FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.07.2024 klo 08:35:44 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi: Futsal M3 Itäinen C 2023-2024  (Luettu 8055 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
vovery

Poissa Poissa


: 10.10.2023 klo 20:47:47

Ihmiskunnan toiminta niin monella osa-alueella vituttaa sen verran paljon, että polkaistaan puutteellisesta lajiymmärryksestä ja -osaamisesta huolimatta käyntiin keskustelu asiasta, jonka parissa ajatuksia saa aina hetkellisesti muualle futiskauden ollessa tauolla.

Keski-Suomen miesten Futsal-Kolmonen käynnistyy alle kuukauden kuluttua lauantaina 4.11. Vaajakosken tänään virallisesti valmistuneessa, peruskorjatussa liikuntahallissa neljän ottelun voimin.

Viime kaudella sarjaan osallistui peräti 14 joukkuetta, mikä sai Pölliksen Itäisen alueen perustamaan Keski-Suomeen tulevalle kaudelle myös Futsal-Nelosen, johon siihenkin ilmoittautui yli puolentusinaa joukkuetta. Virallisestihan viime kauden Kolmosesta piti pudota tälle kaudelle perustettavaan Neloseen viisi pahnanpohjimmaista, mutta niin vain Kolmonen järjestetään tälläkin kaudella avoimella ilmoittautumisella. Jalkapallopuolella kabinettipäätösten makuun kuluvana vuonna päässyt PetPet pelaa näin ollen Futsal-putoamisestaan huolimatta tulevallakin kaudella Kolmosta.

Muut putoajajoukkueet ilmoittautuivat Neloseen, kun taas viime kauden Kolmosen murskaavasti voittanut Juankosken Pyrkivän Black Friday -editio lähti kohti kirkkaampia parrasvaloja Futsal-Kakkoseen. FS Feeniksin viime kaudella jo reilusti yli vuosikymmenen jatkunut yhtäjaksoinen taival Futsal-Kakkosessa päättyy, kun joukkue pudottautui vapaaehtoisesti Kolmoseen. Tai ainakaan Kakkosen viime kauden sarjataulukkoon ei Tulospalvelussa ole merkattu putoajaa, joten olettaisin Feeniksin vetäneen kauden päätyttyä johtopäätökset, että talviviikonloppujaan voi viettää mukavammissakin merkeissä kuin matkustamalla mm. Joensuuhun ottamaan pataan.

Kun muut toistaiseksi mainitsemattomat, viime kaudella Keski-Suomen Futsal-Kolmosessa pelanneet joukkueet ilmoittautuivat JuPy Blackin jälkeen toiseksi tullutta Rangersia lukuun ottamatta sarjaan myös tulevalle kaudelle, saadaan kasaan yhdeksän joukkueen kaksinkertainen sarja, joka pelataan tuttuun tapaan neljän joukkueen miniturnauksina 4.11.2023 - 9.3.2024 välisenä aikana. 16 kierroksen sarja jakautuu kahteen osaan, joulutauko on aikavälillä 18.12. - 5.1.

Keski-Suomen Miesten Futsal-Kolmosen joukkueet kaudella 2023-2024:
Suluissa viime kauden sijoitus

FS Feeniks (P, II div. 6./6)
HoDy (3.)
FC Huki (4.)
JoSePa/2 (5.)
BET (6.)
JJK-j/Cityketut (7.)
ViPa (8.)
FC Soho (9.)
PetPet (10.)

---

En tiedä, ovatko joukkueet saaneet esittää otteluohjelman laatimisesta omia toiveitaan laatijoille, enkä ole koskaan otteluohjelmaa ollut laatimassa, mutta hieman täytyy ihmetellä, miten otteluohjelmasta on saatu niin epätasainen perättäisten pelien suhteen.

Nämä jakautuvat siis seuraavasti:

4 kpl
Soho

3 kpl
HuKi
JoSePa/2

2 kpl
BET
Feeniks

1 kpl
Cityketut 1 kpl
HoDy 1 kpl
PetPet 1
ViPa 1

Onhan tuossa hyvänä puolena se, ettei toista peliä varten tarvitse kummoisia lämmittelyjä ottaa ja ettei salissa tai sen tuntumassa tarvitse puolta päivää viettää, mutta olisi kai nämä ollut silti mahdollista tasaisemminkin jaotella ???

---

Harjoitusotteluista ei itselläni ole sen enempää tietoa, kuin että Keski-Suomen erotuomarikerhon järjestämä, kaikkiaan 36. futsalin VaajaCup miteltiin viime viikonloppuna. Nimestä huolimatta turnausta ei päästy pelaamaan vielä Vaajakoskella, vaan se käytiin Huhtasuolla. Keski-Suomen Kolmosen joukkueista parhaiten menestyi Feeniks, jonka kahdesta joukkueesta toinen sijoittui hopealle Vieskan P19 Futsal-Liigajoukkueelle finaalissa hävittyään. En tiedä, millainen tuo jutussa "ikämiesjoukkueeksi" kuvailtu Feeniksin Salimajavat on ollut ja nähdäänkö ko. pelaajia myös tulevan kauden Kolmosessa. Feeniksin toinen joukkue oli seitsemäs voittaen viimeisessä sijoitusottelussaan KaDyn P19-joukkueen. PetPet vältti jumbosijan ja oli yhdeksäs ottamalla turnauksen ainoan voittonsa jumbofinaalissa HoDyn P17-joukkueesta lukemin 0-2. Kaikki tulokset löytyvät täältä.

---

Sarjan voimasuhteista on vaikea sanoa juuri mitään, mutta kun viime kauden kaksi kovinta ja neljä heikointa joukkuetta ovat poissa, on tämän kauden Futsal-Kolmosessa ainekset huomattavasti viime kautta tasaisempaan sarjaan. Sanotaan nyt sen verran, että kärkipäähän viime kaudella sijoittuneet HoDy ja HuKi lienevät kärkipäässä tulevallakin kaudella.
paveldo

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 10.10.2023 klo 22:01:28

Ansiokas avaus asiakeskustelulle Ylos

Feeniks jäi viime kauden kakkosessa viimeiseksi jonka mukaisesti johtokunta teki päätöksen tipputtautua alemmalle tasolle. Päätöseen vaikutti myös Feeniksin nuorten joukkueen osallistuminen tälle kaudelle valtakunnalliseen P17 Futsal-Liigaan. Viime kaudella nämä salinäädät muodostivat Kolmosen joukkueen rungon eivätkä tällä kaudella ole liigakiireiden vuoksi samaan malliin Feeniksin Kolmosen joukkueen salimajavien apuna. Feeniksin pelaajisto tulee siis muodostumaan pulleista salimajavista ja viime kauden edarin pelureista.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 12.10.2023 klo 18:40:55

Ansiokas avaus asiakeskustelulle Ylos

Feeniks jäi viime kauden kakkosessa viimeiseksi jonka mukaisesti johtokunta teki päätöksen tipputtautua alemmalle tasolle. Päätöseen vaikutti myös Feeniksin nuorten joukkueen osallistuminen tälle kaudelle valtakunnalliseen P17 Futsal-Liigaan. Viime kaudella nämä salinäädät muodostivat Kolmosen joukkueen rungon eivätkä tällä kaudella ole liigakiireiden vuoksi samaan malliin Feeniksin Kolmosen joukkueen salimajavien apuna. Feeniksin pelaajisto tulee siis muodostumaan pulleista salimajavista ja viime kauden edarin pelureista.

Korjataan isolla siveltimellä vetävän urheilutoimenjohtajan lausuntoa sen verran, että P17 junioreita tullaan näkemään kolmosessakin sikäli kun ei ole aikatauluristiriitoja tärkeämpien pelien kanssa, eli vähintään puolissa turnauksista.

Otteluohjelmasta on toissa- tai vimmekaudella kerätty toiveita ja veikkaan että tuossa 1-osiossa olevat joukkueet ovat silloi nimenomaisesti toivoneet peräkkäisten pelien välttämistä. Isommalla rosterilla peräkkäiset pelit ovat selvästi paras vaihtoehto, alle kymmenellä ehkä yksi lepopeli välissä parempi.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 02.11.2023 klo 17:18:52

Kausi käynnistyy ylihuomenna lauantaina Vaajakosken liikuntahallissa Citykettujen isännöimällä miniturnauksella neljän ottelun voimin. Tulessa ovat isäntäjoukkueen lisäksi Petäjäveden Petäjäiset, Soho ja Vihtavuoren Pamaus, joten tehdäänpä pieni katsaus näiden viime kausiin.

JJK-j/Cityketut

Citykettujen viime kausi oli äärimmäisen kaksijakoinen. Kauden ensimmäisellä puolikkaalla joukkue hävisi kaikki kuusi otteluaan maalierolla 9-59, mutta joulutauon jälkeen tahti oli hivenen toinen. Tammi-maaliskuussa Cityketut saalistivat seitsemästä ottelustaan peräti kuusi voittoa kauden jälkimmäisen puoliskon maalieron oltua 33-21. Ryhtiliikkeen ansiosta sarjan häntäpää vaihtui lopulta taulukon keskimmäiseen sijaan (7./14) ja joukkue säilytti näin sarjapaikkansa tässä avoimeksi myös tulevalla kaudella osoittautuneessa sarjassa ihan pelaamallakin. Osansa oli varmasti joukkueen otteluohjelmallakin, mutta kaatoivatpa kuitenkin kaksi korkeammallekin sijoittunutta joukkuetta kevättalven aikana.

Itse en viime kaudella Citykettuja vastaan ollut pelillä, joten en osaa sanoa, millaista futsalia pelasivat syystalvella. Kuullun perusteella eivät kummoista, mitä toki tuloksetkin tukivat. Nopea vilkaisu joukkueen viime kauden pistepörssiin paljastaa kuitenkin ainakin kaksi oletettavasti kevättalven kohentuneeseen vireeseen vaikuttanutta peluria, sillä tammikuussa ensimmäiset pelit viime kaudella pelanneet Oliver Koskinen (5+2) ja Atte Tahvanainen (5+1) tekivät viiteen otteluun varsin mukavat tehot. Myös joukkueen pörssin kahden kärjen muodostaneet Joonas Laukkanen (9+6 / 12 ott.) ja Jan Möttö (6+5 / 9 ott.) piristyivät selvästi talvitauon jälkeen.

PetPet

Petäjäiset jäivät viime kaudella lopulta maalierolla putoamisviivan alapuolelle. Joukkue onnistui ottamaan yhden erityisen komean päänahan kaatamalla sarjassa neljänneksi sijoittuneen HuKin viimeisessä miniturnauksessaan lukemin 8-5, mutta muuten voitot irtosivat vain sarjataulukossa samoille sijoille tai heikommin sijoittuneista joukkueista (Soho, KaDy III, JIlves/2 & Fs Feeniks/2). Yhtä vaille tappiot olivat myös sen verran selvänumeroisia.

PetPettiä vastaan olin pelillä liki vuosi sitten, vaikka tuon pelin moni Soho-lasein varustettu haluaisikin unohtaa. Joukkue ei kenties yksilötasolla juuri häikäissyt, mutta futsalia nuoret pelurit olivat selvästi harjoitelleet, sillä joukkueella oli kulma- ja sivupotkukuviot ja peliajatus muutenkin selvillä. Edes aloittaneen maalivahdin loukkaantuminen ei haitannut menoa, oikeastaan päin vastoin. Maaliin kentältä hälytetty Pisin Chutidet otti lukuisia paraatipelastuksia ja lannisti Soho-pelaajia kerta toisensa jälkeen.

Pelistä jäi mieleen erityisesti hyökkääjänä pelanneen Eerik Lahtisen (10+0 / 7 ott.) suuri panos joukkueen pelaamiseen vastaantuloineen, pallon suojaamisineen sekä tietysti kolmine maaleineen. Pitkähkön hyökkääjän ollessa peleillä PetPet näkyy voittaneen neljä peliä seitsemästä, mihin saldoon pääsi myös joukkueen pistepörssin voittanut Daniel Harju (8+3 / 7 ott.). Jälkimmäinen ei ollut Sohoa vastaan mukana, joten en osaa sanoa miehestä mitään.

FC Soho

Soho teki viime kaudella paluun futsalkentille parin välikauden jälkeen, mikä jälkikäteen tarkasteltuna näkyi joukkueen pelissä varsin selkeästi niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Jos viime kaudella kantava ajatus harjoittelussa ja pelaamisessa oli enemmänkin kuntoilun ja hauskanpidon yhdistäminen jalkapallokauden ollessa tauolla, on tulevaa kautta varten harjoitteluun tuotu enemmän muitakin elementtejä. Onpa joukkue harjoitellut pari kertaa jopa oikeankokoisella futsalkentällä Palokan liikuntahallin lisäksi.

Mutta siitä viime kaudesta. Tuloksellisesti Sohon kausi oli samankaltainen PetPetin kanssa; kärkijoukkueille pääsääntöisesti hävittiin ja samantasoisia tai heikompia kaadettiin. Pelaamisessa oli ajoittain hyviäkin piirteitä, jotka nojasivat kuitenkin enemmän yksilöiden kuin taktiikoiden varaan, mitä tukee joukkueen pistepörssikin. Miska Peltonen (14+11 / 12 ott.) oli varsin korkealla koko sarjankin pörssissä, ja konkari Tuukka Sirviö (8+4 / 8 ott.) antoi omalta osaltaan tulitukea. Muut jäivät reilusti alle kymmeneen pinnaan, vaikka toki osalla näistä jäi pelitkin vähiin.

ViPa

Pamaus säilyi Sohon tapaan maalierolla putoamisviivan yläpuolella ja kauden tarina oli heilläkin PetPetin ja Sohon kaltainen, joskin heiltä jäi tyystin puuttumaan korkeammalle sijoittuneen joukkueen voittaminen. ViPaa vastaankin olin kyllä pelillä, mutta täytyy sanoa, etten hirveästi tuosta pelistä muista. Pidetään tämä siis lyhyenä ja tehdään pelkästään katsaus joukkueen sisäiseen pörssiin: nuoret/nuorehkot Jere Puttonen (11+6 / 9 ott.) Rasmus Reinikainen (10+4 / 9 ott.) ja Vili Halttunen (10+3 / 9 ott.) näkyvät olleen päämaalintekovastuussa, kun taas etenkin Linus Elomaa (4+7 / 12 ott.) on Puttosen ohella keskittynyt myös tarjoiluun.

---

Klo 11.00
JJK-j/Cityketut - PetPet

Citykettujen ja Petäjäisten kohtaaminen viime kauden lopulla päättyi ensimmäisenä mainittujen niukkaan 4-3 -voittoon kolme sekuntia ennen täyttä aikaa tulleella voittomaalilla. Tiukka ottelu näkyy olleen, sillä tauolle on menty tasalukemissa 2-2, ja viisi minuuttia ennen loppua PetPet on mennyt johtoon ennen pikaista tasoitusta ja tosiaan tuota Citykettujen viime hetkien voittomaalia.

Paha sanoa, mitä sarjan avausottelulta on lupa odottaa. Petäjävedellä lienee hinkattu kuvioita jo hyvä tovi, joten sen puolesta saattavat olla taktisesti valmiimpi joukkue kauteen, mutta riittääkö se, jos Cityketut saavat viime kevättalven miehistöä jalkeille?

Klo 12.15
FC Soho - ViPa

Viime kauden vääntöä en tosiaan oikein muista, mutta näkyy päättyneen ViPalle heidän kotihallissaan 2-5 (1-3). Ehkä nyt saadaan aikaiseksi tasaisempi mittelö?

Klo 13.30
PetPet - FC Soho

Toinen revanssinpaikka Soholle heti ensimmäiseen turnaukseen. Tämä ainakin lienee tasaisen peli.

Klo 14.45
ViPa - JJK-j/Cityketut

ViPa joutui harmikseen kohtaamaan Cityketut viime kaudella kesken jälkimmäisten parasta virettä, tuloksena 6-3 (3-2) Cityketuille. Pian tauon jälkeen ViPa on tullut jopa tasoihin, mutta Möttö on hattutempullaan naulannut loppulukemat. Tasainen lienee tämäkin peli.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 04.11.2023 klo 19:31:47

Ensimmäisen miniturnauksen tulokset:

Cityketut - PetPet 2-6 (1-3)

FS Feeniksiä muutamana viime vuonna Kakkosessa edustanut Pyry Tuominen näkyi siirtyneen takaisin kasvattajaseuransa(?) väreihin pelaten vihreäpaitaisille futsalia Tulospalvelun mukaan ensimmäistä kertaa sitten helmikuun 2017. Sen sijaan ennakossa mainitut Petäjäisten viime kauden kaksi tehokkainta peluria, Daniel Harju ja Eerik Lahtinen, eivät olleet ainakaan tässä ensimmäisessä turnauksessa mukana.

Myös Citykettujen kokoonpanosta puuttui ainakin tänään kaksi viime kaudella eniten pisteitä nakutellutta pelaajaa, Joonas Laukkanen ja Jan Möttö. Liekö ensiksi mainittu pelaavan tällä kaudella Futsal-Nelosessa Komeetat/2:n riveissä, nyt kun ko. joukkue tullaan näkemään myös futsalkentillä?

Joka tapauksessa, Futsal-Kakkosessa rutinoitunut Tuominen paukutti Tulospalvelun mukaan hatullisen Citykettujen verkkoon ja johdatti PetPetin selvään voittoon. Myös Chutidet Pisin on iskenyt mukavat 2+1 tuossa pelissä.

Soho - ViPa 0-8 (0-5)

ViPa puolestaan nuiji Sohon maanrakoon ollen koko ottelun ajan askeleen-kaksi edellä ja viimeistellen useammalla komealla laukauksella. Eipä tuossa ollut Soholla mitään jakoa, sen verran ahnaasti ViPan nuorisokaarti iski iholle heti alusta lähtien. Tai sentään Soho sai toisella jaksolla jonkin verran pelinrakentelustakin kiinni omassa päässä, mutta taisi vastustajakin höllätä hieman selvässä johdossa ja säästellä jo päivän toiseen peliinsä.

Luvattoman monta maalia Soho avitti itse jättämällä miesvartioinnin puolitiehen, mutta täytyy toistamiseen nostaa esiin vihtavuorelaisten tuliset laukaukset. Eipä noissa ollut Jermu Vehasella Sohon maalilla mitään tehtävissä, kun vapaista paikoista päästettiin hyväjalkaisia nuoria laukomaan. Olikohan maalien lisäksi ViPalla myös kaksi tolppaa ja yksi ylärima.

PetPet - Soho 2-1 (1-0)

Jos ennakkoon povasin tasaista matsia melkeinpä kaikista, ainoa tasainen ja tiukka peli taisi olla PetPetin ja Sohon kamppailu. Petäjävetiset eivät pystyneet tai ehkä pyrkineetkään ViPan tapaiseen hirmuprässiin, joskaan ei Sohokaan prässännyt korkealta kuin vasta lähinnä toisella jaksolla tappioasemassa.

Sohon kannalta PetPet pääsi harmillisesti johtoon jo ajassa 06:03, kun Tero Heinämäki päästettiin miesvartioinnista huolimatta liian vapaasti kääntymään keskellä noin kuuden metrin tuntumassa. Mies kiitti saamastaan tilasta ja pamautti Petäjäiset johtoon. Peli jatkui muistaakseni varsin tasaisena aina taukoon saakka, PetPetin ollessa kenties hivenen hallitsevampi osapuoli.

Tauon jälkeen Soho tuli kuitenkin kovalla höngällä, mikä palkittiin heti ensimmäisessä vaihdossa Petri Sagulinin peippailtua vasurinsa vapaaksi ja lauottua heikommalla jalallaan vasemmalta oikeaan sivuverkkoon, ellei peräti ylänurkkaan. PetPet kuittasi takaisin johtoon reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun heidän vasemmalta laidaltaan annettu hyökkäyspään sivupotku pelattiin lyhyen syötön jälkeen Sohon pelaajien vierestä maalinedustalle, jonne allekirjoittanut unohti tyystin seurata Elmeri Seppästä, jolla oli helppo työ putata pallo maaliin.

Soho sai kyllä ottelun loppua kohden painetta petäjävetisten maalille, mutta kovin montaa hyvää paikkaa ei oikein auennut vihreäpaitaisten puolustettua tiiviisti maalinedustaansa. Aivan lopussa nähtiin vielä tilanne, jossa PetPetin kenttäpelaaja istui/polvistui tolpan juurella pallon päälle hautoen pelivälineen allensa, mistä tuomittiin epäsuora vapaapotku kuudesta metristä. Sohon siirto+veto -kuvio ei ollut kuitenkaan aivan priimaa ja hyvin PetPetin maalilla ainakin tässä jälkimmäisessä ottelussa ensiintynyt Markus Yläpoikelus sai vastaantulollaan torjuttua päivän toisen voiton joukkueelleen.

Tasainen peli, joka ratkesi nähdäkseni paitsi kahteen Sohon täydelliseen nukahdukseen, PetPetin parempaan lajirutiiniin.

ViPa - Cityketut 15-0 (9-0)

ViPa näkyy päivän päätöspelissä nuijineen Cityketut vielä Sohoakin syvemmälle maanrakoon. Vili Halttuselle tuohon peliin ihan mukavat tehot 2+3 ja peräti viisi pelaajaa teki vähintään kolme pinnaa.

---

Päivän perusteella uskaltaa tehdä jo joitain ennustuksia tulevaan kauteen:

- ViPa pelannee sarjavoitosta, jos tänään nähtyyn tapaan käytännössä koko seuran nuorisokaartin kovin kärki on yhtä aikaa peleillä. Lähtönopeus, vääntövoima ja laukaus ovat joukkueessa keskimäärin sellaisella tasolla, ettei yksikään vastustaja sarjassa pystyne vihtavuorelaisia noissa päihittämään. Toki kovempia testejä, etenkin taktisella tasolla, on joukkueelle tarjolla vasta tulevissa turnauksissa, joten vielä on liian aikaista puhua mistään dominanssista. Miten peli sujuu, jos joutuvatkin tappioasemaan?

- PetPet, Soho ja Cityketut löytynevät kaikki kauden päätteeksi sijoilta 6-9. Ehkä jopa 7-9, ellei jossain vielä pelaamattomassa joukkueessa ole pajatso tyhjentynyt viime kaudesta. Tai ellei vastaavasti jokin/useampi näistä kolmesta vahvistu kauden kuluessa.

- PetPetille mahdollista putoamiskamppailua ajatellen erittäin suuret voitot heti ensimmäiseen turnaukseen oletetuista päävastustajista, mutta en vain näe joukkueella riittävän taulukon ylempään puoliskoon. En kuitenkaan näe myöskään, että olisivat missään nimessä suosikkeja putoamaankaan. Ja ainakin tänään puuttui siis kaksikin viime kaudella kovinta tulosta tehnyttä peluria, että voivat sen puolesta vahvistuakin vielä. Maalivahtipeli on myös yhden pelin otannalla kunnossa, jos Yläpoikelus on useimmissa peleissä mukana.

- Sohon pelaaminen hakee vielä pahasti suuntaansa. Vaikka viime kaudenkin ensimmäisestä turnauksesta saldona oli kaksi tappiota, joista toinen tämänpäiväiseen tapaan PetPetille, puuttuu sarjasta tällä kaudella useampi viime kauden heikoimmista joukkueista. Niitä viime kauden kovempiakin joukkueita pitäisi siis pystyä haastamaan, jotta kaikkea toivoa ei tarvitsisi laittaa Citykettujen voittamiseen keskinäisissä ja siihen, ettei 'ketut ottaisi juurikaan pisteitä muilta.

Mutta miksei pystyttäisi, ei pelaaminen sentään aivan täysin loputtoman toivotonta mielestäni ollut, vaikka hakemista olikin. Esimerkiksi tänään tuli useammallekin pelaajalle henkilökohtaisia nukahduksia miesvartioinneissa, missä voitaneen petrata suht nopeastikin. Toisaalta ei joukkue tahtonut liiaksi saada kontrolloidusti vietyä peliä vastustajan päähän, ja pidettyä sitä siellä, joten pelin avaamisessa ja ylipäätään pelaajien sijoittumisessa ja liikkumisessa on niin ikään vielä reilusti varaa parantaa.

- Citykettujenkin kausi käynnistyi siis viime kauden tapaan mollivoittoisesti. En nähnyt kumpaakaan peliä, mutta ainakaan pöytäkirjan perusteella eivät pystyneet oikein kunnolla pistämään PetPetillekään kampoihin. Jos ovat Laukkasen tosiaan menettäneet/menettämässä Komeetat/2:lle, on tuo iso menetys joukkueelle. Ei tässä parane kahden pelin jälkeen kuitenkaan tuomita ketään putoamaankaan, vaikka tulosten valossa Cityketut hienoiseksi suosikiksi tässä vaiheessa ehkä ilmoittautuivatkin.

---

Positiivista, että pelataan kaksinkertainen sarja ja että vaikka sarjassa on edelleen suuriakin tasoeroja, löytynee kaikille joukkueille myös niitä samantasoisia vastustajia Ylos Tullee mielenkiintoinen kamppailu niin kahdesta nousupaikasta kuin putoamiseen johtavan viimeisen sijan välttämisestä.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 09.11.2023 klo 23:24:23

Äsken väännettiin treenipeli FS Feeniks - BET, yhdellä tuomarilla 2x 40 min juoksevaa, joka vastaa mitaltaan noin suunnilleen täysmittaista futsalpeliä.

Lopputulos 5 - 5, olisiko puoliaikatulos ollu 3 - 2 Feeniksille. Oli hyvää tunnetta pelissä, molemmat pääsivät toisella puoliskolla vetämään kymppejä, mutta törkeyksiltä vältyttiin. Betillä oli kolme kenttää, feeniksillä 3-4 vaihtopelaajaa riippuen ottelun vaiheesta. Feeniks taktisesti edellä, BET:illä muutama erittäin pallotaitava jo nopeakinttuinen pelaaja.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 11.11.2023 klo 00:22:08

Äsken väännettiin treenipeli FS Feeniks - BET...

Lopputulos 5 - 5, olisiko puoliaikatulos ollu 3 - 2 Feeniksille. ...

Ihan mielenkiintoinen ajankohta treenipelille, kun samat joukkueet kohtaavat myös huomenna BET:n isännöimässä miniturnauksessa. Mutta on ainakin tuoretta tietoa kyseisen ottelun vastustajasta kummallakin osapuolella, eikä tietysti harjoitusvastustajiakaan liiaksi ole välttämättä tarjolla.

Huomenna lauantaina on siis edessä kauden toinen miniturnaus, tällä kertaa Huhtasuon yhtenäiskoulun liikuntasalissa klo 11.00 alkaen. Joukkuekohtaista katselmusta viime kauteen en nyt sen kummemmin tee, mutta otteluparien lomassa jokunen sana näistä.

Klo 11.00
BET - JJK-j/Cityketut

BET oli viime kaudella vaihtelevien tulosten jälkeen lopulta kuudes tasapisteissä JoSePa/2:n kanssa. Toissakaudellahan voittivat Futsal-Kolmosen oman lohkonsa (tuolloin Keski-Suomen Kolmonen näkyy olleen jaettu kahteen lohkoon), muttei ottanut nousua vastaan. Hieman heikommin viime kausi siis tuloksellisesti sujui, mutta toisaalta kahta edelliskautta on mahdotonta vertailla keskenään tuon toissakauden lohkojaon ja viime kaudelle mukaan tulleiden hyvätasoisten joukkueiden vuoksi.

Sohoa vastaan peliä pyörittivät viime kaudella tehokaksikko Siyar Omid (17+7 / 13 ott.) ja Rashid Azimi (12+7 / 11 ott.), jotka olivat myös BET:n viime kauden pistepörssin kärkinimet. Myös Petteri Paananen näkyy kirjauttaneen 11 otteluun tehot 9+4, joten aivan täysin eivät Omidin ja Azimin varassa olleet hyökkäyspäässä. Vikkelän vaihtomiehen harkkapelirapsan perusteella pelaajia on tälläkin kaudella hyvä määrä.

Selvänä ennakkosuosikkinahan turnauksen isäntäjoukkue päivän avauspeliin lähtee viikon takaisen turnauksen tulosten ja tuon BET-Feeniks -harjoituspelin tuloksen myötä. Citykettujen ainoa toivo lienee siinä, että huomiselle on pöytäkirjoihin laittaa useampikin kappale uusia nimiä viime viikkoiseen verrattuna.

Klo 12.15
JoSePa/2 - FS Feeniks

JoSePa/2 oli viime kaudella siis maalieron turvin BET:n edellä viidentenä. Joukkue oli niitä harvoja, jotka ainakin tuloksen valossa pystyivät joten kuten pistämään JuPy Blackille vastaan, ja kyllähän JoSePan kakkosjoukkueesta huomasi pelatessakin, että futsalseura on kyseessä. Sen verran selkärangasta pelaajien liikkeet tulivat Sohoakin vastaan, vaikka muistaakseni nuoria pelaajia oli paljon pelillä edustusjoukkueen lähekkäin olevan pelin johdosta. Joukkueen pistepörssikin osoittaa, ettei peli ollut yhden tai kahden pelaajan varassa, sillä viisi pelaajaa ylsi vähintään kymmeneen tehopinnaan ja pari jäi vain pisteen päähän kympin rikkomisesta.

Nyt kun KaPa-51 ei jatkanut Futsal-Kakkosessa tai pelaa kaiketi lainkaan futsalia, saanee JoSePa/2 tuolta jokusen kovankin vahvistuksen viime kauteen verrattuna. Tai luulisi ainakin, että jotakuta noista kiinnostaisi futsalia pelata tälläkin kaudella, ja kun seuroilla jalkapallon farmisopimuksen myötä läheiset välit, lienee JoSePa/2 luonteva kohde sellaisille, joilla ei Ykköseen riitä.

Feeniks jäi toissakaudella rangaistuspotkukilpailun voiton päähän Futsal-Ykkösen paikasta, mutta viime kaudelle pakka levisi sen verran, että jäivät Futsal-Kakkosen viimeisiksi napaten kymmenestä pelistä vain yhden voiton ja yhden tasurin - molemmat tulokset paikallisvastustaja JKV:iä vastaan. Tälle kaudelle ovat menettäneet siis ainakin PetPettiin palanneen Pyry Tuomisen, joka hätyytteli kahtena edelliskautena joukkueen pistepörssin kärkisijaa.

Toinen huomisen ennakkoon tiukoista peleistä, joihin en osaa sanoa juuta tai jaata. JoSePan edustuksella ei ole tänä viikonloppuna peliä lainkaan, mutten tunne futsalin kilpailumääräyksiä senkään vertaa, että osaisin sanoa, saavatko joutsalaiset ottaa huomisiin peleihin x määrän Ykkösen pelaajia, jos haluavat?

Klo 13.30
JJK-J/Cityketut - JoSePa/2

Tämä päivän avauspelin tapaan ennakkoon selvä peli; kaikki paitsi joutsalaisten voitto olisi yllätys.

Klo 14.45
FS Feeniks - BET

Eilisen harjoituspelin uusinta ja toinen niistä ennakkoon tasaisista peleistä. Enpä tähänkään osaa veikata mitään.
Jalkapalloviikko

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 11.11.2023 klo 00:40:40

FC Soho-ViPa (4.11.23, Vaajakoski) ottelun maalit voi katsoa instagramista @ksjalkapalloviikko

Koko ottelu (suurin osa pelikatkoista leikattu pois) löytyy kahteen osaan jaettuna tuolta:

https://m.youtube.com/@sports_photography4747
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 13.11.2023 klo 17:04:19

Lauantaina pelattiin turnaus Huhtasuolla.

Cityketut hävisi niukasti 5 - 4 BET:ille joka pelasi kolmella vaihtopelaajalla. Joutsaa vastaan tulikin isommin 8 - 1 turpaan ja JoSePa/2 pelasi vieläpä naksun heikommalla (mutta sarjatasoon nähden silti oikein hyvällä) kokoonpanolla kuin Feeniksiä vastaan. Kettujen tavoite varmaankin välttää jumbosija näin lähtökohtaisesti jo tässä kohtaa kautta

JoSePa/2 - FS Feeniks 6 - 3 (3 - 0)
Joutsa marssitti kolmoseen melko nimekkään joukkueen kun mukana oli ainakin kolme tällä kaudella ykkösessäkin mukana ollutta pelaajaa ja ainakin toiset kolme joilla liigastakin kokemusta takavuosilta. Toki näitä superjoukkueita on aiemminkin nähty, ainakin Hukilla ja Rangersilla on ollut välillä entisiä liigapelaajia niin jalkapallon kuin futsalinkin puolelta mukana, mutta ne ovat pääosin olleet vanhoja staroja eivätkä yhdessä treenaavaa porukkaa. Tämä JoSePan joukkue oli taktisesti parasta palloa sarjassa pitkiin aikoihin. Oikeastaan kuitenkin suurin ero joukkueiden välillä oli Jere Maran melko pysäyttämättömät haastot ja vedot. Feeniks on sekin ihan kelpo futsaljengi kun maltetaan puolustaa syvältä ja isketään vastaan, mutta höntyilevämmällä pelillä voi tulla erittäin paha kiire joutsalaisia vastaan kaikilla joukkueilla

FS Feeniks - BET 7 - 6 (5 - 3)
Jos edellinen peli oli taktisesti ihan ok futsalpeli niin tämä oli sitten ihan kauheaa sekoilua puolin ja toisin. BET oli vahvistunut viiteen vaihtopelaajan asti. Kolmen ekan vaihdon aikana nähtiin seuraavaa:

BET meni kahden maalin johtoon Feeniksin kahdella omalla maalilla (ekaa tosin ei ole merkattu omaksi ja se ehkä olisi mennyt muutenkin sisään) ja Feeniks nousi tasoihin kahdella rankkarilla, joista ekasta sinipaitainen kaveri lähti punaisella ulos, kun koetti liukuen torjua pallon, joka epäonnekseen osui maaliviivalla häntä käteen.

Pelin keskimäisellä kolmanneksella jo näytti, että Feeniks painelee karkuun, mutta mitä vielä, BET nousi reilu minuutti ennen loppua vielä maalin päähän kahden feeniksin pelaajan kautta omiin kimmonnella omalla maalilla. Vielä 15 sekuntia ennen loppua oli BET:illä paikka tasoittaa, mutta viimeistely oli heikko. Sinipaitojen peli perustui täysin vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin, Feeniks oli tasapainoisempi joukkue ja taisi tehdä pari erikoistilannemaaliakin. Molemmilla vielä tässä vaiheessa kautta nälkää hakea kärkisijoja ja saumatkin sinne. Tässä sarjassa kokoonpanot elävät niin paljon, että "tuurilla" minkälaisella kokoonpanolla kovimmat joukkueet sattuvat tulemaan mitäkin joukkuetta vastaan voi olla merkittävä ero näille keskikastissa tai vähän sen yläpuolella oleville joukkueille.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 16.11.2023 klo 15:50:57

FC Soho-ViPa...

Koko ottelu (suurin osa pelikatkoista leikattu pois) löytyy kahteen osaan jaettuna tuolta:

https://m.youtube.com/@sports_photography4747

Kiitokset tästä, oli ihan opettavainen kokemus katsoa koko peli karseasta tuloksesta huolimatta. Voi olla henkilökohtainen mieltymys, mutta pidin itse enemmän ns. yleiskuvasta ilman zoomailuja.

Lauantaina pelattiin turnaus Huhtasuolla.

Cityketut hävisi niukasti 5 - 4 BET:ille... Joutsaa vastaan tulikin isommin 8 - 1 turpaan...

JoSePa/2 - FS Feeniks 6 - 3 (3 - 0)

FS Feeniks - BET 7 - 6 (5 - 3)

Aikaisemmin Komeetat/2:een Futsal-Neloseen spekuloimani Joonas Laukkanen näkyykin pelanneen BET:n riveissä ja rokottaneen tehoin 1+1 viime kauden seuraansa Citykettuja. Toki voinee pelata myös Futsal-Nelosessa BET:n ja Komeettojen farmisopimuksen myötä.

Viime viikonlopun suurin pelaajauutinen on kuitenkin ehdottomasti Oskari "Osku" Luoman paluu Feeniks-paitaan ja ylipäätään pelikentille! Parin futsalkauden verran näkyy pitäneen taukoa liigavuosien jälkeen, eikä jalkapallon puolellakaan kertynyt kuin yhteensä kaksi ottelua Potkun nutussa kausilla 2021 ja 2022. En ihmettelisi, vaikka Osku olisi tullut viime viikonlopun peleihin koskematta kertaakaan palloon sitten toukokuun 2022, ja iskenyt silti kahteen peliin vanhasta muistista tehot 2+3. Toivottavasti miehen pelaajasopimus Feeniksin kanssa kattaa enemmänkin pelejä.

---

Tulevana lauantaina Vihtavuoren liikuntahallissa nähdään ViPan isännöimä iltaturnaus, jossa tulessa ovat kotijoukkueen lisäksi BET, Huki ja Soho. Näin Hukikin pääsee avaamaan kautensa jättäen HoDyn ainoaksi peliäkään pelaamattomaksi joukkueeksi.

Klo 16.00
ViPa - BET

ViPa päässee ensimmäistä turnausta parempaan testiin heti BET:iä vastaan. Viime kaudella joukkueiden välinen mittelö päättyi BET:n niukkaan 4-5 -voittoon. Tällä kaudella puolestaan BET kaatoi Cityketut siis viime lauantaina 5-4, kun taas ViPa nuiji kyseisen joukkueen 15-0 toissa viikonloppuna. Toki Cityketutkin lienevät pelanneen ryhdikkäämmin BET:iä vastaan, mutta koska ensiksi mainitun pelaajalistassa ei ole suuria eroja ollut aiempaan miniturnaukseen verrattaessa, on ero voittolukemissa sen verran suuri, että vihtavuorelaiset lähtevät papereissani ennakkosuosikkina tähän otteluun. Feeniksiä vastaan suoran punaisen käsivirheestä ottanut Joonas Laukkanen on pelikiellossa tästä ottelusta.

Viihdyttävä ja runsasmaalinen peli voi hyvinkin olla luvassa, sillä kummaltakin joukkueelta löytyy hyökkäysvoimaa ja näppäryyttä pallon kanssa.

Klo 17.15
FC Soho - FC Huki

Soho lähtee hakemaan kauden avauspisteitä kauden toisesta turnauksestaan. Jos Hukilla on samoja pelaajia kuin viime kaudella, ei Sohon tehtävä ole kuitenkaan missään nimessä helppo tässä ensimmäisessä pelissä. Viime kaudella Huki voitti keskinäisen lopulta selvästi lukemin 3-9, vaikka Soho johti ottelua 12. minuutille saakka 2-1 ja kavensi vielä 14. minuutilla 3-4:een. Itse en pelillä tuolloin ollut, mutta listan perusteella Hukilla lienee riittänyt myös liike paremmin loppuun saakka, kun heillä on ollut 13 pelaajan kokoonpano Sohon kahdeksaa vastaan.

Ihan koviakin nimiä Hukissa saattaa tälle tasolle nähdä, esimerkiksi viime kaudella joukkueen pistepörssin voitti 11 otteluun tehot 13+9 tehnyt, ennen viime kautta yhdeksän peräkkäistä kautta Veikkausliigassa pelannut Eero Tamminen. Blackbirdistä tuttu Leo Rautiainen puolestaan iski vain kuuteen otteluun tehot 13+3, minkä lisäksi kolme muutakin peluria ylsi yli kymmeneen pinnaan. Näistä 13 otteluun lukemat 16+4 latonut Joona Järvinen oli lopulta sarjan maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla.

Sohon onneksi Joona Järvinen on pelikiellossa tästä Hukin ensimmäisestä pelistä viime kauden lopulla PetPettiä vastaan kahden varoituksen myötä seuranneen ulosajon vuoksi. Siitä huolimatta Huki tähän on suosikiksi laitettava, jos vain viime kauden kaltainen runko on vähintään edelleen mukana. Mutta koska heitä ei ole vielä kentällä tällä kaudella nähty, ei itselläni ole mitään hajua, millainen Hukin kokoonpano tulevalla kaudella on.

Klo 18.30
BET - FC Soho

BET ja Soho kohtasivat viime kaudella sarjan avausottelussa, jonka BET voitti lopulta 5-3. Peli oli muistaakseeni suht tasaisen oloista, vaikka BET karkasikin 6. minuutilla jo 3-0 -johtoon. Soho nousi vielä hetkeksi maalin päähän tilanteeseen 4-3, mutta BET kuittasi loppunumerot melko pian tuon jälkeen. Mieleen on jäänyt etenkin Rashid "Rasse" Azimin jatkuva vaarallisuus ja BET:n pelin pyörittäminen, mitä viime ennakossa mainittu Siyar "Sege" Omid tuki omalla panoksellaan.

Jalkapallon puolella Blackbirdiin kuluneeksi kaudeksi siirtynyttä Segeä ei BET:n viime viikonlopun kokoonpanoissa näkynyt, mutta uudeksi tehoilijaksi on tullut kahteen peliin tehot 2+3 tehnyt Hadi Khedri. Soho taasen joutuu tulemaan lauantain peleissä toimeen ilman kumiukkoaan Jermu Vehasta maalin suulla, mutta harjoitusten perusteella alustava tuuraaja on riittävän kuminen ukko hänkin. Muutoin kokoonpanoon on näillä näkymin tulossa ainakin yksi joukkueen puolustuspelille tärkeä lisä, kun pohjapelaajana viihtyvä Kosti "Kosti" Oksanen on näillä näkymin peleillä.

Toiveissa tasainen taisto, johon BET lähtee kuitenkin jonkinasteisena suosikkina.

Klo 19.45
FC Huki - ViPa

Huki kylvetti myös ViPaa viime kaudella lasketeltuaan 9. minuutin kohdalla olleen 5-0 -johdon myötä selvään 8-3 -voittoon. Tuossa pelissä ViPa on ollut hieman keräilykokoonpanolla liikkeellä kolmen vaihtomiehen voimin, joten ainakaan toissaviikon takaiseen joukkueeseen sitä ei oikein voi verrata.

Tässä on potentiaalia päivän tasokkaimpaan otteluun, jos vain tosiaan Hukilla on viime kauden naamoja riittävissä määrin mukana ja jos vain ViPa pelaa kotiturnauksensa suunnilleen samalla miehistöllä kuin kaksi viikkoa aiemmin Vaajakoskella. Paha sanoa, voisiko tuossa tilanteessa edes juuri ennakkosuosikkia nimetä. Ehkä ViPa viimeaikaisuusharhan tukemana?
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 16.11.2023 klo 16:09:51

Oli miten oli mutta ViPahan tämän sarjan vie näytöstyyliin.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 19.11.2023 klo 00:48:48

ViPa - BET 9-4 (5-1)

ViPa tainnut ottaa 8-1 -tilanteessa hieman jalkaa jo pois kaasulta. Tai ainakin kahdessa BET:n viimeisessä maalissa, jotka näin, kotijoukkue puolusti kurinalattomammin kuin pari viikkoa sitten Sohoa vastaan. BET:llä oli tässä pelissä vain kaksi vaihtopelaajaa, mikä ei varmasti helpottanut joukkueen pelaamista.

 Soho - Huki 5-2 (2-1)

Hukin kokoonpanosta puuttui ainakin tässä heidän kauden ensimmäisessä turnauksessaan olikohan neljä joukkueen viime kauden tehokkainta pelaajaa ja ylipäänsä vaihtopelaajiakin oli ensimmäisessä pelissä vain kolme kappaletta. Soholla sitä vastoin oli kolme kentällistä ja veska + yksi varamies, joten selvä etu jalkojen riittävyydessä oli mustapaidoilla.

Soho tuhlaili paikkoja siihen malliin, että numerollisesti Huki pysyi varsin pitkään pelissä mukana. KeuPassa pari edellistä futiskautta Kolmosta pelannut Miko Kuosmanen oli selvästi Hukin vaarallisin pelaaja, ja mies laittoikin kaksi kertaa pallon Sohon maaliin. Lopulta Soho sai ketsuppipullon korkkia hitusen raolleen ja lasketteli kolmen maalin voittoon. Paremmalla viimeistelyllä lukemat olisivat voineet helpostikin olla 10-2.

BET - Soho 8-2 (1-1)

Tämä oli loppulukemista huolimatta varmaankin päivän tasaisin vääntö. BET oli saanut kaksi pelaajaa lisää, kun pelikieltonsa päivän ensimmäisessä ottelussa lusinut Joonas Laukkanen tuli vahvistamaan BET:n puolustusta, ja Topi Kanerva ennätti myös hallille. Tauolle mentiin tasalukemissa ja toisen jakson alussa Soho meni jopa johtoon Miska Peltosen pelin toisella osumalla. BET tasoitti 20. minuutilla ja meni toistamiseen johtoon minuuttia myöhemmin, kun Sohon pelaaja ei harmikseen saanut katkaistua oman maalin nurkalle suunnannutta syöttöä kulmaksi, vaan pallo päätyi BET:n riemuksi Sohon maaliin.

4-2 -osuma oli komea yksilösuoritus, kun viime vuonna Komeetoissa jalkapallon puolella Kakkosta ja tällä kaudella Kolmosta pelannut Eeli Peurakumpu tälläsi volleylla Tuukka Sirviön torjunnasta yläilmoihin kimmonneen pallon voimalla ylänurkkaan ehkä kuudesta metristä. Tai en enää muista, oliko tuo 2-2 -tasoitusmaali vai tuo 4-2 -johtomaali, mutta sama mies joka tapauksessa molemmissa oli asialla. Hän painoikin hatullisen verran Sohon verkkoon.

4-2 -tilanteessa Soho kokeili sinnikkäästi riskillä yksissä treeneissä harjoiteltua reikäpaitamaalivahdilla pelaamista, mutta melkoiseksi hätäilyksi tuo meni pallon kanssa. BET kuittasi riistojen jälkeen tarkoilla laukauksilla kolme maalia lisää. Ja kun kävivät tekemässä vielä viimeiselläkin minuutilla maalin, ryöpsähtivät loppulukemat murskavoiton puolelle.

Varsin tasainen ottelu, jossa BET oli sen pari-kolme maalia parempi. Varsinkin joukkueen ykköskenttä sai toistuvasti peliä Sohon päätyyn ja puolusti omaansa hyvin.

Huki - ViPa 0-15 (0-11)

Tämä näkyykin menneen jo melkoiseksi hassutteluksi, kun Huki on pelannut päivän toisen pelinsä pöytäkirjan mukaan tyystin ilman vaihtomiehiä ja ViPa on paukuttanut lähes maalin per minuutti. Lopulta pelin päättänyt 15. maali näkyy tulleen ajassa 17:48.


---

Tämän päivän peleillä näkymiä saadaan jälleen hivenen päiviteltyä.

- Kahden ensimmäisen turnauksen kokoonpanoilla pelaavaa ViPaa ei kyenne tässä sarjassa haastamaan kuin JoSePa/2, jos saavat varsinkin keskinäisiin peleihin edustukselta apuja. Tai ehkä Feeniksille ja vielä pelaamattomalle HoDylle voidaan antaa saumat myös, mutta selvästi joutsalaisia ohkaisemmat. Toki, kuten Vikkelä vaihtomies nosti esiin, joukkueet elävät tällä tasolla välillä melkoisenkin paljon, joten siksi tuo ainainen kokoonpanohuomio on allekirjoittaneella aina mainittuna.

- Huki ilmoittautui putoamiskamppailuun. Kylmää kyytiä voi olla jatkossakin luvassa, elleivät saa noita viime kauden tehopelureita tai muita kovia jamppoja mukaan.

- Soho pelasi selvästi ensimmäistä turnaustaan paremmin. Etenkin sitä omaa miestä seurattiin paremmalla pieteetillä. Edelleen kuitenkin luvattoman helposti se vartioitava mies päästettiin välillä kääntymään pallon kanssa lähellä maalia, ja pelinavauksessa oli myös jälleen vaikeuksia BET:n prässätessä korkealta. Eteenpäin on joka tapauksessa menty, vaikka lopussa ei saatukaan kulmaa.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 25.11.2023 klo 18:32:26

Kaikki ovat avanneet nyt kautensa, kun HoDykin pääsi nyt irti. Ja hienosti pääsikin, voitot HuKista ja PetPetistä 5 - 3 ja 8 - 3.

Huki - HoDy siis 5 - 3. Sen mitä näin, niin päivän tasaisin peli. Dynamo painoi viimeisen vitosen aikana rinnalle ja ohi. Hukilla painoi varmaankin tuossa lopussa jaloissa vain kolme vaihtopelaajaa ja joukkueen mediaani-iän olleessa tukevasti ikämiesosastolla. Vahvistus Eero Tamminen oli mukana, mutta oli tässä pelissä vielä vähän unisen oloinen. Melkoista hurlmunheitä aika-ajoin, ylivoimahyökkäyksestä toiseen ja taas toiseen suuntaan.

PetPet - Feeniks 2 - 4 (0 - 1). Tuloksen puolesta tasainen peli, mutta tämä oli ensisijaisesti Feeniksin surkean viimeistelyn tulosta. Toki myös maalivahti ja melkoiseen sumppuun vetäytyvä puolustus tekivät osansa, mutta montaa kertaa edes vetopaikkaa ei noiden maalien lisäksi PetPetillä ollut.

HoDy - PetPet 8 - 3 (3 - 2). Sekava eka puolisko, toista en nähnyt juurikaan. Liekkö jalat loppuneet PetPetiltä kun pelasivat peräkkäiset pelit? Viisi vaihtopelaajaa kuitenkin mukana, mutta onhan tuo 4x 15min futsalia ihan merkittävä määrä putkeen.

Fs Feeniks - Huki 7 - 0 (4 - 0). Huki oli aika loppu, varsinkin toisen puolisko. Tosin tähtipelaaja Tamminen heräsi vasta silloin ja kiemurteli useamman kerran hyville vetopaikoille, oli puolittaista saksaria omasta nostostaan, kääntymisiä molemmilta puolilta, elasticoa ja muita temppuja, mutta Feeniksillä ei ollut hätää, olihan maalissa omaa erittäin laadukasta junnutuotantoa oleva Jogge.

Plussat ja miinukset tämän päivän joukkueista:

HoDy: hyvää yksilötaitoa ja pelikovuutta. Ei joukkueena paljon lajiteknistä tai taktisia osaamista vaan pelaavat sisäjalkapalloa.

HuKi: hyviä paikanvaihtoja hyökkäyksessä, vankka lajikokemus näkyy, vaikka ei ihan modernin futsalin opein edetäkkään.
Kapea rosteri ja aivan luokaton erikoistilannepuolustus ei lupaa hyvää.

PetPet: erikoistilanteissa ideaa molempiin päihin, ajoittain hyvää liikettä ja pallonhallintaa...
... mutta ideat loppuu viimeiselle kolmannekselle edetessä. Joukkueen vahvuus ei painipallossa missään nimessä, mutta tuntuu menevän siihen kuitenkin.

FS Feeniks: taktisia erinomaisuutta, teknistä taituruutta. Hyökätessä välillä unohtuu riskinhallinta täysin ja vastustajalle lahjoitetaan joka pelissä muutama todella vaarallinen ylivoimahyökkäys omalla hölmöilyllä

Sarjataulukon veikkaan jo nyt näyttävän aikalailla siltä miten se tulee päättymään.
Tuosta nousee tai laskee kukin joukkue korkeintaan viereiseen "ryhmään"

ViPa
-
JoSePa
Feeniks
-
Bet
HoDy
-
Soho
PetPet
Ketut
Huki


vovery

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 01.12.2023 klo 16:30:15

...

HoDy: hyvää yksilötaitoa ja pelikovuutta. Ei joukkueena paljon lajiteknistä tai taktisia osaamista vaan pelaavat sisäjalkapalloa.

...

Sarjataulukon veikkaan jo nyt näyttävän aikalailla siltä miten se tulee päättymään.
Tuosta nousee tai laskee kukin joukkue korkeintaan viereiseen "ryhmään"

ViPa
-
JoSePa
Feeniks
-
Bet
HoDy
-
Soho
PetPet
Ketut
Huki

HoDy näkyikin naaranneen viime kauden tehopelaajia muista Futsal-Kolmosen joukkueista, kun Joona Järvinen (kaudella 22-23 Hukissa 16+4 / 13 ott.), Settyslas Loutelamio (FCV Redsissä 11+4 / 10 ott.) ja Jan Möttö (JJK Cityketuissa 6+5 / 9 ott.) pelasivat nyt HoDyn paidassa. Toki pelasivat kukin kuluneella futiskaudella jo HoDyn riveissä, että sen puolesta olisi voinut odottaakin näitä siirtoja, jos olisi itsekin tullut futis-Nelosen listoja tarkemmin seurattua.

Sarjataulukkohahmotelmasta samansuuntaiset ajatukset. JoSePa/2:lla menee kuitenkin edustuksensa kanssa pelejä kauden mittaan samoille/peräkkäisille päiville, joten joka miniturnaukseen eivät Kolmoseen tule saamaan sieltä vahvistuksia, mikä estänee ViPan haastamisen pitkässä juoksussa. Tuon seurauksena saattavat jopa pudota viime kauden tapaan tuohon keskiryhmään. HoDyn kanssa arvon, sijoittaisinko tässä vaiheessa heidät itse vielä kakkoskoriin. Yksilötaidolla ja pelikovuudella pärjää tässä sarjassa suurinta osaa vastustajia vastaan hyvin, minkä lisäksi yksittäisissä peleissä yläkastin joukkueita vastaan voi aiemmin puheissa ollut sattumankauppa kokoonpanojen suhteen keikuttaa voimasuhteita. Tuleva sunnuntai kertoo jo paljon HoDyn todellisesta iskukyvystä, kun kohtaavat ViPan ja BET:n.

---

Viikonloppuna on edessä kaksi miniturnausta, joissa tulessa ovat Feeniksiä lukuun ottamatta kaikki sarjan joukkueet.

Lauantaina Huhtasuolla isännöi Soho.

Klo 10.00
FC Soho - JJK-j/Cityketut

Turnauksen ensimmäinen taistelu putoamiskamppailussa.

Soho sai toissaviikonloppuna piste- ja voittotilinsä auki kaatamalla heikon Hukin, jolla ei tuossa turnauksessa ollut vielä Eero Tammistakaan völjyssä. BET:llekin Soho pystyi pistämään kampoihin, vaikka tappiolukemat reikäpaitakokeilujen myötä reiluiksi ryöpsähtivätkin. Tämän hetken ilmoittautumistilanteella Soho saa huomenna tuntuvia lisäyksiä futsalkentille, joskin maalivahtitilanne on vielä auki. Toistaiseksi Sohon tehot ovat olleet pitkälti Miska Peltosen (4+1 / 4 ott.) varassa, mutta huomenna nähtävät lisäykset ovat todistetusti tehoilleet Keski-Suomen Futsal-Kolmosessa aiempina vuosina, joten jospa se siitä.

Citykettujen edellisturnauksesta on huomenna vierähtänyt jo kolme viikkoa, joten ainakin joukkueella on ollut aikaa petrata peliään treenikentillä. Viimeksihän pystyivät Sohon tavoin haastamaan BET:iä ainakin lukemien valossa, kun tulivat ko. pelissä kahteen otteeseen tasoihin ja lopussa vielä maalin päähän häviten vain 5-4.

Ennakkoon varsin tasaista ottelua on siis odotettavissa, jos Cityketutkin saavat kutakuinkin edellisturnauksen miehistön jalkeille. Hienoiseksi suosikiksi tähän on silti Soho laitettava, ellei maalivahdiksi jouduta täyttä hassutteluvaihtoehtoa à la kenttäpelaaja laittamaan.

Klo 11.15
FC Huki - JoSePa/2

Huki sai siis viime turnaukseen Eero Tammisen mukaan, minkä myötä pystyivät vain seitsemälläkin pelaajalla voittamaan HoDya vastaan ensimmäisen puoliajan lukemin 3-2, vaikka HoDy lopulta painelikin 3-5 -voittoon. Eero Tamminen ja Miko Kuosmanen ovat toistaiseksi nähdyistä käytännössä joukkueen ainoat tehoja iskevät pelaajat ja kaksikko värkkäsikin keskenään kaikki Hukin maalit HoDya vastaan (Kuosmanen 2+1, Tamminen 1+2). Väistämättä taitaa vaan jalat loppua kaksikolta kesken, jos joukkue pelaa jatkossakin vain parilla vaihtopelaajalla, jolloin välihuileja ei liiaksi ole tarjolla. Varsinkin turnausten ensimmäisten pelien aluissa voivat silti yllättää tuollaisella niukallakin miehistöllä.

JoSePa/2:lla on Citykettujen tavoin kolmen viikon tauko peleistä. Kakkosen epäonneksi myös edustus pelaa huomenna Ykkösessä, joten esimerkiksi tehot 6+2 kahteen peliin viimeksi iskenyt Jere Mara, 3+1 latonut Heikki Rasmus ja 2+2 kirjauttanut Eetu Oksanen tuskin ovat huomenna käytettävissä. Futsal-osaamista ja pelaajia seurassa varmasti riittää silti kakkosellekin. Ehkä vertauskohtaa voisi hakea viime kauden Vihtavuoren turnauksesta, jossa JoSePa/2 taipui kakkosmiehistöllä niin HoDylle (6-3) kuin Sohollekin, joskin jälkimmäisessä paikat heillä olisi riittänyt voittoonkin.

Tässä on joutsalaisten kokoonpanosta riippuen yllätyssaumatkin ilmoilla, jos Huki saa Kuosmasen ja Tammisen tehoilemaan pelin alussa edellisturnauksensa tapaan, ja onnistuisi sen jälkeen puolustamaan johtoa HoDy-ottelua paremmin.

Klo 12.30
JJK-J/Cityketut - FC Huki

Päivän toinen putoamiskamppailun ottelu, johon Huki joutuu harmikseen suoraan ensimmäisen pelin perään. Niukalla miehistöllä tuplapelit ovat varmasti raskaita varsinkin kokeneemmille pelureille, kun 2x15 minuuttia oli Sohoa vastaan jo päivän ensimmäisessäkin pelissä pitkän tuntuinen aika Hukille. Toisaalta Cityketuillakin on oletettavasti jo yksi tiukka vääntö alla, joten eivät sentään tuoreilla jaloilla pääse Hukia vastaan.

Enpä osaa oikein suosikkia nimetä. Cityketuilla ollut tähän mennessä 2-3 vaihtopelaajaa Hukia enemmän, joten ehkä tuon ja yhden pelin huiliedun turvin Cityketut tämän voisivat viedä?

Klo 13.45
JoSePa/2 - FC Soho

Tähän pätee suht samat sepustukset kuin Huki - JoSePa/2 -peliin sillä erotuksella, että Soholla vaihtopelaajia piisaa Hukia enemmän. Tuossa tulikin jo kerrattua, että viime kaudella Soho onnistui vastoin ennakko-odotuksia JoSePa/2:n kaatamaan 2-1 Lauri Pellikan viime hetken maalilla. Tuolloin joutsalaiset pelasivat tosiaan puhtaasti kakkosmiehistöllä ja saivat kyllä paikkoja luotua, mutta Jermu Vehanen ja tolpat pelastivat Sohon enemmiltä takaiskuilta.

---

Sunnuntaina Vihtavuoressa on puolestaan edessä ViPan toinen isännöinti tälle kaudelle.

Klo 11.00
ViPa - HoDy

Ennakkoon viikonlopun kärkikamppailu, jossa vastakkain ovat kaksi voittamatonta joukkuetta. ViPa ei ole toistaiseksi kohdannut kolmen peräpään joukkueen lisäksi kuin keskikastin BET:n, joka kaatui selvästi 9-4, mutta HoDy ei ole kohdannut senkään vertaa keskikastilaisia, koska ovat ylipäätään pelanneetkin vasta kaksi peliä.

Hienoa, että tämä on sunnuntain ensimmäinen peli molemmille joukkueille, joten tuoreina pääsevät kamppailuun. Kotijoukkue tähän toki ennakkosuosikkina lähtee, muttei HoDy varmasti aseettomaksi jää. Jospa pystyvät vähintään haastamaan ViPaa kovemmin kuin BET.

Klo 12.15
BET - PetPet

BET on toistaiseksi voittanut ennakkoon heikompansa ja hävinnyt kovemmilleen. Pystyivät pistämään Feeniksiä tiukoille, mutta voittivat Cityketut vain maalin erolla, joten ovat pelanneet varsin tasaisia pelejä vastustajasta huolimatta (pl. ViPa).

PetPet kohtasi toisessa turnauksessaan kaksi yläpään joukkuetta ja tuloksena olikin odotetusti kaksi tappiota. Eerik Lahtisen olivat edellisturnaukseen saaneet jo mukaan ja mies avasikin futsalkauden maalitilinsä HoDya vastaan, mutta muuten tehot jäivät vielä odottamaan tulevia pelejä.

Vaikka BET tähän omissa papereissani suosikkina lähteekin, voi tästä hyvin kuvitella tulevan tasainenkin vääntö.

Klo 13.30
HoDy - BET

Sunnuntain kolmannessa pelissä haetaan asetelmia kärkiryhmän peesiin pääsemisen ja keskikastiin jumahtamisen väliltä. Tähän asti kumpaisellakin on ollut suht sama määrä pelaajia peleissä, mitä nyt BET:llä oli ViPaa vastaan vain kaksi vaihtopelaajaa. Hyvin jaksoivat kuitenkin kahdella lisäpelurilla vahvistettuina painaa loppuun saakka päivän toisessa pelissä Sohoa vastaan viime turnauksessaan, joten jos vähintään kaksi kentällistä saavat, eivät kunnon puolesta piiputtane ainakaan kovin pahasti, vaikka peräkkäisen pelin joutuvatkin sunnuntaina pelaamaan.

HoDylle tähän yhden huilipelin verran etua. Povaan tasaista peliä, jossa HoDy saattaa olla hivenen niskan päällä.

Klo 14.45
PetPet - ViPa

Sunnuntain selvin peli. Ei tähän uskalla petäjävetisille antaa saumaa kuin korkeintaan siinä tapauksessa, jos PetPetin palkkaama myyrä kävisi terästämässä vihtavuorelaisten junnukaartin aamupuurot/smoothiet laksatiivilla.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 02.12.2023 klo 20:58:40

Lauantain pelit pelattu, olihan tapahtumarikkaita pelejä joukossa! Kolme peliä tuli todistettua alusta loppuun ja päivän kolmannestakin ensimmäinen jakso ja loppuhetket.

Soho - JJK-j/Cityketut 9-5 (5-2)

Päivän ensimmäisessä ottelussa kohtasivat siis Soho ja Cityketut. Soholla oli kuusi ja Cityketuilla kolme vaihtopelaajaa, joten vaihtoruletin pyörittämisestä mustapaidat saivat etua pelitemmon ylläpitämisessä. Aiemmin juuri Citykettuja myös futsalissa edustaneet Valtteri Koskinen ja Atte Särkkä olivat ensimmäistä kertaa Sohon mukana futsaleissa, ja pääsivätpä molemmat kirjauttamaan syöttöpinnoja jo ensimmäiseen peliin. Tehot 4+1 iskeneen Miska Peltosen johdolla Soho paineli korkeimmillaan jo 8-2 -johtoon ajassa 18:59, minkä jälkeen puolustusote alkoi hivenen löystyä ja Cityketut pääsi kaunistelemaan lukemia lopulta 9-5:een. Viime kaudella Rangersissa hirmutehot 25+6 vain 11 otteluun tehnyt Olli Väätäinen oli selvästi Citykettujen syömähammas, ja iskipä mies loppuminuuteilla hattutemppunsakin täyteen.

Sohon komennossa päivän ensimmäinen ottelu pitkälti eteni, ja varsinkin Juuso Paavola sai pohjapelaajan paikalla pidettyä Väätäistä kurissa. Taisipa jälkimmäisellä mennä myös maku Paavolan kanssa painiessa sen verran pahasti, että vaihtoi toisella jaksolla hyökkääjästä pohjapelaajaksi itsekin. Kuten loppulukemistakin kuitenkin ilmenee, kyllä Cityketutkin kykenivät tilaa ja aikaa saadessaan maaleja iskemään. Ja vaikka Sohon maalilla pelasikin tänään kenttäpelaaja Jussi Metsäranta ensimmäistä kertaa urallaan maalivahtina, ei noista Citykettujen maaleista olisi ehkä kuin kaksi saattanut olla maalivahtikoulutuksen saaneen veskarin estettävissä.

Huki - JoSePa/2 0-4 (0-3)

Hukilla oli listalla jopa 10 pelaajaa, mutta Ibrahim Gholami ja Eero Tamminen eivät paikalla olleet. Tai Tamminen saapui penkille noin neljä minuuttia ennen ottelun loppua ja noista viimeisistäkin minuuteista kaksi meni puolustaessa Hukin pelatessa punaisen kortin jälkeen alivoimalla. Lisäksi Miko Kuosmanen loukkasi varpaitaan tai jalkapöytäänsä ensimmäisellä jaksolla ja oli pitkän pätkän siitä parantelemassa penkin puolella. Huki oli kuitenkin saanut tähän turnaukseen mukaansa viisi peräkkäistä kautta futis-Kolmosessa pelanneen Redamte "Seti" Nimesetin, joka toi näppäryyttä ja jalkoja joukkueen peliin.

Sen enempiä vaihtopelaajia ei toki JoSePa/2:llakaan ollut, vaan joutsalaisia oli matkannut Huhtasuolle kahdeksan pelurin ja muutaman hengen taustajoukkojen verran. Edustusjoukkueen päällekkäisen pelipäivän vuoksi Futsal-Ykkösen pelureita ei mukana ollut. Tai no, kyllähän pitkän linjan kokenut kettu Aki "Känä" Miettinen pelasi vielä viime kaudella täyden kauden Futsal-Ykköstä ja on tälläkin kaudella kolmessa pelissä ollut vielä mukana. Miettisen lisäksi kokemusta joutsalaisten peliin toivat KaPa-51:ssä viime kaudella Futsal-Kakkosta pelanneet Antti Kahilampi ja Aati Vehmala, mutta loput viisi pelaajaa maalivahti mukaan lukien näyttävät kaikki olevan -06 syntyneitä.

Hukin peli oli jo selvästi eheämpää kuin viimeksi kauden ensimmäisessä turnauksessa nähtynä, ja tämä siis vieläpä ilman Tammista. Olihan JoSePa/2 silti lähes koko ajan niskan päällä ja pyörittivät nätisti kuvioitaan. Pari kertaa Julius Airaksiselle tyhjän takatolpan syöttänyt Elias Laitinen naureskelikin toisella jaksolla Airaksiselle, että minkälaisena nuorimies oikein haluaa pallot, kun maata pitkin tyhjälle maalille tarjoiltuna ei kelvannut :) Markku Hilpinen Hukin maalilla ja joutsalaisten jokunen avopaikasta tuhlailu pitivät kuitenkin lukemat varsin maltillisina. Osittain Hukilla karkasi keskittyminen tuomioista valittamiseen, ja Aleksi Karlsson ottikin kahden suunsoitosta tulleen varoituksen myötä lopulta ulosajon kolme minuuttia ennen loppua. Rehellisyyden nimissä tuomarikaksikko antoi kyllä pelata läpi ottelun melkoisen kovaa (myös käsillä), ja objektiivisuuteen pyrkivällä arviolla JoSePa/2 hyödynsi tätä sallivaa tuomarilinjaa mielestäni enemmän. Joissain peräkkäisissä tilanteissa kumpikin joukkue teki omaan silmääni vuorollaan rikkeen arvoisia suorituksia, mutta enimmäkseen pilli ei näissäkään soinut.

JJK-j/Cityketut - Huki 10-10 (3-4)

Sarjan jumbofinaali olikin sitten kunnon hurlumheitä alusta loppuun, mutta etenkin toisella jaksolla. Karlssonin edellispelin punaisen myötä molemmilla joukkueilla oli tasan kahdeksan pelaajaa listoilla, kun Huki sai Tammisen tällä kertaa alusta alkaen peliin mukaan. Melkoiset panoksethan tälle pelille päivän ensimmäisten pelien myötä olikin jo kasautunut, kun kummatkin majailivat sarjan hännillä ainoina joukkueina ilman pisteitä ja vieläpä samoilla maalieroilla, mutta Cityketut olivat tehtyjen maalien suuremman lukeman turvin putoamispaikan yläpuolella.

Jossei Tamminen päässyt Feeniksiä vastaan näyttävistä otteista huolimatta maalipaikoille, Citykettuja vastaan mies loi paikkoja vaikka itse. Erityisesti jäi mieleen 2-3 -osuma, jossa mies nosti pallon staattisessa tilanteessa itselleen ilmaan ja täräytti volleysta voimalla pallon maalin perukoille ehkä kahdeksasta metristä. Myös Nimesetistä Huki sai selvästi ensimmäistä peliä enemmän irti, kun mies sai hyökkäyssuuntaan tutkaparikseen Tammisen tasoisen pelaajan.

Toisella jaksolla Huki oli painelemassa karkuun mennessään ajassa 21:39 jo 5-8 -johtoon, mutta vielä mitä! Citykettujen takaa-ajo käynnistyi kavennusosumalla ajassa 24:11, ja ajassa 28:02 tilanne olikin yhtäkkiä 9-8 Cityketuille. Huki ei kuitenkaan lannistunut, ja onnistuneen reikäpaitailun myötä juuri reikäpaidalla pelannut Miko Kuosmanen tasoitti 9-9:ään ajassa 29:29. Pakkohan tuon oli olla jo viimeinen osuma pistejakoon päättyvässä pelissä? Ei suinkaan. Reilut 12 sekuntia ennen täyttä aikaa Väätäinen karkasi Hukin pohjapelaajan harhasyötön/menetyksen seurauksena läpiajoon oikealta ja täräytti tarkalla kudilla vasempaan alanurkkaan iskien jo ottelun kuudennen maalinsa. Eikä siinä vielä kaikki! Ajassa 29:56 Nimeseti tasoitti loppulukemiksi mukavan pyöreät 10-10. Väätäiselle siis 6+0 ja Tammiselle 5+1, minkä lisäksi esimerkiksi Citykettujen Kasper Kovanen kirjautti tehot 2+3.

Eiköhän tasuri ollut tästä pelistä täysin oikeudenmukainen tulos. Sen verran karvasta kalkkia olisi ollut nieltäväksi kummalle tahansa, jos tappioon olisi tällainen peli päättynyt, että pahaa tekee edes ajatella moista :D

JoSePa/2 - Soho 2-3 (1-2)

Jos oli jumbokamppailu hyökkäyspelin juhlaa, päivän viimeinen mittelö oli puolustuspelaamisen ja kurinalaisen ottelusuunnitelman toteuttamisen näytöstä. JoSePa/2 oli saanut vielä neljännen vaihtopelaajan päivän toiseen peliin, kun Kahilammen ja Vehmalan tapaan viime kaudella Kangasniemellä Futsal-Kakkosta pelannut Anton Kyrönlahti oli löytänyt tiensä Huhtasuolle. Soho lähti jälleen 11 pelaajan voimin otteluun, tai oikeastaan kymmenen, kun Justin Murwanashaka onnistui olemaan toista kertaa saman päivän aikana myöhässä, mutta saapui sentään tähän jälkimmäiseen jo ensimmäisen puoliajan aikana paikalle.

Ottelun kuva oli varsin selvä alusta lähtien: JoSePa/2 piti palloa ja Miettinen huuteli kuvioita niin kentällä kuin penkillä ollessaan sekä kannusti nuorukaisia tekemään liikkeitä. Tai kyllä siellä Kahilampikin välillä ohjeisti muuta joukkuetta, ettei pelkästään Känän harteille jäänyt. Joutsalaisten harmiksi pelasivat päivän ensimmäisen pelinsä heti Sohon ensimmäisen perään, joten allekirjoittanut pääsi skouttaamaan suurimman osan punapaitojen sivu- ja kulmakuvioista valmiiksi päivän toista peliä varten. Operationit ja ristivitoset olivat Soholla suunnilleen hallussa, mutta Kekkosta eivät joutsalaiset lopulta tainneet kuvion huutamisen jälkeen otetun aikalisän vuoksi toteuttaa Hukia vastaan, joten ei takukirjaa sentään täysin saatu kräkättyä. Mutta kiitettävän hyvin Soho onnistui sivu- ja kulmapotkujen puolustamisessa, ja noitahan joutsalaisille ottelun aikana reippaanpuoleisesti tulikin Sohon blokatessa sitkeästi vetoja ja syöttöjä.

Soho iski puolestaan nopeasti vastaan pallonriistojen jälkeen. Mustapaitojen johto-osuma syntyi ajassa 6:48 tällaisesta nopeasta vastahyökkäyksestä, kun JoSePa/2:n pelaaja yritti estää Koskisen takatolpalle suunnanneen syötön, mutta ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliinsa maalivahdin ollessa jo matkalla kohti takatolppaa. Lisää seurasi ajassa 10:30, kun Särkkä maalasi Koskisen syötöstä. Yksi isompi kommunikaatiovirhe Sohon puolustuspelaamisessa tapahtui ensimmäisellä puoliskolla, minkä seurauksena JoSePa/2:n Laitinen pääsi ohjaamaan Vehmalan laukauksen takatolpalta sisään. Heti tauon jälkeen Soho iski kuitenkin uudelleen, kun sama kaksikko värkkäsi 1-3 -osuman. Ajassa 19:52 Peltonen pääsi yrittämään kuuden metrin viivalta, mutta hienosti joutsalaisten nuori Aleksi Hyväkkä yrityksen torjui. JoSePa/2:n 2-3 -kavennusta ajassa 21:58 en nyt kyllä muista, mutta tiukkoina lukemat siis säilyivät.

Loppua kohden joutsalaiset alkoivat nostaa riskitasoja, minkä myötä Soholle syntyi entistä enemmän vastahyökkäyspaikkoja. Kun Sohon omassa päässä Metsäranta torjui hienosti ne yritykset, jotka blokkien läpi tai ohi pääsivät, vei Soho pisteet tälläkin kertaa tästä otteluparista. Aivan viimeisellä sekunnilla allekirjoittaneella oli vielä saumat kaunistella lukemia vastahyökkäyksen päätteeksi Koskisen syötöstä, mutta henkilökohtainen maalisaldo oli päivän ensimmäisen ottelun jäljiltä jo kylläinen.

---

Cityketut ja Huki ovat selvästi parantaneet peliään, mutta vaikea sanoa, voivatko hyvänäkään päivänä vielä oikein tosissaan haastaa muita kuin toisiaan ja ehkä PetPettiä. Sen taitaa uskaltaa jo sanoa, että Soho ei vahvistuneen rosterin ja puolustuspelin tiivistymisen myötä tule putoamisesta pelaamaan. JoSePa/2:sta nähtäneen kauden aikana kahta tai kolmeakin eri versiota: oikeastaan kenet vaan voittamaan kykenevä, edustuksen nuorilla pelureilla vahvistettu joukkue, ylemmän keskikastin-keskikastin tasoinen "oma" miehistö ja yhden-kahden kriittisen poissaolon (esim. Miettinen & Kahilampi) kohdatessa junnupitoinen alemman keskikastin joukkue.
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 05.12.2023 klo 15:18:59Sunnuntaina Vihtavuoressa on puolestaan edessä ViPan toinen isännöinti tälle kaudelle.

Klo 11.00
ViPa - HoDy

Ennakkoon viikonlopun kärkikamppailu, jossa vastakkain ovat kaksi voittamatonta joukkuetta. ViPa ei ole toistaiseksi kohdannut kolmen peräpään joukkueen lisäksi kuin keskikastin BET:n, joka kaatui selvästi 9-4, mutta HoDy ei ole kohdannut senkään vertaa keskikastilaisia, koska ovat ylipäätään pelanneetkin vasta kaksi peliä.

Hienoa, että tämä on sunnuntain ensimmäinen peli molemmille joukkueille, joten tuoreina pääsevät kamppailuun. Kotijoukkue tähän toki ennakkosuosikkina lähtee, muttei HoDy varmasti aseettomaksi jää. Jospa pystyvät vähintään haastamaan ViPaa kovemmin kuin BET.

Tämän matsin ennätin näkemään ja olihan se ViPan dominointia. Ensimmäiset viisi minuuttia ViPa pyöritti peliä niin, että HoDyn pelaajat tuskin enää löysivät hallin ovista ulos. Tokalla jaksolla selkeästi jalkaa hieman laskettiin kaasulta ja tuloksena rutiinivoitto ViPalle. Jalka- ja pelinopeus joukkueilla ihan eri tasolla. Eklundin Aki etenkin esiintyi edukseen ja muutoinkin nuoret pojat pyörittävät kyllä nätisti palloa.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 07.12.2023 klo 23:15:14

Tämän matsin ennätin näkemään ja olihan se ViPan dominointia. Ensimmäiset viisi minuuttia ViPa pyöritti peliä niin, että HoDyn pelaajat tuskin enää löysivät hallin ovista ulos. ...

Ei ollut sitten HoDystakaan vastaamaan ViPan vaatimustasoon.

ViPa - HoDy 10-4 (6-2)

BET - PetPet 2-1 (0-0)

Hieman haistelinkin ennakossa, että tästä voisi tasainen peli kehkeytyä, ja sitähän se pöytäkirjan mukaan on ollutkin. Peliä näkemättä toki aina mahdoton sanoa, onko siellä tuhlailtu puolin tai toisin.

BET:llä ollut 11 ja PetPetillä 9 pelaajaa listoilla. Ensiksi mainitulta puuttunut ensimmäistä kertaa tällä kaudella kenties joukkueen paras pelaaja Rashid Azimi, mutta hänen sijastaan mukana on ollut ensimmäistä kertaa tälle kaudelle aiemmin puheissa ollut Siyar Omid. Ensimmäinen jakso paineltu kiikareilla, mutta melko pian toisen puoliskon alussa Hamid Raza Ghalandari vienyt BET:n johtoon Omidin syötöstä. PetPet punnertanut tasoihin ajassa 20:33 Niko Vuorisen maalattua Elmeri Seppäsen syötöstä, mutta BET mennyt alle minuuttia myöhemmin johtoon PetPetin omalla maalilla. Noihin lukemiin siis myös päättynyt. Rikkeet ensimmäisellä jaksolla 1-2 ja toisella 3-4, että ehkä BET ollut tuon pienen marginaalin verran edellä koko ottelun ajan?

HoDy - BET 2-3 (1-2)

Päivän toiseen peliin HoDylla ollut 12 ja BET:llä 9 nimeä listalla. 8:56 mennessä BET painellut jo 0-2 -johtoon, kun Omid on iskenyt samalla sekunnilla HoDyn puoliajan ainoan rikkeen kanssa. Liekö ollut vapaapotku, kun ei ole 6/10 m merkintää? Pari minuuttia ennen taukoa HoDyn Roope Vainio kaventanut 1-2:een.

Ajassa 15:13 ollaankin oltu jo tasoissa Settyslas Loutelamion maalin myötä. Tuon jälkeen onkin tainnut HoDylla levitä pakka käsiin, kun ovat alle kymmeneen minuuttiin ottaneet kolme varoitusta ja saaneet rikkeet täyteen. Viidennen jälkeen Omid on päässyt 10 metristä kokeilemaan, ja maalihan tuosta näkyy syntyneen ajassa 26:40. Lisämaaleja ei ole nähty ja lopulta BET:lle päivän saldona kaksi voittoa kahdesta, HoDylle vastaavasti kaksi tappiota.

PetPet - ViPa 2-11 (1-7)

Päivän viimeinen ollut jälleen ViPan näytöstä. Tällä kertaa isoimmat tehot Timi Rantamäelle (3+3), millä nuorimies nousi parin pinnan päähän sarjan pistepörssiä johtavasta joukkuetoveristaan.

---

Lauantaina Huhtasuolla pelataan Feeniksin isännöimä miniturnaus.

Klo 11.00
FS Feeniks - ViPa

Feeniksin varassa taitaa vihtavuorelaisten haastaminen olla tällä kaudella, ja heti lauantain ensimmäisessä ottelussa nähdään, onko tulilintusalimajavistakaan sanomaan ViPalle vastaan. JoSePa/2:sta vastaan kärsitty 6-3 -tappio ei välttämättä indikoi, että olisi, mutta joutsalaiset peluuttivat tosiaan tuossa ottelussa kolmea edustuksen peluria.

ViPa selvä suosikki. Josko Feeniks kuitenkin puolustaisi ansiokkaasti ja Osku taikoisi sen verran tehoja, että peli pysyisi odotusten vastaisesti jännittävänä jopa loppuun saakka?

Klo 12.15
JoSePa/2 - HoDy

Edellispelin raportissa tuli puhuttua JoSePa/2:n eri versioista. Tuon jälkeen hoksasin jossain kohtaa vilkaista JoSePan Futsal-Ykkösen otteluohjelmaa, jolloin ilmeni, että kakkosjoukkueella ja edarilla on loppukauden aikana päällekkäiset pelipäivät kaikkina muina kertoina paitsi 17.12. pelattavassa miniturnauksessa. Ja tuolloinkin edustus pelaa päivää aiemmin. Kovin paljoa Ykkösen pelureita ei siis loppukauden aikana JoSePa/2:n listoilla nähtäne, ellei jotain loukkaantumisista toipumisia tai muita vastaavia pelituntuman hakemisia tule eteen.

HoDylla on lauantaina petrattavaa viime viikonlopun jäljiltä, mutta vastustajat eivät heidän harmikseen ole helpoimmasta päästä. Vaikka JoSePa/2 ei edustuksen pelaajia saisikaan, pelaavat he silti ehtaa futsalia. Parhaat saumat HoDyn kannalta syntynevät sopivan pelikovuuden löytämisestä, sillä joutsalaisten nuorisokaarti ei pysty vielä välttämättä oikein vastaamaan fyysisyyteen. Toisaalta BET:iä vastaan Dynamo oli toisella jaksolla rikevaikeuksissa, ja erikoistilanteita JoSePa/2 mielellään varmasti lähtee kokeilemaan, jos tilaisuuksia annetaan.

Vaikea peli ennakoitavaksi tuloksen osalta. Pieni kutina on, että HoDy voisi tämän viedä, mutten yllättyisi, vaikka menisikin juuri toisin päin.

Klo 13.30
ViPa - JoSePa/2

ViPa sen sijaan on suht varmasti JoSePa/2:lle liikaa, jos/kun jälkimmäisen edustukseltakaan ei tule apuja.

Klo 14.45
HoDy - FS Feeniks

Päivän viimeisen matsin ennakoin menevän Feeniksille, muttei tämä missään nimessä selvä peli ole, vaan sopivasti pomppimalla HoDyllakin on saumansa.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 09.12.2023 klo 15:08:31

ViPa - Feeniks 6 - 2 (2 - 0)

Lukemiaan paljon tasaisempi peli. Erityisesti toisen puoliskon alun ratkaisevia 3-0 ja 4-0 maaleja molempia edelsi feeniksiltä useampi erinomainen maalipaikka, joista kavennus/tasoitus olisi muuttanut pelinkuvaa merkittävästi. Vipa iskee tehokkaasti vastaan ja tulee omiin päin säntillisesti, pelaajisto on tasaisesti vahvaa ja pallovarmaa. Tempo ja kovuus on sarjan kärkitasoa, joten vähän ohuemmallakin futsaltaktiikalla pärjää nähdyn kaltaisesti.

JoSePa - HoDy 4 - 6 (0 - 3)

Tässä pelissä lukemat käyvät järkeen vielä vähemmän kuin edellisessä. HoDy oli suoraan sanottuna huono oikeastaan koko ensimmäisen puoliskon ja voitti sen kolmella.
Toisen puoliskon ekan 6 minuuttia pelattiin ihan pelkkää JoSePan päätyä, mutta pelin lukemat kehittyivät muotoon 3 - 4 ???
HoDy käytti paikkansa hyvin hyväksi ja viimeisteli ihmeellisistä paikoista, JoSePa ei saanut hyödynnettyä taktista ylivoimaansa juurikaan.

Tällä hetkellä ViPa johtaa tauolla JoSePaa 4 - 2. Ja tämä päättyi jotain luokkaa 8-2, näin ihan alun jossa JoSePa iski pari maalia ja oli terävällä päällä. Olisko ollut näin, että edellisen pelin lämmöt hyvin päällä siinä missä ViPa vasta käynnisteli konetta uudestaan. Melko nopeasti peli sitten kääntyi. Vikast viisi minuuttia näin taas ja siinä JoSePa makasi kilpparissa ja räimi palloa pois. Yhden maalin sai ViPa lajille epätyypillisesti puskeattua tässä. ViPa merkittävässä johdossa joulutauolle voitettuaan kaikki kertaalleen. Heille riitänee alemman puoliskon joukkueista voitot kevätkierroksella ja muutama piste 2-5. sijojen jengeistä sarjavoittoon.

HoDy - Feeniks 4 - 6 (3 - 2)

Nyt oli väsynyttä peliä. Molemmat kahdella vaihtopelaajalla tähän peliin, Feeniks toisen puoliskon yhdellä. Melko ympäripyöreä peli, joka ei tarjoillut paljon vauhtia tai suuria hienouksia. Ratkaisu melko lopussa, kun Feeniksiltä löytyi enemmän jalkoja ja vääntövoimaa painaa muutama ratkaiseva häkki. Selviytymiskamppailu enemmän kuin muuta
« Viimeksi muokattu: 09.12.2023 klo 17:34:44 kirjoittanut Vikkelä vaihtomies »
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 16.12.2023 klo 22:30:30

Huomenna kamppaillaan syksykierroksen viimeiset ottelut poikkeuksellisesti seitsemän ottelun voimin. Tämä johtuu siitä, että alunperin Keljonkankaan koululle sijoitettu turnaus ei toteutunutkaan salin ollessa varattu muuhun (lienee koulun joulujuhlavalmisteluun). Nämä pelit siirrettiin sitten monnarilla niin, että joukkueilla olisi yhdet pelit aamulla ennen puolta päivää ja toiset pelit illala kello 18 jälkeen. Soho ja Feeniks pääsivät yhteisymmärykseen iltaottelunsa siirrosta maaliskuun ekalle viikonlopulle, joten molemmat pelaavat vain aamuottelunsa huomenna.

Monnarilla:

Klo 9: HoDy - Soho
Keskikastissa molemmille merkittävä vääntö. Molemmat hävinneet isosti ViPa:lle, Soholla kärsittynä myös melko iso tappio BET:ille. Molemmilla voitot JoSePa:sta, joka majailee molempien tapaan myös yhdeksässä pisteessä. Maaliero HoDy:lla 0 ja Soholla -7. Melko ympäripyöreä peli, ihan päivän kunnosta ja kokoonpanosta kiinni kumpi vie, vai päättyykö tasan. HoDy:lla ollut vähän kapeampi penkki keskimäärin, joten millainen nippu kasassa klo 9 sunnuntaiaamuna?

Klo 10:15: FS Feeniks - Cityketut
Feeniks painaa kakkosena, Cityketut toiseksi viimeisenä. Feeniks on klaarannut "helpot" pelit varmasti, mutta ei mitenkään ylivoimaiseen tapaan, lukuunottamatta Hukin kaatoa 7 - 0. Cityketut on naarannut ainoan pisteensä Hukia vastaan 10 - 10 tasurissa ja ainoastaan BET-peli on tämän lisäksi ollut numeroiden puolesta edes hieman tasainen. Ei tähän voi muuta oikein laittaa kuin ykkösmerkkiä.

Klo 18: Cityketut - HoDy
Molemmilla yli iltapäivän mittainen tauko matseista, tämä pelaa sen pussiin joka saa enemmän tuoreita pelaajia tähän peliin. Normaaleissa olosuhteissa tämä peli HoDylle kuitenkin ainakin kolme kertaa neljästä.


Joutsassa:

Klo 12: JoSePa - PetPet
Kotietu taitaa kääntää tämän lähtökohtaisesti hieman vahvemmalle kotijoukkuelle. Tosin jos petäjäiset saavat hyvän ryhmän kasaan ja avainpelaajilla osuu kohdalleen ja varsinkin jos joutsalaiset pelaavat junnupainotteisella joukkueella, niin ei tässä "yllätystuloskaan" olisi täysin yllättävä.

Klo 13:15: Huki - BET
Hukin mahdollisuudet lepäävät lähinnä siinä, ettei sinisilmien pelaajia innosta reissu joutsaan, muuten kyllä BET muuten tulee jalkanopeudella tässä ottelussa ratkaisemaan.

Klo 14:30: PetPet - HuKi
Tässä taasen otteluohjelma hieman puree Hukia varsinkin, jos ovat ohuella rosterilla liikenteessä. Tämä olisi niitä pelejä, joissa pystyisivät roikkumaan mukana ja iskemään kokemuksella ja viekkaudella muutaman maalin, jos olisivat tuoreilla jaloilla. Nyt en usko että riittää vaan pisteet matkaavat Petäjävedelle

Klo 15:45: BET - JoSePa
Toinen sarjan ylemmän puoliskon kuuden pisteen peli. Tässä on ihan merkittävä tuoreusetu BET:illä, tuo JoSePa:n kahden ja puolen tunnin tauko on melko myrkyllinen, toisin kuin tuo reilu tunti joka sinisilmille tulee. Parin maalin voitto Jyväskylän suuntaan tästä ennusteena.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 17.12.2023 klo 15:01:33

Monnarilla:

Klo 9: HoDy - Soho
... Melko ympäripyöreä peli, ihan päivän kunnosta ja kokoonpanosta kiinni kumpi vie, vai päättyykö tasan. HoDy:lla ollut vähän kapeampi penkki keskimäärin, joten millainen nippu kasassa klo 9 sunnuntaiaamuna?

Klo 10:15: FS Feeniks - Cityketut
... Feeniks on klaarannut "helpot" pelit varmasti, mutta ei mitenkään ylivoimaiseen tapaan, lukuunottamatta Hukin kaatoa 7 - 0. Cityketut on naarannut ainoan pisteensä Hukia vastaan 10 - 10 tasurissa ja ainoastaan BET-peli on tämän lisäksi ollut numeroiden puolesta edes hieman tasainen. Ei tähän voi muuta oikein laittaa kuin ykkösmerkkiä.

Monnarin aamupelit takana:

HoDy - Soho 7-3 (3-2)

Luvattoman aikaisin, peräti 40 minuuttia ennen auringonnousua alkanut HoDy - Soho käynnistyi varsin tunnustelevissa merkeissä. HoDy oli saanut hyvin pelaajia pelille, sillä listalla oli 11 nimeä, joista ainakin kymmenen laskin olevan myös pelaamassa. Soholla oli vielä ennen aamua 13 peluria tulossa mukaan, mutta harmillisesti yön aikana sairastuneet maalivahti Jermu Vehanen sekä edellisturnauksessa loistavasti pohjalla pelannut Juuso Paavola joutuivat jäämään sivuun, joten 11 pelaajalla Sohokin otteluun lähti. Satasen voittoprosentilla maalissa kahden pelin otannalla operoivaa Jussi Metsärantaa ei kuitenkaan tällä kertaa laitettu maaliin, vaan Sohon tolppien väliin asettui kyseiseltä tontilta enemmän kokemusta omaava Joonas Kiema.

Sohon ajatuksena oli puolustaa JoSePa/2-pelin tapaan tiiviisti, mutta puolustuspeli ei ollut tänään lähelläkään samaa tasoa. Paavolan viime hetken poisjäänti oli kova menetys, eikä tavallisesti ylempänä viihtyvä Anssi Kauhanen päässyt avaamaan futsal-kauttaan helpossa paikassa, kun HoDyn target-hyökkääjänä pelannut Settyslas Loutelamio oli vuoroin Kauhasen ja vuoroin Lauri Pellikan vartioitavana. Varsinkin avausjaksolla HoDy viljeli paljon pitkää palloa Loutelamiolle, jonka pudotuksista, haltuunotoista ja käännöistä syntyi tilanteita ja niiden poikasia pitkin peliä.

Maalinteon aloitti kuitenkin Soho ajassa 5:05, kun Pellikka laukoi tarkasti Valtteri Koskisen sivu- vai kulmapotkusta antaman syötön jälkeen keskioikealta vasempaan alaseen. HoDy kuittasi reilua minuuttia myöhemmin, olisikohan tuossa jäänyt Soholla miesvartiointi osin vaiheeseen ja Lauri Tammimetsä pääsi tasoittamaan ottelun Joona Järvisen syötöstä. Ajassa 8:55 tullut HoDyn 2-1 -maali oli heidän maalivahtinsa Farhad Soltanpanahin oivalluksen seurausta; mies koppasi keskelle tulleen löysän vedon ja huomasi Sohon pakan olevan varsin ylhäällä, joten maalivahti käytti tilan hyväkseen ja käynnisti kuljettamalla nopean 2v1 -vastahyökkäyksen. Nelson Mandelalla oli helppo työ viedä HoDy johtoon Soltanpanahin syötöstä.

En nyt muista, oliko HoDyn kolmas maali juuri sellainen, jossa pallo avattiin pitkänä Loutelamiolle, joka sai painittua pelivälineen haltuunsa ja tehtyä maalin edestä, vai oliko tuo vasta neljäs maali toisella jaksolla, mutta ainakin yksi sellainen siis nähtiin. Tauolle paineltiin kuitenkin tilanteessa 3-2, kun ajassa 13:02 Soho onnistui korkeassa prässissään, sai riiston lähes maalin edessä ja Hannes Myyrä pääsi kaventamaan taukolukemat. Ensimmäinen jakso oli kaikkinensa suht tasaista peliä. Sohokin pääsi hyökkäämään reilusti JoSePa/2-peliä enemmän, ja puolustaminen toimi muutamasta nukahduksesta huolimatta vielä kohtuullisesti.

Toisella jaksolla Sohon pelaaminen alaspäin oli kaikkea muuta kuin toimivaa. Toki HoDykin ryhtyi toisella jaksolla pelaamaan ensimmäistä monipuolisemmin, mutta aivan liikaa tiloja heille jätettiin Sohon toimesta ja oman miehen seuraaminen jäi lähes toistuvasti puolitiehen. Ylöspäinkään Soho ei toisella jaksolla enää samaan tapaan päässyt kontrolloidusti, muttei peli sentään yhtä päätyä silti ollut. Kun HoDy kuitenkin niittasi reilussa kymmenessä minuutissa kolme maalia, alkoi peli olla aika lailla taputeltu ajassa 25:30. Hirveän hyvin eivät nuo maalit ole jääneet mieleen, mutta ainakin yhdessä HoDy sahasi komeasti kolmella syötöllä koko Sohon pelaajiston sahanpuruksi ja maalintekijä pääsi viimeistelmään maalin nurkalta tyhjiin.

Pientä lohtua Soho sai vielä Myyrän toisen maalin muodossa, mutta kun HoDy kuittasi vielä yhden hekin, loppulukemat olivat 7-3. Parempi voitti, ei kahta sanaa. Harmillisesti Soho ei ollut tänään kovinkaan terävällä päällä, sillä kyllä HoDy täysin haastettavissa olisi ollut.

Feeniks - Cityketut 6-5 (5-3)

Tuli jäätyä katsomaan vielä aamun toinenkin ottelu. Feeniksillä oli 12 pelaajaa listoilla, joskin joku siellä penkillä näytti istuvan täysin varamiehenä, eli olisivatko sitten 11:llä pelanneet. Cityketuilla selvästi niukempi miehistö, kun vaihtopelaajia oli vain kolme kappaletta. Feeniks on saanut ihan tuntuvia vahvistuksia näin vuoden loppupuolella, kun edellisturnauksessa futsal-kautensa avasivat jalkapallon Kakkosessa FCV:ssä kuluneella kaudella pelanneet Eero Salmi ja Salim Saboor, joskin ensiksi mainitulla näkyy syystä tai toisesta jääneen minuutit vähiin. Tänään kaksikosta mukana oli Salmi.

Ensimmäisen minuutin aikana syntyneet Feeniksin kaksi salamamaalia jäivät vielä näkemättä ennen kuin ehdin katsomoon, mutta ajassa 1:00 tilanne oli siis jo 2-0. Vaikka tuo olisi voinut enteillä rökälevoittoakin, Cityketut eivät vähästä hätkähtäneet. Kavennus nähtiin ajassa 6:08 Kasper Kovasen toimesta, minkä jälkeen ottelu eteni hyvän tovin maaleitta. Feeniks hivenen edellä jatkuvasti, mutta en mitään tuhannen markan missejä muista. Välillä 11:40 - 12:36 olikin sitten kunnon hurlumheitä, kun ensin Oskari Luoma vei Feeniksin kahden maalin johtoon, minkä jälkeen joukkueet tekivät molemmat kaksi maalia vuorotellen hieman reilussa puolessa minuutissa tehokasta peliaikaa. Feeniksin kaiketi -07 syntyneestä nuorisokaartista Eewert Salmi pääsi maalaamaan kahteen otteeseen tuona aikana, mutta aikamoista reikäjuustoa oli Feeniksinkin puolustuspeli. Esimerkiksi Olli Väätäisen 4-3 -kavennuksessa Citykettujen Väätäinen ja Kim Dongjo olivat kahdestaan maalin edessä täysin vapaina. Tauolle mentiin siis kuitenkin Feeniksin suht turvallisessa 5-3 -johdossa.

Toisella puoliajalla tunteet alkoivat hieman lämmetä ja korttejakin viuhui puolin ja toisin pelin ollessa varsin katkonaista. Kovemmissa rikeongelmissa oli Feeniks, jonka neljäs rike syntyi ajassa 22:19. Tuon jälkeen Cityketuilla oli hyvä jakso päällä, jonka aikana Väätäinen pääsi kaventamaan väkevän haaston päätteeksi eron taas yhteen ajassa 23:21. Tasoituskin tuntui jo hiljalleen leijuvan ilmassa Citykettujen momemtum-vaiheen jatkuessa, mutta Feeniksin ykkösnyrkki iski heille helpottavan 6-4 -osuman ajassa 24:45, kun Eero Salmi löysi vasemmalta lähteneellä syötöllään maalin oikealle nurkalle liikkuneen Luoman, joka pitkällä liu'ulla sai kurotettua jalkansa riittävän pitkälle osuakseen palloon. Cityketut tuli vielä kertaalleen maalin päähän ajassa 27:12, eikä tasoituksen hakeminenkaan lopussa hirveän kaukana ollut, mutta kunnon vetopaikkaa ei enää auennut. Jossain kohtaa Lasse Nikulainen pelasti Feeniksin takaiskulta puskemalla tyhjän maalin edestä pallon kulmapotkuksi, kun Feeniksin maalivahti Petri Salmi oli noussut reikäpaitailemaan, mutta olisiko tuo ollut jo 6-4 -tilanteessa? Loppulukemat siis joka tapauksessa 6-5.

Keskimääräisesti parempi pallonäppäryys sekä isompi vaihtopenkki olivat nähdäkseni suurimmat erot, joiden avulla Feeniks tänään voiton nappasi. Varsinkin loppua kohden Cityketut alkoivat kyllä väsyä momentumistaan huolimatta, kun vaihdosta ei vain ollut samaan malliin heittää tuoreempia jalkoja kehiin. Pirteästi futsal-kautensa avannut Viljami Vartiainen otti vieläpä ikävän kuuloisen sormiloukin viimeisillä minuuteilla. Noin muutoin ottelu oli omiin ennakko-odotuksiini nähden yllättävänkin tasaista vääntöä, vaikka kyllä Feeniks selvästi enemmän laukauksia sai pelissä. Citytketut kuitenkin viimeisteli hyvällä prosentilla ja jaksoi sitkeästi yrittää loppuun saakka. Mikko Turunen pelasi hyvän pelin Citykettujen maalilla, minkä lisäksi edukseen erottuivat vasta kauden kolmannen pelinsä pelannut Niilo Karvo sekä jo mainittu Vartiainen. Kaksi maalia tehnyttä Väätäistä nyt ei enää erikseen tarvi mainitakaan Citykettujen puolelta. Feeniksiltä parhaiten mieleen jäivät jo mainitut kenttäpelaaja-Salmet ja Luoma.

Tuomarikaksikko suoriutui omaan silmääni hyvin aamun peleistä Ylos

---

Joutsassa on ehditty tässä vaiheessa pelata avausottelu:

JoSePa/2 - PetPet 8-3 (6-1)

Joutsalaiset ovat hyödyntäneet edustuksen ja kakkosjoukkueen loppukauden ainoan ei-päällekkäisen pelipäivän ja edustukselta on kotiturnauksessa apuja mukana. Oliver Paappanen tehnyt 2+3 ja Jere Mara 1+4. PetPetillä listassa näemmä kentällinen vaihtopelaajia, mikä näyttää olevan saman verran kuin Hukilla paraikaa käynnissä olevassa BET-pelissä, joten ihan hyvän määrän ovat vierasjoukkueet saaneet Joutsaan mukaan. Myös BET:llä tuo yhdeksän pelaajaa listalla.

Huki - BET ajassa 21:00 Hukille jo 5-1, eli sieltä on sentään yllätystä poikimassa tähänkin päivään. Redamte Nimeseti ja Eero Tamminen molemmat 2+1 tähän mennessä.

Heitetään nyt lopuistakin veikkaukset: jos ja kun Huki klaaraa BET:n loppuun saakka, eiköhän samoilla vauhdeilla kaadu petäjävetiset myös. JoSePa/2 taas pistää edustuksen apujen kanssa myllyn pyörimään ja ottaa toisen voiton kotiturnauksessaan BET:stä. Päivän viimeisessä pelissä HoDy vie Citykettuja, ellei viimeksi mainittu saa lisää pelaajia tuohon toiseen peliin. Jos Vartiainen ei pysty sormiloukkinsa vuoksi pelaamaan, lukemat voivat äityä rumiksikin.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 17.12.2023 klo 18:34:41

Tänään ollut erikoinen päivä tulosten osalta. Voittajat Huki - BET peliä lukuunottamatta melko odotetunlaisia, mutta numerot perin kummallisia.

HoDy:n selkeä voitto yllätti, jonka jälkeen Feeniksin ja Citykettujen pelissä ei kaukana ollut odottamaton pisteiden jako. Feeniks ei saanut lähellekään parasta suoritusta irti oikeastaan yhdestäkään pelaajasta, eikä joukkue pystynyt myöskään olemaan vaavaisten osastensa summaa suurempi. Vastustajan pirteä peli ensimäisten aneemisten minuuttien jälkeen toki myös näytteli isoa osaa tässä saamattomuudessa.

Joutsassa kaksi ekaa peliä selkeästi 8 - 3 JoSePalle (vs PetPet) ja Hukille (vs BET), joista jälkimäinen erityisen yllättävä tulos. Ja varsinkin tähän tulokseen peilaten Hukin toisen pelin tasuri PetPetin kanssa yllätti, mutta vielä yllättävämpi oli ainakin pöytäkirjan mukaan ekasta peliin verrattuna kaksi pelaajaa menettäneen BET:in toiseksi viimeiselle sekunnille asti tasapelissä roikkuminen JoSePaa vastaan.

Vaikeasti ennakoitavat ottelut ovat hyvä merkki, sarja on tasainen ja mielekäs. No toki kaikki pääsevät vuorollaan häviämään ViPalle, jolle ensikaudella kakkoseen nousu olisi ainut mielekäs valinta. Katsotaan vielä HoDy - Ketut pelin tulos ennen kuin vedetään syyspuoli pakettiin.
Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 17.12.2023 klo 23:14:53

Sarjataulukon veikkaan jo nyt näyttävän aikalailla siltä miten se tulee päättymään.
Tuosta nousee tai laskee kukin joukkue korkeintaan viereiseen "ryhmään"

ViPa
-
JoSePa
Feeniks
-
Bet
HoDy
-
Soho
PetPet
Ketut
Huki

Iltapelissä HoDy nuiji ketut 2 - 9

Näin valistuneesti veikkasin neljän turnauksen jälkeen ja nyt on kuusi lisää pelattuna ja aika hyvin pitää paikkansa. ViPa painelee omilla teillään kahdeksalla voitolla johtaen tehtyjä maaleja melkein tuplalla ja päästettyjä maaleja tasan puolella seuraavaksi parhaimpaan.

Soho ei kuulu tuohon alaporukkaan, mutta ei ole myöskään kakkospaikan jahtauksessa mukana. Ovat toisaalta hävinneet alakolmikosta PetPetille, mutta voittaneet ylempää JoSePa:n. Toisaalta sitten BET:in ja HoDyn kanssa ei ole ollut mitään jakoja. Feeniks ja Soho ovat ainoat joukkueet jotka eivät ole kohdanneet, tämä johtui ottelusiirrosta.

Alaporukassa kriittinen hetki koittaa seuraavassa turnauksessa 6.1. kun PetPet ja Cityketut kohtaavat. Jos tuosta Petäjäiset raapivat voiton, niin nousevat enemmänkin tuonne Sohon ryhmään, mutta jos häviävät niin tulee tiukka vääntö viimeisen sijan välttämisestä. Keskenäiset pelit nousevat tässä väännössä kriittiseen rooliin ja niissä PetPetillä on 4/6 pistettä, Hukilla 2/6 ja Ketuilla 1/6.

HoDy, Feeniks, JoSePa ja BET ovat kaikki mukana kakkostilan jahtauksessa. HoDy on tällä hetkellä toisena ja heillä on ollut tehokkain hyökkäys tähän mennessä. Kolmantena on Feeniks, jolla etuna on yksi enemmän jäljellä oleva peli muihin verrattuna. Neljäntenä on JoSePa, jonka puolustus on ollut tiukin. Nämä kolme joukkuetta ovat tasapisteissä (15) ja kaikilla siis joku etu, johon nojautua. Viidentenä on BET, jolla tämmöistä etua ei oikein löydy, mutta mukana kuitenkin. Keskinäisten otteluiden pisteet ja (maaliero) ovat jakautunee JoSePa 6/9 (+2), Feeniks 6/9 (0) HoDy 3/9 (-1) ja BET 3/9 (-1). Tämän nelikon kohtalosta ratkeaa iso osa turnauksessa 27.1., kun HoDy kohtaa JoSePa:n ja BET:in, muutoin kalenteri on rakentuntu harmillisesti niin että nelikosta kukaan ei kohtaa kahta muuta saman turnauksen aikana loppukauden aikana


Vikkelä vaihtomies

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 07.01.2024 klo 21:43:10

Vuoden 2024 futsalit korkattiin eilen käyntiin Huhtasuolla, kun PetPet, Feeniks, Cityketut ja ViPa kokoontuivat peleille.

Viimevuoden lopulla Petäjävedeltä kantautui surullisia uutisia, kun PetPetin nuori pelaaja menehtyi auto-onnettomuudessa. Petäjäiset pelasivat surunauhoissa ja ennen heidän pelejään pidettiin hiljaiset hetket menehtyneen muistolle.

Feeniks - PetPet 8 - 5 (5 - 0). PetPet puolusti maltillisesti melkein ensimmäisen puoliskon lopulle asti ja pysyi pelissä mukana, mutta lopulta ottelu oli jo taputeltu puoliajalla. Toisella puoliskolla PetPet nousi kolmen maalin päähän pariin kertaan, mutta 6 - 3 maalin jälkeen Feeniks naulasi pelin tekemällä maalin aloituksen jälkeen niin, ettei PetPet päässyt hipaisemaankaan palloon ja painoi vielä 8 - 3 maalin samaan vaihtoon. Loppu pelailtiin ja lopputulos oli tuo.

Cityketut - ViPa 1 - 11 (0 - 6). Ei täysin tuloksen näköinen peli. ViPalla oli yksi kenttä joka oli aivan ylivoimainen, mutta muita kenttiä vastaan Ketut olivat ajoittain pelissä ihan kelvollisesti mukana ja loivat maalipaikkojakin säännöllisesti. Toisella puoliskolla ottivat selvästi rennosti ja säästelivät PetPet-peliä varten, joten aika avoimista ovista sai ViPa sitten lopulta tulla ja latoa maaleja.

PetPet - Cityketut 4 - 3 (1 - 2). Ratkaisupeli sarjan tyvipäässä. Ketut otti ihan systemaattisesti alhaalla vastaan ja antoivat PetPetin tulla pallolla. Tämä oli ensimäisen puoliskon ajan todella hyvä taktiikka ja pääsivät hetkeksi jo 0 - 2 johtoo, vaikka PetPet piti palloa noin 75% ajasta. Pallon liikuttelu vaan oli turhan verkkaista ja haastoilla ei saatu jalkaa vapaaksi kovin usein, vaan vedot jäivät puolustajiin. Ja silloin kun eivät jääneet, niin menivät päin maalivahtia. Toista puoliskoa en nähnyt kuin ihan lopussa, mutta veikkaan että sieltä on lopulta saatu rouhittua reboundeja maalin edestä sisään ja tilanteeksi 4 - 2. Tässä vaiheessa kettulauman on ollut nostaa painetta ylöspäin ja he pelasivat useamman minuutin reikäpaidalla lopussa, en tiedä tuliko jo maali kolme minuuttia ennen loppua siten. PetPetillä ei kuitenkaan tuntunut olevan parin vikan minuutin aikana mitään hätää ja olivat lähempänä laittaa palloa tyhjiin kuin reikäpaitajoukkue oli tehdä maalia. PetPet veti jo 9 pisteen kaulan Citykettuihin ja maaliero sekä keskinäiset pelit ovat heidän eduksi myös (en tiedä kumpi ratkaisee tasapisteissä), joten heidän mielenkiinto kääntyy ensiviikonloppuun kun molemmin puolin heitä taulukossa sijaitsevat Huki, Soho ja BET ovat kaikki peleillä. BET saattaa karata (käyännössä) tavoittamattomiin ja/tai Huki saattaa kavuta vielä samaan ryhmään mukaan välttelemään toiseksi viimeistä paikkaa sarjataulukossa. Ketut tarvitsevat Hukille erittäin huonoa tuloskuntoa, voiton keskinäisestä ja vähintään yhden voiton vielä siihen päälle, jos meinaavat välttää jumbosijan.

ViPa - FS Feeniks 4 - 1 (3 - 1). Edellisessä pelissä ratkottiin sarjan jumbosijoja, tässä oli paikka ViPalle käytännössä varmistaa sarjan voitto ja sen tekivätkin tyylillä, mutta joutuivat ensimäistä kertaa tällä kaudella hikoilemaan tosissaan sen saavuttaakseen. Tässäkin pelissä yksi kenttä teki tuhojaan ja muuten peli oli erittäin ympäripyörreä, vaikka Feeniksin rosterissa oli tähän peliin vain 2½ vaihtopelaajaa. Kun Feeniks pääsi paineen alta hallitusti pois, niin vaaranpaikkoja syntyi. Tosin kyllä niitä tuli myös toiseen suuntaan ja rikkeet tulivatkin täyteen valitettavasti juuri enenn puoliaikaa ja ViPa sai tehtyä erittäin tärkeän pukukoppimaalin muutama kymmenen sekuntia ennen puoliaikaa kympin pisteeltä. Toista (ja se olikin sitten täydellinen futsalmaali: laidalta sen verran jalka vapaaksi että saa juuri kulkusten korkuisen pallon vedettyä TÄYSIÄ maalille ja sieltä sen joku tuntemattomalla ruumiinosalla saa kimmotettua sisälle) lukuunottamatta muissakin maaleissa oli epäonnea: ensimäisessä maalissa raportin kirjoittaja oli tuskastuttavan hidas menemään purkamaan maalin edessä olevaa palloa ja ViPa:n kaveri pääsi painamaan itsensä ja pallon mukanaan verkkoon metrien takamatkalta. Samoiten viimeinen maali joka tappoi pelin syntyi niin, että tuomari vihelsi rikkeen juuri kun pallo oli menossa maaliin, mutta käänsi sen niin, että vihelsi maalin. Väärä tuomio meni siis oikein, jos näin voidaan sanoa, koska oli turhan hätäinen vihellys ja veto oli selvästi jo lähtenyt mutta pallo ei vielä ollut maalissa kun vihellys tuli. Juuri tätä ennen raportin kirjoittaja oli taas vauhdissa tyhjän maalin edessä, tällä kertaa hyökkäyspäässä. Pallo tuli kulmasta kahtien puikkojen kautta takatolpalle, mutta muutti sen verran veskan puikoista suuntaa, että sain sudittua pallon vain poispäin maalista. Tuossa kohtaa 3 - 2 olisi tarkoittanut todella kiimaista loppua, mutta näin tällä kertaa. Pienten marginaalien peli ja eiköhän ViPa sarjan hoida puhtaalla pelillä. Feeniksille rooliksi kakkostilasta kamppailu
« Viimeksi muokattu: 07.01.2024 klo 22:13:56 kirjoittanut Vikkelä vaihtomies »
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 12.01.2024 klo 15:52:54

Huomenna lauantaina Huhtasuolla pelataan Hukin isännöimä miniturnaus.

Klo 10.00
FC Huki - FC Soho

Kauden parhaan turnauksensa ennen joulua pelannut Huki avasi voittotilinsä kurittamalla ensin BET:iä selkein lukemin 8-3 ja pelaamalla sen jälkeen tasan PetPetin kanssa. Soho puolestaan pelasi joulunalusturnauksessa lopulta siis vain yhden pelin häviten varsin selkeästi HoDylle 7-3.

Hukilla on kolme syömähammasta, joista terävin, Eero Tamminen, on tehnyt nyt kuuteen peliin tehot 10+5 (2,5 p/o). Miestä ovat säestäneet Miko Kuosmanen saldolla 9+3 kahdeksaan otteluun (1,5 p/o) sekä Redamte Nimeseti tehoin 4+4 neljään peliin (2 p/o). Näiden herrojen ollessa mukana joukkue pystyy haastamaan pelin kulkiessa vähintään keskikastin joukkueita, vaikka omissakin kolisee varsin paljon.

Soholla tehoilut ovat jääneet vielä hivenen piippuun, sillä joukkue on tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja per ottelu (3,28) eli kutakuinkin samaa tahtia kuin sarjajumbo Cityketut (3,3), toiseksi viimeinen Huki (3,25) sekä peräti kolme ottelua Sohoa enemmän pelannut PetPet (3,1). Enemmän pelanneista soholaisista ainoastaan Miska Peltonen on tehnyt yli pinnan per peli (8+2 / 7 ott.), ja kuvaavaa onkin, että vain kaksi peliä pelannut Atte Särkkä (2+2) ja kolme peliä pelannut Valtteri Koskinen (0+4) jakavat Sohon sisäisen pörssin kolmatta sijaa.

Ympäripyöreä ottelu, johon Hukin voi kokoonpanostaan riippuen asettaa jopa ennakkosuosikiksi edellisturnauksen näyttöjensä perusteella. Edellisen keskinäisen Soho vei tuhlailemallakin 5-2, mutta tuossa pelissä eivät Tammminen ja Nimeseti vielä olleet mukana. Sohon huomispäivän kunnon ennakointia vaikeuttaa sekin, että joukkue sai edellispelin jälkeen vain yhdet treenit alle ennen huomisen turnausta. Joskaan
ei Hukikaan ole tullut tunnetuksi sarjan juoksuvoimaisimmasta päästä olevana joukkueena.

Klo 11.15
BET - FS Feeniks

BET:n joulunalusturnaus sujui tuloksellisesti mollivoittoisesti, kun Hukilta tuli ensin turpaan 8-3 ja parilla-kolmella Futsal-Ykkösen pelurilla vahvistettua JoSePa/2:kin vastaan käteen jäi pienellä miehistöllä lopulta kirvelevä viime sekuntien 5-4 -tappio. Sekä Rashid Azimi että Joonas Laukkanen näkyvät olleen pois tuosta turnauksesta, ja Azimi itse asiassa sitä edeltävästäkin miniturnauksesta. Ehkäpä keskeisten palasten vaihtuvuus turnauksesta toiseen on tuonut mukanaan tuloskunnon epätasaistumista, vaikka mukana pelissä olivat JoSePa/2:kin vastaan siis aivan viime hetkille saakka.

Feeniks on puolestaan tehnyt sen mitä piti suurinta osaa vastustajia vastaan. ViPallekin pystyivät tarjoamaan tähänastisista peleistä kaiketi sarjan parhaimman haasteen, vaikka saldona noista keskinäisistä olikin kaksi useamman maalin tappiota. Vastapainona Feeniks on pelannut hurlumhei-pelit muun muassa BET:iä ja Citykettuja vastaan, mutta molemmista selvisivät silti maalin erolla voittajina. Itse asiassa BET:ssä ja Feeniksissä tuntui olevan tuossa suhteessa jotain samaa, että ovat pelanneet useammassakin pelissä juuri riittävän hyvin ennakkoon heikompia vastustajia vastaan ja syttyneet sitten eri tavalla tiukempiin taistoihin. Tämä toki enimmäkseen Tulospalvelusta ja raporteista arvioituna, mutta on molemmilta sentään vähintään yksi peli tullut nähtyä katsojanakin.

Mitäpä tästä pelistä uskaltaa sanoa. Suosikkina Feeniks toki lähtee, mutta viimeksi pelasivat lukemiin 7-6 päättyneen kamppailun ja ennen sitä harjoituspelissäkil väänsivät tasaisesti. Oman osansa tekee tietysti huomisen kokoonpanotkin, kuten toki aina näissä peleissä.

Klo 12.30
FC Soho - BET

Tähän on pantava BET suosikiksi, vaikka hyvänä päivänä Soho voi voiton ottaakin. Edellisen keskinäisen 8-2 -lukemat eivät tosiaan aiemmin raportoidusti kertoneet koko kuvaa ottelusta, mutta olihan BET silti hieman niskan päällä lähes koko pelin ajan. BET/Komeetta-symbioosista löytyy kuitenkin sen verran pelureita näihin peleihin, että vaikka Azimi ja muitakin kovia ukkoja olisi pois, joukkueen ylärajoilla Sohon pitää kyetä pelaamaan voitosta pelatakseen.

Klo 13.45
FS Feeniks - FC Huki

Arvelen Feeniksin perustekemisen olevan Hukille liikaa. Aivan mahdottomuus ei Tammisen pöljänä päivänä olisi Feeniksin pistemenetyskään, mutta edellisessä keskinäisessä Feeniks nollasi miehen ja muutkin Hukin pelurit puolustamalla hyvin. Toisaalta Citykettuja vastaan viikkoa ennen joulua Feeniksin puolustus oli reikäleipää, että heittelyä on siinäkin nähty.
vovery

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 13.01.2024 klo 16:44:10

Päivän turnaus pelattu. Itse kun en päivän toista peliä nähnyt kuin avausjakson verran ja viimeinen peli jäi kokonaan näkemättä, tässä raportit päivän ensimmäisestä ja kolmannesta pelistä.

Huki - Soho 0-0 (0-0)

Ne pela vaha tülsa peli. Näköjään futsal-ottelukin voi päättyä kiikarilukemiin.

Eipä voinut kokoonpanon näkemisen jälkeen laittaa enää ennakon tapaan Hukia suosikiksi, sillä kotijoukkueelta puuttui niin Eero Tamminen kuin Miko Kuosmanen. Ennakossa tehdyistä nostoista ainoastaan Redamte Nimeseti oli pelillä. Jossain kohtaa saivat ensimmäisellä jaksolla vai toisen puolella varsin pirteästi pelanneen Ibrahim Gholamin mukaan, mutta enimmäkseen olivat hyökkäyspäässä Nimesetin varassa. Yhteensä Hukilla oli listalla yhdeksän nimeä, mutten muista, oliko heillä Gholamin myöhästymisestä huolimatta missään vaiheessa kolmea vaihtopelaajaa enempää. Soholla oli tasan kolme kentällistä eli 13 pelaajaa mukana, ja Jermu Vehanenkin oli saatu sitten kauden avanneen turnauksen jälkeen jälleen maalille.

Mitäpä tästä voisi sanoa. Soho ei saanut oikein hyödynnettyä laajempaa kokoonpanoaan ja väsytettyä hyvin keskustaa puolustanutta Hukia. Molemmille avautui pelissä kyllä riittämiin maalipaikkoja kuparisen rikkomiseen, mutta Sohon maalilla Vehanen selvitti muutaman läpiajon/puolittaisen läpiajon, ja Hukin päässä koko joukkue puolusti maaliaan hyvin estäen Sohon hyvät paikat. Pelinavauksessa maitse oli läpi ottelun kummallakin joukkueella melkoisia vaikeuksia, ja Hukin ykköstaktiikka olikin heittää pitkää Nimesetille, joka kyllä koostaan huolimatta sai kesytettyä palloa kerta toisensa jälkeen. Noista tilanteista Hukin parhaat paikat syntyivätkin, kun Nimeseti sai pallon suojaukseen ja jakoi sitä toiseen aaltoon. Soho oli maalipaikoissaan Hukin hyvän puolustamisen lisäksi joka kerta liian uninen ja ratkaisevassa laukauksessa kesti toistuvasti liian kauan tai se jäi liian lussuksi. Kaksi kertaa Soho pääsi toisella jaksolla kokeilemaan Hukin rikkeiden seurauksina kymmenestä metristäkin, mutta Nael Soukouti torjui niin Kosti Oksasen kuin Joonas Kieman yritykset.

Henkilökohtainen näkemykseni Sohon puolesta on, että jos Soho olisi saanut joulutauolla riittävästi äijiä edes niihin toisiin treeneihin, noista paikoista olisi kyllä paremman terävyyden ja tuntuman avittamina tehty vähintään pari maalia. Mutta eipä jossittelu auta, ja toisaalta tosiaan Vehanen pelasti Sohon takaiskuilta Hukin suht hyvistä paikoista huolimatta. Oikeutettu pistejako, sen verran luokattomia olivat kummankin maalintekoyritykset.

Soho - BET 2-4 (0-1)

Jos oli Soho hieman uninen vielä päivän ensimmäisessä pelissä, toiseen herättiin jo kunnolla. Toki vastuskin oli ennakkoon kovempi, ja BET oli juuri tätä edeltävässä pelissä voittanut Feeniksinkin. Soholla nyt 14 pelaajaa listalla Justin Murwanashakan liityttyä joukkoon, mutta melko varhaisessa vaiheessa ottelua Kosti Oksanen loukkasi pohjettaan, joten kolmea kenttää pyöritti jälleen Soho. BET:llä oli sitävastoin Feeniks-pelin tapaan kahdeksan pelaajaa mukana, mutta tuohon joukkoon sisältyikin suunnilleen koko joukkueen parhaimmisto. Mukana olivat niin ennakossa mainitut Rashid Azimi ja Joonas Laukkanen kuin myös Siyar Omid sekä Hadi Khedri.

Soho lähti yksilötaitoa vilisevää vastustajaa vastaan puolustamaan kurinalaisesti ja luovutti pallonhallinnan suosiolla BET:lle. Ottelusuunnitelman toteuttaminen ei lähtenyt kuitenkaan kovin vahvasti käyntiin, kun ykköskentän ensimmäisen vaihdon viimeisessä tilanteessa jalat taisivat painaa jo sen verran, että omaa miestä ei seurattu enää loppuun saakka. Ajassa 1:25 Azimi pääsikin olikohan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi viemään BET:n johtoon. Avausmaalin jälkeenkin BET oli enemmän kuskin paikalla, mutta Soho sai puolustettua varsin tiiviisti, mikä pakotti etenkin Azimin, Omidin ja Khedrin kokeilemaan onneaan kauempaa, ja nuo kokeilut Vehanen selvitti lähes täysin vailla ongelmia. Ensimmäisen puoliajan edetessä Sohokin alkoi päästä paremmin peliin mukaan, ja varsinkin puoliajan loppua lähestyttäessä paikkojakin alkoi jo avautua Sohon ollessa komennossa. Tauolle mentiin kuitenkin BET:n maalin johdossa.

Toisen puoliajan alku jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Soho sai kaivatun tasoituksen ajassa 16:49 Miska Peltosen karattua riiston vai harhasyötön seurauksena läpiajoon. Mies kiersi BET-veskari Markus Rintalan, ja vaikka BET:n puolustaja ehti saada vielä hieman jalkaa laukauksen tielle, lirui pallo maaliviivan yli ennen kuin sama tai toinen puolustaja ehti siivota sitä poispäin. Ansaitun tasoituksen jälkeen momentum oli täysin Soholla. Joukkue ei kuitenkaan päässyt ylärimaa ja tolppaa lähemmäs maalia. Kesken Sohon pyöritystä BET sai hyökkäyksestään oikealta kulmapotkun, jonka Khedri syötti alas Laukkaselle, joka pääsi ampumaan painavan laukauksen aivan vasempaan alanurkkaan. Allekirjoittanut ei ollut tuossa aivan hereillä ja irronnut riittävän nopeasti peittämään laukausta, mutta oli itse laukauskin kyllä aika täydellinen tuohon tilanteeseen. Joka tapauksessa, kylmää vettä Sohon niskaan pitkän hyvän vaiheen jälkeen ja BET jälleen johtoon.

1-2 -maalin jälkeen ottelu oli varsin aaltoilevaa, mutta kyllä tuossa edelleen roikkui Sohon maali ilmassa. Joukkue punnersikin toistamiseen tasoihin ajassa 27:24 Valtteri Koskisen tarjoiltua liki päätyviivalta maalinedustalle Kiemalle, joka tälläsi vasurillaan vasempaan ylänurkkaan. Soholla oli loistopaikat tehdä tasoituksen jälkeen myös johto-osuma, mutta ensin Tatu Pietiläinen taisi sijoittaa tolppaan, ja heti perään saman tilanteen jatkotilanteessa BET:n kenttäpelaaja torjui maassa maaten vartalollaan maaliviivalta allekirjoittaneen yrityksen. Tuon jälkeen kävikin se perinteinen, kun ei itse tehty. Juuri ennen viimeisen minuutin alkua Soho menetti pallon vasemmalla laidalla hyökkäyspäässä ja BET lähti vastahyökkäykseen. Khedri pelasi pallon Omidille, joka otti tyhjiä pois ja laukoi Soho-pelaajan edestä aivan vasempaan ylänurkkaan hänkin ajassa 29:01. BET kaunisteli lukemia vielä 2-4:ään viimeisen minuutin aikana.

Hyvä taistelu Soholta, eikä oikeastaan kumman tahansa voitto tai tasuri olisi ottelutapahtumiin nähden ollut vääryys tästä pelistä. Tällä(kin) kertaa Sohon liian heikoksi jääneet viimeistely-yritykset ja toisaalta BET:n yksilötaito käänsivät tasaisen pelin sinisilmille. Maalintekoharjoituksiahan tuo huutaisi Sohon puolella.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa