveri ja Schlotterbeck pelasi myös huippupelin (eiköhän Nagelsmankin ollut katsomossa..).

Dortmundin joukkuepuolustuksen sekavuutta on ansaitusti kritisoitu useaan otteeseen, mutta eilen joukkue puolusti kurinalaisesti ja tarkasti koko ottelun. Bayernin kaltainen huippujoukkue onnistuu väistämättä luomaan 90min aikana joitakin maalipaikkoja, mutta nyt niitä oli selvästi vähemmän kuin viime aikojen muissa Bayern kohtaamisissa. Ja se näkyi lopulta tuloksessa.

Lopputuloksessa oli varmasti mukana vähintään yhtä paljon Bayernin heikkoutta kuin Dortmundin hyvyyttä, mutta kaitpa keltamustien valmennuksellekin vähän pitää nyt kehuja antaa. Toivottavasti tulevaisuuteen katsotaan kuitenkin edelleen kriittisen realistisesti, eikä tästä liikaa innostuta. Pahaa pelkään että innostutaan, ainakin hetkeksi. Pudotus maan pinnalle - tai sen alapuolelle - saattaa nimittäin olla ohjelmassa jo ensi viikonloppuna.
« Viimeksi muokattu: 31.03.2024 klo 12:26:10 kirjoittanut Echte liebe. »
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #144 : 31.03.2024 klo 13:21:12


Lopputuloksessa oli varmasti mukana vähintään yhtä paljon Bayernin heikkoutta kuin Dortmundin hyvyyttä, mutta kaitpa keltamustien valmennuksellekin vähän pitää nyt kehuja antaa. Toivottavasti tulevaisuuteen katsotaan kuitenkin edelleen kriittisen realistisesti, eikä tästä liikaa innostuta. Pahaa pelkään että innostutaan, ainakin hetkeksi. Pudotus maan pinnalle - tai sen alapuolelle - saattaa nimittäin olla ohjelmassa jo ensi viikonloppuna.


Dortmundin peli ei ole tällä kaudella missään tapauksessa ollut mitään riemujuhlaa ja ymmärrettävästi Terzic on saanut kritiikkiä. Mutta toisaalta taktiikka on huippupeleissä usein osunut nappiin, vaikkei peli kovin viihdyttävää ole ollut. Syksyllä Leverkusen ja nyt eilinen sekä päälle lähes koko Mestarien liiga, niin tulokset olleet varsin hyviä kovia vastustajia vastaan ja joku villi optimisti voisi nähdä Dortmundilla jotain saumoja keväälle.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #145 : 31.03.2024 klo 13:22:41

Kyllä keltamustat eilen täysin ansaitsivat voittonsa, josta vilpittömät onnittelut. Tuoppi

Bayern oli todella vaisu eikä tosiaan päässyt kunnolla edes paikoille, paria hiukan epäonnista tilannetta lukuunottamatta. Yksi ratkaiseva syy nollan pysymiseen kotijoukkueen maalisarakkeessa oli vanha herra nimeltään Mats Hummels. Loistava ottelu konkarilta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #146 : 02.04.2024 klo 00:39:58

Olipa lähes täydellinen viikonloppu. Yllätysvoitto hammaslääkärin vastaanotolta, kun samaan aikaan Stuttgart ja paskatölkit koomailevat tahoillaan Ylos Lauantaina on mahdollisuus kotivoitolla kaventaa ero svaabeihin yhteen pisteeseen. Lisäksi markkinointihärpäke vierailee Freiburgissa, joten lisäkompurointi ei ole täysin poissuljettua.

Suuri ja mahtava oli tällä kertaa yllättävän kesy. Mahdoton ymmärtää miksei Tuchel lähtenyt raivoprässäämään keltamustien rakentelua. Kyse on keltamustien suurimmasta heikkoudesta ja se jätetään käyttämättä. Myös bajuffien alakerta tarjosi harvinaisen paljon siimaa Dortmundin hyökkäyksille. Helppoja pallonmenetyksiä ja löysää vartiointia läpi pelin. Tarkemmalla työskentelyllä Brandt & co olisivat voineet saada vielä enemmän tuhoa aikaan.

Ei kaikki ollut kuitenkaan isäntien huonoutta. Hummels & Schlotti olivat kumpikin weltklassea puolustuksen keskustassa. Adeyemi, Brandt & Sancho -kolmikko hämmensi hyvin kotijoukkueen maalilla. Joukkue vältti koko kautta leimanneet helpot virheet ja laiskan puolustamisen. Ainoastaan Maatsen ja Nmecha olivat jatkuvasti vaikeuksissa.

Nyt sama vire pitäisi löytää myös kevään loppuihin otteluihin. Silloin paikka neljän joukossa olisi taas huomattavasti aiempaa realistisempaa.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #147 : 07.04.2024 klo 10:05:17

Turhauttava tappio. Hieman yksinkertaistettuna voisi sanoa että osat vaihtuivat viime viikonloppuun nähden. Dortmund hallitsi pääosin palloa - välillä selkeästikin - mutta maalipaikkojen luonti oli tuskallista - ja silloin kun paikoille päästiin, viimeistely oli heikkoa. Lopulta laadukkaita maalipaikkoja BVBllä oli ehkä jopa muutama enemmän kuin Stuttgartilla, mutta ei nyt sitten tällä kertaa mennyt sisään.

Eniten ärsyttävää tässä toki nyt on se, että ainoaksi mahdollisuudeksi mestarienliigan paikoille pääsyyn jäi käytännössä Leipzigin ohittaminen. Helppoa se ei tule olemaan, varsinkin kun siihen ei mitä todennäköisimmin riitä Leipzigin itsensä voittaminen vieraissa (varsin haastava rasti), vaan pisteitä pitäisi repiä pillereiltäkin (tällä kaudelle todettu myös varsin haastavaksi.. ;)) - unohtamatta muita jäljelle olevia vastuksia.
-KK-

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester City, BVB Dortmund, AS Roma


Vastaus #148 : 07.04.2024 klo 17:01:40

On siellä kai vielä sekin mahdollisuus että saksa säilyttää kakkossijan pisteissä ja ensi kaudella viisi joukkuetta pääsee bundeksesta. Eli pitää toivoa että munchen ja Leverkusen pääsee jatkoon seuraavilta kierroksilta, kun niillä vastassa se pahin kilpailija pisteissä (valju).
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #149 : 08.04.2024 klo 09:41:19

On siellä kai vielä sekin mahdollisuus että saksa säilyttää kakkossijan pisteissä ja ensi kaudella viisi joukkuetta pääsee bundeksesta. Eli pitää toivoa että munchen ja Leverkusen pääsee jatkoon seuraavilta kierroksilta, kun niillä vastassa se pahin kilpailija pisteissä (valju).
Mahdollinen, mutta epärealistinen skenaario. Uskaltaisin väittää, että tuon toteutuminen edellyttää, että kaikki kolme saksalaisseuraa etenevät vielä ainakin seuraavalle kierrokselle (ja sen jälkeenkin jonkun pitäisi kerätä pisteitä Saksalle, sillä englantilaisilla on niin laaja edustus vielä kilpailuissa mukana ja Cityn lisäksi sekä Liverpool että Aston Villa ovat kaikki vahvoilla omissa kilpailuissaan.

Lauantainen tulos ei varsinaisesti yllättänyt, kun kotona piti myös pelata itse pallolla ja Stuttgart pääsi sitä kautta ajoittain iskemään vauhdilla vastaan. Totuuden nimissä Dortmund loi kyllä muutaman hyvä maalipaikan ja tasapeli olisi varmaankin ollut oikeutetuin lopputulos, mutta Dortmundin pelaaminen peilasi ihan hyvin koko kauden esityksiä: taso vaihteli pelin sisällä rajusti ja oma pelinrakentelu oli heikkoa. Dortmundin yksinkertaisesti pitäisi pystyä laittamaan Stuttgartin budjetin omaavat seurat kotonaan ahtaammalle. Nyt neljäs sija edellyttänee vähintään tasapeliä paskatölkkien vieraana ja tuolle skenaariolle on ainakaan omia rahojani sijoittaisi, kun Leipzigissa on useasti tullut pahasti turpaan viime vuosina.

Toimiston puolella Watzkella on puolestaan kyläseuralle sopivaan tyyliin täysi vapaus valmistella seuraa ulihoenessmäisesti tulevaisuuteen ja toivottavasti lehdistö on asian suhteen pimennossa, sillä sen verran sekavaa ja sakeaa viestiä uudesta johtorakenteesta ja tirehtööreistä on julkisuuteen puskenut.

 
Sivuja: 1 ... 5 [6] 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa