FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.02.2024 klo 04:42:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund BVB 23-24  (Luettu 17294 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #50 : 25.10.2023 klo 19:04:38

Terzic laukoi mielenkiintoisia perjantain pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Kesän aikana on kuulemma pyritty tarkoituksella pois seksifutiksesta fyysisempään ja enemmän pisteitä tuottavaan taistelupalloon. Oli oikein tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin.

Voi herran jestas sanon minä. Jos laitapakeissa siirtyminen Hakimi/Guerreiro -linjalta kohti Ryerson/Bensebainia on tavoiteltu optimi, koko urheilujohto on täysin kujalla. Herra valmentajalle voi tulla yllätyksenä, mutta taito ja fysiikka eivät ole välttämättä toisiaan pois sulkevia. Syksyn pistesaldo on kieltämättä hyvä, millä Terzic perustelikin näkemyksiään. Kuitenkin karu totuus on, että joukkueella on ollut rutkasti onnea matkassa ja alkukauden otteluohjelma on ollut todella helppo. Mikäli voittoja kertyy samaan tahtiin myös seuraavan viiden viikon aikana, saatan vähitellen alkaa uskomaan Terziciin.   

Mestareiden liigassa vastus on ollut astetta kovempi eikä pelkkä fyysinen peli ole riittänyt. Niinpä tänään Tynesidella pelataankin veitsi kurkulla. Jatkohaaveita ajatellen tasuri olisi aivan ehdoton minimi, mutta ainoastaan voitto antaa hyvät mahdollisuudet. Pahoin pelkään Terzicin lähtevän taas pelkuritaktiikalla pyrkien luottamaan tiiviiseen puolustukseen ja satunnaiseen väläykseen hyökkäyksessä. Valitettavasti joukkuepuolustaminen ei ole ollut kymmeneen vuoteen betonia ja kärjestä puuttuu poikkeukselliset pelaajat. Lisäksi Ryerson on saikulla, joten Wolf muodostaa hirveän hasardin linjassa.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 25.10.2023 klo 20:27:38

Luottoa on, että Nmecha jatkaa Bellingham - tasolla. Brandt tippunut pois, joka juuri tässä ottelussa ei välttämättä ole ongelma.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 26.10.2023 klo 17:11:08

Kai se on uskottava otteiden vähittäiseen paranemiseen. Eilinen voitto oli mielestäni jopa ansaittu ja varsinkin ensimmäiset 45 minuuttia pelattiin varsin mallikkaasti. Ei tällä vielä salaattilaustasta nostella tai painella pitkälle zämppärin pudotuspeleissä, mutta pitäisi riittää neljän joukkoon liigassa.

Puolustuksen keskusta on joukkueen suurin vahvuus. Hattua täytyy nostaa ja syvään kumartaa Hummelsin edessä. Juoksunopeus sinne tai tänne, mutta vanha herra on vielä 35 vuotiaanakin lähes läpäisemätön muuri nuorille hyökkääjänklopeille. Ennakointi, sijoittuminen, tekniikka ja loistava ajoitus taklauksissa peittää tehokkaasti verkkaisen jalan liikkeen. Nyt myös Schlotti on noussut pienen kuopan jälkeen toivotulle tasolle. Kohelluksien seurauksena tulleet virheet ovat jääneet vähemmälle ja kova fysiikka, hyvä tekniikka sekä äärimmäinen tahdonvoima pääsevät esille. Kun vielä penkiltä löytyy tuuraajaksi Sülen kaltainen kaveri, toppariosasto kestää vertailun. Kaiken kruunuksi keskuspuolustuksen takaa löytyy liigan tai jopa maanosan paras maalivahti. Kobel osoitti taas eilen, miksi hän on todella vaikeasti ohitettava.

Valitettavasti muu joukkue ei yllä samalle tasolle. Suurimmat puutteet ovat tuttuja. Laitapakkien taito ei riitä ylöspäin. Tämä johtaa suuriin ongelmiin pelinrakentelussa, mikäli vastustaja prässää vähänkään korkealta. Myös keskushyökkääjä on ongelma. Lückella on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta hänen vajavainen taitotaso rajoittaa keltamustien hyökkäyspeliä. Nopeat kombinaatiot ei onnistu, jos pallo kimpoilee jaloista. Haller on ehkä hieman teknisempi. Valitettavasti kaveri vaeltelee parhaillaan tosi varjoisilla kujilla.

Loput kaaderista sijaitsee jossain ääripäiden välillä. Brandtilla ja Malenilla on ajoittain erinomaisia hetkiä, mutta epätasaisuus vaivaa molempia. Keskikentän muut kaverit ovat hyvän tason bundesjyriä, jotka harvoin pettävät tai loistavat. Toki täytyy mainita, että Nmechan esitykset ovat olleet ilahduttavan nousujohteisia. Jospa se seisoisi. 

Nyt alkaa sitten liigassa suuntaa näyttävät pelit. Kuudessa seuraavassa ottelussa kohdataan kaikki viisi kärkijoukkuetta Frankfurt, Buyern, Stuttgart, pillerit & tölkit, joista kolme vieraissa. Mikäli tästä rupeamasta irtoaa 10+ pistettä, voidaan alkaa haaveilemaan nelossijaa korkeammasta sijoituksesta. Joka tapauksessa eilisellä voitolla zämppärin jatkopaikka muuttui hyvin realistiseksi mahdollisuudeksi. Siihen saattaa riittää jopa pelkästään kotivoitto paloittelumurhaajista.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 04.11.2023 klo 15:25:39

Ristiriitaisin fiiliksin illan otteluun. Keltamustat ovat kiistattomasti parantaneet peliesityksiään syksyn mittaan. On jopa nähty pieniä väläyksiä aivan mallikkaasta suorittamisesta. Lisäksi Imperiumi on ollut kaikkea muuta kuin vakuuttava. Enkä tarkoita pelkästään Pokal-puppelointia. Dominanssi on puuttunut ja puolustus on ollut yllättävän haavoittuva. Lisäksi Tuchelilla on isoja kokoonpanomurheita Kimmichin pelikiellon ja puolustuksen loukkaantumisten vuoksi.

Yllä olevasta huolimatta pelko jäytää  persuuksissa. Viimeisin voitto on viiden vuoden takaa. Buyern tulee aina huippumotivoituneena näihin koitoksiin. Lisäksi nyt heillä on entistä suuremmat näyttöhalut keskiviikon nöyryytyksen jälkeen. Vaikka Dortmundin otteet ovat kohentuneet, peli ei kuitenkaan näytä silmämääräisesti katsottuna kovin laadukkaalta. Jos puolustus ja varsinkin laidat vuotavat samalla tavalla kuin Frankfurtissa, Sane & Coman pistävät pelin pakettiin jo ensimmäisellä puoliajalla.

Toivottavasti Terzic uskaltaa lähteä haastamaan rohkeasti oman aktiivisen pelin kautta. Itävaltalaisten alakerta on haavoittuva, joten sinne pitää laittaa painetta. Tämä tarkoittaa myös tarkkuutta viimeisten syöttöjen osalta ja tehokkuutta viimeistelyssä. Lisäksi laitapakkien ja Özcanin on kyettävä edes hidastamaan vastustajan vyörytystä. Onneksi Gelbe Wand tasoittaa puntteja.

Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 04.11.2023 klo 17:24:24

Özcanin on kyettävä edes hidastamaan vastustajan vyörytystä. Onneksi Gelbe Wand tasoittaa puntteja.


Ilmeisesti katse kääntyy tänään isosti Özcanin suuntaan. Viime kausi varsin heikko, tälle kaudelle parantanut. Ylöspäin ei saa edelleenkään rakennettua yhtään mitään, mutta sijoittuminen parantunut ja saa ajoittain vastustajan hyökkäyksiä napsittua poikki. Ja tämä aika tärkeää, kun vieressä kolmen miehen keskikentällä on lähinnä Reus, Brandt, Reyna, Nmecha yms. joilla vahvuudet ja kiinnostus hyökkäyspäässä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #55 : 07.11.2023 klo 18:22:27

Terzic laukoi mielenkiintoisia perjantain pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Kesän aikana on kuulemma pyritty tarkoituksella pois seksifutiksesta fyysisempään ja enemmän pisteitä tuottavaan taistelupalloon. Oli oikein tyytyväinen saavutettuihin tuloksiin.

Jos olisin urheilutoimittaja, hiillostaisin Terziciä ja Kehliä yllä olevan lausunnon osalta. Miten meni niinkuin omasta mielestä? On helppo laukoa tuon kaltaisia päättömyyksiä kesken helppoon otteluohjelmaan ja osittaiseen onneen perustuvan voittoputken. Luulisi kuitenkin näin kovapalkkaisten miesten kykenevän katsomaan myös tulosten taakse. Vaikka peli on parantunut selkeästi alkukauden katastrofista, se ei ole missään vaiheessa ollut pokaaleihin vaadittavalla tasolla. Nyt pari kovempaa vastusta on vain tuonut asian läpinäkyväksi.

Ei Terzic ole surkea valmentaja. Hän ei myöskään ole kovin hyvä. Plussaa voi antaa Leistungsprizipin noudattamisesta sekä ajoittaisista pelin aikaisista taktisista korjauksista. Toki nämä eivät paljoa paina, jos hän ei saa joukkueesta enemmän irti kuin osiensa summa.

Itse näkisin suurimman syyllisen Kehlissä. On vaikea ymmärtää, missä haavemaailmassa voi visioida Wolf/Ryerson/Bensebaini -kolmikon riittävän mestaruutta tavoittelevan jengin laitapakeiksi. Pelkästään tämän päätöksen vuoksi ex-kapteeni tulisi vapauttaa tehtävistään. Myös keskikentällä on otettu isoja riskejä, jotka ovat realisoituneet. Özcan on täysi riittämätön kaveri, mikäli Can on vesijumpassa tai huonossa formissa. Sabitzer/Nmechaan sijoitetut 50 miljoonaa vaikuttavat päivä päivältä absurdimmalta harhaluodilta. Ok, jälkimmäinen saattaa vielä parantaa, mutta itävaltalaisen katto oli tiedossa jo etukäteen. Valitettavasti se ei ole kovin korkealla. Lisäksi hyökkääjäratkaisut alkavat herättää kysymyksiä. Tällä hetkellä ysin paikalle ei ole laittaa kaveria, joka veisi joukkuetta eteenpäin. Adeyemista on vaikea sanoa meneekö urheilutoimen vai valmennuksen piikkiin. Viime kevään väläyksiä lukuunottamatta kentällä on haahuillut 30 miljoonan kasa löysää paskaa.

Kaikesta huolimatta tänään olisi mahdollisuus ottaa iso kiinnitys zämppärin jatkopaikkaan. Voitolla homma olisi lähes taputeltu. Toisaalta tasuri pakottaisi vähintään pisteen hakemiseen Milanosta ja tappio tietäisi lähes varmaa tien nousua pystyyn. Ongelmapaikat eivät ole muuttuneet lauantailta. Wolf/Ryerson/Bensebaini muodostaa edelleen laitapakiston ja Özcan vuotaa keskellä. Tuskinpa maaliruiskuakaan on saatu luotua. Jospa sentään pomput ja tuomarit olisivat puolella.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #56 : 07.11.2023 klo 18:46:07

Omiin silmiin Doofmundin pelisysteemi näyttää siltä, että sinne pitäisi jostain naarata Haalandin 2-olento, jos halutaan sinne joukkueen peliä edistävä sentteri. Kyllähän Lücke ja Haller maaleja tekevät paikoista mutta ei tuo Terzicin systeemi tue millään lailla kummankaan vahvuuksia.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 07.11.2023 klo 19:10:17

Toki hyökkäyspelin vaarallisuuden kannalta on jonkin verran eroa ovatko hyökkääjät pelkkiä "karat sisään" snaipereita vai peliin osallistuvia kokonaisvaltaisempia paketteja. Dortmund on kuitenkin investoinut yli 50 miljoonaa pelkästään nykyisen kolmikon siirtokorvauksiin ja käsirahoihin. Itse odottaisin tuolla summalla hieman enemmän kuin muiden tarjoilusta eläviä kavereita. Frankfurt sai Kolo Muanin ilmaiseksi ja pillerit löysivät Bonifacen 20 megalla, joten täysin mahdottomasta tehtävästä ei ole kyse. Toki ei ole reilua vaatia vastaavia megalöytöjä, mutta ehkä hieman parempaan olisi mahdollisuuksia.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 11.11.2023 klo 20:22:12

Ehkä Terzicille ja Kehlille alkaa hiljalleen valkeamaan, ettei tämä nykyinen ripuli ole ainakaan parannettu painos aikaisempien vuosien seksifutiksesta. En tosin ole lainkaan vakuuttunut herrojen kyvystä tehdä havainnosta oikeita johtopäätöksiä. Kobelia lukuunottamatta koko katras pitäisi viedä saunan taakse pieksettäväksi. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota kesän paraatihankintoihin. Bensebainihan on jopa Guerreiroa surkeampi puolustamaan, kun taas Sabitzer & Nmecha olivat taas kerran täysiä statisteja. Kun tähän lisätään Özcanin "preesens" keskikentän pohjalla ja todetaan Ryersonin olevan joukkueen paras laitapakki, ei konttausta tarvitse ihmetellä.


Ansiokas lainaus toisesta ketjusta.

Viikkoon kaksi tappiota, joka saman verran kun kilpailijalla Münchenista todennäköisesti koko kaudella. Toki välissä ansiokas voitto Newcastlesta.

Stuttgart-peli alusta asti aikamoista kidutusta. Puolustustus jatkuvasti juoksukisoissa ja ongelmissa, mutta väittäisin ongelman olevan keskikentällä. Sabitzer näytti hetken jalkapalloilijalta, kun viereen tuli Reus ja Reyna jotka pitivät ja jakoivat palloa.

Trio Özcan - Nmecha - Sabitzer ei saa mitään muuta aikaan, kun tilanteita omiin. Vaikken kritisoisi Özcanin tsemppiä ja yritteliäisyyttä, niin mikään joukkueen selkäranka hän ei ole, vaikka kuvaavaa on hänen olleen Canin loukkaantumisen jälkeen ajoittain jopa joissakin peleissä joukkueen parhaimmistoa. Ylöspäin onnistunut syöttö on harvinaisuus ja silloin harvoin kun sellaisen saa aikaan, niin peli usein aukeaa ihan uudella tavalla. 99% kerroista pallon saadessa, haltuunotto alaspäin, pieni hautominen, syöttö alaspäin huonompaan paikkaan, josta pallo pelataan Kobelille ja sitten pallo onkin pian vastustajalla.

Pelin hämmentävin tilanne oli, kun Dortmundilla oli lähes puolikentästä vaari, jonka Schlotterbeck antoi pitkän empimisen jälkeen alaspäin Kobelille, kun yhdeksän muuta pelaajaa seisoi paikoillaan kaivaen nenää. Muutenkin saattoi syntyä alaspäin syöttämisen ennätys, mikä ei tietenkään lopulta johtanut yhtään mihinkään.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #59 : 11.11.2023 klo 22:07:16

...mutta ei tuo Terzicin systeemi tue millään lailla kummankaan vahvuuksia.
Edelleen itselleni on epäselvää, mikä on Terzicin systeemi ylöspäin. Keskikentän kautta ei edelleenkään joko haluta tai kyetä pelaamaan ja tämän johdosta joko hankinnoista vastaava hessu tai itse valmentaja pitäisi heittää luiskaan. Tänään Stuttgart sai Dortmundin keskikentän täysin pois pelistä ja Dortmundilla on kuitenkin valtava budjettietu puolellaan. Edes lopussa vieraat eivät saaneet painetta ja Stuttgart oli nopeudeltaan, teknisesti sekä taktisesti selvästi parempi.

Nelospaikka tällä kaudella on edelleen liigassa maksimisuoritus ja näin ei yksinkertaisesti saisi olla keltamustien budjetilla. Talven ikkunassa sitten taas uutta keskikertaista mentaliteettipelaajaa pelastajana sisään?
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #60 : 11.11.2023 klo 23:54:03

joko hankinnoista vastaava hessu tai itse valmentaja pitäisi heittää luiskaan.

Molemmat pihalle. Kaaderi on rakennettu resursseihin nähden päin vittua eikä Terzic kykene saamaan liigan kärkipään materiaalista kaikkea irti. Luulisi tällä tasolla vaadittavan avainhenkilöiltä muitakin meriittejä kuin keltamusta menneisyys. Kaksikon kenkiminen olkoot Watzken viimeinen palvelus seuralle ennen eläköitymistään.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 28.11.2023 klo 19:04:15

Voitosta huolimatta mitään edistyksen merkkejä ei ole havaittavissa. Lauantain ensimmäinen puolituntinen oli taas niin hirveää räpeltämistä mitä näillä resursseilla ei voi yksinkertaisesti hyväksyä. Hyökkäyksessä ei ollut mitään ideaa ja puolustus ajautui kaaoksesta toiseen. Ja vastassa ei tosiaankaan ollut mikään kärkinippu. Parista sentistä kiinni olleen 0-3 sijasta vieraiden puolustus alkoi säälimään keltamustia, joten Terzicin vääjäämättömät potkut lykkääntyivät hieman.

Tänäänhän olisi teoriassa mahdollisuus voitolla varmistaa zämppärin jatkopaikka. Käytännössä Dortmund joutuu kuitenkin petraamaan melkoisesti, jotta välttäisi lohkon jumbosijan. Lisähaastetta tulee puolustuksen poissaoloista. Süle on varmasti sivussa flunssan takia ja myös Schlotti on oireillut. Jos peräpäässä on ollut vallalla avoimien ovien taktiikka tähänkin saakka, vaikea nähdä tilanteen paranevan pelatessa yhdellä varsinaisella topparilla.

Ainoa toivo taitaa olla kiikarien nyhjäys, mikäli Leao on pois Milanilta. Sitten heräsin.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #62 : 28.11.2023 klo 19:53:46

No ei ole Milankaan hääppöinen ja kuka jotakin Süleä kaipaisi. Parannettavaa varmaan on ja paljonkin, mutta eivätköhän ne sieltä 1-1 tasurin kaiva.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #63 : 28.11.2023 klo 20:20:27

Mitä nyt ovat toissa kauden mestari ja tällä hetkellä sarjakolmonen. Maalipaikkojen luonti heitä vastaan oli tuskaista jo Westfalen-stadionilla. Nyt on kyseessä vierasottelu ja syöksykierteessä olleet omat peliotteet. Mun rankingissa Milan menee korkeampaan kategoriaan kuin ei-hääppöinen.

Süle on edelleen liigan parhaimmistoa toppareissa. Mikäli myös Schlotti tippuu sairasvuoteelle, Hummelsin vieressä luutii Can tai Bensebaini. Ottaisin kuusi kertaa viidestä tuohon Sülen ennen kumpaakaan hasardikaksikosta. 

Totta kai tasuri tai jopa vierasvoitto on mahdollista. Tämä vaatii kuitenkin 180 asteen suunnan muutoksen viime pelien esityksestä. Luotto Terziciin tässä suhteessa ei ole järin korkealla.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #64 : 29.11.2023 klo 00:28:26

Elämässä ei ikinä ole liikaa positiivisuutta.

Kliininen voitto Milanosta, höystettynä muutaman yksilön erinomaisella suorituksella. Oikeastaan koko Mestarien Liigan alkulohko ollut vahvaa tekemistä, ihan jokainen ei tähän olisi uskonut lohkoarvonnnan jälkeen.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #65 : 29.11.2023 klo 23:09:35

Ei todella. Kerrassaan hämmentävä sakki. Bundesliigassa esitykset ovat vaihdelleet aivan laidasta laitaan, niin että enimmäkseen ovat vielä olleet siellä tuskaisen vääntämisen puolella. Erityisesti viime aikoina - eli kun odotukset ovat melko lailla alimmillaan, joukkue tarjoaa jotain tällaista. Vaikka itse seurasin matsia eilen ilman Live kuvaa, silti ei meinannut uni matsin jälkeen tulla, kun fiilikset olivat niin korkealla.

Sunnuntaina on mielenkiintoinen kohtaaminen, joka kertoo kauden suunnasta mielestäni jopa enemmän kuin Bayern kohtaaminen, joka tuntuu olevan Dortmundille nykyään henkisesti aivan toivoton vuori ylitettäväksi. Leverkusen ei ole ollut BVB:lle lainkaan samanlainen peikko, vaan pelit ovat usein olleet melko tasaisen laadukkaita esityksiä. Tällä kertaa vastaan tulee joukkue, joka kiistatta on parhaassa kunnossa
miesmuistiin. Toivottavasti Leverkuseniin matkustaa nälkäinen ja itsevarma, mutta terveellä tavalla nöyrä joukkue. Ylimielisyyteen ei nyt ole varaa lainkaan.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #66 : 30.11.2023 klo 14:36:11

Sehän oli vaihteeksi varsin mallikas suoritus. Näillä otteilla ei tarvitsisi liigassakaan pelätä top-4 ulkopuolelle jäämistä. Toki vastustajan pehmeys ja suosiollinen pelionni helpotti urakkaa, mutta toisaalta vastassa ei ollut mikään Heidenheim.

Pitkästä aikaa oma pakka oli suhteellisen tiivis. Ainoastaan laitapakkien hölmöilyt (Ryersonin katastrofisyöttö rankkariin johtaneessa tilanteessa, Bensebainin alibipuolustaminen maalissa) aiheuttivat ajoittain isompaa vaaraa omassa päässä. Vastapainoksi Kobel ja topparit pitivät vastustajan hyökkääjät hyvin aisoissa. Varsinkin Hummelsin esitys lähenteli Fussballgott-statusta. Aivan käsittämätöntä miten tuossa iässä ja hidastuneella jalalla voi kerta toisensa jälkeen poimia tikkarin nuorempien jaloista.

Hyökkäystä helpotti suunnattomasti, kun ei tarvinnut itse tehdä peliä ja saivat keskittyä vastaiskuihin. Toki niitä tuhlailtiin urakalla varsinkin ensimmäisellä nelivitosella, joten tarkkuutta tarvittaisiin lisää. JBG tuo haastoihin kykenevänä aivan uuden dimension vastustajan muurin murtamiseen. Nuorukaisella tulee vielä paljon virheitä, mutta tosi usein hän kykenee aiheuttamaan kaaosta boksissa. Jos Duranville saataisiin joku päivä pois vesijumpasta, Dortmundilla saattaisi olla käsissään tulevaisuuden laiturikaksikko. Adeyemille olen antanut paljon runtua syksyn aikana, mutta nyt on aihetta kehuihin. Ylimielistä neppailua ei näkynyt. Sen sijaan kaveri haastoi pari kertaa päättäväisesti, joista tuloksena maali ja ylähirsi.

Eipä olisi uskonut Milania vastaan pelatun kotitasurin jälkeen, että keltamustat olivat PSG:n yliajan lahjarankkarin päässä varmistamassa kuolemanlohkon ykköspaikkaa ennen viimeistä kierrosta. Nytkin lohkovoittoon ja helpompaan jatkovastukseen riittää tasapeli viimeisestä kotipelistä. Aivan tehtävissä.

Suuremmat haasteet odottavat kotimaan kamaralla. Liigassa pillerit ja tölkit, Pokalissa Stuttgartin vieraana. Kolme sarjapistettä sekä jatkoa keväisen Berliinin tavoittelulle olisi hyvä saldo. Se vaatii vähintään tiistain kaltaista esitystä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #67 : 05.12.2023 klo 12:50:03

Dortmundilla tuloksellisesti oikein mainio viikko takana. Milanon punainen puoli on käsittääkseni ainakin osittain pelillisesti sekaisin, mutta täydet pisteet San Sirolta ei ole todellakaan itsestäänselvyys. Piste Leverkusenista on myös oikein mainio tulos, sillä niin loistavassa tuloskunnossa on Alonson ryhmä ollut koko syksyn ja esim. Tölkit kävivät tuolla jo häviämässä. Jossain vaiheessahan myös Bayer alkaa pisteitä tiputtelemaan ja esimerkiksi tammikuu Afrikan kisojen takia on kova koetinkivi, mutta ainakin tällä hetkellä ryhmä vaikuttaa hyvin organisoidulta nipulta.

Mestarien liigassa lohkovoittoon oikeuttava tasuripiste PSG:lta antaisi realistiset lähtökohdat jopa vielä yhteen lisäkierrokseen Euroopassa, kakkossijan myötä vaaditaankin sitten jo vähän liian suurta arpaonnea vastustajan suhteen. Joka tapauksessa rahallisesti jatkoonpääsy oli tärkeä temppu Terzicin miehistöltä.

Liigassa puhtaasti taulukon suhteen en vielä olisi huolestunut viidennestä tilasta, mikäli edessä ei ole romahdusta seuraavalla kolmella kierroksella. Päävastustajaa Tölkkejä vastaan ei olisi varaa kuitenkaan ainakaan kotitappioon ja kahdesta viimeisestä helpommasta ottelusta pitäisi kerätä vähintään neljä pistettä. DFB-Pokal on puolestaan keltamustien ainoa realistinen mahdollisuus jonkin voittamiseen ja varsinkin kun sekä Bayern että Tölkit ovat jo ulkona kisasta, niin mahdollisuutta ei saisi jättää käyttämättä. Stuttgart on äärimmäisen kovassa vireessä ja vaikka keväinen pisteiden tiputtelu liigan puolella ei yllättäisi ketään, niin huominen vieraskoitos on hyvinkin haastava kanto kaskessa. Mahdollinen tappio saisi myös aikaan kovan (ansaitun) paskamyrskyn muutaman positiivisen tuloksen jälkeen ja ainakin itse näen tämän negatiivisen piilevän ilmapiirin johtuvan puhtaasti isommasta kuvasta, virheistä itse kaaderinrakentamisen ja pelitavan suhteen.

Totuuden nimissä Dortmund pelasi Leverkusenissa kuin putoamiskamppailussa oleva kyläseura, joka on tullut hakemaan puolustamalla pistettä tai persepompulla onnekasta kolmea. Jälkimmäinen olikin lähellä toteutua ja vaikka Tercizin ryhmä puolustikin omaa aluettaan jopa yllättävän hyvin, niin oma pallollinen tekeminen oli näkökulmasta riippuen joko karmeaa tai olematonta. Puolustava taktiikka saattoi osittain johtua myös aikaisesta johtomaalista, mutta kun paine omassa päässä kesti lähestulkoon taukoamatta lähes koko ottelun ajan, niin eväät edes auttavaan pallonhallintaan olisi pitänyt löytyä työkalupakista. Uskoisin tämän oman pallollisen pelin sattumanvaraisuuden, keskustan olemattoman käytön pallonhallintavaiheessa sekä edellä mainituihin  vahvasti vaikuttavan tekijän eli pelaajapolitiikan (kauniisti ilmaistusti) keskinkertaisuuden aiheuttavan seuran ympärillä kovaa turhautumista, joka iskee jopa sikarikerhon silmille jokaisen negatiivisen tuloksen jälkeen.

Talvella isoihin korjausliikkeisiin ei luonnollisesti ole suuremmin mahdollisuuksia, mutta viimeistään keväällä seuran pitäisi vähintään hankintojen suhteen reagoida pallollisen pelin köyhyyteen, mikäli johtoportaassa nähdään asia alkuunkaan samalla tavalla. Näkyvimmän heikkouden eli kaaderin korjaamisen jälkeen ratkaisematta jää toki muitakin kysymyksiä, kuten reservijoukkueen tarkoituksenmukaisuuden (kasvatetaan Zweiteen sukillepotkijoita?), nuorisoputken ja edustuksen linkittömyyden. Terzicin riittävyyden päävalmentaja Dortmundin kokoluokan seurassa voisi myös kyseenalaistaa, mutta seurajohto sitä ei selkeästikään tekemässä, joten siihen lienee turha käyttää nyt aikaa.

Isojen linjojen vetämistä ei ainakaan helpota urheilupuolen päättävien osapuolten kahtiajako ja Sky:n sekä Bildin mukaan toukokuussa Kehlin avuksi tullut Slaven Stanic saanee monoa lähipäivinä. Vaikea kuvitella, että pelkästään yksittäinen uusi seuran ulkopuolelta saapunut mies on syynä seurajohdon linjattomuuteen ja sekoiluun, mutta helpoin ratkaisu uusien ideoiden tuojan poispotkiminen varmasti ainakin on. Kehlin asemaa ratkaisu ei varmasti paranna, viestitään ulospotkiminen luottotoimittajien avulla miten vain. Ja vaikka Stanic olisikin oikeasti huhujen mukaisesti käytökseltään ihmiskyrpä, niin nykyiseen (jopa perusteltuun ummehtuneeseen) narratiiviin Stallgeruchia tuomattoman tulokkaan potkut sopivat äärimmäisen hyvin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #68 : 06.12.2023 klo 15:20:00

Stanic sai sitten kalossin kuvan persuuksiin. Lehtitietojen mukaan kesällä olisi ollut riitaa hankintapolitiikasta. Kehl & Stanic liputtivat Alvarezin puolesta, kun taas Watzke, Terzic & Sammer torppasivat siirron. Nämä kaksi uutista yhdistettynä ei anna kyllä kovin ruusuista kuvaa keltamustien nykyisestä tilanteesta. BV Bollywoodin tittelin kaappaaminen Borsigplatzille sujuu huomattavasti paremmalla menestyksellä kuin salaattilautasen tavoittelu.

Tämä myös suurelta osin selittää viime aikaisen sekoilun. Ainoa toivo saavuttaa kestävää menestystä on luoda selkeä strategia ja saada kaikki avainhenkilöt puhaltamaan yhteen hiileen. Jos valmentaja sekä urheilutoimenjohtaja ovat tukkanuottasilla toimitusjohtajan toimiessa välillä erotuomarina ja välillä toisen liittolaisena, lopputulos on nyt nähdyn kaltainen. Kaaderi rakennetaan päin v***ua, pelaajia peluutetaan miten sattuu eikä yhtenäisestä pelitavasta ole tietoakaan. Ainostaan ylivoimaiset resurssit liigan enemmistöön verrattuna sekä pari haaviin tarttunutta weltklassea (Sancho, Hirvi, Bellingham) ovat toistaiseksi pelastaneet täydelliseltä mahalaskulta. Nyt huipputähdet on myyty muualle ja resursseja tuhlataan hyvää vauhtia nmechoihin tai sabitzereihin. Itse en näe muuta kestävää ratkaisua kuin Watzken astuminen syrjään. Hänen seuraajansa voi sitten rakentaa oman urheilupuolen Dream Teamin, jossa tärkeimmät kriteerit olkoot muualla kuin keltamustassa historiassa. 

Sitä ennen pitäisi kuitenkin selvittää tämä kausi kunnialla. Pokal on tosiaan ainoa mahdollisuus voittamiseen, mutta siinäkin tie on kivikkoinen. Stuttgart on pelannut koko syksyn hyvällä tasolla ja he olivat aivan ylivoimaisia kuukausi sitten. Sunnuntaina nähdyllä suorituksella laulukuoro kutsuu. Liigassa ainoastaan neljän joukkoon pääseminen takaa zämppäripelit myös ensi kaudella. Vaikka Saksa on tällä hetkellä saamassa yhden ylimääräisistä aloituspaikoista, lopullisesti viidennen osallistujan kohtalo määräytyy koko kauden pistekertymästä. On sanomattakin selvää, että top-4 on huomattavasti vaativampi rasti. Täytyy ohittaa tölkit tai svaabit sekä pitää etäisyyttä kaikkiin takana tulijoihin.

Itseä huolettaa äärettömän suuret vaihtelut joukkueen esityksissä. Välillä pelataan suorastaan hyvin, kuten kolme viimeisintä cl-peliä. Mutta ajoittain Terzic onnistuu ajamaan jengin aivan käsittämättömään halvaannukseen. Onhan pillerit tällä hetkellä liigan paras joukkue. Siitä huolimatta voisi olettaa Dortmundin kykenevän edes hieman kontrolloimaan peliä ja rakentamaan hallittuja hyökkäyksiä. Nyt omalta kenttäpuoliskolta pois pääseminen oli täysin tekemätön paikka. Samaan mankeliin jäätiin Stuttgartin ja Buyernin kanssa. Ok, nämä kaikki ovat hyviä joukkueita. Mutta sama kaaos toteutui myös Heidenheim-pelin toisella puoliajalla. Tämä kertoo keltamustien suoritustason pohjan olevan todella syvällä kaivossa. Täytyy vain toivoa, etteivät nämä mustat hetket yleisty kevättä kohden mentäessä.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 06.12.2023 klo 16:48:27

Toki seurajohdon erimielisyydet ja eri ryhmiin jakautuminen ei kuulosta lupaavalta, mutta miten tämä Alvarez on onnistunut West Hamissa? Tällä hetkellä toki olisi vahvistus jo määrällisestikin. Jäänyt käsitys, että olisi enemmänkin keskikentän pohjapelaaja. Tässä roolissa Emre Can loisti viime kevään ja heikosta alkukaudesta on nyt taas parantanut. Lisäksi Özcan on surkean viime sesongin jälkeen ollut tällä kaudella ihan käyttökelpoinen. Isompi ongelma jälkiviisaana on keskikentän muut sankarit. Sabitzer ihan käyttökelpoinen ja Nmecha väläytteli,  mutta pääosin oli varsin heikko ja laiska, lisäksi jatkuvasti rikki. Siinä se leveys sitten olikin, seuraavana listalla treenipeleissä varsin ok pelannut Ole Pohlman, joka pelannut vain U23 pelejä. Muutenkin Terzicin tapa on ylipeluuttaa pelaajat rikki, vaihdot ovat usein ennalta-arvattavia. Keskikentän vaihtoehtojen rajallisuus tarkoittanut, että keskikentän kolmikon yksi on ollut Reus tai Brandt, joka taas johtaa isossa kuvassa keskikentän vuotamiseen, joka taas saa aikaan käsityksen, että taas se Dortmundin puolustus vuotaa, vaikka oikeasti sieltä löytyy taas kauden kolme-neljä parasta onnistujaa. Hyökkäyksessä samaan aikaan on jopa ylitarjontaa ja esim. alkukauden onnistuja Malen ajautunut pieneen rooliin.

Näistä lähtökohdista Mestarien liigan jatkopaikka kyseisestä lohkosta jo nyt ja tasuri Euroopan yhdestä kuumimmista joukkueista oli aikamoinen torjuntavoitto, ottaen huomioon joukkueessa pyörivän flunssa-aallon. Siellä taisi kaiken lisäksi parivaljakko Papadopoulos ja Meunier rakennella lopussa Füllkrugille avopaikan.

Kova on parhaillaan ottelutahti ja kova on rasitus etenkin muutamalla pelaajalla.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #70 : 06.12.2023 klo 17:17:10

BV Bollywoodin tittelin kaappaaminen Borsigplatzille sujuu huomattavasti paremmalla menestyksellä kuin salaattilautasen tavoittelu.

Onnea vaan tuosta tittelistä! Tuoppi

Olkaa silti huoleti. Kyllä keltamustat neljän parhaan joukkoon yltävät loppukeväästä.

Stuttgartin lennon jatkuvuuteen en usko, vaikka ei se tietysti uskon asia ole. Tölkit…no, siinä ja siinä. Mutta, ei sieltä neljää seuraa edelle kiilaa.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #71 : 06.12.2023 klo 17:52:44

Stuttgartin lennon jatkuvuuteen en usko, vaikka ei se tietysti uskon asia ole. Tölkit…no, siinä ja siinä. Mutta, ei sieltä neljää seuraa edelle kiilaa.

Samoilla linjoilla. Hoenesshan sai Hoppelankin aikamoiseen lentoon, mutta sitten kun se loppuisi niin syöksy oli hyvin jyrkkä. Nuori valmentaja on tuosta varmasti oppinut ja toki Stuttgartiin on viime vuosina hankittu myös kiinnostavia pelaajia. Materiaaliero on kuitenkin valtava ja kun kuherruskuukausi loppuu niin pisteitä tulee huomattavasti hitaampaan tahtiin.

En usko että Dortmundilla on lopulta kovinkaan suuria vaikeuksia mahtua neljän joukkoon. Vaikka hankintojen suhteen on tehty virheitä niin kaaderissa on kuitenkin Buliin ihan kunnolla laatua.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #72 : 07.12.2023 klo 09:39:13

Illan tulos nyt tuskin yllätti ketään, joka on viime kuukausina katsonut Dortmundin otteluita. Edelliseen viestiini viitaten Watzken kynnys vaihtaa valmentajaa talven aikana on todella korkea, sillä mies tajunnee myös itse, miten huonolta hän ulospäin tällöin näyttäisi. Terzicin saadessa kenkää saattaisi muutama rohkein journalisti sivulauseessa jopa kritisoida Dortmundin linjattomuutta viime vuosien valmentajaruletissa.

Jos nyt kuitenkin puhtaasti teoriatasolla leikitellään ajatuksella, että Terzic siirrettäisiin sivuun talvitauolla, niin ketkäköhän olisivat realistisia palomiehiä kesään saakka? Kesästä lähtien, mikäli Klopp ei edelleenkään vastaa puhelimeen, ykkösvaihtoehtohan olisi taas kerran sympaattinen Nagelsmann. Omat veikkaukset (eivät toiveet) Watzken muistivihon nimistä palomiehiksi olisivat Flick, Kuntz sekä Svensson, vanha tuttu Hannes Wolf voisi myös tulla jonkinlaiseen rooliin tuomaan tarvittavaa keltamustaa DNA:ta seuraan.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #73 : 07.12.2023 klo 11:52:56

Tulos ei yllättänyt ja erilaisia mahalaskuja osaa jo pelätä, mutta olihan tuo eilinen esitys pelillinen konkurssi. Kontrolloitu eteneminen vastustajan kenttäpuoliskolle - rankkialueesta puhumattakaan - oli täysin ylivoimaista. Joka toinen syöttö napsui vastustajan jalkaan. Vaarallisia pallon menetyksiä syvällä omalla alueella. Vihollinen juoksee puolustajien ohi vasemmalta ja oikealta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Nyt on pelattu putkeen 180 minuuttia pääsemättä hallitusti yli keskirajan. Ehkä on syynsä, jos en pidä mestareiden liigaan oikeuttavaa loppusijoitusta lainkaan kirkossa kuulutettuna.

Vaikka pelaajia ei voi vapauttaa vastuusta ja useimmat alisuorittavat rankasti, suurin syyttävä sormi osoittaa jälleen penkin päähän. Tähän asti viiden puolustuslinjaa on käytetty ainoastaan todellisia ökyjä kuten Buyernia tai Cityä vastaan. Nyt bussi laitettiin parkkiin myös Leverkusenissa ja Stuttgartissa. Tällä luodaan miehistölle jo etukäteen passiivinen ja pelokas mieliala. Oli myös melkoinen neronleimaus jättää penkille lähes yksinään kauden tehoista vastannut nelikko Lücke, Brandt, Reus & Malen sekä jättää hyökkäys JBG:n, Adeyemin ja Moukokon varaan. Adeyemi on ollut koko syksyn veltto kasa höyryävää ja Moukoko on tehtaillut hurjat 1+0 tehot vähäisellä peliajallaan. Lopputulos oli nähtävissä.

Nagelsmann ei välttämättä ole sympaattinen, mutta valmentajana hänellä on kiistattomat näytöt. Terzicillä nämä ominaisuudet menevät toisin päin. Melkein laittaisin käskyttäjää valitessa tärkeimmäksi kriteeriksi kyvyn kehittää joukkueen peliä. Kivan miehen maine on pelkästään bonusta. Toki oma kysymyksensä on, milloin vaihdos kannattaa tehdä. Nyt talvella tuskin löydetään mitään kestävää ratkaisua, joten siinä mielessä Terzicin kanssa kevääseen saakka nilkuttaminen kädet ristissä parasta toivoen saattaisi olla kuitenkin perusteltua. Ellei hän menetä kokonaan pukukoppia, mistä siitäkin on viitteitä.

Valitettavasti pelkkä valmentajan vaihdos ei riitä. Kehlin kyvyt kaaderin rakentamisessa on jo kevyeksi havaittu. Suurin ongelma on kuitenkin kaikkein ylimmällä tasolla. Seuralla täytyy olla selkeä visio ja näkemys pelillisestä identiteetistä. Kaikki avainhenkilöiden rekryt (urheilujohtaja, valmentaja, pelaajat) pitää tehdä tämän vision mukaisesti ja koko urheilujohdon tulee työskennellä saman päämäärän hyväksi. Ylätason hierarkian rakentaminen on toimitusjohtajan tärkein tehtävä. Tähän Watzke ei ole kyennyt Kloppin poistumisen jälkeen, joten toivottavasti Aki osaa vetää tästä johtopäätökset. 
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #74 : 08.12.2023 klo 14:48:37

Yksi kauden parhaista pelaajista, Julian Ryerson loukkasi polvensa viime pelin aivan lopussa . Ainakin loppuvuosi sivussa. Myös Wolf veti nilkkarallit ja taitaa olla sivussa. Laitapakkiosaston laajuus tulee nyt käyttöön ja veikkaan avaukseen Bensebaini - Meunier parivaljakkoa. Penkiltä löytyy sitten hyvällä pelitatsilla Mateu Morey ja mahdollisesti Guille Bueno, jolla antaisin rohkeasti vastuuta. Myös Süle on hyvä laitaetenijä, joten ei kannata masentua, hyviä vaihtoehtoja on useita.

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa