FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.02.2024 klo 04:21:45 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 27 [28]
 
Kirjoittaja Aihe: FC Barcelona 2023-2024 - Mestarit säästöliekillä  (Luettu 103413 kertaa)
1 Jäsen ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #675 : 09.02.2024 klo 16:52:34

Rosellin ja Bartomeun ajasta voisi tehdä loistavia dokumentteja vauhtisokeudesta. Ihan oppikirjaesimerkkejä sen suhteen.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #676 : 10.02.2024 klo 12:22:23

Rosellin ja Bartomeun ajasta voisi tehdä loistavia dokumentteja vauhtisokeudesta. Ihan oppikirjaesimerkkejä sen suhteen.

Vauhtisokeus on lievä ilmaisu rikolliselle toiminnalle ja törkeälle välinpitämättömyydelle. Rosellhan on jo istunut vankilassa.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR + laukaukset, koska syöttö on aina riski


Vastaus #677 : 10.02.2024 klo 13:20:18

Vauhtisokeus on lievä ilmaisu rikolliselle toiminnalle ja törkeälle välinpitämättömyydelle. Rosellhan on jo istunut vankilassa.
Rallia ei voiteta jos siellä pelätään, vai miten siinä laulussa sanotaan
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #678 : 11.02.2024 klo 11:40:56

Rallia ei voiteta jos siellä pelätään, vai miten siinä laulussa sanotaan

Ei nahkahousu purista pallia, tää on taivaallista rallia?
Däkkä

Poissa Poissa


Vastaus #679 : 12.02.2024 klo 14:47:55

Eilinen peli noudatti tuttua kaavaa. Vastustaja kuin vastustaja saa luotua vaaraa joka hyökkäyksellä ja Barcelonan hyökkäyspeli perustuu hitaaseen syöttelyyn U-muodossa kunnes pallo saadaan Mess... Demb... Yamalille. Helppohan se on vastustajan hyökätä kun tietää ettei Barcelona koskaan rokota vastahyökkäyksellä. De Jong ja Pedri voisivat ottaa oppia Gündoganilta. Pitää olla olemassa se isompi vaihe, suoraviivaisempi ratkaisu, jolla luodaan maalipaikkoja, eikä aina vain pelata nätisti, kivasti ja hitaasti.

On kyllä monta kertaa tällä kaudella on tullut fiilis, että miten on mahdollista pelata niin paskasti niin hyvillä yksilöillä. Tämä joukkue on jo pitkään ollut vähemmän kuin osiensa summa, ja kentällä näkyy ymmärrettävästi aika paljon turhautumista.

Muutama huikea tilasto tähän loppuun:
 * Barcelona on päästänyt kaikista eniten maaleja kaikista TOP-5 liigojen joukkueista tänä vuonna. 23 maalia 11 peliin.
 * Granada on tehnyt 5 maalia kahteen peliin Barcelonaa vastaan, ja sitten lopuissa 22 pelissä 21 maalia, ja Xavi ei vieläkään ole vienyt kertaakaan kolmea pistettä Granadalta.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #680 : 12.02.2024 klo 15:47:49

Tosiaan sellainen onhan näitä nähty.
Ter Stegen oli pahasti ruosteessa, joten hassua pistää heti maaliin, kun Pena on pikkaisen parantanut. Muuten puolustuksessa samaa kauraa eli ollaan sen pikkaisen väärässä paikassa väärään aikaan ja vaikka kukaan ei mokaa, niin vastustaja saa liikaa tilaa ja aikaa. Cubarsi saa sentään arvokasta kokemusta ja myös useimmiten kaikista puhtaimmat paperit.

Kolme maalia tehtynä, oikeastaan kukaan ei mokannut ja silti yksi piste.
Yamal hyökkäyspäässä ja Cubarsi puolustuksessa ne suurimmat ilonaiheet, mutta eiköhän kumpikin ehdi jotain vuodeksi loukkaantumaan (TJEU: Fati, Pedri, Gavi, Balde...). Keskikentällä Fermin Lopez osaa myös tuoda peliin jotain lisää.

Jos miinuksia on jaettava, niin ruosteessa olleen ter Stegenin lisäksi myös De Jongille, joka voisi joskus seurata vastustajia eikä ihailla niiden juoksua maalintekoon...
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #681 : 12.02.2024 klo 16:15:50

Ei silleen mitään halua kääntää veistä Xavin haavassa, etenkään kun on jo ilmoittanut lähdöstään, mutta vieläkö jollekulle on epäselvää, että kyse on ilmeisistä taktisista puutteista?

Noista päästetyistä maaleista: Barcelona on liigassa saanut syyskuun jälkeen peräti yhden nollapelin kuukauteen. Kahden maalin voittoja on sentään pari nähty nyt viime aikoina, mutta siinä välissä menikin sitten neljä kuukautta edellisestä. Yksikin maali tietysti riittää, mutta jos oma pää ei pysy puhtaana, niin maaleja pitää syntyä paljon, ja jos maaleja ei synny paljoa, pitää oman pään pysyä enimmäkseen puhtaana. Girona on hyvä mittakeppi: kahdeksan kahden maalin voittoa, kahdeksan nollapeliä. Barcelonalla niin ikään kahdeksan nollapeliä, mutta vain neljä kahden maalin voittoa.

Kokonaisuutena liigasta löytyy kuusi joukkuetta, jotka ovat päästäneet tässä kohtaa enemmän maaleja, niistä korkeimmalla on Osasuna sijalla 11. Osasunan joukkue olisi Barcelonan neljänneksi parhaiten palkattu pelaaja. Osasunan eniten käyttämä puolustuslinja maalivahti mukaan lukien tienaa puolet siitä, mitä Marcos Alonso. Yhtä paljon päästettyjä maaleja. Aika helppo on sanoa, että etenkin alaspäin Barcelona on huomattavasti vähemmän kuin osiensa summa.

Puolustuksen vuodoista vielä yksi huomio. Jos yli yhden päästetyn maalin matseista ottaisi vihuilta yhden maalin pois, olisi päästettyjä 10 vähemmän, silti yli puolet enemmän kuin Madridilla, mutta sentään 7 pistettä enemmän, sijoitus kakkosena kahden pisteen päässä Madridista (jolla 2p vähemmän, koska tuo kotitappio olisi kääntynyt tasuriksi). Ja mikä sairainta, tilanne ei olisi hirveästi huonompi, jos sama laskutoimitus suoritettaisiin vain liigan heikointa viittä joukkuetta vastaan. Noista 7 "vuodetusta" pisteestä peräti kuusi nimittäin on tullut Mallorcaa (16.) ja Granadaa (19.) vastaan. Siis jos Barcelona olisi päästänyt yhden maalin vähemmän joka kerta, kun se on päästänyt vähintään kaksi maalia liigan viittä huonointa joukkuetta vastaan, olisi se liigassa kakkosena. Onhan toi vähän sairasta.

e: oli jäänyt auki, tuli yksi juttu vielä mieleeni päästettyihin liittyen. Nimittäin se, että Barcelonan yhdeksästä pistemenetyksestä yhden kerran on jääty maaleitta, kolmasti yhteen maaliin ja peräti viisi kertaa on tehty vähintään kaksi maalia. Hävityissä matseissa on päästetty 1, 2 ja 3 maalia. Kyllä kahden maalin tekemisen pitäisi olla lähes tae voitosta. Gironalla ja Madridilla on yhteensä nolla pistemenetystä, jos ovat kaksi maalia tehneet. Atleti, Athletic ja Betis kukin ovat menettäneet pisteitä kahdesti tehtyään vähintään kaksi maalia. Ihan järkyttävä tilasto. Joka kolmas kerta on jääty kahdella maalilla vaille täyttä pistepottia. Muilla se on puolta harvinaisempaa.

Jos yhtään mitään positiivista haluaa näistä löytää, niin se on se, että joukkueesta on keskimäärin löytynyt taisteluhenkeä. Nimittäin noista viidestä vähintään kahden maalin pistemenetyksestä vain yhden ainoan kerran, Villarrealia vastaan, on Barcelonasta tultu takaa rinnalle tai ohi. Sen sijaan Mallorcaa vastaan tultiin tasoihin kahdesti, Granada otettiin ekan kerran kiinni kahden maalin takamatkalta, toisella kerralla johto menetettiin, mutta sen jälkeen kahdesti tasoitus, ja lopulta Gironaa vastaan nousu tasoihin ja kavennus 2-3:een, mutta siitä ei enää noustu. (Myös muuten Rayoa, sekin liigan peräpään jengejä, vastaan nimenomaan tasoitettiin 1-1:een).

Ylipäätään toi on aika kuvaavaa koko kaudelta. Viidestätoista voitostakin neljässä on tultu takaa ohi ja kolme kertaa sen päälle on päästetty vihu tasoihin, kunnes on taas menty ohi. Gironalla lukemat ovat samanlaiset (6+2 / 17). Madridkin on päästänyt vastustajan kuudesti ohi tai rinnalle, mutta näistä peräti neljä on ollut alkuminuuttien kankeutta ja niistäkin kolme ekalla viidellä kierroksella. Almeríakin meni ohi ekalla minuutilla, mutta sitä ei laskettu tähän, koska tekivät vielä toisenkin ennen kuin Madrid aloitti maalinteon vajaan tunnin kohdalla.

Ehkä tämä on sellainen vähemmän kuin osiensa summa -teeman toisto. Joukkue pelaa keskimäärin huonosti, mutta yksilöiden taidoilla ja tahdonvoimalla noista on niitä lisäpisteitä kammettu. Hyvällekin joukkueelle sattuu ja tapahtuu, esim. 100 pisteen kaudella pelkästään voitetuissa matseissa päästettiin vastustaja ohi tai tasoihin 11 voitossa 32:sta. Mutta ero on siinä, että hyvä joukkue tykittelee sen pari-kolme häkkiä pitkin matsia, eikä sillä ole juuri merkitystä, vaikka vihu jossain kohtaa maalin tai toisenkin tekisi. Välillä tietysti tulee ohimatseja, mutta that's it. Vähän niin kuin Madrid tällä kaudella (niillähän on ihan hirveä pistekeskiarvo, tätä vauhtia 97 pistettä, kun viime kauden mestarilla oli 88 pistettä ja kaulaa vielä kakkoseen 10 pongoa). Mutta nämä ovat varmasti jonkin sortin ennätyslukemia, eivätkä sitä mitkään vahingot selitä.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2024 klo 09:48:57 kirjoittanut nakkoskikki »
HurjaH

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Barcelona


Vastaus #682 : 13.02.2024 klo 16:13:03

Jos miinuksia on jaettava, niin ruosteessa olleen ter Stegenin lisäksi myös De Jongille, joka voisi joskus seurata vastustajia eikä ihailla niiden juoksua maalintekoon...

De Jongille on tarjottu uutta sopimusta, mutta nykyistä pienemmällä palkalla. Jollei hyväksy tarjousta hänet myytäneen kesällä. Nykyisellään hän on joukkueen isopalkkaisin pelaaja.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #683 : 14.02.2024 klo 10:28:19

De Jongille on tarjottu uutta sopimusta, mutta nykyistä pienemmällä palkalla. Jollei hyväksy tarjousta hänet myytäneen kesällä. Nykyisellään hän on joukkueen isopalkkaisin pelaaja.

Viimeisen vuoden aikanahan tätä on sorvattu, mutta ilmeisesti hitaasti edennyt.
Saa nähdä saako perheenlisäys ja uusi valmentaja sitoutettu kaupungista ja seurasta aina unelmoineen hollantilaisen pitkään sopimukseen. Uudessa sopimuksessahan sinällään tulotaso olisi ennallaan, mutta palkka kasvaisi myöhemmillä kausilla ja mukana olisi myös tulossidonnaisia bonuksia. Varmaan tämäkin saaga jatkuu, kunnes uusi sopimus tehdään tai sitten joku maksaa sen yli sata miljoonaa ja pelaaja tahtoo lähteä.

Muutoin Kounden lähtö on aika varma ja Julian Araujo on pelannut sen verran hyvin Las Palmasissa Pimientan alaisuudessa, että on seuraavalle valmentajalle tarjottava yksi vaihtoehto. Erityisesti kun Cancelolla ollut muutama hutipeli ja City pyytää ihan kunnon siirtokorvausta. Toinen palaaja olisi todennäköisesti Eric Garcia, kun toppariosastoa muutenkin karsitaan.

Päivän paras uutinen on, että Tuchel olisi ilmoittanut kiinnostuksestaan Barcelonaa kohtaan.

Siirtouutiset ovat sitä itseään: seura, jolla on vaikeuksia saada kokoon muutamaa miljoonaa olisi jahtaamassa Evertonin Amadou Onanaa 70 miljoonalla, samalla kun seuraavassa huhussa väitetään pivoten maksimihinnaksi 40 miljoonaa... laitureistahan onkin enemmän pulaa kuin kutospaikan pelaajista.
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #684 : 17.02.2024 klo 23:15:37

Napolin ja Barcan pelit tänään katseltu, molemmat pelillisesti melko syvissä vesissä. Etenkin Napolin maalinteko, mutta eiköhän ne kivasti onnistu Parsaa vastaan availemaan ketsuppipulloja.

Tämä ottelupari on kyllä niin kolikonheittoa kun olla ja voi. Melkein sanoisin että Kvara vs Yamal, kumpi yksilö tekee jotain niin menee jatkoon..
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #685 : 18.02.2024 klo 08:45:06

Barsan pelihän näytti suorastaan hyvältä. Hyviä yhdistelmiä, ei hirveitä menetyksiä ja topparitimantti piti oman pään suojassa. Se maalihan oli ihan karmea munkki, eikä olisi kuuna päivänä mennyt ineen ilman Kounden slaissia.

Toki toisessakin päässä kävi pilkun kanssa mäihä, mutta tulos oli reilu.

Ne Kounden puolenvaihdot vois kyllä lopettaa.
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #686 : 18.02.2024 klo 11:13:47

Barsan pelihän näytti suorastaan hyvältä.
Jaa, ilmeisesti eri pelejä tuli katseltua. Etenkin kun voittomaalia haettiin minuuttien 50-90 välillä, päätöntä kuten koko kausi ollut.

Sitten Yamal nerokkaasti haki rankkaria ja sen sai.
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #687 : 18.02.2024 klo 12:02:18

No joo, eihän se kaunista eikä tehokasta ollut, mutta verrattaen vaaratonta oman pään suhteen sentään. Siitäkin huolimatta, että yrittivät kuitenkin hyökätä ja hallita palloa.

Jos Roque ei olisi ollut täyspaska, niin ois jopa saattanut olla tuloksellisesti mainio matsi.
Yläkulma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Star VAR + laukaukset, koska syöttö on aina riski


Vastaus #688 : 18.02.2024 klo 12:22:38

Etenkin kun voittomaalia haettiin minuuttien 50-90 välillä....

While @FCBarcelona 🔵🔴 is the @LaLigaEn 23/24 team that have won the most points thanks to goals scored after the 76th minute (24), #CeltaDeVigo 🔵⚪️ have lost the most in this period (13). Final.

OptaJose
nakkoskikki

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barça


Vastaus #689 : 19.02.2024 klo 08:27:47

Kun tuohon satuin aiemmin viittaamaan, niin tuohan ois hirveän hyvä, jos saa pidettyä oman pään rauhallisena siihen asti, että yksilötaidolla matsi ratkeaa omaksi hyväksi.

Maalejahan on riittänyt koko kauden, niitä on yksi vähemmän kuin Madridilla ja saman verran kuin Gironalla. Liigasta ei nyt UCL-paikkaa ihmeempää ole tulossa, mutta jos nyt Napolin kaataisi, niin ois ihan kiva.
perushyypiö45

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Al nassr, miki, kapa-51


Vastaus #690 : 19.02.2024 klo 08:44:01

Saa nähdä kenet xavi laittaa vasempaan laitaan keskiviikkona. Pedrin siellä ollessa ja tippuessa keskikentälle on cancelo ollut aivan hätää kärsimässä.
Okto

Poissa Poissa


Vastaus #691 : 19.02.2024 klo 09:40:31

Saa nähdä kenet xavi laittaa vasempaan laitaan keskiviikkona. Pedrin siellä ollessa ja tippuessa keskikentälle on cancelo ollut aivan hätää kärsimässä.
Ei ole Cancelo tosiaan yksittäisiä väläytyksiä lukuun ottamatta saanut hyökkäyspäässä tarpeeksi viime aikoina aikaan kompensoidakseen sitä, että se laita vuotaa kuin seula, mutta kenet sinne laitaan laittaisi? Roque ei vakuuta, Raphinha kokeilut vasemalla eivät ole mitään tuottaneet. Laitapakki on ongelma myös oikealla puolella, sillä Kounde on ollut viime aikoina mielestäni joukkueen huonoin pelaaja.

Jos jotain posia niin Lewa on pelannut kauden parhaita pelejään viime aikoina ja näyttää pie i terävyys löytyneen.
Umtiti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCB


Vastaus #692 : eilen kello 20:27:16

Kivaa kihelmöintiä huomisesta pelistä jo nyt, en tiedä miksi. Luottoako? Ei.

Napolin valmentajan palli tutisee ja Xavi jo ilmoittanut vetäytyvänsä. Hyvät lähtökohdat.

Napoli ei ole "vuosikausiin" ollut näin surkea kuin nykyinen vire.

 
Sivuja: 1 ... 27 [28]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa