FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.12.2023 klo 23:48:49 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 8 [9] 10 ... 17
 
Kirjoittaja Aihe: FC Barcelona 2023-2024 - Mestarit säästöliekillä  (Luettu 62162 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #200 : 26.09.2023 klo 12:12:02

Tässähän on perinteinen leveys vastaan tiiviys kysymys.
Viikonloppuna Real Madrid lähti derbyyn Ancelottin joulukuusella, jossa siis muodostelma oli kapea. Atletico iski ainakin kymmenen kertaa laitojen kautta ja teki kolme samanlaista maalia: laidasta läpi, vastustajan muodostelma venyy ja keskellä onkin tilaa pukata pallo verkkoon.

Barcelonan pelitavassa 4-3-3 on tarkoittanut tapaa, jossa hyökkäykseen lähdettäessä laiturit pitävät leveyden venyttäen vastustajan muodostelmaa ja leikkaavat loppuvaiheessa kohti boksia, jolloin takaa tuleva laitapakki pitää leveyttä aiheuttaen vastustajan topparin ja laitapakin väliin kanavan. Samalla keskellä kärki ja vähintään kaksi keskikenttäpelaajaa vetää puoleensa vastustajan keskikentät ja aiheuttavat toppareille lisää harmaita hiuksia, toisella laidalla puolestaan viilettävät toinen laituri ja laitapakki lisäten merkkausvaikeuksia.

Tämä puolestaan synnyttää paljon tilaa omien pelaajien taakse, joten jos Celta Vigon tyyliin vastustaja pystyy pelaamaan pallon nopeasti tietyille juoksuradoille, niin laidoilla tarvitaan kulta-aikojen danialves tai sitten Busquetsin ja/tai Puyolin tyyppinen syötönhaistaja, joka saa läpimurtoyrityksen näyttämään kukkupallolta. Tai sitten juoksuvoimaista toista keskikenttää, kuten de Jong.

Xavin aikana perusongelma on ollut se, että vaikka laidoilla on tilaa, niin Barcelonan peliin ei kuulu Atleticon tapaiset keskitykset, vaikka Lewandowski niitä varmasti päättäisi hyvin. Toisaalta eipä keskittäjiäkään ole, mikä on nähty, kun tätä on yritetty... Näin ollen maata pitkin pelatessa laitapakit joutuvat suunnilleen kulmalipulle kiertämään ja laiturit juoksevat boksiin. Sitten kun ne laitapakit ovat Cancelo ja Alonso, niin ongelmia on tiedossa.

Gavin/Pedrin tyylinen valelaituri on tuonut leveysulottuvuuden, mutta mahdollistanut sen, että keskikentälle jää toinenkin pelaaja varmistamaan ja toisaalta saadaan vastustaja sumppuun, josta ei niin vain lähdetä hyvään vastaiskuun.

Oikeastaan edellisessä pelissä oli myös Celta Vigon hyvyyttä eli se kykeni toteuttamaan pelisuunnitelmansa ja sai syötöt napsumaan kanavissa juokseville pelaajille. Tätä ei moni joukkue ensinnäkään uskalla, vaan helposti pelaa mieluiten kapealla ja sumputtaa keskustan tai sitten ei vaan pelisuunnitelma ole pelaajilla tarpeeksi hyvin hallussa, saati pelaajien taitotaso riitä.
HurjaH

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Barcelona


Vastaus #201 : 27.09.2023 klo 08:21:58

Tiiviys oli eilenkin "teemana", eli sen puuttuminen. Hämmentävän hyvin saarelaiset pääsi rakentamaan vastahyökkäyksillä ja hämmentävän paljon pallonmenetyksiä kriittisissä paikoissa, Raphinhalta pallonmenetyksiä yksinään lähes parikymmentä.

Yleisestikin kauden alku on ollut puolustuksessa aika avointa viime kauteen verrattuna. Nyt seitsemään peliin 8 omiin, kun viime kaudella samaan vaadittiin 25 peliä. Toki maalintekokin on maistunut, joten suhde sinänsä positiivinen ja toistaiseksi paras liigassa, mutta tiukemmissa peleissä puolustuksen huteruuus tulee kostautumaan.

Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #202 : 27.09.2023 klo 11:03:16

Mallorcalla ainakin ter Stegen oli kai kuvitellut tulevansa lomalle.
Saksalaiselta ei tuollaista kauhua nähty pariin vuoteen, mutta aika pitkälti saa ottaa maaleja omaan piikkiinsä. Ensimmäisessä maalissa antoi surkean rutiinisyötön, josta koko maalitilanne syntyi ja toisessa lähti liian myöhään jyräämään omaa pelaajaa... Loppuminuuteilla sentään jalkatorjunta.

Puolestuksessa Inigo Martinezin debyytti oli enemmän kuin kamala.
Araujon piti hoitaa kahden topparin tontti ja vaikka melkein onnistui, meni silti kaksi omiin.

Muutoin paikkoja tuli ja Mallorcan valmentajakin väläytti, että siitä yhdestä paikasta olisi pitänyt tulla rankkari. Siitä huolimatta, jos vetää noin paljon tolppiin (Felix) ja antaa taas vastustajan maalivahdin olla paras, niin ei siitä paljoa saa. Raphinhalta hieno juoksu keskelle ja tarkka ratkaisu, vaihtojunnut Lamal ja Fermin sitten hoitivat tasoituksen.

Sinällään eri ongelmia kuin Celta Vigoa vastaan: siinä pelissä vastustaja pääsi kanaviin, nyt Mallorca sai lahjapallon tilanteessa, jossa heillä oli hyökkäyspään ylivoima ja siitä eka maali. Toisessa maalissa kaikki tuijottivat palloa, paitsi Mallorcan hyökkääjä ja siihen päälle ter Stegeninkin virhearvio, niin kukaan ei paikannut. Hyökkäyspäässä taas leveys toimi, vaikka selkeästi Cancelolta ja Baldelta ehkä käsketysti varovaisempi peli ylöspäin. Laitojen kautta päästiin aika usein saarelaisten boksiin ja pikkaisen parempana päivänä olisi tullut voitto.

Silti tappioton putki tähän saakka.

Däkkä

Poissa Poissa


Vastaus #203 : 27.09.2023 klo 12:26:50

Mielestäni taktisesti tuo Mallorca-peli oli paljon Celta-peliä parempi, mutta yksilötasolla toisin päin.

Celtaa vastaan aika iso osa vierailijoiden laukauksista xG:stä lähti Barcelonan hyökkäysalueen pallonmenetyksistä, jossa ryhmitys oli useimmiten jonkunlainen 3-1-6 jossa Romeu ja topparit alimpana ja de Jong tuossa "ykkösenä". Mieleen tulee ekana se missä Lewandowski sai pallon boksin rajalla ja menetti/rikottiin. Tuolla pallonriistolla Celta oli jo ohittanut 6-7 Barcelonan (laiskasti protestoimaan ja kävelemään jäänyttä) pelaajaa ja pääsi 4vs3 yv-hyökkäykseen. Noita vastaavia menetyksiä oli joukkueella useampikin. Ja tokalla puoliajalla riskitasoja nostettiin entisestään ja annettiin muutama kiva 4vs2-hyökkäyskin.

Mallorcaa vastaan iso osa vastustajan luomasta uhasta syntyi ihan perinteisestä yksilötason perseilystä. Valitettavasti Ter Stegen tässä pahin, mutta myös toppariosastolla oli vaan vaikeuksia ottaa rehtiä Mallorcan hyökkääjiä vastaan. Taktisesti kuitenkin tasapainoisempi peli, eikä vaarallisia vastahyökkäyksiä annettu ihan yhtä halvalla.

4 pistettä näistä ihan reilu tulos, vaikka mieluummin pisteitä olisin antanut Celtalle kuin Mallorcalle. Celta pelasi rohkeammin ja reilummin ja loi enemmän uhkaakin, mutta Mallorca käytti Barcelonan virheet tehokkaasti hyödykseen.

Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan mihin joukkueen vire tästä kehittyy. De Jong on edelleen poissa ja mitä nyt 1½ pelin otannalla voi sanoa niin mielestäni Gavi ei ole tarpeeksi kurinalainen puolustuksessa tuohon pohjalle, etenkään yksinään.
HurjaH

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Barcelona


Vastaus #204 : 28.09.2023 klo 14:06:32

Negreira-jupakka on taas edennyt. Syyttäjä on päättänyt lähteä tutkimaan asiaa lahjuksen antamisena ja ottamisena, eli rikostutkimus käynnistyy täydellä teholla ja ratsioita on tehty jo ainakin liiton tiloihin, että tuomarineuvoston pöytäkirjat saadaan käytyä läpi ja selvitettyä onko Negreiralla ollut rooli otteluiden tuomareiden nimeämiseen. CTA on aiemmin sanonut, että ei ole.

Periaatteessa sanktiot voivat olla mitä vaan sakkojen ja seuran hylkäämisen välillä, jos seura todetaan syylliseksi. Asiaan liittyneillä henkilöillä on tietysti henkilökohtainen vastuu, joten Negreira, hänen poikansa sekä Bartomeu ja kätyrit lienevät suuremmassa pulassa, jos vilunkia todetaan tapahtuneen.

Vitun Bartomeu. Luultavasti seura heittää Bartomeun mielellään junan alle, jos se on siitä kiinni.

Talouspuolella menee paremmin. Tänään julkistettiin viime tilikauden tilinpäätös ja voittoa tuli budjetoitua enemmän, eli 304 miljoonaa euroa. Tästä tietysti osa on kauden aikana tehtyjen omaisuuden myyntieriä. Nettovelka pienentyi 552 miljoonaan euroon. Tosin stadionin uudistamiseen liittyvät pitkäaikaiset velat eivät ole tässä luvussa mukana.
« Viimeksi muokattu: 28.09.2023 klo 15:44:57 kirjoittanut HurjaH »
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #205 : 29.09.2023 klo 13:18:06

Mallorca-pelissä puolustus toimi tosiaan paremmin taktisesti kuin Celtaa vastaan, mutta virheet olivat kyllä aika huikeita.

Sen sijaan syötöt, missä pelaa? Hyökkääminen oli todella takeltelevaa. 1-2 syöttöä kerrallaan kivasti, mutta sitten ihan ihme peeloilua. Syöttöjen sekä määrä että onnistumisprosentti jäivät kauas keskiarvosta, vaikka vastustaja istui syvällä ja sitä vastaan olisi voinut jauhaa. Olisi pitänyt jauhaa. Pallokin menetettiin jotain puolet useammin kuin normaalisti. Lopussa Raphinha siirtyi laidalta Yamalin tieltä keskelle, ja oli aivan katastrofi. Roiski palloja mihin sattuu vailla mitään järkeä. Ehkä se oli kerralla nähty kokeilu. Eipä sillä etteikö se olisi periaatteessa voinut olla ihan hyvä idis. Ei vain onnistunut. Mutta joka tapauksessa tuo höökin desorientaatio puri kyllä omaan kankkuun ikävästi. Oli kuin olisi edellinen yö jäänyt pojilta nukkumatta.

Ihan todella posi, että Xavi lähti ratkomaan puolustuksen ongelmia, harmi että se sitten romutti hyökkäyksen ja pallonhallinnan. Mutta hyvä, että nähdään selkeitä muutoksia selkeiden ongelmien valossa. Jos ei mitään yritä, ei voi kehittyäkään.

Talouspuolella menee paremmin. Tänään julkistettiin viime tilikauden tilinpäätös ja voittoa tuli budjetoitua enemmän, eli 304 miljoonaa euroa. Tästä tietysti osa on kauden aikana tehtyjen omaisuuden myyntieriä. Nettovelka pienentyi 552 miljoonaan euroon. Tosin stadionin uudistamiseen liittyvät pitkäaikaiset velat eivät ole tässä luvussa mukana.

Barcelonan johtamisesta jne. voi olla montaa mieltä, mutta tämä Laportan Jani on kyllä melkoinen velho. Ottaa konkurssissa olevan firman ja sekä ostaa Lewandowskin että tasapainottaa talouden. Miksipäs ei.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #206 : 29.09.2023 klo 13:48:23

Barcelonan johtamisesta jne. voi olla montaa mieltä, mutta tämä Laportan Jani on kyllä melkoinen velho. Ottaa konkurssissa olevan firman ja sekä ostaa Lewandowskin että tasapainottaa talouden.

Muistettakoon, että tekee homman toisen kerran.
Ekallakin kertaa tuli siivoamaan Gaspartin (ja Nunesin) sotkuja ja voitti vaalit lupaamalla Beckhamin hankintaa, mutta kun Beckham meni Real Madridiin, niin Laportan piti tyytyä Ronaldinhoon. Toki Laportasta voi olla montaa mieltä ja voi olla, että löytyy luurankoja kaapista, mutta ei ainakaan rohkeutta tarttua haasteisiin puutu.

Yamalin pitkä sopimus ensin vuoteen 2025 ja sitten 2030 julkaistaan 2.10., ehkä, kuitenkin taustalla Jorge Mendes.
Frenkie de Jongin kanssa ollaan tekemässä jatkoa vuoteen 2028.
Okto

Poissa Poissa


Vastaus #207 : 30.09.2023 klo 08:51:24

Mistä näitä La Masia kasvatteja oikein tulee? Hirveä loukkaantumis suma päällä ja Raphinha ulos. Eikä kentällä voisi huomata mitään eroa kun Fermin Lopez tulee ja pelaa ihan fantastisen pelin. Gavin lisäksi Barcan paras pelaaja. Gavi sai alkukaudesta kritiikkiä monesta suunnasta, että ei mahdu kentälle ja ei ole tarpeeksi hyvä. Tällä hetkellä Gavi on ylivoimasiesti Barcan tärkein pelaaja. Hän tekee kaiken, syöttää, rytmittää, riistää, prässää, blokkaa, tekee kaiken ihan sadalla prosentilla minuutista 1 ihan viimeiseen lisäminuuttiin asti. Eihän Gavia vaan voi Barca fani vihata. Onkin mielenkiintoista ketä Xavi valitsee isoihin peleihin jos kaikki  Barcan keskikenttäpelaajat ovat terveitä. Mielestäni Gavin nimi tulee ennen Petriä ja De Jongia.

Muutenkin mielestäni varsin solid esitys, Ainostaan maalinteko on ollut aikamoista tervanjuontia viimeiset pelit.

On hienoa, että muutaman vuoden aikana kun kentällä ei käytännössä ollut omia kasvatteja on La Masia noussut taas tärkeään osaan Barcaa, ja kun pelaajia on tällä tahdilla sieltä tullut, vaikea nähdä, että tuo tahti hidastuisi.

Fati (2019, loukkaantumiset haitanneet)
Gavi (2021)
Balde (2022)
Yamal (2023)
Ferdinand (2023)
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #208 : 30.09.2023 klo 12:22:48

Mistä näitä La Masia kasvatteja oikein tulee?

Betiksestä
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #209 : 01.10.2023 klo 15:17:24

Onhan tuo Gavi ihan poikkeuksellinen ukko, pieni mies mutta ihan sama millainen patukka tulee vastaan niin siihen vastataan fysiikalla. Ja hyvin vastaakin.

Ja kyllä, keskikentälle kun nimetään ukkoja niin Gavi sinne ensimmäisenä rustataan. Ei ole toista, koko maailmassa. Kengännauhat umpisolmuun ja lets go.

Jotain poikkeuksellisia tukilihaksia myös löytyy kun ei loukkaanu kirveelläkään. Toivotaan ettei jatkossakaan!
« Viimeksi muokattu: 01.10.2023 klo 15:19:59 kirjoittanut Umtiti »
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #210 : 02.10.2023 klo 15:39:53

Yamal -> 2026

Ulosostopykälä se vakiomiljardi
HurjaH

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Barcelona


Vastaus #211 : 02.10.2023 klo 17:23:49

Betiksestä

Gavi siirtyi 11-vuotiaana La Masiaan. Saako jo omia La Masian kasvatiksi kun oli Betisissä vain 2 vuoden ajan? Vai onko junnuvuosien eka seura se millä mennään vuosista riippumatta? Ennen Betistä Gavi oli La Liarassa kolme vuotta. Ei toki ole katalaani, mutta Barcan kasvatiksi itse lasken.

Yamal ei ole tietääkseni muualla ollutkaan kuin Barcassa.

Fermin siirtyi Betisistä, joka oli ensin napannut hänet toisesta andalusialaisesta seurasta. Hänkin on pisimpään ollut Barcassa.

Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #212 : 02.10.2023 klo 19:39:24

Gavi siirtyi 11-vuotiaana La Masiaan. Saako jo omia La Masian kasvatiksi kun oli Betisissä vain 2 vuoden ajan? Vai onko junnuvuosien eka seura se millä mennään vuosista riippumatta? Ennen Betistä Gavi oli La Liarassa kolme vuotta. Ei toki ole katalaani, mutta Barcan kasvatiksi itse lasken.

Yamal ei ole tietääkseni muualla ollutkaan kuin Barcassa.

Fermin siirtyi Betisistä, joka oli ensin napannut hänet toisesta andalusialaisesta seurasta. Hänkin on pisimpään ollut Barcassa.No ne on tullut La Masiaan Betiksestä, eikö? Vastasin kysymykseen mistä niitä sinne tulee. :)

Jos nyt sivutaan muutoin sitä siirtymistä La Masiaan, niin se perinteinen systeemi Espanjassa on ollut että kasvattajaseurat tuottavat oman alueen ykkösseuralle pelaajia. Tuosta kirjoittelin jokin aika sitten, tosin pohjoisen näkökulmasta:

Pohjois-Espanjan seuroilla on lähes poikkeuksetta vahvat canterat: Sportingin Mareo, La Realin Zubieta, Osasunan Tajonar ja Athleticin Lezama. Cantera-käsitteeseen liittyy myös "clubes convocados" eli ne seurat, joiden kanssa suurilla seuroilla on yhteistyösopimukset, joten ei enää olekaan kyse kyläseurasta, vaan ennemmin provinssiseurasta. Athleticilla niitä on noin 150, Osasunalla 105, La Realilla joku 170, Sportingista en tiedä. Periaatteessahan noiden pitäisi riittää syöttämään edustusjoukkueisiin pelaajia, mutta kun budjettien paikkaamiseksi niitä (parhaita) pelaajia täytyy myydä poiskin, niin katovuoden käydessä ei canterasta enää tule riittävästi pelaajia ja kehäraakit palkkasoturit vievät paikat. En tiedä muista Espanjan/Euroopan alueista kuinka akatemiat on organisoitu, ja kuinka isoa yhteistyörinkiä mikäkin organisaatio pyörittää, joten olisi kiva kuulla vertauskohtia. Tietenkään pelkkä yhteistyöseurojen määrä ei kerro kovin paljoa, mutta antaa kuitenkin jotain kuvaa.

Rahallisesti tämä näkyy niin, että ainakin La Real ja Athletic käyttävät vuosibudjetista yli 10% akatemioihinsa. Tästä huolimatta sekä Madrid että Barcelona käyttävät vieläkin enemmän. Tässä jotain lukuja viime vuodelta (lehtijutusta):

Barcelona, 15 miljoonaa (3,6%)
Real Madrid, 10 miljoonaa (2,2%)
Athletic, 9 miljoonaa (16%)
Real Sociedad, 4 miljoonaa (11,5%)

Tämä(kin) on hieman muuttunut, kun scouttausta tehdään nykyään todella armottomasti eikä edes alueidensa ykkösseuroilla ole mahdollisuuksia panna kampoihin, kun Barça, Madrid tai joku Valjuseura tulee kolkuttelemaan (eikä joku Luis sel Sol ehkä edes herätä mitään isompaa tunnesidettä). Joka ainoa potentiaalinen tuleva tähti tiedetään maanlaajuisesti 10-vuotiaana ja jos niitä kerää samaan kouluun riittävän paljon, nousee sieltä väistämättä huippuja.

Tämä ei poista toki sitä, että Barça tekee kuviossa lähes kaiken paremmin kuin muut: scouttauksen, pelaajanplanttujen houkuttelun ja koulutuksen viimeistelyn. Ja seuran ohella hyötyjiä ovat nämä huipulle nousevat fatit, gavit ja ferminit.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #213 : 03.10.2023 klo 12:22:33

Hyvä, että Barcelona tekee sentään jotain oikein jalkapallojohtamisen saralla :)

Mutta näinhän sen pitääkin mennä. Laportan molemmilla aikakausilla cantera on ollut menestyksen kulmakivi. Tie ykkösmiehistöön on välillä ollut turhan kivinen, mutta nyt - ehkä pakon sanelemana, mutta kuitenkin - se toimii taas paremmin, ja toivottavasti siitä pidetään kiinni. Muutenhan siinä uhkaa käydä niinkin, ettei Masia enää kiinnosta.

Ite muuten katson, että nuo pelaajat ovat suurimpia hyötyjiä. Ensinnä tietysti nämä huipulle nousevat kaverit, mutta lisäksi myös ne laajat joukot, jotka eivät nouse aivan terävimmälle huipulle. Siksi toiseksi: vaikka seura saakin "ilmaiseksi" huippupelaajia, niin kyllä niille palkkaa pitää kuitenkin maksaa. Lisäksi scouttaamalla melkein valmiita pelaajia pystyy kuitenkin aika suuren osan tuosta hommasta hoitamaan ekonomisesti.
perushyypiö45

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Al nassr, miki, kapa-51


Vastaus #214 : 04.10.2023 klo 07:25:47

ferminiä avaukseen tänää?
Messy

Poissa Poissa


Vastaus #215 : 04.10.2023 klo 07:42:06

ferminiä avaukseen tänää?

Itse veikkaan, että vieraspelissä Xavi haluaa Romeun keskikentälle tasapainottamaan, varsinkin Frenkien ollessa loukkaantuneena. Arvaus: Ter Stegen; Cancelo, Araujo, Kounde, Balde; Gündo, Romeu, Gavi; Ferran, Lewa, Felix.

Christensen, Yamal ja Fermin mahdollisia, mutta ehkä parempi tuoda kaksi jälkimmäistä vaihdosta tuoreilla jaloilla.

Tänään voitto, niin voi jo alkaa uskomaan viime vuosia parempaan eurokauteen. Vierastasurikaan ei toki lohkovoiton kannalta olisi varsinaisesti huono tulos.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #216 : 04.10.2023 klo 22:58:03

0-1 voitto Porton vieraana ja lohkokärkeen.

Toppariparilta ja MATSilta loistava ilta.
HurjaH

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Barcelona


Vastaus #217 : 04.10.2023 klo 23:09:07

Kounde oli kentän kuningas. Lewa sai kolhun, mutta ei kovin vakavalta vaikuttanut.. lienee siis 2kk saikkua tiedossa. Vähän toinen puolikas lässähti etenkin Roberton mukaan tulon jälkeen.
ArielOrtega

Poissa Poissa


Vastaus #218 : 04.10.2023 klo 23:11:20

De Jong ja Raphinha vielä pitkään pois. Jokos se Pedri palailemassa? Eiköhän Lewa tuossa saa hyvän 2vkon huilin ja Ferrani paikkaa hyvin tuon ajan. Ferranin nopeudesta oli muuten hyötyä jälleen tuossa maalissa.
Messy

Poissa Poissa


Vastaus #219 : 05.10.2023 klo 00:19:33

Tulos hyvä, etenkin viime vuosien (vieras)europelit huomioiden. Varsin sekava esitys silti. Hirveä määrä harhasyöttöjä keskikentällä ja aika usein Porto pääsi hyökkäämään epäorganisoitua puolustusta vastaan, mutta toppariparin ja Ter Stegenin suoritukset kriittisillä hetkillä sekä Porton heikot viimeiset ratkaisut riittivät pitämään nollan.

+ Felix oli taas pirteä ja selvästi hyökkäyspään paras pelaaja vaihtoonsa asti.
+ Ferran teki tärkeän maalin, vaikkei muuten kummempia esittänytkään. Ansaitsee peliaikaa.
+ Jo mainitut Araujo, Kounde, Ter Stegen. Balde myös hyvä.
+ Yamalilta historiaa UCL:n nuorimpana avaajana. Muutamia hyviä pyrähdyksiä, mutta ehkä tässä vaiheessa kehityskäyrää vaikutus olisi parhaimmillaan pääasiassa vaihdosta väsyneitä puolustajia vastaan. Vähiin käyvät tosin vaihtoehdot Raphinhan ollessa loukkaantuneena.

+/- Ei nyt erityisesti tämän pelin osalta (arvottiin pelin parhaaksi), mutta olen ollut toistaiseksi lievästi pettynyt Gündoganin antiin. Hankintaan olin (ja olen) erittäin tyytyväinen ja ajattelin pelityyliltään sujahtavan Barcaan ilman totutteluita. Aika vaisu on alku silti ollut. Se on ihan ok jos jalat käyvät hitaasti kunhan pää toimii nopeasti, mutta toistaiseksi pallollinen peli on jättänyt aika paljon parantamisen varaa verrattuna kuinka hyvä oli Pepin Cityssä.

- Lewan loukkaantuminen. Taylorilta lappua tuli herkästi, mutta tämä sääreen tullut taklaus ei ollut edes vaparin arvoinen.
- Gavilta täysin turha Keltapuna lisäajalla repimisestä, vaikka koko muu pakka pallon alla. Kapeaksi käy rinki loukkaantumisten takia, joten ei kaipaisi turhia pelikieltoja.
- Romeulla oli hankaluuksia pelinavausvaiheessa yksinäisenä pivotena ilman Frenkien tukea.
HurjaH

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Barcelona


Vastaus #220 : 05.10.2023 klo 09:01:01

+/- Ei nyt erityisesti tämän pelin osalta (arvottiin pelin parhaaksi), mutta olen ollut toistaiseksi lievästi pettynyt Gündoganin antiin. Hankintaan olin (ja olen) erittäin tyytyväinen ja ajattelin pelityyliltään sujahtavan Barcaan ilman totutteluita. Aika vaisu on alku silti ollut. Se on ihan ok jos jalat käyvät hitaasti kunhan pää toimii nopeasti, mutta toistaiseksi pallollinen peli on jättänyt aika paljon parantamisen varaa verrattuna kuinka hyvä oli Pepin Cityssä.

Gündolta tuli eilen hieno syöttö Ferranin maaliin ja muutaman kerran aiemminkin väläytellyt, mutta kokonaisuutena vähän näkymätön ollut kyllä muutoin. Ehkä se alkukauden loukki vielä vähän vaikuttaa.

Teineiltä eli Yamalilta ja Ferminiltä toivoin onnistumisia, mutta eivät mitenkään erityisesti erottuneet tällä kertaa, Yamalilta muutama yritys, mutta Porton ylimiehitys boksin lähellä oli Yamalillekin liikaa.

Tiivis oli Porton pakka ja maali tuli yksittäisen pelaajan virheestä, ja terävämmällä viimeistelyllä Porton vastaiskuista olisi voinut tulla useampikin maali, sillä pallonmenetyksiä tuli tosiaan paljon ja useimmiten sen jälkeen oltiin vähintään pienessä pulassa, kun Porto käänsi pelin nopeasti. Tulos kuitenkin se, mitä haettiin Ylos
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #221 : 05.10.2023 klo 09:03:05

Vierasvoitto helpottaa aina elämää.
Tuomarivirheet kanssa auttoivat, kun Cancelon käsipalloa ei huomattu ja Koundenkin tilanteessa olisi voitu tuomita toisin. Muutenhan Canceloa lukuunottamatta puolustus hoiti tehtävänsä hyvin ja El Tiburon on tämän hetken kuumin hyökkääjä.

Gundogan muuten syötti sen maalin, joten on ihan normaalin tapaansa X muuttuja, joka voi kaikesta huolimatta ratkaista pelejä.

Joao "Nöpö" Felix on kanssa elämässä uransa uutta alkua ja samalla toki hilaa siirtosumman taivaisiin...
Vastaavasti (muiden seurojen kasvattamat) junnut vetivät vähän enemmän ohipelin. Toki hyvä antaa vastuuta, kunhan ei polteta loppuun kuten kävi Bojanin, Fatin, Pedrin ja niin monen kanssa.

Lainalla olevista junnuista, niin Fatihan saa ihan hyvin peliaikaa Valioliigassa ja Eurooppa-liigassa, maalitilikin on avattu. Eric Garcia puolestaan vetää sarjakärjessäkin käyneen katalonialaisen joukkueen avauksessa. Muilla pikkaisen hiljaisempaa, mutta ainakin muistuttaa siitä, että josko ne ostohousut jäisivät joltain osin ensi kesänä vaatekaappiin...
Incrível

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Pablo Páez Gavira


Vastaus #222 : 05.10.2023 klo 09:21:40

Lewalla on pelkkä tälli eli sunnuntaina voi olla jo mukana.
Okto

Poissa Poissa


Vastaus #223 : 05.10.2023 klo 09:21:53

Tuomarivirheet kanssa auttoivat, kun Cancelon käsipalloa ei huomattu ja Koundenkin tilanteessa olisi voitu tuomita toisin.
Aika kovalta kuulostaa väite tuomarivirheet. Cancelon tilanne tuomittiin ainakin ihan oikein. Selvästi osui ensin Porto pelaajan käteen. Kounden tilanne taas oli niin pieni, että jos noista tuomittaisiin rankkuja niin niitä tulisi useita per peli.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #224 : 05.10.2023 klo 09:26:17

Lewalla on pelkkä tälli eli sunnuntaina voi olla jo mukana.

Ihan varotoimenpiteenä vois kuitenkin antaa viikonlopun avauspaikan Ferranille ja Lewalle lepoa Rolleyes

Cancelon tilanne olisi ehkä ollut pilkku La Ligassa, mutta Mestarien liigan "laatu"tuomaroinnilla meni onneksi tällä kertaa oikein.

 
Sivuja: 1 ... 8 [9] 10 ... 17
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa