FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.12.2023 klo 08:14:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi: Futsal M3 Itäinen C 2023-2024  (Luettu 2869 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
vovery

Poissa Poissa


: 10.10.2023 klo 19:47:47

Ihmiskunnan toiminta niin monella osa-alueella vituttaa sen verran paljon, että polkaistaan puutteellisesta lajiymmärryksestä ja -osaamisesta huolimatta käyntiin keskustelu asiasta, jonka parissa ajatuksia saa aina hetkellisesti muualle futiskauden ollessa tauolla.

Keski-Suomen miesten Futsal-Kolmonen käynnistyy alle kuukauden kuluttua lauantaina 4.11. Vaajakosken tänään virallisesti valmistuneessa, peruskorjatussa liikuntahallissa neljän ottelun voimin.

Viime kaudella sarjaan osallistui peräti 14 joukkuetta, mikä sai Pölliksen Itäisen alueen perustamaan Keski-Suomeen tulevalle kaudelle myös Futsal-Nelosen, johon siihenkin ilmoittautui yli puolentusinaa joukkuetta. Virallisestihan viime kauden Kolmosesta piti pudota tälle kaudelle perustettavaan Neloseen viisi pahnanpohjimmaista, mutta niin vain Kolmonen järjestetään tälläkin kaudella avoimella ilmoittautumisella. Jalkapallopuolella kabinettipäätösten makuun kuluvana vuonna päässyt PetPet pelaa näin ollen Futsal-putoamisestaan huolimatta tulevallakin kaudella Kolmosta.

Muut putoajajoukkueet ilmoittautuivat Neloseen, kun taas viime kauden Kolmosen murskaavasti voittanut Juankosken Pyrkivän Black Friday -editio lähti kohti kirkkaampia parrasvaloja Futsal-Kakkoseen. FS Feeniksin viime kaudella jo reilusti yli vuosikymmenen jatkunut yhtäjaksoinen taival Futsal-Kakkosessa päättyy, kun joukkue pudottautui vapaaehtoisesti Kolmoseen. Tai ainakaan Kakkosen viime kauden sarjataulukkoon ei Tulospalvelussa ole merkattu putoajaa, joten olettaisin Feeniksin vetäneen kauden päätyttyä johtopäätökset, että talviviikonloppujaan voi viettää mukavammissakin merkeissä kuin matkustamalla mm. Joensuuhun ottamaan pataan.

Kun muut toistaiseksi mainitsemattomat, viime kaudella Keski-Suomen Futsal-Kolmosessa pelanneet joukkueet ilmoittautuivat JuPy Blackin jälkeen toiseksi tullutta Rangersia lukuun ottamatta sarjaan myös tulevalle kaudelle, saadaan kasaan yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja, joka pelataan tuttuun tapaan neljän joukkueen miniturnauksina 4.11.2023 - 9.3.2024 välisenä aikana. 16 kierroksen sarja jakautuu kahteen osaan, joulutauko on aikavälillä 18.12. - 5.1.

Keski-Suomen Miesten Futsal-Kolmosen joukkueet kaudella 2023-2024:
Suluissa viime kauden sijoitus

FS Feeniks (P, II div. 6./6)
HoDy (3.)
FC Huki (4.)
JoSePa/2 (5.)
BET (6.)
JJK-j/Cityketut (7.)
ViPa (8.)
FC Soho (9.)
PetPet (10.)

---

En tiedä, ovatko joukkueet saaneet esittää otteluohjelman laatimisesta omia toiveitaan laatijoille, enkä ole koskaan otteluohjelmaa ollut laatimassa, mutta hieman täytyy ihmetellä, miten otteluohjelmasta on saatu niin epätasainen perättäisten pelien suhteen.

Nämä jakautuvat siis seuraavasti:

4 kpl
Soho

3 kpl
HuKi
JoSePa/2

2 kpl
BET
Feeniks

1 kpl
Cityketut 1 kpl
HoDy 1 kpl
PetPet 1
ViPa 1

Onhan tuossa hyvänä puolena se, ettei toista peliä varten tarvitse kummoisia lämmittelyjä ottaa ja ettei salissa tai sen tuntumassa tarvitse puolta päivää viettää, mutta olisi kai nämä ollut silti mahdollista tasaisemminkin jaotella ???

---

Harjoitusotteluista ei itselläni ole sen enempää tietoa, kuin että Keski-Suomen erotuomarikerhon järjestämä, kaikkiaan 36. futsalin VaajaCup miteltiin viime viikonloppuna. Nimestä huolimatta turnausta ei päästy pelaamaan vielä Vaajakoskella, vaan se käytiin Huhtasuolla. Keski-Suomen Kolmosen joukkueista parhaiten menestyi Feeniks, jonka kahdesta joukkueesta toinen sijoittui hopealle Vieskan P19 Futsal-Liigajoukkueelle finaalissa hävittyään. En tiedä, millainen tuo jutussa "ikämiesjoukkueeksi" kuvailtu Feeniksin Salimajavat on ollut ja nähdäänkö ko. pelaajia myös tulevan kauden Kolmosessa. Feeniksin toinen joukkue oli seitsemäs voittaen viimeisessä sijoitusottelussaan KaDyn P19-joukkueen. PetPet vältti jumbosijan ja oli yhdeksäs ottamalla turnauksen ainoan voittonsa jumbofinaalissa HoDyn P17-joukkueesta lukemin 0-2. Kaikki tulokset löytyvät täältä.

---

Sarjan voimasuhteista on vaikea sanoa juuri mitään, mutta kun viime kauden kaksi kovinta ja neljä heikointa joukkuetta ovat poissa, on tämän kauden Futsal-Kolmosessa ainekset huomattavasti viime kautta tasaisempaan sarjaan. Sanotaan nyt sen verran, että kärkipäähän viime kaudella sijoittuneet HoDy ja HuKi lienevät kärkipäässä tulevallakin kaudella.
paveldo

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 10.10.2023 klo 21:01:28

Ansiokas avaus asiakeskustelulle Ylos

Feeniks jäi viime kauden kakkosessa viimeiseksi jonka mukaisesti johtokunta teki päätöksen tipputtautua alemmalle tasolle. Päätöseen vaikutti myös Feeniksin nuorten joukkueen osallistuminen tälle kaudelle valtakunnalliseen P17 Futsal-Liigaan. Viime kaudella nämä salinäädät muodostivat Kolmosen joukkueen rungon eivätkä tällä kaudella ole liigakiireiden vuoksi samaan malliin Feeniksin Kolmosen joukkueen salimajavien apuna. Feeniksin pelaajisto tulee siis muodostumaan pulleista salimajavista ja viime kauden edarin pelureista.
Vikkelä vaihtomies

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 12.10.2023 klo 17:40:55

Ansiokas avaus asiakeskustelulle Ylos

Feeniks jäi viime kauden kakkosessa viimeiseksi jonka mukaisesti johtokunta teki päätöksen tipputtautua alemmalle tasolle. Päätöseen vaikutti myös Feeniksin nuorten joukkueen osallistuminen tälle kaudelle valtakunnalliseen P17 Futsal-Liigaan. Viime kaudella nämä salinäädät muodostivat Kolmosen joukkueen rungon eivätkä tällä kaudella ole liigakiireiden vuoksi samaan malliin Feeniksin Kolmosen joukkueen salimajavien apuna. Feeniksin pelaajisto tulee siis muodostumaan pulleista salimajavista ja viime kauden edarin pelureista.

Korjataan isolla siveltimellä vetävän urheilutoimenjohtajan lausuntoa sen verran, että P17 junioreita tullaan näkemään kolmosessakin sikäli kun ei ole aikatauluristiriitoja tärkeämpien pelien kanssa, eli vähintään puolissa turnauksista.

Otteluohjelmasta on toissa- tai vimmekaudella kerätty toiveita ja veikkaan että tuossa 1-osiossa olevat joukkueet ovat silloi nimenomaisesti toivoneet peräkkäisten pelien välttämistä. Isommalla rosterilla peräkkäiset pelit ovat selvästi paras vaihtoehto, alle kymmenellä ehkä yksi lepopeli välissä parempi.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 02.11.2023 klo 16:18:52

Kausi käynnistyy ylihuomenna lauantaina Vaajakosken liikuntahallissa Citykettujen isännöimällä miniturnauksella neljän ottelun voimin. Tulessa ovat isäntäjoukkueen lisäksi Petäjäveden Petäjäiset, Soho ja Vihtavuoren Pamaus, joten tehdäänpä pieni katsaus näiden viime kausiin.

JJK-j/Cityketut

Citykettujen viime kausi oli äärimmäisen kaksijakoinen. Kauden ensimmäisellä puolikkaalla joukkue hävisi kaikki kuusi otteluaan maalierolla 9-59, mutta joulutauon jälkeen tahti oli hivenen toinen. Tammi-maaliskuussa Cityketut saalistivat seitsemästä ottelustaan peräti kuusi voittoa kauden jälkimmäisen puoliskon maalieron oltua 33-21. Ryhtiliikkeen ansiosta sarjan häntäpää vaihtui lopulta taulukon keskimmäiseen sijaan (7./14) ja joukkue säilytti näin sarjapaikkansa tässä avoimeksi myös tulevalla kaudella osoittautuneessa sarjassa ihan pelaamallakin. Osansa oli varmasti joukkueen otteluohjelmallakin, mutta kaatoivatpa kuitenkin kaksi korkeammallekin sijoittunutta joukkuetta kevättalven aikana.

Itse en viime kaudella Citykettuja vastaan ollut pelillä, joten en osaa sanoa, millaista futsalia pelasivat syystalvella. Kuullun perusteella eivät kummoista, mitä toki tuloksetkin tukivat. Nopea vilkaisu joukkueen viime kauden pistepörssiin paljastaa kuitenkin ainakin kaksi oletettavasti kevättalven kohentuneeseen vireeseen vaikuttanutta peluria, sillä tammikuussa ensimmäiset pelit viime kaudella pelanneet Oliver Koskinen (5+2) ja Atte Tahvanainen (5+1) tekivät viiteen otteluun varsin mukavat tehot. Myös joukkueen pörssin kahden kärjen muodostaneet Joonas Laukkanen (9+6 / 12 ott.) ja Jan Möttö (6+5 / 9 ott.) piristyivät selvästi talvitauon jälkeen.

PetPet

Petäjäiset jäivät viime kaudella lopulta maalierolla putoamisviivan alapuolelle. Joukkue onnistui ottamaan yhden erityisen komean päänahan kaatamalla sarjassa neljänneksi sijoittuneen HuKin viimeisessä miniturnauksessaan lukemin 8-5, mutta muuten voitot irtosivat vain sarjataulukossa samoille sijoille tai heikommin sijoittuneista joukkueista (Soho, KaDy III, JIlves/2 & Fs Feeniks/2). Yhtä vaille tappiot olivat myös sen verran selvänumeroisia.

PetPettiä vastaan olin pelillä liki vuosi sitten, vaikka tuon pelin moni Soho-lasein varustettu haluaisikin unohtaa. Joukkue ei kenties yksilötasolla juuri häikäissyt, mutta futsalia nuoret pelurit olivat selvästi harjoitelleet, sillä joukkueella oli kulma- ja sivupotkukuviot ja peliajatus muutenkin selvillä. Edes aloittaneen maalivahdin loukkaantuminen ei haitannut menoa, oikeastaan päin vastoin. Maaliin kentältä hälytetty Pisin Chutidet otti lukuisia paraatipelastuksia ja lannisti Soho-pelaajia kerta toisensa jälkeen.

Pelistä jäi mieleen erityisesti hyökkääjänä pelanneen Eerik Lahtisen (10+0 / 7 ott.) suuri panos joukkueen pelaamiseen vastaantuloineen, pallon suojaamisineen sekä tietysti kolmine maaleineen. Pitkähkön hyökkääjän ollessa peleillä PetPet näkyy voittaneen neljä peliä seitsemästä, mihin saldoon pääsi myös joukkueen pistepörssin voittanut Daniel Harju (8+3 / 7 ott.). Jälkimmäinen ei ollut Sohoa vastaan mukana, joten en osaa sanoa miehestä mitään.

FC Soho

Soho teki viime kaudella paluun futsalkentille parin välikauden jälkeen, mikä jälkikäteen tarkasteltuna näkyi joukkueen pelissä varsin selkeästi niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Jos viime kaudella kantava ajatus harjoittelussa ja pelaamisessa oli enemmänkin kuntoilun ja hauskanpidon yhdistäminen jalkapallokauden ollessa tauolla, on tulevaa kautta varten harjoitteluun tuotu enemmän muitakin elementtejä. Onpa joukkue harjoitellut pari kertaa jopa oikeankokoisella futsalkentällä Palokan liikuntahallin lisäksi.

Mutta siitä viime kaudesta. Tuloksellisesti Sohon kausi oli samankaltainen PetPetin kanssa; kärkijoukkueille pääsääntöisesti hävittiin ja samantasoisia tai heikompia kaadettiin. Pelaamisessa oli ajoittain hyviäkin piirteitä, jotka nojasivat kuitenkin enemmän yksilöiden kuin taktiikoiden varaan, mitä tukee joukkueen pistepörssikin. Miska Peltonen (14+11 / 12 ott.) oli varsin korkealla koko sarjankin pörssissä, ja konkari Tuukka Sirviö (8+4 / 8 ott.) antoi omalta osaltaan tulitukea. Muut jäivät reilusti alle kymmeneen pinnaan, vaikka toki osalla näistä jäi pelitkin vähiin.

ViPa

Pamaus säilyi Sohon tapaan maalierolla putoamisviivan yläpuolella ja kauden tarina oli heilläkin PetPetin ja Sohon kaltainen, joskin heiltä jäi tyystin puuttumaan korkeammalle sijoittuneen joukkueen voittaminen. ViPaa vastaankin olin kyllä pelillä, mutta täytyy sanoa, etten hirveästi tuosta pelistä muista. Pidetään tämä siis lyhyenä ja tehdään pelkästään katsaus joukkueen sisäiseen pörssiin: nuoret/nuorehkot Jere Puttonen (11+6 / 9 ott.) Rasmus Reinikainen (10+4 / 9 ott.) ja Vili Halttunen (10+3 / 9 ott.) näkyvät olleen päämaalintekovastuussa, kun taas etenkin Linus Elomaa (4+7 / 12 ott.) on Puttosen ohella keskittynyt myös tarjoiluun.

---

Klo 11.00
JJK-j/Cityketut - PetPet

Citykettujen ja Petäjäisten kohtaaminen viime kauden lopulla päättyi ensimmäisenä mainittujen niukkaan 4-3 -voittoon kolme sekuntia ennen täyttä aikaa tulleella voittomaalilla. Tiukka ottelu näkyy olleen, sillä tauolle on menty tasalukemissa 2-2, ja viisi minuuttia ennen loppua PetPet on mennyt johtoon ennen pikaista tasoitusta ja tosiaan tuota Citykettujen viime hetkien voittomaalia.

Paha sanoa, mitä sarjan avausottelulta on lupa odottaa. Petäjävedellä lienee hinkattu kuvioita jo hyvä tovi, joten sen puolesta saattavat olla taktisesti valmiimpi joukkue kauteen, mutta riittääkö se, jos Cityketut saavat viime kevättalven miehistöä jalkeille?

Klo 12.15
FC Soho - ViPa

Viime kauden vääntöä en tosiaan oikein muista, mutta näkyy päättyneen ViPalle heidän kotihallissaan 2-5 (1-3). Ehkä nyt saadaan aikaiseksi tasaisempi mittelö?

Klo 13.30
PetPet - FC Soho

Toinen revanssinpaikka Soholle heti ensimmäiseen turnaukseen. Tämä ainakin lienee tasaisen peli.

Klo 14.45
ViPa - JJK-j/Cityketut

ViPa joutui harmikseen kohtaamaan Cityketut viime kaudella kesken jälkimmäisten parasta virettä, tuloksena 6-3 (3-2) Cityketuille. Pian tauon jälkeen ViPa on tullut jopa tasoihin, mutta Möttö on hattutempullaan naulannut loppulukemat. Tasainen lienee tämäkin peli.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 04.11.2023 klo 18:31:47

Ensimmäisen miniturnauksen tulokset:

Cityketut - PetPet 2-6 (1-3)

FS Feeniksiä muutamana viime vuonna Kakkosessa edustanut Pyry Tuominen näkyi siirtyneen takaisin kasvattajaseuransa(?) väreihin pelaten vihreäpaitaisille futsalia Tulospalvelun mukaan ensimmäistä kertaa sitten helmikuun 2017. Sen sijaan ennakossa mainitut Petäjäisten viime kauden kaksi tehokkainta peluria, Daniel Harju ja Eerik Lahtinen, eivät olleet ainakaan tässä ensimmäisessä turnauksessa mukana.

Myös Citykettujen kokoonpanosta puuttui ainakin tänään kaksi viime kaudella eniten pisteitä nakutellutta pelaajaa, Joonas Laukkanen ja Jan Möttö. Liekö ensiksi mainittu pelaavan tällä kaudella Futsal-Nelosessa Komeetat/2:n riveissä, nyt kun ko. joukkue tullaan näkemään myös futsalkentillä?

Joka tapauksessa, Futsal-Kakkosessa rutinoitunut Tuominen paukutti Tulospalvelun mukaan hatullisen Citykettujen verkkoon ja johdatti PetPetin selvään voittoon. Myös Chutidet Pisin on iskenyt mukavat 2+1 tuossa pelissä.

Soho - ViPa 0-8 (0-5)

ViPa puolestaan nuiji Sohon maanrakoon ollen koko ottelun ajan askeleen-kaksi edellä ja viimeistellen useammalla komealla laukauksella. Eipä tuossa ollut Soholla mitään jakoa, sen verran ahnaasti ViPan nuorisokaarti iski iholle heti alusta lähtien. Tai sentään Soho sai toisella jaksolla jonkin verran pelinrakentelustakin kiinni omassa päässä, mutta taisi vastustajakin höllätä hieman selvässä johdossa ja säästellä jo päivän toiseen peliinsä.

Luvattoman monta maalia Soho avitti itse jättämällä miesvartioinnin puolitiehen, mutta täytyy toistamiseen nostaa esiin vihtavuorelaisten tuliset laukaukset. Eipä noissa ollut Jermu Vehasella Sohon maalilla mitään tehtävissä, kun vapaista paikoista päästettiin hyväjalkaisia nuoria laukomaan. Olikohan maalien lisäksi ViPalla myös kaksi tolppaa ja yksi ylärima.

PetPet - Soho 2-1 (1-0)

Jos ennakkoon povasin tasaista matsia melkeinpä kaikista, ainoa tasainen ja tiukka peli taisi olla PetPetin ja Sohon kamppailu. Petäjävetiset eivät pystyneet tai ehkä pyrkineetkään ViPan tapaiseen hirmuprässiin, joskaan ei Sohokaan prässännyt korkealta kuin vasta lähinnä toisella jaksolla tappioasemassa.

Sohon kannalta PetPet pääsi harmillisesti johtoon jo ajassa 06:03, kun Tero Heinämäki päästettiin miesvartioinnista huolimatta liian vapaasti kääntymään keskellä noin kuuden metrin tuntumassa. Mies kiitti saamastaan tilasta ja pamautti Petäjäiset johtoon. Peli jatkui muistaakseni varsin tasaisena aina taukoon saakka, PetPetin ollessa kenties hivenen hallitsevampi osapuoli.

Tauon jälkeen Soho tuli kuitenkin kovalla höngällä, mikä palkittiin heti ensimmäisessä vaihdossa Petri Sagulinin peippailtua vasurinsa vapaaksi ja lauottua heikommalla jalallaan vasemmalta oikeaan sivuverkkoon, ellei peräti ylänurkkaan. PetPet kuittasi takaisin johtoon reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun heidän vasemmalta laidaltaan annettu hyökkäyspään sivupotku pelattiin lyhyen syötön jälkeen Sohon pelaajien vierestä maalinedustalle, jonne allekirjoittanut unohti tyystin seurata Elmeri Seppästä, jolla oli helppo työ putata pallo maaliin.

Soho sai kyllä ottelun loppua kohden painetta petäjävetisten maalille, mutta kovin montaa hyvää paikkaa ei oikein auennut vihreäpaitaisten puolustettua tiiviisti maalinedustaansa. Aivan lopussa nähtiin vielä tilanne, jossa PetPetin kenttäpelaaja istui/polvistui tolpan juurella pallon päälle hautoen pelivälineen allensa, mistä tuomittiin epäsuora vapaapotku kuudesta metristä. Sohon siirto+veto -kuvio ei ollut kuitenkaan aivan priimaa ja hyvin PetPetin maalilla ainakin tässä jälkimmäisessä ottelussa ensiintynyt Markus Yläpoikelus sai vastaantulollaan torjuttua päivän toisen voiton joukkueelleen.

Tasainen peli, joka ratkesi nähdäkseni paitsi kahteen Sohon täydelliseen nukahdukseen, PetPetin parempaan lajirutiiniin.

ViPa - Cityketut 15-0 (9-0)

ViPa näkyy päivän päätöspelissä nuijineen Cityketut vielä Sohoakin syvemmälle maanrakoon. Vili Halttuselle tuohon peliin ihan mukavat tehot 2+3 ja peräti viisi pelaajaa teki vähintään kolme pinnaa.

---

Päivän perusteella uskaltaa tehdä jo joitain ennustuksia tulevaan kauteen:

- ViPa pelannee sarjavoitosta, jos tänään nähtyyn tapaan käytännössä koko seuran nuorisokaartin kovin kärki on yhtä aikaa peleillä. Lähtönopeus, vääntövoima ja laukaus ovat joukkueessa keskimäärin sellaisella tasolla, ettei yksikään vastustaja sarjassa pystyne vihtavuorelaisia noissa päihittämään. Toki kovempia testejä, etenkin taktisella tasolla, on joukkueelle tarjolla vasta tulevissa turnauksissa, joten vielä on liian aikaista puhua mistään dominanssista. Miten peli sujuu, jos joutuvatkin tappioasemaan?

- PetPet, Soho ja Cityketut löytynevät kaikki kauden päätteeksi sijoilta 6-9. Ehkä jopa 7-9, ellei jossain vielä pelaamattomassa joukkueessa ole pajatso tyhjentynyt viime kaudesta. Tai ellei vastaavasti jokin/useampi näistä kolmesta vahvistu kauden kuluessa.

- PetPetille mahdollista putoamiskamppailua ajatellen erittäin suuret voitot heti ensimmäiseen turnaukseen oletetuista päävastustajista, mutta en vain näe joukkueella riittävän taulukon ylempään puoliskoon. En kuitenkaan näe myöskään, että olisivat missään nimessä suosikkeja putoamaankaan. Ja ainakin tänään puuttui siis kaksikin viime kaudella kovinta tulosta tehnyttä peluria, että voivat sen puolesta vahvistuakin vielä. Maalivahtipeli on myös yhden pelin otannalla kunnossa, jos Yläpoikelus on useimmissa peleissä mukana.

- Sohon pelaaminen hakee vielä pahasti suuntaansa. Vaikka viime kaudenkin ensimmäisestä turnauksesta saldona oli kaksi tappiota, joista toinen tämänpäiväiseen tapaan PetPetille, puuttuu sarjasta tällä kaudella useampi viime kauden heikoimmista joukkueista. Niitä viime kauden kovempiakin joukkueita pitäisi siis pystyä haastamaan, jotta kaikkea toivoa ei tarvitsisi laittaa Citykettujen voittamiseen keskinäisissä ja siihen, ettei 'ketut ottaisi juurikaan pisteitä muilta.

Mutta miksei pystyttäisi, ei pelaaminen sentään aivan täysin loputtoman toivotonta mielestäni ollut, vaikka hakemista olikin. Esimerkiksi tänään tuli useammallekin pelaajalle henkilökohtaisia nukahduksia miesvartioinneissa, missä voitaneen petrata suht nopeastikin. Toisaalta ei joukkue tahtonut liiaksi saada kontrolloidusti vietyä peliä vastustajan päähän, ja pidettyä sitä siellä, joten pelin avaamisessa ja ylipäätään pelaajien sijoittumisessa ja liikkumisessa on niin ikään vielä reilusti varaa parantaa.

- Citykettujenkin kausi käynnistyi siis viime kauden tapaan mollivoittoisesti. En nähnyt kumpaakaan peliä, mutta ainakaan pöytäkirjan perusteella eivät pystyneet oikein kunnolla pistämään PetPetillekään kampoihin. Jos ovat Laukkasen tosiaan menettäneet/menettämässä Komeetat/2:lle, on tuo iso menetys joukkueelle. Ei tässä parane kahden pelin jälkeen kuitenkaan tuomita ketään putoamaankaan, vaikka tulosten valossa Cityketut hienoiseksi suosikiksi tässä vaiheessa ehkä ilmoittautuivatkin.

---

Positiivista, että pelataan kaksinkertainen sarja ja että vaikka sarjassa on edelleen suuriakin tasoeroja, löytynee kaikille joukkueille myös niitä samantasoisia vastustajia Ylos Tullee mielenkiintoinen kamppailu niin kahdesta nousupaikasta kuin putoamiseen johtavan viimeisen sijan välttämisestä.
Vikkelä vaihtomies

Paikalla Paikalla


Vastaus #5 : 09.11.2023 klo 22:24:23

Äsken väännettiin treenipeli FS Feeniks - BET, yhdellä tuomarilla 2x 40 min juoksevaa, joka vastaa mitaltaan noin suunnilleen täysmittaista futsalpeliä.

Lopputulos 5 - 5, olisiko puoliaikatulos ollu 3 - 2 Feeniksille. Oli hyvää tunnetta pelissä, molemmat pääsivät toisella puoliskolla vetämään kymppejä, mutta törkeyksiltä vältyttiin. Betillä oli kolme kenttää, feeniksillä 3-4 vaihtopelaajaa riippuen ottelun vaiheesta. Feeniks taktisesti edellä, BET:illä muutama erittäin pallotaitava jo nopeakinttuinen pelaaja.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 10.11.2023 klo 23:22:08

Äsken väännettiin treenipeli FS Feeniks - BET...

Lopputulos 5 - 5, olisiko puoliaikatulos ollu 3 - 2 Feeniksille. ...

Ihan mielenkiintoinen ajankohta treenipelille, kun samat joukkueet kohtaavat myös huomenna BET:n isännöimässä miniturnauksessa. Mutta on ainakin tuoretta tietoa kyseisen ottelun vastustajasta kummallakin osapuolella, eikä tietysti harjoitusvastustajiakaan liiaksi ole välttämättä tarjolla.

Huomenna lauantaina on siis edessä kauden toinen miniturnaus, tällä kertaa Huhtasuon yhtenäiskoulun liikuntasalissa klo 11.00 alkaen. Joukkuekohtaista katselmusta viime kauteen en nyt sen kummemmin tee, mutta otteluparien lomassa jokunen sana näistä.

Klo 11.00
BET - JJK-j/Cityketut

BET oli viime kaudella vaihtelevien tulosten jälkeen lopulta kuudes tasapisteissä JoSePa/2:n kanssa. Toissakaudellahan voittivat Futsal-Kolmosen oman lohkonsa (tuolloin Keski-Suomen Kolmonen näkyy olleen jaettu kahteen lohkoon), muttei ottanut nousua vastaan. Hieman heikommin viime kausi siis tuloksellisesti sujui, mutta toisaalta kahta edelliskautta on mahdotonta vertailla keskenään tuon toissakauden lohkojaon ja viime kaudelle mukaan tulleiden hyvätasoisten joukkueiden vuoksi.

Sohoa vastaan peliä pyörittivät viime kaudella tehokaksikko Siyar Omid (17+7 / 13 ott.) ja Rashid Azimi (12+7 / 11 ott.), jotka olivat myös BET:n viime kauden pistepörssin kärkinimet. Myös Petteri Paananen näkyy kirjauttaneen 11 otteluun tehot 9+4, joten aivan täysin eivät Omidin ja Azimin varassa olleet hyökkäyspäässä. Vikkelän vaihtomiehen harkkapelirapsan perusteella pelaajia on tälläkin kaudella hyvä määrä.

Selvänä ennakkosuosikkinahan turnauksen isäntäjoukkue päivän avauspeliin lähtee viikon takaisen turnauksen tulosten ja tuon BET-Feeniks -harjoituspelin tuloksen myötä. Citykettujen ainoa toivo lienee siinä, että huomiselle on pöytäkirjoihin laittaa useampikin kappale uusia nimiä viime viikkoiseen verrattuna.

Klo 12.15
JoSePa/2 - FS Feeniks

JoSePa/2 oli viime kaudella siis maalieron turvin BET:n edellä viidentenä. Joukkue oli niitä harvoja, jotka ainakin tuloksen valossa pystyivät joten kuten pistämään JuPy Blackille vastaan, ja kyllähän JoSePan kakkosjoukkueesta huomasi pelatessakin, että futsalseura on kyseessä. Sen verran selkärangasta pelaajien liikkeet tulivat Sohoakin vastaan, vaikka muistaakseni nuoria pelaajia oli paljon pelillä edustusjoukkueen lähekkäin olevan pelin johdosta. Joukkueen pistepörssikin osoittaa, ettei peli ollut yhden tai kahden pelaajan varassa, sillä viisi pelaajaa ylsi vähintään kymmeneen tehopinnaan ja pari jäi vain pisteen päähän kympin rikkomisesta.

Nyt kun KaPa-51 ei jatkanut Futsal-Kakkosessa tai pelaa kaiketi lainkaan futsalia, saanee JoSePa/2 tuolta jokusen kovankin vahvistuksen viime kauteen verrattuna. Tai luulisi ainakin, että jotakuta noista kiinnostaisi futsalia pelata tälläkin kaudella, ja kun seuroilla jalkapallon farmisopimuksen myötä läheiset välit, lienee JoSePa/2 luonteva kohde sellaisille, joilla ei Ykköseen riitä.

Feeniks jäi toissakaudella rangaistuspotkukilpailun voiton päähän Futsal-Ykkösen paikasta, mutta viime kaudelle pakka levisi sen verran, että jäivät Futsal-Kakkosen viimeisiksi napaten kymmenestä pelistä vain yhden voiton ja yhden tasurin - molemmat tulokset paikallisvastustaja JKV:iä vastaan. Tälle kaudelle ovat menettäneet siis ainakin PetPettiin palanneen Pyry Tuomisen, joka hätyytteli kahtena edelliskautena joukkueen pistepörssin kärkisijaa.

Toinen huomisen ennakkoon tiukoista peleistä, joihin en osaa sanoa juuta tai jaata. JoSePan edustuksella ei ole tänä viikonloppuna peliä lainkaan, mutten tunne futsalin kilpailumääräyksiä senkään vertaa, että osaisin sanoa, saavatko joutsalaiset ottaa huomisiin peleihin x määrän Ykkösen pelaajia, jos haluavat?

Klo 13.30
JJK-J/Cityketut - JoSePa/2

Tämä päivän avauspelin tapaan ennakkoon selvä peli; kaikki paitsi joutsalaisten voitto olisi yllätys.

Klo 14.45
FS Feeniks - BET

Eilisen harjoituspelin uusinta ja toinen niistä ennakkoon tasaisista peleistä. Enpä tähänkään osaa veikata mitään.
Jalkapalloviikko

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 10.11.2023 klo 23:40:40

FC Soho-ViPa (4.11.23, Vaajakoski) ottelun maalit voi katsoa instagramista @ksjalkapalloviikko

Koko ottelu (suurin osa pelikatkoista leikattu pois) löytyy kahteen osaan jaettuna tuolta:

https://m.youtube.com/@sports_photography4747
Vikkelä vaihtomies

Paikalla Paikalla


Vastaus #8 : 13.11.2023 klo 16:04:19

Lauantaina pelattiin turnaus Huhtasuolla.

Cityketut hävisi niukasti 5 - 4 BET:ille joka pelasi kolmella vaihtopelaajalla. Joutsaa vastaan tulikin isommin 8 - 1 turpaan ja JoSePa/2 pelasi vieläpä naksun heikommalla (mutta sarjatasoon nähden silti oikein hyvällä) kokoonpanolla kuin Feeniksiä vastaan. Kettujen tavoite varmaankin välttää jumbosija näin lähtökohtaisesti jo tässä kohtaa kautta

JoSePa/2 - FS Feeniks 6 - 3 (3 - 0)
Joutsa marssitti kolmoseen melko nimekkään joukkueen kun mukana oli ainakin kolme tällä kaudella ykkösessäkin mukana ollutta pelaajaa ja ainakin toiset kolme joilla liigastakin kokemusta takavuosilta. Toki näitä superjoukkueita on aiemminkin nähty, ainakin Hukilla ja Rangersilla on ollut välillä entisiä liigapelaajia niin jalkapallon kuin futsalinkin puolelta mukana, mutta ne ovat pääosin olleet vanhoja staroja eivätkä yhdessä treenaavaa porukkaa. Tämä JoSePan joukkue oli taktisesti parasta palloa sarjassa pitkiin aikoihin. Oikeastaan kuitenkin suurin ero joukkueiden välillä oli Jere Maran melko pysäyttämättömät haastot ja vedot. Feeniks on sekin ihan kelpo futsaljengi kun maltetaan puolustaa syvältä ja isketään vastaan, mutta höntyilevämmällä pelillä voi tulla erittäin paha kiire joutsalaisia vastaan kaikilla joukkueilla

FS Feeniks - BET 7 - 6 (5 - 3)
Jos edellinen peli oli taktisesti ihan ok futsalpeli niin tämä oli sitten ihan kauheaa sekoilua puolin ja toisin. BET oli vahvistunut viiteen vaihtopelaajan asti. Kolmen ekan vaihdon aikana nähtiin seuraavaa:

BET meni kahden maalin johtoon Feeniksin kahdella omalla maalilla (ekaa tosin ei ole merkattu omaksi ja se ehkä olisi mennyt muutenkin sisään) ja Feeniks nousi tasoihin kahdella rankkarilla, joista ekasta sinipaitainen kaveri lähti punaisella ulos, kun koetti liukuen torjua pallon, joka epäonnekseen osui maaliviivalla häntä käteen.

Pelin keskimäisellä kolmanneksella jo näytti, että Feeniks painelee karkuun, mutta mitä vielä, BET nousi reilu minuutti ennen loppua vielä maalin päähän kahden feeniksin pelaajan kautta omiin kimmonnella omalla maalilla. Vielä 15 sekuntia ennen loppua oli BET:illä paikka tasoittaa, mutta viimeistely oli heikko. Sinipaitojen peli perustui täysin vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin, Feeniks oli tasapainoisempi joukkue ja taisi tehdä pari erikoistilannemaaliakin. Molemmilla vielä tässä vaiheessa kautta nälkää hakea kärkisijoja ja saumatkin sinne. Tässä sarjassa kokoonpanot elävät niin paljon, että "tuurilla" minkälaisella kokoonpanolla kovimmat joukkueet sattuvat tulemaan mitäkin joukkuetta vastaan voi olla merkittävä ero näille keskikastissa tai vähän sen yläpuolella oleville joukkueille.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 16.11.2023 klo 14:50:57

FC Soho-ViPa...

Koko ottelu (suurin osa pelikatkoista leikattu pois) löytyy kahteen osaan jaettuna tuolta:

https://m.youtube.com/@sports_photography4747

Kiitokset tästä, oli ihan opettavainen kokemus katsoa koko peli karseasta tuloksesta huolimatta. Voi olla henkilökohtainen mieltymys, mutta pidin itse enemmän ns. yleiskuvasta ilman zoomailuja.

Lauantaina pelattiin turnaus Huhtasuolla.

Cityketut hävisi niukasti 5 - 4 BET:ille... Joutsaa vastaan tulikin isommin 8 - 1 turpaan...

JoSePa/2 - FS Feeniks 6 - 3 (3 - 0)

FS Feeniks - BET 7 - 6 (5 - 3)

Aikaisemmin Komeetat/2:een Futsal-Neloseen spekuloimani Joonas Laukkanen näkyykin pelanneen BET:n riveissä ja rokottaneen tehoin 1+1 viime kauden seuraansa Citykettuja. Toki voinee pelata myös Futsal-Nelosessa BET:n ja Komeettojen farmisopimuksen myötä.

Viime viikonlopun suurin pelaajauutinen on kuitenkin ehdottomasti Oskari "Osku" Luoman paluu Feeniks-paitaan ja ylipäätään pelikentille! Parin futsalkauden verran näkyy pitäneen taukoa liigavuosien jälkeen, eikä jalkapallon puolellakaan kertynyt kuin yhteensä kaksi ottelua Potkun nutussa kausilla 2021 ja 2022. En ihmettelisi, vaikka Osku olisi tullut viime viikonlopun peleihin koskematta kertaakaan palloon sitten toukokuun 2022, ja iskenyt silti kahteen peliin vanhasta muistista tehot 2+3. Toivottavasti miehen pelaajasopimus Feeniksin kanssa kattaa enemmänkin pelejä.

---

Tulevana lauantaina Vihtavuoren liikuntahallissa nähdään ViPan isännöimä iltaturnaus, jossa tulessa ovat kotijoukkueen lisäksi BET, Huki ja Soho. Näin Hukikin pääsee avaamaan kautensa jättäen HoDyn ainoaksi peliäkään pelaamattomaksi joukkueeksi.

Klo 16.00
ViPa - BET

ViPa päässee ensimmäistä turnausta parempaan testiin heti BET:iä vastaan. Viime kaudella joukkueiden välinen mittelö päättyi BET:n niukkaan 4-5 -voittoon. Tällä kaudella puolestaan BET kaatoi Cityketut siis viime lauantaina 5-4, kun taas ViPa nuiji kyseisen joukkueen 15-0 toissa viikonloppuna. Toki Cityketutkin lienevät pelanneen ryhdikkäämmin BET:iä vastaan, mutta koska ensiksi mainitun pelaajalistassa ei ole suuria eroja ollut aiempaan miniturnaukseen verrattaessa, on ero voittolukemissa sen verran suuri, että vihtavuorelaiset lähtevät papereissani ennakkosuosikkina tähän otteluun. Feeniksiä vastaan suoran punaisen käsivirheestä ottanut Joonas Laukkanen on pelikiellossa tästä ottelusta.

Viihdyttävä ja runsasmaalinen peli voi hyvinkin olla luvassa, sillä kummaltakin joukkueelta löytyy hyökkäysvoimaa ja näppäryyttä pallon kanssa.

Klo 17.15
FC Soho - FC Huki

Soho lähtee hakemaan kauden avauspisteitä kauden toisesta turnauksestaan. Jos Hukilla on samoja pelaajia kuin viime kaudella, ei Sohon tehtävä ole kuitenkaan missään nimessä helppo tässä ensimmäisessä pelissä. Viime kaudella Huki voitti keskinäisen lopulta selvästi lukemin 3-9, vaikka Soho johti ottelua 12. minuutille saakka 2-1 ja kavensi vielä 14. minuutilla 3-4:een. Itse en pelillä tuolloin ollut, mutta listan perusteella Hukilla lienee riittänyt myös liike paremmin loppuun saakka, kun heillä on ollut 13 pelaajan kokoonpano Sohon kahdeksaa vastaan.

Ihan koviakin nimiä Hukissa saattaa tälle tasolle nähdä, esimerkiksi viime kaudella joukkueen pistepörssin voitti 11 otteluun tehot 13+9 tehnyt, ennen viime kautta yhdeksän peräkkäistä kautta Veikkausliigassa pelannut Eero Tamminen. Blackbirdistä tuttu Leo Rautiainen puolestaan iski vain kuuteen otteluun tehot 13+3, minkä lisäksi kolme muutakin peluria ylsi yli kymmeneen pinnaan. Näistä 13 otteluun lukemat 16+4 latonut Joona Järvinen oli lopulta sarjan maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla.

Sohon onneksi Joona Järvinen on pelikiellossa tästä Hukin ensimmäisestä pelistä viime kauden lopulla PetPettiä vastaan kahden varoituksen myötä seuranneen ulosajon vuoksi. Siitä huolimatta Huki tähän on suosikiksi laitettava, jos vain viime kauden kaltainen runko on vähintään edelleen mukana. Mutta koska heitä ei ole vielä kentällä tällä kaudella nähty, ei itselläni ole mitään hajua, millainen Hukin kokoonpano tulevalla kaudella on.

Klo 18.30
BET - FC Soho

BET ja Soho kohtasivat viime kaudella sarjan avausottelussa, jonka BET voitti lopulta 5-3. Peli oli muistaakseeni suht tasaisen oloista, vaikka BET karkasikin 6. minuutilla jo 3-0 -johtoon. Soho nousi vielä hetkeksi maalin päähän tilanteeseen 4-3, mutta BET kuittasi loppunumerot melko pian tuon jälkeen. Mieleen on jäänyt etenkin Rashid "Rasse" Azimin jatkuva vaarallisuus ja BET:n pelin pyörittäminen, mitä viime ennakossa mainittu Siyar "Sege" Omid tuki omalla panoksellaan.

Jalkapallon puolella Blackbirdiin kuluneeksi kaudeksi siirtynyttä Segeä ei BET:n viime viikonlopun kokoonpanoissa näkynyt, mutta uudeksi tehoilijaksi on tullut kahteen peliin tehot 2+3 tehnyt Hadi Khedri. Soho taasen joutuu tulemaan lauantain peleissä toimeen ilman kumiukkoaan Jermu Vehasta maalin suulla, mutta harjoitusten perusteella alustava tuuraaja on riittävän kuminen ukko hänkin. Muutoin kokoonpanoon on näillä näkymin tulossa ainakin yksi joukkueen puolustuspelille tärkeä lisä, kun pohjapelaajana viihtyvä Kosti "Kosti" Oksanen on näillä näkymin peleillä.

Toiveissa tasainen taisto, johon BET lähtee kuitenkin jonkinasteisena suosikkina.

Klo 19.45
FC Huki - ViPa

Huki kylvetti myös ViPaa viime kaudella lasketeltuaan 9. minuutin kohdalla olleen 5-0 -johdon myötä selvään 8-3 -voittoon. Tuossa pelissä ViPa on ollut hieman keräilykokoonpanolla liikkeellä kolmen vaihtomiehen voimin, joten ainakaan toissaviikon takaiseen joukkueeseen sitä ei oikein voi verrata.

Tässä on potentiaalia päivän tasokkaimpaan otteluun, jos vain tosiaan Hukilla on viime kauden naamoja riittävissä määrin mukana ja jos vain ViPa pelaa kotiturnauksensa suunnilleen samalla miehistöllä kuin kaksi viikkoa aiemmin Vaajakoskella. Paha sanoa, voisiko tuossa tilanteessa edes juuri ennakkosuosikkia nimetä. Ehkä ViPa viimeaikaisuusharhan tukemana?
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 16.11.2023 klo 15:09:51

Oli miten oli mutta ViPahan tämän sarjan vie näytöstyyliin.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 18.11.2023 klo 23:48:48

ViPa - BET 9-4 (5-1)

ViPa tainnut ottaa 8-1 -tilanteessa hieman jalkaa jo pois kaasulta. Tai ainakin kahdessa BET:n viimeisessä maalissa, jotka näin, kotijoukkue puolusti kurinalattomammin kuin pari viikkoa sitten Sohoa vastaan. BET:llä oli tässä pelissä vain kaksi vaihtopelaajaa, mikä ei varmasti helpottanut joukkueen pelaamista.

 Soho - Huki 5-2 (2-1)

Hukin kokoonpanosta puuttui ainakin tässä heidän kauden ensimmäisessä turnauksessaan olikohan neljä joukkueen viime kauden tehokkainta pelaajaa ja ylipäänsä vaihtopelaajiakin oli ensimmäisessä pelissä vain kolme kappaletta. Soholla sitä vastoin oli kolme kentällistä ja veska + yksi varamies, joten selvä etu jalkojen riittävyydessä oli mustapaidoilla.

Soho tuhlaili paikkoja siihen malliin, että numerollisesti Huki pysyi varsin pitkään pelissä mukana. KeuPassa pari edellistä futiskautta Kolmosta pelannut Miko Kuosmanen oli selvästi Hukin vaarallisin pelaaja, ja mies laittoikin kaksi kertaa pallon Sohon maaliin. Lopulta Soho sai ketsuppipullon korkkia hitusen raolleen ja lasketteli kolmen maalin voittoon. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet helpostikin olla 10-2.

BET - Soho 8-2 (1-1)

Tämä oli loppulukemista huolimatta varmaankin päivän tasaisin vääntö. BET oli saanut kaksi pelaajaa lisää, kun pelikieltonsa päivän ensimmäisessä ottelussa lusinut Joonas Laukkanen tuli vahvistamaan BET:n puolustusta, ja Topi Kanerva ennätti myös hallille. Tauolle mentiin tasalukemissa ja toisen jakson alussa Soho meni jopa johtoon Miska Peltosen pelin toisella osumalla. BET tasoitti 20. minuutilla ja meni toistamiseen johtoon minuuttia myöhemmin, kun Sohon pelaaja ei harmikseen saanut katkaistua oman maalin nurkalle suunnannutta syöttöä kulmaksi, vaan pallo päätyi BET:n riemuksi Sohon maaliin.

4-2 -osuma oli komea yksilösuoritus, kun viime vuonna Komeetoissa jalkapallon puolella Kakkosta ja tällä kaudella Kolmosta pelannut Eeli Peurakumpu tälläsi volleylla Tuukka Sirviön torjunnasta yläilmoihin kimmonneen pallon voimalla ylänurkkaan ehkä kuudesta metristä. Tai en enää muista, oliko tuo 2-2 -tasoitusmaali vai tuo 4-2 -johtomaali, mutta sama mies joka tapauksessa molemmissa oli asialla. Hän painoikin hatullisen verran Sohon verkkoon.

4-2 -tilanteessa Soho kokeili sinnikkäästi riskillä yksissä treeneissä harjoiteltua reikäpaitamaalivahdilla pelaamista, mutta melkoiseksi hätäilyksi tuo meni pallon kanssa. BET kuittasi riistojen jälkeen tarkoilla laukauksilla kolme maalia lisää. Ja kun kävivät tekemässä vielä viimeiselläkin minuutilla maalin, ryöpsähtivät loppulukemat murskavoiton puolelle.

Varsin tasainen ottelu, jossa BET oli sen pari-kolme maalia parempi. Varsinkin joukkueen ykköskenttä sai toistuvasti peliä Sohon päätyyn ja puolusti omaansa hyvin.

Huki - ViPa 0-15 (0-11)

Tämä näkyykin menneen jo melkoiseksi hassutteluksi, kun Huki on pelannut päivän toisen pelinsä pöytäkirjan mukaan tyystin ilman vaihtomiehiä ja ViPa on paukuttanut lähes maalin per minuutti. Lopulta pelin päättänyt 15. maali näkyy tulleen ajassa 17:48.


---

Tämän päivän peleillä näkymiä saadaan jälleen hivenen päiviteltyä.

- Kahden ensimmäisen turnauksen kokoonpanoilla pelaavaa ViPaa ei kyenne tässä sarjassa haastamaan kuin JoSePa/2, jos saavat varsinkin keskinäisiin peleihin edustukselta apuja. Tai ehkä Feeniksille ja vielä pelaamattomalle HoDylle voidaan antaa saumat myös, mutta selvästi joutsalaisia ohkaisemmat. Toki, kuten Vikkelä vaihtomies nosti esiin, joukkueet elävät tällä tasolla välillä melkoisenkin paljon, joten siksi tuo ainainen kokoonpanohuomio on allekirjoittaneella aina mainittuna.

- Huki ilmoittautui putoamiskamppailuun. Kylmää kyytiä voi olla jatkossakin luvassa, elleivät saa noita viime kauden tehopelureita tai muita kovia jamppoja mukaan.

- Soho pelasi selvästi ensimmäistä turnaustaan paremmin. Etenkin sitä omaa miestä seurattiin paremmalla pieteetillä. Edelleen kuitenkin luvattoman helposti se vartioitava mies päästettiin välillä kääntymään pallon kanssa lähellä maalia, ja pelinavauksessa oli myös jälleen vaikeuksia BET:n prässätessä korkealta. Eteenpäin on joka tapauksessa menty, vaikka lopussa ei saatukaan kulmaa.
Vikkelä vaihtomies

Paikalla Paikalla


Vastaus #12 : 25.11.2023 klo 17:32:26

Kaikki ovat avanneet nyt kautensa, kun HoDykin pääsi nyt irti. Ja hienosti pääsikin, voitot HuKista ja PetPetistä 5 - 3 ja 8 - 3.

Huki - HoDy siis 5 - 3. Sen mitä näin, niin päivän tasaisin peli. Dynamo painoi viimeisen vitosen aikana rinnalle ja ohi. Hukilla painoi varmaankin tuossa lopussa jaloissa vain kolme vaihtopelaajaa ja joukkueen mediaani-iän olleessa tukevasti ikämiesosastolla. Vahvistus Eero Tamminen oli mukana, mutta oli tässä pelissä vielä vähän unisen oloinen. Melkoista hurlmunheitä aika-ajoin, ylivoimahyökkäyksestä toiseen ja taas toiseen suuntaan.

PetPet - Feeniks 2 - 4 (0 - 1). Tuloksen puolesta tasainen peli, mutta tämä oli ensisijaisesti Feeniksin surkean viimeistelyn tulosta. Toki myös maalivahti ja melkoiseen sumppuun vetäytyvä puolustus tekivät osansa, mutta montaa kertaa edes vetopaikkaa ei noiden maalien lisäksi PetPetillä ollut.

HoDy - PetPet 8 - 3 (3 - 2). Sekava eka puolisko, toista en nähnyt juurikaan. Liekkö jalat loppuneet PetPetiltä kun pelasivat peräkkäiset pelit? Viisi vaihtopelaajaa kuitenkin mukana, mutta onhan tuo 4x 15min futsalia ihan merkittävä määrä putkeen.

Fs Feeniks - Huki 7 - 0 (4 - 0). Huki oli aika loppu, varsinkin toisen puolisko. Tosin tähtipelaaja Tamminen heräsi vasta silloin ja kiemurteli useamman kerran hyville vetopaikoille, oli puolittaista saksaria omasta nostostaan, kääntymisiä molemmilta puolilta, elasticoa ja muita temppuja, mutta Feeniksillä ei ollut hätää, olihan maalissa omaa erittäin laadukasta junnutuotantoa oleva Jogge.

Plussat ja miinukset tämän päivän joukkueista:

HoDy: hyvää yksilötaitoa ja pelikovuutta. Ei joukkueena paljon lajiteknistä tai taktisia osaamista vaan pelaavat sisäjalkapalloa.

HuKi: hyviä paikanvaihtoja hyökkäyksessä, vankka lajikokemus näkyy, vaikka ei ihan modernin futsalin opein edetäkkään.
Kapea rosteri ja aivan luokaton erikoistilannepuolustus ei lupaa hyvää.

PetPet: erikoistilanteissa ideaa molempiin päihin, ajoittain hyvää liikettä ja pallonhallintaa...
... mutta ideat loppuu viimeiselle kolmannekselle edetessä. Joukkueen vahvuus ei painipallossa missään nimessä, mutta tuntuu menevän siihen kuitenkin.

FS Feeniks: taktisia erinomaisuutta, teknistä taituruutta. Hyökätessä välillä unohtuu riskinhallinta täysin ja vastustajalle lahjoitetaan joka pelissä muutama todella vaarallinen ylivoimahyökkäys omalla hölmöilyllä

Sarjataulukon veikkaan jo nyt näyttävän aikalailla siltä miten se tulee päättymään.
Tuosta nousee tai laskee kukin joukkue korkeintaan viereiseen "ryhmään"

ViPa
-
JoSePa
Feeniks
-
Bet
HoDy
-
Soho
PetPet
Ketut
Huki


vovery

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 01.12.2023 klo 15:30:15

...

HoDy: hyvää yksilötaitoa ja pelikovuutta. Ei joukkueena paljon lajiteknistä tai taktisia osaamista vaan pelaavat sisäjalkapalloa.

...

Sarjataulukon veikkaan jo nyt näyttävän aikalailla siltä miten se tulee päättymään.
Tuosta nousee tai laskee kukin joukkue korkeintaan viereiseen "ryhmään"

ViPa
-
JoSePa
Feeniks
-
Bet
HoDy
-
Soho
PetPet
Ketut
Huki

HoDy näkyikin naaranneen viime kauden tehopelaajia muista Futsal-Kolmosen joukkueista, kun Joona Järvinen (kaudella 22-23 Hukissa 16+4 / 13 ott.), Settyslas Loutelamio (FCV Redsissä 11+4 / 10 ott.) ja Jan Möttö (JJK Cityketuissa 6+5 / 9 ott.) pelasivat nyt HoDyn paidassa. Toki pelasivat kukin kuluneella futiskaudella jo HoDyn riveissä, että sen puolesta olisi voinut odottaakin näitä siirtoja, jos olisi itsekin tullut futis-Nelosen listoja tarkemmin seurattua.

Sarjataulukkohahmotelmasta samansuuntaiset ajatukset. JoSePa/2:lla menee kuitenkin edustuksensa kanssa pelejä kauden mittaan samoille/peräkkäisille päiville, joten joka miniturnaukseen eivät Kolmoseen tule saamaan sieltä vahvistuksia, mikä estänee ViPan haastamisen pitkässä juoksussa. Tuon seurauksena saattavat jopa pudota viime kauden tapaan tuohon keskiryhmään. HoDyn kanssa arvon, sijoittaisinko tässä vaiheessa heidät itse vielä kakkoskoriin. Yksilötaidolla ja pelikovuudella pärjää tässä sarjassa suurinta osaa vastustajia vastaan hyvin, minkä lisäksi yksittäisissä peleissä yläkastin joukkueita vastaan voi aiemmin puheissa ollut sattumankauppa kokoonpanojen suhteen keikuttaa voimasuhteita. Tuleva sunnuntai kertoo jo paljon HoDyn todellisesta iskukyvystä, kun kohtaavat ViPan ja BET:n.

---

Viikonloppuna on edessä kaksi miniturnausta, joissa tulessa ovat Feeniksiä lukuun ottamatta kaikki sarjan joukkueet.

Lauantaina Huhtasuolla isännöi Soho.

Klo 10.00
FC Soho - JJK-j/Cityketut

Turnauksen ensimmäinen taistelu putoamiskamppailussa.

Soho sai toissaviikonloppuna piste- ja voittotilinsä auki kaatamalla heikon Hukin, jolla ei tuossa turnauksessa ollut vielä Eero Tammistakaan völjyssä. BET:llekin Soho pystyi pistämään kampoihin, vaikka tappiolukemat reikäpaitakokeilujen myötä reiluiksi ryöpsähtivätkin. Tämän hetken ilmoittautumistilanteella Soho saa huomenna tuntuvia lisäyksiä futsalkentille, joskin maalivahtitilanne on vielä auki. Toistaiseksi Sohon tehot ovat olleet pitkälti Miska Peltosen (4+1 / 4 ott.) varassa, mutta huomenna nähtävät lisäykset ovat todistetusti tehoilleet Keski-Suomen Futsal-Kolmosessa aiempina vuosina, joten jospa se siitä.

Citykettujen edellisturnauksesta on huomenna vierähtänyt jo kolme viikkoa, joten ainakin joukkueella on ollut aikaa petrata peliään treenikentillä. Viimeksihän pystyivät Sohon tavoin haastamaan BET:iä ainakin lukemien valossa, kun tulivat ko. pelissä kahteen otteeseen tasoihin ja lopussa vielä maalin päähän häviten vain 5-4.

Ennakkoon varsin tasaista ottelua on siis odotettavissa, jos Cityketutkin saavat kutakuinkin edellisturnauksen miehistön jalkeille. Hienoiseksi suosikiksi tähän on silti Soho laitettava, ellei maalivahdiksi jouduta täyttä hassutteluvaihtoehtoa à la kenttäpelaaja laittamaan.

Klo 11.15
FC Huki - JoSePa/2

Huki sai siis viime turnaukseen Eero Tammisen mukaan, minkä myötä pystyivät vain seitsemälläkin pelaajalla voittamaan HoDya vastaan ensimmäisen puoliajan lukemin 3-2, vaikka HoDy lopulta painelikin 3-5 -voittoon. Eero Tamminen ja Miko Kuosmanen ovat toistaiseksi nähdyistä käytännössä joukkueen ainoat tehoja iskevät pelaajat ja kaksikko värkkäsikin keskenään kaikki Hukin maalit HoDya vastaan (Kuosmanen 2+1, Tamminen 1+2). Väistämättä taitaa vaan jalat loppua kaksikolta kesken, jos joukkue pelaa jatkossakin vain parilla vaihtopelaajalla, jolloin välihuileja ei liiaksi ole tarjolla. Varsinkin turnausten ensimmäisten pelien aluissa voivat silti yllättää tuollaisella niukallakin miehistöllä.

JoSePa/2:lla on Citykettujen tavoin kolmen viikon tauko peleistä. Kakkosen epäonneksi myös edustus pelaa huomenna Ykkösessä, joten esimerkiksi tehot 6+2 kahteen peliin viimeksi iskenyt Jere Mara, 3+1 latonut Heikki Rasmus ja 2+2 kirjauttanut Eetu Oksanen tuskin ovat huomenna käytettävissä. Futsal-osaamista ja pelaajia seurassa varmasti riittää silti kakkosellekin. Ehkä vertauskohtaa voisi hakea viime kauden Vihtavuoren turnauksesta, jossa JoSePa/2 taipui kakkosmiehistöllä niin HoDylle (6-3) kuin Sohollekin, joskin jälkimmäisessä paikat heillä olisi riittänyt voittoonkin.

Tässä on joutsalaisten kokoonpanosta riippuen yllätyssaumatkin ilmoilla, jos Huki saa Kuosmasen ja Tammisen tehoilemaan pelin alussa edellisturnauksensa tapaan, ja onnistuisi sen jälkeen puolustamaan johtoa HoDy-ottelua paremmin.

Klo 12.30
JJK-J/Cityketut - FC Huki

Päivän toinen putoamiskamppailun ottelu, johon Huki joutuu harmikseen suoraan ensimmäisen pelin perään. Niukalla miehistöllä tuplapelit ovat varmasti raskaita varsinkin kokeneemmille pelureille, kun 2x15 minuuttia oli Sohoa vastaan jo päivän ensimmäisessäkin pelissä pitkän tuntuinen aika Hukille. Toisaalta Cityketuillakin on oletettavasti jo yksi tiukka vääntö alla, joten eivät sentään tuoreilla jaloilla pääse Hukia vastaan.

Enpä osaa oikein suosikkia nimetä. Cityketuilla ollut tähän mennessä 2-3 vaihtopelaajaa Hukia enemmän, joten ehkä tuon ja yhden pelin huiliedun turvin Cityketut tämän voisivat viedä?

Klo 13.45
JoSePa/2 - FC Soho

Tähän pätee suht samat sepustukset kuin Huki - JoSePa/2 -peliin sillä erotuksella, että Soholla vaihtopelaajia piisaa Hukia enemmän. Tuossa tulikin jo kerrattua, että viime kaudella Soho onnistui vastoin ennakko-odotuksia JoSePa/2:n kaatamaan 2-1 Lauri Pellikan viime hetken maalilla. Tuolloin joutsalaiset pelasivat tosiaan puhtaasti kakkosmiehistöllä ja saivat kyllä paikkoja luotua, mutta Jermu Vehanen ja tolpat pelastivat Sohon enemmiltä takaiskuilta.

---

Sunnuntaina Vihtavuoressa on puolestaan edessä ViPan toinen isännöinti tälle kaudelle.

Klo 11.00
ViPa - HoDy

Ennakkoon viikonlopun kärkikamppailu, jossa vastakkain ovat kaksi voittamatonta joukkuetta. ViPa ei ole toistaiseksi kohdannut kolmen peräpään joukkueen lisäksi kuin keskikastin BET:n, joka kaatui selvästi 9-4, mutta HoDy ei ole kohdannut senkään vertaa keskikastilaisia, koska ovat ylipäätään pelanneetkin vasta kaksi peliä.

Hienoa, että tämä on sunnuntain ensimmäinen peli molemmille joukkueille, joten tuoreina pääsevät kamppailuun. Kotijoukkue tähän toki ennakkosuosikkina lähtee, muttei HoDy varmasti aseettomaksi jää. Jospa pystyvät vähintään haastamaan ViPaa kovemmin kuin BET.

Klo 12.15
BET - PetPet

BET on toistaiseksi voittanut ennakkoon heikompansa ja hävinnyt kovemmilleen. Pystyivät pistämään Feeniksiä tiukoille, mutta voittivat Cityketut vain maalin erolla, joten ovat pelanneet varsin tasaisia pelejä vastustajasta huolimatta (pl. ViPa).

PetPet kohtasi toisessa turnauksessaan kaksi yläpään joukkuetta ja tuloksena olikin odotetusti kaksi tappiota. Eerik Lahtisen olivat edellisturnaukseen saaneet jo mukaan ja mies avasikin futsalkauden maalitilinsä HoDya vastaan, mutta muuten tehot jäivät vielä odottamaan tulevia pelejä.

Vaikka BET tähän omissa papereissani suosikkina lähteekin, voi tästä hyvin kuvitella tulevan tasainenkin vääntö.

Klo 13.30
HoDy - BET

Sunnuntain kolmannessa pelissä haetaan asetelmia kärkiryhmän peesiin pääsemisen ja keskikastiin jumahtamisen väliltä. Tähän asti kumpaisellakin on ollut suht sama määrä pelaajia peleissä, mitä nyt BET:llä oli ViPaa vastaan vain kaksi vaihtopelaajaa. Hyvin jaksoivat kuitenkin kahdella lisäpelurilla vahvistettuina painaa loppuun saakka päivän toisessa pelissä Sohoa vastaan viime turnauksessaan, joten jos vähintään kaksi kentällistä saavat, eivät kunnon puolesta piiputtane ainakaan kovin pahasti, vaikka peräkkäisen pelin joutuvatkin sunnuntaina pelaamaan.

HoDylle tähän yhden huilipelin verran etua. Povaan tasaista peliä, jossa HoDy saattaa olla hivenen niskan päällä.

Klo 14.45
PetPet - ViPa

Sunnuntain selvin peli. Ei tähän uskalla petäjävetisille antaa saumaa kuin korkeintaan siinä tapauksessa, jos PetPetin palkkaama myyrä kävisi terästämässä vihtavuorelaisten junnukaartin aamupuurot/smoothiet laksatiivilla.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 02.12.2023 klo 19:58:40

Lauantain pelit pelattu, olihan tapahtumarikkaita pelejä joukossa! Kolme peliä tuli todistettua alusta loppuun ja päivän kolmannestakin ensimmäinen jakso ja loppuhetket.

Soho - JJK-j/Cityketut 9-5 (5-2)

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat siis Soho ja Cityketut. Soholla oli kuusi ja Cityketuilla kolme vaihtopelaajaa, joten vaihtoruletin pyörittämisestä mustapaidat saivat etua pelitemmon ylläpitämisessä. Aiemmin juuri Citykettuja myös futsalissa edustaneet Valtteri Koskinen ja Atte Särkkä olivat ensimmäistä kertaa Sohon mukana futsaleissa, ja pääsivätpä molemmat kirjauttamaan syöttöpinnoja jo ensimmäiseen peliin. Tehot 4+1 iskeneen Miska Peltosen johdolla Soho paineli korkeimmillaan jo 8-2 -johtoon ajassa 18:59, minkä jälkeen puolustusote alkoi hivenen löystyä ja Cityketut pääsi kaunistelemaan lukemia lopulta 9-5:een. Viime kaudella Rangersissa hirmutehot 25+6 vain 11 otteluun tehnyt Olli Väätäinen oli selvästi Citykettujen syömähammas, ja iskipä mies loppuminuuteilla hattutemppunsakin täyteen.

Sohon komennossa päivän ensimmäinen ottelu pitkälti eteni, ja varsinkin Juuso Paavola sai pohjapelaajan paikalla pidettyä Väätäistä kurissa. Taisipa jälkimmäisellä mennä myös maku Paavolan kanssa painiessa sen verran pahasti, että vaihtoi toisella jaksolla hyökkääjästä pohjapelaajaksi itsekin. Kuten loppulukemistakin kuitenkin ilmenee, kyllä Cityketutkin kykenivät tilaa ja aikaa saadessaan maaleja iskemään. Ja vaikka Sohon maalilla pelasikin tänään kenttäpelaaja Jussi Metsäranta ensimmäistä kertaa urallaan maalivahtina, ei noista Citykettujen maaleista olisi ehkä kuin kaksi saattanut olla maalivahtikoulutuksen saaneen veskarin estettävissä.

Huki - JoSePa/2 0-4 (0-3)

Hukilla oli listalla jopa 10 pelaajaa, mutta Ibrahim Gholami ja Eero Tamminen eivät paikalla olleet. Tai Tamminen saapui penkille noin neljä minuuttia ennen ottelun loppua ja noista viimeisistäkin minuuteista kaksi meni puolustaessa Hukin pelatessa punaisen kortin jälkeen alivoimalla. Lisäksi Miko Kuosmanen loukkasi varpaitaan tai jalkapöytäänsä ensimmäisellä jaksolla ja oli pitkän pätkän siitä parantelemassa penkin puolella. Huki oli kuitenkin saanut tähän turnaukseen mukaansa viisi peräkkäistä kautta futis-Kolmosessa pelanneen Redamte "Seti" Nimesetin, joka toi näppäryyttä ja jalkoja joukkueen peliin.

Sen enempiä vaihtopelaajia ei toki JoSePa/2:llakaan ollut, vaan joutsalaisia oli matkannut Huhtasuolle kahdeksan pelurin ja muutaman hengen taustajoukkojen verran. Edustusjoukkueen päällekkäisen pelipäivän vuoksi Futsal-Ykkösen pelureita ei mukana ollut. Tai no, kyllähän pitkän linjan kokenut kettu Aki "Känä" Miettinen pelasi vielä viime kaudella täyden kauden Futsal-Ykköstä ja on tälläkin kaudella kolmessa pelissä ollut vielä mukana. Miettisen lisäksi kokemusta joutsalaisten peliin toivat KaPa-51:ssä viime kaudella Futsal-Kakkosta pelanneet Antti Kahilampi ja Aati Vehmala, mutta loput viisi pelaajaa maalivahti mukaan lukien näyttävät kaikki olevan -06 syntyneitä.

Hukin peli oli jo selvästi eheämpää kuin viimeksi kauden ensimmäisessä turnauksessa nähtynä, ja tämä siis vieläpä ilman Tammista. Olihan JoSePa/2 silti lähes koko ajan niskan päällä ja pyörittivät nätisti kuvioitaan. Pari kertaa Julius Airaksiselle tyhjän takatolpan syöttänyt Elias Laitinen naureskelikin toisella jaksolla Airaksiselle, että minkälaisena nuorimies oikein haluaa pallot, kun maata pitkin tyhjälle maalille tarjoiltuna ei kelvannut :) Markku Hilpinen Hukin maalilla ja joutsalaisten jokunen avopaikasta tuhlailu pitivät kuitenkin lukemat varsin maltillisina. Osittain Hukilla karkasi keskittyminen tuomioista valittamiseen, ja Aleksi Karlsson ottikin kahden suunsoitosta tulleen varoituksen myötä lopulta ulosajon kolme minuuttia ennen loppua. Rehellisyyden nimissä tuomarikaksikko antoi kyllä pelata läpi ottelun melkoisen kovaa (myös käsillä), ja objektiivisuuteen pyrkivällä arviolla JoSePa/2 hyödynsi tätä sallivaa tuomarilinjaa mielestäni enemmän. Joissain peräkkäisissä tilanteissa kumpikin joukkue teki omaan silmääni vuorollaan rikkeen arvoisia suorituksia, mutta enimmäkseen pilli ei näissäkään soinut.

JJK-j/Cityketut - Huki 10-10 (3-4)

Sarjan jumbofinaali olikin sitten kunnon hurlumheitä alusta loppuun, mutta etenkin toisella jaksolla. Karlssonin edellispelin punaisen myötä molemmilla joukkueilla oli tasan kahdeksan pelaajaa listoilla, kun Huki sai Tammisen tällä kertaa alusta alkaen peliin mukaan. Melkoiset panoksethan tälle pelille päivän ensimmäisten pelien myötä olikin jo kasautunut, kun kummatkin majailivat sarjan hännillä ainoina joukkueina ilman pisteitä ja vieläpä samoilla maalieroilla, mutta Cityketut olivat tehtyjen maalien suuremman lukeman turvin putoamispaikan yläpuolella.

Jossei Tamminen päässyt Feeniksiä vastaan näyttävistä otteista huolimatta maalipaikoille, Citykettuja vastaan mies loi paikkoja vaikka itse. Erityisesti jäi mieleen 2-3 -osuma, jossa mies nosti pallon staattisessa tilanteessa itselleen ilmaan ja täräytti volleysta voimalla pallon maalin perukoille ehkä kahdeksasta metristä. Myös Nimesetistä Huki sai selvästi ensimmäistä peliä enemmän irti, kun mies sai hyökkäyssuuntaan tutkaparikseen Tammisen tasoisen pelaajan.

Toisella jaksolla Huki oli painelemassa karkuun mennessään ajassa 21:39 jo 5-8 -johtoon, mutta vielä mitä! Citykettujen takaa-ajo käynnistyi kavennusosumalla ajassa 24:11, ja ajassa 28:02 tilanne olikin yhtäkkiä 9-8 Cityketuille. Huki ei kuitenkaan lannistunut, ja onnistuneen reikäpaitailun myötä juuri reikäpaidalla pelannut Miko Kuosmanen tasoitti 9-9:ään ajassa 29:29. Pakkohan tuon oli olla jo viimeinen osuma pistejakoon päättyvässä pelissä? Ei suinkaan. Reilut 12 sekuntia ennen täyttä aikaa Väätäinen karkasi Hukin pohjapelaajan harhasyötön/menetyksen seurauksena läpiajoon oikealta ja täräytti tarkalla kudilla vasempaan alanurkkaan iskien jo ottelun kuudennen maalinsa. Eikä siinä vielä kaikki! Ajassa 29:56 Nimeseti tasoitti loppulukemiksi mukavan pyöreät 10-10. Väätäiselle siis 6+0 ja Tammiselle 5+1, minkä lisäksi esimerkiksi Citykettujen Kasper Kovanen kirjautti tehot 2+3.

Eiköhän tasuri ollut tästä pelistä täysin oikeudenmukainen tulos. Sen verran karvasta kalkkia olisi ollut nieltäväksi kummalle tahansa, jos tappioon olisi tällainen peli päättynyt, että pahaa tekee edes ajatella moista :D

JoSePa/2 - Soho 2-3 (1-2)

Jos oli jumbokamppailu hyökkäyspelin juhlaa, päivän viimeinen mittelö oli puolustuspelaamisen ja kurinalaisen ottelusuunnitelman toteuttamisen näytöstä. JoSePa/2 oli saanut vielä neljännen vaihtopelaajan päivän toiseen peliin, kun Kahilammen ja Vehmalan tapaan viime kaudella Kangasniemellä Futsal-Kakkosta pelannut Anton Kyrönlahti oli löytänyt tiensä Huhtasuolle. Soho lähti jälleen 11 pelaajan voimin otteluun, tai oikeastaan kymmenen, kun Justin Murwanashaka onnistui olemaan toista kertaa saman päivän aikana myöhässä, mutta saapui sentään tähän jälkimmäiseen jo ensimmäisen puoliajan aikana paikalle.

Ottelun kuva oli varsin selvä alusta lähtien: JoSePa/2 piti palloa ja Miettinen huuteli kuvioita niin kentällä kuin penkillä ollessaan sekä kannusti nuorukaisia tekemään liikkeitä. Tai kyllä siellä Kahilampikin välillä ohjeisti muuta joukkuetta, ettei pelkästään Känän harteille jäänyt. Joutsalaisten harmiksi pelasivat päivän ensimmäisen pelinsä heti Sohon ensimmäisen perään, joten allekirjoittanut pääsi skouttaamaan suurimman osan punapaitojen sivu- ja kulmakuvioista valmiiksi päivän toista peliä varten. Operationit ja ristivitoset olivat Soholla suunnilleen hallussa, mutta Kekkosta eivät joutsalaiset lopulta tainneet kuvion huutamisen jälkeen otetun aikalisän vuoksi toteuttaa Hukia vastaan, joten ei takukirjaa sentään täysin saatu kräkättyä. Mutta kiitettävän hyvin Soho onnistui sivu- ja kulmapotkujen puolustamisessa, ja noitahan joutsalaisille ottelun aikana reippaanpuoleisesti tulikin Sohon blokatessa sitkeästi vetoja ja syöttöjä.

Soho iski puolestaan nopeasti vastaan pallonriistojen jälkeen. Mustapaitojen johto-osuma syntyi ajassa 6:48 tällaisesta nopeasta vastahyökkäyksestä, kun JoSePa/2:n pelaaja yritti estää Koskisen takatolpalle suunnanneen syötön, mutta ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliinsa maalivahdin ollessa jo matkalla kohti takatolppaa. Lisää seurasi ajassa 10:30, kun Särkkä maalasi Koskisen syötöstä. Yksi isompi kommunikaatiovirhe Sohon puolustuspelaamisessa tapahtui ensimmäisellä puoliskolla, minkä seurauksena JoSePa/2:n Laitinen pääsi ohjaamaan Vehmalan laukauksen takatolpalta sisään. Heti tauon jälkeen Soho iski kuitenkin uudelleen, kun sama kaksikko värkkäsi 1-3 -osuman. Ajassa 19:52 Peltonen pääsi yrittämään kuuden metrin viivalta, mutta hienosti joutsalaisten nuori Aleksi Hyväkkä yrityksen torjui. JoSePa/2:n 2-3 -kavennusta ajassa 21:58 en nyt kyllä muista, mutta tiukkoina lukemat siis säilyivät.

Loppua kohden joutsalaiset alkoivat nostaa riskitasoja, minkä myötä Soholle syntyi entistä enemmän vastahyökkäyspaikkoja. Kun Sohon omassa päässä Metsäranta torjui hienosti ne yritykset, jotka blokkien läpi tai ohi pääsivät, vei Soho pisteet tälläkin kertaa tästä otteluparista. Aivan viimeisellä sekunnilla allekirjoittaneella oli vielä saumat kaunistella lukemia vastahyökkäyksen päätteeksi Koskisen syötöstä, mutta henkilökohtainen maalisaldo oli päivän ensimmäisen ottelun jäljiltä jo kylläinen.

---

Cityketut ja Huki ovat selvästi parantaneet peliään, mutta vaikea sanoa, voivatko hyvänäkään päivänä vielä oikein tosissaan haastaa muita kuin toisiaan ja ehkä PetPettiä. Sen taitaa uskaltaa jo sanoa, että Soho ei vahvistuneen rosterin ja puolustuspelin tiivistymisen myötä tule putoamisesta pelaamaan. JoSePa/2:sta nähtäneen kauden aikana kahta tai kolmeakin eri versiota: oikeastaan kenet vaan voittamaan kykenevä, edustuksen nuorilla pelureilla vahvistettu joukkue, ylemmän keskikastin-keskikastin tasoinen "oma" miehistö ja yhden-kahden kriittisen poissaolon (esim. Miettinen & Kahilampi) kohdatessa junnupitoinen alemman keskikastin joukkue.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa