FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.12.2023 klo 08:08:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Suomi: M6 Itäinen C 2024  (Luettu 1144 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
haikaran uhri

Poissa Poissa


: 13.10.2023 klo 19:40:53

Aloitetaanpas tällä kerta alhaalta:

KUTONEN ITÄ C 2023
Sarjataulukko & Otteluohjelma (linkki tulossa)

Joukkueet (paksut vahvistettu)
Harjun Potku, Jyväskylä (P)
Inter Jyväskylä (4.)
Konneveden Urheilijat (5.)
FC Saarijärvi (6.)
Kypärämäki Rangers /2 (7.)
FC Huki Jyväskylä (8.)
Haapamäen Pallo-Pojat (9.)
Souls AC Jyväskylä (10.)
Kampuksen Dynamo (11.)
Muholan Jalkapallokerho (12.)
Petäjäveden Petäjäiset /2 (13.)
Jyväskylän Nousu (U) (vahvojen huhujen mukaan)

pois jääneet
Vanhat ketjut
Keski-Suomi: M6 Itäinen C 2023
Keski-Suomi: M6 Itäinen C 2022
« Viimeksi muokattu: 02.12.2023 klo 12:19:34 kirjoittanut haikaran uhri »
Zz10

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United


Vastaus #1 : 13.10.2023 klo 20:33:11

Eilen pelattu Komeetat/2 - Nousu joka päättynyt vieraiden 1-7 voittoon.
Jalkapalloviikko

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 14.10.2023 klo 11:53:07

To 12.10.2023 – ystävyysottelu
Jyväskylän Komeetat /2 – Jyväskylän Nousu 1-7 (0-4)
T: Pesola
MAALIT: 0-1 Lampila, 0-2 Lampila, 0-3 Nummi, 0-4 Lampila, 0-5 Nummi, 1-5 Kagiraneza, 1-6 Nummi, 1-7 Kaakinen

Alasarjajoukkueista jotkut ovat hyvin iloisia, että kausi on paketissa ja harkitsevat aikaisintaan jouluaattona jatkuuko oma ura tai joukkueen tarina ensi kaudella. Toiset tahtovat päättää kauden hauskanpitoon. Ja sitten on näitä, jotka eivät pysty odottamaan päästäkseen toteuttamaan unelmaansa sarjajoukkueesta.

Torstaina Comets’ Parkilla kohtasivat kaksi joukkuetta, jotka kuuluivat ilmeisesti keskimmäisen (Komeetat /2) ja jälkimmäisen (Nousu) kategoriaan. Tämä on myös siinä mielessä merkittävää, että moni Komeettojen runkopelaajaa siirtyy Nousuun.

Jalkapallomaailmassa on ollut tilanteita, joissa on suututtu näistä ”ikiajoiksi”, mutta Ilmari Liimataisen valmentava Komeetat /2 valitsi toisin ja Nousua vastaan pelattiin ystävyysottelu.

Nousu hallitsi koko pelin, aloitti piakkoin myös maalinteon ja voitti lopulta selkeästi. Se on ehkä merkki siitä, ettei Nousu tule vain kokeilemaan Kutoseen, vaan kyse voi olla ihan ”pelimiehistä” koostuvasta porukasta.

Nousu-valmentaja Olli Rosti oli ensimmäisen kilpailutestin jälkeen tyytyväinen: ”Erittäin hyvä ottelu. Aloitettiin varovasti, kun ei oltu ihan varmoja Komeettojen iskukyvystä. Hyökkäävät pelaajat olivat tarkoituksella tavallista alempana, jotta Komeettojen puolustuslinja nousisi ylemmäs ja heidän taakseen jäisi tilaa. Meillä on kuitenkin juoksuvoimaa ja taitoa hyödyntää sitä”, hän kommentoi.

Tuskin voi pelistä vetää vielä liikaa johtopäätöksiä ensi kautta varten. Kummassakin joukkueessa pelasi lainapelaajia. Komeetoissa nähtiin mm. Hydro Diamond (Inter) ja Hadi Khedri (Potku). Saapas nähdä, oliko se vain ranskalainen visiitti vai nähdäänkö heitä ensi kaudellakin taivaansinisessä paidassa. Kokonainen talvi on vielä edessä ja paljon vettä tulee virtaamaan vielä Kotalammenmäen ja Halssilan rinteitä alas.

FZsch
« Viimeksi muokattu: 14.10.2023 klo 12:50:32 kirjoittanut Jalkapalloviikko »
Jyväskylän Nousu

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 16.10.2023 klo 18:56:30

Komeetat/2-Nousu 1-7 (0-4) 12.10.23

Kyseessä oli ystävyysottelu ja Komeetat/2:lle se oli myös eräänlainen kauden päätös. Komeetoista siirtyy useampi pelaaja ensi kaudeksi Nousuun ja kiitos hyvinkin reilusti asiaan suhtautuvan Komeetta-valmentaja Ilmari Liimataisen, ottelu saatiin järjestettyä. Kovinkaan moni valmentaja ei olisi niin kannustava ja ymmärtäväinen kuin Liimatainen.

Nousun kasvateilla on halu edustaa halssilalaista seuraa, varsinkin kun alueelle on rakennettu uusi tekonurmikenttä, jossa seura pyrkii kotiottelunsa ensi kaudella pelaamaan.

Vaikka Komeetat pelasi ilman useita runkopelaajiaan, oli joukkueeseen saatu lainalle mm. Harjun Potkussa taitavia suorituksia näyttänyt Hadi Khedri ja alasajojen cooleimman nimen omaava Hydro Diamond, joka edustaa Interiä. Nousu lainasi toisen maalivahtinsa Aki Myllyksen Komeetoille. Myllys pelasi loppukaudesta Potkussa 4 ottelua ja paikkasi heidän maalivahtejaan. Nousulla aloitti oikeassa laidassa Komeettojen ykkösjoukkueen rinkiin kuuluva Frans Hirvonen, jota Tunde tuskin Kutoseen lainaa.

JaVinkin parissa hääräävä ja Nousun joukkueen (ainakin väliaikaisena) valmentajana toimiva Olli Rosti oli syystäkin tyytyväinen omiensa suoritukseen. ”Erittäin hyvä ottelu. Aloitettiin varovasti, kun ei oltu ihan varmoja Komeettojen iskukyvystä. Hyökkäävät pelaajat olivat tarkoituksella tavallista alempana, jotta Komeettojen puolustuslinja nousisi ylemmäs ja heidän taakseen jäisi tilaa. Meillä on kuitenkin juoksuvoimaa ja taitoa hyödyntää sitä.”

Ottelu ei ehtinyt kauan vanhentua, kun laitahyökkääjänä pelannut Konsta Lampila aloitti maalinteon. Sama nuorimies teki pian myös toisen. Lampila on palaamassa jalkapallon pariin parin vuoden tauon jälkeen ja alku oli ainakin vakuuttava.

Komeetoista Nousuun siirtynyt Vitosen maalipyssy, ”Halssilan Maradona” Niklas Nummi jatkoi sitä ja Lampila täydensi hattutemppunsa vielä ennen puoliaikaa, johon päästiin 0-4 vierasjohdossa. Puoliajalla Nousu teki lisää vaihtoja ja Lampila pistettiin vaihtopenkille loppupeliksi. Valmentaja Rosti perusteli ratkaisua itselleen sillä, että säästetään vähän Lampilan ruutia muihinkin peleihin. Myös vaihtopenkin edessä värjötelleet loput vaihtopelaajat alkoivat jo olla niin kylmissään, että pakkohan siinä oli vaihtoja tehdä ja kaksi muutakin vasenta laitahyökkääjää hinkui pelihaluja.

Peli jatkui ja Nummi teki vielä kaksi. Vitosessa ei 16 maalia 13 otteluun tullut vahingossa. Samuel Kagiraneza pääsi tekemään tasoituksen, mutta
Aaro Kaakinen riemastutti vielä Nousun vaihtopelaajia, kun hän pääsi yllättämään Myllyksen. Laukaus lipui rauhallisesti maaliin sen jälkeen kun se oli ensin maalivahtiin osunut.

”Todella hyvin sujui, vaikka takana on vain yhdet ison kentän harjoitukset ja useampi nuori pelaaja pelasi ensimmäistä kertaa aikuisten pelejä. Toki kehityskohteitakin löytyy ja tämä oli vasta alkua. Isolla kentällä on paljon tilaa ja sitä pitää osata hyödyntää. Puolustus kesti hyvin, vaikka vastustajalla oli nopeita ja vaarallisia pelaajia.”

Nousu olisi halunnut pelata tässä syksyllä vielä parikin harjoitusottelua Halssilan uudella kentällä, mutta vaikka kenttä on valmis ja käytössä, niin oli ollut epäselvää kuuluuko maalit kentän rakentamisdiiliin. Eivät kuuluneet ja ne on nyt tilattu jälkeenpäin.

Muilta kentiltä ei voi siirtää maaleja, kun se on kallista. Kuulin hinta-arvion ja onhan se älytön summa. Harkinnassa pelata harkoituspelit jossain muualla, mutta olisi ollut hienoa pelata kentän avausottelu.

OR
Jyväskylän Nousu

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 27.10.2023 klo 22:47:39

FCV/U20-Nousu 5-6 (27.10.23)

Nousu pelasi toisessa harjoitusottelussaan FCV:n U20 joukkuetta vastaan Jyskässä.

FCV:llä oli sairastumisia, joten rivejä oli paikattu lainamiehillä. Nousulla oli jälleen yli 20 pelaajan nippu kasassa. FCV oli hankkinut paikalle oikein tuomarikolmikon, joka pääsi vähän yllättämään. Kutosessa pelataan vain päätuomarilla, niin nyt pääsi kokeilemaan myös linjatuomareiden liputusherkkyyttä.

FCV meni nopeasti 1-0 johtoon. Pieni nukahdus keskikentällä ja FCV-pelaaja pääsi keskuspuolustajien eteen vapaaksi. Tästähän ei masennuttu, vaan vahvoja näyttöjä jo edellisessä pelissä antanut Konsta Lampila jatkoi siihen mihin viimeksi jäi. Pari maalia. Toinen saattoi olla puskemalla kulmapotkusta ja toinen oli komea laukaus vähän kauempaa maalivahdin yli.

FCV teki mahdolisesti tässä vaiheessa maalin kulmapotkusta, kun takatolpalle oli jäänyt pelaaja ihan vapaaksi. Valmentaja-Olli mietti tässä vaiheessa, että kulmien puolustamistahan ei ole missään vaiheessa käyty läpi, tai se käynyt edes mielessä.

FCV teki vaihtoja ja Nousun kylmettynyt penkki alkoi vaatia niitä myös päävalmentajaltaan. Frans Hirvonen pääsi kentälle ja kiitti luottamuksesta. Komea laukaus ylänurkkaan. Lampila puski jälleen yhden häkin kulmapotkusta. Hän on tehnyt nyt 6 maalia kahteen otteluun. Kolmosen mestari JPS:n riveistä, Ruben Hautakoski teki maalin rangaistuspotkusta. Erittäin hyvän pelin pelannut ja laajasti taas raatanut Te Reh vei Nousun jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon ja sitten valmentaja uskalsi tehdä taas vaihtoja.

FCV näytti kuitenkin, että peli ei ole pelattu, ennen kun pilli viimeisen kerran vinkaisee. Hermanni Rautiainen sai uuden Nousun ensimmäisen keltaisen kortin ja vastustaja rangaistuspotkun. Tilanne jäi itseltä näkemättä, mutta Hermannin mielestä hyvinkin puhdas osuma. Tuomari mainitsi asiasta vielä erikseen pelin jälkeen, että taisi keltainen ja rankkari olla Nousun kannalta lievin mahdollinen rangaistus.

Lyhyen ajan sisään FCV:ltä muutama maali ja hetken näytti jo hyvin pahalta, mutta viimeiset minuutit menivät onneksi nopeasti ja Nousu 5-6 voittoon.

Oikeana laitahyökkääjänä aloittanut ja keskuspuolustajana ottelun lopettaneen Niklas Nummen kommentit:

”Molemmissa joukkueissa oli paljon nuoria pelaajia, jotka pelasivat laadukasta jalkapalloa. Nousun otteet pelissä vaihtelivat. Aluksi oltiin vähän purjeessa ja FCV pääsi rokottamaan meitä yhdellä maalilla. Pidettiin kuitenkin keskittyminen omassa tekemisessä ja se palkitsi tällä kertaa. Päästiin tekemään paljon hienoja ja laadukkaita maaleja, jotka rakentuivat pallonhallinnan kautta. Toinen puoliaika hallittiin palloa viimeistä 12 minuuttia lukuunottamatta. Päästettiin vastustaja lähes tasoihin, mutta tehtiin joukkueena loistavia pelipaikan muutoksia, joiden avulla pystyimme pelaamaan pelin loppuun johtoasemassa.

Uusia pelaajia nähtiin kentällä. Esimerkiksi Ruben Hautakoski, joka teki tehokkaita tempokuljetuksia vasemmalta laidalta. Parannettavaa seuraaviin koitoksiin on pallon liikuttaminen ja oikeiden syöttösuuntien valitseminen. Pelin parhaana pelaajana voidaan ehdottomasti pitää Konsta Lampilaa. Hän pelasi kärkitontilla, haki palloa alempaa ja teki loistavia pystyliikkeitä joihin pelattiin palloja. Taisi iskeä myös kolme maalia. ”

Päävalmentaja-Ollin kommentit:
”Ottelu alkoi tasaisena, mutta meidän hyökkäysvoima alkoi pikkuhiljaa näkyä. Ylärimaa ja muutamia hukattuja, erittäin hyviä maalipaikkoja siinä oli. Lopulta niitä maaleja tuli reilusti ja peli näytti jo pelatulta. Eihän se sitä ollut! Ihan liian jännä loppu. Tästä kuitenkin opitaan. Sekä pelaajat, että valmentaja.

Jos tämä oli itselle viimeinen ottelu Nousun päävalmentajana, niin tähän on hyvä lopettaa. Kaksi ottelua ja kaksi voittoa. Maaliero 13-5. Voitto% 100. Jos seuraava ottelu vielä syksylle järjestyy, niin siinä voi olla penkin takana jo toinen ukko. Sellainen, joka muistaa laittaa kellon käymään, kun peli alkaa. Muita rooleja ja tehtäviä joukkueesta kyllä löytyy. ”
« Viimeksi muokattu: 28.10.2023 klo 09:38:47 kirjoittanut Jyväskylän Nousu »
haikaran uhri

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 02.12.2023 klo 12:20:24

Petäjäveden Petäjäiset /2 ensimmäisenä ilmoittautunut.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa