FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.02.2024 klo 04:49:12 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 6
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund BVB 23-24  (Luettu 17298 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Väärin valitut


Vastaus #75 : 08.12.2023 klo 16:51:36

Guille Bueno

Marco Buenon veljelle Ylos
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 08.12.2023 klo 17:24:24

Kehlin nerokas suunnitelma laitapakiston osalta alkaa realisoitumaan. Kun ykkösvaihtoehdot ovat riittävän paskat, taso ei pääse kovin paljoa laskemaan edes varamiehen varamiehillä.

Satunnaisia ihmetyksen aiheita:

Terzicillä on mielenkiintoinen tapa sysätä pelaajia täysin sivuraiteelle. Haller oli vielä keväällä merkittävä tekijä mestaruusjahdissa. Nyt muutaman syksyllä muutaman surkean pelin jälkeen hän on saanut tuskin edes jämäminuutteja. Malen oli alkukaudesta Brandtin kanssa ainoa luoviin suorituksiin kyennyt hyökkäyksen pelaaja. Yhtäkkiä puukenkä on haudattu syvälle Recaron uumeniin. Luulisi ettei tämän tarvitse olla näin mustavalkoista. Ellei sitten taustalla ole välirikkoja.

Dortmund on investoinut yli 150 miljoonaa Maleniin, Adeyemiin, Halleriin, Nmechaan ja Sabitzeriin. Hurja summa, kun suhteuttaa sen viisikon tämän päivän kontribuutioon. Kysymys Kehlille - miten meni noin niin kuin omasta mielestä?

Halvempi hintalappu, mutta peliaikaan suhteutettuna kaaderin kallein kaveri. Valmiiksi jalka paketissa hankitun Duranvillen ensimmäisen vuoden saldo on 20 peliminuuttia ja 11,5 kuukautta vesijumpassa. Jonkin sortin saavutus tämäkin.

Kusilaarilla kuiskutellaan Malenin olevan tyytymätön Terziciin (kts kohta 2) ja haluavan siirtoa Manchesterin punaisiin. Dortmund vaatii vähintään 30 miljoonaa tai Sanchoa vaihdossa. Tämä kausi on jo menetetty, joten melkein olisin valmis luopumaan tuhnusta, mikäli korvaus on kohdillaan. Tosin en ole lainkaan varma haluaisinko tuon summan käytettävän aallonpohjassa majailevaan Sanchoon. Tähän saakka näiden Rückholaktionien onnistumisprosentti on ollut kovin vaatimaton.
Echte liebe.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BVB


Vastaus #77 : 10.12.2023 klo 11:03:47

Eilistä peliä katsellessa iski taas epätoivo siitä miten (vähintään) puolet kentälle saadusta kaaderista ei täytä tämän tason vaatimuksia. Toki vajaalle joutuminen aiheutti joukkueelle paineen, joka korosti puutteita entisestään, mutta kyllä ongelmat ovat olleet ilmeisiä tämänkin palstan keskusteluissa jo pitkään.

Bensebaini, Can, Özcan ja Meunier olivat surkeita, eikä toppareidenkaan päivä hyvä ollut. Karmeita virheitä ja pallon menetyksiä paineen alla koko ajan. Samoilla paikoilla melkein yhtä surkeita otteita ovat aikaisemmissa peleissä esittäneet Wolf, Ryerson, Sabitzer ja Nmecha.

Oikeastaan vain Kobel saa eiliseltä puhtaat paperit, ilman häntä ja Leipzigin tuhnuilua luvut olivat voineet olla rumemmat. Hyökkäyksestä nyt ei paljon ole sanottavaa, kun sitä ei juuri ollut, mutta ei peli nyt ainakaan huonommaksi mennyt kun Adeyemi, Malen ja Reyna kentälle tulivat. Brandt ja Reus kentällä tosiaan vain yksi kerrallaan, kiitos, ja mieluummin niin että Brandt olisi pääasiallinen avaaja. Lückestä kyllä pidän, hänellä on voimaa voittaa palloja, auttaa kollegoita syötöillä ja tilaa tekemällä, sekä toki viimeistellä taidolla, josta eilenkin saatiin hyvä esimerkki. Mutta näistäkään ei paljon ole hyötyä jos palloja ei saada keskikentän yli hyökkäysalueelle.

Siinä piilee minusta tämän hetken suurin ongelma. Puolustuksessa kaikki kolme topparia kykenevät peliä edistäviin ratkaisuihin, mutta keskikentän pohjalla ja laitapakeilla sitä taitoa on tällä hetkellä todella vähän. Vaikka Ryersonin asenteesta kovasti pidänkin, ei hän mikään Hakimi tai Guerreiro ole. Tilanteen surkeutta kuvaa hyvin se, että Ryerson on joka tapauksessa mielestäni ollut laitapakeista selvästi paras tänä vuonna.

Kun puolta kaaderia ei vaihtoon kerralla voi saada, pitää toivoa, että näihin keskeisiin puutteisiin saataisiin laadukasta paikkausta mahdollisimman pian. Rotaatiossa, paikkaajina ja parempien pelaajien ympäröiminä edellä mainituistakin on hyötyä / saa enemmän irti, mutta ykkösavaajina ei noin montaa heikkoa lenkkiä yksinkertaisesti saa olla.

Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 10.12.2023 klo 11:55:36



Hyökkäyksestä nyt ei paljon ole sanottavaa, kun sitä ei juuri ollut, mutta ei peli nyt ainakaan huonommaksi mennyt kun Adeyemi, Malen ja Reyna kentälle tulivat. Brandt ja Reus kentällä tosiaan vain yksi kerrallaan, kiitos, ja mieluummin niin että Brandt olisi pääasiallinen avaaja. Lückestä kyllä pidän, hänellä on voimaa voittaa palloja, auttaa kollegoita syötöillä ja tilaa tekemällä, sekä toki viimeistellä taidolla, josta eilenkin saatiin hyvä esimerkki. Mutta näistäkään ei paljon ole hyötyä jos palloja ei saada keskikentän yli hyökkäysalueelle.

Siinä piilee minusta tämän hetken suurin ongelma. Puolustuksessa kaikki kolme topparia kykenevät peliä edistäviin ratkaisuihin, mutta keskikentän pohjalla ja laitapakeilla sitä taitoa on tällä hetkellä todella vähän. Vaikka Ryersonin asenteesta kovasti pidänkin, ei hän mikään Hakimi tai Guerreiro ole. Tilanteen surkeutta kuvaa hyvin se, että Ryerson on joka tapauksessa mielestäni ollut laitapakeista selvästi paras tänä vuonna.


Hyvin pitkälti näin. Ainakin paperilla hyökkäys ylimiehitetään, mutta lopulta toverit viettää siellä vapaailtaa, kun palloja ei tule. Avaaminen kestää tolkuttoman kauan ja välit kasvaa, muutama pelaaja ei kykene syöttämään kun alaspäin. Esim. Adeyemi ollut hukassa, kun saa seisaalleen pallon pitkän syöttöketjun jälkeen 40-50m maalista, ne kerrat taas kun saa palloa vauhtiin, niin on saanut jotain aikaankin. Sama koskee Bynoe-Gittensiä.

Füllkrug voisi laittaa kiviä taskuun ja pelata astetta miehekkäämmin, nyt jää usein paineissa kakkoseksi ja maahan kierimään käsiä levitellen, kuten eilen toisessa maalissa.

Otanta tältä kaudelta pieni, mutta Reyna ollut peliaikaa saadessaan varsin hyvä juuri keskikentällä. Rakentanut peliä ja antanut hyviä peliäedistäviä syöttöjä.

Uskoa pitää olla, että vuosi päättyy kahteen voittoon.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #79 : 11.12.2023 klo 11:27:44

Reus saa ansaitusti muita vähemmän rapaa niskaansa historiansa johdosta, mutta totuuden nimissä miehen liike ja ohituskyky hyökkäyspään pelaajaksi ovat nykyään niin heikolla tasolla, että avauspaikkoja pitäisi tulla harvakseltaan ja varsinkin alivoimalla pelatessa mies olisi pitänyt vaihtaa kentältä ensimmäisenä. Terzicillä alkaa vaan olla niin paljon paineita niskassaan, että kokematon koutsi ei sitä uskaltanut tehdä. Lopputuloksena olikin sitten hyökkäys ilman minkäänlaista vastaisku-uhkaa.

Hummelsin olisi pitänyt jättää epätoivoinen taklaus tekemättä ja mieluummin antaa Opendan iskeä avausmaali ja jatkaa peliä tasamiehistöin. Terzicin piikkiin puhtaasti tätä tilannetta ei voi kaataa, mutta miehellä alkaa tekosyyt erityisesti heikoille peliesityksille loppua kesken, varsinkin kun mies on saanut raporttien perusteella vaikuttaa vahvasti myös siirtopolitiikkaan. Laitapakkitilanne sekä keskikentän pallollinen osaaminen ovat katastrofaalisella tasolla Bundesliigan kakkosseuran kriteerein tarkasteltuna, mutta tämähän ei ole tullut yllätyksenä muille kuin seurajohdolle.

Ulkopuolisen on kieltämättä vaikea arvioida, miten vahvasti Terzicin palli tällä hetkellä heiluu, mutta Mestarien liigassa talvehtimisesta huolimatta Dortmundin olisi miehen johdolla haalittava seuraavasta kahdesta Bundesliigaottelusta vähintään neljä pistettä tai kritiikki seuran ympärillä läikkynee yli ja pahasti. Augsburg-tasapeli itsessään saattaa tuon toki jo aiheuttaa, mutta edes Watzke ei loputtomiin voi Terziciä tukea, mikäli top4-sijoitus karkaa jo tässä vaiheessa liian kauas. Terzic on taustastaan huolimatta ajautunut täysin mielikuvituksettoman pelityylinsä johdosta tilanteeseen, jossa vain tulokset enää merkitsevät, sillä jo kovimmatkin miehen tukijat ymmärtävät ettei Dortmundin kaltainen seura voi loputtomiin pelata näin hirveän näköistä futista.

Siirtomarkkinoiden suhteen uusi vaspa olisi korkeimpana keltamustien siirtolistalla ja kun Bensebaini talvehtii viikkoja Afrikan kisoissa ja Ryerson vesijumppaa vähintään tammikuun, niin laadun lisäksi myös määrän puute pelipaikalle on huutava. Kun tammikuu on muutenkin haastava aika reagoida markkinoilla, niin saas nähdä minkälaisen kokeneen yksisilmäisen puujalan Bundesliigasta keltamustien hankintaosasto pelipaikalle kaivaa.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2023 klo 11:30:03 kirjoittanut günthers »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #80 : 11.12.2023 klo 12:06:23

Kun tammikuu on muutenkin haastava aika reagoida markkinoilla, niin saas nähdä minkälaisen kokeneen yksisilmäisen puujalan Bundesliigasta keltamustien hankintaosasto pelipaikalle kaivaa.

Kai Wagner vapaana agenttina huudettu.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 14.12.2023 klo 14:59:32

Kovasta foorumikritiikistä huolimatta Terzic lähti PSG:tä vastaan keskikenttäkolmikolla Özcan - Brandt - Reus ja ihan mukavastihan se meni. Itseasiassa viimeisen puolentoista kauden aikana Dortmund on pelannut mestarien liigassa lähes aina erinomaisesti.

Eilisestä kirsikkana kakun päällä Sülen ikoninen liukutorjunta Kari Takon hengessä. Vaikka vastustajalla oli paikkoja, niin oli niitä toisessakin päädyssä. Moni pelaaja pisti eilen kauden parastaan pöytään, toivottavasti tämä kantaa täyteen pistepottiin kauden aikana. Kun mahdollisia CL-vastustajia katsoo, niin lohkovoitto oli suhteellisen arvokas tai ainakin nostaa merkittävästi jatkoonpääsyn mahdollisuuksia.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 14.12.2023 klo 16:52:23

ihan mukavastihan se meni

Jos ihan rehellisiä ollaan, takalinjat vuotivat kuin Estonian keulavisiiri. Kenttätasapaino oli pahasti vinossa, kun lähes jokaisesta hyökkäysalueen pallon menetyksestä seurasi murhaava vastaisku. Ja näitä harhasyöttöjä tuli paaaljon. Ainoastaan Kobel sekä vieraiden surkea viimeistely estivät rumat lukemat.

Varsinkin Wolfista huomasi kaverin pelaavan aivan väärässä sarjassa. Pallo kimpoili jaloista kuin flipperissä ja selän taakse jäi kammottavia aukkoja. Onneksi miehen sopimusta ei olla jatkamassa kesällä.

Toisaalta pitää jakaa myös kehuja, kun siihen on aihetta. Mielestäni Adeyemi pelasi syksyn parhaan pelinsä. Kyse ei ole pelkästään maalista. Hän oli hyvä puolustussuuntaan ja tällä kertaa syötöt löysi paremmin vieruskaverin ja hölmöjen menetysten määrä oli huomattavasti aiempaa vähäisempi. Myös Lücke oli hyvä target-pelaajana. Kun maata pitkin rakentelu on ylivoimaista, hänelle pystyi aina heittämään korkean kaaripallon taisteltavaksi. Lisäksi kaveri on vahva jässikkä vääntämään pakkien kanssa ja välillä myös lyhytsyöttöpeli löytää omille.

Vaikka eilinen peli ei ollut paras käyntikortti, kuolemanlohkon kärkipaikka ei tullut pelkällä tuurilla. PSG-otteluiden välissä joukkue pelasi varsin mallikkaasti tasokkaita jengejä vastaan ja hoiti ansaitusti jatkopaikan itselleen. Maanantain arvonnassa hatusta voi nousta Inter, Napoli, Lazio, Porto, Eindhoven tai Kööpenhamina. Mikään näistä ei ole ylivoimainen este ja useimmissa ottelupareissa keltamustat lienee lievä suosikki.

Nyt tarvittaisiin syyskauden päätteeksi voitot Puppenkistestä vieraissa sekä Mainzista kotona. Muussa tapauksessa joulua vietetään palavan puun ääressä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #83 : 16.12.2023 klo 15:50:23

Tänään olisi syytä kaivaa esille zämppärivire liigakoomailun sijasta. Adeyemi teloi itseään keskiviikkona, joten Malen pääsee pitkästä aikaan avaukseen. Kyseessä ei välttämättä ole heikennys. Can palaa pelikiellon jälkeen Özcanin tilalle kuutoseksi ja toppareissa päinvastainen vaihdos Sülen paikatessa Hummelsin Rotsperreä. Lisäksi Terzic on vihdoin havahtunut Wolfin luokattomiin esityksiin ja nostanut suosikkini Meunierin avaukseen. Tämä kertoo kaiken Kehlin onnistumisesta kaaderin rakennuksessa.

Turha lähteä arvailemaan lopputulosta, sillä tämän jengin kanssa kaikki on mahdollista. Voitto on kuitenkin ainoa tyydyttävä lopputulos. Muussa tapauksessa Terzicin zämppärimenestyksellä hankkima hengähdystauko jäi kolmen päivän mittaiseksi.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #84 : 19.12.2023 klo 20:08:11

Istuuko Terzic tänään viimeistä kertaa Dortmundin penkin päässä? Hiljalleen epäilevinkin Tuomas on havahtunut alkukauden onnekkaiden tulosten ja helpon ohjelman peittämään pelilliseen alennustilaan. Vuoden takaiseen verrattuna nyt on yksi piste ja neljä päästettyä enemmän. Silloin hyvä kevät pelasti, mutta salama tuskin iskee toista kertaa samaan paikkaan. Raporttien mukaan pelaajat olisivat valittaneet Watzkelle Terzicin pelitavan johtavan turmioon, mutta tämä oli kääntänyt syyttävän sormen Kehlin suuntaan. Räjäyttäkää koko organisaatio! Kaikki urheilupuolen päätöksiin osallistuvat tuntuvat olevan aivan pihalla. Tätä tahtia noutaja tulee cl:ssä jo Eindhovenin myötä eikä liigassa päästä lähellekään top-4 sijoitusta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #85 : 20.12.2023 klo 14:55:08

Aiemmasta poiketen Terzic ei ole vieläkään saanut julkista tukea eilisen Mainz-tasapelin jälkeen, joten Watzken kalakaveri lienee tällä kertaa jo vähintään tarkastelun alla. Potkuihin uskon kuitenkin vasta kun niistä seuran kotisivuilla tiedotetaan, sillä sen verran lapsenuskoinen Watzke on miehen suhteen tähän saakka ollut. Lisäksi Watzke tajuaa kyllä itsekin, kuinka huonolta tilanne ulospäin näyttää, jos Terzic potkitaan ulos. Terzicin potkujen jälkeen ongelmat eivät kuitenkaan loppuisi kuin taikaiskusta, koska korvaajan hankinnasta olisivat vastuussa koko sopan pääsyylliset ja mahdollisista pelaajavahvistuksista vastaisi joko täysin vailla valtaa tai kompetenssia toimiva utj Kehl.

Pelillisesti Dortmund on ollut jo pitkään surkea ja kyllästymiseen asti on pakko toistaa, etten edellenkään tiedä miten Terzic oikein haluaisi peliä rakentaa, sen verran sattumanvaraista oma hyökkääminen on ollut oikeastaan aina miehen alaisuudessa. Keskustan käyttämättömyys on toki selkeästi tunnistettava piirre, eikä mielestäni mitenkään positiivinen sellainen. Toisaalta mitä muutakaan voi odottaa, jos kutosena hääri Can, joka joko ohjeistuksen mukaisesti tai sen vastaisesti tiputtaa topparien tasolle avaamaan peliä eli syöttämään laitapakeille ja keskustassa juostaa puhtaasti syöttövarjoissa, jos siis kyseiselle alueelle joku keltamusta epähuomiossa on eksynyt. Näin puhtaasti nojatuolivalmentajan näkökulmasta kyseinen taktiikka on vähintäänkin erikoinen.

Vaikka itse pidän Terzicin jatkamista edelleen todennäköisimpänä vaihtoehtona, niin mikäli mies väistyisi (ehkä virallisesti omaehtoisesti kasvot säilyttäen?) penkin päästä, niin viimeistään ensi kesänä palkattavalla uudella valmentajalla pitäisi olla pelinrakenteluun jokin kärkiseuralle sopiva idea ja pelaajia pitäisi hankkia yhteensopivasti pallollisten taitojen perusteella ja viime vuosien epämääräinen mentaliteettivouhotus pitäisi vihdoin jättää historiaan. Ja lähtökohtaisesti puolustaminenkin on yksinkertaisempaa, mikäli pelivälinettä pystyttäisiin kontrolloimaan edes välttävästi.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 20.12.2023 klo 17:08:25

Paljon olisi mielen päällä, mutta jätettäköön syvällisemmät analyysit joulun pyhille.

Yksi asia on kuitenkin aivan selvää. Terzic ei voi jatkaa enää hetkeäkään valmentajana. Hänen kyvyttömyys toimivan - tai edes minkäänlaisen - pelitavan rakentamiseen on ollut nähtävissä jo pitkään. Nyt hän on myös menettänyt pukukopin. Jos pelaajaraati kyseenalaistaa käytetyn taktiikan, uskottavuus on mennyt. Ainoa mahdollisuus on värvätä palomies pelastamaan kaudesta mitä pelastettavissa on ja alkaa samalla valmistelemaan pysyvää ratkaisua (Nagelsmann bitte) ensi kaudeksi.

Ongelmat eivät kuitenkaan lopu Terzicin kenkimiseen. Kehlin tähän astiset näytöt ovat olleet luokkaa karmea. Toki viime päivinä on tihkunut tietoja, että Terzicillä on ollut luultua enemmän näppinsä pelissä myös kaaderin rakentamisen suhteen, mikä olisi ex-kapteenin kannalta lieventävä asianhaara. Toisaalta hänen asemassa pitäisi olla riittävästi rohkeutta ajaa omaa linjaansa ja estää pahimmat hölmöilyt. Karu fakta on, että viime kesän siirtomarkkina vedettiin kolossaalisella tavalla vihkoon. Olisikohan Mislintat käytettävissä?

Suuresti ihmetyttää Sammerin asema Watzken korvaan kuiskuttelijana. Pelkkä ajatus ex-sankarista laukomassa mielipiteitään ilman mitään tulosvastuuta on täysin absurdi. Ei jatkoon.

Lopulta myös Watzken olisi arvioitava kriittisesti oma asemansa ja tehtävä tarpeelliset johtopäätökset. Hän on vähintään mahdollistanut ja todennäköisesti ollut merkittävässä roolissa rakentamassa dysfunktionaalista johtamisrakennetta. On aika luovuttaa kapula seuraavalle. Kaikkia muutoksia ei tietenkään voi tehdä kerralla. Terzic on akuutti. Myös Kehlin korvaaja olisi hyvä saada kehiin hyvissä ajoin ennen kesän siirtoikkunaa. Watzke voi astua sivuun myöhemmin loppuvuodesta.

Vieläkö löytyy uskoa varmaan cl-paikkaan? Nelossija on jo käytännössä seitsemän pisteen päässä. Lisäksi kilpakumppanit pelaavat paljon parempaa futista.
Wanha futaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jag ser rött...


Vastaus #87 : 20.12.2023 klo 18:26:48

Vastaus tuohon Nur der BVB:n viimeisimmän kirjoituksen lopussa olevaan kysymykseen: kyllä löytyy vielä uskoa siihen, että Dortmund on loppukeväästä neljän sakissa.

Peli ailahtelee tällä hetkellä suuresti, jopa ottelun sisällä, kuten eilen. Täydellistä hallintaa ja tilanteita toisensa jälkeen ensimmäiset 35 min. Tosin vain yksi maali. Sitten vastustaja tasoittaa jossain 42 min. kohdalla jokseenkin ensimmäisestä paikastaan ja hiukan tuurilla. Tauon aikana sitten jääkin keltamustilta skrebat koppiin ja vastustaja ottaa täysin tapahtumat haltuun. Mitä siellä kopissa puhuttiin?

Edellä selostetusta huolimatta, Dortmund on tälläkin kaudella parhaimmillaan pelannut erittäin hyvää futista, jopa sellaista, jolla voi kaatua mikä jengi tahansa. UCL:ssä lohkovoitto kovassa lohkossa. Mutta, sitten se iso mutta. Miksi vire ei kestä ja jengi romahtaa silminnähden? Eikö valmentaja saa psyykattua taisteluhenkeä porukkaan? Hänen piikkiinsä se joka tapauksessa menee.

Kyllä kaaderissa on potentiaalia edelleen. Taitoa, tsemppiä, kovuutta. Miksi Terzic ei saa tätä esiin kuin väläyksittäin? Väärä mies tuohon hommaan?

Tietysti riippuu siitä miten joukkueen kyvyt saadaan kevätkierroksella ulosmitattua, mutta pidän yhä keltamustia ehdottomasti top-4 joukkueena. Vielä on aikaa, mutta se aika täytyy käyttää hyvin. Sillä edellytyksellä.
Raven32

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 20.12.2023 klo 22:36:23

Eilen ensimmäinen reilu 30min oli varsin mallikasta, paikkoja syntyi liukuhihnalta ja kun Mainz jotain yritti, niin peliväline otettiin takaisin kun pikkulapselta. Peli olisi pitänyt ratkaista jo ekalla puolikkaalla.

Ei riitä oma osaaminen kertomaan mikä mättää, mutta omaan silmään pelinavaaminen on todella hidasta. Palloa siirrellään puolustuksessa jatkuvasti heikompaan asemaan, samalla keskikenttä seisoo nenää kaivaen ja lopulta pallo pelataan alas aina Kobelille asti, joka kiskaisee pallon vasurilla katsomoon. Samalla on todennäköisesti välit kasvaneet turhan isoiksi ja vastustajan linjassa 4-5 pelaajaa levittelee käsiään. Peliä edistävät teot muutaman yksilön vastuulla, eikä heilläkään mikään kuuma putki ole menossa.

Syytä olisi varmaankin harkita jonkinlaista 5-3-2 systeemiin paluuta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #89 : 21.12.2023 klo 19:04:56

Weiter so "Ylos"

Tänäänkin olleet tarjoilut kunnossa elefanttikierroksen kokoontuessa. Haluaisin samaa tavaraa itsekin ja paljon.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 21.12.2023 klo 20:19:30

Valitettavasti päätös oli jo ennakkoon arvattavissa. Muussa tapauksessa Watzke olisi joutunut myöntämään omat virhearvionsa.

Olisi ollut mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa. Millä vinksahtaneella logiikalla tyypit ovat vakuutelleet toisilleen "Ei tässä ole mitään hätää, kevätkierroksella kaikki on toisin."? Miten ihmeessä Terzic onnistuu rakentamaan joulutauon aikana toimivan pelitavan, kun hän on sitä jo kaksi vuotta tuloksetta yrittänyt? Tai mikä poppakonsti palauttaa maagisesti pelaajien luottamuksen valmennukseen? He ovat omakohtaisesti saaneet vierestä todistaa Terzicin kompetenssin puutetta ja nyt sitten pitäisi yhtäkkiä uskoa kaiken muuttuvan paremmaksi. Minäkin haluan vetää kaksin käsin palaverin tarjoiluja.

Tämä kertoo myös, että pelkällä valmentajan vaihdoksella pysyvää käännettä ei saada aikaiseksi. Seuran koko filosofia on muuttunut sisäänpäin käpertyneeksi keltamustan sydämen omaavaksi hyväveli-kerhoksi, jossa urheilullinen osaaminen on sivuosassa. Tämä ei korjaannu niin kauan kuin Watzke on puikoissa.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #91 : 22.12.2023 klo 11:43:03

Kun kerran valmentajaa ei vaihdeta ja pelaajisto on useamman lähteen mukaan ollut tyytymätön Terzicin ajatuksiin pelityylistä, niin pakkohan nyt talven ikkunassa on tapahtua pelaajasiirtoja sekä sisään että myös ulos. Kehlin aikana myyminen on toki ollut (osittain Zorc-ajan palkkojen johdosta) ylivoimainen tehtävä, joten ei kannata myyntien suhteen olla liian optimistinen. Malenin lisäksi jonkun ison nimen myynti tuskin yksistään tilannetta parantaa, varsinkaan kun Bildin mukaan kapinakenraali Reus ei varmasti lähde talven ikkunassa ulos seurasta. Hankintoja voidaan toki tehdä riskillä syöden jo nyt tulevan kesän siirtokassaa, mutta mikäli Mestarien liiga jää haaveeksi, niin taloudellinen riski realisoituu tällöin pahasti.

Vaikka miten päätöstä kääntelee, niin kovin vaikea tätä on kääntää positiiviseksi, jos kerran pelaajisto ei miehen takana (pelillisesti) ole. Todennäköisin skenaario on kuopan syveneminen tammikuun ensimmäisten kierrosten aikana, kun keltamustat jatkavat pisteiden tiputtelua sarjan häntäpään joukkueita vastaan mielikuvituksettoman hyökkäyspelin seurauksena.

Surullisinta on, että johdon täysi neuvottomuus ja virheet ovat olleet näkyvissä jopa foorumisteille jo pitkään ja oman kuopan kaivaminen sikariportaassa sen kuin jatkuu.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2023 klo 11:51:54 kirjoittanut günthers »
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 22.12.2023 klo 18:25:21

UCL:n neljännesvälierät tulevat Dortmundin nykyisessä tilanteessa olemaan mielenkiintoiset. On mielestäni tietyllä tapaa symbolista että vastaan asettuu nimenomaan Peter Boszin PSV, joka on Eredivisiessä voittanut tällä kaudella kaikki 16 otteluaan. Ja meni myös UCL:ssä jatkoon aika vaikeasta lohkosta. Siinä olisi myös aikamoista symboliikkaa jos Boszin miehistö lopulta Dortmundin tiputtaisi.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #93 : 29.12.2023 klo 11:51:21

Kun kerran valmentajaa ei vaihdeta ja pelaajisto on useamman lähteen mukaan ollut tyytymätön Terzicin ajatuksiin pelityylistä, niin pakkohan nyt talven ikkunassa on tapahtua pelaajasiirtoja sekä sisään että myös ulos. Kehlin aikana myyminen on toki ollut (osittain Zorc-ajan palkkojen johdosta) ylivoimainen tehtävä, joten ei kannata myyntien suhteen olla liian optimistinen. Malenin lisäksi jonkun ison nimen myynti tuskin yksistään tilannetta parantaa, varsinkaan kun Bildin mukaan kapinakenraali Reus ei varmasti lähde talven ikkunassa ulos seurasta. Hankintoja voidaan toki tehdä riskillä syöden jo nyt tulevan kesän siirtokassaa, mutta mikäli Mestarien liiga jää haaveeksi, niin taloudellinen riski realisoituu tällöin pahasti.

Vaikka miten päätöstä kääntelee, niin kovin vaikea tätä on kääntää positiiviseksi, jos kerran pelaajisto ei miehen takana (pelillisesti) ole. Todennäköisin skenaario on kuopan syveneminen tammikuun ensimmäisten kierrosten aikana, kun keltamustat jatkavat pisteiden tiputtelua sarjan häntäpään joukkueita vastaan mielikuvituksettoman hyökkäyspelin seurauksena.

Surullisinta on, että johdon täysi neuvottomuus ja virheet ovat olleet näkyvissä jopa foorumisteille jo pitkään ja oman kuopan kaivaminen sikariportaassa sen kuin jatkuu.

Nyt sitten kerrotaan, että valmennuspuolelle tulisi vahvistusta Nuri Sahinin muodossa, Blödin mukaan lisäavuksi olisi tulossa myös Sven Bender.

Eli kaikki on kohta kunnossa ja salaattilautasen nostelu on vain ajan kysymys :)
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #94 : 29.12.2023 klo 11:58:08

Hieman vaikea nähdä ajatusta valmennusosaston laajentamisen takana, siellähän on kohta jokaisella pelaajalla oma yksityis- tai erikoisvalmentaja kentän laidalla. Stallgeruchia tuodaan taas vaihteeksi ratkaisuna ongelmiin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #95 : 29.12.2023 klo 17:06:17

Jos olisi 100% luotto Terziciin, näitä uusia apureita ei tarvittaisi. Onpahan ainakin seuraaja valmiina astumaan remmiin seuraavan tuloksellisesti huonomman jakson jälkeen. Osaamisesta viis, tärkeintä löytää suojatyöpaikat ex-pelaajille "Ylos" Odotellen ilmoitusta Schmelzerin, Grosskreutzin ja Weidenfellerin palkkaamisesta.
HNV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Väärin valitut


Vastaus #96 : 29.12.2023 klo 17:17:04

Kiinnostavia ratkaisuja. Kuka huutaa kovimmin, kuka on kovin saunamajuri ja kuka taktikoi itselleen parhaat asemat tuolileikissä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 04.01.2024 klo 10:56:16

Paska-aviisin mukaan Sanchon tulo olisi varmistunut ja hän liittyisi harjoitusvahvuuteen huomenna. Siirron mielekkyyttä voi arvioida vasta kaikkien detaljien selvittyä. Mikäli lainakorvaus+palkka pysyy siedettävänä (nähtävästi pitää paikkansa) ja diiliin on sorvattu kohtuuhintainen osto-optio kohtuullisella palkalla, kyseessä olisi järkevä pienen riskin kokeilu. Jos taas osto-optiota ei ole, en näe mitään mieltä kuluttaa arvokkaita resursseja miehen huippukunnon etsimiseen, kun palkkion onnistumisesta korjaa ManU.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #98 : 04.01.2024 klo 15:41:32

Eikös siellä ollut jo valmiiksi ihan kivasti jo kavereita Sanchon tonteille olemassa, vai onko joku osastolta Bynoe-Gittens, Malen, Adeyemi ja Reyna tarkoitus lyödä lihoiksi?
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #99 : 04.01.2024 klo 15:42:31

Eikös siellä ollut jo valmiiksi ihan kivasti jo kavereita Sanchon tonteille olemassa, vai onko joku osastolta Bynoe-Gittens, Malen, Adeyemi ja Reyna tarkoitus lyödä lihoiksi?

Malenia ainakin kovasti huhuiltu Englantiin, enkä itse hirveästi löisi roposia likoon sen puolesta että Reyna pysyisi kunnossa.

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa